Suriname populair reisdoel Nederlandse verdachten

55

PARAMARIBO, 20 mei – Suriname wordt steeds populairder bij verdachten die voor de Nederlandse justitie op de vlucht zijn. Dit zegt hoofdofficier van justitie Garcia Paragsingh. Een steeds groter aantal Nederlandse verdachten van Surinaamse afkomst waagt zich aan de oversteek. Justitie Suriname vindt het maar een zorgwekkende ontwikkeling. Daarom worden nu de nodige stappen ondernomen.

De samenwerking tussen autoriteiten komt hierbij goed uit. Als er aanvragen binnenkomen van de Nederlandse justitie voor aanhouding van verdachten, wordt daar zo goed mogelijk op ingespeeld. Het lijkt ook hard nodig omdat de stroom verdachten aanhoudt. “Ook waneer zij tijdens de behandeling van hun zaak door de rechter voorlopig in vrijheid worden gesteld, kan het voorkomen dat ze naar Suriname afreizen”, zegt Paragsingh tegenover de Times of Suriname.

De strategie van de verdachten is dan vooral zich verschuilen achter het hebben van de Surinaamse nationaliteit. De grondwet verbiedt het uitleveren van onderdanen. Dus komt het zwaaien met de Surinaamse nationaliteit goed van pas. In de meeste gevallen gaat het om personen die schuldig maakten aan oplichting, zedenmisdrijven of drugshandel. Onlangs zijn maar liefst drie personen aangehouden op verzoek van Nederland. En er lopen meer verzoeken.

55 REACTIES

 1. Was de Surinaamse justitie ook zo voortvarend met het oppakken en uitleveren van Desi Bouterse aan Nederland. Immers de man is veroordeeld in Nederland voor Narcotica smokkel. De houding van justitie is schijnheilig te noemen. Heel jammer.


  Maak melding

 2. Nou is wel opvallend dat de aantal criminelen die richting Suriname vluchten toeneemt.
  1+1=2 Desi en Dino is ook twee.
  Zo vader zo zoon zegt men, criminelen trekken meestal criminelen aan.


  Maak melding

 3. Surinaamse criminelen vluchten naar Suriname. Waar zouden ze anders heen moeten vluchten ?

  En GMAP de criminele Antillianen vluchten naar hun eilanden en als Nederlanders een misdaad hebben begaan in een ander land ……juist ja dan vluchten ze naar Nederland.

  Lekker belangrijk ….!!!


  Maak melding

 4. Als het de hond goed gaat,wil de staart mee kwispelen.

  Heb ik geleerd van Anton[g]Paal van de PALU.

  De verdachten willen ook meegenieten van[krijgen misschien ook] Amnestie.


  Maak melding

 5. GMAP jij verschuilt je toch ook in Nederland. Laat de mensen dus met rust. Heb kritiek op de vele criminelen die Nederland voort brengt. GMAP jij bent dagelijks met jou wartaal toch om de haverklap als een soort cyber-draaideur-crimineel bezig tezamen met jou lichtzinnige makkertjes. Je weet dat niemand jou geen strobreed in de weg zal leggen, zolang je maar tegen jou eigen geboorteland Suriname tekeer gaat met jou zwakzinnig gedoe. Jij hebt jou schuilplaats in Nederland, gun jou soorthenoten dan hetzelfde in Suriname.


  Maak melding

 6. Rechtvaardig,

  GMAP is geen Surinamer maar een Antilliaan. Stel hem vragen over de problemen op die eilanden en het wordt muisstil. Geen woord over die doodgeschoten politicus en de infiltratie van de maffia in de Antilliaanse politiek.

  Alleen ouwehoeren over Suriname kan hij…..


  Maak melding

 7. GMAP, de therapie om van je aandachtstekort af te komen slaat nog steeds niet aan.Het lukt je dus niet om je probleem onder de knie te krijgen.Je zal je er bij moeten neerleggen dat Bouterse nog heel lang president van Suriname zal blijven. Je moet je ‘mind’ alvast maar prepareren voor nog een periode president Bouterse na het verkiezingsjaar 2015.


  Maak melding

 8. Die paarse bende zijn op hun pik getrapt.
  niemand heeft het eeuwig leven, als hij de pijp uitgaat mogen jullie hem als varkensvoer gebruiken.


  Maak melding

 9. Mensen, su heeft alles en ook criminelen. Het zal nooit ophouden zolang er geen maatregelen worden genomen. En met criminelen aan de mavcht blijft het een crimineke zooi en het zal nog erfer worden in su want daar kan en mag alles.


  Maak melding

 10. aangezien criminelen zoals een moordenaar en drugsdealer Bouterse, en een drugsveroordeelde en bank rover Brunswijk en die pedofiel van Somohardjo hier de regering vormen, is het meer dan logisch dat criminelen uit Nederland zich veilig voelen in dit land Surinmae.


  Maak melding

 11. Suriname het nwe Eldorado voor Surinaamse criminelen. De baas is er al en heft de boel goed opgezet voor de volgelingen. Welkom mensen


  Maak melding

 12. PARBO We klunnen je crimi pres ook gewoon ophalen hoor, of we charteren een van onze NAVO partners in..
  Een daarvan is de Oosterbuur van Suribabwe.

  En een Drone is ook zo geregeld……..


  Maak melding

 13. Parbo,

  ik heb geen namen genoemd en je reageert wel erop…

  Wie is de grootste massamoordenaar van SU allertijden volgens jou!!! Waarvan jij denkt dat ik die persoon bedoel…


  Maak melding

 14. Who Cares,

  Het is niet mijn president, maar ik ben gewoon tegen het uitleveren van Surinamers aan Nederland. Surinaamse criminelen horen in een Surinaamse gevangenis.

  Verder wie bedoel je met WE…. in we gaan drones enz regelen ?

  Jij hebt geen Navopartner, je hebt geen drone en je hebt zeker geen geld om iets te charteren. Je bent gewoon een allochtoon in Nederland met grootheidswaanzin en verder dan het plakken van een fietsband kom je waarschijnlijk niet.

  Als jij naar het Ministerie van Defensie in Nederland gaat en je verzoek indient voor alles wat je hierboven opnoemt, dan vallen ze op de grond van het lachen. En zullen ze de BVD direct inlichten over je gekke ideeën. Dan kom je in een mooie database die ervoor zorgt dat er stille alarmpjes afgaan als je door douanes reist of als je ergens voor inschrijft.

  Sterker nog, ze houden jou waarschijnlijk al een tijdje in de gaten met je wazige hoofd.
  Ik zou je pc en je woning maar even laten checken en kijk ook of er geen rare auto’s in je straat geparkeerd staan.

  Of wist je niet dat dit soort sites in de gaten wordt gehouden. Kijk uit met je postings boi ….anders moet je binnenkort in een donker kamertje verschijnen met 2 van die lampjes op je gericht.

  WHO CARES, voor je grote mond krijg je van mij een 10, intelligentie……..sorry daarvoor krijg je een zware onvoldoende. Maar ja, dat heeft de leraar je vroeger op school ook al verteld.

  Ik wens je heel veel succes met de uitvoer van aangekondigde plannen…….whahahahahahahaha !!!

  P.S. TIP voor als je wilt weten of er afluisterapparatuur in je woning aanwezig is.

  Trek van alle elektrische apparaten de stekker eruit en maak ook je telefoon uit.
  Pak een oude radio met antenne.
  Stem hem af tussen 2 zenders zodat je ruis hoort.
  Loop met deze radio door je huis. Indien je in de buurt komt van microfoontjes en minicamera’s dan verandert de ruis van de radio.
  Zo heb je je eigen opsporingsapparatuur.

  Take my advice …Big brother is watching you.


  Maak melding

 15. Als deze grappenmakers denken dat de cellenhuizen van Suriname ook voorzien zijn van alle gemakken zal lelijk op zijn/haar Neus kijken. Er is een cel oudste aan wiens grillen jij dadelijk zal worden blootgesteld. Hij/zij bepaalt.


  Maak melding

 16. Pagaal,

  Ik heb niet gezegd dat je een naam heb genoemd. Mijn mening is dat Suriname geen staatsburgers dient uit te leveren aan Nederland.

  Dat was je vraag en ik zei:”Nooit”

  Wat ze met Anton de Kom hebben gedaan is niet te vergeven en ze hebben er ook niet echt spijt van.


  Maak melding

 17. O ja, met uitlevering aan Nederland doe je ze een plezier,want die gevangenissen zijn net hotels.

  -Eigen televisie met 35 zenders, eigen radio
  -Gym, bibliotheek
  -Luxe recreatieruimtes met voetbalveldjes waar ze bij de SVB van dromen.
  -Tandarts,Psycholoog,Huisarts.
  -Mogelijkheid om boodschappen te doen elke week voor max. 50 euro.

  No mang ……teveel sterren !!


  Maak melding

 18. Parbo,

  Ik hoop niet dat je een held en verzetsstrijder als Anton de Kom vergelijkt met de grootste massamoordenaar van SU allertijden…

  Als Anton de Kom dat ooit zou horen dat hij vergelijkt wordt met een massamoordenaar dan zou hij zich diep schamen en zich in zijn graf omdraaien…


  Maak melding

 19. Pagaal,

  Kom geen zaken aan mekaar lijmen …… want nergens in mijn posting staat de vergelijking tussen de door jou genoemde personen.

  Laat mij de vergelijking verduidelijken zodat je begrijpt wat ik bedoel.

  De misdaden waar jij het over hebt zijn toch op Surinaams grondgebied gepleegd en niet in Nederland.

  Israel levert geen staatsburgers uit aan Duitsland.
  Amerika levert geen staatsburgers uit Japan.
  Engeland levert geen staatsburgers uit aan Argentië.

  Ze hebben Anton de Kom, een vredelievende man. Onze Martin Luther King uitgeleverd aan de Nazi’s terwijl hij in het verzet zat voor Nederland na gedeporteerd te zijn uit Suriname.

  Wie weet wat hij voor Suriname had kunnen betekenen. Misschien als dat niet gebeurt was, hadden we helemaal geen Decembermoorden gehad en was Suriname een stuk verder.

  Maar Nederland heeft er veel tijd en moeite in gestopt om van hem af te komen. WAAROM ?

  Na zijn dood hebben we in 60 jaar geen leider meer gezien die de integriteit had van Anton de Kom.

  En dan ga wij ze bedanken door Surinamers aan ze uit te leveren. Tjonge jonge jonge zeg …… hebben we dan helemaal geen principes.

  Anton de Kom draait zich waarschijnlijk in zijn graf om, maar uit ongeloof dat we landgenoten uitleveren aan de mensen die hem de dood ingejaagd hebben.

  Zijn we werkelijk een volk zonder Ziel en Geweten.


  Maak melding

 20. Who cares als ze jou als cyber-draaideur-crimineel niet uitleveren aan Suriname maar in Nederland onderdak verschaffen, zul je evenals je lichtzinnige makkertjes waaronder GMAP, zeker begrijpen dat Suriname niemand uitlevert. En begin trouwens je zorgen te maken over de criminelen uit jouw eigen mooie Europa die bij bosjes jouw heilige Kikkerlandje dagelijks binnen komen en daar verderf zaaien.
  Je zwakzinnig vrindje Paagal mag zijn verkrachters-rasgenoten in India eerst gaan oppakken. Dan heeft hij zeker wel een job zijn hele leven lang, dan zijn achterbakse en onderkruiperige fantasieën te verkondigen op Waterkant. Alhoewel de normale mensen best beseffen dat jullie zwakzinnigen zich het liefst als tijdverdrijf in jullie eigen droomwereldje wanen.


  Maak melding

 21. Je kunt wel zeggen dat je de Surinaamse nationaliteit hebt, maar waar is de controle? Ik meen mij te herinneren dat je op Zanderij je paspoort moet tonen. Wat is dit voor gesodemieter. Als mensen zonder toeristenkaart komen, moeten ze op Zanderij er een kopen. As simple as that! En criminelen kunnen doorlopen als ze zeggen dat ze de Surinaamse nationaliteit hebben? Ik kan het me nauwelijks voorstellen. Nee, er is iets meer aan de hand! Laat mini-ster Belfort daar maar eens opheldering over geven.


  Maak melding

 22. parbo,
  Jullie zijn een stelletje onwetende wezens,je kan de tijd van Anton de Kom en nu niet vergelijken sterker nog Suriname was toen een deel van het koninkrijk der Nederlander, om Anton de Kom bij deze discussie te halen laat je weer zien hoe onwetend en gevaarlijk jullie zien.
  Over de surinaamse gevangenis wil ik dit kwijt als je geld hebt dan heb jij alle vrijheden daar zelf mobilie fone in je cel, jou eten wordt door politie mannen in dienst buiten de cel gehaald voor jou, dus als je niet weet waar over je het hebt hou je grote paarse snuit dicht.


  Maak melding

 23. GAMP: PARBO kent alle ins en outsw van zowel de Surinaamse als de Nederlandse gevangenis.

  Lees zn posting van dinsdag 21 mei om 01.46uur
  Hij kent de Nederlandse cellen van binnenuit.

  En het is duidelijk datPARBO weer een paar djogo’s op heeft,met als gevolg vernauwde hersencellen, ziet hij spoken en geeft hij een draai aan de geschiedenis van onze Anton de Kom, held en verzetstrijder in het Nederlandse verzet.

  En PARBO shame on you dat je ADEK vergelijkt met een drugsdealer massamoordenaar, analfabeet,fraudeur en overactieve pshychopaat. Schande……


  Maak melding

 24. ala takru abi wang boeng

  deze gasten brengen ook euro naar Su hoor, jaja, weliswaar geen zuivere centen, destemeer een reden om te storten in de kas van DADA 🙂


  Maak melding

 25. Who Cares,

  Jij en je kliekje zijn zo ver beneden mijn niveau. Dacht je werkelijk dat elke dag de tijd heb om dit spelletje met jouw en je vriendjes te spelen.

  Ik heb wel gelachen met jullie hoor……..zo dom kom ik ze zelden tegen.

  Zeg me eerlijk …… je hebt met een radio door je woning gelopen of niet…op zoek naar die spyware.

  Whahahahahahaaaa………

  Leuk….maar ik moet weer doekoe gaan stapelen. Over een paar maanden kom ik deze kliniek misschien weer bezoeken. Ik ga er vanuit dat jullie er nog zijn.

  O ja ………ik heb nog een kadootje voor de grote racist Henk Molenaar.

  Henkie………op de site van de Ware Tijd heb je dit gepost.

  ———————————————————-
  Henk van der Bijl · Top Commenter · Works at Geen, heerlijk gepensioneerd

  wat een geleuter! Lekker de klok maar 300 jaar terug blijven zetten. terwijl elk land zich doorontwikkeld, blijft Suriname tot in eeuwigheid stilstaan.

  Sunday at 12:26pm 19/5/2013

  Nu kun je een 3e alias aanmaken met je echte naam Henk van de Bijl.

  Henk Molenaar,Henk en Henk van der Bijl uit Leidschendam-Voorburg.


  Maak melding

 26. Ra Ra Ra en waar vluchten Hollandse pedo’s naar toe als ze kinderen in het buitenland hebben misbruikt?
  Zelfs gevluchte Surinaamse criminelen lopen hier vrij rond.

  Goed zo Suriname, pak ze op!


  Maak melding

 27. @GMAP,
  Jij bent de gene die niet weet waar hij over praat.
  In de Surinaamse gevangenissen werken geen politie agenten maar bewaarders, dus agenten kunnen geen eten gaan kopen voor gevangenen.
  Jij bent trouwens meester in vergelijken van vroegere tijden en het heden op dit forum, jaren 80 bla bla bla…en vroeger dit en dat.
  Die vergelijkingen gaan ook niet op!


  Maak melding

 28. Het zal me zeker niet verbazen dat een massamoordenaar, drugdealer en crimineel straks een bronzen standbeeld krijgt. En de geschiedenis ingaat als een nationale held…

  Dit kan alleen in een bananenrepubliek waar zware criminelen meer aanzien hebben dan geleerden… Zie de reakties hierboven van mensen die geerd worden en opkomen voor zeer zware criminelen, welke internationaal worden gezocht door interpol…


  Maak melding

 29. Een leuk voorbeeld voor de jeugd van Suriname om meer respect te hebben voor criminelen, massamoordenaars en drugsdealers dan dat je respect moet hebben voor intellectuelen.

  Het gaat de goede kant op in SU…


  Maak melding

 30. @Parbo

  Ben je zo vroeg al onder de invloed van verboden middelen!!!
  De grootste ,wreedste moordenaar van Suriname zit niet in de gevangenis zoals volgens jou het horen moet ,maar zit in het presidentieel paleis
  met amnestie!!!IN GEVAL JE HET NOG NIET WIST!!!


  Maak melding

 31. Waar ben je op gefixeerd …hahahaaa?
  Ik was gefixeerd op wat er gezegd werd.Mensen zoals de domme ndp-aanhang waren zo gefixeerd op DiDiBrie en alle andere two(2) letter om zich heen dat de aanhang doof en blind was/is geworden.De aanhang is ook nog naakt/arm geworden/gebleven.soso fa ding bing de gefixeerd op die zaka-zakas DiDiBrie en Co,want deze DiDiBrie had zo hard geroepen dat het buitenland hier niets te zoeken had,vooral jaja vooooooralll de Nederlanders die zou sowieso hun poten niet trappen in Su om wat dan ook te komen onderzoeken.en zie hier/daar.Niet dat ik tegen uitlevering ben hoor integendeel,maar nogmaals het waren deze lebas op wie (velen die op hen lijken nml CCCCRIMINELEN)konden op bescherming rekenen.Ze waren zo gefixeerd op deze DiDiBrie en Co dat ze niet door hadden dat wat DiDiBrie en Co zeiden alleen maar bluf was.Van DiDiBri in Su krijg je NNNOOOIT wat hij je beloofd en zegt.Je ziet toch wat er met ’t Su volk de stomme ndp-aanhang gebeurt. Niemand is bij DiDiBrie en Co in Su veilig en geborgen tenzij je Dientje bent/heet of meribaadje trouwens deze zijn Suries,anders was het mie boi go,want nanga ding pa disie mie no mang jepie joe(zou DiDiBrie zeggen) en dan waren zij ook voor langere tijd uit Su.Want DiDiBrie bluft enkel Suries uit,maar niemand anders.Dusssssss Fixa…….Odi odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 32. Ach zelfs criminelen internationaal weten dat zijn het ‘groots ‘ kunnen maken in Suriname!
  Ze kijken naar het vb van hun criminele collega bouta!! Alleen in Suriname is het mogenlijk voor de criminelen voor ‘president’ te spelen,de rechters hun gezag te ondermijnen en hun opdrachten te geven, de grondwet ten behoeve van je zelve om te buigen en dan Amnestie op je lijf te schrijven .En reizen vooral veel reizen naar nietszeggende landen.
  En O, die crimineel kan een leeghoofd zijn ,een ongeletterde net als collega bouta,kennis en ervaring niet vereist en Bam ..je bent de next criminele president van Suriname!!


  Maak melding

 33. @Parbo.
  Dinsdag 21 mei 2013 om 10:43 uur, door Parbo
  Heb je dat ook door?Zwijg voor de rest!!!
  Ze zijn allen al in kaart gebracht!
  Ook Glenn Water(s).
  They can’t hide!


  Maak melding

 34. @Parbo
  Hoe haal jij het in je kop om A. de Kom te vergelijken met Bouta de moordenaar??!!!Of omgekeerd??!!
  Geen enkel rechtgeaarde surinamer zal het erg vinden asl bouta uitgeleverd wordt aangezien het niet mogenlijk schijnt te zijn hem in zijn eigen land te veroordelen!!
  voor de paarsen zal het waarschijnlijk een ramp betekenen zoals jij maar de rest van ons zal heeeel blij zijn!!


  Maak melding

 35. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen!

  Het is geen geheim dat die drugsdealers, de maties, van bouta, vrij hun geld kunnen witwassen.
  Suri is ook populair voor alle witwassers, alias drugsdealers
  belasting onderduikers, werkeloze paarse paupers.
  mislukten, die met hangende pootjes teruggaan, carrière mislukt, het is de witte man zijn skuld tok..

  Kortom een walhalla voor gespuis.


  Maak melding

 36. Hij is Anton de Kom niet vergeten.
  Anton de Kom was een voorvechter tegen onderdrukking.
  Die 15 slachtoffers van 8 dec 1982 waren ook tegen onderdrukking en dictatuur.


  Maak melding

 37. =Ik hoop dat alle verdachte en criminelen die richting Suriname vertrekken gewoon weer worden opgepakt en richting Nederland worden gestuurd,

  =Mensen die dit niet willen moeten ook niet vreemd gaan opkijken dat hun familieleden te maken krijgt met criminele daden van deze zelfde personen.

  =Een stelletje lafaards zijn ze allemaal.

  -Vergelijking maken en weer een vinger richting Nederland wijzen slaat nergens op, omdat deze schurken een grote las kunnen zijn voor land en volk.


  Maak melding

 38. Voordat iedereen elkaar de hersens inslaat:

  hebben jullie het artikel wel goed gelezen????
  Hier staat dat Nederlanders van Surinaamse afkomst naar Suriname vluchten en vervolgens met hun Surinaamse nationaliteit zwaaien.
  Dus het zijn helemaal geen Nederlanders,maar Surinamers die in Nederland iets uitgevreten hebben en snel naar huis gaan in de wetenschap dat Suriname geen landgenoten uitlevert.
  Gelukkig maar; is Nederland van ze af.
  Moeten ze daar de bak in, dan kost de samenleving het alleen maar geld.


  Maak melding

 39. Is toch logisch?
  Alles kan en mag in Suriname.

  Corrupte rechters, advocaten, notarissen, politie en justitie…. Durf niet aan de criminelen te komen die naar Suriname zijn uitgeweken…. want Brunswijk pakt je!

  Nog een bijzonder verhaal:

  Notaris Soerdjbalie heeft jarenlang met een criminele moordenaar genaamd KALPOE samen gewerkt wetende dat Kalpoe een crimineel is. Bijna alle aktes dat door deze notaris is opgemaakt, is niets waard. Dus wil je valse aktes, ga dan naar notaris Soerdjbalie!


  Maak melding

 40. Hallo zieke geesten , wat heeft dit met bouterse te maken ?
  hebben jullie je al laten reinigen ?
  hebben julie weer toenadering gezocht bij je naaste familie ?
  Hebben julie al in de spiegel gekeken ?
  Doe dat dan zullen julie erachter komen julie een geboren afwijking hebben , haat haat en nog ééns haat naar je zelf toe en jullie soort verkoopt z´n ouders voor één dubbeltje .


  Maak melding

 41. Is toch logisch???
  Alles kan en mag in Suriname.

  Corrupte rechters, advocaten, notarissen, politie en justitie…. Durf niet aan de criminelen te komen die naar Suriname zijn uitgeweken…. want Brunswijk pakt je!

  Nog een bijzonder verhaal:

  Notaris Soerdjbalie heeft jarenlang met een criminele moordenaar genaamd KALPOE samen gewerkt wetende dat Kalpoe een crimineel is. Bijna alle aktes dat door deze notaris is opgemaakt, is niets waard. Dus wil je valse aktes, ga dan naar notaris Soerdjbalie!


  Maak melding

 42. ey . laat die mensen met rust hoor.
  wat heeft nederland gedaan voor suriname? dat je moet samen werken?
  laat die Nederlanders hun eigen zaakjes maar oplossen.. de grens stopt ook bij belgie.. en basta!


  Maak melding

 43. “Suriname populair reisdoel Nederlandse verdachten”

  Nederland populair reisdoel Surinaamse verdachten had net zo goed de tiel kunnen zijn. Een artikel van niks dus, gewoon stemming makerij.

  Desondanks een paar interresante reacties zoals die van fixatie “Bouta heeft het gedaan! PUNT. Waar zijn die racisten als je ze nodig hebt?”

  Je hebt erom fixatie gevraagd en werd ook bediend. Yu no kang klage.

  Dan heb je een reactie zoals die van pagaal, hoe hij zo’n vraag in z’n botte kop haalt, zal ons altijd een raadsel blijven, feit is dat zodra je de pijp uit bent gegaan, zal men je hersenen claimen voor grondig onderzoek.

  gmap no spang, als jij de pijp uitgaat zullen we je gewoon moeten laten wegrotten, want als varkensvoer zelf zal je niet nuttig blijken te zijn, deng agu o drai baka djie a voer, als zelfs varkens je niet lusten als voer wat moeten wij als mensen te verduren hebben. Triest


  Maak melding

 44. Maar hoor je Nederland over de Nederlanders zelf, dus de witte??
  Wil je zeggen dat die allemaal heilig zijn dan?
  Die gaan niet alleen naar Su maar ze gaan heel de wereld over maar wie hoor je daar over?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.