woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrazilië verscherpt controle grens met Suriname

Brazilië verscherpt controle grens met Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mei – Het Braziliaanse leger heeft de controle langs de grens met Suriname opgevoerd. Het gemeenschappelijke grensgebied wordt als broeinest gezien voor smokkel. Volgens het Braziliaanse ministerie van Defensie is Paramaribo officieel op de hoogte gesteld. Het gaat om operatie Agatha 7 die de grenzen met alle buurlanden bestrijkt. De Surinaamse autoriteiten houden het grensgebied ook al geruime tijd in de gaten.

Er worden geregeld veiligheidsoperaties uitgevoerd in het binnenland. Die moeten de grensoverschrijdende misdaad de kop helpen indrukken. “We hebben ook het Border Management System in gebruik en dat is één van de internationale vereisten”, zegt Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, tegenover de Times of Suriname. Volgens het Braziliaanse ministerie van Defensie zullen vooral drugstransporten en illegale mijnbouw worden aangepakt.

Beide hebben een weerslag op de veiligheid in de twee buurlanden. Agatha 7 omvat de inzet van maar liefst vijf en twintig duizend manschappen van het leger en de federale politie. Er wordt gebruik gemaakt radarsystemen, oorlogsschepen, patrouilleboten, gevechtsvliegtuigen en helikopters. Volgens Brasilia zijn de buurlanden maanden van tevoren op de hoogte gesteld. Agatha 7 maakt deel uit van het grotere plan om het land veilig te krijgen voor WK 2014 en de Olympische Spelen van 2016.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Wat????!!!
  Brazilie houdt vriend Suriname in de gaten?!!!
  …en bouta de crimineel zei ‘alles is goed tussen Suriname en Brazilie’ ..en nu dit?!!
  We zouden slachtrijpe vee importeren en rundvlees uit Brazilie zei hij en sloeg op zijn borst …en nu dit??!!!


  Maak melding
 2. Ray,
  Goed lezen jochie !!

  Volgens Brasilia zijn de buurlanden maanden van tevoren op de hoogte gesteld. Agatha 7 maakt deel uit van het grotere plan om het land veilig te krijgen voor WK 2014 en de Olympische Spelen van 2016.

  ————————————————————–
  De Brazilianen hebben het toezicht op hele grens verscherpt.

  Dus wederom is je poging om van deze topic een Bouterse discussie te maken mislukt.

  Je andere vriendjes(GMAP,Who Cares,Hans en Henkie) hebben het ook zwaar vandaag. Jullie zijn ontmaskerd en we hebben er lol in ………whahahhaaa.


  Maak melding
 3. @Parbo

  Je denkt zeker dat ik klakkeloos commentaar zit te leveren hier?!
  Luister kereltje,
  je moet proberen minder voorbarig te zijn als je baasje en zijn consorten!!

  Hahahaaaaaa…er staat duidelijk vermeld dat het hier niet alleen gaat om het veiligstellen van het WK gebeuren maar ook om de smokkelpraktijken die gebruikt worden hiervoor!
  En over smokkelen gesproken moet ik je nog een keer komen uitleggen wie de grootste smokkel baronnen zijn van Suriname?!!
  Alhoewel overbodig zal ik je het nog een keertje uitleggen…
  Het bestaat uit je baasje en zijn staartjes ….whahahahaaaa

  ‘Je andere vriendjes(GMAP,Who Cares,Hans en Henkie) hebben het ook zwaar vandaag. Jullie zijn ontmaskerd en we hebben er lol in ………whahahhaaa’

  Waarop slaat dit dan ?!!
  Kan jij die pret met ons delen en dan hebben we gezamelijk pret vandaag?!!


  Maak melding
 4. @Parbo ,onze DJOGOMAN

  Ik ben even de postings nagegaan hier en wat ik heb opgemerkt is ,dat jij het helemaal niet GOED doet!!!
  Ga een bierie drinken okay,PARBO bierie dat na bierie!!!
  Whahahahahaaaaa……..


  Maak melding
 5. @Parbo

  OCH kijk,heb je de hulp ingeroepen van je rode krijgertjes!!???
  Hahahahaaaaa…het zal nu regenen van de rode minnetjes hier want de rode krijgertjes van Parbo hebben zich intussen al aangemeld,en nu gaan ze als bezetenen hun rode wapens afschieten gewoon om te wijzen dat ze de overmacht hebben hier,dus gewoon voor de Show!
  Hahahahaaaaaaaahahaaaaa…whahahaaaaaaa….


  Maak melding
 6. parbo, drinkt nog een paar parbo mi boi.
  Heel Suriname weet dat hele dorpen in het binnenland door zwaar bewapende Brazilianen worden geterroriseerd.
  Parbo, niet voor niets zegt men dat bouterse de koning is van de domme massa in Suriname, de bevestiging krijgen wij iedere dag van jullie.
  Lach maar als een boer met kiespijn.


  Maak melding
 7. Ray,

  Ik doe het niet goed hier……..whahahaha.
  Jullie denken dat jullie slim zijn met je minnetjes uitdelen en dat jullie dan gewonnen hebben ofzo.

  Maar kom nou jochie …iedereen weet hier wie de moderator is en dat hij knoeit met de plusjes en minnetjes of niet Swa.

  Zo zielig….dat jullie denken ermee weg te komen.

  Maar ja nu genoeg ….. ga weer met je racistische vriendjes spelen !!


  Maak melding
 8. @Parbo
  Als wij minnetjes uitdelen zeggen wij ook waarom!!!
  Die fatsoen hebben wij wel!!
  Wij zijn niet als de ndp horde die de boel rood schildert hier zonder een commentaar te durven plaatsen!!


  Maak melding
 9. @Parbo

  Heeft jouw legertje zijn GROTE MOND VERLOREN vandaag?!!
  De reakties blijven uit en de acties van de rode mannetjes draaien overuren!!
  Heb jij je staartjes niet geleerd hoe reakties te plaatsen??!!
  Hai baja……


  Maak melding
 10. Ray,

  Jij en je vriendjes hebben FATSOEN………
  Wauw …….. je durft de postings van jouw en je kliekje fatsoenlijk te noemen.

  Tjonge jonge ……. je bent werkelijk de weg kwijt.Betekent dat ik goed bezig ben.


  Maak melding
 11. Ray,

  Helaas hebben normale mensen niet de hele dag de tijd om op een website te zijn.

  Dit is jouw hele wereldje ….van zonsopgang tot zonsondergang.


  Maak melding
 12. Jij denkt dat jij een normale mens bent?!!
  Is dit normaal wat jij over anderen en hun moeder schrijft!!??

  ‘Jij achterlijk stuk stront dat je moeder heeft uitgescheten’.

  God zijt dank dat ik niet zo ‘normaal’ als jij denkt te zijn , ben!!


  Maak melding
 13. 1. Het Braziliaanse leger heeft de controle langs de grens met Suriname opgevoerd. Volgens het Braziliaanse ministerie van Defensie is Paramaribo officieel op de hoogte gesteld. Het gaat om operatie Agatha 7 die de grenzen met alle buurlanden bestrijkt.

  2. “We hebben ook het Border Management System in gebruik en dat is één van de internationale vereisten”, zegt Melvin Linscheer, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, tegenover de Times of Suriname.

  3. Volgens het Braziliaanse ministerie van Defensie zullen vooral drugstransporten en illegale mijnbouw worden aangepakt

  4. Beide hebben een weerslag op de veiligheid in de twee buurlanden. Agatha 7 omvat de inzet van maar liefst vijf en twintig duizend manschappen van het leger en de federale politie.
  Er wordt gebruik gemaakt radarsystemen, oorlogsschepen, patrouilleboten, gevechtsvliegtuigen en helikopters.
  Volgens Brasilia zijn de buurlanden maanden van tevoren op de hoogte gesteld. Agatha 7 maakt deel uit van het grotere plan om het land veilig te krijgen voor WK 2014 en de Olympische spelen.
  Wat is de inzetbaarheid van Surinaamse defensief materieel en bemensing als het om de omvang als bijdrage en bijstand aan zulke veiligheidsoperatie die in het nationaal belang is van Suriname.

  01 Waarom geen gemeenschappelijke actie van Suriname en Brazilië?
  02 Hoe serieus gaan de Surinaamse Autoriteiten om met de nationale veiligheid en controle in en aan de grensgebieden? Naar alle waarschijnlijkheid zijn de Brazilianen alert en laten dat met grootmachtsvertoon ook merken, wie de baas is! .
  03 Wat is door deze omhoog geworpen militair als veiligheidsdirecteur tot nu toe ondernomen om drugstransporten en illegale dagmijnbouw aan te pakken?Waar blijft het vergelijkingsmateriaal. Wat pakt Linscheer aan?
  04 Wat is de inzetbaarheid van Surinaamse defensief materieel en bemensing als het om de omvang als bijdrage en bijstand aan zulke veiligheidsoperatie die in het nationaal belang is van Suriname.


  Maak melding
 14. Ray Ray,

  Ga je nu lopen huilen terwijl je elke dag hier mensen beledigt met paarse honden, aanhangers van moordenaar terwijl ze de naam van DDB of de NDP niet eens noemen.


  Maak melding
 15. @Parbo

  De paarsen hoeven echt niet de naam bouta speciaal te noemen. We weten wie ze zijn want de andere normale mens neemt het niet op voor een groepje moordenaars!zo ‘abNORMAAL ‘ zoals jij zijn wij niet!!
  En wanneer we zeggen paarse honden dan hebben we het op dat moment over het paarse kliekje waarmee wij bezig zijn ,je moeder en je vader houden wij erbuiten!
  En nu niet doen alsof de paarsen hun discussies fatsoenlijk houden!
  Jij kan ik heel goed als vb gebruiken!
  En bovendien zijn het net 1of 2 paarsen die reakties schrijven , de rest van de paarsen komt alleen maar als ze zich geroepen voelen minnetjes te plaatsen alsof ze iets gaan bereiken ermee!!!


  Maak melding
 16. De USA zeemacht kan met één van haar hospitaalschepen voorzien van helikopters vanaf de Atlantische Oceaan voor de kust van Suriname oprukken, drones hoeven niet te worden ingezet om in Broko Bakka/oerwoud daders uit te schakelen. De USA ambassade in Paramaribo kan samen met de leiding op het schip alles goed coördineren met de Fransen en Brazilianen. Holland die net als de Fransen en Amerikanen het grondgebied/diepte van de zee goed kent kan ook haar diensten bewijzen en als NAVO-land vanuit de Antillen haar bijdrage leveren. Ze weten heel goed welke pre historische wapens het Surinaamse leger heeft.
  Frankrijk/Frans-Guyana kan alleen met haar vreemdelingen legioen vanuit het oosten gemakkelijk binnen treden, zonder raketten van Kouroe te hoeven te lanceren. Brazilië komt gewoon met wat landmacht militairen uit het Zuiden. Ze hoeven hun zeemacht of luchtmacht niet in te zetten tegen de criminelen en veroordeelden lijders in Suriname.
  Bij een siebie boesie seizoen en ’s-nachts de aanval inzetten ( drie fronten aanval, noord, oost en zuid) en als het Stuwmeer/hoge waterstand en de dijk het begeeft, is het zo gedaan met de criminelen, boeven en schurken.
  Criminelen en misdadigers die het volk molesteren en de ontwikkeling en welvaart en welzijn in Suriname achter houden, door hun eigen misdaden, moeten niet denken dat ze in het oerwoud/broko bakka in een tobbe schuiltje gaan spelen.
  Deze kunnen heel gemakkelijk in hun nekvel worden gepakt en met een helikopter worden meegenomen naar veilige oorden. Noriega weet daar alles van. Saddam Hoessein, Maurits Bishop, Gadaffie, enz. kunnen het niet na vertellen.


  Maak melding
 17. Ray,
  bedankt.
  Tjauwa, Surinaamse leger onder leiding van bouterse is goed in het onderdrukken en vermoorden van hun eigen landgenoten.


  Maak melding
 18. De intimidatie van Parbo lijkt niet helemaal te lukken, een intimidatie die door soort lieden vaak toegepast word Fysiek zijn ze sterk en verbaal ook (gewoon een heel grote bek), de andere bevolkingsgroepen voornl. Aziaten (India is ook Azie) zijn tengerder en introverter, maar in totaal de meerderheid, gelukkig zijn er nu ook donkere mensen die wel beschaving hebben en hun hersens gebruiken, dus laat die paarse brulapen maar schreeuwen, langzaam maar zeker verliezen ze terrein alleen is het te hopen voor Suriname dat ze voor de volgende verkiezingen ze niet alles kapotgemaakt hebben


  Maak melding
 19. Hans,

  O jee…….. Hans leeft voor de minnetjes !
  Niemand luistert naar je ….. net als in real life.
  Daarom poog je je hier voor te doen als iemand die niet bent. Net als die andere racistische vriendjes van je ….

  Jullie denken echt dat deze website invloed heeft op het Surinaamse kiesgedrag. Wow …….je nog verder heen dan ik al dacht.

  Je witte baas Henk houdt zich stil vandaag ……want hij weet wat voor fout hij heeft gemaakt.


  Maak melding
 20. Mensen, mensen toch! Het is duidelijk dat velen van jullie de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar te klepel hangt.
  Operatie Agatha 7 gaat niet alleen over Suriname. Het artikel is ook vrij tendentieus, moet ik zeggen. Er wordt 17.000 km (!) grensgebied van Brazilië in de gaten gehouden, dus ook de grenzen van landen als Frans-Guyana, Guyana, Venezuela, Colombia, Bolivia, Peru, Paraguay, Argentinië en Uruguay. Maar ja, als Suriname ter sprake komt, is het commentaar weer niet van de lucht. Terwijl Suriname maar een minimaal deel uitmaakt van het totale grensgebied van Brazilië

  Vooral het verhaal van @ Passant getuigt weer van “spokenjagerij”. Dit is een zuiver Braziliaanse operatie, waarover de buurlanden tijdig zijn inlicht. Jij ziet het Nationaal Leger al bepakt en bezakt richting Braziliaanse grens trekken? Dat zal (misschien) alleen gebeuren als Brazilië aan de bel trekt en Suriname inlicht over eventuele smokkel- en ander routes die nog niet in kaart zijn gebracht. Het zou jullie prijzen als je eerst de juiste informatiebronnen eens raadpleegde.


  Maak melding
 21. Die Hans is duidelijk een racist die de bevolkingsgroepen uit elkaar probeert te spelen. Zou me niks verbazen als hij ook actief is op stormfront


  Maak melding
 22. Ik hoef en wil helemaal niets uit elkaar te drijven, dat doen jullie zelf wel, getuige de benamingen die hier op het forum over en weer gebruikt worden, steek wat dat betreft de hand maar in eigen boezem. Van die genen die mij wel kennen of dat nu in Nl. of in Su. is heb ik het verwijt racistisch te zijn niet gehoord integendeel, wel door enkelen achter mijn rug om het woord boeroe e.d. horen gebruiken dus lul me nu niet over racisme, je nickname zegt het al gefixeerd, kun je waarschijnlijk niets aan doen ,heeft met je verstand te maken


  Maak melding
 23. Volgens mij moet Suriname en niet de Brazilie de grenscontrole verscherpen…

  Als je dus kijkt naar hoeveel criminele Surinamers naar Brazilie gaan en hoeveel criminele Brazilianen in Su binnenkomen, dan lijkt dit me een logische veronderstelling.


  Maak melding
 24. Who cares,

  Ik denk dat er meer criminele activiteiten van Brazilianen in SU plaatsvinden, dan andersom. Laatst nog een politie agent neergeschoten door een braziliaan. Wie moet zn grenzen dan verscherpen????


  Maak melding
 25. Er wordt gebruik gemaakt van oorlogsschepen en patroulleboten, enz. enz…..
  Hallo???de rest zoals vliegtuigen en radarsystemen zou kunnen maar boten?? Ik heb voor de zekerheid google earth nog eens gechecked maar over de hele grens met su en brazilie ben ik nog geen water tegengekomen. Ja voor een roeibootje misschien…Ohhhhh natuurlijk!! Boutje heeft nooit aardrijkskundelessen gevolgd of misschien dacht ie over 45000 jaar kan er goed water liggen.. Of misschien zelfs al over 10 jaren als hij met zijn zoon daar langs de grens het hele gebied heeft leeg geroofd en ontdaan van zijn goud en andere grondstoffen en het land daar verkracht achter zich laat…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES