vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSasur mag niet meer optreden als auteursrechtenbureau

Sasur mag niet meer optreden als auteursrechtenbureau

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mei – De Stichting Auteursrechten Suriname, Sasur, mag niet meer optreden als auteursrechtenbureau. Dit heeft minister Edward Belfort van Justitie & Politie beslist. De beschikking die Justitie & Politie in 2010 verleende, is per onmiddellijk ingetrokken. Belfort handelt kennelijk onder zware sociale druk.

De Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname had een ultimatum aangekondigd. Belfort zou een week de tijd krijgen om op te treden tegen Sasur. Het ultimatum zou per brief kenbaar worden gemaakt. Het duurde de mediabazen veel te lang. Belfort wilde kennelijk een stapje voor zijn en trok de beschikking in. In zijn besluit wordt aangegeven dat ingegrepen wordt omdat ‘de veiligheid in de samenleving in gevaar wordt gebracht.’

De beschikking uitgevaardigd door toenmalig minister Chandrikapesad Santokhi, machtigt Sasur om muziekroyalty’s te innen. Volgens de media-eigenaren en organisatoren van muziekevenementen is de stichting doorgeschoten en doorgeslagen. De hoogte van royalty’s zou willekeurig worden bepaald. Belforts voorganger, Martin Misiedjan, had de beschikking die al ingetrokken. Sasur vocht het besluit toen bij de rechter aan. Met succes.

[FOTO: President Desi Bouterse(l) begroet Prem Ramlal, voorzitter van SASUR, op zijn kabinet/ jan 2012]

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

78 REACTIES
 1. Ik weet niet of de intrekking rechtsgeldig is.Ik denk dat de rechter in Suriname korte metten zal maken met het besluit van de minister.Dit vraagstuk is een lastige aangelegenheid.

  Vanaf het begin heeft NieuwFront onder aanvoering van Santhoki de problemen onderschat bij het afgeven van een vergunning aan Sasur. Ik ben van mening dat Santhoki zijn billen heeft gebrand en dat hij op blaren moet zitten.

  Sasur heeft ook vanaf het begin grote fouten gemaakt. Ze gingen als een olifant te keer in een porseleinkast. Stapsgewijs had men de activiteiten aan het grote publiek kenbaar moeten maken.

  Sasur heeft o.a. contracten lopen met Buma Stemra in Nederland en ASCAP (American Society of Composers, Authors and Publishers).De organisatie kan haar verplichtingen jegens deze zusterorganisaties niet meer nakomen.Neem van mij aan dat er een nieuwe Sasur zal worden opgericht.


  Maak melding
 2. Beste RobG,

  Ik denk niet dat er een nieuwe Sasur zal worden opgericht in ons mooie SU.
  Daarvoor zijn de achterstallige betalingen te hoog.
  O.A. Buma-Stemra heeft nog een behoorlijk bedrag tegoed van Sasur, en neem van mij aan dat ze dat geld hoe dan ook zullen komen innen.
  Mocht er een nieuwe Sasur worden opgericht zal Buma-Stemra de vordering zeker op hun willen verhalen.
  Net als in zovele staatsbedrijven is Sasur gewoon veel te ver door geschoten en denkt onschendbaar te zijn.
  Maar wat ik me wel afvraag is waar is het geïnde geld gebleven?
  Ongetwijfeld in de zakken van de grote heren bij Sasur!
  Hoe dan ook, geld is nergens meer te bekennen, de verantwoordelijke personen zijn vermoedelijk ook met de noorderzon vertrokken, dus conclusie is; Vette pech, centen weg!
  Ik denk persoonlijk dat Buma-Stemra en de ASCAP zelf wel iets zullen gaan opzetten hier in SU!


  Maak melding
 3. Beste Dirk, Buma e.a. zullen niets ondernemen, daar Suriname met een bevolkingsaantal van nog geen half miljoen financieel niet interessant zijn. Overigens had Buma al aangegeven dat Ramlal een boef is. Wat wel gaat gebeuren is het volgende. Dhr Ramlal zal mogelijk naar de rechter stappen in zijn zucht naar meer geld. Het was zo een lucratieve zaak dat hij dat niet makkelijk zal opgeven. Mocht de rechter de schorsing onrechtmatig vinden (weer een rechter die op Prim lijkt) dan zal de staat bezwaar aantekenen en de zaak zal een slepende worden. Prim zal dan afhaken omdat hij zijn geroofde centjes snel ziet verdwijnen aan juridische kosten etc. Het volgende kan ook gebeuren: Prim stopt gewoon, hij heeft al heel veel verdiend met Sasur en gaat het ervan nemen. Hij verklaart Sasur failliet om te voorkomen dat men achter de centjes die hij in de jaren heeft geroofd aan gaat. Hij zal aangeven dat de bedrijfskosten vele malen hoger waren dan de opbrengsten en zal zoals zijn politieke zetbaas Chan hem instrueert de regering de schuld geven van het verlies dat anderen moeten nemen.


  Maak melding
 4. Dit is ook een optie..Sasur brengt met haar handelingen veels te veel kwaad bloed in de gemeenschap….dus duidelijk men moet stoppen tot dat men alles in het gareel heeft.


  Maak melding
 5. Suriname op zijn best, dit krijg je wanneer tot mini-ster benoemd die incompetent zijn.
  Belfort heeft tot nu toe alle problemen die hij op zijn weg tegenkwam met machtsmiddelen proberen op te lossen, die man bezit geen greintje diplomatie.
  @ jenke,ik vindt het wel raar dat Santhoki in deze zaak zijn excuus moeten aanbieden terwijl jullie daar in Suriname de rode loper uitrollen voor oplichters,moordenaars, drugs criminelen.


  Maak melding
 6. De intrekking van de beschikking heeft geen rechtsgrond en getuigt van onbehoorlijk bestuur van de minister. Volgens het bestuursrecht dien je als overheid eerst de belanghebbende te horen alvorens je een dergelijk besluit neemt met verregaande gevolgen. Sasur geef ik een goede kans dat ze dit via de administratieve rechter kunnen aanvechten. De minister had niet moeten bezwijken voor de druk van de gemeenschap.


  Maak melding
 7. Starnieuws 18 May, 17:00

  De organisaties die de regering gevraagd hadden om de beschikking van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) in te trekken, zijn blij met de stap van minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Anwar Lall Mohamed, voorzitter van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) en Sammy Doerga van de Vereniging van Surinaamse Organisatoren zeggen aan Starnieuws ingenomen te zijn met de intrekking. Maar er moet meer gedaan worden om te voorkomen dat deze maatregel weer teniet wordt gedaan.
  ————————————————————–

  GMAP,

  Wederom zit je ernaast !!


  Maak melding
 8. Lucien , je hebt het heel goed gezien . geld verdwenen
  en de vogels zijn gevlogen terug naar Den Haag.
  niemand heeft tot nu toe 1 cent van de ge-inde royalties gezien . ze hebben ook nog nooit een financieel jaarverslag bij de KvK gedeponeerd.

  Sasur ,een bende witte boorden criminelen .


  Maak melding
 9. Parbo.
  leest wat je hebt geschreven a.u.b
  Er moet meer gedaan worden om te voorkomen dat deze maatregel weer teniet worden gedaan,Het paard achter de wagen spannen noemt met deze maatregel, met Gallant gebeurde het zelfde, inzetten van gevangen om thuis te bij deze mini-ster, benoemingen die buiten de richtlijnen hebben plaatsgevonden, doorzeven van vier vermeende criminelen, als dit alles in Nederland was gebeurd was deze incompetente figuur al ontslagen.
  Een slimme minister doet eerst zijn huiswerk, en daarna kom hij met zo een maatregel.
  Parbo, gebruik jou verstand brada.


  Maak melding
 10. Iemand schreef “lekker weer illegale CD en DvD kopen”
  Vraag me af of deze persoon ook zo positief zou zijn als het haar werk betrof. Wat ik grappig vind is dat er in deze discussie geen mening van componisten in Suriname te horen is. Of heb ik dat soms gemist?
  Volgens mij heeft de Minister geen punt met het intrekken van het contract. Als ik het goed heb begrepen heeft een rechter eerder in zijn uitspraak vonnis geveld dat dit alleen via een bodemprocedure kan.
  Is de minister wel op de hoogt wat een bodemprocedure in houd. Heeft hij al een potje met geld voor de straks te betalen schadevergoeding?
  De minister geeft een verkeerd signaal, helaas is dit niet de eerste keer. Hij liet boeven werkzaamheden voor hem verrichten, liet andere boeven in de val lokken en ze genadeloos neer knallen en nu trekt hij een vergunning in waar hij helemaal niet zelf over mag beslissen.
  Kan dat zomaar in Suriname of is ff geen sprake meer van Democratische rechten in Suriname onder deze President?


  Maak melding
 11. de bekende klap-en boem techniek van Belfort.
  Kijk naar de klucht met de vakbond. Die man is onbekwaam en totaal ongeschikt. OPSTAPPEN!!!!!


  Maak melding
 12. surinam patriot,

  als Sasur door de rechterlijke macht telkens haar gelijk heeft gekregen, da wordt dit een ogri tori tussen Staat & Sasur!!

  ga er maar vanuit dat DADA weer overspannen is!


  Maak melding
 13. Nieuws voor de KAROES (Anti’s) op WK.

  DEN HAAG –

  Als in Nederland iemand wordt vermoord, gaat het relatief vaak om een Antilliaanse man. Tussen 1997 en 2011 zijn 113 mannen uit de Antillen door geweld om het leven gekomen, omgerekend 13,2 op elke 100.000. Dat is meer dan twee keer zo veel als bij Surinamers, Turken en Marokkanen en bijna 15 keer zo veel als onder autochtonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  Tweet
  Mail dit artikel.Mail
  Print dit artikel.Print
  Reageer op dit artikel.Reageer
  Foto: Lex van Lieshout

  Weekendabonnement
  Proefabonnement,
  10 weken € 30,-!

  DDe bron voor het hoge aantal moorden ligt op Curaçao. Daar groeien jongens op in een ghettocultuur, zegt Frank Bovenkerk, emeritus hoogleraar criminologie aan de Universiteit Utrecht. „De jongens leven in buurten met extreem hoge werkloosheid, lage inkomens en veel drugsverslaving. Er zijn veel gezinnen die van de drugsverkoop leven. De vaders gaan van de ene vrouw naar de andere en zijn geen rolmodel voor hun zonen. Kinderen maken vaak hun school niet af. Ze brengen de dag door op straat en vormen daar jeugdgroepen.”

  Als de jongens naar Nederland gaan, nemen ze hun leven op Curaçao met zich mee. Ze hebben geen opleiding, geen baan en geen perspectief. Bovendien komen ze hun oude vrienden weer tegen in Nederland. Bovenkerk: „Families denken dat de jongens hier meer kans hebben om af te kicken. Maar hun kansen om zich in Nederland in de criminaliteit te ontplooien, zijn groter. De welvaart ligt hier namelijk hoger, er is meer te halen.”

  Vooral tegen elkaar gebruiken de Curaçaose jongens veel geweld. Als een jongen van het eiland wordt vermoord, komt de dader vaak ook van Curaçao. Er is een direct verband met drugshandel. Vaak speelt status echter ook een grote rol. „De aanleiding voor een uitbarsting van geweld is voor Nederlanders vaak nietig. Als je iemand bijvoorbeeld te lang aankijkt, hebben ze het gevoel dat je hoger wilt scoren en dat wordt meteen afgestraft”, zegt Bovenkerk.

  Een oplossing ziet Bovenkerk niet. „Ik heb in Nederland en op Curaçao nog geen aanpak gezien die werkt. Als je de grenzen sluit, tast je de positie van goedwillenden aan, daar ben ik niet voor. Je moet de ghettocultuur doorbreken, maar dat betekent dat je de ghetto’s moet opruimen. Dat ligt buiten ons vermogen. Het probleem is dat geen enkele instantie grip heeft op deze jongens, er is geen gemeenschap die sociale controle uitoefent.”


  Maak melding
 14. EAGLE1: En je punt is?????

  Dit is oud nieuws dit is voor iedereen die zich hiermee bezighoud en meer dan 25 jr bekend.

  Wat Bovenkerk er niet bij vermeld, en terecht omdat het geen tgoegevoegde waarde heeft voor de insiders, is dat het hier om een groep gaat die lijken op onze WKN-enners SRA Pero Paraman, en ter verduidelijking op Suri analfabeten Ronnie Brunswijk Belfort etc.

  En Eagle1 had je verder nog een mening over de topic?
  Voorzover je het nog niet doorhad het gaat hier over SASUR.

  Have a nice day……and happy pentecost…


  Maak melding
 15. Overigens EAGLE! doet dit fenomeen zich overal voor waar deze etnische groep zich bevind.

  In Surimaribo de States Canada Frankrijk en noem het maar op.


  Maak melding
 16. Niet navolgbare stappen in Sasus zaak van Belfort. Neem aan dat zoals hij verkondigde dat zijn juristen de zaak hebben doorgenomen en met dit sluitende waterdichte advies kwamen.
  Je slaat wel en modderfiguur als je de zaak voor de rechter niet rond krijgt. Waarom heeft men nooit iets gedaan met de aankondiging van Sasur dat ze inzake de eerdere opschorting een bodemprocedure zouden starten.
  Waarom niet naar de Directie van Sasur en \of Raad van commissarissen en deze ter verantwoording geroepen. Waar zijn de jaarverslagen en accountants rapporten. Zet het Clad of wie dan ook erop om deze te cross checken. Zorg dat je een waterdicht dossier hebt waarmee je de huidige bewindvoerders de laan uit kan sturen.
  Schijnt dat de verstrekte vergunning zegt 30% kosten dekking en 70% naar artiesten. Alleen al het feit dat ze meer dan 30% vd inkomsten claimen nodig te hebben en nog nimmer hebben uitgekeerd is toch simpel na te gaan en als ze niet met de documenten komen dit via de rechter eisen. Komen ze niet ermee op de proppen of blijkt dat ze verkeer d hebben gehandeld dan de RvC en directie naar huis zenden. En wel per direct. Paspoort innemen en zorgen dat je al eerder weet hoeveel ze hebben verduisterd. Dit per direct dan opvorderen en op alle zaken beslag laten leggen.
  Het moet toch simpel zijn om alle zenders, show promotors, etc met bewijs te laten zien hoeveel ze hebben betaald en wanneer aan Sasur. En dan Sasur laten aantonen wat ze met de gelden hebben gedaan.
  Hoe jet de boel ook wil zien deze Ramlal heeft maar een doel en dat is zijn eigen portemonnee.


  Maak melding
 17. Beste Eagle1

  “De vaders gaan van de ene vrouw naar de andere en zijn geen rolmodel voor hun zonen. Kinderen maken vaak hun school niet af. Ze brengen de dag door op straat en vormen daar jeugdgroepen”

  Komt door het slavernijverleden…….


  Maak melding
 18. Lees DWT:

  Gloria Wekker, emerita hoogleraar Gender en Etniciteit

  “Wekker zei dat de nakomelingen van de slaven niet geleerd hebben hoe goede partners te zijn in een relatie. Ze wijten hun gedrag meestal aan het slavernijverleden. Voor vrouwen is een vaste relatie ook niet het uitgangspunt. Zij mogen toegeven aan hun seksuele verlangens zonder uitgemaakt te worden voor hoer of slet. Wekker illustreerde dit met te verwijzen naar de odo ‘Mi na gowt’ moni, m’e waka na alasma anu, ma mi n’e las’ mi waarde’. (Ik ben een gouden munt, ik ga door vele handen, maar ik verlies mijn waarde niet).

  En zo kan je nog 300 jaar alle schuld van je eigen falen op de slavernij afschuiven.

  And how is that working for you so far?


  Maak melding
 19. afscheid nemen van die Antillen. 1 grote corrupte narcobende. Antillianen en Marokkanen zijn het gezwel in de Ned. samenleving. Roven, stelen, agressie, drugs dealen, maar werken ho maar.
  Weg ermee en de grenzen gesloten houden voor dit soort uitschot.


  Maak melding
 20. Celine Petit DWT Posting 19/5/2013
  Link: http://www.sasur.org/index.php/downloads/category/3-algemeen?download=12:sasur-jaarrekening-2011

  Voor de geinteresseerden de jaarrekening van Sasur over 2011. Opvallende lasten in dat jaar:

  personeelskosten: SRD 3,738,414.
  transportkosten: SRD 56,714.
  representatiekosten (lees uit eten, zuipen, dure merkkleding): SRD 249,044.
  gratificatie (bonus voor wat?): SRD 228,847.

  Voorts valt op dat Sasur hoge schulden heeft en vrijwel geen liquide middelen, dus eventuele inkomsten zullen niet naar artiesten gaan.


  Maak melding
 21. Sasur vocht het besluit toen bij de rechter aan. Met succes………………………………… …Niet waar het is verwezen naar een bodem procedure…maar in Su. werkt de rechterlijke macht heel traag………………………….en nog erbij………. er zijn reeds uitspraken geweest om meneer Sasur kopje kleiner te maken…dan ga jij niet zitten wachten……..om ellende en verdriet te brengen onder wie dan ook.


  Maak melding
 22. Zondag 19 mei 2013 om 08:33 uur, door surinam patriot

  Mooie,.. dan kunnen weer lekker onze illegale CD en DVD verkopen….lang leve de chaos!!

  De verkoop van illegale CD’s en Dvd’s heeft Sasur nooit aangepakt, immers dat bracht sasur geen geld op!! Alle muziekwinkels in Su zijn tot vandaag gewoon ongemoeid gelaten!! Sasur had alleen oog voor cash geld vandaar dat ze steeds achter de promotors en radio/tv stations aangingen!! Alle geld is lekker in de zakken van die oplichters verdwenen en hebben nooit iets uitgekeerd!


  Maak melding
 23. Zondag 19 mei 2013 om 04:42 uur, door jenke

  Opgeruimd staat netjes. En Santhoki is ons op z’n minst een excuus verschuldigd

  Santhoki is geen excuus aan NIEMAND verschuldigt!! Er is geen beschikking verstrekt aan iemand om er lekker een potje van te maken!! Dat een organisatie als Sasur misbruik heeft gemaakt van de beschikking kan je Santhokie niet aanrekenen!!


  Maak melding
 24. Beste who cares.
  Jij rent als een dolle hond op mijn posting af,en reageert als een imbeciel.
  Mijn mening hierover gaat jou geen ene drol aan, ben jou geen uitleg schuldig.
  Het lijkt alsof jij je aangesproken voelt.
  En jou uitleg boeit mij totaal niet

  Have a nice day to.


  Maak melding
 25. Is het werkelijk zo ver?!!
  Zijn het idd alleen de 2 seria killers die over Suriname en surinamers bepalen?!!

  DIT KAN ECHT NIET MEER ZO DOORGAAN!!


  Maak melding
 26. Stichting Auteursrechten Suriname (SASur) vindt het een lachertje dat minister Edward Belfort van het ministerie van Justitie en Politie de beschikking van de stichting intrekt om de veiligheid van anderen te waarborgen.

  ‘Piraten en rovers worden door regering beschermd’

  ‘In artikel 42 van de Grondwet wordt gesproken over staatsveiligheid. Deze wordt juist in gevaar gebracht door de minister door de beschikking in te trekken. Suriname zal weer te boek staan als een land van piraterij. Wij hebben het land juist van die positie verlost’, zegt Prim Ramlal, voorzitter van SASur zondag 19 mei 2013 op Starnieuws.

  SASur is onmiddellijk in actie gekomen en zal alles in stelling brengen om de intrekking van de beschikking om te opereren als bemiddelingsbureau voor muziekauteursrechten, aan te vechten. ‘Alle licenties die wij gesloten hebben, zijn nu ongeldig, want onze beschikking is ingetrokken. De gevolgen zijn nu groter geworden voor de mediabedrijven. De organisaties die al een overeenkomst hadden met ons, riskeren nu ongewild een muziekverbod terwijl ze juist voorbeeldige ondernemers zijn. De auteursrechten blijven gelden’, zegt Ramlal.

  Ramlal zegt ook, dat SASur diverse processen heeft gewonnen. Die zaken blijven geldig. Ook processen die gaande zijn, zullen niet worden ingetrokken. De organisatie zal procederen tegen de intrekking en ook de schade verhalen op de staat Suriname door de intrekking van de beschikking. ‘Er is niet eens met ons gesproken over deze kwestie, terwijl het ministerie van Justitie en Politie een commissie heeft die toezicht op SASur houdt’, stelt Ramlal.

  De SASur-voorzitter vindt dat met dit besluit het ministerie mensen in bescherming neemt die de auteursrechten schenden. ‘Rovers en piraten worden beschermd. Hiermee wordt onze veiligheid met de voeten getreden’, vindt Ramlal. Hij haalt aan dat, omdat organisaties in het geweer zijn gekomen tegen SASur en met acties dreigen, de minister besloten heeft de beschikking in te trekken. Ramlal vindt dat de gronden voor intrekking nergens op slaan. Daarom zal deze zaak niet zo gelaten worden.

  May 19, 2013

  Gewoon doorvechten Sasur,laat het roversclubje van de PAARSE BENDEN het niet voor jullie bepalen.
  Het is tijd dat de rechters in Suriname actie moeten ondernemen omdat hun gezag ondermijnd worden door een tweetal massamoordenaars in Suriname te weten BELFORT EN BOUTA,de twee doodgevreesde B’s van SURINAME!!
  Dit alles kan alleen gebeuren als bouta zijn amnestie hem ontnomen wordt en hij in de gevangenis beland waar hij thuis hoort!!Zijn Amnestie heeft FATALE gevolgen voor Suriname!!


  Maak melding
 27. ‘De beschikking van Sasur moet worden ingetrokken als nu blijkt dat Sasur een onding is geworden. De wet biedt voldoende mogelijkheden om de beschikking van Sasur in te trekken als ze in strijd handelt met het beleid van muziekauteursrechten.’ Dat zegt ex-minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, in gesprek met Dagblad Suriname!

  bron dagblad suriname 08-05-2013!!

  ,,,hoezo is Chan debet”?


  Maak melding
 28. Stichting?

  Een stichting die alleen maar int en niet afdraagt heeft geen recht van bestaan. Sasur int alleen, maar verstrekt niets. De geinde gelden gaan op aan personeelskosten, huur, auto’s, benzine en zogenaamde
  organisatorische zaken. Dat diners en dranken ook worden opgevoerd als zijnde kosten voor de stichting is kwalijk te noemen.

  Sasur moet alle geinde gelden terugstorten op een rekening met uiteindelijke bestemming een goed doel in de richting van muziek, zang en dans.


  Maak melding
 29. Santokhi is idd niemand een excuus verschuldigd, zoals Pittbull aangeeft er is misbruik gemaakt door sasur kan je Santokhi NIET aanrekenen, hij heeft ook aangegeven dat men alle middelen had om zich tegen sasur te weren dus allemaal huilebalken joh !

  Huh Sasur mag van mij btw opdonderen…. enne of ze nig steeds zo sterk staan whahahahahhaha NOT


  Maak melding
 30. Mi gado wat lees ik nu dat dat geld bij Santo oa beland is, wel word wakker er is NIETSSSS uitgekeerd en al zeker niet aan een Santo… doe normaal hoor !


  Maak melding
 31. Als Santhoki een beschikking heeft gegeven aan een dubieuze stichting is hij ons inderdaad uitleg verschuldigd…je kan geen tijger in een konijnenhok zetten en dan iemand de een sleutel geven en zeggen…so als het te erg word moet je het hek opendoen hoor..

  Dat ding zat vanaf het begin fout. Vandaag hoorde ik dat man en vrouw in het bestuur zitten…a san dat no kang..


  Maak melding
 32. @Surinam patriot, check deze tekst van de Ballade van de boer en laat het goed tot je doordringen, want lezen en begrijpend lezen zijn in deze zeer belangrijk.

  @ alle overigen. Nu heeft de BUMA-STEMRA een probleem in Suriname. Ze hebben een Mickey-Mouse organisatie hun goedkeuring gegeven voor het innen van royalties voor Suri en Ned artiesten echter zullen ze hiervoor niets vangen !!!

  Indien Frans Bauwer of Jantje Smit strakjes tegen de BUMA zouden zeggen van: ‘We waren op vakantie in Suriname en hebben minimaal 50 keren onze liedjes gehoord dus mogen we effe de Suri royalties vangen’???

  De BUMA kan dan niet aan Jan en Frans gaan uitleggen dat ene Prem Ramlal z’n zaakjes niet op orde had en daarom alles in rook is opgegaan !!!

  Suri artiesten, jullie zijn bij deze tevens gewaarschuwd !

  Milton e bari yu !


  Maak melding
 33. Als ik naar het jaarverslag kijk vraag ik me af waarom Sasur nog niet geliquideerd is.De kortlopende en langlopende schulden zijn groot.Aan de inkomsten kant valt er niets positief te oordelen. Ik vraag me dan ook af hoe men de vorderingen op de klanten op korte termijn nog kan verzilveren.De schuldeisers van Sasur hebben geduld.Is de organisatie nog in staat om aan haar betalingsverplichtingen aan derden te voldoen? Wie zal het faillissement van Sasur bij de rechter aanvragen? De Belastingdienst, artiesten, Buma Stemra,het personeel,leveranciers,de geldschieters?Ik vermoed dat de initiatiefnemers van Sasur geen keus hebben,ze zitten immers met gigantische schulden in hun maag, en ze zijn mijn inziens genoodzaakt om terug te vechten.


  Maak melding
 34. Na ini wi kondre na wi na basi. Ramlall is de zoveelste doorgestoken kaart, ergo fufurumang/diefkat?
  Ook deze grappenmaker dacht via onze ruggen milio te worden?


  Maak melding
 35. PARAMAN: Die DDB van jou en zijn 40 struikrovers, zijn niet alleen drugsdealers en massamoordenaars, maar die stelen ook als de raven van de bevolking.

  Steeldieven steeltuig zijn het met hun grijpgrage lange vingers, dus hou jij je mond maar, en bak de parakoranties bruin…

  Have a nice day….


  Maak melding
 36. whocares, molelenaar . extr jullie zitten vol haat .
  ik heb jullie nooit iets positief horen zeggen van en over surinaamers , maar dat verbaast me niet , zo als de waard is vertouwd hij zijn gasten .


  Maak melding
 37. @Eagle1.
  (Wat een toeval;ik zit nu naar een samenvatting van Go Ahead Eagles – VVV.Venlo te kijken).
  Dank voor je bijdrage.
  Daar was ik niet helemaal van op de hoogte.
  (La isla bonita Curaçao).
  WAT EEN STINKENDE BENDE,het lijkt wel Curababwe!

  Maar dat Who cares en Henk Molenaar er als blinde imbeciele honden (zoals je die noemt) op dit soort berichten geilen heeft met hun inborst te maken.
  Telkens weer hetzelfde gezeik,niets vernieuwends.
  Je kan dit bericht op 2 manieren bekijken.
  Meegaan zoals een wetenschapper dat bekijkt of er direct stigmatiserende insinuerende motieven erop loslaten.

  Wat mij echter opviel en daar heb ik op het forum ook direct gewag van gemaakt is dat deze twee in geen velden of wegen te bekennen waren bij het onlangs verschenen artikel:-
  “GEWELD DOOR DRANKZUCHT HANGT NICKERIE DE KEEL UIT!”
  Ik heb voor de zekerheid toch weer even terug gebladerd.

  Resultaat:
  Who cares : 1 nietszeggende zin van 5 woorden.
  Henk Molenaar :geen woord geen letter!

  Henk Molenaar.Waar was je toen?


  Maak melding
 38. @surinam patriot
  @Bryan,..heb jij de bewijzen dat Santhoki dat geld heeft of lul je zomaar in de ruimte??

  Heb jij bewijzen dat het niet zo is?
  No stré djie politici d’ô mekie joe fadong!


  Maak melding
 39. Aldus MEDUSA onze kaboela en bunga bungameid uit Suribabwe, het plein van 12 mei om precies te zijn,en ex maatje van de vengaboys…….

  Je hebt Surinamers surineds en Suribabianen.
  Onze Mefusa behoort tot de laatste categorie.

  Maar ja ze kan het niet helpen, je hebt het niet altijd voor het kiezen waar je wieg komt te staan.

  Nu begrijp ik waarom ze wauwelt.
  Niet uit de slechtheid van haar hart, maar uit de domheid van haar verstand…

  Happy pentecost…..


  Maak melding
 40. in een vorige posting van Parbo heeft hij een link
  geplaatst naar de jaarrekening 2011 van Sasur.

  als je dit doorleest dan krijg je heel gauw de indruk
  dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur. de accountant heeft daarom ook een niet goedgekeurde verklaring afgegeven.


  Maak melding
 41. als ik naar de kostenspecificatie in de jaarrekening kijk dan roept dat vraagtekens op . bij de specicatie
  kortlopende schulden staat dat deze afkomstig zijn van
  derden en familieleden van de direktie Mw Gangapersad
  die weer echtgenote is van Prem Ramlal ,bestuurslid-voorzitter.
  ik heb niets tegen een auteursrechtenorga in Su maar dan moet de samenstelling van het bestuur toch een ander karakter hebben .
  ik vraag me af als Santokhie dat niet wist of toch bewust toestemming heeft verleend ondanks het negatief advies van diverse instanties. vreemde zaak hoor.


  Maak melding
 42. criminele Antillianen zijn honderd keer vaker bij een misdrijf betrokken dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde criminaliteitsmonitor van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

  Het CBS heeft voor het eerst de verbanden onderzocht tussen verschillende bevolkingsgroepen. De criminaliteitscijfers van de criminele Antillianen waren veruit het hoogst, hoger dan die van de gemiddelde Nederlanders, Chinezen en niet-westerse toeristen. “Nader onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaken hiervan zijn, maar de verschillen zijn significant,” aldus CBS-directeur Gosse van der Veen.

  De bevindingen hebben gemengde reacties opgeroepen bij Tweede Kamerleden. Hero Brinkman, van de partij Hero Brinkman, zegt dat het onderzoek nog eens bevestigt wat hij altijd al heeft gezegd. “Het is mooi dat het nog eens is uitgezocht. De criminele Antillen zijn een broeinest van misdaad en corruptie. Ik heb altijd al gezegd dat er iets mis is met criminele Antillianen.”


  Maak melding
 43. Eagle en er is ook iets goed mis met jou, houdt je lekker aan het topic , neem een voorbeeld aan bv. een Bonoo die er iets zinnigs over te zeggen heeft, ik snap echt niet wat criminele antillianen hiermee te maken hebben


  Maak melding
 44. Hans,

  Het probleem is dat er een Antilliaan op deze site de hele dag loopt te zeiken over Surinamers. Ook die andere niet Surinamer Henk (Molenaar…..niet dus) de gore racist heeft de hele dag niks anders te doen.

  We hebben hem even met zijn neus op de feiten gedrukt.


  Maak melding
 45. EAGLE1: Helemaal mee eens, moet eens afgelopen zijn met de criminele antis, maar wanneer kom je met iets nieuws?
  Want je info is zo oud als mn overgrootmoeder uit 1909.

  Ik ben het ook volledig eens met Hero Brinkman!!!
  Er moet actie komen om die broeinest van allochtone crmis aan te pakken……

  Enm mag ik je ten overvloede op wijzen, ik weet dat je niet zo snugger bent, maar Antillianen bestaan sinds 10-10-2010 niet meer.

  Laat je goed voorlichten, ons Arubahuis, Huis van Curacao en St. Maarten in Den Haag hebben een uitmuntende afdeling voorlichting…( anders dan de niet funktionerende Suri Ambassades in Europa!!)

  Have a nice day and happy pentecost…


  Maak melding
 46. Who Cares,

  Je bedoelt die goed draaiende afdelingen die zich bezig moeten houden met het bestrijden van de Antillianen problematiek in Nederland.

  De Antilliaanse drugsdealers die de straten van Nederland onveilig maken.

  Het grote aantallen schietpartijen door Antillianen.

  etc etc.

  Gefeliciteerd met jullie succes !!


  Maak melding
 47. Maandag 20 mei 2013 om 11:44 uur, door hans

  Eagle en er is ook iets goed mis met jou, houdt je lekker aan het topic , neem een voorbeeld aan bv. een Bonoo die er iets zinnigs over te zeggen heeft, ik snap echt niet wat criminele antillianen hiermee te maken hebben

  Parbo heeft het jou gezegd snap je het nu. ik hoop het voor je


  Maak melding
 48. Beste wc hermafro over snugger gesproken, lees dit and have a nice day.

  Criminele Antilliaan vaak zwakbegaafd

  Bijna de helft van de Antillianen die verdacht wordt van een crimineel feit en een psychiatrisch onderzoek krijgt, blijkt zwakbegaafd of zwakzinnig. Dat ontdekte de Nederlandse psychiater David Vinkers toen hij 249 justitie-rapporten van Antillianen onderzocht. Vinkers is werkzaam bij het Nederlandse Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (Nifp).

  “We waren zeer verrast. Bijna de helft van de 249 onderzochten scoorde bij een IQ test onder de 85 punten, wat zwakbegaafdheid zou betekenen. Ongeveer tien procent kreeg een uitslag onder 70 punten, wat staat voor zwakzinnigheid.”

  Opleiding en ontwikkeling

  Toch wil Vinkers direct een flinke kanttekening plaatsen. Het gaat niet om een vorm van zwakzinnigheid waarmee de groep is geboren, en die absoluut vaststaat. Zo kan volgens hem een deel van deze score worden teruggevoerd naar het gebrek aan opleiding en ontwikkeling. “Veel van deze jongeren die van de Nederlandse Antillen komen, spreken slecht Nederlands omdat ze Spaans en Papiamento spreken. De vragen bij zo’n IQ-test zijn voor hen vaak moeilijk te begrijpen. ”

  Volgens de psychiater kun je dus niet eenvoudigweg de definitie van zwakbegaafdheid, zoals doorgaans gehanteerd in Nederland, op deze groep plakken, al willen de cijfers natuurlijk wel het een en ander zeggen, bevestigt Vinkers.

  Criminaliteit

  Criminaliteit onder Antillianen is berucht hoog. Vergeleken met cijfers op de Antillen zelf komen Antillianen in Nederland tien keer vaker in aanraking met criminaliteit. Met autochtonen in eigen land is dat vijf keer vaker. In absolute getallen gaat het jaarlijks om ongeveer 13.000 Antillianen.


  Maak melding
 49. Eagle als jij nu echt niet snapt wat ik bedoelde ben je ondanks de mooi geformuleerde zinnen zelf niet al te begaafd, als ik dat ge o.h. van jullie lees moet ik toch aan junglebook van Kipling denken, met die ruziende apen. die wisten ook niet meer waar die ruzie eigenlijk over ging


  Maak melding
 50. wat hierboven gebeurt is een goede afspiegeling van wat erin Suriname ook gebeurt, je past niet in mijn (ons) hokje dan maken we je moet de vloer gelijk, probeer eens de neuzen dezelfde kant op te krijgen, wellicht gaat het dan met Su ook beter, alleen heb ik er een zwaar hoofd in, solidariteit (tussen de verschillende bevolkingsgroepen) zit er waarschijnlijk niet in


  Maak melding
 51. sasuuuuuuuuuuurrrrrrrrr………..regelrecht een product van die politieke idioot santhoki…!!el vene a.k.a ben kasey wist er ook van..!! dit was de tijdbom die men bedoelde toentertijd..!! fuk santhoki en zijn aanhangers………fuck bouta en zijn aanhangers….!! fuck nps en zijn voetlikkers..en fuck da 91 met zijn…..ooooops …die hebben niks hé…nou goed…:!


  Maak melding
 52. PARBO: Ons Arubahuis Huis van Curacao en St. Maarten met aan het hoofd de gevolmachtigde ministers, zijn vertegenwoordigers van voornoemde eilanden bij de Koninkrijksregering in Den haag.

  Van staatsrecht heb je duidelijk geen kaas gegeten.

  Maar dat je niet zo snugger bent dat wisten we al….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES