Surinaamse slagerij opent dochterbedrijf in Guyana

62

PARAMARIBO, 18 mei – Slagerij Rossignol heeft een filiaal opgezet in Guyana. Dit meldt het ministerie van Handel & Industrie, HI. Het bedrijf dat al een aantal goed lopende filialen in Paramaribo. Investeerder Gerard van Dijk heeft samen met vijf andere partners de stap gewaagd. Van Dijk & Co. zien er wel been in.

Onder meer worden mogelijkheden gezien voor de afzet van kip, varken en rund in verscheidene variaties. Ook andere typisch Surinaamse producten worden in Georgetown aangeboden, zoals Fernandes brood en bake off producten en Sishado marinades. Volgens HI ligt het in de bedoeling om het assortiment uit te breiden met andere Surinaamse kwaliteitsproducten. Het management is in Surinaamse handen en het personeel bestaat uit Surinamers en Guyanezen.

In eerste instantie wordt werkgelegenheid geboden aan ruim twintig personen. Het Guyanese personeel wordt nu getraind in het hanteren van de kwaliteitsnormen van de Surinaamse slager. Rossignol is het tweede Surinaamse bedrijf dat in korte tijd dat een dochter opzet in Guyana. Onlangs opende Assuria de deuren van haar eerste filiaal in Georgetown. De verzekeraar kocht ook een verzekeringsbedrijf in Trinidad & Tobago.

62 REACTIES

 1. De foto in DWT toont een prachtige, hypermoderne zaak. Complimenten aan de ontwerper. Zelfs in het zo ‘verheerlijke’ NL ben ik niet zo’n mooie, stijlvolle slagerij tegengekomen. Klasse! En veel succes toegewenst met jullie zaak.


  Maak melding

 2. CARICOM: Als je in de Haagsche Schilderswijk blijft zitten, of op je Bijlmerflatje in Frissenstein 6-hoog achter of in het Goudse Oosterwei, zal je inderdaad nooit geen mooie stijlvolle slagerij tegenkomen.

  Sla je vleugels uit naar de betere wijken,ik moet er gelijk bij zeggen dat de slagers in onze prachtwijken wel veel duurder zijn dan de Turkse, maroc slager bij jou in de schilderwijk, dus pas op je tellen, je uitkerinkje is voor je het weet foetsie…

  Have a nice day…


  Maak melding

 3. Caricom, als jij zo’n winkeltje nog nooit in Ned. gezien hebt, dan ben je blijkbaar 1 meter buiten het dorp geweest waar je woont/woonde.
  Ik wijs je er zomaar 50, op z’n minst.


  Maak melding

 4. Caricom: ” Zelfs in het zo ‘verheerlijke’ NL ben ik niet zo’n mooie, stijlvolle slagerij tegengekomen”

  Ach, en jij bent zeker ook zo trots op Bouterse die door alle wereldleiders met alle egards wordt ontvangen…..

  Kansloze Paarse Pauper…


  Maak melding

 5. Caricom,

  Zelfs als Su. positief in het nieuws is, zoals bij de opening van een slagerij in Guy. moet je afgeven op Ned. Bizar! Het een staat los van het ander. Feliciteer die nieuwe zaak in Guy. en klaar. Maar ja, dat is wellicht teveel gevraagd voor een kansloze paarse pauper die alleen maar info en advies krijgt van andere kansloze paarse paupers. Toch?


  Maak melding

 6. Who Cares, als een Surinamer, uit wat voor overwegingen ook, zegt dat een slagerij van een landgenoot er beter uitziet dan de slagerijen in Nederland, dan hoef jij, als ‘raasechte’ Hollander, dat niet meteen serieus op te vatten. Moet jij jezelf er soms van overtuigen dat Nederland economisch veel verder is dan Suriname? Het zou toch vreemd zijn als Suriname op economisch gebied even ver was als Nederland, het land dat Suriname meer dan 300 jaar lang gekoloniseerd heeft? Suriname is pas sinds 1975 onafhankelijk en het heeft er veel van dat Nederland, door de activiteiten van ene Valk, er daarna ook voor gezorgd heeft dat Suriname zich niet in alle rust kon ontwikkelen. Ik snap niet dat jij als ‘raasechte’ Hollander je geroepen voelt om Nederland te verdedigen, zonder jou zou Nederland even ver zijn als het nu is, jij hebt er niet persoonlijk voor zorggedragen dat Nederland economisch veel sterker is dan Suriname.


  Maak melding

 7. Wat zijn jullie weer zielig. Alles is beter in jullie Nedje noooohhh? Blijf maar lekker verkleumen ergens 4 hoog achter.

  Ik heb het over slagerijen jaaaaa…? Okay dan!


  Maak melding

 8. Gewldig dat een Surinamer zijn vleugels uitslaat en internationaal iets bereikt zoals enkelen ervoor…Rudisa…Mangli ,Roeram,Rossignol etc etc..het zijn geboren Surinamers die door hard werken iets bereiken maar niet Stad Amsterdam…de Hoofdstad van Nederland ,die zich heeft ontwikkeld met Producten uit Suriname die door Slaven waren geplant,geoogst en verwerkt…Suiker ccacaou,Koffie.Hout, en noem maar op.Zij hebben ons achter gehouden en misbruikt en over lijken hun land Holland opgebouwd uit Zweet en Bloed van Slaven en Immigranten.


  Maak melding

 9. Die producten kwamen uit Indonesië.
  Suriname heeft allleen maar geld gekost,

  De slagerijen in Suriname zijn van boeroes.
  De kippen zijn in Suriname ook al verzopen dus komen die ook uit Nederland.


  Maak melding

 10. DEN HAAG –

  Als in Nederland iemand wordt vermoord, gaat het relatief vaak om een Antilliaanse man. Tussen 1997 en 2011 zijn 113 mannen uit de Antillen door geweld om het leven gekomen, omgerekend 13,2 op elke 100.000. Dat is meer dan twee keer zo veel als bij Surinamers, Turken en Marokkanen en bijna 15 keer zo veel als onder autochtonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  De bron voor het hoge aantal moorden ligt op Curaçao. Daar groeien jongens op in een ghettocultuur, zegt Frank Bovenkerk, emeritus hoogleraar criminologie aan de Universiteit Utrecht. „De jongens leven in buurten met extreem hoge werkloosheid, lage inkomens en veel drugsverslaving. Er zijn veel gezinnen die van de drugsverkoop leven. De vaders gaan van de ene vrouw naar de andere en zijn geen rolmodel voor hun zonen. Kinderen maken vaak hun school niet af. Ze brengen de dag door op straat en vormen daar jeugdgroepen.”

  Als de jongens naar Nederland gaan, nemen ze hun leven op Curaçao met zich mee. Ze hebben geen opleiding, geen baan en geen perspectief. Bovendien komen ze hun oude vrienden weer tegen in Nederland. Bovenkerk: „Families denken dat de jongens hier meer kans hebben om af te kicken. Maar hun kansen om zich in Nederland in de criminaliteit te ontplooien, zijn groter. De welvaart ligt hier namelijk hoger, er is meer te halen.”

  Vooral tegen elkaar gebruiken de Curaçaose jongens veel geweld. Als een jongen van het eiland wordt vermoord, komt de dader vaak ook van Curaçao. Er is een direct verband met drugshandel. Vaak speelt status echter ook een grote rol. „De aanleiding voor een uitbarsting van geweld is voor Nederlanders vaak nietig. Als je iemand bijvoorbeeld te lang aankijkt, hebben ze het gevoel dat je hoger wilt scoren en dat wordt meteen afgestraft”, zegt Bovenkerk.

  Een oplossing ziet Bovenkerk niet. „Ik heb in Nederland en op Curaçao nog geen aanpak gezien die werkt. Als je de grenzen sluit, tast je de positie van goedwillenden aan, daar ben ik niet voor. Je moet de ghettocultuur doorbreken, maar dat betekent dat je de ghetto’s moet opruimen. Dat ligt buiten ons vermogen. Het probleem is dat geen enkele instantie grip heeft op deze jongens, er is geen gemeenschap die sociale controle uitoefent.”


  Maak melding

 11. @Caricom en Henkes

  Wat heeft het openen van een slagerij in Guyana door surinamers te maken met NEDERLAND EN DE SLAVERNIJ!!???

  En Caricom als jij nog nooit zo een moderne slagerij bent tegengekomen in Nederland dan woon je niet in NEDEFRLAND zelf maar ergens in Para in Suriname!!!!


  Maak melding

 12. je vraagt je vaak af,,waarom openen djoekaaas,indjies,blakamangs geen bedrijven in het land sme alswel daar buiten..

  dan zijn we tenminste af van al die criminelen..,boeven,rovers,ketting-trekkers rovers,wilde verkrachtingen,


  Maak melding

 13. Beste kinkie joe dinkie no

  Die discussie heb ik enkele maanden geleden al aangezwengeld toen ik vroeg of iemand mij in Suriname een winkel kon aanwijzen die werd gerund door een creool/ marron…

  Tot nu toe geen enkele reactie gehad…..


  Maak melding

 14. Niet raciaal bezig zijn Henk, dat stellen we hier niet op prijs. Kritiek op Bouterse en vele anderen prima, rassen graag onbesproken laten. Op een Nederlandse website doe je dat tenslotte ook niet!


  Maak melding

 15. Je vraagt je af of hij uberhaupt wel op een Nederlandse website word toegelaten.

  Ren naar Glen word volledig gerund door blakamans, maar daar mogen bakroes zoals Henk niet naar binnen…


  Maak melding

 16. Ray, Ik bezigde het woord slavernij niet, ik had het wel over de koloniale verhouding die er meer dan 300 jaar bestaan heeft tussen Nederland en Suriname, waarom duurde het zo lang als het niet winstgevend was, willen jullie nu ineens gaan beweren dat Nederlanders gek zijn/waren en toen geen gezond economisch verstand hadden? Niet Surinamers (die bestonden niet eens) hebben Nederland gedwongen het daar zo lang vol te houden, zij wilden dat zelf, niet omdat ze verlies leden, maar omdat ze grote winsten maakten. Als je er een andere mening op na houdt (zo als Tedje) zeg je, zonder dat je het zelf beseft, dat Nederlanders idioot zijn of waren.

  Ik reageer op de aanval van Who Cares op Caricom. Who Cares valt Caricom aan omdat die beweerde dat hij zelfs in Nederland niet zo’n mooie slagerij heeft gezien. Die opmerking slaat natuurlijk nergens op (een Surinamer wil een beetje opscheppen voor een landgenoot dat is alles), als het al waar zou zijn, dan komt dat, omdat Nederlandse ondernemers het nut van mooiere slagerijen niet inzien, als Nederlanders dat zouden willen dan zouden ze duizend maal mooiere slagerijen kunnen opzetten dan die van mijnheer Rosignol, de economieën en de economische mogelijkheden van Nederland(ers) en Suriname(ers) zijn niet met elkaar te vergelijken, Suriname is in dat opzicht een dwerg in vergelijking met Nederland. Als ik een Nederlander was en een Surinamer zou zeggen dat Suriname economisch beter is dan Nederland (of bedrijven zijn geweldiger), dan zou ik daar geen aandacht aan besteden want dat is gewoon niet waar en het is zelfs belachelijk, als een kleuter tegen me zegt dat hij me in elkaar gaat slaan lach ik daar toch ook alleen maar om? Waarom die BLAKA BAKRA Who Cares, die altijd doet alsof Nederland en de verworvenheden van Nederland door hem persoonlijk tot stand zijn gekomen en hij zich daarom geroepen voelt Nederland te verdedigen, ook al gaat het om nietszeggende opmerkingen, DAT SNAP IK NIET!!!.

  Who cares hopelijk is het nu, ondanks je beperkt bevattingsvermogen, tot je doorgedrongen welk punt ik wilde maken.


  Maak melding

 17. @HENKES:Het is nog steeds niet tot mij doorgedrongen, wat je punt is.

  Probeer je punt te maken in max 4 allineas….

  Have a nice day!!!!

  En p.s. wat is je definitie van een Blaka bakra??? Ik wacht……


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar, kun jij wel aan iets anders denken dan aan Bouterse, zodra iemand niet in jou straatje praat noem je hem een paarse groupie, niet iedereen zijn gedachten draaien altijd om Bouterse, jij lijkt wel een satelliet van Bouterse, zonder hem erbij te halen kun je de argumenten van anderen niet weerleggen, altijd komt het erop neer dat je ze voor paars uitmaakt en dan denk je dat je daarmee gewonnen hebt omdat Bouterse nu eenmaal iemand is die in de ogen van veel mensen niet deugt.

  Ik vergeleek Nederland en Suriname op economisch gebied met elkaar ik dacht/denk helemaal niet aan iets paars. van mij mogen paarse Bouterse en zijn witte satelliet Henk Molenaar beiden in een zwart gat verdwijnen, het leven van heel veel Surinamers zou daardoor een heleboel rooskleuriger worden.


  Maak melding

 19. Who Cares, Een Blaka Bakra is een gatlikker die uit een voormalige kolonie komt (of van die mensen afstamt) en de kolonisator in alle opzichten zo ophemelt dat hij zichzelf verloochend. Waarom zeg ik dat je een Blaka Bakra bent terwijl ik je niet eens ken? Wel, ik zeg dat aan de hand van het commentaar dat je elke dag weer levert hier op WKN. Henk Molenaar is ook niet een van mijn favorieten hier op WKN alhoewel hij soms wel meningen verkondigt waar ik het mee eens kan zijn, maar hij is geen Blaka Bakra hij is gewoon een Bakra (die soms niet veel van Surinamers snapt), waar ik nog mee zou willen/kunnen optrekken, maar met een Blaka Bakra wil ik eigenlijk niets te maken hebben, ze zijn in de dagelijkse omgang namelijk de meest hinderlijke figuren. Als je nog steeds (ook) niet snapt wie/wat een Blaka Bakra is, dan moet je elke morgen eens goed naar jezelf kijken in de spiegel, op het moment dat je het gesnapt hebt zul je wel merken dat je spontaan gaat kotsen en dat je ook meteen doorhebben welk punt ik wilde maken.
  Who Cares, stel dus niet steeds weer dezelfde stomme vragen, zoek het zelf maar uit.


  Maak melding

 20. @HENKES: Ik heb voor de zekerheid net nog mn geboorteakte erbij gehaald, en heb mij ervan kunnen overtuigen dat ik niet uit een voormalige kolonie kom, en ook niet afstam van mensen die uit een kolonie of voormalige kolonie komen.

  Ook heb ik ik de spiegel gekeken, maar ook dan is opnieuw bevestigd dat ik nou niet bepaals gelijkenis vertoon met afstammelingen van voormalige slaven.

  En aan gatlikken doe ik niet, dat laat ik over aan paarse paupers, en aan figuren zoals jij.

  Dus vraag ik opnieuw aan je: Wat is je punt…..

  Ik wacht en ondertussen Have a nice day….


  Maak melding

 21. @kinkie joe dinkie no
  waarom openen djoekaaas,indjies,blakamangs geen bedrijven in het land sme alswel daar buiten ………………
  dan zijn we tenminste af van al die criminelen.

  Wat dom!
  De witte man en de Chinees hebben hebben heel veel bedrijven,maar hun gevangenissen zitten ook vol oplichters.Dus zeg het nu zelf maar ….. !


  Maak melding

 22. @Winston Hermelijn & jenke
  Ik heb deze meneer al vaak op racistische neigingen betrapt en hem daarop ook aangesproken.
  Toen hij dit ontkende heb ik hem beloofd daarop terug te komen en ….Bingo!!!!!
  Er zijn genoeg winkels die door Creolen gerund worden!
  Domburg,Coronie,Nickerie Klaaskreek,Brokopondo!
  En deze meneer beweert vaak in Suriname te zijn.


  Maak melding

 23. @ Who cares
  Hallo lafaard!!
  Kruip je in je schulp?Noem mijn naam erbij als je op mijn inbreng reageert en/of het woord tot mij richt,ja!


  Maak melding

 24. Ik ben benieuwd wat de producten zijn die de creoolse winkeliers in Domburg,Coronie,Nickerie,Klaaskreek, en Brokopondoaan de man brengen.

  Heeft vast iets met bolletjes of voodo te maken….


  Maak melding

 25. Ik zou zeggen ga er maar zelf naar toe en kijk maar goed uit je doppen!
  Jouw MAAT had het over een WINKEL.
  En nu wil je weten wat er daar verkocht wordt????
  Laat jouw maat je daarover berichten die naar hij zegt toch 2x per jaar naar Suriname afreist!


  Maak melding

 26. Ik heb geen enkele ambitie om landen te bezoeken die geleid worden door massamoordenaars, drugsdealers, fraudeurs steeldieven en analfabeten.

  Daar komt nog bij dat ik niet veel op heb met de bush bush, ik ga meer voor parelwitte stranden, koraalriffen, en diepblauwe zeeen.

  Dat gezegd hebbende doet mij denken aan het youtubefilmpje van onze Sharon Rose met het liedje mil y un recuerdo…


  Maak melding

 27. Oei! en als ik op vakantie ben, wil ik wel droge voeten houden,niet beroofd worden,als ik zwampgebieden wil bezoeken gaat mn voorkeur uit naar Florida of de niger delta..


  Maak melding

 28. Kinkie joe dinkie no,

  Waarom opent je moeder niet een hoerentent in India waar ze jonge kinderen uit Sri Lanka en Bangladesh aan smerige pedofielen verkoopt? Dat is toch normaal gebruik in dat soort landen, evenals verkrachting en moord op jonge vrouwen.

  Djoeka’s, Ingi’s en Blakamangs kom je daar niet tegen maar met die bunker voor je racistische smoelwerk zal je wel weer andere groepen mensen vinden om te beledigen. Nog even dit advies KA kinkie joe dinkie no: klim in de eerste de beste klapperboom in India en spring, mors…


  Maak melding

 29. Velen zullen het alleen maar een zegen vinden als ze ergens zouden zijn waar ze geen Djoekas Ingi’s en Blakamangs tegen komen.

  En hoerententen zijn oververtegenwoordigd in Suribabwe dus is het voor hen die die business in willen misschien inderdaad aan te raden hun heil elders te zoeken…..

  Have a nice day….


  Maak melding

 30. @Who cares
  Jij zegt:”Ik ben benieuwd wat de producten zijn die de creoolse winkeliers in Domburg,Coronie,Nickerie,Klaaskreek, en Brokopondoaan de man brengen”.

  Verder:”Oei! en als ik op vakantie ben, wil ik wel droge voeten houden,niet beroofd worden,als ik zwampgebieden wil bezoeken gaat mn voorkeur uit naar Florida of de niger delta”.

  Verder:”Ik heb geen enkele ambitie om landen te bezoeken die geleid worden door massamoordenaars, drugsdealers, fraudeurs steeldieven en analfabeten.

  Daar komt nog bij dat ik niet veel op heb met de bush bush, ik ga meer voor parelwitte stranden, koraalriffen, en diepblauwe zeeen”.

  En ik zeg:”waarom lul je dan nog”?


  Maak melding

 31. Who Cares, als je goed gelezen had, dan had je gemerkt dat ik het niet over de kleur van iemand had om hem een blaka bakra te noemen (hij moet afkomstig zijn uit een ex kolonie en hij moet alles van de kolonisator beter vinden en alles van zijn eigen mensen afkeuren), niet alleen de nakomelingen van tot slaaf gemaakte Afrikanen kunnen zich ontpoppen tot een blaka bakra (in Suriname noemen we b.v. ook alle kinderen, welke kleur van de regenboog ze ook hebben, ‘pikin nengre’). Iemand hier sprak over Boeroe’s uit Suriname, die zijn in mijn ogen echte Surinamers, de meeste Boeroe’s die ik ken willen Suriname niet verruilen voor Nederland. Een even blank als Willem zijnde Yu di Cursaw (sorry als de spelling niet correct is) kan ook een blaka bakra zijn. Als ik zo’n Boeroe of blanke Yu di Cursaw zou tegenkomen en hij gaf altijd af op Suriname en hij hemelde Nederland onder alle omstandigheden op dan was hij ook een blaka bakra.

  Who Cares: “Ik heb geen enkele ambitie om landen te bezoeken die geleid worden door massamoordenaars enz. enz.”
  Ik neem aan dat je ook niets te maken wilt hebben met de familie van ministers die nauw samenwerkten met een massamoordenaar, jij zal dus niet op bezoek gaan wanneer de vader van de koningin je eens een keer mocht uitnodigen om naar Argentinië te komen, of zul je in dat geval wel een uitzondering maken, met je hypocriete smoel?

  Who Cares, ik heb het je al eens eerder gevraagd; als er niets aan Suriname en de Surinamers deugt, waarom kom je dan steeds weer terug op WKN? Blijf weg en kom ons niet steeds een nice day toewensen. Ga van gedachten wisselen met mensen die qua gedachtengoed meer op jou lijken, Duitse neo nazi’s en dat soort racistisch tuig.

  Have a @#$% day!!!!


  Maak melding

 32. @ Medusa…Henk Molenaar is een racist…dat is een feit. Ik heb hem hier een jaar of zo ook fijntjes op gewezen meneer kon geen kant uit.

  Eeuwig die snerende opmerkingen richting Surinamers. Ik word zo langzamerhand ziek van die bejaarde Hollanders die, al dan niet met een door merkkleding gedrogeerde op’ede Surinaamse vrouw aan hun arm, denken dat ze ineens Suriname kenner zijn…want ik ben al 500 keer op vakantie geweest..

  Ga op FOK.NL je gal spugen…


  Maak melding

 33. Minderwaardige racisten als henk molenaar en who cares zullen niet op fok.nl gaan reageren, want daar zijn ze gewoon een van de ……..

  Hier op waterkant.net is de enige plek waar ze zich superieur kunnen wanen met hun minderwaardig geblaat.

  Waarom dit allemaal nog onder het mom van vrijheid van meningsuiting nog wordt toegestaan zal ons allemaal een raadsel blijven.


  Maak melding

 34. Leuk om aangenaam nieuws over mijn land te vernemen. Rossignol is nogal betrouwbaar i.t.t. tot wat men tegenwoordig vooral in NEDERLAND de klant flikt op het gebied van vlees !!!!!!!!!!!!! Vlees van KREUPELE, SCHURFTIGE PAARDEN wordt ZONDER SCRUPULES aan de man gebracht i.p.v. RUNDVLEES !!! Twee op WKN hebben overduidelijk veel van het INFERIEURE KWALITEIT VLEES uit hun ” stijlvolle buurtslagerij gehaald en geconsumeerd waardoor ze nu totaal de weg kwijt zijn.

  Zie de reacties van BIFA, de favoriete ” HO ” , en haar YUNKYARD PIMP ” uit KÒRSOUMALIË, WHO CARES !!!!!

  BIFA ; zaterdag 18 mei 18:14, zegt tegen CARICOM; ” zelfs………..afgeven op Nederland. Bizar. ” Het een staat los van het ander. Goed, volkomen eens met BIFA maarrrrr…… dan gaat die zelfde BIFA ( the favorite HO ), grandioos op zijn snuit op maandag 20 mei 02.49 uur door aan KINKIE JOE DINKIE NO te vragen waarom zijn moeder niet in India een hoerentent opent ???????? Hier staat ook GIGANTISCH het een los van de ander of niet ????

  WHO CARES ( the Yunkyard Pimp van BIFA) uit KÒRSOUMALIË ,maandag 20 mei 03:02 uur ( bedtijd trouwens) lult ; ” Velen……. Blakamangs tegenkomen” . Verder lult de SCHROOTHOOP POOIER uit KÒRSOUMALIË over het aantal hoerententen in SURMARBO ?????? Hier staat ook het een los van de ander maar daar hoor je onze BIFA niet over ouwezeikstralen. Die vreest OVERDUIDELIJK de razernij en de KLAPPEN van haar Souteneur als ze tegen hem ingaat.

  Hoeveel woorden zijn het in totaal BIFA (Nerd ) ???

  Bra, CHAVÉZ säger, njut av din lediga dag !


  Maak melding

 35. Sabidieri,

  Henk Molenaar is een gepensioneerde blanke man die op deze website keer op keer met zijn racisme komt.

  Wat hij niet weet, is dat ik hem allang heb ontmaskerd. Ik ken zijn echte naam, maar die hou ik nog effe voor me.


  Maak melding

 36. @HENKES: Ik voel mij nog steeds niet aangesproken, want ik kom nog steeds niet uit een kolonie.

  En laat de vader van onze Maxima hierbuiten, want die goede man is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen, en voorlopig is er nog niets bewezen!!!

  En ja misschien ga ik wel gretig in op zijn, uitnodiging om eens een stevig gesprek met hem te hebben, and to give him a big piece of my mind…..daar hoef je geen hypocriete smoel voor te hebben, dan laat ik aan jou en de paarse paupers over…

  En daar komt nog bij dat ik graag in Argentinie vertoef…….

  En Henkes Penkes het is indedrdaad Yu di Korsow en niet de koeterwaals wat je neerpent.

  En je hoeft mij niets uit te leggen hoe de Suri samenleving in elkaar zit, en al helemaal niet over de bevolkingssamenstelling, want die ken ik beter dan jij die beweert Surinamer te zijn.

  En Henkes Penkes ik zal je nog eenmaal uitleggen waarom ik op WKN kom, blijf komen,en zal blijven komen zolang het mij belieft: DIT IS EEN NEDERLANDSE SITE,DIE GAAT OVER SURINAAMSE ZAKEN, en dat zijn ook mijn zaken.
  En ik kom er ook om jou en de rest van de paarse paupers in de gaten te houden en jullie van repliek te dienen……..

  HAVE A NICE ..VERY NICE DAY!!!!!!


  Maak melding

 37. Indien de mooie ‘Suri-dame’ Anouk hier het liedje zingt (“Pigs can’t fly/Cows can’t die…”), dan wint zij het Songfestival vóór die gehouden wordt!!


  Maak melding

 38. Who Cares,

  Is een werkloze nietsnut die verschuilt achter andermans zaken. Inhoudelijk heeft hij niks toe te voegen en is waarschijnlijk nog nooit in Suriname geweest.

  Als Antilliaan moet hij afgeven op Surinamers want in Nederland zijn Antillianen en Marokkanen VERUIT de 2 meest gehate bevolkingsgroepen.

  Dat Surinamers in Nederland meer hebben bereikt dan Antillianen zit deze loser dwars.

  In Nederland wordt gesproken van EEN ANTILLIANENPROBLEEM.


  Maak melding

 39. PARBO: Genietse van je djogo’s op de vroege pinstermaandag.

  De Antillen bestaan sinds 10-10-2010 niet meer, maar dat kan je natuurlijk niet weten als je nooit onder die grote grijze steen van je komt in de G-buurt van de Bijlmermeer.

  En wat je wel goed gezien hebt is dat er een probleem is met loosers uit een bepaalde ethnische groep uit Caribisch Nederland.

  Het is overal hetzelfde met die gasten.

  Over die Mocro’s zal ik het maar niet hebben.

  Happy pentecost……..


  Maak melding

 40. Eindstand iedereen noemt jullie Antillianen…. !!

  Je bent gewoon een 2e-rangs burger in het Westen met een grote bek. Alsof ze hun succes aan jou te danken hebben.

  Ik ken gasten zoal jou …….. anaal verwekt….en daarna heeft je moeder je uitgescheten.


  Maak melding

 41. Zondag 19 mei 2013 om 12:41 uur, door Who cares

  En EAGLE1 had je ook een mening over de slagerij in Guyana??.

  Jazeker beste wc hermafro.

  IK VIND HET ALLEMACHTIG PRACHTIG dat is mijn mening.
  Een hele goede zaak. Ilove it


  Maak melding

 42. Criminele Antilliaan vaak zwakbegaafd

  Bijna de helft van de Antillianen die verdacht wordt van een crimineel feit en een psychiatrisch onderzoek krijgt, blijkt zwakbegaafd of zwakzinnig. Dat ontdekte de Nederlandse psychiater David Vinkers toen hij 249 justitie-rapporten van Antillianen onderzocht. Vinkers is werkzaam bij het Nederlandse Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (Nifp).

  “We waren zeer verrast. Bijna de helft van de 249 onderzochten scoorde bij een IQ test onder de 85 punten, wat zwakbegaafdheid zou betekenen. Ongeveer tien procent kreeg een uitslag onder 70 punten, wat staat voor zwakzinnigheid.”

  Opleiding en ontwikkeling

  Toch wil Vinkers direct een flinke kanttekening plaatsen. Het gaat niet om een vorm van zwakzinnigheid waarmee de groep is geboren, en die absoluut vaststaat. Zo kan volgens hem een deel van deze score worden teruggevoerd naar het gebrek aan opleiding en ontwikkeling. “Veel van deze jongeren die van de Nederlandse Antillen komen, spreken slecht Nederlands omdat ze Spaans en Papiamento spreken. De vragen bij zo’n IQ-test zijn voor hen vaak moeilijk te begrijpen. ”

  Volgens de psychiater kun je dus niet eenvoudigweg de definitie van zwakbegaafdheid, zoals doorgaans gehanteerd in Nederland, op deze groep plakken, al willen de cijfers natuurlijk wel het een en ander zeggen, bevestigt Vinkers.

  Criminaliteit

  Criminaliteit onder Antillianen is berucht hoog. Vergeleken met cijfers op de Antillen zelf komen Antillianen in Nederland tien keer vaker in aanraking met criminaliteit. Met autochtonen in eigen land is dat vijf keer vaker. In absolute getallen gaat het jaarlijks om ongeveer 13.000 Antillianen.


  Maak melding

 43. Who Cares: “De Antillen bestaan sinds 10-10-2010 niet meer” m.a.w. alles wat Parbo aanhaalt over die groep mensen is onzin;

  Je hebt problemen met een bepaalde bevolkingsgroep in de samenleving. De oplossing van Who Cares: je verandert de naam of de status van het gebied waar ze vandaan komen en als bij toverslag heb je geen problemen meer. Straks gaat Who Cares voorstellen om Marokko Witistan en de Antilliaanse eilanden de Makamba eilanden te noemen zodat we net als ten tijde van de apartheid in Zuid Afrika ook een categorie Ere Blanken in Nederland krijgen. Probleem opgelost a la Who Cares.


  Maak melding

 44. Who Cares, uit je laatste reactie op wat ik schreef blijkt weer overduidelijk: “je bent een gatlikker in het kwadraat”. De hele Nederlandse regering (niet henkes of Who Cares) wil de vader van de Koningin niet in Nederland hebben, al is er formeel niets bewezen, zelfs tijdens het huwelijk en de kroning van zijn schoonzoon en dochter niet en jij zal na uitgenodigd te zijn wel bij hem op bezoek gaan, zogenaamd om hem de waarheid te vertellen. Welke waarheid, er is volgens jou toch niets bewezen?

  Who Cares: “En Henkes Penkes het is inderdaad Yu di Korsow en niet de koeterwaals wat je neerpent”. Taalgeleerde Who Cares het is HET koeterwaals en als de spelling niet goed is maar je begrijpt wel wat ik bedoel is er geen sprake van koeterwaals. Niet omdat je een beetje Nederlands en Papiamento verstaat ben je taalgeleerde. Ken je de Surinaamse uitdrukking ‘te ka drey na see planga a denki a trong skedrey? Zoek het maar op als taalgeleerde als je het niet kent, het is helemaal van toepassing op jou.


  Maak melding

 45. Ik zie die foto van die slagerij nu voor het eerst en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog nooit zo een trendy slagerij heb gezien in Nederland boi…

  En ik woonde ook nog op stand, dus aan mijn exposure kan het niet liggen.


  Maak melding

 46. @JENKE: Je woonde op stand, had je een koopflatje van <een ton ofzo , ex huur????

  Ja als je alleen een hamer hebt lijkt alles op een spijker….

  Have a nice day….


  Maak melding

 47. @HENKES PENKES: je schrijft:”m.a.w. alles wat Parbo aanhaalt is onzin”

  HENKES lees de vijfde zesde en zevende allinea van mn posting van maandag 11.10uur van links naar rechts en van boven naar onderen, misschien dat er een lichtje bij je gaat branden.

  HENKES en wat ben jij toch dom knulleke, je vraagt aan mij als ik een uitnodiging van de vader van onze Maxima zou aannemen.
  En als ik daarop ja zeg, haal je de Nederlandse regering en de Ministers erbij.

  Wat heb ik te schaften, met wat wie dan ook , als ik uitgenodigd wordt door pappa zorreguita, en en voel mij geroepen om de uitnodiging aan te nemen, dan ben ik daar vrij in ongeacht wat jij of wie dan daarvan vind!!!!!

  Ik ken landen waarvan hun minister van Buza hun personeel verbied om recepties en feesten van buitenlandse Ambassades te bezoeken. HENKES dat noemt men dictatuur……

  Ik heb ook aangegeven waarom ik die uitnodiging aan zou nemen, maar je leest daar natuurlijk als een blinde vink overheen, en geen Ned Minister die mij dat kan verbieden.

  Jij bent ook vrij om bij jer criminele pres en zijn staatsdebielen op audientie te gaan als hij je uitnodigd.Zou mij een worst wezen, wat mij betreft blijf je voor de rest van je leven bij hem in zn achtertuin bivakkeren, en leef je nog lang en gelukkig.

  En nee Henkes Penkes ik ken die Suri uitdrukking niet, dus vertaal het maar even voor me, ik kan het n.l. niet opzoeken, want het Suri heeft geen grammatica, en ik beschik niet over een Suri woordenboek. Bestaat die eigenlijk wel????

  Have a very nice day……


  Maak melding

 48. Neen boi Who Cares…Wassenaar ..bloemenwijk…en later ietsje kleiner wonen op Amsterdam Zuid, wel lekker dicht bij Schiphol.

  ik ken alleen maar van die ouderwetse witte tegel slagers in Holland ….nooit zo een nagel chique inrichting gezien als die Rossinol…lijkt wel de chocolaterie van de Bijenkorf….smaakvol hoor. Ik vind het toppie.

  Trouwens het Surinaams heeft al zeker 160 jaar een erkende grammatica en al een kleine 20 jaar een van dale (of was het prisma) woordenboek…onder welke steen heb je geleefd Who Cares..wel bij blijven hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.