Surinaams leger krijgt Chinese bussen cadeau

62

PARAMARIBO, 18 mei – Het leger krijgt een aantal bussen cadeau van de Volksrepubliek China. Dit meldt het ministerie van Defensie. Het leger zit dringend verlegen om transportmiddelen en de bussen zijn daarom des te meer welkom. Minister Lamuré Latour van Defensie heeft de schenkingsovereenkomst getekend met de Chinese ambassadeur Yang Zigang.

De ondertekening vond plaats op Defensie. Ministerie en leger kijken al geruime tijd tegen een tekort aan transportmiddelen aan. De verwachting is dat het tekort terug gebracht kan worden in de tweede helft van dit jaar. Behalve de schenking zullen ook vervoersmiddelen worden aangeschaft. China heeft zich door de jaren heen geprofileerd als één van de belangrijkste sponsors van het leger. Surinaams legerkader wordt ook regelmatig opgeleid in het Aziatische land.

62 REACTIES

 1. @ kankergezwel.
  Feiten zijn niet altijd de leukste berichten. Jou frustratie kan ik me dus ook voorstellen, maar dat neemt niet weg dat je dus met oogkleppen moet rondlopen. Wakker worden daar. Hallo!!
  Suriname moet hebben van schenkingen, donaties en handen ophouden. Wat een ding om trots op te zijn.
  Top of the Bill was recentelijk de uitspraak van (ik meen) hondje Lackin op de hogere kredietpositie van Suriname. Hij was niet blij hiermee omdat Suriname dan minder snel schenkingen zou krijgen van andere landen. Wat een man zeg. Hij is er eerder trost op dat je als land er slecht voor staat want dan kan jee eerder met succes bedelen en je handje op houden. Dit zegt meer dan genoeg over de attitude van de machthebbers in Suriname. Echt om heel trots te zijn hierop. Dit zet ook een mooi voorbeeld naar de rest van de bevolking. Bedelen is beter dan zweten. Je ziet dan ook vaker de Ministers in beeld komen om schenkingen en donaties in ontvangst te nemen dan dat je ze ziet vanwege concreet behaalde doelen.


  Maak melding

 2. Bobo-jantji!

  Het is niet de eerste keer dat China touringcars aan dit leger schenkt. Een paar jaren geleden is dat ook al gebeurt.
  Maar wat moet een leger met touringcars? Wat is er mis met de 3-tonner en de YP-316? En hoe is het met de Jeep?
  Zijn onze militairen BOBO-JANTJI’s geworden om hun kont op een zachte zitting in de touringcar te mogen plaatsen?

  Geef deze bussen aan het schoolvervoer dan is het land er beter van. BOBO-JANTJi’s moeten ons land verdedigen in touringcars? Wat een schande!


  Maak melding

 3. Dat wesp haalt weer uit naar GMAP,Whocares,Koos,enz.Dat doet zeer als het leger transportmiddelen cadeau krijgt van de Volks Republiek China.Ik ben van mening dat het leger van goed materiaal moet worden voorzien.De transportmiddelen zijn hard nodig. Het leger moet ook een afdeling krijgen, een goed geautileerde ‘ rapid deployment force ‘.Deze eenheid moet snel in actie komen in het geval van grote calamiteiten als overstromingen, ongelukken,enz.Het zou prachtig zijn als het leger een Mil-17 helikopter cadeau zou krijgen van Rusland.Hiermee zouden een twintigtal manschappen snel naar het getroffen gebied getransporteerd kunnen worden.We moeten ervan uitgaan dat Suriname vaker getroffen gaat worden door grote natuurverschijnselen.


  Maak melding

 4. @GMAP
  Broeder, zou dit ook te maken hebben met de gouden kerst ?
  Zodra er geld is gooit de wolf het geld in de lucht en gilt van: Alles wat in de lucht blijft is van het volk en wat op de grond terecht komt is voor mij en mijn kontekussers.


  Maak melding

 5. Beste kankergezwel

  Als de Paarse Paupers van de waarheid een depressie krijgen, is dat niet mijn probleem.

  Heeft Bouterse al de $ 500.00000 voor zijn gouddeal?


  Maak melding

 6. KANKERGEZWEL: Kan DDB niet een Cubaanse arts invliegen om je uit te snijden?

  Of misschien moet jij naar Cuba, DDB kent de weg.

  Beterschap…..


  Maak melding

 7. @kankergezwel, waar heeft je baasje die 6 miljoen euro gelaten voor de bouw van dijken. Dorpen in su staan blank. Als je hem toch spreekt vraag dan ook waar die beloofde huizen zijn gebleven. Vraag ook waarom die canadezen straks su komen koloniseren. Misschien kun jij de gemiddelde surinaamse uitleggen waarom zij straks meer moeten betalen voor stroom dan de nieuwe kolonisator. Snap jij het nog ?

  Dacht dat su af wilde van bedelen. Bij de chin mangs is niets gratis. Knoop dit goed in je oren kankergezwel.


  Maak melding

 8. onze coke snuiver is weer bezig.
  Dames heren mag ik een beroep doen op de fatsoenlijke mensen onder ons om het K woord niet te gebruiken a.u.b
  Dank u .


  Maak melding

 9. Kankergezwel vindt dat Henk Molenaar een kankergezwel is maar hij gebruikt het woord Kankergezwel als nickname, in zijn hersenen zitten er blijkbaar ook al uitzaaiingen, hij kan niet meer logisch denken. Het zou logisch zijn als hij zichzelf b.v. Soso Lobi genoemd had en Henk had uitgemaakt voor kankergezwel. Als ik Henk was zou ik er geen aandacht aan besteden.


  Maak melding

 10. Laten jullie Henkie aub met rust. Hij is m’n mattie maar moet nog heel veel bij leren !

  Beste Henk, over de Chinese auto’s ben ik het deels met jou eens ! Deze voertuigen uit China voldoen nog niet helemaal aan de Internationale standards, dus worden deze in Europa en USA geheel buiten de deur gehouden. Maar goed, dit effe ter zijde.

  Verder moet je niet lullen beste Henkie maar eerlijk wezen en dan zal je zien dat Suriname deze geste uit China best wel nodig heeft.

  Een gegeven paard moet je niet in de bek zien, zegt een Nederlands spreekwoord, dus als de (top)Chinezen jou iets aanbieden zou je deze moeten aannemen.
  Echter, denk ook aan onderhoud, onderdelen, etc etc.

  @ Koos, jij bent een mannetje van niks ! Check de website van NCCR en zie wat er allemaal was en is gebeurd in 2006 en 2008 in het binnenland van Suriname inzake wateroverlast.
  Onderwijl jou guru’s en mensen in PBM zaten te vreten, dansen en zich verder te amuseren, waren vele marrons aan het spartellen omdat ze verzopen !

  Check dit verhaal en plaats dan maar weer jou reacties
  op dit forum !


  Maak melding

 11. Suriname krijg het niet gratis natuurlijk, alles heeft een bedoeling.

  Het gaat me zeker niet verbazen als er straks ook Chinese tanks, schepen, straaljagers, wapens en een paar miljoen chinezen aan Suriname weggegeven wordt…


  Maak melding

 12. Als wij de geschiedenis van DDB nagaan dan vallen een aantal dingen op.
  1) in de jaren 80 had hij ook zulke hechtere banden met Maurice bishop van Grenada, de gevolgen kennen wij allemaal.
  2) in de jaren 80 , 90 had hij ook adviseurs uit Libie en Cuba, iedereen weet wat er toen gebeurde toen Amerika te kennen gaf dat het moest ophouden.
  3) Nu zoekt hij toenadering tot China, de gevolgen hiervan zullen wij heel gauw zien .


  Maak melding

 13. Mensen, check dit verhaal vanaf website Waterkant in 2007.

  ————————–

  Surinaamse douane krijgt Chinese boten cadeau

  Dinsdag 21 augustus 2007 | 17 reacties | Nieuws uit SR |

  PARAMARIBO, 21 aug – De douane heeft een partij goederen ontvangen van China, waaronder boten voor riviercontrole. Volgens de Chinese ambassadeur, Su Ge, is het geschenk een uiting van het respect voor het douanewerk als ‘poort’ van Suriname.

  “We respecteren de Surinaamse douane, in China wordt de douane gezien als de poort, de douaniers zijn de bewakers”, zegt Su Ge. Het is daarom niet gepast om de waarde aan te geven. Minister Hildenberg van Financiën spreekt van een welkome aanvulling. Met de boten zal onder meer de smokkel worden aangepakt, die de laatste tijd een vlucht heeft genomen. Er is nog veel meer nodig om het werk op peil te houden, maar daar zal Suriname zelf voor zorgen.

  Behalve boten, zijn ook bromfietsen geschonken en laptops. Er komt ook een containerscan en er zullen trainingen worden verzorgd. Suriname zit vooral met de vrachtladingen uit China. De documenten zijn in het Chinees, wat een exacte waardering bemoeilijkt. Verwacht wordt dat de staat meer zal binnenkrijgen aan invoerrechten als de controle verbeterd is.

  SURINAME SPECIAL:

  ————————

  Met alle respect maar ik heb nog nooit van douane te water gehoord in Suriname, dus waar zijn deze boten voor rivier controle gebleven ????

  Zijn deze misschien in de tuinen van Venetiaan of Ram Sardjoe (als planten bak)gebleven, of hebben deze dieven de boten verkocht ???

  GMAP, Henkie, Who Cares & Koos, dit is allemaal voor jullie om te speuren waar deze boten zijn gebleven.
  Jullie hebben onze president onterecht al veroordeeld maar weten niet welke criminele daden jullie guru’s intrinsiek hebben gepleegd !!!


  Maak melding

 14. Dit noem ik een paarse hypocriete en dogmatische aanname.Jij gaat ervan uit dat als het blijkt dat Vene misdaden heeft gepleegd, of de wet heeft overtreden dat hij niet vervolg mag worden, Luister Milton, Iedereen die de wet overtreed moet naar mijn stellige overtuiging berecht worden, geen amnestie voor serie moordenaars,oplichters,en corruptelingen.
  Milton éénmaal jij op onderzoek bent, kan jij voor mij uitzoeken van wie die Ponton is,en waarom Twee mensen, of beter gezegd vrienden van de president duizenden hectare grond kado hebben gekregen, kijk gelijk naar de handelingen van Abrahams en Dino Bouterse.
  B.v.d


  Maak melding

 15. Brakkas kunnen niet meer geven>> Zwarte brakkas lullen te veel>> Nederland is in een depressive crissis, Nerderlands is a verloren taal ( ranked nummber #43, achter pacific eliland taal). Jullie hebben geen control meer op Suriname. Stop denken dat jullie ooit terug zullen komen. En natuurlijk gaan we accepteren wat de chinesen of canadesen ons te bieden hebben. Vergeef mij nederlands wnat ik probreer t te vergeten. Engels is beter and meer practish.


  Maak melding

 16. @GMAP, een kat in het nauw maakt rare sprongen ! Een andere Nederlandse gezegde en nu jegens al de anti Boutisten.
  Gaan jullie allen nog op onderzoek uit waar de Chinese douane boten zijn gebleven, of gaan jullie anders rustig verder met je gezwam op dit forum ???

  Talk to me GMAP, talk to me !!! Jullie willen iemand achter de tralies hebben onderwijl er absoluut geen bewijs (van niemand niet) is, dat deze persoon iets zou hebben gedaan !!!

  Is dit nou jullie belevenis van ‘democratie’ of zijn jullie de echte dictators die vriend of vijand met een grote leugen willen uitschakelen ????

  En over de ponton (Scallion)gesproken ? Een ieder is vriend van de president ! Ook jij beste vrind !

  Laatst hoorde ik weer een geneuzel en gesteggel over een yacht die door de president zou zijn gekocht ???

  Ik heb verder nog nooit iemand horen kletsen, steggelen of ouwehoeren dat de president brood, rijst, groenten, of what ever in zijn zaak heeft gekocht !

  Zo lang de man eea met z’n eigen geld koopt, so be it ! Gvd, wie of wat zijn jullie om te bepalen wat de president met z’n eigen geld wel of niet mag kopen !!!

  Als jullie ‘hard ball’ willen spelen kunnen we dat ook, want dan gaan we exact checken wat of welke de inkopen (producten) zijn van alle oppositieleden.

  En let op, deze verschijnen zoals jij c.q jullie het zelf willen, binnen de kortste keren op het internet !

  Roept u maar; deal or no deal ???


  Maak melding

 17. Zoals gewoonlijk haalt de paarse aanhang van DDB het verleden en de fouten en blamages die onder o.a. Venetiaan zijn gemaakt er weer bij, om de miskleunen en de corruptie van de huidige president en consorten te verbloemen.
  Wat moet er straks tegenover staan?, het lijkt mij een behoorlijk negatief contract wat er op deze manier door de slimme(er dan Bouta) Chinezen afgedwongen wordt, wat moet je in godsnaam met die inferieure orichineese zooi, zijn jullie zo gauw tevreden, maar het geeft eigenlijk wel aan hoe jullie over je zelf denken.
  Straks wordt het huilie, huilie, als de rekening gepresenteerd wordt.
  Suriname onafhankelijk? laat me niet lachen, een wingewest van China, Amerika/Canada (goud) en eventueel Turkeye


  Maak melding

 18. Kankergezwel,

  Je hebt gelijk hoor, maar je praat tegen mensen met een enorm laag IQ. Ze kunnen het niet helpen !!

  Ook zijn het geen Surinamers !!


  Maak melding

 19. @Milton, zo lang de man eea met z’n eigen geld koopt, so be it, Gvd, wie of wat zijn jullie om te bepalen wat de president met zijn eigen geld wel of niet mag kopen.

  Eigen geld??? opbrengst uit cocaine deals, omkoopgeld en steekpenningen zul je bedoelen, overgens vloeken is wsl een teken van onmacht


  Maak melding

 20. “Behalve de schenking zullen ook vervoersmiddelen worden aangeschaft.”

  De bussen zijn toch al een vervoersmiddel??
  Waar moet ik dan aan denken??
  Tanks? misschien?
  Ik word er een beetje onpasselijk van……..Lamure Latour wat voer je in je schild?


  Maak melding

 21. Zelfs een worm boort zich niet zomaar een weg onder de grond .Het gaat eten zoeken.Laatstaan de egoistiche afgezonderd levende racistiche chinezen(ze leven voor zich zelfs als groep en winst naar China).Voor wat hoort wat en dus Herrenberg……..Je bent geslaagd om Chinees Socialisme binen te halen en dus nu werken aan consolidatie van macht van BOuterse . a la het Volks Republiek China waar Democraten met TANKS militaire tanks ,onder de voet worden gelopen en verbrijzeld als men mond open doet,.


  Maak melding

 22. GMAP,Hans,Pagaal enz. jullie hebben allen kritiek op China maar zoals we van jullie gewend zijn kunt ge geen andere aanpak benoemen die beter is dan de Chinese. Kijk! De Chinese aanpak is symbolisch. Het wordt heel positief gewaardeerd, het is vriendelijk en betrokken.China heeft veel landen in Afrika kwijtgescholden van schulden en geholpen bij de financiering van projecten.Zelfs in het westen klinkt steeds meer het standpunt dat we iets van de Chinezen veel kunnen leren. Tussen 2001 en 2007 steeg de Chinese financiering voor de bouw van wegen, spoorwegen, elektriciteitsnetten in Afrika van 1 tot 7 miljard dollar per jaar. Deze hulp wordt door de Wereldbank gezien als een belangrijke doorbraak in de ontwikkeling van deze regio.De economieën van de Afrikaanse landen laten grote vooruitgang zien.De groei is enorm. Een voorbeeld van structurele ontwikkelingshulp, hulp met een langetermijnperspectief, gericht op de lange termijn: capaciteitsopbouw, structurele verandering en duurzaamheid.

  Het nationaal leger van Suriname kampt al een tiental jaren met een transportprobleem. Nederland is via haar ambassade op de hoogte van dit vraagstuk. Wat zien we gebeuren? Nederland verkoopt liever tegen heel veel geld haar overtollige en ook haar afgeschreven transportmateriaal aan landen in plaats van een deel voor niets aan te bieden aan Suriname.

  Aan Nederlandse ontwikkelingshulp heeft Suriname in de loop der jaren niets gehad. Het geld was er om een corrupte regiem van NPS en VHP in stand te houden. Deze regeringen waren in een afhankelijkheidheidsrelatie met Nederland en hadden daardoor meer oog voor de behoeften van de gever dan voor de belangen van het volk.


  Maak melding

 23. Chinezen, vriendelijk en betrokken? ja klopt zo lang ze er op de lange duur maar beter van worden, zij begrijpen het “give to get” heel goed, dit in tegenstelling tot Suriname, die weten heel goed te ontvangen, alleen op een verantwoorde manier met het gekregene omgaan is er niet bij, waar zijn al die miljoenen gebleven die Su. sinds ’75 gekregen heeft?, wat is er met de goudopbrengsten gebeurt, was het niet J.Wijdenbosch die na zijn aftreden wel een nieuwe brug achterliet maar ook een lege schatkist en goudkluis, kortom 1 bodemloze put, oorzaak , altijd en eeuwig de hand ophouden mentaliteit wie er ook aan de macht is, geen wonder dat het grootste gedeelte van de bevolking dat zich bij verkiezingen om laat kopen met t-shirts en petjes, en 50 srd incasseert als ze maar een vlag van de PL op het erf willen zetten, geen vertrouwen heeft in de politiek


  Maak melding

 24. Hoe heeft holland zich verrijkt en is wat het nu is.Door zweet en bloed van Slaven en immigranten.Omzetten welke rijkdommen zij hebben weggehaald en weggedragen.Wel Dank zij Suriname is nedrland nu welvarend.En jullie Surineds eten jullie me mars.Blaka bakras zijn jullie en zij …..in hun ogen zijn jullie zwartejs ,oerwoudbewoners,waren en zullem altijd blijven.


  Maak melding

 25. RobG (en anderen):

  Je moet me niet vertellen dat je niet weet dat BIJNA GEEN ENKEL LAND dingen gratis weggeeft. Er is altijd een bedoeling (invloed, meer weghalen dan je geeft, de bevolking stroop om de mond smeren voor wanneer je later hun rijkdom komt weghalen). De Chinezen gaan daar grof te keer. Ik WEET dat je weet over de opstanden van de Afrikaanse bevolking tegen de Chinezen. Je gemene opmerkingen hadden vroeger nog enig niveau (wel onjuist, maar wel wat intelligenter). Nu poneer je openlijke domheden!

  Dat China “aardig” is en de Afrikaanse landen schulden heeft kwijtgescholden is natuurlijk BULLSHIT. China is bezig Afrika kaal te plukken, net zoals Europa en de USA dat gedaan hebben. De Chinezen gaan nog rigoreuzer te werk dan hun voorgangers.

  Als ik hulp zou nemen van een buitenlandse mogendheid, dan maar India. Die hebben een wat mildere filosofie. En NEE, IK BEN GEEN HINDOESTAAN!!

  @ Milton:

  Jij praat dus de ene misdaad krom met de andere (ja, maar hij heeft ook gestolen). Dat tekent je als persoon. Wat mij betreft: DEAL. SPIT KON, maar dan van iedereen!!


  Maak melding

 26. bij omoe snesi kan je je boodschap halen op krediet, maar eind v/d maand yu mus pai!

  bigi omoe China komt ook met een rekening tang wakti.


  Maak melding

 27. Radjdjah, stukje bij beetje komt er weer het een en ander weer terug hoor, door gemengde huwelijken (zoals dat van mij), Zgn. Surineds die hun vakantie’s doorbrengen in Su, ouders en familie van stagelopers reken maar uit 5 a 6 vluchten i.d. week uit Nl. met mensen die meer euro’s in de week uitgaven in Su. dan de gemiddelde Surinamer in de maand verdient, toch leuk voor de economie, plus de inkomsten voor de staat door het onterecht innen van geld voor de visums en nu toeristenkaarten voor de Surineds geboren voor ’75 (Toescheidingsovereenkomst, voor als je niet weet waar dat overgaat mag je zelf opzoeken) gewoon diefstal, aangevochten door dhr. Jankie, en in het gelijkgesteld door de rechter.
  Ook bij mij is het vooroordeel bevestigt, leen geen geld aan een Surinamer, want je krijgt het niet terug,
  wij moeten ook nog een leuk bedrag terugkrijgen van familie, dat wij heel naief uitgeleend hadden, is nu afgeschreven, en een duur lesje geleerd. In Su zijn ze teveel gewend om de hand op te houden, in stand gehouden door mensen uit Nl. kijk maar naar de pakketten die nog wekelijks naar Su gestuurd worden door diezelfde Surineds en aanhang met een goed hart, die steeds door een aantal hier op het forum voor van alles en nog uitgemaakt worden.
  Zou dit alles, de bezoeken aan Su, het sturen van pakketten en geld in een keer stoppen, knap beroerd zij voor een heel groot gedeelte van de inwoners van Su.


  Maak melding

 28. RobG,
  Nu verdwijnt het in de paarse zakken.
  RobG, vergeet niet dat jou anti Nederlandse baas bouterse miljoenen ontwikkelingshulp heeft ontvangen uit Nederland, kijk naar dit filmpje en luister goed wat er wordt gezegd,http://www.youtube.com/watch?v=L94yCS8VooY
  RobG, velen van jullie die hier op WKN reageren leven buiten de realiteit,en jullie kennen de feiten niet.
  Ik weet nu al dat jij een paarse dogmatische draai aan gaat geven, maar ik wacht geduldig af.


  Maak melding

 29. @GMAP, dit zijn gebruikelijke beelden, toch. Brunswijk deelt ook regelmatig karatetrappen uit in DNA en op het voetbalveld. Die beelden zijn de hele wereld over gegaan. Daar kent men Suriname van. Primitieve, a-sociale boevenbende


  Maak melding

 30. @radjdjah, je schrijft……Dank zij Suriname is nedrland nu welvarend.DIT KLOPT GEWOON NIET, omdat niet alleen Suriname kolonie van Nederland was.

  =Doe maar je ogen open en zie hoe de Nederlanders bijna in alle landen op de wereld opereren. Zij hebben de handelsgeest en wat heeft Suriname??

  -Ik heb het al eerder geschreven dat in de politiek van Surinamer een bende zit. Hoeveel van hen heeft een goed bestuurlijke opleiding om het land goed te besturen ?????

  =Feit is wel dat vele Chinese producten een HEL is al je het aanschaft.Blijft nooit lang.

  =”De meeste mensen met een laag IQ” hebben voor de NDP gestemd. Zie weer in Commewijne waar Brunswijk is om mensen om te kopen dat zij adviseurs zullen worden en een goede positie krijgen. Men stapt gelijk over zonder zich af te vragen of het kan.
  DIT NOEMT MEN DOMHEID en vandaar dat het niet goed gaat in het land.

  =Er is een partij in Suriname met een goed beleid en een wet wil aannemen dat alleen goed geschoolde partij mogen zijn in de Surinaamse politiek. Hoop dat dit ook mag uitkomen. Ben niet van hun maar vind het wel goed.


  Maak melding

 31. sari tori waneer houden we op om te bedelen ze willen niets van nederland maar ze willen dat de surinederlanders komen helpen opbouwen nee mang ze willen alleen onze euro en dat noemt zivh mijn condre sma


  Maak melding

 32. Die bussen uit China zijn helemaal niet nodig want het gehele Nationaal Leger is overbodig. Veel te duur in vredestijd, veel te klein als er een oorlog dreigt (ik zou ook niet weten wie Su wil aanvallen). Had Den Uyl zich maar niet laten chanteren door Arron, dan had Suriname net als het vredelievende Costa Rica alleen een politiemacht gehad en dan was ons heel erg veel ellende bespaard gebleven.


  Maak melding

 33. Nederland gaf Suriname “2,3 biljoen anno 1975 guldens”, China geeft 2 bussen. Suriname en zijn leger zijn een bodemloze toxic septic tank.


  Maak melding

 34. Als je kijkt naar die Chinese spullen in Suriname dan ben ik bang dat deze bussen van de zelfde kwaliteit zijn. waterkranen die na één keer gebruikt kapot gaan hahahhaaa ai mi gado, men zegt een bedelaar heeft geen keus.


  Maak melding

 35. GMAP,

  De hele dag zit je te klagen over Suriname terwijl het allang bekend is dat je een Antiliaan bent.

  Hier heb ik wat voor je om commentaar op te leveren Swa.

  19 mei 2013:

  DEN HAAG (ANP) 19 mei 2013:

  ANTILLIAANSE MANNEN HET MEEST VERMOORD !!

  Als in Nederland iemand wordt vermoord, gaat het relatief vaak om een Antilliaanse man. Tussen 1997 en 2011 zijn 113 mannen uit de Antillen door geweld om het leven gekomen, omgerekend 13,2 op elke 100.000.

  Dat is meer dan twee keer zo veel als bij Surinamers, Turken en Marokkanen en bijna 15 keer zo veel als onder autochtonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  De bron voor het hoge aantal moorden ligt op Curaçao. Daar groeien jongens op in een ghettocultuur, zegt Frank Bovenkerk, emeritus hoogleraar criminologie aan de Universiteit Utrecht.


  Maak melding

 36. DEEL 2

  De jongens leven in buurten met extreem hoge werkloosheid, lage inkomens en veel drugsverslaving. Er zijn veel gezinnen die van de drugsverkoop leven. De vaders gaan van de ene vrouw naar de andere en zijn geen rolmodel voor hun zonen. Kinderen maken vaak hun school niet af. Ze brengen de dag door op straat en vormen daar jeugdgroepen.”


  Maak melding

 37. @Parbo, ik snap je boodschap richting GMAP niet, omdat Surinaamse jongeren hetzelfde meemaken.

  -Veel beter is het ook niet in Suriname als het gaat dat kinderen zonder een vader opgroeien.

  -Vergeet niet dat het om een eiland gaat en het onderzoek is niet te vergelijken met Suriname.


  Maak melding

 38. Ira,

  Het gaat erom dat hij de hele dag loopt te lullen over Suriname alsof het in zijn land beter is.

  Laat hij op een Antilliaanse website gaan lullen over zijn volk ipv hier doen alsof ze beter zijn.

  Antillianen zijn alles behalve geliefd in Nederland dus laat hij zich met die problemen bemoeien.


  Maak melding

 39. Parbo,
  Het zou beter zijn dat Suriname laat onderzoeken waarom na 1980 de criminaliteit is toegenomen en verhard in onze geliefde land Suriname.
  In Suriname is de slavernij de oorzaak van de tienermoeders,You Know, ik hoop dat je begrijpt waar ik heen wil????


  Maak melding

 40. GMAP,

  Wat jij denkt over Suriname doet er niet toe. Maak eerst een rondje om je eigen huis voordat je je bemoeit met andermans zaken.

  Krantenkoppen over jouw mooie eiland en volk:
  ——————————————————————
  -Helmin Wiels, leider grootste partij Curaçao, vermoord!!

  -‘Curaçaose premier Schotte heeft connecties met Italiaanse maffia’

  -Spies: Curaçao moet harder werken.

  -Curaçao gebukt onder criminaliteitsgolf.

  -VVD: strenge eisen aan immigranten Antillen.

  -VS: Luchthaven Curaçao niet veilig genoeg.

  -Onrust Bonaire door golf gewapende overvallen.

  En de lijst gaat maar door—–>

  -‘Veel mis in ziekenhuizen op Curaçao’
  -Huiszoekingen op Curaçao in SNS-fraudezaak.
  -Urenlang verhoor justitieminister Sint Maarten.
  -Nederland waarschuwt premier Sint Maarten.
  -Juf op Curaçao vindt pistool in rugzak peuter.
  -Overval op ‘goudboot’ Curaçao.
  -Plasterk: ‘Financiële situatie Curaçao blijft onverminderd zorgelijk’
  -Politieke crisis op Curaçao compleet.
  -Verdachte gruwelmoorden St. Maarten ontkent.
  -‘Nederland steunt staatsgreep op Curaçao’.
  -Stroom op Bonaire wordt ineens de helft duurder.
  -Regering Curaçao definitief gevallen.
  -Weer vuurwapen in gevangenis Curaçao.
  -‘Bemoeienis Nederland met Curaçao leidt tot ruzie’

  Alsjeblieft speciaal voor jou !!


  Maak melding

 41. Ja Parbo, en in het overbevolkte Santo Boma zitten allemaal koorknaapjes, maar dit heeft allemaal niets te maken met de bussen die de Chinezen sturen , tenzij ze ook gebruikt worden voor het vervoer van veroordeelden, mag Bouterse straks voorin zitten met een enkeltje, van Boxtel naar Santo Boma


  Maak melding

 42. GMAP,door de NPS zijn honderden miljoenen aan Guldens vernietigd in West Suriname.Een groot deel van dit geld is verdwenen in de zakken van zakenrelaties van de partij.Bedrijven van personen die niet goed lagen bij de partij kregen geen opdrachten. Zo simpel werkt het bij de NPS.Tijdens het militair bewind heeft Nederland de geldkraan tot het uiterste dichtgedraaid. Direct kwam de zwakte van de Surinaamse economie in zicht.Het land verdiende niet genoeg om met eigen geldmiddelen de economie draaiende te houden. Het werd pijnlijk zichtbaar dat het model van Nederlandse ontwikkelingshulp aan Suriname niet gewerkt had.Het geld werd gebruikt om de belangen van de donor veilig te stellen.De Chinese methode had beter gewerkt bij Suriname. Nederland liet vervolgens de regering Arron vallen bij de staatsgreep van 1980. Arron behartigde de belangen van Nederland niet goed. Door de militairen te steunen dacht Nederland betere vazallen naar voren te schuiven. GMAP jij begrijpt de geschiedenis niet.Door blinde haat,woede en wrok bent je kort door de bocht met je oordeelsvorming.


  Maak melding

 43. @RobG,
  Blijf af van cocaine want je gaat steeds dom en achterlijk lullen.
  Vertel mij en de bezoekers van WKN wie de grootste matrieel en immatrieel schade aan de republiek Suriname heeft aangericht,de democratisch gekozen politieke partij van voor de jaren 80 of bouterse en zijn militaire dictatuur?? ik hoop een eerlijk antwoord te krijgen op mijn vraag.
  Laat mij duidelijk zijn ik vindt het heel erg wat er in west Suriname is gebeurd, daarom ben ook zo kritisch over die 500 miljoen investering in goeddeels, zelfde heb ik met die twee bosje bruggen, 200 miljoen investeren zonder één cent terug te verdienden noem ik de zwarte manier van investeren.


  Maak melding

 44. RobG,
  Ik heb jou vaak gezegd dat eerlijkheid het langst duurt.
  Nederland heeft de geldkraan dichtgedraaid omdat bouterse 15 tegenstanders van zijn militaire bewind zonder proces heeft afgeslacht.bouterse liet tv, radio en kranten gebouwen in brand schieten
  RobG, Ik ga stoppen om te reageren op de leugens en bedrog van jou, als jij de discussie niet eerlijk kan voeren dan lijkt mij verstandig om figuren die liegen en bedriegen voortaan te negeren.
  Nederland gaf de militairen het voordeel van de twijfel daarom is men doorgegaan met de ontwikkelingshulp.
  Weet jij ook dat bouterse en de zijnen een soldij uit Nederland hadden.
  Velen van jullie weten geen moer van de jaren 80, jullie hebben het van horen zeggen.


  Maak melding

 45. ONZE PARAKORANTIE heeft het veel en vaak over mariku’s.

  PARAKORANTIE je weet dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrijwel alle homofoben uiteindelijk zelf de grootste MARIKU’S BLIJKEN TE ZIJN!!!!

  Kom uit de kast, die diepe donkere kast van je,het maakt je vrij!!!!!!


  Maak melding

 46. Who Cares,

  Iedereen weet inmiddels wat voor halvegare coke snuiver je bent …. dus praat maar jongen.

  Jij en je kliekje hier zijn allang ontmaskerd.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.