Onderzoek naar illegale export beschermde vogels uit Suriname

17

De Nederlandse en Surinaamse politie werken samen aan een onderzoek naar de illegale export van beschermde vogels en houtsoorten van Suriname naar Nederland. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie daarvoor een rechtshulpverzoek aan Suriname gedaan. Omdat het onderzoek nog gaande is, kunnen betrokkenen nu geen verdere informatie geven over het onderzoek.

Wel is volgens de krant duidelijk dat het vooral gaat om de handel in zangvogels zoals de twa twa en de picolet, een business waar veel geld in omgaat. Ook andere vogels zijn gewild zoals de zeldzame oranje rotshaan(FOTO), die in Europa 16.000 tot 25.000 euro opleveren.
Lees het uitgebreide artikel in De Telegraaf.

17 REACTIES

 1. De handel in Ramin, een tropische hardhoutsoort, wordt in de toekomst zo goed als verboden.
  Ramin is een blonde tropische hardhoutsoort die thuishoort in de vochtige wouden van Indonesië en Maleisië.

  welke soort kent Su dan?


  Maak melding

 2. De Telegraaf wordt bedankt; nu weet iedereen in Suriname hoeveel die vogels waard zijn in Europa en daardoor is het afgelopen met hun lekker leventje in het bos. Straks komt bij de 100% controle aan het licht dat Nederland niet alleen overspoeld wordt door bolletjesslikkers maar ook door rotshaantjes- picolet- en twatwasmokkelaars.


  Maak melding

 3. Als je het vogeltje ook nog een bolletje laat slikken heb je dubbel winst! 😉
  ——-
  Arme beestjes, wat moeten ze daar in de kou? Dierenmishandeling op z’n best!


  Maak melding

 4. @ Henkes

  ben het VOLLEDIG met je eens. Deze mooie surinaamse uitdrukking, ” DENG GO WIKIE SRIBI DAGOE “, is op je reactie van toepassing .

  ” VÄCK INTE DEN BJÖRN SOM SOVER” !!! ( maak de slapende beer niet wakker)

  Bra, CHAVÉZ önskar alla en Glad Pingst !!!


  Maak melding

 5. Het is een bekend gegeven, dat wetgeving e.d. van een land (op dit punt), plús hoe de mensen daar omgaan met DIERENWELZIJN, de mate van algeheel respect en (democratische) ontwikkeling VAN dat land toont!!


  Maak melding

 6. Engel,

  En alle dieren die in de honderden Nederlandse dierenwinkels verkocht worden zijn gelukkig …..of niet.

  Laat me niet lachen ……..!!!


  Maak melding

 7. @Parbo…
  …dit is een ALGEMENE stelling!
  Ga dáár op in; of zit je zo vast in het ‘Surische’, dat je maar weer direct de vergelijking met Holland maakt( ).

  (Trouwens, nu je toch begint, worden er in Nederland monki-monki’s met een zware hondenketting om of kaalgevreten ara’s in krappe kooitjes aan de weg te koop aangeboden)??


  Maak melding

 8. Engel,

  Suriname kan zich als arm land geen dierenpolitie veroorloven, maar zodra er sprake is van dierenmishandeling in Suriname dan wordt er gelijk een koppeling gemaakt met het Surinaamse volk en hoe waardeloos ze wel niet zijn.

  Hmmm……dus de dierenpolitie in Nederland heeft niet dagelijks te maken met zwaar mishandelde dieren.

  Als dat niet gebeurt, waarom bestaat de dierenpolitie dan.

  —————————————————————-

  Deze site heeft 2 nieuwskolommen waaruit je kan kiezen.
  1 Nieuws uit Suriname.
  2 Nieuws uit Nederland.

  Kolom 1 Nieuws uit Suriname. Dit zijn alleen negatieve berichten.

  Kolom 2 Nieuw uit Nederland. Grotendeels positieve berichten.

  Nu kom jij mij vertellen dat ik alles vergelijk met Nederland. Wat doet deze website dan.

  De mensen die postings doen op deze forum weten niet eens dat ze tegen mekaar worden uitgespeeld en de PUPPETMASTER kijkt toe en lacht.

  Er is een blanke racist genaamd Henk Molenaar die op deze site de meest denigrerende opmerkingen maakt over Suriname en de inwoners van Suriname en hij wordt gesteund door een groepje GMAP, HANS, RAY en Who Cares.

  Op Ray na zijn ze geen van allen Surinamers, maar elke dag komen ze hier met hun praatjes uitleg geven.

  Verdeel en heers in volle gang en ze hebben het niet eens door.

  P.S. En ik maak de vergelijking met Nederland wel want de meeste mensen op dit forum wonen gewoon in Nederland. Zoals ze zeggen ….de beste stuurlui staan aan wal.


  Maak melding

 9. 20 mei 2013

  @Parbo,

  Dat er een “Puppetmaster” -ik noem ze trollen- ook op dit forum bezig zijn is mij al jaren bekend. Naast deze trollen zijn er ook enkele gluipers die als taak hebben de posting te analyseren of te proberen mee te kijken in jouw computer.

  Echter heb ik sinds vorige week ontdek, dat er ook individuen op dit forum zijn die toegang hebben tot de posting en de blijkbaar machtiging hebben de originele inhoud van die posting, althans een deel daarvan te manupuleren. (Vorige week:Posting Srika/Roy)

  Dit, terecht wat je zegt, om je tegen een ander uit te spelen.Het manupuleren met iemands originele posting is in mijn ogen een vorm van zwakte en mogelijk strafbaar. Hiertegen heb ik al via een vorige reactie geprotesteerd naar de forumhouder toe.

  Ook het geven van min- en pluspunten moet zo een effect van tegen-elkaar-uitspelen bewerkstelligen.

  Nu terug naar die smokkel.
  De smokkel van beschermde vogels uit Suriname, vooral naar Nederland toe, is al tientallen jaren aan de gang.

  Nederland wil nu ingrijpen, omdat deze ongecontroleerde handeling een gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren.Met deze gesmokkelde vogels kan vanuit Zuidamerika een variant van het zo gevreesde vogelgriepvirus Nederland binnenkomen.Met de vogels uit de rest van Europa, Azie en Afrika heeft Nederland al voldoende hoofdpijnen.

  Wie zijn die smokkelaars, althans die reeds opgepakt en bekend zijn? Srika zal hiervoor neef ‘Infosrika’ inschakelen.

  Wat betreft de smokkel van hardhout uit Suriname is het bericht uit de Telegraaf niet duidelijk.

  Gaat het hier om plantendelen, rondhout, halffabrikaten(planken of balken), eindproducten(Mahonyhoutentafels, kleine Dyarusu sturu enz.) of om bijzondere houtsoorten per kilogram?

  Ik proef hier dat deze smokkelaars niet over de juiste exportpapieren bezitten en hier in Nederland met dit soorten hout in problemen geraken.

  Hier niet weggelaten, dat deze smokkelaars door hun gedrag en handelingen Suriname benadelen in haar inkomsten en ook benadelen in haar behoud van de natuur.
  Srika


  Maak melding

 10. Srika,

  Bedankt voor de info.

  Ze beginnen door te hebben dat ze ontmaskerd zijn met hun spelletje van meerdere minnetjes kunnen plaatsen en mensen zomaar neerzetten als aanhanger van DDB/NDP. Dit met een ondertoon alsof diegene ook moordenaars zijn.

  —————————————————–

  Ze benadelen Suriname inderdaad. Een oplossing voor de Surinaamse douane is het een betere training, maar zodra men in Suriname over regelgeving begint vergeten ze dat het kostenplaatje niet ophoudt bij de implementatie. De grootste kostenpost in een democratie is het handhaven van de regels die de wetgevende macht bedenkt.


  Maak melding

 11. @Parbo…
  …dit onderwerp betreft uiteindelijk de smokkel van dieren UIT Suriname, dus!

  Maar omdat je ‘Holland’ erbij haalt: wanneer daar misstanden geconstateerd worden (op boerderijen, bij fokkerijen, dierenwinkels of z.g.n. houders of liefhebbers) dan wordt er gewoonlijk heftig op gereageerd. Via internet/social-media, TV, kranten of petities e.d.
  En dan wordt er wel degelijk opgetreden (daar is geen dierenpolitie voor nodig, als die al bestaat)!

  Er bestaat wél een grote internationale beweging AVAAZ.ORG die met hun postings allerlei DRINGENDE zaken voor het voetlicht brengen: en door de vele miljoenen leden wereldwijd worden middels petities regeringen, onderhandelaars e.d. gedwongen hun beleid/voornemens aan te passen of te wijzigen.

  Al ’n paar jaar volg ik m.n. dringende kwesties die ‘Suriname’ (kunnen) aangaan zoals het Amazone gebied/inheemse zaken/dierenwelzijn/grondrechten e.d. maar heb nog nóóit het ‘Surinaamse vlaggetje’ voorbij zien komen!
  Gemiste kansen, erg jammer… maar spreekt ook boekdelen.

  En “Suriname is een arm land”…
  …zou je deze opmerking richting regering, parlement, bobo’s & andere toppers willen uitspreken??


  Maak melding

 12. Er is al zoveel schade toegebracht aan papegaai soorten die rond zwerven in nederland op zoek naar voedsel, zelfs in de winter. deze vogels horen in de tropen, de vrijheid die de vogels hebben, moet behouden blijven. Surinamers die hiermee geld verdienen, dienen gelyncht te worden, want die barbaren moeten een vak gaan leren en uitoefenen, want witte mensen hebben andere leed vermaak met dieren dan vogels te kijken. de hond en de kat is al genoeg…


  Maak melding

 13. My brother suggested I might like this blog. He was once entirely right.
  This publish actually made my day. You can not
  believe simply how so much time I had spent for this info!
  Thank you!


  Maak melding

 14. Hi there! I know this is kind of off-topic but I needed to ask.
  Does running a well-established blog like yours require a large amount of work?
  I’m completely new to writing a blog but I do write in my diary daily. I’d like to start a blog so I will be able to share my
  experience and thoughts online. Please let me know if you have any ideas or tips for brand
  new aspiring blog owners. Appreciate it!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.