‘Slaag en minder loon voor de vrouw omdat ze vrouw is’

30

PARAMARIBO, 17 mei – “Ondanks er vooruitgang is geboekt in hun maatschappelijke positie, leven we nog steeds in een wereld waar vrouwen slachtoffer zijn van geweld, ook in mijn land, gewoon omdat ze vrouw zijn. Vrouwen worden ook minder betaald voor hetzelfde werk, gewoon omdat ze vrouw zijn.” Dit zei parlementsvoorzitter Jennifer Simons bij de opening van de regionale conferentie over vrouwen in leiderschapsposities.

De conferentie, een initiatief van de Organisatie van Amerikaanse Staten, wordt in Paramaribo gehouden. Voor Simons is Suriname een weerspiegeling van wat in de wereld gaande is. Leidinggevende posities zijn maar moeizaam te bemachtigen. De maatschappij geeft veelal een vertekend beeld van de inzet van vrouwen. “Vrouwen zijn de helft van elke samenleving. Dit betekent dat vrouwen voldoende vertegenwoordigd moeten zijnop plaatsen waar besluiten genomen worden.”

In de praktijk is daar weinig van te merken. Het Surinaamse parlement telt maar zes vrouwelijke leden op een totaal van één en vijftig. Merkwaardig genoeg is zowel de voorzitter als de ondervoorzitter een vrouw. Onder de zeventien ministers bevinden zich slechts drie vrouwen. Nationaal en internationaal moeten de inspanningen tot verandering worden opgevoerd. “Het wordt tijd dat we gericht op zoek gaan naar nieuwe oplossingsmodellen voor problemen die nog niet zijn opgelost”, aldus Simons.

30 REACTIES

 1. Kennis is macht!

  Wie een degelijke baan heeft, hoeft zich niet afhankelijk op te stellen van een vent en ontvangt geen klappen.
  Het is dan your way or the highway.

  Het zijn wel dezelfde vrouwen die deze ‘zwakke’ mannetjes afleveren aan de maatschappij.
  Voed je zonen zodanig op, zodat ze respect hebben voor elke vrouw, zelfstandig zijn, en jong leren om huishoudelijke klusjes uit te voeren.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Begin bij de kleine mannekes!


  Maak melding

 2. Over vrouwen op een hoge positie gesproken.
  Deze dame bijt wel van zich af, en staat wel haar mannetje.

  Mevr. de Voorzitter, nu heb je de kans om een vrouwelijke collega te steunen! Geen woorden maar daden!

  Ben benieuwd hoe dit afloopt:

  Jozefzoon maakte keus
  Meer boeken niet geschikt

  “De minister vindt dat de werkwijze die toegepast is niet correct is. “Dus je koopt de boeken voor euro 8.2 miljoen om dan weer met de uitgever het boek te gaan uitgeven in een aangepaste vorm.
  Als je aanpast, bestel je eerst een kleine hoeveelheid, maak dan je huiswerk met de vakdocenten en het veld, pas het materiaal aan en dan ga je de nodige aantallen aanschaffen of laten drukken.
  “ We hebben niet alleen het probleem met het biologieboek, maar met tal van boeken die door Jozefzoon in alle haast zijn gekocht en niet geschikt zijn voor het Surinaamse onderwijs, onthult Sitaldin.

  Sitaldin zegt dat de vuilsmijterij van Jozefzoon, mosterd na de maaltijd is. Hij is de verantwoordelijke voor het aanschaffen van de boeken.
  Van uitgeverij Malmberg heeft zij overigens vernomen dat de keus voor het biologieboekje door Jozefzoon zelf is gemaakt en niemand anders.
  “Ik weet dat de boeken zijn gekomen naar het ministerie, twaalf containers, geen opslagruimte, dubbele bestellingen van het vak Engels.
  Boeken die niet gebruikt kunnen worden. Ik vind dat meneer Jozefzoon zijn grote mond dicht moet houden”, zegt Sitaldin.:)

  De minister doet uit de doeken dat er door Jozefzoon duizenden natuurkundeboeken zijn aangeschaft die niet gebruikt kunnen worden. “Ik smeek de leerkrachten ermee te werken, maar die hebben me ronduit gezegd dat het niet mogelijk is.
  Ik heb de boeken opnieuw laten screenen en kreeg te horen dat ze echt niet geschikt zijn. Meneer Jozefzoon wist dat de natuurkundecommissie bezig was, maar heeft toch gedwongen om de boeken aan te schaffen.
  Nu zit ik ermee opgescheept. Wat moet ik met de boeken? Ik houd er niet van deze vuile was buiten hangen, maar nu word ik er boos over deelt Sitaldin mee.

  bron:starnieuws

  Tsja, weer een van de vele ‘verworvenheden’ van deze regering.
  Het gaat goed in suri………..ondanks de ongecertificeerde analfabeten in de Regering.


  Maak melding

 3. Esmerald, misschien zijn jouw broers stevig aangepakt door je ouders maar ze hebben in elk geval jou over het hoofd gezien.Jij bent een vrouw; die niet kan koken,stofzuigen en dweilen,die sterke mannen als Bouta en de NDP mannelijke aanhang voor van alles en nog wat uitmaakt, een vrouw die mannen tot waanhoop drijft,een vrouw met een overrijpe fantasie en haar tegenstanders alle schuld geeft.


  Maak melding

 4. Jenny ,je bent een LEUGENAAR!!!
  In Suriname is het juist andersom!!
  Alhoewel jij niet gekwalificeerd bent voor de job die jij nu doet verdien je bergen aan goud..oeps geld!
  Dan heb je de vrouw van je baas,die verdient een heleboel geld gewoon vooor het NIKS doen!!
  Jijzelf zit vastgeplakt met cetabever lijm aan je onderste en gegarandeerd dat jij NOOOOOOIT afstand zal doen van de stoel om zodoende een gekwalificeerd vrouw/dame de kans te geven die stoel te mogen bezetten!!!!
  Kom niet met je HUIGELPRAKTIJKEN OP ONS AF ,AUB!!


  Maak melding

 5. @N5689-a981

  Aha, het eerste mannelijke wijf.
  Zozo, sinds wanneer wonen we samen, of heb je stiekum een camera thuis geplaatst.
  Mijn broers zijn helaas echte srananmangs, teveel verwend, maar ikke ook hoor, door mijn vader, ik was/ben het prinsesje van papa 🙂 🙂

  Feit blijft dat moeders, dit is een wereldfenomeen, hun mannekes verpesten. De toekomstige schoondochters zitten dan met de gebakken peren.

  Bouta sterk???????????
  Whahahahahahahahahaha, mop van het weekend.
  You make my weekend!

  Excuses hoor, ik wist niet dat ik bouta, de onoverwinnelijke, en foetoeboi’s tot wanhoop dreef mang!
  Bedankt voor het compliment.

  Bouta schuilt achter de rokken van de amnestiewet.
  Een ekte pantoffelheld.

  Toedels!!!!


  Maak melding

 6. Esmerald, dat je partner een voetveeg en pantoffelheld is weten we allang. Maar wat kan je anders verwachten van een NPS heks die niet op goede voet leeft met de schoonfamilie.Je hebt altijd bonje met de schoonfamilie. Whoeaaaaaaaaaaaaa,whai,whaiwhai,whoehaaaaaaaaaaaa!!!!!!!


  Maak melding

 7. De hamvraag is wat mw.Jenny Simons met haar macht heeft gedaan om de situatie van vrouwen in Suriname daadwerkelijk te verbeteren?
  Mijn indruk is dat ze als goed/hoog opgeleide vrouw ook geen post heeft waar ze “recht op zou moeten hebben”.
  Ze loop achter Bouterse zijn gat aan en geeft mede hierdoor een slecht voorbeeld.
  Ze doet was Baas wil en niets anders.
  Wat mij betreft moet ze zwijgen en anderen laten spreken.


  Maak melding

 8. @N5689-a981

  Sjonge, jonge, jonge.
  Je bent zeker nieuw hier.
  Wist je niet dat ik thuis een burka aan heb.

  Als het Hoofd van het gezin thuiskomt, dan ren ik naar de voordeur, om zijn schoenen uit te doen en zijn voetjes te wassen.
  Daarna begeleid ik hem naar de eetkamer, hij heeft mij nl onderweg naar huis, ‘ge-apped’ dan hij eraan komt;
  “baby , I’m coming home’, start dinner”, dus..

  En inderdaad ik haat die schoonfamilie, eeuwig moet ik voor ze staan koken, ze zijn gek op suri-eten, jeetje man, soms zelfs midden in de nacht! Echt wel.

  Niet verder vertellen, anders krijg ik klappen!

  Toedels.


  Maak melding

 9. Sitaldin zegt dat de vuilsmijterij van Jozefzoon, mosterd na de maaltijd is. Hij is de verantwoordelijke voor het aanschaffen van de boeken.

  Van uitgeverij Malmberg heeft zij overigens vernomen dat de keus voor het biologieboekje door Jozefzoon zelf is gemaakt en niemand anders.

  “Ik probeer juist deze zaak te ‘coveren’ en niet met vuil te smijten. Ik heb geen enkel project van Jozefzoon stopgezet, wij hebben op het ministerie ons eigen beleid.

  Ik weet dat de boeken zijn gekomen naar het ministerie, twaalf containers, geen opslagruimte, dubbele bestellingen van het vak Engels.

  Boeken die niet gebruikt kunnen worden. Ik vind dat meneer Jozefzoon zijn grote mond dicht moet houden”, zegt Sitaldin.
  Sitaldin’s verzuim is dat ze niet kan verduidelijken wat er mis is met de aangeschafte boeken die niet gebruikt kunnen worden en ook waarom niet.

  Haar uitspraak zou dan minder moeten gaan over haar persoonlijke ongeriefelijkheid van de afhandeling van het boekenaanschafproject door meneer Jozefzoon waarvan

  zij vindt dat die zijn grote mond dicht moet houden.

  Ministeriabel zou wezen als zij op gepaste wijze specifieker en inhoudelijke reactie kan geven op boeken die meer tot de verbeelding spreken.

  Bovendien geldt aanpassing, dat zowel leerkrachten als leerlingen in Suriname een onderwijsniveau hebben die achterstaand is aan het Nederlands onderwijsniveau.

  Dan ligt het niet aan deze hooggeleerdheid die ooit mede de scepter zwaaide bij Stichting Leerplan Ontwikkeling(SLO) in Nederland, dat het Minov hem de opdracht gaf.

  Het Surinaamsonderwijs moet dan uit eigen voorraad de deskundigen halen en de aangepaste boeken in Suriname zelf drukken.

  De aansluiting met het Nederlandseonderwijs is dan definitief verbroken en kan deze Sitaldin met haar kennis die boeken zelf laten afdrukken, waar ze ook wil!


  Maak melding

 10. Vrijdag 17 mei 2013 om 12:59 uur, door Esmerald
  vergeet ook vooral niet je schoon mama de voeten wassen en kussen als ze op visite kom. Het enigste recht die je in huis hebt is het alleen recht van het aanrecht, what a bloody shame, what a scandal. De aangetrouwde would be burkadragers in de familie zijn blij dat ze die verachtelijke verplichting achteloos achter zich kunnen laten.


  Maak melding

 11. Esmerald, ben je weg bij die Algerijn Silham Ben Toumi El Jabar. Kon je de klappen niet meer aan en ben je nu de frustraties aan het botvieren op een slachtoffer die vol goede voornemens en goede bedoelingen door zijn ouders op de aarde is gezet. je maakt misbruik van die man.Zijn ouders hadden nooit gedacht dat hij een kreng op zijn pad zou ontmoeten.


  Maak melding

 12. Jennifer Simons:“Ondanks er vooruitgang is geboekt in hun maatschappelijke positie, leven we nog steeds in een wereld waar vrouwen slachtoffer zijn van geweld, ook in mijn land, gewoon omdat ze vrouw zijn. Vrouwen worden ook minder betaald voor hetzelfde werk, gewoon omdat ze vrouw zijn.” Mijn vraag aan Jennifer, wat is jou professionele insteek die de vrouwelijke positie kan verbeteren?


  Maak melding

 13. toen teefje Jenny eenmaal met haar zuignap op de voorzittersstoel zat, was haar eerste daad om mee te stemmen voor een zelf-amnestie van haar buitenman DDB


  Maak melding

 14. Leidinggevende posities zijn maar moeizaam te bemachtigen volgens Mevr. Simons. Laat ze beginnen bij zichzelf. De post van DNA-voorzitter heeft ze gekregen, omdat 2 parlementariers van Abop waren omgekocht door Bouterse bij de stemming van de voorzitters post.


  Maak melding

 15. ‘Mijn vraag aan Jennifer, wat is jou professionele insteek die de vrouwelijke positie kan verbeteren?’

  @Tjauwa

  Ik denk niet dat HEKS jenny antwoordt heeft op je vraag.
  Zij zelf is aan haar positie gekomen door Likkerij!
  Het is netals ..DE LAMME LEIDT DE BLINDE…
  Fatsoen is namenlijk ver te zoeken bij heks jenny!


  Maak melding

 16. @ Esmerald

  dat nummer is net uit een Donald Duck strip gestapt.Is een van de boeven.Hij komt uit Egypte en postte wel eens onder !!!,??? of %.


  Maak melding

 17. Vrijdag 17 mei 2013 om 12:08 uur, door @Esmerald
  Zeer paternalistisch en bot in haar benadering….Uit het starnieuwsbericht 16015 wordt onomstotelijk vanuit de sociaalpsychologisch perspectieve benadering haar responsiviteitsgedrag vastgesteld en blootgelegd op de voorgestelde stimuluspunten van de bond inspecteurs.

  Waarom Shirley Sitaldin een moeilijke en botte ministers is.

  Van de voorgestelde 9 punten door de bond van inspecteurs vond zij slechts 2 relevant: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/16015


  Maak melding

 18. Ik kan het mij niet voorstellen dat zoiets bestaat.
  Wat is de mens toch een achterlijk wezen.
  We vliegen naar de maan, hebben een grote mond, hebben allemaal een mobiel en internet. Maar we kunnen niet omgaan met vrouw en man.

  horrible.


  Maak melding

 19. Wanneer het om vrouwelijke politici gaat kunnen we 1 ding wel vaststellen.

  Vrouwen stemmen nauwelijks op vrouwen en dat is een feit.

  Welke vrouw kan mij dit uitleggen.


  Maak melding

 20. @ Parbo..begin je maar eerst af te vragen waarom Hollandse Henk het nodig vind om de Surinaamse voorzitter van het parlement een teef te noemen.

  Ik moet weinig van dat mens hebben, vanwege haar gebrek aan ethiek, maar om haar teef te noemen…

  Het is me duidelijk waarom die vrouwen arbeidsparticipatie in Nederland maar niet van de grond komt.


  Maak melding

 21. Jenke,

  Henk is seniele oude man, die in een psychiatrisch instelling ergens in Nederland zit.

  Maar je hebt geen antwoordt gegeven op me vraag.

  De helft van de bevolking is vrouw dus waarom is nog geen politieke partij met een vrouw aan de leiding.

  Waarom stemmen vrouwen niet op vrouwelijke politieke kandidaten ? De helft van de bevolking is vrouw dus waarom is nog geen politieke partij met een vrouw aan de leiding in Suriname ?


  Maak melding

 22. Parbo, omdat het etnisch denken het gender denken overheerst. Een Hindostaanse vrouw zal daarom eerder stemmen op een hindostaanse man dan een inheemse vrouw. Puur omdat (zonder enig statistisch bewijs) ze er heilig van overtuigd is dat haar belangen beter behartigd worden door een rasgenoot.

  Of het wijs is weet ik niet, maar ik denk dat dat het probleem is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.