zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameAbop weigert gas terug te nemen tegen Somohardjo

Abop weigert gas terug te nemen tegen Somohardjo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – Abop is niet van plan gas terug te nemen in de confrontatie met coalitiegenoot Pertjajah Luhur, PL. De politieke partij van Ronny Brunswijk blijft op ramkoers met de voormalige strijdmakker. De ledenwerving in Commewijne gaat ongestoord verder, het stampvoeten van PL-leider Paul Somohardjo ten spijt. Mooier nog, Abop is niet eerder zo open en bloot geweest over het ‘hengelen in andermans vijver.’

Die ernstigste der ernstige beschuldigingen komt van Somohardjo zelf. Commewijne zou dan de vijver zijn en de PL-aanhang daar de vis. Volgens een deel van die aanhang heeft ‘Somo’ dat recht niet. “We wilen Somo hier niet, we willen Brunsie”, werd geroepen tijdens een persconferentie in het district. Zwaaiend met Abop-vlaggetjes en met dito petjes op, werd het ‘oude’ afgezworen. Onder de nieuwe oude aanwas bevindt zich Poniran Somohardjo, volle neef van de PL-baas.

Poniran vindt zich symbool staan voor de ontevredenheid in PL: “Somohardjo houdt zich niet aan zijn beloften, ik wil nu eindelijk carrière maken.” Kennelijk kan dat wel bij Brunswijk & Co. Het vissen in de vijver is door de PL-leider zelf naar buiten gebracht. Het effect is nog niet duidelijk. Somohardjo wil bij de komende verkiezingen tweemaal zoveel stemmen trekken. Kostelijk of niet, wellicht is Desi Bouterse’s NDP straks ook nog de lachende derde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. Dit zijn politieke grappen waar duidelijk enig niveau ontbreekt….u Ziet duidelijk hier werkt het verstand niet……Het gaat duidelijk om ik de ander ikke…wie hierachter wil lopen zal zich vroeg of laat bedrogen of bestolen voelen…..maar om iets verder te brengen heb jij KWALITEIT nodig dan komt de boel op niveau…maar niet zo….dit is tjikri tjikri spelen of balletje balletje en als jij op onderzoek gaat is de bal nergens te vinden snel vast geknepen spons balletje tussen de vingers.


  Maak melding
 2. De sluwe vos weet wel tegen welke boom hij zijn kont kan schuren. Dat heeft de vos reeds gedaan bij de VHP/NPS. Maar Somo heeft niet door dat je je achterban die op je lijkt niet kan dwingen in jouw pas te lopen. HIJ heeft ook grote moeite met het multicultureel worden van zijn achterban.Somo moet doorkrijgen dat elk individu ook zijn eigen persoonlijke doelen nastreeft.


  Maak melding
 3. Eey Lonnie fawaka?

  jij bent een egte patu-rot aan het worden mang

  patriot pasew patriot!!!

  ai sorry…maarrr,,,, zijn ze daar dan wel te koop voor een **Poni-Min-Kaart**??

  ja tog..ik ga eerdaags ook langs de olifant met mijn buidel, want dat volk lobi moni!

  maar Lonnie…als jij strooit zie ik ze nooit fa dang?

  maak mij niet boossssss

  oke oke..maar krijgen zij ook een stemrecht 3 x waard?

  🙂


  Maak melding
 4. Sorry, ik ben ook deels Javaan, maar een Javaan is en blijft onbetrouwbaar. Ze zullen erachter komen dat Lonny net als Somo de boel belazerd.


  Maak melding
 5. @john,… javaan, indiaan, boslandcreool. Iedereen hier in dit land is onbetrouwbaar, m.n. in de politiek. En het domme volk loopt als uitgehongerde wolven achter degene die de meeste dollars strooit of lauw bier en koude rijst geeft.


  Maak melding
 6. ´Brunsie for Pres´ zou ik zeggen. Wat dat betreft heeft Abop gelijk. Commewijne is niet van Somo. Het kan dus nooit een kwestie zijn van vissen in andermans vijver. Zou heeft Somo dan ook het recht leden te werven in Marowijne, Brokopondo of Saramacca. Dat zal je Abop ook niet horen klagen, dat er ´gevist wordt in andermans vijver´. Ik hoop dat onze javaanse broeders bewust worden van het feit dat ze jarenlang worden ´geknecht´ door Somo die hiermee zijn eigen belangen veiligstelt en dat hij niets concreets kan presteren. Somo is een slang die voor eens en voor altijd uit het politieke veld moet worden opgeruimd!!


  Maak melding
 7. Zowel Somo als Brunsie ,beiden zijn onbetrouwbaar!!!
  Beiden zijn twee tikkende TIJDbommen!
  De vraag alleen maar is welke van ze eerder gaat Ontploffen!!!
  Geef niet,somo of brunsie eerst,Feit is dat wij verlost zullen worden van beiden tegelijk !!


  Maak melding
 8. Allemaal opportunisten. Korte termijn gelukzoekers.
  Idealisme en morele overwegingen zijn ver te zoeken.
  Waar moet ik me aanmelden om ook mee te doen met deze graai politiek. Bij Lonnie, Jampa, Dino.
  Hokjes denkers allemaal. Bah


  Maak melding
 9. Jongens, even een reactie omdat ik op de berichten van Starnieuws niet kan reageren.

  Opwarming van de aarde
  Koop geen perceel of huis in Paramaribo Noord of lager gelegen gebieden. Het loopt onder en de regering doet er geen moer aan, ondanks de vele waarschuwingen voor de opwarming van de aarde, om dit probleem te verhelpen. Dit is geen antireclame voor Paramaribo Noord, maar een gele kaart richting Regering van Suriname en ter voorkoming dat u een verkeerde investering doet.

  Gezondheidszorg
  Een van de grootste problemen die de remigratie verhinderd is naast de criminaliteit de gezondheidszorg in Suriname. Alweer ellende in Nickerie om een dokter te vinden. vergeet niet dat remigranten tot de categorie ouderen en dus afhankelijker zijn van goede medische zorg behoren. Zonder een goede zorg doet u er beter aan om niet naar Suriname te remigreren. Dit is ook geen antireclame voor Suriname, maar en gele kaart richting regering om er iets aan te doen.
  Regering, dit zijn onderwerpen om te bewijzen dat u ballen heeft.


  Maak melding
 10. ik, de olifant, wil naar sipaliwini om stemmen te winie!

  mag niet!

  hoezo?

  da moet je eerst toestemming hebben van de koning aldaar!

  mag ik dan in mijn eigen land niet overal komen???

  nee,..da moet je hebben een “”samaaka-paspoort”” !

  Eey Lachin….regel dat eigen-land-ding voor dat je visa voor 30 landen gaat afschaffen 🙂


  Maak melding
 11. @ pasew

  off topic.

  Ook in Brazilie mogen mensen van hetzelfde geslacht sedert vandaag met elkaar trouwen.En dat brengt sommige mensen in wat problemen.
  Als een broer een vrouw trouwt dan is zij zwageres.
  Maar als een broer een man trouwt?Ook zwageres?


  Maak melding
 12. In feite(bloeitijd inde jaren 40/60) is de hoofdplaats van Commewijne Mariënburg en niet Nieuw Amsterdam.Dus Commewijne kan nooit van Somo noch van Ronny maar van Bouterse zijn(hij is getogen in Mariënburg,controleerde en paradeerde toentertijd met zijn bromfiets heel Commewijne)Dus stilletjes gaan de Javanen op Bouta stemmen.(punt uit dat is de praktijk)


  Maak melding
 13. Jacobus,

  Maar als een broer een man trouwt?Ook zwageres?

  hmmm…een probleem delicaat!!

  asi-bina….wat denk je??

  jo stom volk…zo iemand heet tog een ka-boe- la 🙂


  Maak melding
 14. Dus de neef van Somohardjo verlaat de partij om eindelijk zelf eens carrière te maken …

  Dus, gaat het niet om de belangen van het land maar om zijn eigen belangen …

  Ben geen Brunswijk fan maar moet zeggen dat deze man één van de weinige politici is die zich echt in allerlei opzichten heeft verbeterd (als politicus).

  Hij heeft beter leren spreken en uit zich in parlementaire woorden en hij begint nu zelfs het politieke spelletje heel goed mee te spelen.


  Maak melding
 15. Noch in zijn politieke loopbaan noch heeft Somo goed gelet op de dieren.
  Hij moest weten dat als hij oud begint te worden als leider van zijn pack,horde,meute,hij uitgedaagd gaat worden door een jongere lid om de leiding.Dan wordt de oude leider meestal verjaagd en komt heel ellendig aan zijn einde.
  Somo heeft niet op tijd een pas terug gedaan als voorzitter.Dan komen er zulke excessen.Doordat er geen doorstroming was in PL lopen leden over of richten hun eigen partij op.
  Zo kregen wij ook het cabaret van KTPI nieuwe stijl.
  Somo heeft het in zijn geval te breed laten hangen.Je kan onmogelijk vanuit Jakarta leiding geven aan hongerige wolven.Hij moest bij het ouder worden of voorzitter zijn of levens partner van een diplomaat.


  Maak melding
 16. DADA, ook hikkend naar ’70 heeft vandaag een NDP bijelkaar, wat als hij er morgen niet meer is!!

  wie gaat dan paars bijelkaar lijmen….lachin/parmessar/doekhi/van der san/of mss Limbo 🙂


  Maak melding
 17. Ik hoopm wel dat hiermee de stemming o.b.v. etniciteit wordt doorbroken. Dit heeft Suriname decennia lang in haar greep gehad. Als een javaan zijn stem wil uitbrengen op een marron is dat geen teken van verraad maar van emancipatie!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. Wanneer gaan Somo, Brunsie en Bouta nu eindelijk persoonlijk op elkaar inslaan? Dan hebben we pas een goede reden om met de Surinaamse vlag te zwaaien.


  Maak melding
 19. Eindelijk begint de achterban van Somo in te zien, dat hij ook niet de man is die hun problemen kan oplossen, en alleen maar bezig is met zich zelf door constant op vakantie te gaan naar Djakarta, en daardoor bijna niet anwezig is om zijn achterban tegemoet te komen.
  Het wordt nu wel duidelijk dat de macht van Somohardjo aan het afbrokkelen is als je nog steeds denkt dat Commewijne voor de javanen is, en daardoor niet als andere partij stemmen kan werven, dan ben je toch echt de tijd stil blijven staan, want iedereen heeft het recht op een willekeurige partij te stemmen.


  Maak melding
 20. Met alle graagte zie ik liever een filosoof of psycholoog als toekomstig President van Suriname.

  Natuurlijk moet die fenomenale geleerdheid het predicaat, een zijn van de oude stempel uit de abop, inheemse of pl gelederen die de leidende scepter in de vuisten gepland(volgens een vooropgezette aanvaardbare profielschets)krijgt.

  Hij krijgt dan de eervolle taak de Surinaamse bevolking die kleiner is dan die van de Nederlandse gemeente Rotterdam vanuit de gedropte miserere naar de belofte van de gouden bergen te leiden.

  We zijn nu immers meer dan genoeg bewust van het feit dat andere partijen die de Pavlov-bod als afleiding bij de verkiezingsbelofte hanteren ter verkrijging van de kiezersgunst niet in staat zijn die belofte in te lossen!


  Maak melding
 21. Beste oplossing: laat PL en ABOP fuseren. Immers, wat is politiek het verschil tussen die twee? Beiden willen toch macht? Nou, dan krijgen ze dat in grotere mate.

  Hoe heet de kruising van een Marron met een Javaan? Een Soedanees!


  Maak melding
 22. Beste mensen,

  Ik wil wel jullie President worden, als jullie dat willen.

  Mijn vijf-punten Agenda:

  1. Gratis water voor iedereen
  2. Gratis stroom voor iedereen
  3. Gratis gas(bom) voor iedereen
  4. Gratis dokter voor iedereen
  5. Gratis cassave voor iedereen

  Hoe ik dit wil financieren? Hoge belasting op watertransport, stroomtransport, gasbomflessen, medische spullen en vuinisophaaldienst. En per kg poep betaal je 10.000 Srd, dus eet niet veel, dan poep je niet veel.

  Geef me veel plusjes als je akkoord gaat met mijn agenda.


  Maak melding
 23. P.S. : niemand mag toilet hebben in eigen huis. Iedereen moet schijten in de openbare WC en direct het kg gerelateerde tarief van zijn afval voldoen. Zo voorkom je fraude!


  Maak melding
 24. @Piemul, een weggelopen slaven noemden de Fransen marron; om in die terminologie te blijven, door de conjugatie cellen van de weggelopen slaaf en Javaan zou de nieuw ontstane mens een marronjavaan, moeten worden genoemd!

  Helaas kloppen geen van deze beweringen, heden ten dage meer.

  De slavernij is in 1863 afgeschaft, waardoor die naamgeving reeds langer dan een eeuw is geërodeerd en feitelijk alleen van statistisch belang.

  Alleen doen Suri’s alsof die afstammelingen van weggelopen voorouderlijke slaven die predicaat nog steeds op legitieme gronden hebben geërfd en verdienen.

  Een heuse misvatting!!!.


  Maak melding
 25. @ Pakira, daarvoor behoef je de kiezer niet te bedriegen, maar een ware poepophaaldienst certificaat zien te bemachtigen met dito een groot rijbewijs.

  Ter informatie nog dit, maak een aanvang voor de opleiding van enkele gecertificeerde productiemedewerkers en procesoperators.

  Ik hoop dat je voor de kunstmestbereiding, die uit de poep voortvloeit ook nitraat en sporendelen elementen van ijzer, cobalt, koper, chloor enz nodig zal hebben om uit die poepmassa kunstmestkorrels te genereren.

  Succes met de studie, voordat je begint met oprichten van je kunstmestkorrelfabriek.

  Werkgelegenheidsproject die kan bogen op subsidie.

  Doen de jappen ook dus is jou idee geen moppie!


  Maak melding
 26. Woensdag 15 mei 2013 om 17:05 uur, door @Piemul
  Voor mij bestaan in Suriname de volgende 5 rassen:
  1. Creolen of Negers
  2. Indiërs
  3. Indonesiërs
  4. Blanken
  5. Indianen

  In mijn optiek wonen ook Negers in het binnenland van Suriname, maar het zijn geen bosnegers! Omdat het stigmatiserend en discriminerend is!
  Ik heb het liever over Indonesiërs dan over de plek waar de voorouders vandaan komen.

  Maar ik heb het liever over Surinamers dan over hun ras zijn, omdat dat Surinamer gevoel het bindende element in de Natiebinding moet zijn van Suriname!


  Maak melding
 27. Woensdag 15 mei 2013 om 17:37 uur, door @Pakira
  Als je even verstandig bent als die Japanner die van poep, kunstmestkorrels een bedrijvigheid wist te maken, dan is menselijk afval of poep goudwaard ja…dus moet je oppassen dat er niet een heldere geest met je poep ervan doorgaat om ervan miljonair te worden, je bent gewaarschuwd!!!


  Maak melding
 28. @tjauwa: Maar ik heb het liever over Surinamers dan over hun ras zijn, omdat dat Surinamer gevoel het bindende element in de Natiebinding moet zijn van Suriname!

  ————–

  Zolang er politiek bedreven wordt, lukt dat niet. De essentie van politiek is juist…..cashen van verschil.


  Maak melding
 29. =Je kan dus zeggen wat je wilt, Somohardjo had toch groot gelijk wat Brunswijk deed/doet.

  =Vreemd genoeg leren sommige Surinamers het NOOIT.

  =Brunswijk is GEEN goed voorbeeld voor het volk en probeert mensen met GRATIS om te kopen.TOCH KIEST DE MASSA VOOR HEM/////

  =Wanneer worden de Surinamers wakker geschud?

  =Men heeft groot gelijk, de Surinamer stemt op de persoon, maar niet op de inhoud van een programma. Men gaat niet na of het op langer-termijn goed kan zijn voor land en volk.

  =Beide mogen maar lekker naar huis.


  Maak melding
 30. Een ding staat vast: Brunswijk is vele malen vermogender dan Somo en zijn PL samen. Stel dat Brunswijk zijn woorden waar maakt……Ja dan dan kan Somo zijn politieke carriere op zijn dikke buik schrijven. Brunswijk is slim, jonger en voegt eerder de daad bij het woord.

  Exit Somo


  Maak melding
 31. Woensdag 15 mei 2013 om 18:08 uur, door @Piemul, de legitieme vraag is wat is politiek en het bedrijven daarvan. In mijn optiek is politiek bedrijven in Su, datgene wat je de massa beloofd en ook doet.

  Op het moment dat het wakkere electoraat gedeelte opmerkt, dat je niet nakomt die belofte zullen ze jou als kandidaat droppen!

  Het Su electo is bezig te ontwaken uit een misselijke droom!

  Politiek heeft evenals een bacovenwinkel geen wezenlijke betekenis en regels als die geen toegevoegde waarde kan meegeven voor de economische vooruitgang!


  Maak melding
 32. Ietwat of this issue.
  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=7461

  Met verbazing gekeken naar het interview met Min Belfort over Sasur. Wat een afgang voor die man. Deze is vele malen slechter dan Misiedjan was. En ik maar denken dat met Misiedjan je wel eigenlijk de bodem hebt gehad. Geen duidelijke inhoudelijke antwoorden van die man. Hele hoop blabla. “Ja mijn mensen zijn ermee bezig en als we klaar zijn dan hoort u het wel.’ Op de vraag om te reageren op de opmerking van de Santoki dat de Min wel degelijke nu al maatregelen kan nemen tegen Sasur zodat de onzin in ieder geval even stopt, kwam er alleen maar onzin uit zijn mond. Doet me denken aan een jongetje die weet dat ie terecht op zijn nummer is gezet, maar met alle soort kul verhalen erom heen gaat draaien om maar de boel van het issue af te leiden. Minister, je zit daar met het loon van een minister en alle andere privileges erbij. Handel er ook naar. Je schijnt juridische geschoold te zijn. Kan je dan op zijn minst niet inhoudelijk wat zinnigs uit je mond laten komen? En jij gaat straks Suriname ook nog vertegenwoordigen in Costa bij het proces? Of is het een lekker snoep reisje voor jou? Schande dat zoiets nog de lef heeft zich Minister te noemen. Hou de eer aan jezelf en kras lekker op. Oeps, dat si niet gebruikelijk in Su. Foutje van mij. Pardon.
  PS: de interviewer van Apintie stelde ook niet veel voor. Als je een inhoudelijke vraag stelt laat je jezelf toch niet het bos insturen met zo een kul antwoord. Wat is überhaupt het doel geweest van het interview? Tijd vullen. Leek er wel erg veel op.

  Wat jammer voor dit mooie land. Vol met leeghoofden, bloedzuigers en meester opportunisten. Sterkte daar.


  Maak melding
 33. @de Marron, ik zal geen naam en toe naam noemen, maar kan jou een ding vertellen en heb harde bewijzen dat Brunswijk deels rijk is geworden met drugshandel.

  =Hij heeft mensen gebruikt en misbruikt om zijn zaakjes te regelen.
  Zo iemand is gewoon achteruit gang van het land.Velen van hem regeren dat land.


  Maak melding
 34. tjauwa (19:15)

  Indien ik het voor het zeggen had, zou ik eisen dat iedereen die minister of president wil worden, dat doet uit liefde voor het land en de bevolking. Daarom zou ik eisen dat een minster/president:

  1. verstandelijk en fysiek in orde moet zijn
  2. geen corrupt/crimineel verleden mag hebben
  3. geen vooroordelen tegen welke groep dan ook mag koesteren
  4. geen alcohol, drugs, vlees/vis (een minister representeert ook de dieren van het land) mag nuttigen
  5. geen geldelijke of andere beloning mag ontvangen
  6. niet moet zijn gebonden aan familie, vrouw en kinderen
  7. celibatair moet leven
  8. als dienstwoning een hutje krijgt, dagelijks eten en eenvoudige kleren
  9. aan sport/yoga moet doen om gezond te blijven
  10. de belangrijkste geschriften van de godsdiensten van zijn land moet kennen
  11. veel door het land moet reizen en persoonlijk problemen van de mensen moet aanhoren
  12. met eigen ogen moet zien wat de toestand van het land is (zie 11)
  13. zaken snel moet door hebben
  14. eerlijk en rechtvaardig moet zijn
  15. zelf gegevens moet kunnen interpreteren en tot conclusies moet kunnen komen


  Maak melding
 35. PARAMARIBO, 10 mei – Oud-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en zijn Perjajah Luhur hebben de buik vol van capriolen van ‘politieke partner’ Abop van Ronny Brunswijk. De samenwerking tussen de twee is per onmiddellijk opgezegd.” Aanleiding is een vermeende poging van Abop om leden van PL voor zich te winnen. Dit gebeurt in Commewijne, een traditioneel bolwerk van Somohardjo.

  Maandag 13 mei 2013 | 42 reacties | Nieuws uit SR |
  Somohardjo de boodschap: “We willen niets meer met Amafo te maken hebben.” “Onze fractie zal uit de vergaderzaal (van het parlement, red.) lopen als de minister aan het woord komt”, “Ik houd de minister verantwoordelijk voor alles wat tegen mijn mensen gebeurt op het ministerie.”
  Tuesday 14 May
  Volgens Pertjajah Luhur leider Paul Somohardjo wordt het accent verlegd waardoor er een totaal verwrongen beeld ontstaat. Volgens de partij van Ronny Brunswijk mag een ieder zelf bepalen bij welke politieke partij men zich wil aansluiten.

  “Commewijne is geen eigendom van Somohardjo. Ik heb dat nimmer gepretendeerd! Ik heb ook nooit beweerd dat de ABOP geen campagne mag voeren en geen nieuwe personen mag aantrekken! Ik ben een democraat in hart en nieren en zou de laatste zijn om daar een punt van te maken. Iedereen mag uit vrije wil gaan naar een partij waar zij hun voorkeur aan geven. Het gaat echter over het principe. De wijze waarop partners in coalitieverband met elkaar omgaan. Het is erg ongepast om subtoppers en voorzitters van kernen, van je coalitiegenoot waarmee je al jaren samenwerkt, actief te benaderen met veel kapitaal, hoge functies en andersoortige giften indien zij overlopen. Als er daarvoor bovendien gebruik wordt gemaakt van faciliteiten van het departement Sociale Zaken, wordt dat uiteraard nog wranger. Dan is er geen sprake meer van vrije wil maar van andere zaken. Met een dergelijke handelswijze is een belangrijke code gebroken en ontstaat er een onaanvaardbare situatie waartegen sterk geageerd moet worden”, stelt Somohardjo.

  Legitieme vraag aan Somo de politieke worstelaar, in welke periode is de heersende en authentieke clientèle patronage politieke geschiedenis van Suriname zodanig in de volwassenheid ontwikkeld, dat die verdwenen is? Het gehele Surinaamse spectrum van politiek bedrijven is een medium van roddels en achterklap die doorweekt is van politieke patronage gedrag, die haar berusting vindt vanuit haar ondersteunende clientèle!


  Maak melding
 36. Woensdag 15 mei 2013 om 19:41 uur, door @Piemul, heeft deze DL Pres ook aanhoudend beloofd, nu hij in het regeringszadel zit, zijn die beloften foetsie.

  Het is oppassen voor die uzi. In wie o wie moeten mensen van amper iets meer dan een half miljoen nog hun vertrouwen kunnen gunnen voor een normaal inkomen voor een menswaardig bestaan? Ik zou het echt niet weten, want het is mij te duister!


  Maak melding
 37. Woensdag 15 mei 2013 om 20:38 uur, door tjauwa,

  Maar hopen dat jonge mannen/vrouwen zich zodanig ontwikkelen dat bij hen de welvaart van het land en de welzijn van de mensen voor alles gaat.


  Maak melding
 38. Minimaal Universiteit moet men gehad hebben,dan pas zal het land vooruitkomen of Vene of Santoki.
  De een schijnt ze met uien,de ander met geld.
  Al je het met je medemens meent,dan geef je geld netjes i.d.hand en dan ga je niet gooien,geeft aan wat de mentaliteit is v.d.doorsnee Suri burger,tegelijk ook v.d.gooier.Ik neem op die manier niks en dan ook niks aan v.e.ander.zo afhankelijk ben nou ook weer niet.Men scheldt op de kolonialen,maar heeft dezelfde werkwijze overgenomen.Trouwens creeer liever werkgelegenheid,want met dat gegooide geld,gaan ze toch verkeerd mee om.Bahhh.Wat een mentaliteit,Haal effe m’n kotsemmer,oh jee die is al vol.


  Maak melding
 39. Dit bedoel ik met het verschil tussen kennen en kunnen!
  Stelletje kleuters, wat nou landsbelang, eigen ego belang!. Altijd dat geruzie, dan is er geen Quorum, dan dit, dan dat, dan gratis ziekte kosten verzekering, en straks weer niet, dan AOV verhoging, dan weer niet en ga zo maar door……..

  Zij allen vergeten dat “De Surinaamse hulpbronnen niet onuitputtelijk is” Hulpbronnen zoals Bouterse het noemt, maar welke bronnen krijgen nou echt de opbrengst?


  Maak melding
 40. Het lijkt alsof Somodihardjo zijn achterban geen gebakken lucht meer kan verkopen.Er is nu een schaap over de dam en de rest zal deze schaap volgen. Ik denk dat de achterban van Somo zich beter thuis zal voelen bij de NDP en ABOP van Ronnie. Hetzelfde overkwam de NPS.Doet me denken aan de achterban van de NPS.


  Maak melding
 41. Dan maar de houwers en machete te voorschijn halen en elkaar daarmee achterna zitten.Zo als het gebeurt aan de oevers van de Congo en de Zambezi rivier.De corrupte leiders hebben we al nu de daden!!!


  Maak melding
 42. De Beul: Minimaal Universiteit moet men gehad hebben,dan pas zal het land vooruitkomen.

  Bhagvan Shri Ram Krishna Paramhans (leefde in de 19e eeuw), had helemaal geen opleiding genoten. Maar toen een jongeman (de latere Swami Vivekanand) die de ambitie had een Meester te dienen die God gezien had hem vroeg, hebt U ooit God gezien, was het antwoord van Shri Ram Krishna: beste Narendra, hoewel je vlak voor mijn neus zit, zie ik God veel helderder dan ik jou zie.
  Een opleiding garandeert geen Satbuddhi (eenheidsbewustzijn), een Meester wel. En helaas, er zijn haast geen Meesters meer in de wereld. In India en Tibet tref je er nog een paar, als je goed zoekt, maar de rest van de wereld is goed ziek.
  Stel je voor dat alle regeerders/bestuurders in de wereld een Meester als Ram Krishna zouden hebben, dan zou de corruptie meteen spectaculair dalen.
  Academici zijn natuurlijk nodig, maar dan moet de humane kant nog verfijnd worden in hen.


  Maak melding
 43. @Ira, je kan gelijk hebben dat Brunswijk zijn vermogen deels met drugshandel heeft vergaard. Maar dat is niet de issue. Het gaat erom dat onze javaanse broeders en zusters inzien dat de PL hen NIETS heeft opgeleverd. Somo is een vreselijke man. Als Brunswijk de sociale noden van de bevolking van Commewijne te lijf gaat, waarom zou hij deze stemmen niet mogen hebben? Ik kies voor Brunswijk. Voor wie zou U kiezen????


  Maak melding
 44. De genoemde wongjowo overlopers zijn zielige javanen die geen eigentrots en eigenwaarde hebben. Ze zijn niet geschoold en leven nog in de oerwoudtijdperk, waar hun waarden geruild worden met kralen en spiegels. Deze javanen zijn corrupt en gemaakzuchtig en lui en hebben geen kaas van de javaanse normen en waarden en hebben ook geen respekt voor de rijkdom van de javanen. De javanen in suriname zijn rijk aan javaanse vaardigheden zoal kennis in de landbouw, visserij, arbeids-etos,techniek/bouw,verwerking van voedsel,kleinhandel,opvoeding en organisatie/ bestuur. Maar misschien is het goed dat javanen zijn die naar de marrons overstappen om hen te helpen met het ontwikkelen van het binnenland. Ze wonen daar al 300 jaar en ze wonen nog steeds in hutte. Laat die javanen daar maar voedsel produceren en huizen bouwen en ook andere vaardigheden leren voor hen.


  Maak melding
 45. als je éénmaal bezig bent sociale kaarten te vertrekken in ruil voor een stem bij de stem-bus verkiezing a.s.,,,waarom dan niet landelijk..,dus ook in nickerie,coronie,saramacca.

  immers je bent perlements lid voor het hélé land en niet etnisch gebonden in bepaalde districten..

  als je bepaalde djoeka parlementariërs hoort op radio/t.v.,dan denk je gewoon deze mensen zijn leterlijk etnisch gekozen leden van het heilig huis en zo gedragen zij zich ook nog..

  kijk nou zelf naar de hoofd moord vwerdachte, hij komt pracktisch wekelijks in het binenland bij de indjies/indiaan om zijn kasirie te drinken,niks mis mee,maar kom dan ook een keer bij andere minderheden een daroe drinken of een djogoo..

  maar nee,hij heeft zelf verklaart dat hij de pres. een indiaanse jongen is,die het tot pres. heeft geschopt..

  m.a.w. hij is geen surinamer,maar letterlijk een indiaan..

  zo is mevrouw diana pokie ook gewoon een djoekaa parlements lid en doet alleen zaken voor de djoekas en niet voor andere etnische minderheden die ook achter gesteld zijn..

  alle bewijzen liggen voor het oprapen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES