maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameToeristenkaart Suriname al in ruim dertig landen

Toeristenkaart Suriname al in ruim dertig landen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – In ruim dertig landen wordt al gebruik gemaakt van de Surinaamse toeristenkaart. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De focus is momenteel op West-Europa. Als het even kan, moeten alle landen van dit gebied uiteindelijk voor afschaffing van visumplicht in aanmerking komen.

Het toerisme kan er een enorme boost van krijgen, is de verwachting. De toeristenkaart vergemakkelijkt immers het personenverkeer naar Suriname. Ook met andere landen wordt versoepeling bekeken. “De pijlen zijn onder andere gericht op Scandinavië”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Ook landen in de regio hebben de aandacht van Buitenlandse Zaken. Bij de uitvoering van het beleid wordt afgestemd met Surinam Airways.

Het heeft uiteraard geen zin toerismebevordering te prediken zonder goede vliegverbindingen. In geval de toeristenkaar moeilijk te introduceren is, wordt wel naar alternatieven gekeken. Een optie is een visumregeling met het bewuste land. De toeristenkaart was oorspronkelijk bestemd voor buitenlanders van Surinaamse afkomst. De omslachtige procedures en het tijdverlies bij visumaanvragen moesten zo omzeild worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. De faciliteiten en infrastructuur, in SU moeten dan flink verbeterd worden, ik vind de prijzen van bijv. appartementen en excursies enorm duur…

  Populair bij Europeanen: zijn natuur toerisme, strand en zon vakanties, sportvisserij is erg in, seks toerisme, goktoerisme, drugstoerisme enz.enz. dus er zijn mogelijkheden zat. Suriname kan makkelijk het uitgaanscentrum van de caribbean worden. Behalve de strand en voldoende goede accommodaties zijn alle ingrediënten aanwezig…


  Maak melding
 2. Welke 30 landen meneer Lackin, je hoeft er maar 6 op te noemen hoor!

  West Europa, Scandinavië…???.hihi
  Je hebt het echt hoog in de bol, lackin, het is naar je hoofd gestegen!
  Begin het vuil op straat op te ruimen en de gaten in de trottoirs te dichten. Mensen komen hier niet om hun nek te breken!


  Maak melding
 3. Lackin heeft zijn GROTE BROEK weer eens uit de kast getrokken.
  Dit land heeft een hopeloze infrastructuur, smerige binnenstad, oude verrotte en vervallen gebouwen, perperdure excursies om in een uitgeholde boomstam ergens in de bush je op[ laten vreten door muskieten.
  Massa-toerisme is een doodgeboren kindje.
  Oook zorgdragen voor een fatsoenlijke accommodatie voor een aanvaardbare prijs.


  Maak melding
 4. Triest dat surineds/Surinamers met een andere nationaliteit dan de Surinaamse die elders wonen maar wel in Suriname geboren zijn en hun nakomelingen moeten betalen voor een toerismekaart om toegang tot hun eigen geboorteland of dat van hun (groot)ouders te krijgen.
  Voor Israel, India, China, Marokko, Turkije, USA, Canada, enz geldt, vrije toegang/(rechten) tot deze landen als één van hun ouders uit een dergelijk land afkomstig is. Ook omdat ze een dubbele nationaliteit hebben.

  Vele toeristen, oa Schot, Iers, Noor, New Zeelander, Chinees, Pool, enz hebben wat dat betreft dezelfde plichten/toeristenkaart als Surineds en andere Surinamers die in Suriname geboren zijn en buiten Suriname wonen en hun nakomelingen als deze Suriname bezoeken.
  Toeristen uit de Caricom – landen hebben vrije toegang/(rechten) tot elkaars landen en zie weer hoe de Surineds of mensen wier (groot)ouders in Suriname geboren zijn, maar niet in Suriname wonen en hun nakomelingen ervan af komen?

  Er is veel werk aan de winkel of stront aan de knikker om op te ruimen voor het ministerie van Buitenlandse zkn, de president, de regering en Suriname om zaken voor mensen, die in Suriname geboren zijn en hun nakomelingen en elders wonen en andere nationaliteiten hebben, om zaken gelijk te trekken zoals in landen als, oa, USA, Canada, China, India, Israel, enz en geen toeristenkaart of visum nodig hebben voor toegang tot HUN land.

  Lackin, ga iets nuttigs doen, dan met je doodskop en je poepverhaal ( lees sranan) in de media te verschijnen


  Maak melding
 5. Lackin had bij het noemen van 30 landen kennelijk net de boten van Utrecht aangedaan en bleef dus steken in het kengetal van Utrecht te weten nul dertig.
  Maar omdat nul dertig klinkt alsof je met 30 hebt verloren zei Lackin:
  30 landen hebben toeristenkaart m.a.w. er komen toeristen ui 30 landen naar Suriname.
  Wow wat een aantal landen. Ben benieuwd welke landen naast, Nederland en België, er allemaal wordt bedoeld (van die 193 landen)
  Soso opschepperij


  Maak melding
 6. Contrast!

  Het toeristenkaartje is perfect en kost heel weinig.
  Net zoals een tijdelijk rijbewijs in SU zijn de kosten een schijntje voor het gemak. 5 SRD voor een tijdelijk rijbewijs van een jaar.

  Omdat er bij de advertentie van Windham hotel geen mogelijkheid is om te reageren doe ik dat maar hier.

  WINDHAM HOTEL IS VERSCHRIKKELIJK DUUR. Een vergelijkbaar hotel op Bali of Kuala Lumpur met mooie stranden en uitgaansmogelijkheden kost maar de helft van wat Windham vraagt. En wat heb je daar voor uitgaansmogelijkheden? Hun eigen Casino!

  Mooie ligging, maar wat heb je daar aan? Te duur!


  Maak melding
 7. @ Musk
  Wat Wyndham betreft, geef me mijn oude Soda Fountain terug met die overheerlijke gele vanille-ijsjes in een hoorntje en lekkere SU patat frites van vroeger!
  Vroeger, toen alles beter was…….:)


  Maak melding
 8. Waarom de deelstaat Harivart?
  Onder meer omdat de regering alles gratis weggeeft aan de boslandcreolen en de Hindoestanen zich kapot mogen werken en aan alcohol ten einde komen.

  Nieuw beleid in een nieuwe deelstaat.
  Ik had beloofd te onthullen welke wapen, vlag, munteenheid en nationale dier ik in gedachten heb. Benieuwd?

  Wapen: een koe met een ploegschaar. De koe als symbool van barmhartigheid en om Bhagvan Gopal te eren. De ploegschaar als symbool van onverzettelijke werklust, zelfvertrouwen, groei en eerbetoon aan Balraam. Raam-Lakshman, Krishna-Balraam.

  Vlag: Oranje met een lotusbloem. Oranje staat voor de zon (Gayatri-Savitri), de lotusbloem richt zich altijd naar de zon, zoals een Bhakt zich altijd naar Bhagvan richt.

  Munteenheid: de Satya. Geld is een van de dingen wat mensen vaak in hun handen krijgen. Elke keer als je het hebt over geld, wordt je gelijk aan de Waarheid (Satya)herinnerd. 1 Satya = 100 Yams. Er zijn 5 Yams en 5 Niyams, die elk mens moet volgen, wil zijn leven spiritueel en succesvol worden. Yam is ook de naam van de God van de Beoordeling, Heer Yamdev. Dus geld moet je doen denken aan de Waarheid, aan plicht en aan straf, indien je het misbruikt.

  Nationale dier: de koe uiteraard. Alle samenlevingen waar er geen koeien zijn, zijn primitief gebleven. Alle samenlevingen waar koeien werden/worden ge-eerd, zijn ook spiritueel hoog ontwikkeld (India, Tibet). En de samenlevingen die koeien slachten en consumeren, daar hebben de mensen materieel gezien alles, maar ze kennen geen rust. Wie de koe, die Mahatma, geen vrede gunt, hoe zal hij dan zelf vrede krijgen?


  Maak melding
 9. @Lea,

  Vroeger leek alles beter, omdat de mensen er minder hebzuchtig en individueel gericht waren dan nu. En dingen smaakten ook beter omdat ze met meer liefde werden klaargemaakt. Tegenwoordig wordt haast alle activiteit uit commercieel oogpunt verricht en meer met het hoofd dan met het hart. In Harivart komt de mens centraal te staan.


  Maak melding
 10. Sjang,
  Lees mijn posting met een kleine knipoog! Beetje nostalgie.
  Maar ga niet voorbij aan de verharding van de maatschappij!

  Bharat, ik kan helemaal met je meegaan…. tot…..Harivart, daar neem ik afscheid van je want het zal een mooie droom voor je blijven.


  Maak melding
 11. lackien,

  om sme te vinden,kan je alleen via holland bereiken..

  er is máár één mogelijkheid en dat is schiphol-zanderij en dan nog negen uren vliegen met die zaka poesoe vliegtuig van de s.l.m.altijd vertraagt.

  die dertig landen,zijn in europa en die toeristen gaan niet twee á drie keren overstappen om parbo te zien,er valt immers niks te zien aldaar..

  de enigen die sme nog bezoeken,zijn jou en mijn families uit holland en verder is het niks..

  dus houdt op met groot-heids waanzin net als je baas,die totaal mislukt is in zijn denken…


  Maak melding
 12. Winston lackin; je hebt de geur van de stinkende euro biljetten te pakken. maar minister toch; je vergeet 1 grote ding. ik heb met lede ogen moeten aanzien, hoeveel vervuiling het toerisme in het binnenland heeft aangericht; ook de eigen Surinamers doen hieraan flink mee. Er ligt zoveel rotzooi aan afval achter in het natuurgebied en rondom het grote meer… kijk maar naar de avondturen van Surinamers op youtube, je ziet overal rotzooi gegooid… het kan niet zo langer. wie gaat het opruimen? plastic-flessen/blik..er moeten maatregelen komen…minister; niet meer met de euro meer coca snuiven, maar mensen in dienst nemen die het gebied schoon gaan maken en overal prullebakken neerzetten zodat mensen hun afval daar kunnen deponeren en PAS DAN MAG AAN JE GROOTHEIDS WAANZIN DENKEN.


  Maak melding
 13. En….. vertel…… !

  Komen er meer toeristen?

  Ze hadden gehoopt dat er alleen maar toeristen naar Suri zouden gaan zodat zij van het land een toeristen staat kan maken…. ha ha ha…..

  Enige wat jullie doen is de toeristen centjes afkloppen.

  Kijk maar naar de prijzen in de toeristen gebied, lijkt wel erger als in Holland. Ze wonen in Suriname en ze willen meer centjes voor een biertje dan in Holland?

  Kijk maar naar Waterkant….. De gebakken visjes zien er heerlijk uit zo op het oog, maar ga een kopen ai baja……dan proef je dat ze in vervuilde olie zijn gebakken en het voorgebakken vis in de magnetron wordt op gewarmd, VIES VIES VIES met verkoolde stukken eraan en ook nog kankerverwekkend.

  Ik betaal liever 10 euro voor heerlijk gebakken vis in Holland en ook nog voldoende voor 3 personen!

  Mensen, pas goed op wat je koopt om te consumeren in Suriname.

  Vergeet de kwikvergiftigingen NIET!


  Maak melding
 14. Lea die goede ouwe tijd wat je bedoeld is/was idd een fantastische tijd.Ik kan me nog de tijd van Ro Sant,ottie hunsel nog herinneren leuke kerels met wie je kon lachen.Er was ook een dame Achthoven volgens mij ook daar werkzaam,toen was ook nog ’t personeel leuk erg beschaafd.je toen kon je rustig zitten en zonder een probleem met/van lastige zwervers genieten van je ice-creamsoda en frites met mayo.In deze periode hoefde je niet bang te zijn beroofd te worden of vermoord.Velen kleedden zich netjes smiddags,brommer zundapp,mini honda,garelley ,auto of fiets jaja een fiets mooi opgepoetst en dan joe be stalles e tikie joe kiek voor of t.o.Sodafountain.Ja Lea het was een leuke tijd.Op de zaterdag morgen stonden vaak voetballers tegen over sodafontain met hun parbobier op de grond en dronk met de cup(thans beker)in de hand oeng voto bing mooi a wang ding zaka-zaka dies kong klets ala sanie kong porie zelf onze kinderen,vooral de jongens.Lea vroeger had je echt keurige heren man,maar goed Lea je geheugen heeft je echt niet in de steek gelaten.Je weet ’t gelukkkkkig allemaal nog wel weet ik zeker.Na soso Boxelgangers/verdachten no sabie notie moro ding Beest.Lea thanks dat je ons ffe terug bracht naar die oude maar mooie tijd.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 15. Wanneer gaan we eens stoppen met het afkraken van anderen.
  Zelfde mensen die elke zondag in de kerk zitten en zeggen dat ze andere liefhebben en dat ze een kind zijn van die en die.
  Zelfde mensen die niets zeggen wanneer men hun om hun mening in persoon wordt gevraagd.
  ….Ik ben geen fan van politiek maar vindt dat we soms heel dom denken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES