Politiecamera’s bij knooppunten Paramaribo

28

PARAMARIBO, 14 mei – Bij strategische knooppunten in Paramaribo worden veiligheidscamera’s geplaatst. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. De camera’s moeten het veiligheidsgevoel in de samenleving vergroten. Als het even kan moet geboefte worden vastgelegd. Camera’s komen onder meer bij de Wijdenbosch brug over de Suriname rivier.

Ook bij verkeerslichten worden toestellen geplaatst, zonder dat de brave burger een ‘big brother’ gevoel krijgen.“Er zijn nieuwe technologische mogelijkheden en daar willen we gebruik van maken”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. Er is een compleet nieuw communicatienetwerk aangeschaft. Nu kunnen bewegingen worden geregistreerd en tot vier en twintig uur later worden bestudeerd. Kentekennummers kunnen worden vastgelegd.

Dit kan onder meer helpen bij het opsporen van verdachten. “In geval blijkt dat een crimineel aanwezig was in een voertuig, kan op de camera’s gevolgd worden wat de route is geweest”, aldus Tjin Liep Shie. Het politiewerk moet er dus makkelijker van worden. Het plaatsen van camera’s was al een plan onder de vorige regering. De toenmalige minister van Justitie & Politie, Chandrikapersad Santokhi, zag er onder meer een mogelijkheid in om preventief te werk te gaan.

28 REACTIES

 1. Waarom de deelstaat Harivart?
  Onder meer omdat de regering alles gratis weggeeft aan de boslandcreolen en de Hindoestanen zich kapot mogen werken en aan alcohol ten einde komen.

  Nieuw beleid in een nieuwe deelstaat.
  Ik had beloofd te onthullen welke wapen, vlag, munteenheid en nationale dier ik in gedachten heb. Benieuwd?

  Wapen: een koe met een ploegschaar. De koe als symbool van barmhartigheid en om Bhagvan Gopal te eren. De ploegschaar als symbool van onverzettelijke werklust, zelfvertrouwen, groei en eerbetoon aan Balraam. Raam-Lakshman, Krishna-Balraam.

  Vlag: Oranje met een lotusbloem. Oranje staat voor de zon (Gayatri-Savitri), de lotusbloem richt zich altijd naar de zon, zoals een Bhakt zich altijd naar Bhagvan richt.

  Munteenheid: de Satya. Geld is een van de dingen wat mensen vaak in hun handen krijgen. Elke keer als je het hebt over geld, wordt je gelijk aan de Waarheid (Satya)herinnerd. 1 Satya = 100 Yams. Er zijn 5 Yams en 5 Niyams, die elk mens moet volgen, wil zijn leven spiritueel en succesvol worden. Yam is ook de naam van de God van de Beoordeling, Heer Yamdev. Dus geld moet je doen denken aan de Waarheid, aan plicht en aan straf, indien je het misbruikt.

  Nationale dier: de koe uiteraard. Alle samenlevingen waar er geen koeien zijn, zijn primitief gebleven. Alle samenlevingen waar koeien werden/worden ge-eerd, zijn ook spiritueel hoog ontwikkeld (India, Tibet). En de samenlevingen die koeien slachten en consumeren, daar hebben de mensen materieel gezien alles, maar ze kennen geen rust. Wie de koe, die Mahatma, geen vrede gunt, hoe zal hij dan zelf vrede krijgen?


  Maak melding

 2. @kolo kolo,

  In Harivart geen gedoe met camera’s, boetes enz. In Harivart wordt iedereen onderwezen in discipline en wat de gevolgen voor de medemens (en zijn eigen familie) kunnen zijn indien er ongedisciplineerd omgegaan wordt met de regels. De burger dient zijn medeburger te corrigeren bij extreem gedrag.


  Maak melding

 3. De grootste boeven en schurken zitten in de DNA en in de regering en al de stromannen en vrouwen om hen heen.

  wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 4. tjin liep,,

  heel de wereld weet wie de moordenaars,verkrachters,oplichters,boeven ,bank-rovers zijn in surbo..

  dit is geen nieuws meer om die beesten te pakken te krijgen,elk dakloze,zwerver kun je vragen wie die criminelen zijn..

  sterker nog, de politie kan je zo aanweizen wie de crimies in sme..

  succes..


  Maak melding

 5. Bharat.
  Denk je dat de echte Surinamer een afscheiding van Nickerie (Nikkerstad zoals jij die noemt) wil?
  Ji zoekt een etnische oorlog in Suriname???
  Waar zal jij je schuilhouden,mocht het zover komen?


  Maak melding

 6. @ Bharat
  Harivart met als hoofdstad Saka-ju-vaart en de president wordt Bharat Obamasingh!
  Ohmmmmmmm…….Ohmmmmmmmm…….Ohmmmmmmm………..


  Maak melding

 7. @Bharat,in India worden de belangrijkste ministerposten ,de hoge functies op de ministeries, de hoge functies bij de rechterlijke macht, de hoogste functies bij het leger en de politie en in de industrie bekleedt door Indiase christenen(Katholieken en Syrisch Orthodoxe Christenen).


  Maak melding

 8. Het is belangrijk dat meer verkeersaders en belangrijke ontmoetingsplekken gemonitord worden door camera’s. Men moet in staat zijn om de vluchtroutes van rovers te traceren. Het is ook belangrijk dat burgers ook alert zijn en dat zij camera’s in hun voor- en achtertuin plaatsen om de omgeving te monitoren. De filmbeelden moeten ter beschikking staan van de politie. Politie en burgers moeten samenwerken en een bijdrage leveren om het land veilig te maken.


  Maak melding

 9. Prima idee,

  Hoe meer camera’s hoe veiliger het wordt, hoe meer kans je heb criminelen te volgen. Ik heb absoluut geen bezwaar want heb niets te verbergen. Er mogen ook meer controleposten komen en vaker acties gehouden worden.

  Ook mogen in woonwijken massaal camera’s komen, die dingetjes zijn goedkoop tegenwoordig, en kunnen evt. gezamenlijk door de bewoners zelf gefinancierd worden.


  Maak melding

 10. [@ACF: in India worden de belangrijkste ministerposten ,de hoge functies op de ministeries, de hoge functies bij de rechterlijke macht, de hoogste functies bij het leger en de politie en in de industrie bekleedt door Indiase christenen(Katholieken en Syrisch Orthodoxe Christenen)].

  Dat zou niet eens zo erg zijn geweest als die mensen kundig en eerlijk waren. Maar het probleem is: ze zijn zo corrupt als maar kan, zijn anti-Hindu en niet eens erg capabel. Hun voordeel is dat het kastenstelsel de Hindus verdeelt en zo de stemmen van de minderheden bij de verkiezingen doorslaggevend worden. Derhalve weet de centrale regering heel goed wie ze moet pamperen en wie ze als haar vijand (voor de macht) ziet.
  De regering misbruikt alle instituten (belastingdienst, inlichtingendiensten, criminele onderzoeksinstanties enz.) om de tegenstanders te onderdrukken en het leven zuur te maken en doet er alles aan om de Hindus verdeeld te houden. Iedreen die zijn stem verheft tegen de corruptie, krijgt meteen een belastingaanslag of de politie of een of andere instantie op z’n dak. Minderheden genieten in India, juridisch gezien, meer bescherming en rechten dan de meerderheid van de Hindus. Velen in India zelf beweren dat deze regering veel erger is dan de koloniale Britten. Hindus worden nergens gerespecteerd, niet in Suriname, niet in Nederland, niet in India, nergens.
  China is erin geslaagd, wat de enige Hindustaat in de wereld was, Nepal, van die status te ontdoen en het land deels communistisch te maken.
  Een soortgelijke trend is er ook in Suriname. Daarom moeten de Hindus alert blijven om niet het slachtoffer te worden. Het gaat mij niet om macht te hebben, maar vooral om geen slachtoffer te worden.
  India is de enige democratie waar Moslims officieel 4 vrouwen mogen hebben (en alle anderen niet), waar de sharia-rechtspraak (deels) is toegestaan, waar Moslims mogen weigeren het volkslied (een van de twee) te zingen, waar er reservering van banen, opleidingen etc is geregeld voor hen, waar de regering pelgrimstochten naar Mekka (en ook naar Jeruzalem) betaalt (het Hoogerechtshof heeft laatst bepaald dat dit illegaal is en in 10 jaar moet worden afgebouwd), waar Moslims de Hindoes aanvallen wanneer er een religieuze optocht door de wijk van de Moslims loopt (en er wordt nooit een Moslim gestraft), waar regelmatig Moslims en ook in mindere mate Christenen de Godenbeelden van de Hindoes in tempels kapot slaan of besmeuren met viezigheid enz. Gewoon te veel om op te noemen.

  Natuurlijk ben ik niet echt voor een opdeling van Suriname, maar ik wil alleen de aandacht van de Hindoes (en ook anderen) dat ze wel zelf voor hun zaak moeten opkomen, want er is niemand in de wereld die sympathie heeft met of voor Hindoes! Van kleine pietleuterige landen als Fiji, tot aan Guyana en Trinidad, overal worden/werden Hindus gediscrimineerd en loert het gevaar van volledige assimilatie en dus verlies van de eigenheid. Laat dat aub ook niet gebeuren in Suriname.


  Maak melding

 11. Beste Bharat,

  Ik heb groot respect voor de Indiërs (waarom heb je het alleen maar over Hindoes er zijn genoeg van jouw soort mensen in Suriname die geen Hindoe zijn).

  Deze mensen zijn voor uiterst grote waarde voor de Surinaamse landbouw en economie in het algemeen.

  Maar met mensen zoals jij zal je juist zien dat de agressie jegens elkaar toenemen zal.

  En als jij een beetje lef hebt ga dan in India wonen en daar als paria of onaanraakbare behandeld worden en kom je huilend en smekend terug of je weer in Suriname tussen de mensen mag zijn met kroeshaar zoals ik.


  Maak melding

 12. Beste James Marshal,

  Wie bekeert wie en probeert op die manier cultuur, land, bezittingen te verkrijgen?
  Moslims en Christenen zijn in India, maar ook elders, ook in Suriname, hard bezig Hindus te bekeren en dus de Hindu-gemeenschap te verzwakken en de eigen gemeenschap te versterken.

  Wie wordt in Suriname beticht van disriminatie? De VHP. Terwijl Venetiaan openlijk de racist werd genoemd, wordt de VHP beschuldigd van discriminatie. Terwijl deze regering alleen oog heeft voor subsidies aan boslandcreolen, wordt de VHP racistisch genoemd.

  Wie propageert agressie? Brunswijk snoept met agressie in Somo Hardjo’s tuin. Somo weert zich agressief. Wie beschuldig jij dan van agressie?

  “Deze mensen zijn voor uiterst grote waarde voor de Surinaamse landbouw en economie in het algemeen. Maar niet waardevol als mens, met een cultuur, een taal en een godsdienst?

  “En als jij een beetje lef hebt ga dan in India wonen en daar als paria of onaanraakbare behandeld worden”. En de bekerende Christenen en Moslims op mijn dak krijgen? Weet je niet dat in India ook de Moslims en Christenen net zo goed aan het kastenstelsel doen? Wil jij dan als laagste Christenkaste daar gaan wonen?

  En wat is jouw bezwaar ertegen wanneer ik erop wijs dat Hindoes zelf voor hun cultuur, taal, godsdienst en belangen moeten opkomen, dat anderen hen daarbij echt niet gaan helpen, integendeel!?


  Maak melding

 13. Woensdag 15 mei 2013 om 03:00 uur, door Bharat …ik heb gelezen….maar het komt erop neer dat jij vanuit gaat geen Surinamer maar Hindoe moet behouden blijven.
  Maar dan wil jij anderen iets opleggen die zij niet willen…nog erger als het in India niet wil lukken dan maar in Suriname maar juist daarom het behoort in India en Su kan niks mee. Su is Su kan ik ook niet veranderen.


  Maak melding

 14. Wel rijkelijk te laat maar goed en hopen dat het goed zal verlopen, dit had eerder moeten gebeuren, maar goed we hebben het over Suriname, eea lang aankijken, en dan plots ai wo dweng, kow loekoe fa torie o waka.


  Maak melding

 15. ai mang, geef die beelden dan dagelijks aan apintie in de branding en ik heb niet meer nodig een tv!

  da mi o geniet fu Suri-wood 🙂


  Maak melding

 16. Camera of geen camera,Belfort schiet iedereen kapot die hem verdacht overkomt en krijgt zijn promotie,
  In de dna zal camera een taboe zijn ,verboden dus,
  hoe gaan de corrupte ndp zogenaamde ministeries anders verder met het roven van volk en staatskas met de aanwezigheid van camera’s ??!!!
  Neen ,camera’s is niet hun ding en ook niet voor de CTU ,de moordbrigade!


  Maak melding

 17. Beste Bharat,

  Okay … ik kan jou geen ongelijk geven is op vele punten waar wat jij zegt.

  Echter blijkt uit jouw verhaal dat je niets liever wilt dan in Suriname blijven wonen want dat is toch het land waar ook de Hindoes zich gelukkig en veilig kunnen voelen.

  Voor het oprichten van een eigen Hindoestaanse staat heb je mijn zegen maar dan niet in Suriname.


  Maak melding

 18. Er komt geen Hindoestaanse staat in Suriname volgens James Marshall.

  Dat zou wel eens kunnen kloppen, want de Chinezen hebben al een optie op het Surinaamse Land….


  Maak melding

 19. Beste Iedereen,

  Indien de Hindoestanen in Suriname niet steeds als racisten worden neergezet en oplichters e.d. en ook hun cultuur en godsdienst, ook door de Staat, behalve door de andere bevolkingsgroepen, als gelijkwaardig wordt geaccepteerd, dan is het fijn voor iedereen. Alleen, het moet dan wel gebeuren…en stoppen met bekeren a.u.b. Bekeren geeft aan dat de ander niet deugt: zijn God deugt niet, zijn cultuur deugt niet, zijn leven deugt niet. En diegenen die zelf iets mankeren (tevreden zijn met wat je gegeven is), zijn vaak de grootste bekeerders. De Kerk en de Kalifaat zijn nooit tevreden met wat ze hebben (miljarden volgelingen en heel veel geld) maar willen als maar meer en meer en meer zieltjes en de bezittingen van de nieuwe aanwas. En cre-eren daarmee wantrouwen bij anderen. Laat ze maar eerst goed zorgen voor de kudde die er al is ipv nieuwe schapen te lokken. Laatst hier op deze forum gelezen dat een gezin met 10 kinderen al 2 jaar zwerft en ze zijn Katholiek. Waar blijft de Kerk dan om hun te helpen? Of besteden ze dat geld liever aan het bekeren van een Hindu/ander?


  Maak melding

 20. Zal ook wel noodzakelijk zijn voor al het afval en troep waarvoor de regering de deuren open zet, wat zal Europa blij zijn zeg met Suriname, zal ze veel geld besparen, ellende en een hoop criminalteit!

  Deze regering moet beginnen met het nieuws uit Europa te volgen want de regering doet onder voor die mensen terwijl ze alleen ellende veroorzaken. Ze krijgen zelf een voorsprong op eigen Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.