zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBinnenkort gratis zorg voor ouderen en kinderen

Binnenkort gratis zorg voor ouderen en kinderen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 mei – Dit jaar krijgen alle kinderen onder de zestien en burgers boven de zestig jaar ‘gratis’ medische hulp. Volgens vicepresident Robert Ameerali zou de voorziening al in juli aangeboden kunnen worden. De ministerraad buigt zich over een rapport van adviesbureau KPMG. Als de raad eenmaal groelicht heeft gegeven mag niet veel meer in de weg staan.

Ruim honderdduizend personen komen dan in aanmerking. De door de staat betaalde zorg moet het sociaal contract van president Desiré Bouterse dichterbij brengen. Er wordt wel een inkomenstoets geïntroduceerd om na te gaan of kandidaten echt aanspraak maken. “Er is een controlemechanisme”, zegt Henny Staphorst, woordvoerder van de vicepresident, tegenover de Ware Tijd. De zorg, inclusief ziekenhuisopname, wordt het werk van het Staats Ziekenfonds, SZF.

Het SZF had eerder al aangegeven de Algemene Ziektekosten Verzekering te willen leiden. Dat plan is voorlopig in de koelkast gezet. Het is lang niet zeker dat SZF de nieuwe toestroom in een keer aan zal kunnen. Daarom wordt bekeken of ook particuliere verzekeraars mee kunnen. Volgens Staphorst mogen de oudere burgers nu al beginnen hun particuliere verzekering op te zeggen als ze die hebben. Het geld voor de voorziening zou al zijn gereserveerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

54 REACTIES
 1. Hopelijk geen valse belofte!!!

  Dat plan is voorlopig in de koelkast gezet en straks in de diep bevroren ijs richting Noordpool/Siberië.


  Maak melding
 2. Is dit weer een valse, onbetaalbare, onhaalbare, verkiezingsstunt, om de volgende kiestermijn te winnen???

  Om daarna weer verder te gaan met stelen…

  Veel beloven en niks geven doet een ezel in vreugde leven…


  Maak melding
 3. “Dit jaar krijgen ALLE kinderen onder de zestien en burgers boven de zestig jaar ‘gratis’ medische hulp
  Er wordt wel een inkomenstoets geïntroduceerd om na te gaan of kandidaten echt aanspraak maken.”

  Het één staat haaks op het andere!
  Waarom een inkomenstoets als ALLE kinderen onder 16 en ouderen boven 60 aanspraak maken?

  Volgens Staphorst mogen de oudere burgers nu al beginnen hun particuliere verzekering op te zeggen als ze die hebben.MAAAAARRRRR…….
  Het is lang niet zeker dat SZF de nieuwe toestroom in een keer aan zal kunnen.

  Weer een contradictie!
  Meneer Staphorst, Mars ga je huiswerk maken!
  Wat voor belazericus is dit???


  Maak melding
 4. Allemaal leugens ! Net als die 18.000 huizen, 6 baans weg, verhoging AOV, bruggen, wegen, diepzeehaven, bouw van Dijken, bouw van Ziekenhuizen, verbetering OV, voedselschuur CariCom, Zanderij wordt hub van Zuid Amerika en niet onbelangrijk de rijen investeerders.

  En zelfs al zou zorg gratis zijn dan nog is het een sigaar uit eigen doos. Mensen niets is gratis in dit leven. Linksom of rechtsom IEMAND moet dit betalen, juist de belastingbetalers !


  Maak melding
 5. Koos het streven is erop gericht geweest om 18000 woningen neer te zetten. Dit aantal wordt nog niet gehaald, maar het begin is er.Er worden wel enkele duizenden woningen afgeleverd. Ook de voornemens om de medische zorg beschikaabr te stellen voor specifieke doelgroepen is een goed teken aan de wand. Met name de zwakken in de samenleving, jonge kinderen en ouderen die in ‘armoede ‘ opgroeien en moeten leven komt men tegemoet.Bravo, bravo.


  Maak melding
 6. 100.000 personen gratis medische zorg. Dat is 20% van de totale bevolking.
  Hoe financier je zoiets vanuit een leeggeroofde staatskas?
  Wederom het gebruikelijke list en bedrog verhaal.
  Alle paarse oogleden kunnen weer toe, slaap lekker verder allemaal.


  Maak melding
 7. Deze regering gaat weer mooi weer spelen met het zogenaamde sociaal contract, maar het bedrijfsleven en de belastingbetaler gaat hier wel voor opdraaien, en een veel mensen begrijpen dit toch niet en stemmen daarom weer op deze paarse bende, wat overigens meer een partij is geworden voor kansarme sloebers, die steeds meer afhankelijker worden van het sociale contract, wat een onbetaalbare missie blijkt te zijn.


  Maak melding
 8. Jack Russel, je hebt gelijk, het NDP profileert zich steeds meer als een partij voor de zwakkere in de samenleving. Alles is erop gericht om de zwakkeren te pamperen. Niets maar dan ook niets is erop gericht om deze mensen aan het werk te helpen. Deze overheid staat garant voor de onderkant van de sociale klasse. Volgende stap zal zijn herverdeling van rijkdom, uiteraard worden de bewindspersonen buitenschot gehouden. Lang leve socialisme. Stelletje idioten. Iemand heeft ooit hier gezegd dat ocer skeer is. Kan geen ongelijk geven. Populisme viert hoogtij in SU


  Maak melding
 9. Het hele artikel zit vol met contradicties. Men wil nog steeds zaken mooier presenteren dan ze zijn en ooit zullen worden. Legitieme vragen:
  • Hoe zit het met de dekking van de kosten?
  • Gaan de medici die de diensten versterken ook net als de advocaten maanden moeten wachtten op hun vergoeding?
  • Uit welke middelen worden deze gedekt? De gouden bergen van de gouddeals die er eigenlijk nog niet zijn laat staan nu middelen in de staatskas brengen. Integendeel de staat moet geld gaan lenen om te participeren in de deal.
  En we hebben dus weer een zeepbel van de Nwe Intellectuelen in de regering. Het is weer verbazingwekkend stil over de tekorten bij de staatskas, twijfel over de stabiliteit van de SRD, kordaat optreden van de Minister inzake Sasur (wat een huilebalk) , het gestegen gevoel van onveiligheid, gesjoemel met de aanbestedingen, etc, etc.
  Mogelijk kunnen we dit ongelooflijk gezwets van de “ beleidsmakers” verklaren vanuit de nwe vrienden van Suriname (zoals DDB ze wenst karakteriseren). Equatoriaal Guinee, Venezuela, Haïti, …
  Een mooi land gaat langzaam kapot door het zeer korte termijn denken van de kiezers. Eigenlijk niet veel veranderd sinds de slaventijd.


  Maak melding
 10. HET IS WEL WAAR
  Hetisnietwaar…je denkt zeker aan de volgende verkiezing nooo……..als dit van de grond komt is je geliefde NPS gedoemd he…en daarom moet je dit goed plan afbreken….zie je waarom we steeds maar hele kleine stapjes vooruit maken…..hoe gaan we dit betalen?…achterlijk


  Maak melding
 11. “Binnenkort gratis zorg voor ouderen en kinderen”

  Aldus de gediplomeerde leugenaar van de firma List en Bedrog…..

  En de paarde paupers die staan aan de zijlijn en scanderen: Da na wang hiep hiep hiep hoereeee!!


  Maak melding
 12. Hoera,

  Lang leve de nieuwe bewindvoerders.
  Die ouwe lullen zaten bijna 60 jaar hun familie en zich zelve te bevoordelen.
  Binnen 2 jaar is die rot visa een feit geworden, een ene ouwe lul zei dat het onmogelijk was.
  Ik hoop dat jullie binnen kort over de PSA, een goeie besluit zullen nemen.
  Mijn voorstel is geef de mensen die als surined staat in geschreven het actief kiesrecht, dan is het hele gedonder over.
  Passief kiesrecht dan moeten zij Surinamer worden.


  Maak melding
 13. Bovenop de stapel NOOIT UITGEVOERDE PLANNEN

  Geen geld voor verhoging maar wel geld voor gratis zorg voor ouderen…..

  Get real


  Maak melding
 14. Bryan,
  Jullie maken een kleine stap vooruit om daarna drie grote stappen achteruit te maken.
  Er worden terecht vragen gesteld hoe deze verkiezing stunt van desi gefinancierd zal worden, wat zit in het pakket ? wat moet je zelf betalen en wat wordt bekostigd.bouterse weet precies hoe hij die domme massa voor zich moet winnen.
  één van die idioten schrijft dat het streven erop gericht is geweest om die 18000 woningen neer te zetten.Luister hier idioot je moet duidelijk en eerlijk zijn tegen de bevolking dan hoef je jou eigen braaksel niet in te slikken, bouterse heeft op de podium geroepen dat die 18000 huizen komen in 5 jaar, hij heeft de bevolking voor de gek gehouden en dat doet hij nu weer met zijn zogenaamde gratis zorg voor jongeren en ouderen, hij vergeet erbij te vermelden dat het alleen voor die paarse aanhang geldig is.


  Maak melding
 15. Leuk bedacht, maar zoals gewend van deze regering info/transparantie nihil. Kom met goed onderbouwde gegevens, zodat de boodschap helder overkomt(geen ruimte voor giswerk)O,ja, statistische gegevens zijn te moeilijk voor NDP volgers.

  “Jullie” NDP regering laat het onderzoek nota bene door een ptataonderneming uitvoeren, hypocrieten bij elkaar,

  Ik zeg slechte verkiezingsstunt !


  Maak melding
 16. Men is jarenlang de problemen van jongeren en ouderen in Suriname aan het benoemen maar de oude politiek is nooit met gepaste maatregelen gekomen.En juist nu,als deze regering actie onderneemt om de problemen van de groep een beetje te verlichten krijg je allerlei soorten van jaloerse commentaren.

  Ik ben in elk geval zeer ingenomen met het feit dat er geen enkel stukje, of een slap aftreksel dna, van de oude politiek in de maatregelen van de Surinaamse overheid zit.Ook in de huisvestingsplannen, de bouw van zoveel mogelijk woningen, is geen enkel stukje dna van de oude politiek te vinden. Ik raad de bewoners van Suriname aan om de NDP te blijven steunen zodat veel van de sociale en economische problemen in het land opgelost kunnen worden.


  Maak melding
 17. Door zijn woordkeus geeft Ameerali een verkeerde boodschap door, hij heeft het over GRATIS zorg voor kinderen en ouderen, de zorg is NIET gratis, er moet voor betaald worden, als het goed is betalen wij, het deel van de bevolking dat arbeid verricht, via de belastingen die de overheid int, deze zorg. Wanneer wij gepensioneerd zijn brengt de volgende generatie het geld op. Ameerali had het moeten hebben over een ziektekostenverzekering voor kinderen en ouderen die door de overheid betaald wordt uit de ingehouden belastingen. Straks gaat deze zelfde Ameerali roepen dat de bevolking alles gratis wil en niet ervoor wil werken, maar hij heeft zelf het idee versterkt dat het kan. De bevolking van Suriname moet voor eens en voor altijd af van de gedachte dat er diensten en producten GRATIS verstrekt kunnen/moeten worden door de overheid.


  Maak melding
 18. Een zeer prachtige initiatief dat geïnitieerd zal worden tot een Algemene Ziektekosten Verzekeringswet.

  Deze Zorgverzekeringswet brengt een zekere sociale rust en stabiliteit onder de bevolking, waardoor de grote tegenstellingen tussen rijk en arm, sociale verpaupering en spanningen verminderd wordt.

  Jeugdcriminaliteit, Jeugdprostitutie en schoolgaande jongeren die door sociaal economische omstandigheden hun school niet konden afmaken krijgen hiermede een nieuwe kans zich weer op een studie toe te leggen.

  Daar komt nog bij dat ouderen en schoolgaande jongeren met zekerheid kunnen rekenen op een stukje socialenzorg.

  Deze waarborgt een zekere gezondheidsgarantie waarop deze twee groepen kunnen rekenen.

  Met dit initiatief geeft de regering invulling aan de door haar gedane beloftes aan de kiezers bij recent gehouden verkiezingen van 2010.

  Dit initiatief getuigt van een stukje beleid met een duidelijk visie, op een moderne maatschappij, dat op de toekomst gericht is.

  Een moderne maatschappij heeft een solide basis nodig om economische groei te realiseren en te consolideren.

  Een stukje maatschappelijke zorg dat gedragen wordt door de sterken in de maatschappij, door middel van belastingheffingen en overdracht, ter ondersteuning van de minder draagkrachtigen van de samenleving.

  Een stukje nivellering vindt hierbij plaats.
  Dit noemt men solidariteit.


  Maak melding
 19. RobG,
  Yu na wan buriki,
  De economische en sociale problemen waar Suriname nu meer zit is veroorzaakt door bouterse en zijn onmenselijke staatsgreep.
  RobG, die gasten die na 25 feb 1980 zijn geboren kan jij deze onzin verhalen vertellen, wij die dik voor jaren 80 zijn geboren weten dat Suriname op economisch en sociaal gebied veel en veel verder was dan nu .


  Maak melding
 20. Gmap

  Jouw reacties zijn voorspelbaar.Iedereen weet dat je een grote tegenstander bent van deze regering en Bouterse dus voor jouw maakt het niet uit als het goed is het blijft slecht.
  Dat je strijd voert tegen Bouterse is je goed recht.Je pakt alleen verkeert aan.


  Maak melding
 21. KOOS
  Wat heb je liever dat er niet omgekeken wordt naar de zwakkere in de samenleving
  Jouw Nederland geen sociale steun aan zwakkeren zijn ze daarom socialistisch.Suriname wil wat terug doen voor zijn ouderen en haar kinderen een goeie jeugd geven dan is meteeen pamperen van de zwakkeren.
  Je zou je echt moeten schamen.


  Maak melding
 22. Misschien kunnen Bryan,RobG uit leggen hoe dit alles betaald gaat worden, uit welke middelen.
  Aan de hand van jullie antwoord kunnen de bezoekers van WKN zelf zien wie voorspelbaar reageert.
  In Juli zou het aangeboden kunnen worden, we benne benieuwd welke juli het wordt.
  Lees de reactie van RobG van dinsdag 14 mei 2013 om 14.24 uur. De eerste twee zinnen zeggen genoeg, verder zeg ik niets meer.


  Maak melding
 23. RobG, ik ga 100% met jou mee ! We hebben eindelijk een echte leider aan het roer van Suriname !
  Een land die voor haar burgers zorgt is een basic in de bestuurskunde.

  Captain Bouterse: at your service !


  Maak melding
 24. @ Henk Molenaar, zou je ook geen gratis zorg willen hebben voor de minder welgestelde ouderen in Suriname ?
  Heb jij wel bigi sma’s in Suriname (groot ooms en tante’s) die het niet zo breed hebben ?
  De manier waarop je reageert op dit gegeven heeft meer weg van een monster in jou die alle ouderen eerder dood wil hebben indien ze hun dokters en ziektekosten rekening niet kunnen betalen !

  Ik vind jou uitspraak: ‘ Geen geld voor verhoging maar wel geld voor gratis zorg voor ouderen ‘ inhumaan !
  Shame on you Henkie !!!

  Ik hoop dat jij jou oude dag goed hebt geregeld want anders volgt jou straf vanzelf wanneer je 60plusser bent !


  Maak melding
 25. Waarom de deelstaat Harivart?
  Onder meer omdat de regering alles gratis weggeeft aan de boslandcreolen en de Hindoestanen zich kapot mogen werken en aan alcohol ten einde komen.

  Nieuw beleid in een nieuwe deelstaat.
  Ik had beloofd te onthullen welke wapen, vlag, munteenheid en nationale dier ik in gedachten heb. Benieuwd?

  Wapen: een koe met een ploegschaar. De koe als symbool van barmhartigheid en om Bhagvan Gopal te eren. De ploegschaar als symbool van onverzettelijke werklust, zelfvertrouwen, groei en eerbetoon aan Balraam. Raam-Lakshman, Krishna-Balraam.

  Vlag: Oranje met een lotusbloem. Oranje staat voor de zon (Gayatri-Savitri), de lotusbloem richt zich altijd naar de zon, zoals een Bhakt zich altijd naar Bhagvan richt.

  Munteenheid: de Satya. Geld is een van de dingen wat mensen vaak in hun handen krijgen. Elke keer als je het hebt over geld, wordt je gelijk aan de Waarheid (Satya)herinnerd. 1 Satya = 100 Yams. Er zijn 5 Yams en 5 Niyams, die elk mens moet volgen, wil zijn leven spiritueel en succesvol worden. Yam is ook de naam van de God van de Beoordeling, Heer Yamdev. Dus geld moet je doen denken aan de Waarheid, aan plicht en aan straf, indien je het misbruikt.

  Nationale dier: de koe uiteraard. Alle samenlevingen waar er geen koeien zijn, zijn primitief gebleven. Alle samenlevingen waar koeien werden/worden ge-eerd, zijn ook spiritueel hoog ontwikkeld (India, Tibet). En de samenlevingen die koeien slachten en consumeren, daar hebben de mensen materieel gezien alles, maar ze kennen geen rust. Wie de koe, die Mahatma, geen vrede gunt, hoe zal hij dan zelf vrede krijgen?


  Maak melding
 26. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar blijkt werkelijkheid te worden….. nou nou nou, op zich niets mis mee zou je zeggen. Helaas…. er is een grote MAARRRRRRRRRRR waar gaat het van betaald worden?

  Wel Bouterse, vertel het me, waar gaat u dit van betalen?

  Beseft u wel dat u door deze ondoordachte zaken het land letterlijk naar de bliksem kunt helpen?

  Moet het allemaal met zo een goedkope stunt wat straks Suriname onbetaalbaar duur komt te staan.En wat zal de zogenaamde gratis zorg inhouden?. Kunnen de ouderen nu een MRI krijgen of worden de artsen geïnstrueerd om ze niet door te verwijzen? Ik zal persoonlijk nauwlettend in de gaten houden wat de kwaliteit zal zijn. Wedden dat u straks weer met hangende pootjes terugkomt op deze beslissing?

  Dit zie ik slechts als een poging tot kopen van stemmen, maar ik garandeer u, het gaat ze niet lukken!


  Maak melding
 27. Er wordt wel veel commentaar gegeven maar waarom schreeuwen jullie niet zo hard in NL waar jullie zoveel per maand betalen, een grotere risico lopen door artsen die bijvoorbeeld ruzie met elkaar hebben en ziekenhuizen die kosten declareren die niet gemaakt zijn of wel maar de prijs 3x zo hoog opschroeven waardoor de premie weer stijgt???


  Maak melding
 28. O,ja ik was nog even de eigen risico vergeten van 350 euro en de medicijn schaarste door prijs afspraken van zorgverzekeraars en fabrikanten.


  Maak melding
 29. Er bestaat niet zoiets als gratis medische zorg. Het geld om dat te financieren zal ergens vandaan gehaald moeten worden en dat zal dan uit de Staatskas moeten komen. De grote vraag is of de Surinaamse overheid wel over de financiele capaciteit beschikt om die grote last op zich te nemen.
  In de grondwet staat dat de overheid niet mag discrimineren en iedereen gelijk dient te behandelen. Dit plan is discriminerend want bepaalde groepen mogen ‘gratis’ gebruik maken van een door de overheid betaalde voorziening terwijl anderen daar wel voor moeten betalen. Met dit plan zet de overheid helaas het decennialang schenden v.d. eigen grondwet (kiesstelsel is een ander voorbeeld van discriminatie door de overheid) voort want de overheid is dan schuldig aan institutionele discriminatie (van overheidswege worden bepaalde groepen bevoordeeld t.o.v. andere groepen). Het ironische is dat men ieder jaar weer wel een anti-discriminatieloop houdt en dat overheidsfunctionarissen ieder jaar weer oproepen dat er niet gediscrimineerd mag worden. Ik moet weer concluderen dat Surinamers kilo’s boter op hun kop hebben staan.


  Maak melding
 30. Voorkomen is beter dan genezen. Leer de mensen dat de beste medicijn die ze kunnen hebben om gezond te blijven, hun voedsel is. En dat wat je eet, daar moet geen leed aan zitten, anders neem je dat leed over. Kippen, eenden, koeien, varkens, vissen, alles wordt respectloos behandeld door de mens, gedood en opgegeten. Terwijl in een land als Suriname groenten, fruit, granen, zuivel dagelijks vers te krijgen is.
  Salmonella, gekke koeien ziekte, sars, vogelgriep en nog meer, allemaal in dierlijk voedsel te vinden. En toch….


  Maak melding
 31. Wel, wel, 1975, in Suriname is de zorg op een zodanig hoogtepunt gekomen dat de dokter bij een huisbezoek, wat je à contant dient af te rekenen (en de dokter verlangt in EURO te worden betaald), je vraagt of je niet bij het ziekenhuis in Paramaribo een “backdoor” hebt om überhaupt behandeld te kunnen gaan worden….

  Dan betaal ik toch echt liever hier in Nederland een paar centen meer en neem ik die ruziemakende doktoren op de koop toe!

  Het lijkt mij overigens een zinniger idee dat er nu gewoon eens iemand uitlegt waar dit opzetje van betaald gaat worden. Als wij hier in Nederland vernemen dat wagens van ministeries niet kunnen rijden omdat er zelfs geen geld meer is voor brandstof, dan zijn wij, zachtjes gezegd, wat verbaasd als er opeens een miljoenen kostend plan wordt gepresenteerd……


  Maak melding
 32. Milton en RobG. Typisch dom paars gepeupel dat na 3 jaar van niet gerealiseerde plannen weer als stemvee staat te klappen bij weer zo’n niets zeggende losse flodder als ‘gratis zorg’

  Brunswijk strooit met dollars en Bouterse moet er over heen met gratis zorg…..

  War een dommigheid.


  Maak melding
 33. @Linglong: Wel Bouterse, vertel het me, waar gaat u dit van betalen?

  Heel eenvoudig: wanneer het budget op is, wordt er niet meer gratis behandeld/verzorgd. Op = Op.
  Dus je moet er als de kippen bij zijn om je te laten behandelen/verzorgen.


  Maak melding
 34. @Henk Molenaar, heb jij voor de zoveelste keer al jou oude kruit verschoten en heb je nu helemaal niets meer !!!
  What a shame ! En laat het nu juist in de periode zijn wanneer de president aan jou groot ooms en tante’s denkt die jou Venetiaan al die tijd was vergeten !!

  No hard feelings beste Henkie, maar zie wederom dat onze huidige Pres aan een ieder denkt.
  Ook wanneer jij met een halve of kwart AOV uit Nederland in Suriname neer strijkt wordt je opgevangen en geholpen, want onze president haalt alle verdwaalde en dwaze schapen weer naar huis en geeft hen allmaal de juiste verzorging en behandeling !

  Het ligt dus aan jou om te overdenken waar je al die tijd mee bezig bent geweest en of dit goed of slecht was.

  De tijd zal dit met jou en je nazaten afrekenen !!!


  Maak melding
 35. GMAP en Henk Molenaar, bij elk plan van de regering lijkt het alsof jullie niet door een Hollandse, maar door een gemene Surinaamse wesp worden gestoken. Een echte marbonsoe die acuut een allergische reactie bij jullie oproept. GMAP je komt trouwens niet slim bij me over.Hek Molenaar ook niet. GMAP je zegt dat voor 1980 alles economisch beter was in Suriname.Maak dat ja-knikkers van de oude politiek wijs.Blijf dromen.

  Ik ben een andere mening toegedaan. Ik weet zeker dat je goede vriend, de draaideur en bourgondische socialist Ludwig van Mulier, je bewering zal verwerpen. Suriname werd kunstmatig op de been gehouden door de Nederlandse ontwikkelingshulp.In die periode kreeg het land heel veel financiële steun uit Nederland om de falende economie op de been te houden. Er heerste een schijnwelvaart.

  De hulp die het land van Nederland ontving werd o.a. aangewend voor betalingsbalanssteun.Dit houdt in dat veel van de importen uit het buitenland( voedsel, kleding, auto’s, televisies,radio’s,fietsen enz.)werden gefinancierd met Nederlandse ontwikkelingsgeld.Suriname kon deze importen niet uit eigen verdiende middelen betalen.


  Maak melding
 36. Sur.voert de alternative geneeskunde in om elke Suri van gezondheis zorg te voor zien.De bekende oso-dresi gaan bij de apotheek gehaald worden.Voor specialistische behandeling moet men naar Klaaskreek.Dat is ook het geboorte dorp van de Zoon van Jozef.


  Maak melding
 37. @Bryan
  Het mij in de schoenen schuiven dat ik aan een of andere partij gelieerd zou zijn is zo kortzichtig en slaat nergens op. Ik voel mijn aan geen enkele partij of groepering verbonden, maar ben alleen maar geïnteresseerd in de toekomst van het land waar ik verschrikkelijke leuke jeugd heb mogen doorbrengen. Waar ik als 17 jarige knul zonder dat ik iedere 10 meter achterom moest kijken als ik in de avond nar huis fietste. Je voelde je nog veilig en geborgen. Met dat land ben ik verbonden en niet meet een of andere NPS, VHP, ABOP, Palu of wat voor ander schorem er ook nog is.

  Maar nu inhoudelijke op jouw lofzang over het plan waar je zo trots op schijnt te zijn:
  1. Als dit van de grond komt zal ….
  Wel je het plan zal van de grond komen, daar twijfel ik geen moment aan. Maar het zal ook weer snel “crashen”. De recente geschiedenis laat dat duidelijk zien. Wat heeft deze regering nou tot stand gebracht zoals ze oorspronkelijk opgezet.
  2. Plannen maken kan iedereen. Ook een kind in de kleuterklas. Maar een goed weloverwogen en uitvoerbaar plan maken die ook financieel haalbaar en gedekt is. Ja, dat kan je niet van een ULO verwachten. En ook niet van een ex sergeant met een beschamende staat van dienst ernaast. Makkelijk te vinden op het internet.
  3. Met kleine stapjes vooruit gaan. Ja, dat doen we nu al jaren in Suriname. Met kleine stapjes vooruitgaan terwijl de rest van de wereld ons van alle kanten inhaalt. Voor de verkiezingen hoor je van iedereen alle grootse plannen en daarna komen we tot de conclusie dat we eigenlijk maar heel klein zijn en we het maar moeten doen met kleine stapjes. Nou daar mag je dan wel erg trots op zijn Bryan.
  4. How we dit gaan betalen…. Achterlijk . Welnu, zie hier de kern van jou probleem. Puur vanwege deze kortzichtigheid van jou (en jij staat model voor de meerderheid in Sur) komt het land al jaren niet vooruit. Oja, we hebben geweldige bruggen, we hebben staatsolie, we hebben goud in de grond, Hummers op de straten en ieder weekend geweldige feesten. Inderdaad en noem dat maar vooruitgang hoor jij blinde koe. Na 40 jaar ga je tot de conclusie komen dat het dan nog steeds hetzelfde is. Bij iedere regenbui de starten ondergelopen, geasfalteerde straten na 6 maanden al gaten hebben, eigen lokale agrarische sector kapot gemaakt ten bate van ongecontroleerde import, de staat op pad gaat om leningen af te sluiten bij “bevriende staten” (wat eigenlijk ordinair bedelen is), etc etc.

  Moeten we ons niet schamen dat we als land trots op de foto gaan als een ander land ons leger broeken schenkt omdat de manschappen geen deugdelijke kleding kunnen krijgen van Min van Defensie? Als weer Amerikaanse soldaten komen om een schooltje te bouwen voor onze jeugd omdat we dat weer niet elf kunnen vanwege zoals de nwe trend is: “Veranderde beleidsinzichten”. Wat eigenlijk net zoveel betekend als: Ik weet niet precies wat de bedoeling is, maar ik moet mijn loyalisten hier een plaatsje geven. Dus jullie gaan weg en zij komen. Wat ze gaan doen en of ze capabel zijn maakt niet uit.

  We (die druiloor Lackin voorop) lopen de wereld rond te bedelen bij de meest twijfelachtige landen om een schenking. Een schenking. Heb je wel respect voor je land of niet? Niet dus.

  @Bryan. Ik zou dus heel voorzichtig zijn met het strooien van de woorden achterlijk en zo. Veel succes!


  Maak melding
 38. Anno 2013 zijn molens achterhaald en R.H./GMAPP van de rebillenclub,…….ach een zielig manneke, dat niet eens weet heeft van waar hij naar toe gaat of vandaan komt.


  Maak melding
 39. pres pres..wat kan je voor ons doen?

  wel, sardien saridon naschoolse maaltijd huisje en nog veel meer!

  volk volk wat willen jullie doen voor het land ?

  sorry pres wij zijn sinds kort unchained, en genieten met volle teugen 🙂


  Maak melding
 40. Milton “want onze president haalt alle verdwaalde en dwaze schapen weer naar huis en geeft hen allmaal de juiste verzorging en behandeling !”

  Nekschot…………daar is jou president goed in


  Maak melding
 41. Henkie, nogmaals een losse flodder van jou kant en had ik eerlijk gezegd ook niet anders van jou verwacht.

  Jullie soort zitten vastgeroest in het NPS en koloniaal denken, en ontbreekt bij jullie het inzicht, kennis en kunde om hier doorheen te breken.

  Laatst hoorde ik de oude man R Venetiaan weer wauwelen dat de PSA regeling alleen zou moeten gelden voor hen die in Suriname zijn geboren !
  Deze man moet heel gauw weggestopt worden in een tehuis vol simple & narrow minded people !

  Het zijn juist de ‘Generation Y’ PSA Suri’s die het land haar elevation zal geven.
  Let wel, generation Y zijn hen die vanaf de jaren ’80 zijn geboren, goed zijn opgeleid, zeer gedreven zijn met een global vision en mind shift, zeer allert zijn, kunnen multi tasken en alleen gaan voor overall succes.

  Daar heeft Suriname wat aan Henkie en niet het geleuter van jou en je compaan Runaldo V.

  Wat een stumperds zijn jullie zeg !


  Maak melding
 42. @MILTON FLEUR ALIAS ZIGGI BEAR: Wanneer die oude man R. Venetiaan vertrekt naar een huis vol simple& narrow minded people,neem a.u.b. jezelf ook mee, je pres en zijn 40 struikrovers,en de rest van de paarse paupers.

  Zorg er wel voor dat het huis een paar duizend kamers telt waar minimaal 4 tot 6 pers op een kamer kunnen vertoeven.
  En een gesloten afdeling voor DDB!!!

  FLEUR have a nice day……


  Maak melding
 43. @MILTON FLEURALIAS ZIGGI BEAR: Vergeet vooral niet om ervoor te zorgen dat er een hele hoge muur om het tehuis komt, naar Israelisch/Palestijns model.

  Die oude Vene krijgt daarna van mi9j Amnesty. de rest mag en vertoeven tot in lengte van dagen, dan komt het misschien toch nog goed met Suriname…

  Again Have a nice day…


  Maak melding
 44. Suriname heeft al jaren een systeem van min- en onvermogende. Dit systeem is zo lek als een mandje. Afhankelijk van de politiek partij die er zit worden er kaarten aan partijgenoten verstrekt die hiervoor niet in aanmerking komen. De regering had beloofd dit op orde te brengen, helaas niet gebeurd.En dan nieuwe diensten aanbieden? De vraag is wie en hoe men dat gaat betalen.
  Hoe zit het met verstrekking van medicijnen als ze worden voorgeschreven? Kortom wat houdt medische zorg exact in, bezoek aan de dokter of gaat het hier om ketenzorg inclusief thuiszorg.
  Als ik in het AZ of ’s Lands Hospitaal loop en de mensen met eerder genoemde kaarten uren op de bank zie liggen voor ze geholpen worden om over de vraag hoe ze geholpen worden te zwijgen, vraag ik me af of dit niet een van de vele dooie mussen van deze regering is.


  Maak melding
 45. @BARNIE Het is geen dooie mus van deze crimi regering maar een ongeboren kalf.

  Want ze beloven koeien met gouden horens, maar je krijgt niet eens een ongeboren kalf..


  Maak melding
 46. ik ben vier-kant tegen aan alles wat gratis is..

  iedereen moet vrij-willig-verplicht een bijdrage leveren aan alles wat gaande is in sme.

  dus ook bejaarden en jongeren.

  elk zestig plusser heeft een o.v. uitkering en kan dus zeker vijf tot tien procent bijdragen aan zijn/haar gezondheids toestand..

  elk jongere heeft een vader/moeder die hem/haar verwekt heeft op deze aarde gezet in sme en moet verplicht worden deze kroost te verzorgen..

  dus werk voor de parlementariërs om wetten te maken..

  daarbij speelt de moeder een cruciale rol,om haar benen stijf te houden en geen kinderen te verwekken..

  dus vrouw denk na wat je doet..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES