Vrees voor ‘overwaaien’ rush op babyvoeding naar Suriname

33

PARAMARIBO, 12 mei – Suriname beschikt voorlopig nog over voldoende babyvoeding. Van de populaire Nutrilon-serie zijn alle delen in voorraad. Toestanden als de stormlopen op supermarkten in Nederland, zijn er (nog) niet. “Voor de komende maanden is er genoeg”, zegt Amrieta Autar-Ganesh van importbedrijf Nutrisur. Helemaal gerust is ze nu ook weer niet.

Ergens hangt het gevoel dat Suriname ook te maken krijgt met mensen die de schappen leegrukken. In Nederland gebeurt het om zoveel mogelijk naar China te verzenden. “De vrees is er dat het straks ook naar Suriname overwaait en dat willen we op welke manier ook vermijden”, zegt Autar-Ganesh tegenover de Times of Suriname. Samen met grote afnemers wordt gekeken naar mogelijkheden om beter voorbereid te zijn op toestanden.

Ook de overheid zal moeten bijdragen. De grenzen met Guyana, Frans Guyana en Brazilië moeten scherper in het oog worden gehouden. Ook rantsoeneren mag niet worden uitgesloten. Nu al worden per klant maar hooguit twee blikken verkocht. Dat is al jaren zo om het gesubsidieerde product niet aan smokkel bloot te stellen. “Babyvoeding is een te belangrijk product. De jongste generatie onder ons , onze baby’s, mag absoluut niet de dupe worden”, aldus Autar-Ganesh .

33 REACTIES

 1. De meeste chinezen zijn loonslaven die amper geld hebben om rond te komen, deze zullen dan ook niet babyvoeding kopen om weer door te verkopen (zwart).

  De bazen van deze chinezen houden zich bezig met zaken die heel veel geld opbrengen i.s.m. de corrupte regering nl het im- en export van oa witte poeder.

  Voor het exporteren van blikjes baby poedermelk richting china hebben ze geen tyd.


  Maak melding

 2. Paul de Leeuw heeft zaterdag in zijn programma Langs de Leeuw moedermelk gedronken. De presentator zoog het uit de borsten van een van de moeders die bij hem te gast waren.

  Naar aanleiding van Moederdag besteedde De Leeuw in zijn programma aandacht aan een databank voor moedermelk. Omdat sommige moeders meer melk hebben dan hun baby’s nodig hebben en andere moeders te weinig, is er een manier bedacht om op een veilige manier moedermelk te delen.

  …..hoe natuurlijk wilt gij het hebben… 🙂


  Maak melding

 3. @henk
  sexuele voorlichting is taboe, de boeken worden teruggehaald.
  De waarheid over de dec moorden en de eindverantwoordelijke mogen ook niet gepubliceerd worden, boeken zijn teruggehaald.

  Men wil de kinderen gewoonweg dom houden ipv de goede info te delen die straks goed van te pas komt als de kinderen gaan participeren in de samenleving.

  Maar helaas, een land, of neen, volwassenen zonder enig moreel besef kunnen hun eigen kinderen dan ook geen normen en waarden bijbrengen, goed voorbeeld is de wolf….moordenaar, veroordeelde drugsdealer, verkrachter, rover, gekozen tot press. Zegt toch genoeg over de kiezers (paars).

  Goed voorbeeld doet goed volgen…je oogst wat je hebt gezaaid.


  Maak melding

 4. Die gasten doen niet anders dan around the clock nieuwe spleetogen maken. Zij gaan zo hard dat zelfs de voiding voor de babie erbij inschiet?


  Maak melding

 5. een pak Nutrilon van 11 euro doet het op de zwarte markt in china voor 50 tot 60 eurie’s!!

  tja, het blijven keiharde handelaren he!

  toen Su in donkere dagen verkeerde,… toen hebben de Surineds uit genegenheid, uit liefde voor land volk en familie een pakketten-dienst opgezet !!UNIEK IN DE WERELD!!

  ach ja,..wij zijn “handelaren” in een éénrichting familierelatie ie sabi tog 😉


  Maak melding

 6. Mensen, nu speelt er ook een ander probleem in China dus zou ik u willen waarschuwen om absoluut geen vlees, vis en kipproducten uit China te kopen in welke vorm dan ook (bv ingeblikt, gerookt, gezouten, etc.)
  Er heerst daar nl een gigantische zwendel met voedsel waarbij het vlees van zieke en dooie beesten wordt vermengd met goedgekeurd vlees, en wordt dit alles verkocht en verwerkt in voedsel en voedingsproducten.

  Het is dus evident dat er hierdoor allerlei gevaarlijke ziektes in de voedselketen (van de mens) geraken, en is het enkel kwestie van tijd aleer er een vreselijke epidemie en hierna pandemie uitbreekt.

  U bent nogmaals gewaarschuwd, so don’t eat food from and made in China !!!


  Maak melding

 7. @pasew
  Die ondankbare honden zijn de tyd vergeten dat mede door hun leider zij lijders waren…
  Met de dood in hun ogen stonden de meesten toen uit te kijken naar ONZE dozen….want TOEN waren de
  surneds broeders, surinamers.

  Wel Wel Wel, al geruime tyd wordt geen enkel doos/geld meer gepost, geld bespaar ik voor mijn vrouw en kinderen.
  Niet om wat maar ik had een keer op verzoek wat geld opgestuurd zodat de familie wat lekkers kon kopen voor de kerst periode, Boi ipv boodschappen te halen deng mang bai bombel…
  Na de 2e week van jan kreeg ik wederom het verzoek om wat geld over te maken…wel ik heb ze gezegd dat ze die oude bombel die niet waren afgeschoten maar moesten opvreten..


  Maak melding

 8. kennen jullie deze nog..?

  koop een fles soft bij Omoe,..deze werd gegoten in een boterhamzakje met een rietje erbij!!

  ai boi….een broodje-beleg was er toen niet meer, dus gaf Omoe zijn plastic een meerwaarde 🙂


  Maak melding

 9. Vergeet die bouta grasi niet, die pandakaas flessen of potten werden toen als glazen gebruikt.
  Dat waren echt barre tijden in Suriname, en die zelf gemaakte borden van klei.


  Maak melding

 10. Wat doet baby voeding van de kolonisator in suriname ? Kennelijk kan suriname niet zonder de noord zee. Waar blijft Assabina nu met zijn praatjes.


  Maak melding

 11. raar hoor dat je niet mag kopen wat je wilt ook al koop ik tien blikken dat moet kunnen mensen kopen vooraad suriname jullie slapen nog steeds in nederland koop je zoveel als je kan nooit gehoordt dat het niet mag allen als er reclame is voor iest dan met korting bon toch vind ik mag ik kopen hoeveel baby voeding ik wil
  als ik maar betaal ik hou ervan als mijn kast gevuld is met goederen dan hoef ik niet elkedag naar de winkel toe de rest van de week is vleesbeleg watever domme suriname ik hoef toch geen rekening te houden met mijn buurvrouw ik koop vooraad en onderhoud zelf surifamile in suriname dan vul ik een doos en weer zijn mijn naasten te vreden


  Maak melding

 12. laat de echte lijder die ddb heet,nu met harde maatregelen komen om het suri volk (movinas) te beschermen wat betreft de baby voeding..

  kan hij een vuist maken,heeft hij werkelijk ballen tegen o-moe chinees..


  Maak melding

 13. Als Chinezen in de voeding van baby’s vergif kunnen zetten, wat zullen ze dan in de voeding van volwassenen zetten…

  En veel mensen staan niet bij stil hoeveel Chinese voedingsmiddelen worden geimporteerd. Ik weet zeker dat er met meer levensmiddelen is geknoeid… Daarom eet ik nooit Chinese produkten, ook ga ik nooit in een Chinese restaurant omdat ik het gevoelsmatig gewoon niet vertrouw…


  Maak melding

 14. nee hoor ik hoef geen muntjes te likken en daarom is het goed dat je voorraad in je kast heb staan steeds bijvullen en niet wachten als het bijna leeg is haha je moet zorgvuldig met je finaciele zaken omgaan ik heb er geenmoeite mee mocht er niets in de schappen meer liggen ik weet ik kan eten mijn gezin ook en mocht er visite komen eten genoeg whaaaaaaa ik heb geleerd sparen dat moeten sommige sur ook gaan doen en niet kijken van morgen zien ze wel wat ze eten byeeeeeeeee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.