zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuur"Sasur steelt: geen Surinaamse royalty’s voor Buma/Stemra"

“Sasur steelt: geen Surinaamse royalty’s voor Buma/Stemra”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 mei – De Nederlandse auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs, Buma/Stemra, heeft nog nooit een cent aan royalty’s ontvangen van de stichting Auteursrechten Suriname, Sasur. Dit zegt Olga Heijns van uitgeverij Next Era. Toch zwaait Sasur steeds met het partnercontract met Buma/Stemra. Er wordt in Suriname geld geïnd namens artiesten die in Nederland staan ingeschreven.

Evenmin als in Suriname, is ook aan de andere zijde van de oceaan nooit een cent uitgekeerd. Buma/Stemra heeft al vragen gesteld. Maar het antwoord is steevast dat de ‘kosten de inkomsten overstijgen’. “Sasur maakt aanspraak op dertig procent. Dat betekent dat zeventig procent niet voor hen is. Als meneer Ramlal (directeur van Sasur, red.) aan geld komt dat bestemd is voor artiesten, dan is dat niet correct. Dat betekent dat hij steelt”, zegt Heijns tegenover Apintie.

Next Era zal het er niet bij laten. “Ik heb vastgesteld dat veel van onze werken hier worden uitgevoerd en ik wil van Sasur weten hoe het zit met het uitkeren. Ik zal bij Buma/Stemra erop aandringen om te heroverwegen of de samenwerking moet worden voortgezet”, aldus Heijns. Intussen blijft Sasur muziekgebruikers van allerlei pluimage de duimschroeven aandraaien. In het parlement is de regering opgeroepen de samenleving te ontdoen van ‘het kankergezwel’.

opening
Fernandes Express
BODO Party

79 REACTIES
 1. Ik had al in een eerde betoog ervoor gepleit om Sasur via het Openbaar Ministerie aan te pakken. De rechtbank en het Openbaar Ministerie zijn bevoegd de Stichting Sasur om inlichtingen te verzoeken indier er gerede twijfel bestaat dat er sprake is van behoorlijk bestuur. Vervolgens is Sasur gehouden jaarlijks haar jaarrekening en jaarverslag te publiceren. Doet zij dat niet dat heeft het Openbaar Ministerie de bevoegdheid in te grijpen. Op last van de rechter zou dan de Stichting kunnen worden ontbonden. Het Toezichthoudend Orgaan van het Ministerie van Justitie zou ook deze weg kunnen bewandelen. Het valt Plato wel op dat er in Suriname een fundamenteel gebrek is aan juridische kennis op het terrein van het vennootschaps en intellectueel eigendomsrecht. Dat wreekt zich!


  Maak melding
 2. een stichting die geleid wordt door meneer en mevrouw Ramlal kan nooit goed zijn . maar de heer Santokhie zit nu te ouwehoeren in het parlement dat de minister
  van JusPol alle middelen tot zijn beschikking heeft om deze oplichterij stop te zetten . hij zegt verder niets over dit door hem gecreerde kankergezwel .

  nu blijkt dat Buma/Stemra ook geen cent ontvangen heeft. paisa is opgegaan aan advocaten die natuurlijk weer vriendjes zijn van de familie Ramlal en Santokhie.
  de cirkel is rond.


  Maak melding
 3. Nu roept Chandrika S. zelf ook dat Sasur moet worden aangepakt of desnoods haar vergunning wordt ingetrokken. Gilds had toentertijd als min van Juspol ook een vergunning aan Sasur willen verstrekken voor een periode van 3 jaar, waarna de zaak ge-evalueerd zou gaan worden.

  Alleen bleek Chaan na z’n aantreden het veel beter te weten, werd tzt heel overmoedig en gaf Sasur zelf carte blanche voor het innen van royalties tbv lokale en internationale artiesten.

  Ik hoop dat Buma-Stemra zich spoedig en intensief met deze zaak gaat bemoeien en een fikse claim bij Sasur neerlegt voor het incasseren van haar royalties.
  Elk bedrijf en een ieder in Ned is op dit moment opzoek naar geld. Waarom zou Buma-Stemra tienduizenden euro’s bij meneer Ramlal in Suriname laten liggen onderwijl het geld hard nodig is in Ned.

  Strakjes gaat Sasur failliet of wordt ze opgedoekt en kan elke buitenlandse organisatie of artiest naar haar geld fluiten !

  U bent gewaarschuwd !!


  Maak melding
 4. Een Stichting geleid door TJOR, MAAIKE en een of andere BOER
  , is bij al voorbaat verdacht en voorspeld niet erg veel goeds.

  Maar ze kunnen zich altijd nog opwerpen als belangenbehartigers voor bollywood artiesten, en LEVEN ze nog LANG en gelukkig.


  Maak melding
 5. De muziek gebruikers in Suriname spelen de grote onschuld.Muziek gebruiken van anderen is een nationale sport.Zowel op radio,televisie, in de wilde bussen,in disco’s maakt men gretig gebruik van andermans product zonder een vergoeding te geven.CD’s worden bij honderdduizenden gekopieerd en doorverkocht.Het kan allemaal maar en men wil niet aangesproken worden op dit oneigenlijk gebruik. Het is triest om te vernemen dat men de directeur van Sasur op het privé vlak thans gaat beschadigen.De man maakt gebruik van een on-en minvermogenkaart.Hij heeft bijna geen inkomsten.


  Maak melding
 6. Als het meneer Ramlal niet lukt om op deze manier geld te verdienen en het volk te bestelen, dan kiest hij voor de aankomende verkiezing voor een hoge politieke post. In Suriname is alles mogelijk waar het volk met lede ogen voor de gek wordt gehouden.


  Maak melding
 7. Alle gezeur ten spijt, je moet werkleijk Santohi, Roep, Balesar of Ramlall heten om een hele samenleving a.h.w. ten wanhoop te drijven, ik haast mij daarbij om te zeggen dat ik zelf heet Jadnanansingh.


  Maak melding
 8. Zonder de VHP was Suriname een tweede Congo.
  Suriname kan niet zonder de VHP! 😉

  (Ik benne benieuwd hoeveel rode duimpjes ik krijg.)


  Maak melding
 9. @who cares

  joe bai kadootjes en bloemtjie gi joe mama k’bah ! tamara mamaday,i sabie toh? her ka day met je luie kont achter de pc…


  Maak melding
 10. Neen DJOGO ik doe niet mee aan die onzin,elke dag is moederdag, wat ik morgen kan , kan ik maandag,of had ik gisteren ook kunnen doen.

  Jij geeft je mammie morgen zeker een kado en een bloemetje, en de rest van het jaar broko ede, met je liters djogo’s die je naar binnen giet..

  Have a very nice day….


  Maak melding
 11. En als ik dacht dat we alles gehad hadden, was daar onze Afbouwster MEDUSA, die weer bezig is met het opbouwen van haar geriatrische hersencellen.

  But Who cares!!!!


  Maak melding
 12. Lekker geld verdienen over de ruggen van de artiesten en gebruikers hè?Boef,bandiet,piraat,struikrover,afzetter,afperser,lafaardzakkenroller,oplichter!
  In Suriname zijn ze niet meer achterlijk hoor,zakkenwasser!


  Maak melding
 13. @MEDUSA.
  Je hebt zeker nog niet alles gehad.
  Je moet nog op vakantie en VIS met BLAUWE BONEN gaan eten op het strand (Playa Marie Pompoen niet vergeten).
  Bon Biní na Kas i Playa Marie pompoen.
  Hopi Dushi i Kas Bunita!!!! 😆


  Maak melding
 14. MEDUSA alles wat je die lui toebedicht, dat zijn ze toch bijna allemaal daar in Suribabwe?

  Wat de rest doet, kan Sasur ook moeten ze gedacht hebben…

  Have a nice day…


  Maak melding
 15. MEDUSA Ik weet dat je behoorlijk in de BONEN bent en dat je hersencellen je af en toe in de steek laten,vooral als ik in de buurt ben.En wat je posting betreft, ik kom nooit op playa marie pompoen, het is beneden mn stand.

  Ik wil helemaal niet uit de hoogte doen, maar ik heb niets met volkswijken, en als ik behoefte heb aan vis weet ik wel wat adressejes in viersterren restaurants.

  Have a nice day….


  Maak melding
 16. @Who cares
  alles wat je die lui toebedicht,…

  TOEBEDICHT????
  Weet je niet dat het niet TOEBEDICHT,maar TOEDICHT is?

  TOEDICHTEN – DICHTTE TOE – HEEFT TOEGEDICHT.

  Het valt mij wederom heel erg tegen van iemand die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT TE BEHEREN!
  Of ……. eh …… brabbelt men op deze manier op Curababwe aan Playa Marie Pompoen als men vis met blauwe bonen krijgt opgediend? 😆


  Maak melding
 17. Zaterdag 11 mei 2013 om 14:20 uur, door MEDUSA

  Who cares no habbie mamma.
  Bong priet ing!!! 😆
  ———

  Stop met die zware beledigingen !

  Bomen hebben ook hun TROTS !!


  Maak melding
 18. Soap!

  Een jarenlange soap dit Sasur gedoe. De hoofdrolspelers hebben geen van allen de macht om deze zaak op te lossen. Het doorschuiven van schuld is in ons land Suriname het meest gebruikte voorwerp om anderen te misleiden en geld afhandig te maken.
  De overheid, justitie en de rechterlijke macht kunnen aan dit gedribbel van meneer Ramlal een einde maken.
  Gewoon een kascontrole laten uitvoeren door het CLAD en als blijkt dat er alleen maar is geind en nog nooit iets is afgedragen aan BUMA/STEMRA of een andere orga dan moet er beslag gelegd worden op alle gelden en bezittingen van Sasur.


  Maak melding
 19. MEDUSA Een pot nat of niet gelukkig hoef je er niet te zijn.

  Tienduizen anderen uit Suribabwe willen daar wel al decennia lang heel graag zijn,om het politieke delinquentenregiem te ontvluchten of om er te winkelen, of om als springplank te gebruiken naar het zo gehate Nederland.

  Ook de Surineds zoeken massal hun heil op onze eilanden, omdat het eigen vaderland hun liever ziet gaan dan komen, en omdat het leefklimaat vele malen aangenamer is.

  Gelukkig heeft Den Haag maatregelen getroffen om dat een halt toe te roepen.

  Have a nice day…


  Maak melding
 20. Miera oedoe (Triplaris surinamensis) is maar voor één doel geschikt verder voor niets anders n.l. voor de produktie van luciferstokjes!
  😆 😆 😆


  Maak melding
 21. toen Asibina kwam met zijn repertoire **homo kill homo kill**, en later met >> Noordzee geil Noordzee geil << , toen kwam Sasur kijken, keek, en koos het hazenpad!!

  Sasur had nl geen diesel als tegenprestatie 🙂


  Maak melding
 22. @Who cares
  Onze eilanden?????????
  De eilanden van de Makamba’s ja! 😆 😆
  Jullie hebben geen enkel eiland!
  Jullie mogen met ze samen hokken.
  Zij de beste woningen en jullie de kruimels!


  Maak melding
 23. @Who cares
  Jij zegt:”De tienduizen anderen uit Suribabwe willen daar wel al decennia lang heel graag zijn,om het politieke delinquentenregiem te ontvluchten of om er te winkelen, of om als springplank te gebruiken naar het zo gehate Nederland”.

  Ze hebben jullie ook beschaving bijgebracht zodat jullie vandaag kunnen lezen,schrijven en achter de computer kunnen overnachten!
  Het vuile werk dat de Makamba’s eigenlijk moesten doen hebben ze aan ons uit het delinquentenregiem overgelaten.
  Deels gelukt!!!!! 😆 😆 😆


  Maak melding
 24. MEDUSA: En wie is volgens jou JULLIE?

  En zij die ONS beschaving zouden hebben bijgebracht hebben tenminste een goed onderkomen,pensioen en AOV van minimaal 800 Ant.Gulden, even iets anders dan 500 SRD en goede sociale voorzieningen, en hebben hun kinderen een goede opvoeding en onderwijs kunnen geven,en ook familieleden in Suribabwe net als de Surineds met geld en goederen kunnen , en nog steeds ondersteunen.

  En ONZE eilanden ja, en misschien bedoel ik de MAKAMBAs daar wel mee.

  En gelukkig voor velen is opprotunist en racist er niet meer, want een van zijn verkiezingsbeloftes was om het eiland te verlossen van lui die zich geen Yu DI KORSOW kunnen en mogen noemen, en dat geldt niet alleen voor de makambas maar ook de Surnam pindews en stinkis.

  Have a nice day…..


  Maak melding
 25. MEDUSA: En gelukkig zijn de eilanden van de MAKAMBAS, we willen geen Surinaamse toestanden,een land besturen kun je helaas niet overlaten aan mensen die op jou SRA en PERO en DDB lijken.

  Bye bye and again have a nice day…


  Maak melding
 26. EN MEDUSA schijnbaar hebben die lui die ONS beschving zouden hebben bijgrbracht, gezien mijn schrijffouten, toch niet helemaal goed hebben gefunktioneerd..

  Bye bye…


  Maak melding
 27. PASEW,
  straks ga jij beweren dat jij hebt….!!kroes haar.
  Kroesede’s zijn volkomen ongeschikt voor deze soort
  Megha graaipraktijken!


  Maak melding
 28. @Who cares
  Je zegt:”EN MEDUSA schijnbaar hebben die lui die ONS beschving zouden hebben bijgrbracht, gezien mijn schrijffouten, toch niet helemaal goed hebben gefunktioneerd”.

  Je kan de hoofden niet splijten en de kennis erin stoppen!Geef ze maar niet de schuld!!!
  Ze hebben hun best gedaan,maar je moet er ook wat voor doen,n.l. de capaciteit hebben om dat op te nemen!
  Leerstof is net als funchi,kabritusoep of leguanenvlees.Ik kan het je voorkauwen en daarna in je mond stoppen,maar jij zal het zelf moeten doorslikken!
  😆 😆 😆 😆


  Maak melding
 29. MEDUSA:de gerechten die je opsomt, behoren niet tot de schotels die in ons gezin gereserveerd werden,dus voel ik mij niet aangesproken.

  Maar ik weet nog steeds niet wie je bedoelt met JULLI en ONS in je vorige onzinposting.

  Ik wacht……


  Maak melding
 30. MEDUSA: Schijnbaar is het ook niet gelukt om de hoofden van de politieke delinquenten in Suribabwe te splijten en de kennis erin te stoppen, want ze zijn bijna allemaal stuk voor stuk analfabeet.

  Of had al het intellect Suribabwe verlaten om hun heil buiten de landsgrenzen te zoeken?

  Ik wacht…


  Maak melding
 31. @Who cares
  Je zegt:”MEDUSA: En gelukkig zijn de eilanden van de MAKAMBAS”.

  (goed zo b.t.w.,je maakt nu op een correcte manier je dubbele punt;je leert nog steeds van ze).

  Ook deze houding zegt veel over jouw karakter!!!
  Suriname is een land dat niet bestuurd wordt door een ander land en volledig kan beslissen over zijn of haar binnenlandse en buitenlandse politieke beleid.


  Maak melding
 32. @Who cares
  Je zegt:”MEDUSA: Schijnbaar is het ook niet gelukt om de hoofden van de ……. stuk voor stuk analfabeet”.

  Dus je bent het roerend met mij eens hè?
  Ook jouw Willem Scholte (die stal en bedroog) en in jouw geval ben jij een analfabeet gebleven!
  5 talen en het niveau is LOOD OM OUD IJZER!


  Maak melding
 33. MEDUSA:”Suriname is een land dat niet bestuurd word door een ander land”

  Nou MEDUSA het ligt eraan hoe je het bekijkt, maar dat gezegd hebbende , was het maar zo dat het bestuurd werd door een ander land, dan had het nu niet het etiket van bananen republiek, en dan was het misschien toch nog wat geworden met land en bevolking.

  Ze kunnen na 30+ jaren zelfstandigheid nog geen eens de meest basale en noodzakelijk dingen voor de bevolking creeren,en het buitenlands beleid bedoel je daar het beleid op de ambassade in Parijs mee? en politiek beleid? weten ze wel hoe dat geschreven word????

  En ja MEDUSA de Neerlandicus, ik leer nog steeds van ze, en sterker nog misschien ben ik wel een product van ze, of van een van de andere 80 nationaliteiten die ons eiland rijk is. Wie zal het zeggen.

  En zeer zwak van je dat je niet durft te posten wie je bedoelt met JULLIE, want je ziet schijnbaar de bui al hangen, en mag ik het zelf uitzoeken. How low can one go….ik had je hoger ingeschat, je lijkt die randdebielen wel in de Sur assemblee… 1e klas gluiperts, slim, maar tegelijkertijd sluw ijdel en moreel corrupt……je hebt jezelf weer volledig gediskwalificeerd..verwerpelijke schepsels…en een fout volkje…

  But Who cares, and have a nice day….


  Maak melding
 34. @Cupido
  Niet in love!Boi Gado no moes doe mie dattie!
  Mie bêng loer ing so meni langa!
  Tot dat hij in de val liep!
  Elke keer is het Suribabwe,Suribabwe,Corsow no moro betre ma ia tap ‘ing ai djie datie!!
  Onder Scholte hoorde je hem niet nu ook niet!
  Wel mie set ‘ing djie ing now!


  Maak melding
 35. @Who cares
  MEDUSA:”Suriname is een land dat niet bestuurd word door een ander land”

  HALLÓÓÓÓÓ Who cares,indien jij mij citeert moet je dat goed doen.
  Ik heb “wordt” met een t extra erbij en laat die t weg!!
  Wat voor analfabetisme is dat?
  De analfabetische regeringsleiders in Suriname zouden dat wel weten hoor!(stam + t)!


  Maak melding
 36. @Who cares.
  Curaçao wordt door een ander land bestuurd en jullie vertonen desondanks gelijkenis met een Bananen republiek!
  Moord,doodslag,corruptie (een boevenbende),angst,discriminatie!
  So what a hell you’re talking about??


  Maak melding
 37. @Who cares.
  Na 30 jaar ja!En daar sluiten we ons ogen niet voor!
  Er wordt daarom ook zwaar kritiek geleverd!
  Zo gaat het in alle jonge staten die nog geen 40 jaar onafhankelijk zijn!
  Ze staan op hun eigen benen en zijn verantwoordelijk voor hun eigen daden!!
  De Makamba heeft geen ene moer te vertellen!!!!
  Snap je het??Eigen daden!!!


  Maak melding
 38. @ MEDUSA

  yu é kir’ mi ! Misschien herinner jij je nog het programma, ” SATRA NETI SOSU” , van Harold BRAAM.

  SANG YU E GI MI DJA NA ” SATRA BAKANA SOSU ” !!!!!!!!!

  Bra, en trevlig helg önskar jag dig !


  Maak melding
 39. @Who cares
  Het woord spel je als volgt:-
  g . l . u . i . p . e . r . D met een D en geen T.
  Die leiders in de bananen republiek zijn geen neerlandici en beheersen geen enkele taal in WOORD en GESCHRIFT,maar zij zouden het wel beter doen.


  Maak melding
 40. hahahahaha No One Cares hahah ik heb me voetbalmaatje jou nonsens laten lezen hahahah Milan zegt keihard hier,die gek liegt dat hij wat te maken heeft met de eilanden,geloof me of niet maar Milan is een ras echte Antilliaan.Sinds wanneer hebben de Antillen het beter dan Suriname,hij vraagt waarom zijn er zoooooveeeellllll werkloze Antillianen hier,de makambas zien jullie liever gaan dan komen,dus No One Cares terug naar je hokkie,want je liegt tot je barst.
  Deze debiel wil Suriname en de Surinamers tot een soort ongeletterden maken,hahahaha maar dat lukt hem/haar niet gezien zijn/haar postings is hij/ zeker een stateloze hahahaha uit zijn/haar neus vretende nietsnut,die haast iedere respondent voor gek verklaart.Maar mensen deze individu ligt met zichzelf in de clinch heeft no one om zich heen en wat doet zo iemand hahahah ja de gehele dag achter de pc hangen en bull-shit typen,ai baja oen abi sari ati nanga ing.


  Maak melding
 41. Who cares, geef Medusa nu een hand en een brassa en houden jullie nu op met kinderachtigheid want jullie kunnen niet zonder elkaar.
  Un tapu now! A moro mofo.


  Maak melding
 42. MEDUSA: Onder Scholte hoorde je hem niet en nu ook niet.

  MEDUSA de Neerlandicus dat kan wel kloppen dat je mij nu niet, en nooit niet zal horen over een Scholte, want die ken ik niet,en ik hen mn oor te luister gelegd bij onze Minister Pleniplotensario of tewel onze Gevolmachtigd Minister van Curacao in Den Haag, maar die naam zegt hem ook niets.

  En dat moord en doodslag corruptie boevenbende waar jij je het over hebt, dat krijg je als je mensen die op jou SRA en PERO lijken bij elkaar zet dan krijg je Afrikaanse toestanden.

  Have a nice day…..


  Maak melding
 43. MEDUSA:Er wordt daarom ook zwaar kritiek geleverd!

  Yeah right!! van achter je pc op je bijlmerflatje.

  Probeer het eens in Suribabwe, en je kan het mij niet navertellen.


  Maak melding
 44. CUPIDO dank voor je mediation maar ik kan het niet laten onze MEDUSA van repliek te dienen…..

  Maar over een paar uurtjes ga ik stappen, en mn mobiel internet en tablet gaat dan uit..

  Have a nice day…


  Maak melding
 45. I KNOW who doesnt know: Kan je ook een vertaling in een van de moderne talen met je posting meesturen?

  Maar voor nu groeten aan je mattie uit Wishi/Marchena.

  And have a nice day….


  Maak melding
 46. @Who cares
  Behalve een analfabeet ben je ook nog blind!
  Scholte is afstammeling van de Makkamba’s op het mini eilandje Curaçao van nog geen 450 vierkante kilometer groot(61 km lang en een breedte van 5 tot 14 km).
  Dus hij kan onmogelijk sra,pero(voor deze ene keer spel ik die naam op de juiste manier)en op mij lijken!
  Zoals sra het al zei:DE NATUUR HEEFT ONS RIJK TOEBEDEELD MET MELANINE(dit woord moest je ook van sra leren,nôh)!


  Maak melding
 47. @Cupido
  Hij gaat met die dames op stap (dat kan en mag)maar gebruikt bij thuiskomst z’n twee handen op zoek naar iets dat hij niet ziet (noch bezit) om mee te spelen! 😆


  Maak melding
 48. Maske nos Isla ta masho chiquito, suferiesas ta un algu sin equal……..

  Ondanks ons eiland erg klein is, is de liefde zo groot dat het zn weerga niet kent.

  Woorden uit het Liedje NOS ISLA.


  Maak melding
 49. Awanan blau ta rondonan nos isla
  Awanan brian manera cristal
  Solo ta kima i bientu ta supla
  Dushi lugar esey cu nos ta stima, esey ta nos Korsow.

  Blauwe wateren omringen ons eiland
  Wateren die glinsteren als kristal
  Fel schijnt de zon, en de wind die waait,
  Een heerlijke plek die wij zo liefhebben, en dat is Curacao.

  Mundinan seku, barankanang di tur forma

  Dorre bossen, en bergen van allerlei formaten dat is on eland, en daarom hebben wij het zo lief.

  Dushi korsow nos no por lubidele
  Geliefd curacao die kunnen wij niet vergeten.

  Nos Isla dushi Korsow!!!


  Maak melding
 50. Who cares gaat de nacht doorbrengen in homobar en de dames die jij wilt meenemen,ze zijn nep dames ! dat zijn go olo foeroe travesti haha


  Maak melding
 51. MEDUSA: Ik weet nog steeds niet wie Scholte is, heb je hem al de groeten van mij gedaan?

  Heb je misschien ook een link en bron voor mij?

  Of is het weer iemand die je zag nadat je samen met DJOGO je had volgegoten?

  Ik wacht….


  Maak melding
 52. सासुर यदि यहूदियों को ठग ले तो इस में हानी ही क्या है?

  Indien Sasur enkele Joden oplicht, wat is dan het probleem?


  Maak melding
 53. Als jus/pol niet instaat is een beschikking in te trekken da vraag in mij af waarvoor de adviseur 170.000 moet vangen.Kom op Belly!wat meer vertellen waarom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES