Somohardjo heeft buik vol van ‘partner’ Brunswijk

83

PARAMARIBO, 10 mei – Oud-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en zijn Perjajah Luhur hebben de buik vol van capriolen van ‘politieke partner’ Abop van Ronny Brunswijk. De samenwerking tussen de twee is per onmiddellijk opgezegd. De eerste die het moet ontgelden is minister Alice Amafo (Abop) van Sociale Zaken & Volkshuisvesting.

Amafo kan niet meer rekenen op steun van de zes PL-parlementariërs. Tijdens een spoedvergadering is besloten het vertrouwen in de minister op te zeggen. Volgens PL pleegt het ministerie handelingen die “geheel in strijd zijn met de gangbare gedragscode binnen goed partnerschap.” Aanleiding is een vermeende poging van Abop om leden van PL voor zich te winnen. Dit gebeurt in Commewijne, een traditioneel bolwerk van Somohardjo.

Als inzet gelden de zogenaamde on- en minvermogendenkaarten. Deze kaarten garanderen gesubsidieerde medische behandeling. Volgens PL worden de kaarten verstrekt in de vorm van lidmaatschapskaarten van Abop. Somohardjo vindt dergelijke streken niet passen in een goed partnerschap. De twee politieke partijen sloten na de verkiezingen van 2010 een samenwerkingsverdrag. Beide nemen deel in de regering Bouterse.

83 REACTIES

 1. Prachtig ,heel prachtig!!
  Strakjes volgt nog een KNOCK -OUT spectakel tussen plastic Pinda Djakarta Gangster Somo ,en de gang van Brunsie en Amofo!!
  Gesproken over Knock-out slaan,beiden,zowel Brunsie en Somo hebben ervaring hoe het te doen!!!


  Maak melding

 2. Heel goed nieuws ! Het bolwerk staat op instorten. Als Somo ballen heeft trekt hij zich terug uit de Mega Poeder Combinatie, hetgeen betekent dat Bouterse zijn meerderheid kwijt is. lol …:)


  Maak melding

 3. LET OP;
  Ik zei het al,ze gaan makaar nu opvreten.
  BOUTERSE weet hoe hij SOMO EN BRUNSIE tegen elkaar kan
  opjutten.
  Zie daar NU gaat de AAP echt uit de mouwen komen.
  Wie spreekt nu de WAARHEID????????
  AMAFO zal weer tol moeten betalen WAT EEN JO JO is dat mens toch.

  MIJN ADVIES IS: RONNY NU DE STEKKER ER UIT
  EINDE DIENST LAAT ZE HET MAAR BEKIJKEN.

  AI TJE POTIE SRANANG………….SAN E MITIE JU.


  Maak melding

 4. DE BEDRIEGER BEDROGEN.
  Dit gebeurt als je met ratten samenwerkt.
  Brunsie,Bouta Somo zijn riool ratten.
  Vraag aan Bosje wat voor riool rat bouta is, bouta gaat over lijken wanneer om macht gaat .


  Maak melding

 5. Somo verdient wel een stevige klap van Brunswijk. Laatstgenoemde heeft het recht middels zijn partij leden te verwerven, ook bij andere partijen. Het zijn surinamers en elke partij mag zijn politiek voeren. Het is niet in strijd met de wet!
  Somo voelt de bui al hangen en weet dat Brunswijk gestaag werkt aan het Presidentschap.


  Maak melding

 6. Nou nou ! Hebben de 2 vrienden van weleer die R Doekhie enkele jaren terug een pak slaag hadden bezorgd in het parlement nu zelf ook ruzie ?

  Somo is (volgens zichzelf) nergens bang voor en Brunswijk is (naar eigenzeggen) a moro bigi gangster !
  Het wordt spannend !

  Er is nu ook opheft over een vermeende ‘Yacht’ die door Bouterse zou zijn gekocht van Phalad.
  Nou, ik het een foto van die schuit gezien, maar naar mijn idee heeft dat ding veel meer weg van een prauw dan een yacht.

  Als ik het woord yacht hoor, dan denk ik aan de firma Oceanco in Hardinxveld-Giessendam die yachten zoals Nirvana, Seven seas, Indian empress, etc. etc. heeft gebouwd en niet aan het (door C Phalad)omgebouwde ex patrouille vaartuig.

  De NPS is (wederom)helemaal nat gegaan met deze onnozele actie want haar geloofwaardigheid is hiermee nog meer negatief geworden.

  Wat een sukkel is die A. Tjin A Tsoi !


  Maak melding

 7. Het MC Imperium vertoont barsten. Dat heeft te maken met de egoistische drang van enkele coalitiegenoten.
  Ik hoop dat dit het begin is van het einde van een monsterverbond die in juli 2010 is ontstaan!!!


  Maak melding

 8. ABOP aanhang heeft geen ” gwentie”
  De PL is een deegrol, waait met alle winden mee, beiden zijn zeer onbetrouwbaar..

  Als het kabinet valt dan ben ik benieuwd wat voor grootpraats/ sprookjes verhaal/show de wolf gaat opvoeren.

  1-ding staat vast als de wolf ” eruit wordt getrapt ” als press dat de oranje leeuw al klaar staat om hem bij zijn nekvel te pakken en dit is geen sprookje.
  De wolf is flink aan het zweten…


  Maak melding

 9. Waar zijn de Paarse smoelen nu? Wat zei DDB altijd toen hij in de oppositie zat: “Vene fasi, want Somo e doe sa a wani.” Suma fasi now? “We hebben 36 zetels, en de koningin hoeft niet te komen.”


  Maak melding

 10. Dit is het gevolg van: onder valse voorwendselen samenwerken voor het eigen gewin:

  -Brunsie laat zijn gouden kettingen zien en deelt goud uit
  -Commewijne mensen laten zich omkopen voor een min- en onvermogen kaart
  -Somo heeft het nakijken want zijn stemmers blijken slechts waterverf te zijn.
  -Amafo likt haar wonden!

  Mensen, juich niet te vroeg want voor een CIS pakketje loopt iedereen weer terug en was alles weer zoals het was!

  PS Somo krijgt een koekje van eigen deeg want hij heeft de oudjes laten verhongeren op zijn verjaardag. Hij had het bejaardenhuis beloofd te trakteren op warm eten.
  Pleng pleng Somo, kis ju moi!


  Maak melding

 11. Storm in een glas water.Het geld heeft hun bij elkaar gebracht en het geld gaat ze bij elkaar houden.Somo en Lonnie wisten best hoeveel geld El Vene achter gelaten had in de staatskas.En nu de bodem inzicht komt,is dit gekibbel een signaal naar de pres.van hoe verder.En bout gaat over de brug komen.Hoe dan ook.Want anders wacht Boma op hem.


  Maak melding

 12. Buik vol?

  Somo heeft “buik vol” van Brunsi. Als het volk ook niet haar “buik vol” heeft van zulke politieke praktijken dan zal het Suriname nooit goed vergaan.
  Bajesklanten die een -zichzelf trots land noemt- regeren, hebben kiezers die even slecht zijn als zij.
  Corruptie op Curacao is een schijntje van wat er in Su plaats vindt. Wanneer heeft de bevolking haar “buik vol” hiervan?


  Maak melding

 13. Waar is de betaverlijm van Brunswijk dat de 3 partijen AC,NDP en de PL bijelkaar zouden houden tot 2050. Was het een chinese lijm die elkaar eerder loslaat.


  Maak melding

 14. Alice Amafo moest in 2006 aftreden nadat haar jaardag uitbundig was gevierd met overheidsgeld. Nu is ze bezig om on-en minvermogen kaarten te verdelen onder de overlopers.


  Maak melding

 15. Nou, het zij zo, en nu nog dat die eikel van een Paul S, zelf ermee kapt, hij zou er goed aan doen, en ik verwacht zelf nog gedoe vanuit Ronnie B zijn kamp naar die telo aap, straks gaan ze nog op de vuist, en dan weg is Paul, letterlijk en FFFFFFFFFFFFFFF, hopen.


  Maak melding

 16. Voor deze ene keer geef ik de zeventig jarige somo gelijk. Wijsheid komt met de jaren, zullen we maar zeggen.

  Die amofo-dame, is duidelijk een wajangpoppetje van brunsie.
  Geen inzicht, geen visie, niets gaat er van de dame uit!

  Somo, een beetje te late reactie, dit wist je van tevoren, je hebt eerder met deze dame in de Regering gezeten, ze is niet zomaar ontslagen!

  En wat is het antwoordt van het ‘beroemde koppel’?

  Verschuiving van de aandacht van……….welke aboma baja!


  Maak melding

 17. Ze vertrouwen mekaar voor geen cent.Wass niet een bodygaerd van bruinswijk nie gedood bij een van de gearangeerde gesrekken tussen Bouta en Bruinswijk indertijd waarbij Bouta plectig had beloofd Brijnwijk uitgenodigte hebben voor een gesprek maar hij werd gevangen genomen door bouterse waarbij Bodygard werd gedood en Bruinwijk gegijzeld.dus Ze vertrouwen mekaar niet en dat is het probleem van ontwikkelings stagnatie.


  Maak melding

 18. Als het nu ratten zijn, dan rest de vraag, wat waren het toen ze met front in de coalitie zaten?

  Somo doet het uien en aardappelen, Brunsie doet het met on-en minvermogendenkaarten.

  ” Té don man é kon koni, koni man hati é bron ”


  Maak melding

 19. Eens op goudvelden geweest.Wel daar geldt wet van de machtigste sterkste precies als dieren.En boslandbewoners zijn te vergelijken met dieren….Kinderen maken overal eb aan hun lot overlaten alle handelingen precies ongescvhoolde mensen,,,,dus dieren., kinderarbeid hoogste nivo;prostitutie hoognivo,;drugsgebruik hoogste nivo en wie zijn de dealers………Hoofdbaas..Bouterse,,,2de Dino, derde Abrahams,4e Linscheer;5e Bruinswijk ,etc etc allen gelieerd aan Bouterse(Pablo Escobar).


  Maak melding

 20. Dada heeft de zaak onder controle. deze regering gaat de rit uitzitten en ook na 2015 is dada weer president. redimusus staan weer met lege handen hihihi


  Maak melding

 21. Deze man in de rode jas durft nog over streken te praten, terwijl hij zolang hij in de politiek actief is, alleen maar met chantage politiek is bezig geweest, en tot nu toe wordt nog steeds de meerderheid van de javanen bevoordeeld met een perceel bij een aanvraag terwijl andere groepen jaren mogen wachten op een beschikking, of helemaal niks krijgen.
  En wie is Somohardjo om het vertrouwen van Amafo op te zeggen, als of Somo de president is, en hij zal zeker niet uit de coalitie stappen, want dit leven wat hij nu heeft bevalt hem maar al te goed, hoofdzakelijk op vakantie in Djakarta vertoeven, i.p.v. werken voor land en volk.


  Maak melding

 22. Deze somo deelt alleen maar uien en aardappelen uit, om zijn stemvee ‘zoet’ te houden.
  De saoto en petjil-feessies ‘onder de brug’ hebben geen impact meer.

  Somo hoe zit het met de bouw van de dijken. Je hebt duidelijk geen invloed, want voorlopig, zijn de ‘dijkplannen’ in een doofpot gestopt, totdat alles onderloopt.

  Somo hoe zit het met het gezondheidscentrum? De bouw is stopgezet. Waar is het geld gebleven, dat bestemd was voor dit plan?
  Dit zijn de lange- termijn zaken waarmee je de kiezers kunt winnen.
  Ik vind het niet gek, dat men overloopt naar Brunsie.
  Niet dat Brunsie veel uitvreet, maar hij bezit zakken, vol met gouden dukaten!


  Maak melding

 23. Dit is onderhandelen via de media. Er gebeurt uiteindelijk toch niets. Half Commewijne krijgt trouwens een “lantikarta” in ruil voor politieke steun aan een Javaanse partij. Dat is al jaren zo. Andermans belastinggeld als politiek instrument.


  Maak melding

 24. Paars 23
  Abop 6
  PL 5
  Totaal 34 goed om grondwet te veranderen maar hahahahahah never can be so.want een ieder beschermt zijn kont,om niet geboeld te worden.
  met zovelen toch geen qorum(pARMESSAR MOET MEELOPEN OF WORDT MET GEWELD MEEGETROKKEN ALS NIET DAN ……hORB…MOET WIJZEN DAT OOK HINDOSTANEN VAN DE PARTIJ ZIJN ,MAAR WEET NIET DAT HET MAAR EEN HANDJE VOL ZIJN DE MEELIKKERS EN MEEETERS.

  Zo zie je wat hapert.wat niet bij mekaar hoort gaat nooit bemekaar blijven.BLAKAMANG AI JANG BLAKAMANG


  Maak melding

 25. Somo is de grootste overloper,…..wie is overgelopen van het front naar de NDP???? eeee,..laat Somo mij een grote brik geven,..


  Maak melding

 26. @Grasbarki.

  gelijk heb je.Jabini is al bezig de grenzen van zijn Jabinistan te markeren.Net zo als de dieren het doen met geurtjes en hoopjes shit.Wat binnen de geurtjes valt,is van de Saamacca djoeka.


  Maak melding

 27. Volgens velen is Suriname een gezegend land. Waar zij dit op baseren ontgaat me helemaal.

  Het land was beter af geweest met minder natuurlijke hulpbronnen, maar met politici die hun vestand gebruiken en een keer het voorbeeld geven wat goed bestuur is.
  Wat een idioten lopen er rond in de assemblee. Het is gewoon tenenkrommend.


  Maak melding

 28. @djingis khan,
  Sorry djingis, maar je kunt vandaag niet mee eten. De Bruine Bonen is verzuurd en de saté is zo bedorven dat ie stinkt!
  Probeer het morgen maar weer.


  Maak melding

 29. “Als inzet gelden de zogenaamde on- en minvermogendenkaarten. Deze kaarten garanderen gesubsidieerde medische behandeling.”

  Het is de realiteit dat door de jarenlange javaanse heerschappij op het ministerie van Sociale Zaken heel wat javanen onterecht rondlopen met zo’n on-en minvermogende kaart. Nu hebben de djoeka’s de teugels in handen op dat ministerie en krijgen heel wat van hun dat soort kaarten. Het blijft trouwens niet beperkt tot die on-en minvermogende kaarten ook uitkeringen en subsidies worden bij de vleet verstrekt en voornamelijk aan mensen die behoren tot de etnische groep van de minister van Sociale Zaken (Amafo). Een paar maanden geleden klaagde een afdelingshoofd van Sociale Zaken nog dat gezonde djoeka’s langskwamen om onterecht een arbeidsongeschiktheidsuitkering in ontvangst te nemen. Iedereen die z’n ogen open houdt weet dat dit gewoonweg de Surinaamse realiteit is. Nu gaan er stemmen op om in SU een sociaalzekerheidsstelsel in te voeren met de bijbehorende uitkeringen en subsidies. Het is dan onvermijdelijk dat je dan nog meer uitkeringsfraude gaat krijgen. Laat het helpen van armlastige mensen in nood maar over aan de samenleving en maatschappelijke organisaties, de overheid moet niet als sociale hulpverlener/weldoener willen optreden. Verder noet ik nog kwijt dat ik voor zowel Somo als Brunsje totaal geen sympathie koester, laten ze mekaar maar de tent uitvechten en als ze Bouta met zich meenemen dan zou dat helemaal geweldig zijn. Alle 3 zijn door en door corrupt en crimineel.


  Maak melding

 30. Paul motjoman hardjo is te druk bezig met andere zaken dat hij grip heeft verloren op zijn partij. De aardappelen en uien zijn naar zijn hersenloze kop gestegen. Ken geen grotere hoerenloper en landverrader dan Paul. Destijds had Bouta hem bij zijn ballen, vervolgens gaat hij in zee met Front daarna ligt hij weer in bed met Bouta, de man die Somo destijds wilde omleggen. Paul heeft geen principes. Hij heeft een ruggegraat van slagroom. De man verkoopt zelfs zijn familieleden als hij daar rijk van kan worden. Kan mij goed voorstellen dat sommige partijleden hun heil elders zoeken


  Maak melding

 31. सोमो और ब्रन्स्वैक के गाँड़ में जरते लोहा कोंच दे. Groet.


  Maak melding

 32. En wij hebben ons buik allang vol van Paul Somohardjo!
  Paul is niet vertrouwen! Hij denkt absoluut niet in landsbelang.Hij denkt alleen maar aan zelf verrijking!

  Hij denkt allen maar aan vrouwen en pedofilie.

  Wat hebben wij aan zulke figuren anno 2013 in de Surinaamse politiek? Niets!!! Absoluut niets!!!Wij willen mensen met daadkracht. Wij willen géén mensen die met alle winden mee waait!
  Hij is niet sterk. Hij houd zelf niet aan zijn eigen woorden. Weg met Somo! Weg met Somo! Weg met Somo!

  Voor Altijd!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 33. Alweer een uithaal van opa Somo om “in the picture”te komen,maar straks wanneer hij voor zijn baas zal staan zal hij anders piepen. Deze man is totaal onbetrouwbaar.Waar is zijn gouden schoen gebleven? Heeft hij die aan Doekje kado gemaakt?


  Maak melding

 34. Gouden schoen tevoorschijn gehaald maar nu om medetrapper te trappen.Medebroeder wordt vijand en nu gaan de poppen dansen,want Doekhie neemt het op voor Somo.Dus nu weer twee tegen een,maar…. Bravo Tanga ye


  Maak melding

 35. @ koos
  Je hebt groot gelijk over Somo. Javaanse politieke partijen en politici hebben altijd op de wip gezeten om de voor hun meest voordeligste kant te kiezen. Ze weten niet wat het betekent om principes te hebben en om loyaal te zijn.


  Maak melding

 36. somo en lonnie hadden doekie te grazen genomen en nu zitten somo en lonnie in de clinch.wat voor poppen kast is dat …deze gasten zijn schaamteloos bezig dat gehele politiek van ons land naar beneden te halen mang .ze zijn het onwaardig om in het parlement te zitten …nou ja parlement .soms schaam ik mij om het parlement zo te zien ,geen enkele uitstraling geen enkel gezag straalt dat ding uit .dat ding lijkt op een restaurant .


  Maak melding

 37. wanneer komt er een echte parlement gebouw in dit land vraag ik mij af .wat daar staat heeft geen enkele uitstraling soms schaam ik me voor die interieur .
  geen enkel gezag heeft dat ding zoals zelfs mensen als somo lonnie geen enkel gezag uitstralen so so voermang .


  Maak melding

 38. @pero,…mi abi pasensi nanga yu,…tjek luku bun sa ow pesa ,…je gaat schrikken,..Bouterse gaat je zwaar teleurstellen!!


  Maak melding

 39. Ahh…lonnie heeft in het verleden bewezen gevoelig te zijn voor een goede deal.
  Regelt hij de zaak voor de lijder?
  Su let op uw schaduw.


  Maak melding

 40. hé hé nu wordt het misschien even spannend..

  ik ben benieuwd wat de reactie is van de hoofd verdachte..

  vertrouwen opgezegd,door een mede coalitie-partner,betekent niets anders dan de boel afbreken en plaats maken voor anderen..


  Maak melding

 41. suri patriot tot op heden heeft bouterse mij en vele surinamers niet teleur gesteld mie mang ,in tegendeel .
  bouterse doet wat hij kan en er wordt gewerkt in dit land ,dat zie ik met eigen ogen .natuurlijk heb je rotte appels maar dat heb je over al ,zie front .
  ik heb water er worden huizen gebouwd ,het land wordt schoon gehouden jammer dat er nog mensen zijn die dat land nog steeds vuil maken terwijl er hard wordt gewerkt om dat land schoon te houden .front heeft deze dingen nooit gedaan .
  bouta go go


  Maak melding

 42. COMEDY CAPERS met in de hoofdrol:Bravo die geld uitdeelt op het podium, Somo die zijn visvijver wil beschermen en QuestStar DE VADER VAN ALLE LEUGENS.

  Hoe lang gaat deze onsmakelijke film nog duren??


  Maak melding

 43. Wat voor functie/nut hebben de wegwerp analyses van de NieuwFront aanhangers.Ze creeeren alleen maar valse hoop in hun eigen gelederen.Neem van me aan dat de problemen besproken worden en dat de ruzie wordt bijgelegd.Maar sommigen hopen dat Somo en Brunsie samen met VHP en NPS een regering gaan vormen.

  De huidige zetelverdeling ziet er als volgt uit:
  – nieuwfront:14
  – volksaliantie:6
  – a combinatie:7
  – megacombinatie:23
  – doe:1


  Maak melding

 44. Opzegging van de samenwerking komt uit strategisch oogpunt goed uit voor Brunswijk. Hierdoor is de weg open om naar believen te ´vissen´ in de vijver van PL. Persoonlijk vind ik dat geen slecht idee, omdat hiermee de macht van Somohardjo gelijdelijk kan worden verbroken. Deze man moet voor goed uit het machtcentrum worden gebannen. Een rioolrat, die je op een slimme wijze moet ´vangen´.


  Maak melding

 45. Lonnie zegt;

  Hij vist niet in de vijver van PL,” maar misschien springen de vissen eruit”

  ,,ai boi Lonnie…jij raapt op alleen maar de jampa-krobia’s noh” 🙂


  Maak melding

 46. Tja,…in de race naar 2015 hebben ze kiezers nodig, daarna niet meer…..tot de volgende verkiezing weer.
  Dat is het probleem in Suriname,..eigen gewin, en zakken vullen.


  Maak melding

 47. somo en lonnie,het wordt tijd dat jullie ophouden en de zaken strakker aan gaat pakken om onderleiding van president bouterse het land en volk te stabiliseren,anders mogen jullie ook oprotten en mogen dan de goede suri’s op de juiste plek innemen.


  Maak melding

 48. Bouterse wint de volgende verkiezing ruim, geen coalitie vorming. Is te merken aan het Surinaamse
  volk die langzaam uit hun slaap ontwaken en door krijgen waar Bouterse mee bezig is en er inspiratie uit putten en hun schouders onder zetten. Het gaat goed komen. Je hebt een oude gezegde “vraag niet wat je land voor jou kan doen, vraag wat jij voor je land kan doen”. We moeten aan onze nakomelingen denken de nieuwe generatie die van Suriname een betere en welvarend land moeten maken wij het volk van Suriname hebben al teveel geleden.

  ”SURINAME VOORWAARTS” l


  Maak melding

 49. de movinas poepen in hun broek nu er geen valuta meer is,want die hoofd verdachte weet geen raad hoe aan us$ te komen.

  die srd komt niet verder dan zanderij in de wacht ruimte .

  via frans-guyana de poort naar europa is niks te vinden,want alle deuren in parijs zijn dicht die boys aldaar wachten ookal op hun gamele loon..

  ddb kan ook niet naar china gaan,want hoe komt hij dan aan die us$ voor het tanken van die s.l.m.

  dus al met al probleem…


  Maak melding

 50. Paraman,
  Bouterse, veroordeeld voor drugs handel en massamoordenaar, leugenaar, dictator.
  Somo, aanrader,bedrieger en leugenaar.
  Brunswijk, veroordeelde drugs crimineel,bank rover.
  ze zijn volgens mij één pot nat paraman.


  Maak melding

 51. GMAPP
  Paraman,
  Bouterse, veroordeeld voor drugs handel en massamoordenaar, leugenaar, dictator.
  Somo, aanrader,bedrieger en leugenaar.
  Brunswijk, veroordeelde drugs crimineel,bank rover.
  ze zijn volgens mij één pot nat paraman
  =
  Allemaal 1 pot nat ja en jij boelt alsof je leven ervanafhangt flikkerrrrrrr!
  Kijk vooral vanwaaruit je staat te lullen. Wie is de vader van jou koningin???


  Maak melding

 52. @Paraman
  We kijken toch ook niet naar de vader van Bouterse??
  We kijken naar hun kinderen!Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor wat hun ouders hebben uitgevreten en ouders zijn niet verantwoordelijk voor wat hun (volwassen)kinderen op hun kerfstok hebben.
  Dus appels,citroenen,awarra’s en maripa’s!


  Maak melding

 53. @Paraman

  De vader van MAXIMA is niet de koning!!
  Maxima is geen crimineel!!
  Dat kan je niet zeggen van je surinaamse’held ‘ bouta en zijn zoon dinootje!!
  Partners in crime is de beste defenitie voor vader en zoon duo genaamd bouterse!!!!!!


  Maak melding

 54. suriname is an groot en rijk land.everybody suppose to be happy.but aslong die domme schurken en killers het land gouverneuren blijven we maar achter en achtelijk.we need reforms en opstandingen in vele opzichtingen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.