maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBrunswijk: rode loper uitrollen voor diasporavoetballer

Brunswijk: rode loper uitrollen voor diasporavoetballer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – Het Surinaamse voetbal kan buitenlandse voetballers van Surinaamse afkomst best gebruiken. Dit zegt parlementariër en voetbalclubeigenaar Ronnie Brunswijk. Het is bijna een kwestie van levensbelang. Daarom moet de mogelijkheid worden bekeken om de Surinaamse nationaliteit te gunnen, zonder dat de andere nationaliteit wordt opgegeven.

Nu is een dergelijke constructie niet mogelijk. De Surinaamse nationaliteitswetgeving laat het hebben van een tweede nationaliteit niet toe. Maar de staat van het lokale voetbal lijkt pijnlijk bloot te leggen hoe hard een buitenlandse insteek nodig is. “We moeten stoppen te denken dat we het alleen kunnen. Samenwerken is het sleutelwoord”, zei Brunswijk in het parlement. Zijn inzicht sluit nauw met die van sommige voetbalkenners. Die vinden het hoog tijd voor ‘gemengde’ constructies.

Profvoetballers in onder meer Nederland zouden zo kunnen instromen. Overigens zou dat maar een fractie zijn van wat het Surinaamse voetbal echt nodig heeft. Overall management, talentbegeleiding en deugdelijke organisatie zijn nu stuk voor stuk zoek. Brunswijk neemt voor zijn pleidooi een voorbeeld aan Haïti en Trinidad & Tobago. “Deze landen verlenen hun nationaliteit aan voetballers als ze merken dat deze een toegevoegde waarde hebben.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

64 REACTIES
 1. Brunsie begin maar eeersst jouw domme en achterlijke houding eerst te veranderen, want ik ben bang dat jij ze gaat willen leren hoe het moet. Zo dom ben jij wel en bovendien hoe ga jij zee betalen .


  Maak melding
 2. Maar als voetballers in aanmerking voor de Surinaamse nationaliteit komen zal dat ook gelden voor alle andere mensen die dat wensen. Zo werkt de wet nu eenmaal. Suriname houdt consistent de Diaspora buiten de deur. De PSA is een halfslachtige maatregel uitgedokterd door die mensen van SIO en de Surinaamse regering. Volgens die PSA mag een burger van Surinaamse origine alles behalve stemmen, en laat dat nou precies de angel zijn. Als de Diaspora gaat stemmen dan worden de huidige politici nooit meer gekozen. En dat willen ze niet, ook Brunswijk niet.


  Maak melding
 3. Hmm,….waren dit niet de woorden van Bouterse vorig jaar ?? Wat heeft Bouterse hiermee gedaan? niks, noti, nada
  En nu komt Brunswijk hiermee. Is dit soms politiek?


  Maak melding
 4. Het lijkt wel de politiek van Nederland. Pas als ze nodig zijn mogen Surinamers mogen deel uitmaken van het politiek bestel. Net als voetbal. Wanneer Oranje een voetbalwedstrijd verloor werden alle zwartjes het veld ingestuurd om te redden wat er nog gered kon worden. Wij mogen vrij en blij naar Suriname, als we niet uitkijken ook belasting betalen en natuurlijk willen zij profiteren van onze deviezen, maar politieke rechten? Ho maar. De Surinamers zijn net als de Nederlanders bang voor de Surinamers in Diaspora. Neen Suriname, wat u ons te bieden heeft is te magertjes. Onder de zelfde voorwaarden kan ik ook in Florida gaan wonen. En daar is veel leuker.


  Maak melding
 5. Prachtige visie van Brunswijk.
  Ik maak me echter wel zorgen wat voor reactie Nederland zal geven.Dit schrijf ik omdat Nederland er alles aan doet om een einde te maken aan de status van dubbele nationaliteit. Ook is heeft Nederland samen met de Surinaamse overheid een toescheidingsovereenkomst getekend.Het eenzijdig opzeggen, wat het PSA, doet zal Nederland niet accepteren, zeker niet nu meneer DDB het scepter zwaait.
  Ik denk dat er allerlei cq nog meer beperkende maatregelen zullen komen voor mensen met pensioenen en uitkeringen (aanscherping wet Beu). Vanuit Surinaams oogpunt lijkt het allemaal prachtig, maar helaas we zijn niet alleen op de wereld. Men zal voor deze vraagstukken toch wel oog moeten hebben.


  Maak melding
 6. Laat ik hier geen politieke discussie van maken. Bruns is niet mijn favoriete politicus echter deel ik wel zijn visie als het aan komt op sport. Als je kijk hoeveel getalenteerde voetballers van Surinaamse afkomst actief zijn in de eredivisie maar net niet het Nederlands elftal halen zouden deze spelers een waardevolle aanvulling zijn voor Suriname. Of oud spelers van het Nederlands elftal, indien mogelijk. Het wordt de hoogste tijd dat Suriname haar gezicht op een WK laat zien.

  Ryan Babel
  Marvin Emnes
  Ruben Schaken
  Royston Drenthe
  Clarence Seedorf
  Kelvin Leerdam
  Lorenzo Burnet
  Edson Braafheid
  Ryan Donk
  Gianni Zuiverloon
  Kenneth Vermeer
  Eljero Elia
  Luciano Narsingh
  Gino Coutinho
  Mitchell Donald
  Lorenzo Ebecilio
  Georginio Wijnaldum
  Jeremain Lens
  Jeffery Bruma
  Nigel de Jong
  Emanuelson

  VB. Rolando Maximiliano (Bruno) Martins Indi (Barreiro, Portugal, 8 februari 1992) is een Nederlands voetballer van Feyenoord, die in de verdediging speelt. Hij bezit ook een Portugees paspoort, maar hij heeft besloten voor Nederland uit te komen. Surineds moeten ook een alternatief hebben !


  Maak melding
 7. Anthony Nesty Guwtu Boi
  DDB heeft ook deze jongen hemel en aarde beloofd, let wel beloofd en niets waargemaakt.
  30 jaren geleden was het Surinaamse voetbal op een hogere niveau zonder inzet van spelers uit Nederland.
  Geloof in eigen kunnen, waar had ik dit nou weer gehoord???
  Leest u dit a.u.b http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?chapterid=1164&filterid=974&contentid=7&searchID=1406651&columnorderid=-1&orderby=1&itemsOnPage=10&defsortcol=12&defsortby=2&pvname=personen&pis=expressies;selecties&startrow=1&resultitemid=1&nrofresults=12&verityID=/10776/10776/10776/12832@expressies


  Maak melding
 8. Mooi idee,

  Maar hoe zit het met de rest van de diaspora volk. Hoe zit het met de intellectuelen, kadermensen en vooral niet te vergeten de zakenmensen die al tienduizenden zo niet tonnen of miljoenen in het land hebben geinvesteerd.

  Krijgen zij geen rechten en blijven ze gewoon derderangsburgers.


  Maak melding
 9. Foute boel!

  Het lijkt zo gemakkelijk, maar het is verdomd moeilijk.
  Neem als 1 enkel voorbeeld de Amerikaanse spits van AZ, Altidore. AZ moet hem 4 weken missen voor trainingen en voorrondewedstrijden in het Caribisch gebied. Zijn trainer is niet blij. En terecht!

  Als we dit doen met de door Koos (respect) genoemde voetballers dan ligt heel de KNVB kompetitie stil en krijgen alle trainers in de ere of eerste devisie een serieuze hartaanval.
  En wie beloofd mij dat we na al deze ontberingen van Mexico of de VS gaan winnen? Want dat zijn onze struikelblokken en zelfs Haiti en Guatemala en ook El Salvador stonden ons in de weg toen ik nog speelde.

  Ik respecteer de voetballers in de Surinaamse kompetitie, ook al is het niveau nu lager. Met deze jongens moeten we het doen. We gaan met dit voorstel van Brunsi de gehele SVB kompetitie ondermijnen en veel spelers zullen er de brui aan geven want Natio is het enige waarvoor men speelt, om zo in het buitenland te kunnen voetballen als ambassadeur van je land.
  Ik weet het omdat ik het zelf heb ondervonden.

  Het wordt een heel gedoe om deze diaspora-spelers allemaal te laten trainen en spelen in het Caribisch gebied, terwijl hun clubs hier ze hard nodig hebben.
  En wie gaat dit allemaal betalen? Brunsie? Hou op!

  De realiteit wegt zwaarder dan de hoop. Laten we hopen dat het Suriname economisch beter gaat dan zal het ook met de sport beter gaan. Rijke zakenlui moeten benadert worden voor goede sponsoring en bedrijven ook.
  Men moet wel 1 belangrijke zaak in orde krijgen in Suriname: ZAALVOETBAL EN VELDVOETBAL VIA EEN LICENTIE-SYSTEEM GESCHEIDEN HOUDEN. Nu wordt de een gehindert door de ander omdat de spelers van twee walletjes willen eten.
  Eerst een goede reorganisatie van de SVB en bestuur bewerkstelligen en dan plannen gaan maken om het niveau van de Surinaamse kompetitie op te krikken.

  We kunnen dromen van een WK-eindrondemaar weten niet of we het met diaspora-spelers gaan halen. Of zijn we helderziend?


  Maak melding
 10. Suriname, SIO en Brunswijk discrimineren de diaspora; uitzonderingen voor slechts talentvollen is ook dicriminatie tegenover minder talentvollen. De Surinaamse regering heeft geen talentvolle regeerders, wel talentvolle graaiers.

  Een wet voor het algemeen belang zonder aanzien des persoon kan noch de bende parlementariers noch dit regiem door het parlement loodsen omdat het mateloze oplichters zijn.


  Maak melding
 11. 10 mei 2013

  Een zeer practische creatieve denklijn van Brunswijk.

  Maar bekeken vanuit de juridische neerslag van Suriname, het juridische vormstelsel, is het geven van een dubbele nationaiteit niet mogelijk.

  Vergis je niet, veel politici in Suriname zijn ook tegen het geven van die dubbele nationaliteit. Srika heeft met sommigen persoonlijk gesproken- NPS, SPA, NDP – en weet hoe daar het denken zit.

  Toch maar even wachten op de juiste uitkomst van PSA en dat inhoudelijk reageren.
  Srika


  Maak melding
 12. Ik denk dat Sport Suriname geholpen zal worden met een soort semi prof, of prof contract voor alle spelers die uitkomen op nationaal niveau.
  Een goede accommodatie is ook zeer belangrijk en het onderwijs moet sport opnemen in hun pakket.


  Maak melding
 13. PSA kong trong BVvSA (Buitenlandse Voetballers van Surinaamse Afkomst) now now dê. 😆 😆

  Ze proberen het toch hoor!!!!
  Mijn vraag is:
  Slaan wij het belangrijkste (de mening van de jongens) niet over?
  Willen deze jongens (hun ouders niet te vergeten) dit wel?
  Vooral onder dit regiem met cowboy “PiefPiefPaf” Lonny?

  Wat ik heel triest vind is dat er iemand op dit forum namen noemt als:

  Ryan Babel
  Ruben Schaken
  Royston Drenthe
  Clarence Seedorf
  Kelvin Leerdam
  Edson Braafheid
  Gianni Zuiverloon
  Kenneth Vermeer
  Eljero Elia
  Luciano Narsingh
  Lorenzo Ebecilio
  Georginio Wijnaldum
  Jeremain Lens
  Nigel de Jong
  Emanuelson

  En niet weet dat indien deze spelers reeds eerder voor een/het nationaal (Nederlands) elftal zijn uitgekomen,zij (en dat is een regel van de FIFA)voor geen enkel ander land meer mogen worden geselecteerd.

  Dus hoezo een waardevolle aanvulling voor Suriname???


  Maak melding
 14. @Musk

  Ik ben het oneens met je.

  Ten eerste, de FIFA heeft internationale dagen gereserveerd voor landen om interlands te spelen. De competities liggen dan sowieso stil.

  De meeste toernooien worden in juni-augustus gespeeld. Dan is het voetbalseizoen al voorbij. Je hebt wel gelijk dat bepaalde toernooien midden in het seizoen worden gespeeld zoals de Africa Cup en de Caribbean Cup. Ik weet dat ze voor de Caribbean Cup laatst hebben geprobeerd het toernooi te houden in de vakantie maanden, zodat alle andere landen hun voetballers in diaspora kunnen inzetten en dus het toernooi op een hoger niveau komt.

  De meeste trainers zijn niet blij als een speler midden in het seizoen weg gaan, maar hebben wel begrip. Zij weten ook dat uitkomen voor je land het hoogste podium is voor een voetballer. Dit seizoen zag je dat bij Wilfried Bony (Vitesse).

  We gaan niet gelijk van van Mexico kunnen winnen. We gaan zelfs verliezen van Guyana. We moeten opbouwen! Mensen begrijpen niet dat je soms moet vallen, om op te staan en beter te worden. We moeten steeds de lat een beetje hoger zetten. Dus je begint bij Antigua, Guyana, Jamaica, vervolgens El Salvador, Honduras, etc.

  Je idee om met de lokale amateurs te spelen, gaat nog uit van onze amateur visie. Interlands in het buitenland zijn géén snoepreisjes. We moeten gaan om te presteren. De huidige spelers plaatsen op Facebook foto’s dat ze maaltijden eten bij de KFC, voor de dag van de wedstrijd! Ik begrijp het wel, maar we moeten stappen richting professionaliteit zetten. Ook de lokale (jeugd)spelers willen versterking van de Suriprofs!

  Het bedrijfsleven heeft geen vertrouwen in het huidige voetbal en de spelers. Daarom willen ze eerst prestaties zien, en dan willen ze misschien investeren. Het is krom, maar zo is het nu. Als je samen met professionals gaat werken, zullen er meer sponsorgelden binnenkomen. Daar ben ik van overtuigd.

  Ik hoef geen WK te halen. Ik zou al trots zijn als we goed presteren in de toernooien in de regio zoals de Gold Cup én goede kwalificatiewedstrijden voor een WK. Of we een WK halen is altijd de onzekerheid van het spelletje, dat komt vanzelf wel zoals bij Trinidad & Tobago. Als zij het kunnen, kunnen wij het zeker!


  Maak melding
 15. @ een ieder, Let op dat het diasporabeleid allereerst in 2008/2009 door de NDP in haar verkiezingsprogramma (van 2010) opgenomen is geworden !
  In de jaren daarvoor heeft geen enkele politieke partij dit onderwerp ooit aangesneden.
  De VHP heeft dit idee enkele jaren later gekaapt en heeft er een eigen draai aangegeven alsof het hun idee zou zijn geweest.
  Nu heeft Chaan Santhokie een enorm probleem, want hij was de kwartiermaker van dit VHP-diaspora beleid, maar de hele PSA kwestie heeft er een bom onder gelegd die heel binnenkort zal exploderen !!!

  De VHP heeft zoveel tijd, moeite en geld in ‘haar diasporabeleid’ gestoken, maar staan binnenkort met lege handen want de PSA regeling veegt dit VHP beleid in één keer van tafel. Wat sneu voor Chandrika, maar wel een beetje dom !

  Any way, als deze PSA regeling er komt zal deze zeker een grote boost geven aan diverse zaken in Suriname, waaronder ook de voetbalsport.

  Sterker nog, ik denk zelf dat je strakjes zeker 2 nationale teams voor Suriname kan opstellen met de top Suri voetballers die er in Nederland rondlopen en niet zijn geselecteerd voor Oranje !

  We hebben een batterij aan goede spelers van Surinaamse kom af in Europa rondlopen, waar men in Su jammer genoeg niets mee doet.

  En wat Brunswijk betreft, ach die man is gewoon een na-zegger of na-prater want dit idee bestaat al sinds jaar en dag !


  Maak melding
 16. Ach Brunsie jijzelf helpt Suriname geen enkel moer met je aanwezigheid ,niet in zijn ontwikkeling en ook niet in zijn economische vooruitgang!Jij zelf heb geen enkel TOEGEVOEGDE WAARDE voor Suriname ,je bent integendeel een SCHANDE voor Suriname!!
  Als een internationale voetbal ster in Suriname gaat komen spelen dan zal hij valuta willen zien ,dus wij surinamers verdienen SRD’S en de andere in Valuta’s!
  Voor jou zal het een kleinigheid zijn want aan valuta’s die jij op illegale wijze in je bezit heb ,is dat geen probleem,recentelijk nog was je tijdens een show ,dollars aan het rondstrooien!!!
  En wat voor een nonsens denk jij te doen?!!!
  Dus je gaat de wet wederom ombuigen[verkrachten], en iemand de dubbele nationaliteit gunnen omdat het jouw business goed uitkomt?!!!
  En de rest die jij niet nodig vindt moeten het doen met 1 nationaliteit,maar als je een PSA BENT en een voetballer tegelijkertijd ,zal de wet anders zijn ??!!!


  Maak melding
 17. Heeft een Brunswijk een nieuwe cursus gevolgd, wat een visie opeens!!
  Goed dat het idee opnieuw in de schijnwerpers gebracht wordt door een prominent persoon.


  Maak melding
 18. En denkt Brunswijk dat die SuriNeds voor een habbekrats voor Suriname willen gaan spelen en hun carriere bij hun clubs op het spel willen zetten?
  Zonder geld kun je geen goede competitie en jeugdopleiding opzetten, want iedereen die know-how heeft, wil eerst cashen en dan helpen.


  Maak melding
 19. Raj-G,

  Ieder zijn mening, toch?
  Je argumenten zijn goed doordacht en vol goede hoop.

  Over het houden van toernooien buiten de competities om heb je gelijk maar je moet niet vergeten dat er ook getraind moet worden en oefenwedstrijden moeten worden gespeeld. De praktijk zal uitwijzen dat het moeilijker is dan velen nu denken. Veel rijke landen met rijke clubs hebben 2 tot 6 spelers van hun nationale selectie die elders spelen. Die kunnen de lasten dragen. Wanneer we bijna alle Suri-spelers in de diaspora die niet voor NL zijn uitgekomen willen gaan uitnodigen voor Natio, dan krijg je te maken met het kostenplaatje. Een plan maak je aan de hand van je financiele mogelijkheden en dan ga je kijken of het praktisch uitvoerbaar is en niet omgekeerd. Je kan ook kiezen om je plannen op papier te zetten en dan achter de centjes aan gaan, op hoop van zegen.

  Raj-G, ik respecteer de voetballers in Suriname en wil ze daarom niet zomaar aan een kant schuiven voor profs.
  We moeten beginnen met VELD- en ZAALvoetbal in SU te scheiden en een goede organisatie neer te zetten. En als het gaat om bij een GOLD toernooi of een ander Caribisch toernooi goed te presteren en niet op het WK, dan vindt ik het allemaal weggegooide centjes en moeite.

  En toch respecteer ik ook jouw mening want je zit er midden in. Succes!


  Maak melding
 20. Brunsie volgens mij zijn er belangrijke zaken in het land die de voorkeur genieten om opgelost te worden!

  Maar oké;
  Hoe ben je van plan deze voetballers te betalen?
  Heb je überhaupt een onderzoek verricht naar het animo van deze surined voetballers?
  Willen ze wel voor een land spelen, dat bemand wordt door ongeleide projectielen? Ze moeten wel rekening houden met hun reputatie, indien ze een keer terug willen….

  Heb je genoeg faciliteiten in de vorm van voetbalvelden die voldoen aan internationale regels en het bijbehorend materiaal.
  Heb je sponsoren op het oog, die deze voetballers willen sponsoren, met bv de kleding?

  Hoe zit het met de partners en kinderen, krijgen die ook een dubbele nationaliteit?
  Heb je genoeg villa’s en beveiliging om deze mensen op te vangen.

  Het is niet het soort voetballers dat jij gewend bent.
  Denk je dat zij het pikken, als jij plots je gun tevoorschijn trekt, omdat ze niet voldoen aan jou wensen?
  Jou gedrag uit het verleden is een slecht visitekaartje.
  Hoe durf jij je op te stellen, als ‘pleiter’ voor deze voetballers.

  Kortom, keep on dreaming, iets andere koek dan die rick ross van je!!!!!!


  Maak melding
 21. GMAP

  Anthony Nesty Guwtu Boi
  DDB heeft ook deze jongen hemel en aarde beloofd, let wel beloofd en niets waargemaakt.
  30 jaren geleden was het Surinaamse voetbal op een hogere niveau zonder inzet van spelers uit Nederland.
  Geloof in eigen kunnen, waar had ik dit nou weer gehoord???
  Leest u dit a.u.b http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?chapterid=1164&filterid=974&contentid=7&searchID=1406651&columnorderid=-1&orderby=1&itemsOnPage=10&defsortcol
  o ten a personage e stop nanga de le?? in 1988 was shankar aan het bewind(front 40 zetels) lies, lies and only lies), toen anthony su op de wereld kaart plaatste door in seoul aan te tikken in 88 sec net voor de amerikanen was desi nergens te vinden. de democratie (fragiele demo) was net herstelt. hu dan heeft iemand hem wat beloofd??? je lijdt aan amnesia no?? laat je onderzoekn of in mentes of loop langs bij het peter baancentrum of is riag dichterbij!


  Maak melding
 22. Mensen, ik hoop o zo graag dat er een fris en gedreven team van PSA-voetballers (en natuurlijk ook enkele Suri’s) de voorrondes van de WK mogen behalen, en dat dit team ‘Oranje’ uitschakelt !

  Wat zal dan de reactie van de KNVB, Ned politiek, Koning WIllem A., de Ned. pers etc. etc. zijn !
  Ik denk dat de Europese landen Nederland zullen uitlachen omdat ze door hun ingezetenen zouden zijn uitgeschakeld !

  En hoe zou de reactie uit Suriname zelf zijn ????

  Wie het weet mag het zeggen !


  Maak melding
 23. MILTON FLEUR: Er zal geen reactie komen van de KNVB , ook niet van de door jou genoemde personen en organisaties want de overwinni98ng waar jij op doelt komt er nooit, ook de PSA voeballers en de dubbele nationaliteit zal er niet komen, want het zal weer een luchtkasteel van de staatsdebielen in Sur. blijken te zijn.

  Have a nice day


  Maak melding
 24. @Fleur.

  Het voordeel van een surined is, dat je in beide gevallen trots mag zijn, als oranje nou wint of suri, maakt niets uit!

  Beetje natte droom van je….


  Maak melding
 25. Je ziet het zo dat deze Bruinswijk geen ontwikkelings visie heeft zoals eerder door Bouterse reeds verwoordt en dat was een teken voor Bravo moeten zijn dat hij kon opdonderen uit de Coalitie.Ontwikkel je een land met voetballers.Misschien kan hij,heeft mede door bankroof,moorden ,drugshandel quirlla ,illegale houtkap en illegale goudwinning g,geld vergaard dus hen van finacien voorzien,maar darna worden ze een last.Dus welkom zijn een ieder maar vooral degenen die het goed hebben voor Su ,maar ik denk niet dat ze komen zolang deze Dictator en kornuiten aan de macht zijn want momenteel is er geen wet en recht ,alleen de wet van de machtigste geld en wie zijn ze……Bouta en kornuiten,Bruinswijk en kornuiten,Somo en kornuiten en Hok en Caldeira.Al deze namen hebben als synoniem…Volksveraders,moordenaars,oplichters van het volk,misleiders van het volk en geldrovers van het volk.Gos Slaapt niet


  Maak melding
 26. Hahahaha daar heb je dombo allee hahhahaa.
  Google Telefooncoup.
  En Zoek op het net Er was één goud voor Suriname.
  alleen, jij weet geen moer over de geschiedenis van de jaren 80 dus hou je mond.


  Maak melding
 27. 10 mei 2013

  Srika leest en Srika lacht.

  Liever de juiste en officiele formulering van PSA afwachten.

  Ik hoop dat voor de voetballiefhebbers de aanname van PSA,in het parlement van Suriname, geen (voet)balkanker zal veroorzaken.
  Srika


  Maak melding
 28. Ik beweer dat als je met zeg maar zo’n 25 getalenteerde spelers elke dag werkt, dat ze in enkele jaren een sterk nationaal elftal kunnen vormen. En dan heb je niet eens veel geld daarvoor nodig.
  Wat je nodig hebt is een goede trainer en getalenteerde spelers die fulltime beschikbaar zijn en natuurlijk een medische staf. Het kan dus, met weinig geld.


  Maak melding
 29. Velen zijn bang voor concurrentie wanneer surinamers uit Nederland besluiten te vertrekken naar suriname. Dat suriname niet vooruit gaat interesseert men weinig, dat de bevolking eronder komt te lijden interesseert men ook weinig. Het gaat om ” positie “, mijn eten, mijn toekomst en de rest kan mij niets schelen. Zo denkt men daar in suriname. Helaas. Aan de andere kant weer, zal de regering in Den Haag dit ook nooit accepteren. De economie in nederland loopt een flinke deuk op in de koopkracht, en al het geld ( o.a. geld van gepensioeneerden ) zal daar uitgegeven gaan worden. Ho ho, dit mag zomaar niet. Zo denkt men in Nederland dus weer. Het hele eieren eten is dit, suriname mag simpelweg niet vooruit gaan. Het maakt niets uit in welke verhouding, zolang het maar niet vooruit zal gaan. Hier is waar de regering in Den Haag voor eens en voor altijd zal waken. Een ding weet ik wel, ik ga op niemand staan wachten. Maak mijn eigen plannen, voer ze uit, en heb verder met niemand wat te maken.


  Maak melding
 30. Nu komt Ronnie B met dit, en wat dan, zal er er een kentering komen, mooi niet, dit zet je niet zomaar op poten, en wat er aan talent in Ned rondloopt, denken ze in Surinmae dat die jongens daar willen gaan spelen, makkelijk gezegd, maar er gaat een hoop mee gepaard, laat die Ronnie B maar dromen, nooit zal dit de werkelijkheid worden. Die jongens die hier hoog spelen willen goed verdienen en niets minder.


  Maak melding
 31. साला कुत्ता माँगे है अपना काला धन उज्जर करे । और पदगेन्द खिलाड़ी को अपने काले करतूतों के लिए प्रयोग करे मांगे है । बन्दरों का यही काम है । Groet.


  Maak melding
 32. @ Ferdinand Hossnbux

  Ferdinand, dit is niet helemaal waar. Er zijn surinamers die heel goed weten dat zij nooit een telefoontje zullen krijgen om uit te mogen komen voor het nederlands elftal. Zien tegelijkertijd dat andere spelers van buitenlands komaf wel gemakkelijk uitkomen voor hun land, maar wanneer jij voor jouw land ( suriname ) uit wilt komen dan is dat gewoon ” niet mogelijk “. Dom, zou je eigenlijk denken, bovendien ziet het shirt van het surinaams nationaal elftal er toch al ” flets ” uit en zegt in feite al genoeg over de denkwijze om iets te veranderen, laat staan dat er een regeling komt voor de spelers in Nederland.


  Maak melding
 33. somo somo ,je bent meer dan een riool rat .
  deze tjekre tjekre denkt dat hij het zelfde spelletje gaat spelen als wat hij met pa vene heeft gespeeld .
  van de week nog heb ik gezegd dat ze wel de vhp als somo voor groeps familie en eigen belang op komen .lands belang komt op de laatste plaats voor deze etnisch denkende mensen .

  ik ben geen politicus ik ben een gewone burger maar een verstandig mens heeft niet veel nodig om in te zien wat voor spelletje deze somo speelt .ik weet niet hoe mijn president dit probleem met somo gaat aanpakken ,maar ik ga er van uit dat bouterse zich niet laat chanteren als wat somo met vene heeft gedaan …bouta gaat somo moeten bewijzen dat hij de president is .ik hoop niet dat er een scheuring komt …maar mocht het niet anders kunnen dan maar opdoeken die coalitie .dan houdt mijn president toch de eer aan zijn eigen door somo te bewijzen dat hij bouterse niet met zich laat spotten .
  if ai bos mik a bos .if ai porie mik a porie mie mang .
  na mang somo is geen leider die man is onbetrouwbaar .bouta de ndp is nog altijd de grootste partij in ons land wij gaan er voor …wij laten ons niet afschrikken
  wij zijn ndp en hebben geloof in een weder opstanding zonder somo .als wij de oppositie in moeten het zij zo.
  als men mijn mening zou vragen ,zou ik zeggen president zie als er een oplossing is …maar als er geen oplossing is dan maar verkiezingen en niet de zelfde fout maken als wat vene heeft moeten doorstaan met somo
  hier zie je duidelijk dat somo niets van doen heeft met het lands belang ,die man is bezig zijn belangen veilig te stellen met zijn achterban .a zaka zaka mang dies altijd mie wantrouw …het is deze man somo die bij leiding was en zei op een vergadering dat ai dede gie bouta maar bouta kang flauw gie ing .hoigrie so so hoigrie .te joe matie e koor joe a no e lafoe .
  als hij denkt dat hij bouterse onder druk gaat zetten dang a mang dies koor ing krabiasie mie mang .ik hoop niet dat er tweespalt komt komt in de regering maar als het moet dan moet dat maar maar niet ten koste in het voordeel van somo /.
  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding
 34. Een huis zonder stevige fundairing gaat ineenstorten ,zoals in Bagla desh met meer dan 1000 doden,zoook de Luchtkastelen van de huidige coalitie(Mega,Abop.Pl, BEP,Palu,Nw Suriname,KTPI,D21,HPP.DA,BVD,DNP,CLO) en de fundairing is zwak.De stenen vertonen scheuren en brokkelt af.By the way niet de partij maar De Voorzitters en delen ervan.


  Maak melding
 35. Als ze zo vaderlandlievendwaren hadden ze geen interland met Oranje moeten spelen maar voor Su hebben gekozen,maar nu zijn ze afgedank,en oude jaren hier komen slijten,Maar ja hun kennis hebben we nodig daarvan kan gebruik worden gemakt, maar denk je dat de jongere generatie banden denkt te hebben met Su<vergeten maar.Gullit heeft toch eens gezegd dat zijn vader zomaar ergens in Zuid Amerika in een bos gaat lullen.De namen eerder geneomd,hoeveel denk je dat komen …..geen en vooral niet als er hier neits te verdienen valt en een parlementaire Dictatuur heerst.


  Maak melding
 36. Een bekend gezegde luidt: verbeter de wereld begin bij jezelf. Als Brunsje de Surinaamse voetbalcompetitie echt wilt verbeteren dan dient hij bij zichzelf te beginnen want ik ben de gewelddadige capriolen die hij heeft uitgehaald op het voetbalveld niet vergeten.


  Maak melding
 37. lonnie a ka de na joe ai no!!!
  ik gooi die rode loper liever voor die mensen die economisch van betekenis voor dit land kunnen zijn .
  lonnie is ook zo een bekrompen plyer ..wij zitten niet te wachten op voetballers, wij zitten te wachten op kennis .lonnie daar hebben wij wat aan ,niet dat ik niet van voetballen hou .joe nanga asabina verstang sjatoe …oeng ede tranga …jullie bergijpen dingen te langzaam .
  a no beledig mie e beledig maar denk goed na die voetbal is voor korte duur ,economie is kennis lonnie .


  Maak melding
 38. ik heb maar een president en dat is desie delano bouterse ik kijk niet vooruit …gewoon afwachten wat er komen gaat .als bouterse geen president wordt bij de komende verkiezingen ,dan heb ik geen geloof in de toekomst van suriname .ik ga er van uit dat bouterse weer president wordt .


  Maak melding
 39. Pero,

  Geef je het nu al op? Ik zeg je nogmaals: van Nickerie (gaan we hernoemen tot Dhaanyaalay) tot half Paramaribo (gaan we hernoemen tot Parambrahmo) als deelstaat voor de Hindoestanen en iedereen die er nu woont en het andere deel voor de rest. Samen vormen we een federatie. Suriname hernoemen we tot Ganaradjya Surdesh.
  Het kiem is al gezaaid. Moge het groeien en bloeien en vrucht dragen.


  Maak melding
 40. FF de zaken vertalen, beste @kondreman, die geen Kondreman is maar een regelrechte NAZI: साला कुत्ता माँगे है अपना काला धन उज्जर करे । और पदगेन्द खिलाड़ी को अपने काले करतूतों के लिए प्रयोग करे मांगे है । बन्दरों का यही काम है betekend: F#ckin dog has invited their black money. And Pidgen player is asked to use their black deeds. That is all, the monkeys. O wiens soort tongo ye taki, alles wordt uit de doeken gedaan……ja toch. Surinaamse voetballers verdienen alle eer, ze hebben Nederland en Suriname op de kaart gezet…ook voor diegene die dit hier poste.


  Maak melding
 41. @maria,

  Volgens mij had hij al zelf zoiets vertaald in het sranang. Zijn eerdere post luidde:
  Brunswijk wan wittie ing blaka monie. A ab ding ptata foetoebalmang nodoe foe datie. Dat na a her torie.


  Maak melding
 42. Marty, de discussie kun je voeren tot de volgende eeuwwisselijg, feit is het berichtej van die Ronnie B hierboven is het zoveelste lulkoek verhaal, de echte goede voetballer met spirit en wilskracht ga je nooit vinden om te voeballen voor Suriname, geld sppelt ook een rol, je moet een goede technische staf hebben en
  geen Oelewappers als die gasten in Suriname, een goeie memntaliteit bij de speler, gaat niet lukken, ik woon al zolang buiten Suriname en telkens weer komt dit naar boven en verdwijnt weer onder de grond, no spang lees die lulkoek en geniet van het voetbal buiten Suriname.


  Maak melding
 43. Goed idee van Ronnie! Je kan met alle voetballers van Surinaamse afkomst zelfs een Wereldelftal kunnen maken . Om bv deel te nemen aan de Wereldbeker en de Copa America !? met Gullit of Davids als trainer/coach !


  Maak melding
 44. en niet vergeten Seedorf absoluut aanvoerder van het Surinaamse Elftal!Contact
  Opmerkingen en vragen zijn welkom.

  * (Verplicht veld)
  Name: *

  E-Mail Address: *

  Subject: *

  Message: *

  CAPTCHA Code: *

  Pagina’s

  Alle internetbundels
  Hi
  Internetbundels KPN
  Internetbundels Youfone
  MTV Mobile
  Simyo
  Vakantiebundel Vodafone
  Contact
  Dataverbruik
  Dataverbruik beperken
  MB en KB verbruik
  Tips internet op je Mobiel
  Nieuws
  Nieuwe Telfort internetbundels 1 juli 2011
  Disclaimer
  Links
  Prepaid internet

  Links

  20% korting mobiel abonnement
  Aanbiedingen Blackberry
  Aanbiedingen iPhone
  Abonnement gratis gsm
  GSM kortingen
  Korting Samsung abonnement
  Los iPhone toestel
  Mobiel onbeperkt internet
  Vakantiebundels
  Mobiel internet nieuws

  Gratis internet treinen tot 2014
  Als treinreiziger is het je al vast opgevallen dat je gratis kunt internetten in de trein. Dit is een proef welke wordt verlengd met een jaar. Dat zijn T-Mobile en de NS overeengekomen. Mogelijk komt er op termijn ook gratis internet op de grotere stations, maar voorlopig kun je genieten van gratis internet in de […]Andere artikelen die u misschien interes […]
  admin
  MTV Mobile richt zich vooral op mobiel internet
  MTV Mobile heeft de samenwerking met Hi verbroken en gaat nu samen met T-Mobile. En daarmee zet MTV Mobile ook een nieuwe koers uit; men gaat zich voornamelijk richten op ‘mobiel internet’. Doelgroep MTV Mobile Al vanaf dag één richt MTV Mobile zich op jongeren en nu dus ook op mobiel internet. Dit gaat men […]Andere artikelen die u misschien interesseren? […]
  admin
  TV op mobiele telefoon populairder
  TV kijken op mobiele telefoons wordt steeds populairder zo blijkt uit het onderzoek van Stichting Kijkonderzoek over de 2e helft van 2012. Men deed het onderzoek onder ruim 5.268 personen van boven de 13 jaar en nog eens 6.190 huishoudens. Er werd gevraag naar het gebruik van mobiele telefoons, tablets, pc’s en spelcomputers. TV kijken […]Andere artikelen […]
  admin
  T-Mobile nieuwe bundel: Onbeperkt Alles
  T-Mobile komt met een nieuwe bundel vanaf 3 september 2012, de ´Onbeperkt Alles´ bundel. Dit lijkt een antwoord te zijn op de trend bij providers om sms en bellen onbeperkt aan te bieden zoals Vodafone en Telfort doen. Maar ook richt T-Mobile zich hiermee op de grootverbruiker. Deze groot verbruiker krijgt dus wel extra kosten […]Andere artikelen die u mis […]
  admin


  Maak melding
 45. Santihano, goed neergezet door jou, alleen mis ik een jaartal voor een groot evenement, met Surinmae als nr 1 zou 2034 een optie zijn, lijkt me strak, de wereld op zijn kop, het volkslied, mi gado a teng dati, gado srefi o reik a copa uit, zeker weten, hou vol Santhano, zet dit ook in een veel gelezen Ned krant bijv de krant van wakker NED, a torie o seri.


  Maak melding
 46. @Randy dat had ik gelezen, en ik wilde zien wat er precies stond (vooral de naam Brunswijk in Hindi leek me leuk te weten). De naam Brunswijk was niet duidelijk, echter de rest wel…haal dat zelf door de vertaalmachine als je wilt. Bovendien waarom zo iets in een vreemde taal zeggen? Het is toch een Ned-Surinaams forum?


  Maak melding
 47. @maria schatje,

  Van die vertaling van google klopt geen ene moer. Zo zie je maar dat je een taal moet beheersen om het te snappen en niet blindelings op google’s vertaling moet afgaan. Want volgens mij snap zelfs jij die wartaalvertaling van google niet eens.

  Waarom maak je geen bezwaar wanneer er neger-engels geschreven wordt? Hindoestanen wonen al 140 jaar in Suriname en nog steeds is hun taal niet geaccepteerd en wordt hun steeds meer en meer het neger-engels opgedrongen. Nou heb ik laten zien dat ik ook wel wat nengre kan, maar na 140 jaar kunnen de niet-hindoestanen en zelfs vele hindoestanen geen ene moer van het Surinami/Hindoestani. Dat is toch erg treurig?
  En dit forum mag niet discrimineren tussen de in Suriname gesproken talen en schriften. Want ook het Hindoestani is Surinaams erfgoed.

  समझी प्यारी?


  Maak melding
 48. Als er Chinees gesproken wordt vertaal ik dat ook…alles wat er geschreven is. Je kent me niet, en je weet niet of ik discrimineer toch? Je gaat ergens vanuit en je denkt dat je iets weet toch? Google gebruik ik niet om te vertalen en om te lezen wat er staat, er zijn diverse programmas, maar ook Google is redelijk up to date…Of ik het begreep? Dus jij nu weer….zonder vooroordelen, gewoon antwoorden op de vraag, waarom schrijven in een taal die de meeste mensen hier niet verstaan?


  Maak melding
 49. @maria,

  Heb je mijn post dan niet (goed) gelezen? Om duidelijk te maken dat het Hindoestani ook een Surinaamse taal is en ook dezelfde rechten verdient als het nengre-tongo. En om Hindoestanen hier op dit forum bewust te maken dat ze een prachtige taal hebben en dat niet moeten verkwanselen, ook al is het tegenwoordig vies om Hindoestani te spreken en te schrijven. Voor de niet-Hindoestanen is het een eye-opener dat er in hun land een prachtige taal gesproken wordt dat een enorme oude en belangrijke literatuur heeft en dat ook zij daarmee hun voordeel kunnen doen.


  Maak melding
 50. Maar Kondreman, Sranami Hindi is toch een andere taal dan het officiele en standard HINDI? Een die gewoon in het Latijnse alfabet geschreven kan worden en vaak ook wordt? Waarom gewoon Hindi gebruiken want dat is weer een andere taal.Misschien weet u niet wat Anil Ramdas daarover geschreven heeft,moet u een keer lezen. In India kennen ze meer dan 500 talen die allemaal verwant zijn aan het HINDI. India is een groot land en de Surinamers uit India komen uit een piepklein stukje India. Dus nogmaals wat beoogd u?


  Maak melding
 51. Het Latijnse alfabet leidt tot te veel misverstanden in de uitspraak. Het Hindi alfabet is one to one: elk letter heeft maar een uitspraak en elk uitspraak heeft maar een corresponderend letter, dus helemaal fonetisch.

  Indien je het woord ’10 cent’ hoort, kun je in het Latijnse alfabet schrijven: 10 cent, 10 sent. In het Hindi alfabet, ook wel het Devnagari alfabet genoemd, kun je het maar op een manier opschrijven.
  Scholen in Engeland en Nieuw-Zeeland gebruiken het Devnagari alfabet om de kinderen te leren woorden goed te kunnen uitspreken, omdat het fonetisch is en het Latijnse alfabet niet voldoet. En de resultaten, naar zij beweren, zijn heel goed: de uitspraak van Engelse woorden is veel beter geworden bij de kinderen.
  Ik heb mensen de Hanuman Chalisa, in het Latijns alfabet geschreven, op zo’n verkeerde en gebrekkige manier horen uitspreken. Terwijl de mensen die het Devnagari alfabet beheersen, het bijna altijd goed uitspreken. Bovendien, waarom zou je een mooie alfabet als het Devnagari niet gebruiken?
  Indien je alleen woorden wil uitspreken is het erg makkelijk te leren en eenmaal geleerd maak je nooit meer fouten in de uitspraak. Wil je de grammatica leren, dan maakt het niet uit welk alfabet je gebruikt: de regels blijven hetzelfde.
  Het Devnagari alfabet wordt ook voor het Sanskriet en andere Indiase talen gebruikt. Voor veel Hindus is het van belang dat ze gebeden uit het Sanskriet goed kunnen uitspreken. Leer je het Devnagari alfabet, dan is dat probleem opgelost.
  Indien je een beetje moeite doet, kun je het Devnagari alfabet in een maand goed leren (lezen en schrijven).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES