Suriname’s Wageningen worstelt met ‘boze geesten’

76

PARAMARIBO, 9 mei – Schoolkinderen die tijdens de les uit het niets beginnen te schreeuwen en het schoolterrein op rennen. Uitschelden en anderen te lijf gaan. Het is allemaal weer terug op de Muloschool van het voormalige model rijstdorp Wageningen, in Nickerie. Het krijgen van ‘winti’ of bezeten raken door niet bepaald zachtzinnige entiteiten benauwt de microgemeenschap.

Het is de tweede keer in nauwelijks een maand tijd en voor de meeste ouders is dat te veel. Het schoolhoofd blijft al gestrest thuis en het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, heeft een delegatie afgevaardigd. Die moet ten minste de rust terug brengen. “We komen steun betuigen aan de familie en geven aan dat we er voor hen zijn”, zegt Minov-topfunctionaris Kenneth Biervliet tegenover RTV. Een team deskundigen is ingezet om herhaling te beperken.

Binnen de gemeenschap wordt van alles gefluisterd. Leerkrachten en anderen zouden elkaar spiritueel bestoken. De kinderen zijn als het ware tussen twee vuren beland. “Het is geen gemakkelijke zaak. Het schoolhoofd voelt zich niet lekker in haar vel. We hebben haar voorgesteld om met verlof te gaan, maar niet als strafmaatregel”, aldus Biervliet. De deskundigen gaan intussen aan de slag. “Wanneer je met entiteiten werkt, moet je diplomatiek handelen”, zegt teamleider Leendert Pocorni.

76 REACTIES

 1. Aanstellerij!!Ik krijg ook een winti als ik in mijn portemonnee kijk. Ik durf te wedden dat als ze een flinke knal voor hun harsens krijgen, dat het meteen over is. Ik geloof niet in die kul.


  Maak melding

 2. Eens hoor blaka bakra en trouwens wat is er te beleven in wageningen.
  Verveling is ook een van de reden dat mensen het niet meer zien zitten want ze komen niet vooruit met wat ze willen bereiken in hun leven. nickerie heeft hetzelfde probleem.
  De ontwikkeling stagneert en de mensen zijn hiervan de dupe.
  A tang so


  Maak melding

 3. Hahahahaa ik moet echt lachen om die uitdrukkingen van Surinamers over ‘geesten’ op school. Je ziet dat men daar nog achterlijk is en afwijkend gedrag van leerlingen meteen afdoet met ‘winti’ en andere flauwekul. Surinamers hebben een taboe voor psychiatrie. Bij afwijkend gedrag kiezen ze meteen de weg van hun traditionele cultuur en zoeken ook de ‘medicijnman’ of bonoe man op. Ook laat men zich leiden door geestelijken die pretenderen de duivel gezien te hebben. Sorry, maar dit vind ik een achterlijke vertoning!


  Maak melding

 4. Er bestaan geesten (ook boze)…..alleen zij mogen nooit opgeroepen worden…..omdat men deze naderhand niet kan bezweren…Daarom kot-luku is zelf een zeer gevaarlijk spel….men moet weten wat men gedaan heeft en deze last zelf mee dragen…ba zuku kandi ba no fini ma ba yu abi fu tjari.


  Maak melding

 5. @GMAP

  Door de klap van die kronto ziet hy dingens die er niet zijn..
  Hy heeft ook dringend psychisch hulp nodig van dr Joemankhan..


  Maak melding

 6. Roy,
  Hahahahaha je hebt gelijk.
  Ik ben het in deze helemaal eens met plato.
  Het is toch te gek voor woorden dat Suriname al jaren zit met dit probleem en niemand heeft er een antwoord op.


  Maak melding

 7. de leerlingen verhuizen naar een andere locatie, en maak van deze school een shorttime hotel!

  da ga je zien hoeveel boze geesten per direct vrolijk door het leven gaan 🙂


  Maak melding

 8. geen boze geesten, geen wintie. laten ze ophouden. gewoon. aandachttrekken. zo maken ze het wintie ongeloofwaardig. Ik heb een middel om ze te kalmeren. een emmer water over hun hoofd.
  deng sma e lee gi wintie, wiens na boze geesten, ma a sa yere begi toch. pater, pandiet. iman, wintie kenner, du-mang, en toch deng a boze geesten noh e yere. Ik geloofd er niets van.


  Maak melding

 9. Ik ben binnenkort in Suriname en beloof u de geesten weg te zullen jagen en dat meen ik.

  Wel wil ik opmerken dat ik het zeer goedkoop vind om elkaar met geesten te bestoken waar volwassenen niet uitkomen. De kinderen worden nu de slachtoffer…. vreemd land, vreemde gebeurtenissen en verachtelijke acties!

  Jammer dat men zo laf is en geen zaken met elkander bespreekt, maar via geesten!


  Maak melding

 10. Ik stoor me aan de uitspraken van mensen die kort door bocht of ongenuanceerd zijn.We hebben hier te maken met een complexe materie. We hebben te maken met metafysische, antropologische en psychologische aspecten die invulling geven aan het dagelijkse leven van mensen.Mensen die uit een bepaald kader over dit onderwerp kunnen denken zullen nooit ongenuanceerde uitspraken doen. Winti maakt deel uit van het dagelijkse leven van veel Surinamers.Het helpt hen te zoeken naar een manier om zingeving, een doel te geven aan het leven.Het is een actief proces.

  Wat is voor de een nuttig en wat is voor de ander zinvol.De een wil gezondheid en welvaart voor het gezin,terwijl de ander streeft naar bescherming bij het verrichten van criminele activiteiten.Er zijn dus aspecten aanwezig die het gevoel van zin en het gevoel van nut kunnen opleveren.

  Ik denk dat er een verstoring heeft plaatsgevonden in het bereiken van de doelen die de volwassenen of mensen nastreven.De kinderen worden bewust en onbewust beinvloed door de handelingen en de uitspraken die de ouderen verrichten, of ze worden beinvloed door de frustraties van de ouders en dat kan mede van invloed zijn op hun dagelijkse functioneren.Kinderen kunnen op elkaar sneller geirriteerd raken en dit kan emotionele/fysieke uitbarstingen tot gevolg hebben.


  Maak melding

 11. @ RobG,
  Kan je iets duidelijk zijn in jou bewering a.u.b
  Als het volgens jou aan hun ouders licht, dan vraag ik mij af waarom de zoon van Bouterse,Gadaffi en Obiang zo een rijkelijk leventje leiden terwijl hun vader de meest verschrikkelijke dingen hebben uitgehaald,wat ik vreemd vindt aan deze zogenaamde boze geesten is dat ze alleen op arme mensen invloed hebben.
  Ik moet aan Julian Whith denken


  Maak melding

 12. Een bundeling van negatieve energie die tot ontlading komt door zulk gedrag.
  Door te geringe positieve tegenkracht vult het negatieve het leven.


  Maak melding

 13. Weer lekker negatief over de eigen cultuur. Laten we dan het westen nemen. Tot in de jaren 70 van de vorige eeuw liep men achter Freud aan. Nu weten we dat dat allemaal onzin was.
  En ook nu zijn de resultaten van psychotherapeuten niet geweldig. Hun resultaten zijn niet beter dan die van onze genezers. Sterker nog, veel theorieën zijn op onze geneeswijzen gebaseerd. Google maar op neuro- linguïstisch programmeren en Gestalttherapie. De grondleggers van deze methoden hebben eerst research gedaan in India en Afrika.
  En wat dacht je van placebo’s? Medicijnen die niet werken maar mensen wel “genezen”?
  Onze volkeren bestaan al lang. Al duizenden jaren. Denk je echt dat we in die tijd niets geleerd hebben?


  Maak melding

 14. @GMAP
  Broeder, zo dadelijk krijg je te horen dat de kids last hebben van stress…

  Wel, mijn moeder heeft 8 kinderen opgevoed zonder stress met de weinige middelen die toen aanwezig waren.


  Maak melding

 15. De mens moet terug naar God.Hij is de bevrijder van deze lastige bozegeesten.Door de naam van Jezus Christus kan je bevrijd worden als je wil.De belangrijkste stap is je leven aan de Here Jezus geven.Opzich ben ik niet terplekken om een juiste mening te geven.?Maar dit is de beste weg.Roy.Maruis.O


  Maak melding

 16. Roy,
  Brada, geld voor mij precies het zelfde.
  Roy, Suriname dendert maar steeds achteruit, degenen die een goede voorbeeld moeten geven worden buitenspel gezet, ons mooie land Suriname in nu in handen van criminele BANDIETEN.
  Wij van voor de jaren 80 kunnen een vergelijk maken van vroeger en nu,die revo kinderen kunnen dat niet ze zijn geboren en opgegroeid in een land zonder normen en waarden, zie de gevolgen daarvan, men zegt je oogst wat je zaait.
  Beste Olf,R met respect, maar als je naar de wereld kijkt dan zie je dat bijna alle oorlogen in de wereld met geloof te maken hebben.


  Maak melding

 17. Er is nog meer informatie bekend over het in trans raken van leerlingen.Het blijken allemaal meisjes te zijn en het aantal is gestegen tot negen.De meisjes raakten in trans na bezoek aan het toilet.Jongens vertonen deze verschijnselen niet.


  Maak melding

 18. Ik denk dat dit gebeuren gewoon berust op massahysterie ook wel collectieve hysterie genoemd. Dit is wel vaker voorgekomen/ komt wel vaker voor in de wereld. Het kan voorkomen onder kleine en/of afgesloten gemeenschappen waaronder ook scholen, ziekenhuizen etc. Volgens “infonu.nl” is het “vaak gebaseerd op verkeerde interpretaties van een gebeurtenis.”
  Zie voor uitleg
  http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/54235-wat-is-massahysterie.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Massahysterie
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_hysteria
  http://dictionary.reference.com/browse/mass+hysteria


  Maak melding

 19. Pubers hunkeren naar aandacht! Dat proberen ze vaak te krijgen door afwijkende kleding en haardracht, piercings, tattoo’s en nog veel meer.
  Dat is begrijpelijk en hoort bij het proces van volwassen wording.
  Ook in hun gedrag kunnen ze vaak doorschieten, coma zuipen is een voorbeeld.
  Verder is het puber-eigen om het leerproces te verstoren, geen zin in die saaie lessen, dus verstoring.
  Wat mij nu ergert is dat ook de volwassenen meegaan in deze rommel!
  Ook zij hunkeren naar aandacht terwijl ze die fase al lang gepasseerd zijn. Zij zijn er de oorzaak van dat deze rommel uit de hand loopt. Dan hoeven zij ook niet te werken! Stemmingmakerij! Luie donders!
  Begin de kinderen te schorsen die zich zo misdragen en je zult zien hoe snel dit ophoudt….


  Maak melding

 20. @Tristan

  Er is niks mis met het stadje Wageningen!
  Het gaat om een handjevol rustverstoorders. Het gaat om individuen die niet in school wenst te blijven!


  Maak melding

 21. Triest dat bij de afstammelingen van de Afrikaanse etniciteit dit verschijnsel zoveel problemen veroorzaakt bij kinderen op school.

  Men moet nagaan welke families het zijn en de geschiedenis van deze mensen volgen en nagaan hoe ze leven en waar zij zich mee bezig houden in hun vrije tijd.
  Als ze geesten oproepen die ze niet kunnen bezweren, moet men het niet gek vinden dat dit gedrag zich bij hen voor doet. Deze mensen moet men afzonderen, omdat ze een gevaar zijn voor anderen. zichzelf en hun omgeving.

  Wie zich bezig houdt met naar school gaan, je lessen te leren, de ouders doen hun werk en verdienen hun geld, sport en spel kunnen geen last hebben van dit soort gedrag van kwade geesten.

  Als in het weekend in de nacht mannen op de apintie tam tam gaan slaan en vrouwen in schaars geklede lendendoeken hun kont gaan schudden en snel draaiende heup bewegingen maken en met de voeten stampen op de grond bij het maken van kalkoen klinkende geluiden met de keel, terwijl ze onder de mangoboom zijn in de maneschijn en dram drinken, ja! dan krijg je dit soort (ge)doe als je maandag op school ben, slecht uitgerust ben, je les niet kent, huiswerk niet gemaakt is. Het tam tam op de trommel e/o bank en de seki seki van de mannen en swingende en draaien met de heupen bij vrouwen,die wild in de rondte met de voeten stampen op de grond bij het maken van kalkoen geluiden uit hun keel, de doe dans, moet streng verboden worden.

  Als het donker is, moet de mens rustig gaan slapen om weer bij te komen voor de volgende week. Andere soort ontspanning zoeken die dit soort gedrag tegengaat en voorkomt.

  Deze mensen moeten streng heropgevoed worden in barakken/kampementen. De doe moet verboden worden.

  Ik zou niet verbaast op kijken of deze problemen gezocht moeten worden op financieel vlak van deze mensen, maar ook dat de prestaties van deze kids in mei onder de maat zijn en al vast staat dat ze niet zullen slagen voor het eindexamen of het volgende leerjaar niet zullen halen. Ook dat de schoolresultaten weer dit jaar slecht zullen zijn, de leerkrachten niet goed bezig zijn met het lesgeven van hun vakken aan de leerlingen.


  Maak melding

 22. Of ze spelen toneel om lekker aandacht/vrije lesdagen te krijgen of er zitten een aantal steken los in hun hoofden en in dat geval moeten ze naar de psycholoog/psychiater. Een andere rationele verklaring is er niet.


  Maak melding

 23. @Tristan

  ….bovendien hebben al de boze GEESTEN en KWALEN van Suriname hun vaste woon -en verblijfplaats in de stad Paramaribo.
  Om maar enkele van deze boze geesten op te noemen;
  Bouta,brunsie,somo,abrahams,dino,belfort, dus de NDP kliekje!
  En ik weet wie ze oprowpt…Steve Meye..de geestenverwekker van Suriname..[ndp geestenverwekker]


  Maak melding

 24. @ Noiti tik law law risico
  Hahahahaha, ik heb echt smakelijk gelachen om die onzin van je, dank je wel daarvoor. Je hebt zeker teveel naar horror films gekeken mi boi. Die geesten waarover jij het hebt zijn net zo echt als weerwolven, vampiers, zeemeerminnen, het monster van Loch Ness, Big Foot en eenhoorns. Zolang ik geen keihard onweerlegbaar wetenschappelijk bewijs heb gezien voor het bestaan van dat soort entiteiten ga ik ervan uit dat ze niet bestaan, dat is gewoon de rationele en logische manier van doen.


  Maak melding

 25. Enigste manier om deze geesten te verdijven is Lackin offeren want de geesten zijn boos dat hun stadsgenoot zo dom zou zijn en alleen aan zichzelf en familie denk maar en de geesten is vergeten te voeren dus eisen ze hoofd (HOLLE) va..Lackin, ai kroi want is uit Wageningen..Tapoeripa.WAJANO Indiaan…Piaiman,en zelfs dat niet zo best laat staan land uitdragen. Hij is verantwoordelijk voor dat Su LACHERTJE van de wereld is.


  Maak melding

 26. @ RobG
  “Er is nog meer informatie bekend over het in trans raken van leerlingen.Het blijken allemaal meisjes te zijn en het aantal is gestegen tot negen.De meisjes raakten in trans na bezoek aan het toilet.Jongens vertonen deze verschijnselen niet.”

  Goh misschien is er dan sprake van een boze geest die het meisjestoilet heeft bezeten, laten ze dan maar daar in exorcisme doen. Dat zou een leuke film kunnen worden: The Exorcism – Suri Style, in the toilet 🙂


  Maak melding

 27. @ RobG
  “Er is nog meer informatie bekend over het in trans raken van leerlingen.Het blijken allemaal meisjes te zijn en het aantal is gestegen tot negen.De meisjes raakten in trans na bezoek aan het toilet.Jongens vertonen deze verschijnselen niet.”

  Welke jongen/man heeft zich verstopt in het meisjestoilet en laat die meisjes zijn zaakje zien?


  Maak melding

 28. PIEMUL kan het niet zijn dat je je verstopt had op het damestoilet?

  DDB en zn 40 struikrovers kunnen het niet geweest zijn die zitten op het kabinet van de staatsdebielen.


  Maak melding

 29. Wil je graag mijn zaakje zien, Who cares? Je zit er zowat om te smeken. Alleen moet je eerst duidelijk maken wat je bent: man/vrouw, hetero/homo, zwart/blank, klein/fors geschapen, netjes/vies. Douche je elke dag? Trek je elke dag schone kleren aan? Je loopt toch niet een week lang in hetzelfde ondergoed? Heb je een wasmachine? Welk merk en type? Eet je met bestek of met je vingers? Was je je handen na een toiletbezoek? Poets je je tanden tweemaal daags? Waar woon je? Hoeveel verdien je? Eet je dagelijks vlees? Heb je een vetbuikje? Heb je nog al je 32 tanden? Heb je eerder geleden aan een zenuwinzinking? Wanneer? Is er opnieuw een kans erop? Ben je labiel? Ben je flexibel? Ben je fysiek in orde? Heb je je haar glad laten strijken? Hield je niet van je afro-haar? Haat je jezelf? Wie is jou idool? Geloof je in kabouters? Ben je een atheist? Eet je garnalen? Bezoek je de moskee vaak? Heb je het wel eens gedaan met een Turk? Enz.
  Who cares, ga eerst aan de slag met net beantwoorden van deze vragen en val me niet lastig voor je de antwoorden op een rijtje hebt.


  Maak melding

 30. NEN PIEMUL ik wil je zaakje niet zien, maar de dames die wintie in Wageningen hebben misschien wel,na het zien komen ze misschien raken ze niet meer in trance, maar komen ze waar bij hun positieven en rennen ze hard weg.

  Have a nice day….


  Maak melding

 31. Gemeente Wageningen zoekt met spoed:

  Hoofd Bonoeman:

  In deze interessante en afwisselende functie als Hoofd Bonoeman geef je leiding aan 3 assistent bonoemangs. Je fungeert als meewerkend geestverdrijver en bent hoofdverantwoordelijke voor de stand van geesten te Wageningen.

  De belangrijkste werkzaamheden zijn onder andere:

  -Leiding geven aan 3 assistent bonoemangs
  -maandelijks rapporteren van aantal in en uitgaande geesten
  -om kunnen gaan met kleine meisje die bezeten zijn.
  -opstellen van rapportages en analyses
  -Het management adviseren over verbetermogelijkheden en stand van zaken
  -Het onderhouden van contacten met geesten uit andere dimensies
  -diverse bijkomende uitdrijvings werkzaamheden

  Funktieeisen:

  -Afgerond minimaal HBO geestkunde
  -Geen zeven tot even mentaliteit
  -Minimaal 3 jaar werkervaring
  -Uitstekende beheersing van het Surinaams en Wintidialect
  -om kunnen gaan met assimmas, lebas, jorkas, bakroes en div takroes.

  Geboden wordt:

  De salarisindicatie voor deze functie bedraagt ca. SRD.5000 per maand. Tevens zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Waaronder een fietsplan, volkswoning, prestatiebonus en 360 verlofdagen per jaar…

  ‘Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’


  Maak melding

 32. Hahahaha in het parlement van Su reageert men precies zo. Ik, Plato, lig echt krom van het lachen bij het lezen van dit bericht.


  Maak melding

 33. @Rini,
  onze volkeren bestaan al duizenden jaren, denk je dat we in die tijd niets geleerd hebben.

  Je zou haast gaan denken van niet gezien de huidige situatie in Suriname, wat een zooitje is er van gemaakt sinds 1975


  Maak melding

 34. hey blaka bakra,

  jij hoort niet hier thuis.Met je klote woorden.Ze moeten jou hersens maar eens inslaan.Je weet geen ene kanker moer.Ga lekker met je eigen volk bemoeien.
  bleke aap


  Maak melding

 35. Een volk die gelooft in boze geesten is een tribale samenleving. Deze samenlevingen laten zich leiden door ‘godsoordelen’ charalatans en andere geestenbezweerders. Zo’n samenleving is bevangen door angst voor het onbekende en is gedoemd tot de meest angstaanjagende handelingen.

  Ik Plato, schaam mij diep voor dit volk.


  Maak melding

 36. Als een leerling in Nederland een keer geen zin heeft in les volgen dan plaatst hij/zij op Twitter een bommelding, iedereen in paniek en de school is een paar dagen gesloten, in Suriname wordt zo’n leerling bevangen door een ‘boze geest’ en iedereen stinkt erin en het hele jaar door is normaal les geven niet meer mogelijk. Men moet er gewoon geen aandacht aan schenken of zulke leerlingen direct laten opnemen in een psychiatrische inrichting, dan zul je merken hoe snel die onzin afgelopen is.


  Maak melding

 37. Wat een deskundigheid allemaal op dit forum. Suriname zou een gezegend land zijn als u uw deskundigheid daar aan zou wenden i.p.v elkaar steeds voor rotte vis en ik weet al wat niet uit te maken. En dat geldt ook voor de mensen die zich een stuk meerderwaardiger voelen dan anderen.


  Maak melding

 38. Deze kinderen worden tegenwoordig ook gevaccineerd en krijgen epileptische aanvallen. Deze trans(insults) is een rechtstreeks gevolg van de vaccinaties, die in alle uithoeken van Suriname verplicht worden toegediend.

  Vaccinaties zijn niet veilig.


  Maak melding

 39. Meye kan geen doden opwekken,maar mensen genezen met de kracht van Lucifer.Want deze goddeloze leiders(DiDiBrie.Abrakadabra etc.) zijn vastbesloten het gehele Su volk te misleiden en dat doen ze reeds jaren alleen kunnen velen alleen maar paars zien,en het van terugkeer naar de traditionele partijen af te keren.


  Maak melding

 40. Blaka Bakra, je doet je naam eer aan, een Blaka Bakra is namelijk een Surinamer die zichzelf minacht en zich zoveel mogelijk gedraagt als een bakra, terwijl hij, telkens wanneer hij in de spiegel kijkt, weet dat hij zichzelf geweld aandoet. Jij denkt door de grenzeloze overschatting van de mogelijkheden van Bakras, dat Bakras voor alles een oplossing hebben alleen maar omdat ze Bakra zijn. Waarom lossen ze de vele problemen waarmee ze in hun eigen land te kampen hebben dan niet op? Ga daar maar eens over nadenken met je verziekte hersenen.


  Maak melding

 41. Baja Libba joeroe, moeilijk sani, saw sa doe, jongoe,
  pe alladeng fromoe komoppo, en fai kang poer deng now,
  tak takroe sani de ini Sranang , mi sabi mi nafoe dape.
  Jorka, bakroe, libba, boi no mek grap.


  Maak melding

 42. Zijn geesten van voorouders van Lackin en Familie.Zelfs zij zijn niet eens met de Move.Door geesten te bezweren en oproepen heeft lackin en familie nuEnigste zover bereikt in de politiek maar hij had de geesten ook beloofd ook wat voor ze te doen,maar hij kijkt naar zich zelf. Nu zal hij hen tevreden moeten stellen aders worden allen ,de familie Lackin, ook geesten.Zij hebben opgeroepen en hele dorp wageningen lijdt eronder.


  Maak melding

 43. @heal the world

  Dat vaccinaties niet altijd bij een ieder werken, klopt.
  Maar…dit betreft opgeschoten Mulo leerlingen. De vaccinatie-periode is reeds lang voorbij.

  Als men vind dat deze kids stiekum drugs in het toilet gebruiken, dan moeten ze maar een bloedtest doen.
  Trouwens, dit vind ik onzin, want drugs, oftewel XTC, gebruikt men juist, om langer door te trekken op bijvoorbeeld concerten en party’s en goudvelden. Ze schijnen er juist vrolijk van te worden.
  Maar goed, je weet maar nooit, mss heeft het bij deze kids een andere uitwerking, daarom zal een simpele bloedtest verhelderend werken.

  “Wanneer je met entiteiten werkt, moet je diplomatiek handelen”, zegt teamleider Leendert Pocorni.
  Entiteiten?????????? diplomatiek????
  Deze man heeft duidelijk geld nodig.
  Af en toe….


  Maak melding

 44. @@@ radjadjah
  waarom lackin en geen santhoki of randjietsingh .
  zie die beelden die overal in het land zijn die afgoden die worden gediend .al die beelden geven een heel vertekend beeld ,toen ik in suriname was schrok ik mij wild van al die beelden .wie weet zijn dat de vloek waarom kinderen problemen hebben op scholen .
  ik vroeg mij af waarom die beelden bij die brug staan .
  heeft een afschuwelijke uitzicht hoor .mensen hebben vrije menings uiting en vrijheid van god dienst .
  maar wat ik heb gezien is afgoderij ,iets anders kan ik niet van maken .de staat moet optreden tegen dit soort wanpraktijken .


  Maak melding

 45. @ Ik
  Kom je misschien van de maan of mars???????????
  Kan me niet voorstellen dat je zo een domkop kan zijn dat je nieteens weet dat de Hindoesme de derde grootste godsdienst is van de wereld .Luister eens;De Vedas(heilige boeken) zijn de oudste geschreven boeken;De vedas staan geschreven in de sanskriet en de Hindoesime vloeit voort uit de veda,wat een levensvorm en Filosofoe bevat die geen enkel ander godsdien of geloof heeft.De Hindoeisme gelooft in de natuur en er moet ergens een macht zijn die alles regelt dus wind,regen,hitte alles wat op aarde gebeurt.En om de natuur te dienen kan je een deel ervan bijv iets die dat voorsteld aanbidden en via dat de machtigste die alles organiseerd bereiken.terugkomen op de vedas wel hieruit blijkt dat de Veda de oudste boeken zijn ,de sansktiet de oudste geschreven taal en de Hindoeisme de OUDSTE geloof.alle anderen zijn erna gekomen dus weet eer te praat.De Egyptenaren hun hoofdgod was de Zon Re zoook de Hindoeisme de hoofdgod die alles op aarde geeft nenergie waardoor we kunnen leven en dus hem aanbidden en niet iets dat zegt dat ik god ben os zoon of wat dan ook.Lucifer bestaat volgens jou maar heb je hem gezxien ,of wel… BOuterse en andere bekeerde engelen van kwaad…Abrahams lackin.etc.


  Maak melding

 46. @radjdjah

  In India is heiligheid nog heel gewoon. Bergen, rivieren, bomen en plaatsen kunnen heilig zijn. Sommige dieren zijn heilig — en niet alleen de koe. En mensen kunnen heilig worden.Voor de gelovige Hindoes is hij is per definitie een ‘heilige’. En voor velen lijkt de voornaamste ‘zelfkwelling’ te bestaan uit het roken van veel hasj en wiet.Ik vind wel een raar geloof hoor? radjdjah!


  Maak melding

 47. @ Leonard
  “Waar is Steve Meye??????”

  In Bouta’s reet 🙂

  @ ik
  Als je je zo druk maakt over ‘afgoderij’ dan zou je je ook druk moeten maken om christenen die een magere jood aan een kruis aanbidden en om molims die hun boekje (de koran) en een of andere zwarte steen in Mekka als iets heiligs zien.


  Maak melding

 48. ik, als jij iets ziet waar jij de achtergrond van weet of niet begrijpt geef er dan geen oordeel over.
  Tolerantie en respect voor het geloof cq.levensovertuiging van een ander kan toch geen kwaad, is een andere opvatting over het voorgaande al niet het begin van discriminatie? Respect man.


  Maak melding

 49. Esmerald
  De veiligheid en effectiviteit van vaccinaties zijn nooit onderzocht. De ergste bijwerkingen van vaccinaties worden angstvallig weggestopt of kinderen met vaccinaties worden omgebracht. Vaccinaties zitten vol met thiomersal (kwik).
  Je hele leven heb je daar last van.


  Maak melding

 50. Sommige mensen weten niet wat ze schrijven ,denk goed na voor dat je iets schrijf
  Over geloof relegie wat dan ook ,geef je mening maar blijf gewoon groet RK


  Maak melding

 51. Waar ik me aan erger is dat er niet meer normaal gepraat wordt. iedereen bekt iedereen af. hoe kunnen verstandige mensen nou zo met elkaar komen. kom tot een dialoog of denk eerst na voor je praat. houd anders je bericht voor je. is beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.