Agent die Rishi Chandrikasing doodschoot wordt vervolgd

93

De agent die in november vorig jaar de 17-jarige Rishi Chandrikasing doodschoot op het Haagse station Hollands Spoor, wordt vervolgd voor doodslag en zware mishandeling met de dood als gevolg. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. De agent wordt verweten dat hij niet in de juiste schietpositie stond. Hij wilde de jongen, Rishi, in zijn been schieten, maar raakte hem in zijn hals.

Volgens een reconstructie van het Openbaar Ministerie had Rishi kort daarvoor een ruzie met een Brit. Rishi zou hebben gezegd dat hij een pistool bij zich had. De Brit waarschuwde vervolgens de spoorwegpolitie, die agenten naar het perron stuurde.

Toen Rishi de agenten zag, probeerde hij te vluchten. Hij zou daarbij ook naar zijn broek hebben gegrepen. Een agent dacht dat hij een wapen wilde pakken en besloot te schieten. Dat deed hij volgens het OM in een verkeerde houding. Op camerabeelden is volgens het OM te zien dat de agent nog aan het rennen was en dus niet schoot vanuit een stabiele houding. Later bleek ook dat de jongen helemaal geen wapen bij zich had.(Bron: NOS.nl)

93 REACTIES

 1. morgen gaan we van een bepaalde clubje horen dat ook het OM racistisch is.
  Ik ben blij voor de familie dat het OM de agent gaat vervolgen voor doodslag en zware mishandeling, zo hoort het in een democratie.


  Maak melding

 2. – rishi heeft ruzie met een brit

  – brit belt met de politie…er is er 1 hier met vuurwapen

  – politie snelt,…eentje is duidelijk nerveus en schiet

  – vandaag treurt 2 familie’s

  – brit de medeveroorzaker ontsprint de dans

  – ai boi brit


  Maak melding

 3. Tegenwoordig zie je alleen maar hele jonge blanke blauwogige agentjes lopen, man zowel als vrouw, die het werk totaal niet aankunnen. Die worden wel aangenomen. De opleiding wordt alsmaar gesimplificeerd. Ze moeten vissen in een krappe vijver qua personeel dus de standaard qua kwalitiet gaat ook zienderogen naar beneden. Spreek een agent op straat aan en je slaat steil achterover over de rommel die uit zijn of haar mond komt.
  Vindt u ook niet dat de politie tegenwoordig tevaak te snel schiet…..waar is de pratende agent van vroeger gebleven…Het pistool is echt het uiterste middel!!!!!Het is in dit geval simpel…drie agenten ter plaatse en een trekt en schiet…ma hoe dan…waarom hebben de andere twee, een in uniform en een in burger, de noodzaak voor het schieten niet gehad???


  Maak melding

 4. @MEDUSA,
  Omdat ze de familie even koest willen houden, hij wordt gewoon vrijgesproken of komt met een kleine boete c.q disciplinaire strafje ervan af.


  Maak melding

 5. Ik geef alleen aan hoe krom jullie denken.
  In Suriname worden vermeende criminelen doorzeefd met kogels en jullie vinden het allemaal goed.
  hier in Nederland wordt een jongen doodgeschoten door de politie is het gelijk racisme in jullie ogen.
  Wat voor isme was het in Boston?
  Een andere gek beschuldig mij tot het aanzetten tot haat. Deze zelfde inconsequente idioten waren stil toen hun president protesterende jongeren als vijanden van het volk bestempelde, deze zelfde (mensen) dwazen hadden het over veel licht getinte Surinamers de mee deden aan het protest tegen amnestie.


  Maak melding

 6. @ GMAP
  In tegen deel ben jij inconsequent!
  Je vergelijkt Nederland met Suriname!
  En een verdachte met een rover en moordenaar!
  Appels met peren en Awarra’s met maripa’s.


  Maak melding

 7. Rishi greep naar zijn broek!! verhaal 1 kant! voor de vermoorde is het zwijgen opgelegd!! De politie voor altijd schorsen!! en forse schade vergoeding voor de nabestaande.


  Maak melding

 8. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid komt, maar ik blijf erbij dat Rishi de 17-jarige crimineel nu nog leefde als hij zich aan de regels van de reclassering had gehouden, en was oom agent gewoon nog aan het werk.

  Ik hoop dan ook dat als oom agent schuldig bevonden word, er met een berisping vanaf komt en ontslagen word want hij is al genoeg gestraft.

  Ik ben nu nog alleen benieuwd wanneer het O.M. in Suribabwe de tientallen burgers die standrechtelijk ge-executeerd zijn,doorzeefd zijn door kogels,de zwerver die uit een boom geschoten is, en de Hotelhouder Stolk waarvan zijn weerloze zoon zwaar mishandeld is allemaal door de politie, openheid van zaken geeft en vervolging inzet.

  En slaan jullie maar nu aan het minnen en schelden, want dat kunnen jullie paarse schapen als de beste, scheld vooral maar veel en heftig en ik zeg WHO CARES…………and have a nice day….


  Maak melding

 9. MEDUSA,
  geeft mij een grote break van jou .
  Moord is moord, of het in Nederland gebeurd of in Suriname.
  Ik vergelijk niet de landen met elkaar, maar de manier van reageren van sommigen hier op WKN.
  Ik ben tegen de doodstraf, het maakt mij niet uit of het in Suriname Amerika of Holland wordt uitgevoerd ik ben er tegen.


  Maak melding

 10. @Who cares
  Je krijgt van mij een dikke min plus nog de opmerking dat Curababwe ook aardig maar wel eenparig versneld in de voetsporen van,wat je Suribabwe noemt,treedt met de kanttekening dat het einde daar nog niet in zicht is!!
  Have a sad day!


  Maak melding

 11. @ GMAP
  Nee hoor!Van mij krijg je geen grote break,zelfs geen kleine!!
  Lees jouw reactie van woensdag 8 mei 2013 om 11:56 uur maar ’s goed over!Er is een groot verschil tussen de 2 gevallen!


  Maak melding

 12. MEDUSA: blijft maar gestoorde onzin uitkramen om haar gelijk te krijgen, maar dat heeft onze Neerlandicus wannabee niet, dus krijgt ze het ook niet, nu niet never nooit niet.

  Never, nunca y hamas……..

  GMAP: Keep up the good work, en laat het paarse tuig van de richel voor wat ze zijn.


  Maak melding

 13. martel, vermink en vermoord standrechterlijk 15 mensen en je mag 30 jaar van je vrijheid genieten en vervolgens beloont worden met een presidentschap.
  En niemand lult er nog over nabestaanden en treurende moeders.
  Er lopen ook nog agenten rond die 4 ongewapende mannen hebben vermoord. Dat zijn totaal 19 slachtoffers van moorddadig geweld.

  Alles in de doofpot, mark my words


  Maak melding

 14. EINDELIJK, het onderzoek heeft wel verdacht lang geduurd.
  Het argument dat sommigen gebruiken namelijk dat de agent terecht heeft geschoten omdat hij dacht dat de jongen een wapen had is bullshit omdat zolang iemand geen wapen tevoorschijn haalt die persoon geen objectief gevaar vormt voor de omgeving en er dus geen rechtvaardiging is voor de politie om gericht te schieten op de verdachte. Anders kan iedere agent er altijd op los knallen en er vervolgens ongestraft mee wegkomen zolang hij maar komt aandansen met het excuus dat hij vreesde dat de verdachte gewapend was. Bovendien moet er, als er uberhaupt gericht wordt geschoten, zoveel mogelijk gemikt worden op de benen of het onderlichaam om de verdachte zoveel mogelijk levend in te rekenen, daar worden ze ook op getraind. Het is overduidelijk dat de schietende agent fout zat.


  Maak melding

 15. Het feit alleen dat bepaalde figuren (Gmap,who care’s enz) zich over deze zaak nog durven uit te spreken, na alle vuilspuiterij, direct na de zeer tragische dood van deze jongen, laat duidelijk zien met wat voor een schaamteloze en laag bij de grond levende schepsels zonder karakter, wij hier te maken hebben.

  Verdere pogingen van het O.M om de (ware)toedracht te verhullen, worden dus opgegeven (het kan blijkbaar niet anders).
  Het is nu wachten op de vonnis van deze koelbloedige MOORDENAAR.
  De uitspraak zal waarschijnlijk luiden;
  Veroordeling tot het volgen van de verplichte schietoefeningen.


  Maak melding

 16. @ Who cares
  1.Weet je niet dat er na een dubbele punt,een directe rede of een opsomming etc. volgt?
  In jouw geval zou de zin die erop volgde dus een hoofdzin (gebiedende wijs dus zonder “t”)moeten bevatten?
  Dus ….
  a.MEDUSA,blijf (zonder “t”) maar gestoorde onzin uitkramen enz.
  of –
  b.MEDUSA (zonder:) blijft maar gestoorde onzin uitkramen

  2.Dat NEVER NOOIT onzin is?
  Omdat 2 ontkenningen naast elkaar in een zin,elkaar opheffen?
  Dus never nooit = (n)ever (n)ooit= ooit?
  nooit niet = ooit,niet nee= Ja!OEN!!!
  – – = + domoor!

  Je praat maar mensen na en neemt hun stommiteiten over.
  Dit gedrag noemt men in betere kringen verbalisme (of papegaïsme)!!

  Het valt mij dus erg tegen van iemand die zó prominent zegt 5 talen in WOORD en GESCHRIFT TE BEHEERSEN!
  Ik hoop dat het er met de resterende 4 talen niet zo belabberd uit ziet!
  STERKTE LINGUÏST!!!:lol: 😆


  Maak melding

 17. Ik ben het ergens met @MEDUSA wel eens!
  -Verder ben ik blij om te horen dat die gestoorde agent zijn straf krijgt. -Ik hoop ook dat ze het pedofiele bende-netwerk in Nederland opdoeken, want het stikt van de kinderverkrachters in Nederland. Het wordt steeds erger. Voorheen zag ik in het nieuws alleen buitenlandse nieuws, nu stikt het vol met Nederlandse blanke corruptie, pedo, homohaat, schiet incidenten, moord, Katholiek kerk- haat en misbruik, crisis, noem maar op! Nederland is nu het echte “wild west” geworden, Hahahahahaha. De rechters in Nederland raken ook de weg kwijt. Ze verdrinken in hun eigen rechtssysteem. Het lijkt wel Armageddon. De politie in Nederland werkt erg gefrustreerd. Ik ben erg trots op Nederland, zucht! Surinamers, trek je niets van aan wat de blanken hier op de forum komen verspreiden, want in eigen land gaat het veel erger aan toe. Always keep this in mind!


  Maak melding

 18. @ MEDUSA
  Jij zit echt een hoop onzin uit te kraaien. Die 4 VERDACHTEN die doodgeschoten werden in Suriname waren ook ONGEWAPEND, bovendien is het maar de vraag of ze allemaal zulke grote criminelen waren als ze afgeschilderd werden. Parbode had een artikel daarover gewijd en van zeker 2 staat helemaal niet vast dat ze in het criminele milieu actief was. Sterker nog er is betrouwbare info dat ze alle 4 gewoon een stel goudopkopers waren op weg naar een goudopkoop. Ik zie dus helemaal geen verschil tussen de NLse zaak en de Surinaamse zaak, de Surinaamse zaak is zelfs nog erger want daar werden niet 1 maar 4 ongewapende mensen doodgeschoten en die zaak werd gelijk in de doofpot gestopt want ik hoor niets over het zogenaamde onderzoek en of de betreffende Faya Blo schutters ooit vervolgd zullen worden.


  Maak melding

 19. @Ray2
  Je onderscheidingsvermogen nadert het absolute nul(zero)punt!

  1.De politie (KPS) was op zoek naar die bende van 4!
  ZE WERDEN AL EEN TIJDJE GESCHADUWD.

  2.Rishi WERD NIET GESCHADUWD en was tot op het moment (van zijn dood) een VRIJ MAN zoals ik en hoop ik jij!


  Maak melding

 20. Onze OKAD heeft zich vast benoemd tot opperrechter, en het vonnis van de politieagent ligt al klaar.

  Maar gelukkig leven we niet in Suribabwe, en gaat de onafhankelijke rechter zijn oordeel vellen.

  Mijn hoop is gevestigd op de rechter die zich zal uitspreken ten gunste van oom agent,die na een lange nachtdienst in een fractie van een seconde een beslissing moest nemen.

  Crimineeltje Rishi had nog geleefd had hij zich aan de regels van de reclassering gehouden.

  En OKRA wanneer gaat het O.M. in Suribabwe de koelbloedige moordenaar en veroordeelde drugsdealer DDB vervolgen?
  Om maar niet te spreken over zijn 40 struikrovers.

  Het O.M. in Suribabwe heeft w.a. het niet opgegeven om de ware toedracht te verhullen.

  Durven ze misschien niet met 8 dec. 1982 in het achterhoofd?
  Od hebben ook zij kogelbrieven ontvangen?

  Ik wacht en have a nice day!


  Maak melding

 21. MEDUSA: Je blijft maar gestoorde onzin uitkramen om je gelijk te krijgen, maar het gaat je niet lukken.

  Rishi was onder huisarrest zat in een woongroep en mocht de groep alleen verlaten voor onderwijs en bezoeken aan de reclassering.

  Je liegt dat je barst, je kan zo assembleelid of lid worden van de bestuursmaffia in Suribabwe, die liegen net als jij voordat ze hun mond open doen en ook waar het zwart op wit staan zijn jou en hun leugens resistent tegen de keiharde waarheid.

  En ga vooral niet in op mijn posting bij gebrek aan argumenten, zoek de vooral taalfouten maar uit.

  Je bent bij deze gepromoveert tot Filosofe van de koude grond….

  Have a nice day….


  Maak melding

 22. Verklaring van deze agent is: Ik wou op de benen schieten maar heb per ongeluk de nek geraakt???? Ik weet niet wat ik me hierbij moet voorstellen… Was hij zo blind of liep deze jongen ondersteboven???

  Ik zou zeggen Specsavers verkoopt heel goedkope brillen al vanaf 79 euro…


  Maak melding

 23. Voor de sabie so’s onder ons!UPDATE: do 27/12/2012:

  De vorige maand door een agent doodgeschoten Rishi is nooit vervolgd voor een steekpartij. Ook golden voor de 17-jarige Hindoestaanse jongen geen restricties in verband waarmee hij op 24 november niet op station Hollands Spoor had mogen zijn. Dat laat het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag weten.


  Maak melding

 24. Wie zo prominent beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT TE BEHEERSEN van hem moet toch op zijn minst verwacht kunnen worden dit korte stukje tekst te begrijpen OF NIET?

  😆 :Llol:
  Haaaaaaaaaaaaaaaaaaai boooooooooooiii WAT EEN ONTDEKKING!


  Maak melding

 25. Je blijf maar kakelen als een kip zonder kop, en steevast vergelijkingen trekken die niet kunnen.
  Je bent duidelijk genoeg niet behept het vermogen tot het onderscheiden van dingen,een beetje wiskundig inzicht is je absoluut niet gegeven, hou je dus verre van vergelijkingen.

  So…Kiss the devill’s ASS and,

  Have a nice day…..in HELL.


  Maak melding

 26. OKRAD: Vergelijkingen trekken doet je plotseling heel erg veel pijn schijnbaar.

  Het komt je nu niet uit!

  En OKRAD ik geloof niet in God ook niet in de duivel, en in de hel al evenmin…

  So go and kiss YOUR devil’s assh*le

  and meanwhile have a nice day…..


  Maak melding

 27. @GMAP
  Broeder, jou terecht geplaatste opmerkingen/reactie/feiten maakt dat velen lange tenen krom beginnen te trekken…
  Daar hij/zij niet in staat is de waarheid te accepteren gaat men lopen beledigen.


  Maak melding

 28. Zoals reeds eerder beweerd werd ,zal deze agent vervolgd worden.Nederland is geen Suriname waar er moorden gepleegd worden en die dan nooit onderzocht worden.,vooral niet wanneer je degene die moet straffen de’trotse’ eigenaar is van AMNESTIE en bovendien je ‘baas’ nog erbij!
  Lang leve het RECHTSSYSTEEM in Nederland. Van Suriname kunnen we helaas niet hetzelfde te zeggen!!


  Maak melding

 29. Beste nabestaanden, ik weet dat ook deze dag zeer pijnlijk is omdat je hebt moeten strijden om te bewijzen dat je kind is afgeslacht.

  Het OM criminaliseerde deze jongen wat volgens de theorie van het OM goed zou moeten maken dat deze jong vermoord/afgeslacht is.

  Dit is het bewijs van wat er allemaal mis is in dit land. Als gekleurde ben je een tweederangsburger. Dankzij de druk van de media is het OM ertoe gedwongen een gedegen onderzoek in te stellen.

  Nederland die het allemaal meent goed te doen terwijl zij aan de lopende band de rechten van het individu schenden en met aanzien des persoon zaken behandelen.

  Heel veel sterkte aan de nabestaanden en ik hoop dat justitie flink mag bloeden voor het zout dat zij op de wonden van de nabestaanden wreef nadat het jong afgeslacht/vermoord werd.

  Nog maar afwachten of de rechter deze zaak onafhankelijk genoeg behandeld. Want in Nederland ben je op grond van je huidskleur al veroordeeld door de rechters. Nog erger als ik Suriname!


  Maak melding

 30. LINLONG: In Suribabwe word je helemaal niet berecht door de rechter, je word of op de vlucht doodgeschoten, of de zaak word in de doofpot gestopt, of je word standrechtelijk ge-excecuteert.

  En in Suribabwe zijn er geen onafhankelijke rechters, want die moeten vonnis vellen onder het juk van dictateur, bedreiging en kogelbrieven.

  Have a nice day ling long….


  Maak melding

 31. In Su praten we over 8 en 9 december en Moiwana,maar er zijn tusseb 80-87 en 90 2000 zeker ongeveer 1000 slachtoffers waarover we niet weten….Gooding Latjman.Leeflang,Hawker,Horb,Fernandes.mahadew, Panday etc etc


  Maak melding

 32. @linglong…8 DEC. EN MOIWANA
  4 0NGEWAPENDE MANNEN DOOR DE POLITIE AFGEMAAKT.

  DUS HOU JE GROTE BEK EN KIJK EERST IN EIGEN KEUKEN.


  Maak melding

 33. Op de vlucht doodgeschoten blijkt achteraf marteling en standrechtelijke executie te zijn.
  In Nederland ben je op grond van huidskleur al veroordeeld door de rechters,dit zegt iemand die van de pot is afgerukt,kijk in Suriname en hier op WKN hoe over de marrons wordt gesproken dan piep je anders.
  @ Radjdah,die uilskuiken die hier de boel lopen te terroriseren kenen hun eigen geschiedenis niet.


  Maak melding

 34. @Who cares

  Het is nu wel duidelijk dat sinds je verbanning uit het basis onderwijs, vanwege onzindelijk en onzedelijk gedrag, er geen enkele poging daarna is ondernomen om je nog enige kennis en fatsoen bij te brengen.
  Het trieste gevolg daarvan merken wij nu op het internet.

  Ook enige geologische kennis ontbeer je.
  Waar ligt ” suribabwe ” rund ?


  Maak melding

 35. Het Openbaar Ministerie verklaarde dat de agent -tegen de instructies in- nog rende en niet in ’n stabiele positie stond, toen hij schoot.
  Dus het OM geeft hier nu bij voorbaat al aan, dat de agent fout zat/zit…

  Ondanks de foute beslissing & daardoor tragische dood kun je @linglong, hier NÍET van “afslachten” spreken!!


  Maak melding

 36. OKRAD: Suribabwe daar kom je vandaan, en dat is synoniem voor varkensstal en stinkriool..

  Hoop dat je genoeg geinformeerd bent over je afkomst.

  Have a nice day…


  Maak melding

 37. @Who cares @Henk

  Jullie zijn gewoon blanke konten likkers,niets meer en zeker niets minder.

  Ik zal je maar 1 voorbeeld geven:
  Onlangs kwam het in het nieuws over een kind van Turks afkomst dat in een lesbische gezin is geplaatst. Niets mis meer, maaaaaaaaaaaaaaaar…….

  Naar oordeel van het Hof is gebleken dat de ouders wel degelijk instaat werden geacht om hun kind op te voeden. Echter, je bent je kind kwijt aan een lesbisch gezin omdat de autoriteiten stellen dat het kind te lang in een ander gezin heeft verbleven. Dus je krijgt gelijk, maar je bent toch je kind kwijt?

  En dan nog durven Erdogan op voorhand te waarschuwen dat hij niets mocht zeggen?.

  Mensen met een leeghoofd snappen niet wat de juridische uitwerking van deze situatie is.

  Dus leer me niet te naaien!


  Maak melding

 38. @ henk

  Henk ik weet dat je gedumpt bent door een Surinaamse schone, maar ik woon in Nederland. Domkop, jullie rechters lieten zich zelfs oraal bevredigen door jeugdige crimineeltjes.


  Maak melding

 39. @Engel!

  Ze hebben zo roekeloos geschoten omdat het een gekleurd persoon was. De agenten hadden kunnen weten dat het fout kon lopen. Het OM speelde het spelletje mee, er heerst een code: als een gekleurde iets overkomt, zeggen ze dat het een bekende van de politie. Zoveel mogelijk de slachtoffer criminaliseren om alsmaar hun eigen verkeerde daden recht te trekken.

  Gestoorde drugsgebruikers kunnen in ieder geval bij de politie werken. En ja ik kan het ook bewijzen dat het zo is. Eentje die ook nog in coke handelt terwijl politie agent is.

  Maar ja, er heerst een code bij de politie:
  We dekken elkaar in en als het een kleurling is criminaliseren we hem ook nog in de media!


  Maak melding

 40. LINLONG: Ze hadden ook gewoon in Turkije kunnen blijven, dan waren ze hun kind niet kwijt geweest ook niet aan een lesbisch stel

  Have a nice day….


  Maak melding

 41. ” Who cares

  OKRAD: Suribabwe daar kom je vandaan, en dat is synoniem voor varkensstal en stinkriool..

  Hoop dat je genoeg geinformeerd bent over je afkomst.”

  —————-

  Jouw synoniem is lintje, omdat je als een lintworm maar blijft wroeten in de darmen van je gastheer den ollander.
  Wees trots en zoek je eigen heimat op, want op een goeie dag gaat die schijten en lig jij eruit, en is het voor jou einde verhaal want het zonlicht kan jou niet verdragen. Parasietje !


  Maak melding

 42. En linglong jij mocht zeker niet binnen bij je blanke a.s. schoonfamilie, ze hebben je geweigerd en hun dochter gered van de ondergang vandaar je aversie tegen blanken.

  Again… have a nice day….


  Maak melding

 43. OKRAD: Breaking news: Ik heb al een heimat, heb net nog zoals bijna dagelijks het tweede volkslied daarvan op you tube beluisterd, en ik zit er minimaal 2x per jaar….

  Niet jaloers worden!!!!!

  Have a nice day….


  Maak melding

 44. Gerechtigheid.
  Doordat de familie van Rishi niet stil gezeten hebben en te tij en ontij erop hamerden dat ze een eerlijke onderzoek eisten,konden het OM en de politie niet anders.
  Was de familie niet zo standvastig geweest, was dit reeds lang in de doofpot gestopt,HULDE AAN DE FAMILIE.


  Maak melding

 45. Who cares
  Niet jaloers worden!!!!!
  ————
  ?
  Jaloers worden op jou is als ;
  Je ergeren aan een HOND met KAPSONES, en dat doe je dus niet.


  Maak melding

 46. I know ,
  Dat de nabestaanden in Suriname meer dan 30 jaren bezig zijn om de moordenaars van hun dierbaren voor het gerecht te krijgen en op het laatste moment kwam er een AMNESTIEWET, you know ?
  I Know, dat jij de laatste bent die het over gerechtigheid moet hebben stelletje BLOEDHONDEN.


  Maak melding

 47. @ MEDUSA
  Je blijft maar doorlullen met je onzin. Ga je maar verdiepen in de materie want nu kom je over als een kip zonder kop. Alleen een idioot durft te beweren dat de Rishi schietpartij-zaak erger is dan het doodschieten van 4 ongewapende verdachten in Suriname. Getalsmatig al is er een groot verschil. In beide gevallen werden ongewapende verdachten onnodig neergeknald. De taak v.d. politie is om verdachten levend in te rekenen, niet om zelf voor beul te spelen, bestraffen is de taak van de rechter. In NL wordt de verantwoordelijke agent nog tenminste vervolgd voor de schietpartij. In SU is de taut lui faut schietpartij-zaak gelijk onder het tapijt geschoven want de justitiele autoriteiten gingen gelijk verklaren dat alles rechtmatig was verlopen zonder eerst de resultaten van een onderzoek af te wachten. Bovendien stinkt de Surinaamse zaak van alle kanten. Als de politie ze in de gaten hield waarom zijn ze dan doodgeschoten terwijl ze ongewapend waren??? Dat is 1 v.d. vele vragen waarop er nog geen antwoord is gegeven door de Surinaamse machthebbers.
  Hier heb je wat achtergrondinfo, lees het en laat het goed tot je doordringen, al betwijfel ik of het je gaat lukken met die enorme betonnen plaat voor je kop.
  http://www.oneworld.nl/bloggen/blogs/sranan-sani-surinaamse-dingen/politie-speelt-eigen-rechter-suriname-juicht-toe
  http://freelance-in-suriname.blogspot.nl/2012/08/agenten-korps-politie-suriname-schieten.html


  Maak melding

 48. Zo daar heeft die I KNOW who doesnt know helemaal niets van terug.

  De familie van de slachtoffers van 8 dec. 1982 en aanhang zijn al meer dan 30 jr standvastig, maar helaas hebben we nog geen hulde aan hen kunnen brengen, aangezien die laffe rioolhonden die dit op hun geweten hebben zich niet als echte mannen voor de rechter durven te verantwoorden.

  En hun laag aan de grond aanhangers hoor je daar niet over maar wel als een agent in Den haag een crimineelje in opkomst neerschiet.


  Maak melding

 49. @ Who cares
  “En hun laag aan de grond aanhangers hoor je daar niet over maar wel als een agent in Den haag een crimineelje in opkomst neerschiet.”

  Of hij nou wel of geen crimineeltje in opkomst was doet er helemaal niet toe. NL kent geen doodstraf, hij had dus helemaal niet afgeknald moeten worden door de politie, vooral omdat hij ongewapend was en dus geen gevaar vormde. Het is niet de taak v.d. politie om voor beul op te treden.


  Maak melding

 50. Woensdag 8 mei 2013 om 12:43 uur, door Who cares: indien Rishi daar niet was geweest, was hij niet doodgeschoten.

  Ik beweer: indien die agent goed zijn richtlijnen had toegepast (zoals die andere twee agenten), had hij niemand neergeknald.

  Je schiet niet op iemand die wegvlucht en helemaal niet wanneer er geen wapen te zien is.


  Maak melding

 51. De agent zal er wel afkomen met een schorsing van een jaar, waarin hij dan administratieve taken mag afhandelen. Maar hoe gering de straf ook, het blijft een les voor alle andere agenten om zeer spaarzaam om te gaan met het pistool dat hem door het volk is toevertrouwd.


  Maak melding

 52. @Who cares
  “En hun laag aan de grond aanhangers ……”
  Who cares,waar haal je deze zinsconstructies vandaan?
  Vast en zeker van onder de steen waaronder je woont!!!
  Achter elkaar tover je ze uit je hoed!
  I.i.g. beheers jij deze taal NIET in WOORD en GESCHRIFT maar je slaat in tegendeel telkens weer enorme flaters EN BRABBELT maar raak!
  IK VOLG JE!!!


  Maak melding

 53. Wat een onzin allemaal.
  Wanneer je Nederland woont hoor je te weten hoe een rechtstaat en democratie werkt.
  Wacht nu maar de uitspraak van de rechter af.

  Vergelijk Suriname niet met Nederland.
  In Suriname schieten ze als je een manja uit een boom plukt.
  Of een beetje ruzie maakt bij een benzinestation.


  Maak melding

 54. ja,ja Tedje,

  Indien de familie Vaatstra de werking van de democratie had afgewacht, zou de zaak intussen zijn afgesloten. Eerst waren het asielzoekers, toen iemand anders en uiteindelijk niemand. Totdat Peter R. de Vries zich erin ging vastbijten. Publiciteit zoeken versneldt vaak het proces dat zeer langzaam verloopt er zonder.


  Maak melding

 55. Iedere (mis)daad moet je op zich bekijken, niet omdat men het optreden van de politie in het geval van Rishi afkeurt wil het zeggen dat men de (mis)daden door andere mensen begaan in Suriname, Boston of waar dan ook automatisch goed- of afkeurt, de verschillende zaken hebben niets en dan ook niets met elkaar te maken en moeten daarom afzonderlijk beoordeeld worden. Niemand moet b.v. een ander zeggen dat hij zijn mond moet houden in het geval van Rishi omdat men in Suriname vier vermeende criminelen heeft doorzeeft in een auto en we er nooit meer iets over vernomen hebben, als je zo rechtvaardig en eerlijk bent dan ga je ook daartegen protesteren en eisen dat er ook in dat geval, net als het geval Rishi, alsnog onderzoek komt.


  Maak melding

 56. KOJAK:”Je schiet niet op iemand die wegvlucht en helemaal niet wanneer er geen wapen te zien is”

  Kojak schijnbaar dacht je DDB en zijn 40 struikrovers op 8 december 1982 daar anders over.

  Have a nice day….


  Maak melding

 57. MEDUSA: JE VOLGT ME…

  Ik heb het altijd al vermoed, ik ben de magneet die zoveel aantrekkingskracht op je heeft.

  Maar helaas ik ben al bezet.

  Have a nice day….


  Maak melding

 58. @Who cares,

  Als het aan mij had gelegen was DDB behandeld zoals elk ander en was er een grondig strafrechtelijk onderzoek gekomen. Maar feit is dat de (vooral jonge) Surinamers massaal voor zijn partij hebben gekozen en hij heeft daarna de tering naar de nering gezet, de put gedempt voor hij erin verdronk en de koe bij de horens gevat met die Amnestiewet.
  Maar vreest niet: er bestaat ook zoiets als de Wet van Karma. Iemand mag dan de staatswetten ontduiken, de universele wetten kun je nooit ontduiken. En ook DDB en alle anderen zullen dat ondervinden, al is het maar tijdens het stervensuur.


  Maak melding

 59. Woensdag 8 mei 2013 om 21:02 uur, door MEDUSA
  @Who cares
  Reeds bezet?Wie is de ongelukkige?
  Is het misschien de vrouw van wie de politie afgelopen woensdag een 62-jarige man heeft aangehouden wegens poging tot aanranding van zijn 24-jarige schoondochter??? Het incident deed zich voor aan de Awadhoesseinweg in de Corantijnpolder in het district Nickerie.
  Of niet?


  Maak melding

 60. O MEDUSA ben je al van de schrik bekomen dat ik bezet ben en reageer je nu wel op de juiste posting?

  Neen een glas water, maar ga a.u.b. niet aan de drank, je bent al aan de drugs….

  Doe je familie dat niet aan….


  Maak melding

 61. Het wil er bij de meesten maar niet in, dat het Openbaar Ministerie verklaard heeft, dat de agent tegen de voorschriften in, NIET een stabiele positie had ingenomen, toen hij schoot.
  Én dus dat deze agent OOK dáárom vervolgd wordt!
  Wat is er met deze rechtsgang mis, dan?!

  En de woorden “afgeknald” en “afgeslacht” is hier overtrokken, dus overbodig: of gaat ’t hier bij sommigen om stemmingmakerij?

  Durft hier iemand onder z’n EIGEN! naam te beweren, dat deze agent Rishi Chandrikasing opzettelijk (dus met voorbedachte rade) wilde vermoorden?
  Benne benieuwd…


  Maak melding

 62. Engel!,

  Indien de politie van de burger verlangt dat die zich aan de regels en wetten houdt, en terecht, dan moet de politie dat ook zelf doen. De agent mocht niet schieten terwijl hij liep opdat hij inderdaad alleen de benen van die jongen kon raken (gericht kon schieten). De agent nam het risico om dat kind ook op het hoofd te raken door al lopende te schieten, tegen de regels en procedures in. Had hij dit niet gedaan, was gaan stil staan en dan geschoten, dan was er geen dode gevallen. Door de regels te overtreden heeft hij de jongen en diens familie benadeelt, de politie een slechte naam bezorgd en zichzelf onnodig belast met een beeld dat hij waarschijnlijk niet zo gauw zal vergeten. Hij zal zelf ook wel vaak denken: had ik maar even stil gestaan.
  Bovendien was er geen sprake van een levensbedreigende situatie: die jongen rende weg.
  Ik vermoed ook niet dat er opzet in het spel was, maar wel grove onzorgvuldigheid. Schieten zonder een wapen te zien, schieten op iemand die wegvlucht en onzuiver (al lopende) schieten.
  Zoals ik al eerder zei, hij zal wel tijdelijk geschorst worden, maar ook dat is een veroordeling en een les voor andere agenten om niet overmoedig te worden.


  Maak melding

 63. GMAP en de families van Rawagede,wachten ook nog steeds op antwoorden.
  Of ziet gij alleen wat gij wil zien?Ga niet beginnen over de slachtoffers in Suriname,jij bent daar toe niet bevoegd,want je zit hier 3 hoog achter veel uit je duim te zuigen.

  Je zeikt maar steeds over democratie,maar behoord een eigen mening daar niet bij?Je hebt er een weet van steeds anderen hun mening de grond in te boren
  gelukkig stoort haast niemand zich aan je.
  Btw ,we hebben het hier over een Nederlandse aangelegenheid,deze dramatische gebeurtenis heeft hier plaats gevonden,ik zie niet in wat Suriname of Bouterse hiermee te maken hebben.

  hahahah ga niet mij er voor op aanspreken dat ik effe Rawagede te berde breng ,ik reageer alleen maar op jou reaktie tav wat jij over de zg slachtoffers van 1980 gaf pffffff voelde je je aangesproken of zo,ik heb geen naam/nick getypt toch ,ai bajaaa.


  Maak melding

 64. @ i know
  Die nabestaanden hebben excuses en schadevergoeding gekregen v.d. NLse staat dat is veel meer dan de nabestaanden van de decembermoorden ooit hebben gehad. Hou je achterlijke onzin dus maar voor jezelf.


  Maak melding

 65. als de familie er niet op had gestaan dan was deze zaak gewoon in de doofpot verdwenen .het was toch maar een allochtoontje . ze proberen desondanks toch allerlei onzin te verzinnen. agent stond niet in de juiste houding !!! nou richten op de benen of op nek ,is een groot verschil.
  de eis van het OM is moord en doodslag . ik benne benieuwd !


  Maak melding

 66. Bonoo, jij hebt een gat in je nek, daar lul je uit.
  ik geloof er nl. niets van dat die jongen met opzet doodgeschoten is met opzet en helemaal niet in zijn nek, want probeer maar eens al rennend (wat dus niet had mag) een ander rennend persoon precies in zijn nek te raken, dan moet je wel heeeel goed kunnen schieten, en die steeds weer terug kerende opmerking van het was maar een allochtoontje zegt meer over jullie gefrusteerdheid dan over die agent


  Maak melding

 67. Ray2,waar heb je die wijsheid vandaan,die nabestaanden hebben niets gekregen leugenaar,pas geleden werd hun dat nog afgewezen door de Nederlandse staat,volg je het nieuws niet dan.Exuses ???Dat al helemaal niet,gohsalme wat lui als jij niet allemaal verzinnen om de Nederlandse oorlogsmisdagers in een goed blaadje te plaatsen.


  Maak melding

 68. Ik ben in ieder geval blij dat deze zaak niet in de doofpot word gestopt, na enige druk gezet te hebben, door familieleden, ze kunnen er niet onderuit.

  Dat zegt ook iets over de kwaliteit van de Nederlandse rechtstaat, in vergelijking met de Surinaamse corrupte rechtspraak, waar mensen met veel macht en geld altijd buiten de wet blijven, klasse justitie… Ik las laatst dat een rijke kinderverkrachter ook naar huis mocht gaan.

  Zelfs in de Verenigde Staten (Rodney King) worden agenten soms vrijgesproken door blanke juristen, wat soms tot rellen leidt.

  Je kunt tegen die jongen zijn of tegen die agent, belangrijk is dat de rechtspraak neutraal blijft, puur naar de feiten kijkt en daar zijn uitspraak op doet…


  Maak melding

 69. @ Ray2,
  Bedankt voor je link.
  Iedereen in Suriname weet dat Dino Bouterse een hele grote crimineel is, The bandits take over In Suriname.


  Maak melding

 70. ik vraag me af of jij ooit aan sport hebt gedaan?? weet je niet dat je op de bal moet spelen en niet op de man!!! je bent wel een luiz Suarez wel van liverpool


  Maak melding

 71. Een agent wprdt vervolgd.
  Niets meer en niets minder.

  Bouterse is zelfs al veroordeeld.
  Daarnaast loopt er nog een zaak in Suriname die venetjes op een zijspoor is gezet.
  Ook dat zou Bouterse een veroordeling opleveren.
  Staatsgreep en moord.

  Deze agent wordt keurig voor de rechter gebracht en na een gedegen onderzoek horen we wel of hij schuldig is.

  Als we het toch over discrimminatie hebben ken ik er nog wel een paar.
  Eeen medewerker van Lobi Blesie wordt beschuldigd van misbruik van kinderen.
  Er is geen enkele bewijs.
  Het onderzoek is zeer ondeskundig gedaan.
  De bewijslast bestaat uit de jaloerse buurman.

  Maar de verdachte is blank en dus krijgt hij 7 jaar.
  Praat me niet over rechtspraak.
  Weer een rede om nooit meer naar Suriname te gaan en iedereen voor een vakantie naar dat land te waarschuwen.


  Maak melding

 72. Tedje dan moet je lekker wegblijven, De afgelopen 20 jaar zowat elk jaar onze vakanties doorgebracht, de eerste paar jaar bij mijn schoonouders daarna in ons zelfgebouwde vakantiehuisje, altijd voor minimaal 4 wkn., als je je eigen in Su een beetje aan de spelregels houdt en de normen en waarden die daar gelden gewoon respecteert en je een beetje op de vlakte houdt, is er daar in het dagelijkse leven weinig aan de hand, dat geldt trouwens voor de meeste landen, maar als je daar net zoals hier in Nl. tegen alles en iedereen een grote bek opentrekt , trek je daar snel aan het kortste eind, Kortom wat minder principes en wat meer gezond verstand kun je daar prima leven


  Maak melding

 73. Wat de hollandsche media hierover naar voren brengt moet je niet geloven. Het is allemaal een dubieus verhaal. vooral om de domme massa hierin te doen geloven. De media is hierin getraind.

  Dus wees a.u.b. niet naief of onnozel.


  Maak melding

 74. Ik concludeer dat Nederland vervalt in barbarij.
  Vroeger op school werd ik boos op die Bakra”s als ze zeiden: Ga terug naar je land.
  Nu besef ik dat ze altijd gelijk hebben gehad.
  Surinamers en anderen hebben hier niks te zoeken.
  De Turken en Marokkanen hebben de boodschap door en gaan massaal terug.
  Nu Suriname een economische groei kent van 20% per jaar, is het gekkenwerk om in dit gevaarlijke boevenhol te blijven.
  Niet allen die Russische activist is in zijn cel vermoord. Jaarlijks sterven er meer dan 100 in de cel. Vraag maar op in het kader van wet op openbaarheid van bestuur. Of zou het soms staatsgeheim zijn bestempeld ? I rest my case
  ………..


  Maak melding

 75. Hhahaaha daar hebben onze lucky Luke.
  Jij kan over zaken spreken die de Nederlandse media naar buiten brengen, Teevens moet op zijn tellen passen, in Nederland moet Teevens zich verantwoorden in de kamer, in Suriname komt het parlement bij elkaar om een massamoordenaar amnestie te geven , zie hier het verschil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.