zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat vreest voor leven gevluchte cliënt

Advocaat vreest voor leven gevluchte cliënt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 mei – De politie schetst opzettelijk een gewelddadig beeld van de gevluchte gedetineerde Pearl ‘Kabouter’ Morgenstond. Dit zegt mr. Guno Rijssel, advocaat van Morgenstond. Het zwart afschilderen van de wegens roofmoord veroordeelde moet een macaber plan inluiden. Het publiek wordt warm gemaakt voor een bepaald gewelddadig scenario. De politie ontkent intussen.

Via de media is het publiek alleen maar gewaarschuwd. Juist dat wordt als een soort inleiding gezien. “Er wordt een klimaat geschapen waarin mensen zullen zeggen ‘net goed, we kunnen weer ademen’ als ze morgen horen dat de man is neergeschoten door de CTU (antiterreur-eenheid, red.). Voor mij was dat het moment waarop ik het te ver vond gaan”, zei Rijssel in het actualiteitenprogramma Baka’na Tori. De advocaat trekt een lijn met het lot van de crimineel Sampie.

Die werd enkele jaren terug doodgeschoten na een klopjacht. Rijssel vindt het voor zijn cliënt het beste dat die zich vrijwillig meldt bij de politie. Hij verwoordt zijn bezorgdheid in een oproep aan Morgenstond: “Als de situatie zo blijft en je bent nog in Suriname, en niet in Guyana of Frans Guyana – en ook daar ben je niet veilig – zullen zij je opjagen. En, de informatie die ik heb is hard, ze jagen op je om je af te maken.” Pearl Morgenstond moet veertien jaar brommen, maar ontkent de daad.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

66 REACTIES
 1. wtf sampie? sampie verdiende het om opgejaagd te worden hij was een drop dead deadly rover en moordenaar. voornamelijk gemunt op hindustanen.

  boeng dat a boesnengre beest dati dede.


  Maak melding
 2. Deze advocaat is waardeloos en dom…ik denk dat hij gekochte papieren heeft, die man zijn input en output daar klopt duidelijk iets niet in zijn antwoorden en uitspraken en denkwijze……….ik denk dat hij niet op niveau is als advocaat hij komt behoorlijk dom over.


  Maak melding
 3. Met zoveel moordende rovers in het land en toch de durf hebben orde diensten vooraf te beschuldigen dan ben jij een hond van een advocaat, nog erbij kabouter is betrokken geweest bij roofmoord en nu ontsnapt.

  Ik snap deze hele advocaat niet meer, de vraag is wat wil hij, straks ook rovers bij hem in huis, en nog erbij bij iets betrokken zijn en duidelijk niet willen zeggen wie het gedaan heeft dan ben jij de dader.

  Ik zou deze advo tu faja baka niki klappen verkopen zodat hij in het vervolg zijn verstand gaat gebruiken, hij is te idioot om de rechterlijke macht de schuld te geven dat een betrokkene van roofmoord komt vast te zitten die man is compleet gek of te dom.
  HIJ WAS DUIDELIJK DAAR AANWEZIG, en duidelijk na de roofmoord gevlucht vanaf de plek van roofmoord.

  Dan wil ik weten welke idioot gaat vluchten….dan kan hij begrijpen waarom kabouter op de vlucht geslagen is deze idioten houden het roofmoorden in Su in stand…men moet duidelijk gaan uitkijken met bepaalde figuren in het land……………….IDIOOT ADVO !


  Maak melding
 4. dit hoor ik voor het eerst in mijn leven dat een advocaat zulke uitspraken doet .dit lijkt wel de omgekeerde wereld het lijkt alsof deze crimineel het slachtoffer .
  niet verwonderlijk dat men eigen rechter wil gaan spelen.


  Maak melding
 5. Pearl ‘Kabouter’ Morgenstond ? Ik ken iemand in Suriname die min. 65 moorden op z’n geweten heeft en hij loopt nog steeds vrij rond. Sterker nog hij heeft voor 15 moorden amnestie gekregen en nu heeft hij alle touwtjes in handen.

  Als deze man amnestie krijgt voor 15 moorden dan verdiend Pearl ‘Kabouter’ Morgenstond ook toch amnestie ?

  Suriname is in 3 jaar tijd afgegleden tot een ordinaire bananenrepubliek waarbij moord, roof en corruptie de normaalste zaak van de wereld is geworden.


  Maak melding
 6. Wat voor oproep had de politie dan moeten doen?
  zoiets als; ‘ Er is een een vredelievende crimineel ontsnapt, die geen vlieg kwaad doet. Mocht je deze lieve crimineel tegenkomen dan mag je hem gerust aanspreken om zich te melden bij de politie zonder te vrezen voor je leven.’

  Het is toch te gek voor woorden dat een advocaat verzachtende omstandigheden zoekt voor zijn cliënt door
  een vergelijking te trekken met de moordzuchtige Sampie??

  Als ‘Kabouter’ zich niet vrijwillig meldt bij de politie roept hij zelf het noodlot over zich en dan moet de advocaat niet doen alsof de poltie een bepaald soort scenario oproept.
  Hoewel ik vind dat een ieder het recht heeft om door een rechter berecht te worden mag het niet zo zijn dat een voortvluchtige, moorddadige en vuurwapengevaarlijke crimineel het verdiend om met zachte hand aangepakt te worden.
  Mocht het zo zijn dat hij wordt opgejaagd en wordt doodgeschoten dan is dat het lot dat hijzelf voor heeft gekozen. Deze crimineel heeft namelijk een keuze;
  of zich vrijwillig melden of opgejaagd te worden met het risico doodgeschoten te worden.


  Maak melding
 7. Ik heb Guno Rijssel hoog zitten. Maar om nu al de politie van een moordplan te beschuldigen, gaat een stap te ver. Als de Kabouter zich niet vrijwillig overgeeft neemt hij een groot risico. De kans dat hij wordt omgelegd is aanzienlijk maar dat heeft hij dan aan zichzelf te wijten.


  Maak melding
 8. koos,
  The banmdits take over in Suriname.
  Voor een criminele massamoordenaar wordt de rode loper uitgerold, hij mag ook president spelen met zijn amnestiewet.
  Voor een crimineel die is ontsnap sturen een moordeskader.
  Laten wij niet vergeten dat er vier vermeende rovers zijn doorzeefd in Paramaribo door de politie, de nabestaanden wachten nog steeds op antwoord van bellie.
  Als er hier in Nederland een zwarte jongen wordt doodgeschoten door de politie dan hoor je deze zelfde mensen schreeuwen over discriminatie, en waarom de politie niet in zijn been geschoten.
  Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat zo een gevaarlijke crimineel kon ontsnappen .


  Maak melding
 9. GayMAP: Jij hebt Limbo gisteren gebeld, jij woont in Nederland waarom ga jij helemaal daar in Su. bemoeien meneer Hoost.

  Stop je bemoei domme hebzucht…. verder..is Redi man met heel veel tattoos zoon of familie van jou…..je lijkt op hem…..maar jij moet ophouden om de mensen de les voor te lezen…boef blijft boef coup blijft coup.


  Maak melding
 10. Kabouter kent het risico v/h vak, hij weet dat ook hij een Sampie “behandeling” kan krijgen, dus skowtu….doe ju wroko!!

  vwb deze advocaat….hij mag de boom in 🙂


  Maak melding
 11. Risico van het ” vak ” en tja als ze niet leren van wat er met Sampie is gebeurd dan moeten ze maar voelen!

  Van Sampie was het ook niet erg hoor, velen zullen nu veel prettiger leven in ons mooi Suriname die wordt verpest door de regering door allerlei rare volk die Europa verzieken binnen te halen.

  Net als Kabouter niet heeft geleerd van Sampie zo heeft deze regering niet geleerd van de ellende veroorzaakt door de mensen voor wie deze regering onder doet binnen te halen!

  Er is heftig gestreden om de macht van Suriname te komen, nu zijn ze gekozen zodat ze op die positie kunnen zitten en dan geven ze het land weg en is de criminaliteit heftiger geworden, ik bedoel als je van land houdt dan voorkom je deze dingen en vecht je voor je volk. Als je die niet kan onderhouden dan haal je toch geen vreemden binnen.


  Maak melding
 12. Dames en heren.-
  Ik weet niet of jullie het doorhebben maar
  mr.Guno Rijssel is de advocaat van de roofmoordenaar Pearl “Kabouter” Morgenstond.
  Wat willen jullie nou hebben dat hij moet zeggen;ik ga er van uit dat je ook op de hoogte bent van de taak die in dit beroep is vervat!
  Vertel het maar!


  Maak melding
 13. @GMAP, vandaag vernomen dat de politieman die Rishi heeft doodgeschoten als nog wordt vervolg voor doodslag. Hiermee bewijst nederland dat ze een fatsoenlijke rechtstaat heeft. HULDE !! Iets wat Suriname niet kan zeggen.

  @Tjumbalumba, boef blijft boef coup blijft coup, allen dienen bestraft te worden, dus Bouterse moet ook op de blaren zitten toch ?


  Maak melding
 14. Het is de taak van de Surinaamse politie om Pearl ‘Kabouter’ Morgenstond te aanhouden en in verzekering te stellen. Desnoods met gepast geweld. Dit is niet het werk voor een terroristen unit, CTU.
  Dat Suriname zo’n unit heeft is al te zot voor woorden. Als of Al Qaida plannen heeft in Suriname.
  De CTU is gewoon een privé legertje van de Wolf.
  De politie in Suriname heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om geweld. Het ombrengen van mensen moet te alle tijde laatste optie zijn.


  Maak melding
 15. @Weet Dit
  Orde van advocaten moet deze man laten herscholen.

  Orde van advocaten danst naar de pijpen/”op tonen”
  van de wolf…


  Maak melding
 16. Ga maar voor jezelf na wie schiet op wie en wie elkaar die bal toespelen om continu grotere hoogten te bereiken in die Surinaamse samenleving. Brakaman e njang brakaman!Stop it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 17. door Koos

  @GMAP, vandaag vernomen dat de politieman die Rishi heeft doodgeschoten als nog wordt vervolg voor doodslag. Hiermee bewijst nederland dat ze een fatsoenlijke rechtstaat heeft. HULDE !! Iets wat Suriname niet kan zeggen.

  @Tjumbalumba, boef blijft boef coup blijft coup, allen dienen bestraft te worden, dus Bouterse moet ook op de blaren zitten toch ?
  =
  Het tot zinken brengen van dat slavenschip MS Leusden dan; De moordpraktijken van RAWAGEDE dan? Je LULT!


  Maak melding
 18. GMAP

  koos,
  The banmdits take over in Suriname.
  Voor een criminele massamoordenaar wordt de rode loper uitgerold, hij mag ook president spelen met zijn amnestiewet.
  Voor een crimineel die is ontsnap sturen een moordeskader.
  Laten wij niet vergeten dat er vier vermeende rovers zijn doorzeefd in Paramaribo door de politie, de nabestaanden wachten nog steeds op antwoord van bellie.
  Als er hier in Nederland een zwarte jongen wordt doodgeschoten door de politie dan hoor je deze zelfde mensen schreeuwen over discriminatie, en waarom de politie niet in zijn been geschoten.
  Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat zo een gevaarlijke crimineel kon ontsnappen .
  =
  GMAPP,

  Jou lievn koning vliegt maar liefst 15.000 kilometers om de lieve dochter van een uitgesproken goodguy tot queen te maken? Je lult jonge!


  Maak melding
 19. Pearl “Kabouter” Morgenstond is al dood,hij maakt nu alleen maar overuren (op zijn leven)!
  Hij weet dat ook,dus zal zich ook niet aanmelden c.q. overgeven.
  Zelfs indien hij naar buiten geroepen wordt zou hij niet moeten verschijnen:Dood ga je toch!
  De keuze je aan te melden of voortvluchtig te blijven is lood om oud ijzer!

  Een eenmalige regen ijzeren knikkers is ten enen male goedkoper dan 14 jaren lang een gedetineerde 3x daags te eten geven en te verzorgen!
  Money makes the mare to go!

  In Guyana is het niet anders,voortvluchtigen uit gevangenissen zijn/(worden) impliciet vogelvrij (verklaard).Hun lot is bezegeld.
  Vandaar dat ze altijd de wijk naar Suriname nemen.


  Maak melding
 20. Paraman.
  Jij bent een kruising tussen een koe,ezel en varken.
  Als je het over maxima haar vader wilt hebben dan zou ik willen verzoeken om te kijken naar Desi Bouterse en Dino Bouterse, vader en Zoon de bekende appel die net ver valt van de stam.


  Maak melding
 21. Jullie hebben een bewondering in die advocaat,maar ik heb bewondering in jullie als Surinamers die wreed en meedogenloos zijn.Jullie zijn niet meer vergevingsgezind.Laat de politie volgens de handvest Kabouter aanhouden en geen rechter spelen om hem te doden.


  Maak melding
 22. Paraman synoniem kleingeestig.
  Rewagede 9 december 1947, 66 jaren geleden.
  Slavenschip gezonken op nieuwjaarsdag 1738.
  Zover ik weet is het schip om een zandbank gelopen en gezonken, paraman maakt er een andere verhaal van, wat ben jij een zielig mannetje zeg.
  De mensheid moet lering trekken uit de ellende van Rawagede en de slavenschip MS leusden.
  Paraman is geen mens daarom aanbid hij de duivel die nu president mag spelen in Suriname.


  Maak melding
 23. Als je als jongeman een oude man van zijn halsketting beroofd en daarbij dood schiet, dan is zo’n persoon zeker geweldadig.
  En meneer weigert blijkbaar de straf uit te zitten die de gemeenschap hem heeft opgelegd, dan moeten ze hem maar met gelijke munt betalen!


  Maak melding
 24. GMAP/KOOS: De Awarie domries en Two moffo guns die moord en brand schreewden over de Politiman die op Rishi geschoten heeft, vindenj het nu allemaal opeend prima als de Surinaamse Politie Kabouter omlegt.

  Allemaal stuk voor stuk ordinaire klootzakken die niets hebben begrepen van democratie mensenrechten.

  Julian With… Het komt nooit meer goed!!!


  Maak melding
 25. BAQOBAB: En yu feni bouta koemakoisie, foe wan bana nanga batjaw joe e KA vrijelijk na inie na fessie nanga na bakka..

  Tje potie…..


  Maak melding
 26. Off topic / speciaal voor Pero, Sra, Paraman en andere koloniale hater. Eat you heart out 🙂

  Nederland is in 2011 het op één na welvarendste land van Europa. Per hoofd van de bevolking hebben Nederlanders het ruim 30 procent beter dan de gemiddelde Europeaan.

  Dat blijkt uit een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die woensdag verscheen. Het rapport geeft een beeld van de welvaartsverschillen in Europa. Die zijn volgens het onderzoeksbureau de afgelopen jaren kleiner geworden. Vooral het verschil in welvaart tussen de Oost-Europese landen en de rest van Europa is verminderd.

  Nederland op tweede plaats

  In 1995 nam Nederland nog de zevende plaats in van welvarendste landen. Maar door een bovengemiddelde groei in het bruto binnenlands product stijgt ons land naar de tweede plaats. Luxemburg is het meest welvarende land. Bulgarije en Roemenië zijn de Europese hekkensluiters.

  De welvaart van Oost-Europese landen is sinds 1995 gestaag richting het EU-gemiddelde gegroeid. De toename van welvaart is vooral te zien in de jaren vóór en in de eerste jaren van het EU-lidmaatschap. Toch zijn deze landen nog altijd aanzienlijk minder welvarend dan de West- en Zuid Europese landen.

  Zuid-Europese landen vallen terug

  In de jaren voor de crisis was Griekenland al tot vlak onder het gemiddelde welvaartsniveau van de EU gezakt. Sindsdien hebben de Grieken hun relatieve welvaartsniveau sterk zien dalen. De laatste twee jaar nam dit ten opzichte van het EU-gemiddelde zelfs met 15 procent af.

  In 1995 waren Italianen nog 20 procent welvarender dan de gemiddelde Europeaan, in 2011 zaten ze op het EU-gemiddelde.

  VIVA LA OLLAND !!


  Maak melding
 27. @Who cares
  Two moffo guns of tu moffo gon?
  Politiman of politieman?

  Dit valt me erg tegen van iemand die beweert 5 talen in WOORD en GESCHRIFT te beheersen.

  Ook met jou komt het dus nooit meer goed!!! 😆 😆


  Maak melding
 28. “Als de situatie zo blijft en je bent nog in Suriname, en niet in Guyana of Frans Guyana – en ook daar ben je niet veilig – zullen zij je opjagen.

  Hij verdient toch niets anders, of wel soms?
  Het is alsof criminelen beter in bescherming worden genomen dan de slachtoffers.
  Pro deo advocaat, gratis verblijf en vreten en drinken in de gevangenis en dit terwijl de nabestaanden van het slachtoffer maar moeten zien hoe ze rondkomen en aan hun dagelijkse behoeften kan worden voldaan.
  Terwijl de crimineel zelfs poepen gratis doet en niet betaald voor water en elektra en voeding en hoeft niet te werken.
  Opgeruimd staat netjes en dan druk ik mij netjes uit.
  Je kunt hem ook opknopen aan een manja boom i.p.v. kogels te verspillen.


  Maak melding
 29. Van GMAP aan Paraman.
  Jij bent een kruising tussen een koe,ezel en varken.

  Dan krijg je een domme melkgevende in zijn eigen stront wentelende wezen die boe noch iaa begrijpt wat hiermee wordt bedoeld.


  Maak melding
 30. Ontsnapte zware criminelen die al moorden hebben gepleegd kunnen wat mij betreft doodgeschoten worden.

  Dit kun naar mijn idee niet vergelijken met een kruimeldief die neergeschoten wordt door een agent.


  Maak melding
 31. De CTU is een illigale bende die door een moordenaar als Bouterse in het leven is geroepen, en totaal volgens de wet geen bevoegdheden heeft, maar in een land als Suriname is alles mogelijk, en moet je hier nog uitkijken dat je niet vermoord wordt door deze illigale bende waarvan dino bouterse de zoon van een moordenaar de leiding heeft en tevens zelf een drugscrimineel is, gekker kan het hier niet.


  Maak melding
 32. Waarom zo een ophef over Kabouter.Wel ik mag je zeggen ,deze kabouter is geen Hard Crimineel ,maar gewoon een kruimeldief die wel zich zo opvallend kal gedragen en toeslaan en een ongeschoolde domme kracht ..Jullie maken deze man tot een zware crimineel.Vergeleken met de andere criminelen,,,,,,,Bouterse Abrahams,en de medestanders van dezen ,is kabouter als je een schaal zou moeten maken van 0 tot 100 dan is Kabouter 1 of 2 of 3 van onderen uit dit 96.97.98ste plaats.En de Advocaat …misschien wil hij scoren in de ogen van “BAAS” als Kanhai,maar Kanhai is stiefzoon van Bouterse want hij is verwekt tijdens Revo tijd want bij Kanhai’s ouderlijkhius ging DIDIBRIE zich verbergen tijdens avondklok aan de Cahrlesburg. en Kanhai moeder naaien.dus er zal veel water door de Su rivier moeten vloeien voordat dez advocaat voor audientie kan gaan bij BAAS>


  Maak melding
 33. Time will tell kabouterje….en je gaat de pan in..met tjauw min..bigi metie of tjing tjing metie..
  …猪肉美味 I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding
 34. DUS MEDEMENSEN,ALS JULLIE BELFORT EN DE CTU MORGEN IN DE STRATEN TEGENKOMEN DAN ….DOKKEN!!!!
  JULLIE ZIJN GEWAARSCHUWD!!!
  Ps

  De dood van Rishi neergeknald door een politie agent zal alsnog onderzocht worden door de verantwoordelijke authoriteiten aldaar!!
  Hier wordt niks onderzocht ,belfort en de ctu, de twee moordbrigades, gaan intussen ongestraft door met hun executies in de straten van Paramaribo!!
  Dus niet schrikken als je binnekort in de kranten leest’…OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN…!!!


  Maak melding
 35. WIE IS DIT?

  Wie loopt in het bos en zit in de problemen?
  PEARL de KLOSKABOUTER !!!!

  Wie loopt nu door het bos en heeft geen tandpasta
  Pearl de Floskabouter.

  Wie loopt nu door het bos en stinkt?
  Pearl de Bosbouter.

  Wie loopt nu door het bos en het is misselijk?
  Pearl de Kotskabouter.

  Wie loopt door het bos en heeft te veel ramtahal op?
  Pearl de Wodkabouter.

  Wie rijdt door het bos op zijn bromfiets en is snel? Pearl de Crosskabouter.

  Wie loopt door het bos en heeft geen gordijnen?
  Pearl de DOSkabouter.

  Wie loopt door het bos met z’n twaalven in een dozijn? Pearl de Groskabouter.

  Het loopt door het bos en heeft horentjes?
  Pearl de Bokkabouter.

  Wie loopt door het bos en is zeer dom?
  Pearl de oskabouter.

  Wie loopt door het bos en danst,omdat hij weer vrij denkt te zijn?
  Pearl de Polkabouter

  Wie loopt door het bos en het is geen lid van de EO? Pearl de Troskabouter.

  Wie loopt door het bos en het is te zien op het journaal?
  Pearl de NOSkabouter.

  Wie loopt door het bos en het is aan het vechten?
  Pearl de Bokskabouter/

  Wie loopt door het bos een steelt gouden kettingen
  Pearl de Roskabouter.

  Wie loopt door het bos en het is chagerijnig over wat hem te wachten staat?
  Pearl de Norskabouter.

  Wie loopt door het bos en is kwaad?
  Pearl de Booskabouter.

  Wie loopt door het bos en het verwacht brieven?
  Pearl de Postkabouter.

  Wie loopt door het bos en werkt hard?
  Pearl de Hoskabouter.

  Wie loopt door het bos en heeft een pistool?
  Pearl deBomkabouter.

  Wie loopt door het bos en heeft nu nog geluk?
  Pearl de Bofkabouter.

  Wie loopt door het bos en is groen?
  Pearl de Moskabouter.

  Wie schuilt in het donkere bos?
  Pearl de Dokabouter.

  Wie loopt door het bos en voelt zich niet zo prettig?
  Pearl de Rotkabouter.

  Wie loopt door het bos en wordt helemaal gek?
  Pearl de Knotskabouter.

  Wie loopt door het bos en heeft hulp nodig?
  Pearl de S.o.s.kabouter.

  Het loopt door het bos en explodeert misschien binnenkort?
  Pearl de Plofkabouter.

  Wie loopt misschien door het Duitse bos?
  Pearl de Mofkabouter.

  Wie loopt door het bos en glanst niet meer?
  Pearl de Dofkabouter.

  Wie loopt door het bos en denkt dat ie vrij is?
  Pearl de Mopkabouter.

  Wie loopt door het bos met kopzorgen?
  Pearl de Kopkabouter.

  Wie loopt door het bos en eet alleen maar pinda’s? Pearl de Dopkabouter.

  Wie loopt door het bos en heeft niks?
  Pearl de Nopkabouter.

  Wie loopt door het bos en vlucht?
  Pearl de Fopkabouter.

  Wie loopt door het bos en is zwart?
  Pearl de Dropkabouter.

  Wie loopt door het bos en brouwt bier?
  Pearl de Hopkabouter.


  Maak melding
 36. Heeft naam vanb fimilie morgenstond ,,een gerespecteerde familie,naar de knoopen gejaagd maar is ook een producht van Bouterse.geboren in revo periode en planeet stand toevallig met Bouterse ’s planeet samen dus spiegelbeeld, no Mercy maar dom.


  Maak melding
 37. @ Takimang:

  Om je even een antwoord te geven op je vraag. Earl (en niet Pearl) Morgenstond is gevlucht uit het AZP, waar hij onder bewaking een behandeling moest ondergaan. De volgende vraag is: Waar was die bewaking op dat moment? Of had Kabouter nog wat kleingeld over?


  Maak melding
 38. @blaka bakra
  Earl of Pearl maakt niet zoveel uit,toch!
  Een P(lof) meer of minder door het CTU zal toch niet veel UITmaken!
  Want dan is ie al UIT! 😆 😆


  Maak melding
 39. Die advocaat heeft gelijk, het volk wordt warm gemaakt voor de volgende CTU afrekening en het gepeupel vindt het maar geweldig totdat men zelf het slachtoffer wordt van politiegeweld. De taak v.d. politie is om criminelen en verdachten levend op te pakken zodat ze door de rechter bestraft kunnen worden. Een politie moordeskader kan gemist worden als kiespijn.


  Maak melding
 40. De man kan zich geen betere advocaat wensen. Iedereen , aan welke kant van de wet je ook staat, heeft recht op fatsoenlijke rechtsbijstand. Ook al zouden sommigen hem misschien zonder enige vorm van proces willen lynchen. Maar dat zijn emotionele reacties, helaas een plaag dit forum, waaraan ik voorbij ga. Ik laat mijn oordeelsvorming daarrdoor niet vertroebelen.


  Maak melding
 41. Gewoon de doodstraf invoeren en alle criminelen netjes het land opruimen. Kost elk surinamer belastinggeld,terwijl de zorginstellingen


  Maak melding
 42. de wijze waarop deze advocaat de zaak van deze moordenaar deze luilak deze vervloekt behartigd geeft stof tot nadenken …dit lijkt mij de omgekeerde wereld .hier lijkt een moordenaar het slacht offer .als de na bestanden van het slacht offer dit moet lezen …ding bere bing sa draai…ik ben boos en heel boos op de wijze waar deze advocaat de politie in een kwaad daglicht wil zetten .je bent er om je client te verdedigen maar hier ga jij je boekje te ver .
  volgens mij wil deze advocaat in de publiciteit .
  de nabestanden hadden moeten reageren of zijn ze bang .


  Maak melding
 43. PERO onze clini en pleisterclowntje: als de nabestaanden van de slachtoffers van 8 dec. 1982 en de nabestaanden van de zwangere vrouwen en kinderen van Moi Wana het zwakzinnig gwauwel en het abracadabra van je lezen, DING BERE OOK TOE E DRAAI , al meer dan 30 30 jaar.

  Je bent en blijft een asociale,laaghartige domme en zwakzinnige analfabeet net als de rest van het paarse klootjesvolk met DDB en zn 40 rovers aan de leiding.

  Bouto go go go to hell.. and back..


  Maak melding
 44. who ceres jij zwakzinnige mijn president weet wat er zich afspeelt ..zit rustig achter je pc van ochtend vroeg tot de late avond ….wij kunnen niet 24 uur achter die pc zitten omdat wij productief bezig zijn in ons land .
  wij zijn hard werkende surinamers die het over hebben ons land op te bouwen …kunnen wij niet van jullie redimusus zeggen .wees blij dat je in olland zit en geniet van je uitkering mie mang ik gun het jullie echt waar .in su heb je ook mensen die klagen maar wij weten uit welke hoek dat komt .

  bouterse boot gekocht ,er wordt niet gewerkt aan de waterkant ,al die mensen die die leugens vertellen kunnen alleen hun eigen voor de gek houden en hun achterban .hoeveel keren heb ik gezegd dat wij nog meer van die leugens gaan horen .storm in een glas water ,je ziet mijn president reageert niet een teken van laat maar waaien …wij gaan door op de weg die wij hebben ingeslagen in die 2,5 jaar .

  toch gaat mijn president binnen kort zijn stem laten horen reken maar .no wang mang no e broko mie pres …zeker weten ,ik zie geen andere die vooruitgang zou kunnen brengen in dit land dan desi delano bouterse .

  wat er ook gebeurt ,wij gaan weer op hem stemmen en wij gaan winnen omdat alleen paars vooruitgang brengen kan.
  al die ophef van onderhandse gunningen ,late betalingen zijn muziek uit de oude doos .de oppositie is kampioen in het manipuleren van de mensen maar men zal zien dat ze niet ver komen .die machine van propaganda begint al bij ze …liegen en bedriegen maar het volk komt er achter wie wie al die 40 jaren heeft en blijft bedonderen .

  who ceres mie pa jij zwakzinnige behelp je met die andere redimusus ..nogmaals maak je niet druk met ons wij hebben het beter dan velen van jullie in olland dat heb ik jullie een paar keer al laten weten .wij eten drinken rijden onze autos en werken hard om ons land op te bouwen .niet een ieder kan van je houden begrijpelijk ..het zijn meestal de mensen die geen moer doen zoals jij en die redimusus klagen zoals je sommige creolen en bosland creolen hebt die op rooftocht gaan en niet willen werken .die javanen en hindustanen die klagen niet ..ze werken ding mang e gie stjieng zoals je de platte land creolen hebt die weten wat werken is.
  een mevrouw had het gisteren over de riolen die vies zijn op latour en omgeving …vraag niet wie daar wonen ze wil het niet zeggen maar ik ga het zeggen …het zijn sommige stads creolen die daar wonen en niets doen ..het zijn jou soort die niet willen werken ,alleen maar klagen klagen klagen dat is jou soort who cers
  neem een kijkje in commewijne ,uitkijk,domburg boxel dan zal je zien dat het platteland mooier is dan de randstad van suriname .al deze plaatsen zijn maar het topje van de ijsberg who ceres ga bij je eigen te rade jullie zijn een schande …de hindustaan de javaan en sommige crelen weten wat aanpakken is .wang foto negre na ka de goeie nagesproken en jij en die redimusus hebben geen eenheid jullie kunnen alleen maar vpoor ellende zorgen zonder vooruitgang .vene heeft zijn mensen niet goed opgevoed hij is haatdragend en dat draagt hij over aan zijn achterban zoals jullie .who ceres jij als zwakzinnige hebt hulp nodig ,ik neem het je niet kwalijk dat je geen andere keus hebt in olland ,jou uitkering wil je veilig stellen dat begrijp ik .maar verlochen jou land niet .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta go go !!!!!!!!!


  Maak melding
 45. PERO: Is het misschien de bedoelinng dat ik je posting moet lezen?

  Ik dacht het niet, wantik heb mn woordenboeken abracadabra en koeterwaals niet bij de hand.

  En daar komt not bij:The longer the explanation,the bigger the lie…

  Ik hoop dat je engels kan.

  Bouta go go go… to hell high water and back…


  Maak melding
 46. @Pero, Sisa,

  Laatste wat ik gehoord heb over je ‘vesie mang’ is dat hij oververmoeid was en niet meer kon lezen. Wie leest hem zijn bedverhaaltjes voor? Aangezien je goed op de hoogte bent, vertel het ons. Deel het met ons, mie sisa!


  Maak melding
 47. Deze Pearl Morgenstond heeft een lange carrière opgebouwd van delinquentgedrag. Zijn eerste veroordeling had hij reeds op 16 jarige leeftijd.Ik heb ook gelezen dat hij in een korte periode voor de moord op de heer Overeem, was ontslagen uit de gevangenis.Hij beweerd thans onschuldig te zijn en dat men hem ten onrechte ervan ervan beschuldigd de overval en moord gepleegd te hebben.Wie heeft het gelijk aan zijn kant? Stel voor dat deze Pearl Morgenstond, ondanks zijn crimineel verleden, de waarheid spreekt.Als hij de waarheid spreek is de dader een andere persoon die vrij-uit gaat.


  Maak melding
 48. who cers het is te pijn voor woorden mie mang maar het belangrijkste is ….dat het niets anders is dan de waarheid oeng lissie .jullie nklagen weinig presteren .
  en daarom komen de hindustanen en javenen vooruit dang ding engre lik joe e klage klage de goeie nagesproken .
  doen jullie redimusus en fronters wat met je leven .
  .
  ai na pero taki ik lieg niet mie no e lee .de waarheid komt als een bom .e

  boua kraktie mie mang wij gaan door om dit land op te bouwen …wij bluffen niet wij werken .
  bouta go go


  Maak melding
 49. suri patriot neks no fout hoe jullie het ook willen bekijken harde kip ,zachte kip, vrouw ,man ..pero kan incasseren .feit is dat ding negre lissie ik herhaal ding negre lissie en deze who cers voelt zich aangesproken wetende dat hij een van de waardeloze creolen zijn die het grootste woord hier hebben terwijl ze geen moer zijn.
  ze doen zich intelligent over komen ma so so ka .
  zwakzinnig dat is het enige woord dat je kan lezen van deze lelekoe hihihihihi
  dit soort figuren moet je gewoon uit hun tent lokken en dat doe ik en dan gewoon uitlachen …na so so boto ding mang dies liebie sranang pina pina nu daar ze in olland zijn denken ze mijn land af te kammen …ze denken dat ze het beter hebben dan die surinamer ….droom lekker dat jij het beter hebt dan de gemiddelde surinamer je stelt niets voor jij zwakzinnige .


  Maak melding
 50. Het begint met reageren op de oproep/noodkreet van de advocaat van kabouter. Hij is ontsnapt tijdens een behandeling in het azp.
  De advocaat heeft kennelijk harde bewijzen dat de opsporingsdiensten kabouter willen liquideren. Cru en de politie worden als een dienst gezien.
  Uw cliënt heeft niets misdaan, zelf niet zijdelings betrokken? U zou dat als zijn advocaat kunnen aantonen en hem vrijpleiten.
  Ik zou U aanraden raadsman om Uw cliënt te benaderen en met de politie hem ophalen. Zo bespaart U uw kabouter een standrechterlijke executie.
  U ben aanwezig en getuige toch. Het doen van uitlatingen( als ze zijn gedaan als wat men hier zegt) is niet handig, ook als ze waar zijn. U geeft de daders namelijk brandstof voor afstemming en uitwegen, indien men kabouter liquideert.
  De veiligheid van onze samenleving moet de uitvoerende macht waarborgen.
  U bent er om de rechten van Uw cliënt te bewaken en hem bij te staan in het gehele proces tot de uitspraak.
  Ieder mens heeft het zijn voorkeuren hoe misdadig gedrag de kop moet worden ingedrukt.
  Geef ze ongelijk. Het zal je vader wezen, je moeder, je kind die ten prooi valt aan divers en moordenaars.
  De mens is in staat alles te doen. De mens is hoe goed hij/zij ook is in staat gruweldaden te plegen. Het enige dat de gemiddelde mens ervan weerhoudt is de waarden die men zichzelf oplegt en de consequenties die men vooraf overziet en meer niet.
  Het zou heel wrang zijn, dat kabouter het leven laat en blijkt dat hij niets met de roofmoord te maken heeft en ik bedoel niets. Helemaal noppes.
  Vluchten heeft ook geen zin. Waarom vluchten?
  U moet ervoor zorgen dat uw cliënt een eerlijk proces krijgt en dat U hem vrijpleit.
  Gerechtigheid beleven wij vanuit onze perceptie en niet van dat van een ander.
  Dus neks no fout. Een ieder heeft het recht om te zeggen wat hij/zij wilt binnen de wettelijk kaders.
  Vrijheid van meningsuiting. Dus kleppen we gewoon verder Neks no fout.
  ADVOCAAT AAN HET WERK!
  TIME IS LONGER RHAN A ROPE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES