Buren heliplatform overwegen juridische stappen

23

PARAMARIBO, 6 mei – Drie bewoners van de wijk Pontbuiten, in het zuiden van Paramaribo, overwegen juridische stappen. Volgens de Ware Tijd maakt het trio zich zorgen over de aanleg van een helikopterplatform van Hi Jet. Het ambulance- en luchttransportbedrijf is al ver gevorderd en buren vinden het de hoogste tijd om een advocaat in de hand te nemen.

Met de jurist zal bekeken worden of naar de rechter stappen zin heeft. Ook zal een handtekeningenactie worden gehouden. Hoewel de voorbereidingen al aardig zijn opgeschoten weten de mensen weinig. Zo is niet eens bekend hoe frequent er gevlogen zal worden. Maar ook zonder die informatie, kan worden vastgesteld dat een platform er niet is voor de sier. “Alles trilt en het klinkt alsof er een motor naast je oor brult”, zegt een buurtbewoner.

Dat dit maar het begin is, mag worden opgeschreven. Hi Jet zet een modern centrum op met ambulances en een reparatieloods. Wie zich afvraagt hoe luidruchtigheid zo mag neerstrijken in een dichtbevolkte buurt, kent de Surinaamse sociale realiteit te slecht. De wet mag voorschrijven dat buren vooraf gehoord moeten worden, het gebeurt niet. Wanneer eenmaal het feit staat te bulderen, schuift de ene autoriteit de zwarte piet gewoon door naar de andere.

23 REACTIES

 1. Men had eerst met een handtekeningen actie in de buurt moeten beginnen alvorens een advocaat in de arm te nemen en bij de overheid/DNA zijn beklaagd te doen.

  Triest dat in Suriname de overheid niet met bestemmingsplannen werkt, waardoor in woonwijken dit soort ondernemingen geen (geluids)overlast aan de bewoners/baby’s, kinderen, ouderen, dieren, milieu,enz bezorgen.

  Zo’n noodzakelijke onderneming die één maal 24 uur in actie moet komen, moet op een plaats gevestigd zijn, waar het geen enkele overlast aan bewoners, dieren, milieu, enz bezorgd en zijn werk naar behoren kan doen en zijn waarde/betekenis goed tot zijn recht komt.

  De buurtbewoners van Pont moeten ook hun beklag bij de DNA doen.

  De bewoners van Pontbuiten, ondernemingen, DNA enz, zullen samen moeten komen om dit probleem op te lossen.

  Tijd dat er met bestemmingsplannen ( in woonwijken) gemaakt en gewerkt wordt.


  Maak melding

 2. De Suri’s klagen een beetje teveel.Ze wisten bliksems goed dat toen ze voor deze regering kozen de afglijdende beleid van de NDP zou worden voortgezet.En dat op alle gebieden.Het is een volk onwaardig om te klagen terwijl ze bij verstand er voor gekozen hebben.Bij voorbaat is zo een rechtszaak verloren omdat de pres.zich graag per heli verplaatst en dat gaat hij niet willen missen.


  Maak melding

 3. Een optie is overgaan tot modernisering en uitbreiding van het vliegveld van Zorg en Hoop.Maar dat drie bewoners klagen kan ook inhouden dat de meerderheid van de bewoners wel voorstander is van de vestiging van een heliplatform in hun buurt.Kan een stimulans worden voor de plaatselijke economische bedrijvigheid.


  Maak melding

 4. Beste Hi Jet,
  Geef gewoon iedereen die klaagt een goudpipietje of een kostgrondje of een pakje zwijggeld of een broodje pom ………..en alles kan gewoon doorgaan.


  Maak melding

 5. mi Gado….uit Bollywood komt er ook een 3-tal herrie -heli-schoppers, en dan??

  vroeger kon je niet schuilen want de kogel van DADA kwam altijd van achteren, vandaag echter kan je wel schuilen in de staatskas van DADA, want die is net zo leeg als zijn bovenkamer 🙂


  Maak melding

 6. @robg…de rest zijn geen voorstanders, maar die hebben waarschijnlijk al kogelbrieven en andere dreigementen ontvangen van geindoctrineerde paarse hersenloze wezens als jij


  Maak melding

 7. Die mensen hebben groot gelijk om bezwaren te hebben want ze hebben recht op een ongestoord leefmilieu en zo’n helipatform midden in een woonwijk zal zoveel geluidsoverlast bezorgen dat men gek zal worden van al het lawaai.


  Maak melding

 8. @ RobG.

  Ik heb die plaatselijke economische activiteiten op Pont Buiten mogen aanschouwen! Liggen in de hangmat, zitten op een stoel voor de deur te kijken naar het resultaat van hun andere “activiteiten”, namelijk het verwekken van kinderen. Een heli-platform, waar misschien eens per dag een heli landt of opstijgt. Of denken ze dat er om de vijf minuten zo’n ding stijgt of landt? De HiJet-heli’s (want het zijn er maar twee) worden hoofdzakelijk ingezet als trauma-heli’s of bij rampen op grote afstand van de hoofdstad. Dit is weer zeuren om het zeuren van drie mensen! Dus niet meer kletsen over verhoging van de economische activiteit in de buurt, want die gaat er niet komen.
  Overigens heb ik nog niemand gehoord over de aanleg van een privé start- en landingsbaan voor de hoogedele heer Abrahams, voor zijn privévliegtuig en helikopter achter de Indira Gandhiweg. Het is oorverdovend stil aan gene zijde!


  Maak melding

 9. @ Ray2.

  En ondertussen staan er auto’s voor hun deur die met meer dan 3000 Watt per speaker allerlei bullshit naar buiten slingeren. Over recht op een ongestoord leefmilieu gesproken!


  Maak melding

 10. @ blaka bakra
  Lol, heel wat mensen hebben nou eenmaal veel boter op de kop, Suri’s zijn geen uitzondering daarop. Het is wel opvallend dat ze in die zogenaamde volkswijken rondrijden in de duurste auto’s, dure merkkleding dragen, constant feestjes geven, rondneuken met heel wat vrouwen (ook een dure hobby) maar ondertussen wel altijd janken dat ze arm zijn en dat de overheid ze moet helpen met uitkeringen, subsidies en overheidsbaantjes. Maar ik blijf achter mijn punt staan dat iedereen recht heeft op een ongestoorde leefmilieu, constante geluidsoverlast is iets vreselijks en men kan gek worden daarvan.


  Maak melding

 11. Even een correctie: HiJet beschikt op dit moment over 4 helikopters. Een Alouete, een BO-105, een BK-117 en een BK117-C1. Mijn excuses.


  Maak melding

 12. Blaka bakra,jij ziet beren op de weg,terwijl ik juist kansen zie voor ondernemende mensen.Een heliveld trekt mensen aan.Dagjes mensen en vliegtuigspotters.Een buurtbewoner begint een snelle bamie of nasie te draaien om te verkopen,een andere persoon maakt,andere lekkernijen of bara’s en rotie’s die ook verkocht kunnen worden.


  Maak melding

 13. Venetiaan heeft het ministerie van ROGB opgericht, je kan je afvragen wat dat voor zin had als dit soort basale zaken niet goed geregeld waren. Foei toch.


  Maak melding

 14. Het woon- en leefgenot van de bewoners in hun huizen/erf/sportclub, buurtvereninging enz in hun een wijk mag niet worden verstoord door overlastgevende ondernemers.

  Wat zegt de grondwet van de republiek Suriname hierover?


  Maak melding

 15. @ RobG,

  We hebben het hier niet over een commercieel vliegveld, maar over een heliplatform.

  “Jongens, we gaan helikopters kijken, en er is ook bami en nasi”.

  Ik kan bijna niet wachten! Hahahahaha.


  Maak melding

 16. hou op met het gezeik, bijna bij alle grote ziekenhuizen in alle grote steden van nederland dat zo dichtbevolkt is heb je een heliplatvorm. Wie hoor je klagen????


  Maak melding

 17. blaka bakra,we moeten maar afwachten en kijken of er daadwerkelijk een heliplatform komt.Als de mensen klagen over lawaai van helicopters,dan zijn er volgens mij reeds vliegbewegingen in dat gebied aan de gang.


  Maak melding

 18. Whahahahahahahaha

  Robg, robbedoes, what’s k’beurt.

  Robg, denkt dat hij, zoals hier gebeurt bij de A5, vliegtuigjes van VIP’s kan gaan spotten.

  Halloooooooooo, Robbedoes, ze verkopen geen ‘patat met mayo’, op de spotters-plekjes.
  Woeiii, welke vipper komt naar suri, Obia-mang, rick ross 🙂 🙂

  Trouwens suri’s zijn wel zo gek, om dit te doen.
  Ik zag ze vorig jaar, nog ergens bij de landingsbaan ‘puffend’ van de hitte, met hun Blackberry, de KLM- spotten, 🙂 :).


  Maak melding

 19. Esmerald, ik dacht dat jij niet bang was voor Hollandse beren op de weg. Als jij met je korjaal vaart,sorry ik bedoel als je kano peddelt op de Loodrechtste plassen, ga je toch de kleine golfjes niet uit de weg. En wat is er slecht aan vliegtuigen spotten. Ik ken Surinamers die van vliegtuigspotten houden en ze kregen daardoor een gigantische drive om piloot te worden. Het is ze gelukt om hun droom waar te maken en ze vliegen thans bij o.a. Easy Jet,enz. Dus Esmerald, denk positief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.