‘Sociaalzekerheidsstelsel bedreigd door corruptie’

50

PARAMARIBO, 1 mei – Het is meer dan ooit tijd voor het invoeren van een sociaalzekerheidsstelsel. Maar de pogingen om het zover te krijgen staan onder gigantische druk. Dit stelt Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47. Terwijl arbeiders en behoeftige burgers vastlopen in het leven, wordt nuttig geld verbrast. De overheid laat het hier grandioos afweten.

Juist nu in een periode waar ook de politiek meezingt in het koor van sociale zekerheid, is er sprake van grove corruptie. “De grootste bedreiging waar we mee geconfronteerd worden is corruptie binnen met name de overheid. Dit is geen politieke praat, het is een reële bedreiging. Want waar inkomsten van de staat moeten gaan naar kinderzorg, zien we dat het geld gaat in zakken van individuen en hun familie”, zei Berenstein tijdens een seminar over sociale zekerheid.

Als er iets is dat het sociaalzekerheidsstelsel verder dan ooit van huis brengt, is het de corruptie wel. In dit licht valt dan vooral de regelmaat op waarmee het ministerie van Openbare Werken het nieuws haalt. Berenstein vindt het hoog tijd dat hebzucht en egoïsme een halt worden toegeroepen. “Soms vraag je je af wat deze mensen nog meer willen. Niet voor niets verschaft de overheid hen een goed salaris als minister, het is om te kunnen kopen wat je nodig hebt.”

50 REACTIES

 1. Iedereen kan iets schreeuwen zonder enig bewijs.
  Heb jij bewijs dat het corruptie is kom ermee.
  Want dit soort schurken streken komen uit het verleden en vakbond deed flink hieraan mee.
  Want vakbond in Su. gaat al te vaak op de plek van politiek zitten en spelen met het verstand van de leden.
  VOORZITTER DENKT AAN ZIJN EIGEN BROEKZAK OF RUGZAK OM DEZE BEHOORLIJK TE VULLEN.


  Maak melding

 2. Wat voor bewijs wijl jij?
  Alice Amafo is het bewijs.
  Die criminele bende onder leiding van bouterse is het bewijs, blijf maar lekker dromen, slapen jullie maar lekker door.


  Maak melding

 3. @Apra ,..wat voor bewijs wil je dang, als die man alleen zich zorgen maakt voor corruptie.
  Als je morgen die moksi alesi gaat maken en je zorgen gaat maken dat het waarschijnlijk te zout gaat worden, zal ik je eerst om bewijs vragen waarom het zout is.


  Maak melding

 4. Goed voorbeeld doet goed volgen !
  Met rovers, moordenaar, verkrachters en veroordeelde drugsdealers aan de macht wordt geen goed voorbeeld gegeven waardoor er complete anarchie heerst.
  Regels van moraal en fatsoen zijn vertrapt en hiervoor in de plaats is moreel verval ingetreden waardoor corruptie en criminaliteit hoogtij viert.


  Maak melding

 5. Ik zeg,kom niet met vermoedens maar met bewijs die aan kan tonen dat die corruptie degelijk onder de aangewezen personen voorkomt”anders is het wel een politiek gepraat van berenstein,.


  Maak melding

 6. Berenstein heeft gelijk, maar ik Plato ga een stap verder.Zelfs bij het invoeren van een sociaalzekerheidsstelsel zal dez worden aangevreten door corruptie en vriendjespolitiek als je nagaat hoe deze regering omgaat met de thans bestaande wettelijke regelingen. Zoals men weet in Nederland is een sociaalverzekeringsstelsel heel fraudegevoelig. De uitvoering daarvan kost de staat klauwen met geld alleen vanwege de bestrijding van misbruik. Ik moet er niet aan denken dat van dit stelsel misbruik wordt gemaakt want dan is de staat dan echt failliet.


  Maak melding

 7. Corruptie is een probleem dat in alle landen voorkomt.Ook GMAP was zeer corrupt toen hij bij de vakbond in Suriname werkzaam was.Hij verlangt nog steeds aan de goede tijden van vroeger toen er miljoenen werden overgemaakt van de staatskas naar zijn vakbond. Als je de definitie van corruptie goed doorleest dan valt het direct op dat GMAP zijn NieuwFront door en door corrupt was.Bij Venetiaan was er sprake van actieve als passieve corruptie op grote schaal.Veel van de corruptie werd persoonlijk aangestuurd door Venetiaan terwijl hij de schijn ophield ‘schoon’te zijn.Tot heden is deze man binnen de NPS nog steeds met corrumptieve praktijken bezig.Maar GMAP,Who cares,Henk Molenaar,Jack Russel,Esmerald,enz. hebben het selectief selecteren en verwerken van informatie tot de standaard uitrusting van hun aard gemaakt.Met veel toeters en belletjes beschuldigen ze de huidige leiders van corruptie,terwijl bewijslast ontbreekt.Ze zijn in mijn ogen ongeloofwaardig.


  Maak melding

 8. Wat verwacht je van een topregeringsjunta die bevolkt wordt door drugsdealers analfabeten massamoordverdacten.

  Ze zijn verworden tot steeltuig, steeldieven en grootgraaiers met superlange vingers die jatten nog harder dan vakkenvullers vakken kunnen vullen……

  En diegenen die schreeuwen om bewijs zijn meestal deel van het steeltuig of zwakzinnig. SRA en APRA zijn allebei…..

  SRA hoe was je BBQ gisteren op Koninginnedag in de Bijlmer?

  Have a nice day….


  Maak melding

 9. Mbt het deel ‘algemene ziektekostenverzekering’ is het vooral ONWIL : sociale zaken wil de sociale kaarters niet overdragen aan SZF vanuit allerlei eigen belangen, SZF wil ze ook niet hebben want ze gaan veel kosten en de VMS wil meer premie want ze zijn bang dat de artsen compleet platgelopen zullen worden. Bouterse maakt er geen werk van, want hij heeft al vrije geneeskundige hulp voor onder andere zijn zieke nieren en lever, al dan niet in Cuba !…..dus…..


  Maak melding

 10. Who cares,het lijkt alsof je jezelf geproduceerde gebakken lucht niet aan de straatstenen kwijt kan.Ga toch lekker vreemd om wat inspiratie op te doen.Vreemdgaan met je buurvrouw kan een belangrijke inspiratiebron voor je worden en je tevens bevrijden van de Hollandse hebie’s. Mijn advies is gratis.


  Maak melding

 11. r.emanuelson, je ziet het helemaal verkeerd.Ik begrijp je bezorgdheid wel,maar je vergeet een ding belangrijke factor, namelijk de financiering van het stelsel.De kosten moeten gedekt worden en de overheid kan geen blanco cheques uitschrijven die niet gedekt zijn.De overheid in Suriname heeft KMPGN de opdracht gegeven om een studie uit te voeren naar een realiseerbare vorm van ziektekostendekking voor Suriname.Het is geen makkelijke opdracht.Maar ik wil de onderzoekers meegeven om te denken aan een solidariteitsstelsel voor Suriname.


  Maak melding

 12. ROBG: Dank voor je advies, maar als je het niet erg vind sla ik die in de wind.

  Ik volg nog liever een advies op van Jomanda dan dan een van jou.

  Mijn advies aan jou, en ik hoop dat je die wel opvolgt, want je doet vooral jezelf een plezier mee: Meld je zo spoedig mogelijk aan bij de GGZ of de TBS kliniek waar je voorheen hebt gezeten.

  Je turkse snolletjes en de Turkse Haman hebben je geen goed gedaan.

  Ook mijn advies is free of charge…….

  Have a nice day…..


  Maak melding

 13. Mop van de Dag door onze zwakzinnige ROBG: De overheid kan je blanco cheques uitschrijven die niet gedekt zijn……

  Kan iemand de alarmlijn bellen???


  Maak melding

 14. ABOP lokt leden met dokterskaart

  26/04/2013 16:37 – Ivan Cairo

  PARAMARIBO – De afdeling Commewijne van coalitiepartij ABOP is een ledenwervingscampagne begonnen waarbij mensen die zich aansluiten, wordt voorgehouden dat ze binnen een week een dokterskaart van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) krijgen. De leiding van de partij is niet op de hoogte en gaat corrigerend optreden, meldt waarnemend fractieleider Marinus Bee.

  ,,,,,en als je nog meer nodig hebt, da bel je met mij, Lonnie de Bravo””

  🙂


  Maak melding

 15. Sorry maar niemand neemt Robby Berestein nu serieus?!
  Deze man schreeuwt om aandacht, maar blert de ene na de andere kul uit.

  Zie bijvoorbeeld het stuk op Apintie waar Robby beweerde dat er in Suriname banen verloren gaan en arbeiders hun baan verliezen.
  Dit terwijl vele organisaties wanhopig op zoek zijn naar GEMOTIVEERDE en GEKWALIFICEERDE werknemers. Het arbeiderstekort is zelfs zo erg dat mijn inmiddels buitenlanders (zelfs uit de Filipijnen!) aantrekt op zowel hogere als lagere functies.

  Samengevat, Robby is een onzin uitkraaiende malloot.


  Maak melding

 16. Als er iets is dat het sociaalzekerheidsstelsel verder dan ooit van huis brengt, is het de corruptie wel. In dit licht valt dan vooral de regelmaat op waarmee het ministerie van Openbare Werken het nieuws haalt

  En maar accepteren dat dit gebeurt. In andere landen zorgen demonstraties (Venezuela recentelijk)voor onderzoek en aandacht.

  De sranang mang is al blij met (vr)eten en feesten.
  Citaat
  Geef een sranang mang een fles sterke drank en een vrouw en sluit hem op in een kamer (gevangenis).
  Uitkomst:
  Hij gaat er lachend in en zal niet klagen over vrijheidsberoving.
  Woeha woeha woeha


  Maak melding

 17. 2013…DOE JAAR…MISLUKT
  2014… JAAR VAN SOCIALE ZEKERHEID…MISLUKT
  NDP-REGERING..GROTE MISLUKKING
  PAARSE VOLGERS…ALLEMAAL KANSLOZE MISLUKKELINGEN


  Maak melding

 18. Berenstein gedraagt zich als een ” vreemdeling in Jeruzalem” ! Waarom zeg ik dat ???

  De zin ” de grootste bedreiging waar we mee geconfronteerd worden is corruptie binnen met name de overheid”. Het gevoel dat ik hier krijg is alsof corruptie bij de surinaamse overheid een totaal nieuw verschijnsel is voor Berenstein.

  ” MISTER CORRUPTION” is een ” meervoudige staatsburger” in het bezit van ALLE NATIONALITEITEN in de wereld. In sommige landen doet hij hier en daar van zich spreken daarentegen in bepaalde landen is hij PERMANENT in OPSPRAAK waarbij vaak opmerkelijke zaken de revue passeren ( bijv in Suriname )

  Dus voor mij zou het artikel interessant zijn geweest indien Berenstein een manier had bedacht om deze ” misdadige surinaamse staatsburger” een kopje kleiner te maken.

  Hoe zéér ik het betreur om toe te geven maar Suriname is CORRUPTIE en CORRUPTIE is Suriname. Zo is het geweest en zo zal het BLIJVEN wie er ook aan de macht komt tenzij een plotselinge MENTALITEITSVERANDERING de kop opsteekt !!!! . Dat zie ik eerlijk gezegd niet zo gauw gebeuren.

  Goed, Chávez gaat nu genieten van de algemene vrije dag hier te lande. Een land waar het SYNDICALISME blijft groeien. Een land waar ALLEEN vakbondsleden mogen plaatsnemen in de ondernemingsraad ,waar 52% van de werknemers lid is van een vakbond en 71% zijn stem heeft uitgebracht tijdens de sociale verkiezingen. Een land waar de MACHT en POPULARITEIT van de VAKBONDEN ONAANGETAST blijven . Een echte VAKBONDSLAND dus !!

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en solig dag !


  Maak melding

 19. Corruptie in Suriname BEGINT bij BOUTA de corrupteling en EINDIGT bij bouta de corrupteling!!
  Praat je over bouta dan praat je tegelijk ook over CORRUPTIE!want,
  BOUTA = CORRUPTIE !!


  Maak melding

 20. Hoe meer een mens verdient hoe gieriger hij wordt. Suriname wil zich meer en meer als een ontwikkelde lang gedragen, maar aan de talloze openlijke corruptie praktijken kun je nog steeds merken dat ze nog tot een bananenrepubliek behoren, met goedkeuring van het volk, want er wordt geen enkele acties ondernomen.

  Om tot een ontwikkelde land te gaan behoren moet eerst de corruptie met man en macht bestreden worden. Met het geld wat in de zakken van politici verdwijnt kan het lang nog meer ontwikkeld worden.

  Hoe corrupter een land is hoe verder hij van ontwikkeling blijft, kijk maar in de wereld waar je de meest armoede en honger heb. Jammer dat het volk nog steeds slaapt…


  Maak melding

 21. Ray,de heraut(de zelfbenoemde boodschapper)van het NieuwFront heeft gesproken.We hebben helaas geen boodschap aan je klaagzang.Kom met concrete bewijzen.


  Maak melding

 22. @RobG

  Kom jij mij bewijzen ZELF GEPROCLAMEERDE DIE HARD NDPer ,dat BOUTA je BAASJE geen CORRUPTELING IS!!
  Hij heeft trouwens AMNESTIE,ZELFVERKREGEN NOG ERBIJ !!
  Als dit geen vorm van corruptie is om je STRAF TE ONTSNAPPEN, ben jij letterlijk en figuurlijk niet van de planeer AARDE MAAR VAN PLANEET MARS !!!!!


  Maak melding

 23. Ray, check dit ! Hoeveel bewijzen wil je nog meer. Wordt tijd dat RobG zich laat opnemen in een kliniek.

  Het begon met het zogenaamde “pimpen” van de wagen van minister Abrahams, de restauratie van zijn werkkamer zonder openbare aanbesteding en het gunnen van werken aan familieleden en vrienden. Daarna kwam het corruptieschandaal van Carolinabrug aan het licht.

  Topfiguren van de NDP en Palu hebben honderden goudconcessies in hun bezit, die worden verhuurd aan derden. De concessiehouders worden betaald met goud. Zij worden slapend rijk.

  De 600.000 ha aan Sew Atjon is een treffend voorbeeld van corruptie en nepotisme. Minister Jim Hok loodste zijn partijgenoot Iwan Poerschke binnen bij Staatsolie

  De kwestie van Mahinder Gopie en Sew Atjon is in de samenleving nu al bekend als de Gopie- Sew Atjon Gate. Met de uitgifte van de concessie van circa 94.000 ha aan de NDP’er Mahinder Gopie en ruim 600.000 hectare aan de Palu’er Sew A Tjon, de schoonzoon van de Palu-topper Iwan Krolis, gaan deze twee heren en hun mede-eigenaren echt een gouden toekomst tegemoet zoals dat beloofd is door president Bouterse.

  NDP is corrupt !


  Maak melding

 24. @Koos
  Hahahaaaaaa…bewijzen zat dat bouta de allergrootste CORRUPTELING is in de geschiedenis van Suriname !!!
  Arme RobG denkt dat wij de corruptieve handelingen van zijn baasje intussen al vergeten zijn !!!
  Deze RobG dwaasje is echt gestoord,hij lijdt aan het NDP SYNDROOM!!!Hij is GEK ,gewoon GEK!!!


  Maak melding

 25. Lag in del ijn der verwachtingen, corruptie viert hoogtij daar, en niet nu al heel lang.
  Dit los je nooit op, want je hebt altijd van die eikels die er een rommel van maken, vriendjes politiek
  eigen belang, en de rest kan naar de sodemieter, Suriname anno 2013, en na 2015 wordt er nog erger.


  Maak melding

 26. Ray, ik denk dat je intelligentie pk’s tekort komt om op een hoger niveau te kunnen beoordelen. De president hoeft zich niet met alles te bemoeien. Veel handelingen voltrekken zich buiten zijn gezichtsveld. Je wilt de indruk wekken alsof de president hoogstpersoonlijk de opdracht gaf om de gronden beschikbaar te stellen t.b.v. de activiteiten van bepaalde personen.Ik geloof niet in fantasieën, maar ik ben getraind en gevormd om rationeel te denken en om rationeel te beoordelen op basis van harde feiten zoals hardcopy, enz.

  Verzonden met Samsung Mobile.


  Maak melding

 27. ROBG: Ik doe nogmaals een dringend beroep op je om je te melden bij je TBS kliniek.

  “ik geloof niet in fatasieen, maar ik ben getraind en gevormd om rationeel te denken en om te beoordelen op basis van harde feite zoals hardcopy,enz”

  ROBG ik stel mn diagnose over je bij: Je hebt niet alleen een chronische vorm van het syndroom van asperger, je bent ook nog borderliner.

  Doe jezelf een lol meld je aan NU……..


  Maak melding

 28. Corruptie staat nou eenmaal hoog in het vaandel van deze paarse dievenbende, en willen echt geen zekerheidsstelsel voor de werkende man, alleen zekerheid voor zich zelf om in 2015 weer verder te kunnen stelen van het arme volk, deze boevenbende hebben het al eerder bewezen in de jaren 80, maar de jongeren hebben dat helaas niet meegemaakt, en zijn daarom in de fout gegaan en misleid door al die loze beloftes van deze paarse bende, zodat deze paarse idioten weer de gelegenheid hebben gekregen om zich te kunnen verrijken ten koste van het arme volk, en aangezien het wel eens zou kunnen gebeuren dat deze rovers niet meer terug keren in 2015, moeten ze er nu voor zorgen dat de buit binnen is, en rustig verder kunnen leven met al hun rijkdommen die ze hebben gestolen van het volk.


  Maak melding

 29. =Ik vind het heel erg jammer dat er nog steeds mensen zijn die om bewijsstukken vragen om aan te tonen of er werkelijk corruptie is.
  Blijkbaar weten en lezen deze mensen weinig wat er precies in het land Suriname gebeurt.

  =Wijdenbosch, Alibux, Bouterse, Amafo en nog veel meer van deze mensen hun handelen ligt alles op straat wat ze gedaan hebben.

  =Als men vind dat de vorige regering ook corrupt was zou ik het ook graag willen weten met naam en toe naam en wat zij gedaan hebben.

  =Deze regering is door en door smerig met de belastinggeld van anderen.


  Maak melding

 30. @RobG

  Als jij getraind was zou je geweten hebben dat de plaats van een MISDADIGER Santo Boma is en niet het presidentieel paleis!!Zelfs een kleuter kan die onderscheidt maken en JIJ NIET??!!
  Je zou bv ook geweten hebben Wie en Waarom iemand (crimineel] AMNESTIE ontvangen!!!
  Probeer deze zaken eerst uit te zoeken ,okay?!!


  Maak melding

 31. regering kan geen blanco cheque uitschrijven die niet gedekt is, aldus onze professor in de kronto watra.
  Ze kopen wel voor 2 miljoen euro aan wagens,ze knappen wel hun werkkamer op voor miljoenen euro’s, ze rijden wel rond in dure gepanserde en geblindeerde auto,ze betalen wel miljoenen schade aan Balast Nedam, ze reizen wel de hele wereld rond op kosten van de samenleving.SLM vliegtuig die klaar moet staan voor ali baba en zijn 40 rovers, wat kost dat per jaar ??
  wat doen ze met al die miljoenen van staatsolie? wat doen met al die miljoenen van ImaGold.
  RobG yu mars furu boi.


  Maak melding

 32. GMAP: Ik heb het filmpje eerder vandaag gezien.
  Ik ben er nog steeds stil van.

  Mn gedachten gingen naar dat beroemde boek van Julian With……..


  Maak melding

 33. @GMAP
  Broeder, terwijl het volk teert op owroe dossie nanga skratjie, vloeien de miljoenen naar de rekeningen van de duivel en consorten. Onder het genot van vuurwater en kreeften lachen ze de arme mensen uit…
  Ze staan niet stil (het volk) dat zij de rekeningen moeten gaan betalen. Nu al hebben ze moeite om rond te komen daar er heel wat al midden in de maand skeer zijn.

  Ba soekoe, ba vinnie….


  Maak melding

 34. @GMAP, ik heb naar Ronald Hooghart geluisterd.
  Ik moet zeggen dat deze man weer in de schoolbanken mag gaan zitten. Dit omdat hij uitspraken doet die beledigend zijn voor de Surinamers van toen die het ver geschopt hebben zonder in de praktijk buiten aan het tellen waren.

  ==Zou men zich niet gaan afvragen waarom vele Surinamers het WEL goed gedaan hebben en tegenwoordig de kinderen dat niet kunnen “namens Ronald Hooghart”.

  =Alweer is een buitenlander uit Afrika gehaald om Suriname te helpen in het onderwijs???

  =Vergeet niet dat er verkiezingen voor de deur zijn, dus een ieder gaat alles goed praten om weer erbij te mogen horen.


  Maak melding

 35. De lulzak van Hooghart,(werpt zich als arbeidersvriendelijk maar voor eigen belang de moordenar gaan joinen en macht verwerven ….zoon is al Diercteur van Staatsloterij… komt doodleuk komen vertellen dat hij niets te zeggen heeft over de coruptie schandalen op Ow en de onderhandse gunningen van ~ 400.000.000 SRD.Voor hem staat centraal dat er wordt “gewerkt” en arbeiders verdienen geld.Wel de manier van uitgeven gaat als een dambreuk in een dam aan de zee plotseling. Het is graien en de beurs vullen want ze hebben aan de kantlijn gestaan en nu graaien maar.Met betrekking tot de Soc. Zekerheidsstelcil,wel die Amafo!!!!! Wil je een sociale kaart vooral voor de Djoeka’s, kan je krijgen ,maar je moet lid van ABOP worden .Zo goedkoop gaat het in het land.En van anderen worden soc.krt ingetrokken.Er is geen zicht vanwege de ondeskundigheid en geen kaas hebben gegeten van Besturen,maar om de macht te behouden kan er over lijken worden gegaan ala Horb .Trouwens aan drugs gerelateerde regimes en dictatorriaal ,is het de normaalste zaak..Hij,Horb, kreeg ondertijd te veel macht naast Bouterse ,dus moest verdwijnen.Nu ook …Lackin krijgt veel macht…In de ogen van de naasten van Bouterse mag dat niet,dus…………kans van van toneel verdwijnen nadert.Manorath heeft het ondervonden om Bouta als eerste te omhelzen,dat was het punt… vonnis….niemand mag aan bouterse gaan,voor hem of nast hem,,,,,,altijd ACHTER BOUTERSE


  Maak melding

 36. berenstein go dompoe ka jij maakt de jeugd kapot in ons land ..ieder wis wasje roept deze nutteloze opruier de onderwijzers om te staken en komt hij zeggen inflatie .
  deze man heb ik echt geen goed woord voor deze nutteloze man die de jeugd geen dienst bewijst …berenstein bedrijft geen vakbonds werk maar bedrijft politiek .


  Maak melding

 37. Vanuit het niets is deze goozer zomaar een voorzitter van de C-47 geworden. Als mijn vriendje Raghoebarsingh er zou zijn dan kon ik wat zeggen want hij as de opvolger, maar deze Berenstein……copieerd zich van manier van praten a la Derby.was in schal zes bij de overheid en van de nen op andere dag DNA lid over de ruggen van andere Frontpartners en nu de Man van vakbond uithangen.Laat hij naar de PIJP lopen en vandaar uit…….


  Maak melding

 38. De ervaringen in NL (en andere landen) met een sociaalzekerheidsstelsel leert dat zo’n stelsel met de bijbehorende uitkeringen en subsidies enorm fraudegevoelig is en leidt tot een grote bureaucratie. Dat is geen mening maar een feit. Overal in de wereld waar er zo’n stelsel is wordt het mes erin gezet. Waarom wilt men dan in Suriname uitgerekend de slechte Nederlandse voorbeelden overnemen???
  Nu al wordt er in Suriname gefraudeerd met uitkeringen en komen bijv. gezonde djoeka’s in aanmerking voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=29713:afdelingshoofd-sozavo-trekt-aan-de-bel&catid=73:binnenland&Itemid=65 Dit soort fraude zal alleen maar toenemen als er een sociaalzekerheidsstelsel met de bijbehorende uitkeringen en subsidies wordt ingevoerd net als de bijbehorende overheidsbureaucratie. Wie gaat daarvoor betalen??? Wie is bereid daarvoor te betalen??? Verder moet Berenstein maar de hand in eigen boezem steken en kijken naar de eigen vakbondsrol bij de enorme corruptie die er heerst in Suriname want ook de vakbonden zijn corrupt tot op het bot. Ik heb het dan nog niet over de vele zaken die de vakbonden kapot hebben gemaakt door om de haverklap te gaan staken. Surinaamse vakbondsleiders en Surinaamse politici zijn 1 pot nat, beiden zijn even slecht.


  Maak melding

 39. Beste mensen, ze zeggen niet voor niets dat je in Suriname geen kennis moet hebben maar kennissen!

  De reden dat corruptie nu mogelijk erger is geworden heeft er mee te maken dat bijna over vriendje van de president werken. En waar ga je dan klagen? Bij wie?
  Iedereen houdt elkaar het hand boven het hoofd.

  Corruptie in Suriname is niet van nu, echter constateren velen met mij samen dat deze regering het heel erg bont maakt. Ik kan u met de volle zekerheid van 100% zeggen dat Bouterse en zijn minister van JUSPOL persoon in het bezit zijn van een lijst van georganiseerde criminele netwerken binnen de rechtspraak. Ik heb in persoon de president, Hof van Justitie en Juspol op de hoogte gesteld van openlijke corruptie. Feb. 2011 ben ik getuige geweest van openlijke corruptie door rechter Charan in Nickerie.
  Ik was daar als bedrijfsadviseur van een van mijn klanten. Een gevallen advocaat als Frank Truideman en advocaat in opleiding Dharmindernath Moerahoe zijn in staat rechters in het ootje te nemen. Gelukkig kreeg rechter Charan tijdens dezelfde zitting door dat hij flink genaaid was, werd boos op de oplichters en stuurde ze weg. Hoe achterlijk zijn de rechters van Suriname?. Wat een bananen republiek.

  BOUTERSE, wat bent u nog waard? Waar zijn uw beloftes gebleven? Bouterse wat doet u uw rechtstaat en uw bevolking aan?. Bouterse u zegde toe corruptie met wortel en tak te bestrijden, maar wie wordt vandaag de dag bestreden?


  Maak melding

 40. Inkomsten van de staat. Wie controleert wat de staat uitgeeft en aan wie en of dit terecht is? Dan moet je over een goede controleapparaat beschikken en over mensen die hierin onafhankelijk en eerlijk functioneren. En hier schort het behoorlijk aan.


  Maak melding

 41. Bij aantreden van huidige regering is een reserve overgenomen van miljoenen Dolars aan reserve,bijna miljard.Wat blijkt nu anno april 2013 ,dat er zelfs geen geld is om aannemers en Ambtenaren te betalen.Waar is al het geld naar toe gegaan.En een Sociaal Accord met het volk,,heeft bouterse gedaan voor de verkiezingen ,Viaducten bouwen,diepzeehaven etc etc. Als het geld wordt verbrast aan met honderden auto’s kopen en families gunnen en bevoordelen , coroptie, en vooral de extra Amabassade te Parijs en Zuid Afrika.Hoe ga je de Social akkoord uitvoeren.En als de marrons,,,,,een man ….7 vrouwen en 100 kinderen heeft.Hoe ga je alles kunnen ordenen.Begin eerst goed onderwijs te geven zodat gezinnen onstaan met een vader een moeder,en daarna kan je een overzicht hebben,Maar met deze leken aan de macht…..water naar zee dragen want eigen voordeel en consolidatie van macht ,is Suriname strakjes weer bankroet en het geld van het volk zo spaarzaam opgebouwt weer in mist opgegaan.Alleen maar boeven aan de macht en drugdealers.


  Maak melding

 42. Corruptie is er altijd en overal. Tijdens de NF-regeringen hielden de partijen elkaar in toom en kregen tikjes op de vingers. Wie het te bont maakte werd veroordeeld (VHP minister van OW ) of moest aftreden (Amafo). Bij deze coalitie durft niemand het op te nemen tegen de militairen en hun vrienden. Er is geen balance of power. Andere deelnemers kunnen slechts meelopen en en wat kruimels oppikken.


  Maak melding

 43. @Alfred, dat zegt u goed. Corruptie is er altijd geweest alleen is er een verschil per regering hoe daarmee om te gaan. De Frontregering trad meteen op indien er zaken aan het licht kwamen die het daglicht niet konden verdragen. Enkele bewindslieden zijn zelfs veroordeeld! Feit is dat men 10x nadacht aleer men zich liet gaan. Maar in deze Paarse/Bouterse regering zien we het tegenovergestelde: er wordt in z’n geheel geen verantwoording afgelegd. Comptabele regels worden evident vertrapt en de graai in de schatkist is openlijk. Erger: de rechterlijke macht heeft veel meer te verduren onder het Bouterse regiem dan daarvoor. Ook de persvrijheid en andere fundementele vrijheden worden de grond in geboord.

  Dat is het verschil!!!

  Plato.


  Maak melding

 44. Sociaalzekerheidsstelsel bedreigd door corruptie….men zegt dingen maar denk jij dat zij gaan kijken hoe het ontstaan van corruptie in Su……ik zeg door domheid, achterlijke hebzucht, voor een frisdrank een ander een voordeel geven van miljoenen en jij heb een frisdrank en rotie of bamie vergeet djogo en whisky niet…..dan yu denki a man sit mi kon….en jij en kleinkinderen blijven pinaren als hond de slaaf….want u gaf anderen miljoenen voordeel en jij richting zwerver.


  Maak melding

 45. het moment dat bepaalde groepen en of mensen niet aan een case hebben gewerkt vinden zij dat het gedoemd is te mislukken. kijk naar die waterhoofd van C-47 bij de slm.


  Maak melding

 46. Het bewijs dat deze regering corrupt is heb ik jammer genoeg niet, om aan dat bewijs te komen zou ik heel nauw met ze samen moeten werken en dat wil ik niet, ik wil het liefst zo ver mogelijk van dit tuig afblijven. Je kunt wel op je klompen aanvoelen dat men corrupt bezig is, het is ook duidelijk dat men aan dit probleem niets wil doen, DOE doet en deed alle moeite om Bouterse zo ver te krijgen om de anticorruptie wet eindelijk behandeld te krijgen in de assemblee, maar geen haar op Bouterse zijn hoofd denkt eraan dat te doen, andere regeringen zijn ook corrupt geweest, maar zo schaamteloos als men nu te werk gaat, heb ik niet eerder meegemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.