Internationaal culinair festival in Suriname

3

Van 4 tot en met 13 mei wordt in Suriname Fête de la Cuisine (feest van de keuken) georganiseerd. Speciaal voor dit festival komen vier gerenommeerde chef-koks uit het buitenland diners en workshops verzorgen voor het Surinaamse publiek en voor hun Surinaamse collega-chefs. Uniek aan dit festival is dat de chefs worden vergezeld door een delegatie van journalisten die verslag doen van het festival en hun bezoek aan Suriname voor buitenlandse media.

Het Fête de la Cuisine is in 2007 voor het eerst georganiseerd op Sint Maarten en is daar inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn dat veel lokale bezoekers en toeristen trekt. Surinamers Joan en Paul Nolet (eigenaren van Stichting Para Parc te Rijsdijk) zijn vaste bezoekers van het Fête de la Cuisine op Sint Maarten. Samen met Henri Brookson, de bedenker en organisator van het festival op Sint Maarten, hebben zij het initiatief genomen om het festival te introduceren in Suriname.

De koks die Suriname bezoeken zijn de Nederlanders Gerard Wöllerich en Rene Tichelaar(FOTO) (beide in het bezit van een Michelin ster), de Fransman Jean Jacques Menanteau (in het verleden meerdere malen houder van een Michelin ster) en Raymond Kaper van Sint Maarten. De koks zullen hun culinaire hoogstandjes aan het Surinaams publiek tonen middels een Midfest 3 gangen diner in Wyndham Garden Hotel op woensdag 8 mei en een Grand Gala Diner in restaurant Baka Foto op zaterdag 11 mei. Daarnaast wordt er op maandag 6 mei in Bergendal een workshop gehouden voor Surinaamse culiniare professionals.


3 REACTIES

 1. Leuk en gezellie!!!

  Helaas niet voor de ‘kleine’ beurs.

  Gelukkig… kunnen wij hier wel genieten van dit soort Michelin sterretjes.
  Gewoon lid worden van IENS of Groupon, whahahahahahaha !!!
  Je bent geïntegreerd, of niet dan……..
  Ons ben zûnig!

  Baja,’baka foto’, moet het niet zijn ‘fesie a foto’?
  Aha, op een voor mij ‘griezelige’ locatie, ahum!!!


  Maak melding

 2. Me moeder is thuis, vijf sterren kokkin. Als je haar moksi alesi, pindasoep of her’ heri proeft maakt je tong een driedubbele salto, zelfs je fontanel gaat weer onmiddellijk open.
  Je raakt echt in extase van moeder’s eten! En je voelt dat je lééft! Met t-shirt, tip tip, en korte broek zitten we met ons bord onder de tamarindeboom en een grote karaf gemberbier met ijsblokjes! ’s Middags na t werk.
  Van elke hap word je highhhhh!
  Daarna eet ieder 6 T-manja’s uit de mand, want die zijn al rijp geworden. Dat is toetje.
  Buurman draait soulpokoe. Hij heeft zijn boxen buiten gezet.

  Fête de la cuisine à la maison!!
  Als dat geen 5 STERREN is! 10 sterren mi e taigi ju!
  Su is switi, mi lobi SU, mi lobi mama, ma mi no lobi Ka-bouter!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.