woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGeestelijke leiders tegen erkenning concubinaat

Geestelijke leiders tegen erkenning concubinaat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Geestelijke leiders zijn niet bepaald gelukkig met het vooruitzicht op erkenning van het concubinaatschap. Zowel hindoe- als moslim- en christelijke leiders vrezen een vervaging van normen en waarden. In tegenstelling tot voorstanders, hebben deze leiders liever dat de Burgerlijk Wetboek niet wordt aangepast op dit stuk.

Het gaat wel die richting uit met het project Wijziging Burgerlijk Wetboek. Erkenning van het concubinaat maakt er onderdeel van en dat nu begint tongen los te maken. “De hindoereligie hecht veel waarde aan het huwelijk. Wordt het leven in concubinaat wettelijk erkend, dan kunnen we de tent sluiten”, zegt pandit Surendra Patandin tegenover de Ware Tijd. Hij ziet erkenning niet goed samen gaan met principes die het huwelijk met zich meebrengt.

Moslim Erwin Doerachman is het eens. Het concubinaat dat sommige groepen al generatieslang handhaven, wijkt te zeer af. De meer traditionele christelijke kerken gedogen het weliswaar. “Het huwelijk is geen spelletje, je bent gebonden aan elkaar. Als je leeft in concubinaat, ben je onzeker”, zegt Doerachman. Evangelist Steve Meye voorziet weinig goeds. “De bijbel zegt dat we kort voor de komst van de Messias gaan leven als de dagen van Sodom en Gommora.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

59 REACTIES
 1. De kerken blazen het hardst als het tegen hun boeken ingaat.Zijn hun boeken zaligmakend.Dragen ze de waarheid in zich.Een mens is zelf geboren met de waarheid en heeft geen boek of wie dan ook nodig om te weten wat goed en fout is.Er is geen ene hel of hemel van de joden.
  Concubinaat of huwelijk wat is het verschil buiten de indoctrinatie boeken.Mens bevrijdt je van deze zo genaamde geestelijke en wordt een vrij mens.Wees niet bang voor deze joden goden ze kunnen je niets maken.Hel en hemel heb je in je eigen handen en jij bepaald over je doen en laten en niet deze schurken.


  Maak melding
 2. Die religieuze leiders moeten maar eens gaan beseffen dat we in de eenentwintigste eeuw leven en niet in het jaar nul. Heel wat van die religieuze leiders zijn trouwens grote hypocrieten die zelf doen wat ze anderen verbieden te doen, en dan heb ik het nog niet eens over bepaalde ronduit criminele gedragingen waar religieuze leiders zich schuldig aanmaken (v.b. kindermisbruik). Religieuze leiders zijn dus echt de laatsten die anderen de les moeten lezen m.b.t. normen en waarden want ze hebben zelf totaal geen geloofwaardigheid.


  Maak melding
 3. Jullie erkennen WEL de geestelijke leider die van de DiDiBrie 6ooo srd per mnd mag ontvangen.
  Van jullie mag DE Beestelijke leider Meye wel DiDiBrie adviseren en de wereld hoort jullie niet.
  Zullen we jullie beestelijker leiders,valse profeten van Su nu maar ook 6000 per mnd gaan betalen dan horen we jullie Beestelijke leiders van Su niet meer.Waarom zouden we allemaal gehuwd moeten zijn om dan waarde en normen te hebben rot toch op jullie valse profeten allemaal.U weet met zijn allen toch wat er in de Mhandir,Moskee en in velen Christelijke kerken/gemeenten gebeurt door velen van jullie en of soortgenoten(niet qua kleur)met dezelfde overtuiging ook als jullie getouwd zijn.Er gebeurt zoveel naars,waardoor je niet van normen en waarden kunt spreken.Laat aub de mensen met rust of ze nou willen huwen of niet.Gedoe,gezeur gel.l van jullie.Oprotten man jullie allemaal het moet niet gekker worden met deze B…..leiders.Meye tikie joe monie joe tang foe joe,want je vreet van al het kwaad in Sodom en gonora.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 4. En aan Stevi9e Wonder Meye de voodoopriester kan ik alleen maar zeggen dat de dagen van Sodom en Gomorra zich in mei 2010 hebben ingezet…….


  Maak melding
 5. Skeere gasten allemaal. Wel feesten, drinken en vreemd gaan bij het leven. Hypocriet..met Satan Meye voorop. Allemaal tegen de muur zetten of 20 jaar dwangarbeid geven. Voor Sodom en Gomorra moet je bij Ddb zijn. Sinds zijn aantreden is het chaos in suriname.


  Maak melding
 6. En wat stelt Hooghart voor te doen met de marrons die volgens hun cultuur meer dan een echtgenote mogen huwen? Wat gebeurt er dan als de man komt te overlijden, en hoe moet het Pensioenfonds met deze cases omgaan indien de man in casu een pensiengerechtigde is? Het gaat niet alleen om degenen die in concubinaat leven, maar er moet ook een regeling komen voor degenen die andere huwelijkstradities hebben. Yes, sommige geestelijke leiders rijden inderdaad een scheve schaats, maar de meeste bonoemans zijn erger, want ze vragen nu $$$ voor hun arbeid.


  Maak melding
 7. en het feit dat jullie elke maand een vergoeding vragen,maakt mij ook niet gelukkig
  wat weegt zwaaarder?huh?kinderen van de duivel?grote hypocrieten!

  er zijn partners die in concubinaatschap leven,het gaat ze goed.Wat komen jullie bepalen?
  ZIjn jullie tegen amnesty?er zijn betere dingen om je druk mee te maken hypocrieten


  Maak melding
 8. wij zijn niet in india pakistan indonesie turkye of enig moslim of hindoe land wij leven in suriname in zuidamerika …een land waar een ieder zich vrij voelt en vrij moet voelen .

  religies moeten niet komen zeggen hoe het moet …zij moeten zich verre van wat de regering doet houden .
  je gaat mensen niet verplichten om te gaan trouwen ..ik ken ook hindoes en moslims die getrouwd zijn maar als je ziet hoe het er aan toe gaat dan denk ik …laat mij lekker gewoon samen wonen zoals ik nu woon .


  Maak melding
 9. Vroeger werden hindoe en moslim huwelijken in Suriname ook niet erkend, deze mensen leefde volgens de wet dus in concubinaat, als men nu andere bevolkingsgroepen die op hun traditionele wijze een duurzaam samenlevingsverband tussen een man en een vrouw, ook een wettelijke basis wil geven, is er volgens mij niets aan de hand. De overheid kan als garantie b.v. bepalen dat zo’n erkenning door de wet pas gegeven wordt als men minstens twee jaar samenwoont, in twee jaar heb je wel door of je verder met elkaar door het leven wil gaan of niet, de meeste huwelijken die op een scheiding uitlopen stranden in het tweede jaar. Verder moeten de hindoe en moslim geestelijken maar meer hun best doen om hun volgelingen ervan te overtuigen dat in concubinaat leven niet past, als het in concubinaat leven voor anderen niet zo bezwaarlijk is, is dat hun zaak.

  In Sodom en Gomorra ging men zich, voor zover ik weet, alleen te buiten aan seksuele uitspattingen. In Suriname is de lijst van zonden waar deze regering zich aan schuldig maakt of gemaakt heeft veel langer, Meye kan daarom beter naar Sodom en Gomorra verhuizen, dat is in de ogen van zijn god beslist minder erg dan het Suriname van DDB van wie hij zwijggeld aanneemt en daarom de zonden van deze regering met de mantel der liefde bedekt.


  Maak melding
 10. Eeuwen ervaring van onze voorouders en geestelijke leiders hebben ons blijkbaar niet voldoende inzicht gebracht om te weten hoe een sterke samenleving gebouwd kan worden. Het concubinaat als officiële samenlevingsvorm in Suriname? Walgelijk!!

  Uit dat duivelsidee van het concubinaat, een afgeleide van het eenoudergezin, is de ondermijning en achterstand van vooral zwarte jongens voortgekomen. Kijk eens naar de statistieken in Nederland, Suriname, Amerika of het Caraïbisch gebied en je zult versteld staan hoeveel gevangenissen vol zitten met zwarte jongens die zijn opgegroeid zonder vader.

  Geen enkele discussie zie ik ergens over dit onderwerp onder zwarte mensen. Ja, als ze de blanke of anderen de schuld kunnen geven met dat gelul over slavernij, alsof ze zelf slaven zijn geweest of weten hoe het voelt om slaaf te zijn. Het concubinaat is wat mij betreft een bevestiging van een ziekelijke mentaliteit van laat maar waaien, we doen ons eigen DiDiBri ding en no spang alles komt goed mentaliteit. En men vergeet of wil niet weten dat de sterkste samenlevingen worden gebouwd aan tafel. Bij het gezamenlijk eten met je gezin. Dat je er bent voor je kinderen, ze steunt en het pad voor ze schoonmaakt waarop ze lopen. Bij een samenlevingsvorm van het concubinaat is dit alles niet mogelijk.

  Ik steun elke geestelijke die ons het besef bijbrengt dat er iet mis is met een samenleving die het huwelijk afwijst. Nog in de jaren tot 1960 was het bijna onmogelijk om een vrouw in bijvoorbeeld het district Para te naderen zonder dat je eerst haar ouders had ontmoet. Geen zwarte man die het in zijn hoofd haalde om die regel te overtreden. Nu is de norm dat je hier een kind maakt, daar een schatje hebt en nog een kind maakt, je bent niet getrouwd en je verzorgt je kinderen niet. Walgelijk!! En dat moet een sterke samenleving opleveren? Nou… een sterke criminele samenleving van Sodom en Gomorra wellicht, maar een vruchtbare niet hoor.

  Weg met dat duivelse eenoudergezin!! Weg met het concubinaat!! Wanneer komen we tot inkeer?


  Maak melding
 11. welk ” gerespecteerde” vrouw wilt het leven delen met meerdere mannen !!
  geen 1

  welk man wilt het leven delen met meerdere vrouwen !!
  alle mannen…

  koester hetgeen je hebt en droom hetgeen je niet kunt realiseren.

  per definitie: een succesvolle man is hy die zoveel geld ” verdient” dat een vrouw niet op kan maken.

  Een succesvolle vrouw is zij die zo een man kan vinden.


  Maak melding
 12. De geestelijke leiders, allemaal mannen zullen natuurlijk tegen de rechten van de concubine zijn.Ik heb de indruk dat ze met drogredeneringen het gelijk aan hun kant willen hebben. Een concubine,verwijst naar een vrouw die buiten het huwelijk van een andere man staat.Een ander woord voor concubine is buitenvrouw, maîtresse of bijzit.Deze vrouwen zijn de moderne slavinnen van mannen.

  Het is mijn inziens daarom noodzakelijk dat de regering ervoor zorgt dat de rechten van de concubine of de maîtresse in het burgerlijk wetboek worden opgenomen.Met een dergelijke wetsbepaling zullen mannen minder snel geneigd zijn een concubine te nemen omdat deze vrouw niet alleen maar als lustobject gebruikt kan worden, maar dat ze nu ook haar rechten als partner buiten het huwelijk zal kunnen laten gelden. Driemaal bravo voor de regering als ze de wet er doorheen krijgen.Bravo.bravo,bravo.


  Maak melding
 13. bifa hoeveel gevallen van zelfmoord heb je onder de hindustanen en moslims …als de hindu getrouwd is moet de vrouw het aksepteren dat ze wordt vernedert …ze kan niet terug bij de ouders .hoeveel hindustanen mishandelen hun vrouw of vermoorden hun vrouw .zie nogmaals die zelfmoorden in ons land en ook in olland zie die kinermisbruikers onder de hindustanen breek mij de bek niet open .ook zitten jullie heel veel in de drugs niet doen alsof jullie beter zijn .bij de hindustaan wordt alles onder de vloermat geveegd.
  die verkrachtingen die in india plaats vinden zijn geen dingen van nu het gebeurt al jaren en dat de indiase politie corrupt is en mee werkt om deze misdadigers in stand te houden foei!!!!!!schaam je .wees trots op de surinaamse politie dat ze optreden tegen dit soort praktijken …alles wat mis gaat proberen jullie te verbergen en het goede willen jullie de wereld in helpen .ik heb hindustaanse buren en zie wat er gebeurt.man alcoholist en als vader dronken is moet moeder incasseren en de politie moet er aan te pas komen …boi bifa no mik mie tak sannie .er wonen twee in mijn straat die tekeer gaan tegen hun vrouwen en kinderen .er is al een keer gestoken en mevrouw kan niet naar haar ouders …bifa wil je ze helpen moet je anoniem het adres .wij houden ons hart vast voor die vrouw .bifa het is bekent dat de hindustaan onderdanig is als het om blanke mensen gaat dat is alom bekent
  wij verlagen ons niet voor de blanke mede mens en toch hebben ze respect voor de zwarte man omdat wij ze behandelen zoals ze behandeld wil worden .neem een voorbeeld van mandela obama allemaal gekozen ook door blanken bifa wij dwingen respect af .wij slijmen niet en dat weet die blanke man of vrouw bifa kopm overal op de wereld en zie dat die neger populair is …amerika hebbe de negers voor alle anderen gevochten dat zij gelijke rechten kregen wees blij anders kon jij amerika niet in kunnen …die blanke weet dat hij fout was al die 350 jaren in amerika ze hebben het ingezien los van die racisten ..jullie hindustanen slijmen niet de neger wij zijn spontaan eerlijk gaan wij door zee en dat weet die blanke vandaar die zwarte president ..jullie zijn een gevaar voor de samen leving met bommen op onschuldige mensen opblazen .alsje nou uit pakistan india afghanistan komt allemaal het uiterlijk een pot nat je vertrouwd ze gewoon niet bang dat ze een bom onder hun ballen hebben .je ziet het op de t.v.het spijt me dat ik zo moet uithalen je verdient het bifa
  het is de waarheid .als jij op de racistische tour gaat doe ik dat ook alhoewel ik niet ;lieg dan de waarheid weergeef .
  denk er overna bifa .in ieder geval is het een wijze les voor je kijk eerst in eigenhuis voor je een ander veroordeeld .bifa is een hindustaan en hij heeft het over zwarte man of vrouw hihihihi die hindustanen zijn nog zwarter dan die negers waar heeft deze bifa het over vraag ik mij af …bifa die hindustaanse buren van mij zijn nog zwarter dan mij je scheld op je eigen mensen mie mang .in olland amerika zijn jullie zwarten of begrijp je dat niet hihihihihi
  domme taliban .


  Maak melding
 14. Pero,

  Je bent de grootste achterlijke idioot op dit forum. Je hebt niets begrepen van wat ik geschreven heb op dit forum. Nooit!! Anders had je wel begrepen dat mijn postings niet zoveel met ras te maken hebben maar wel met waarden en normen, rechtvaardigheid, orde en structuur van een samenleving.

  Ik ga niet mijn eigen ras (zwart met voorouders uit Para) verheerlijken door te wijzen op wat er mis is met ander rassen. Want zo hebben we allemaal onze problemen. Maar als het erom gaat een sterke samenleving te bouwen zie ik bij zwarten een bijna achterlijke kijk op het gezin. Het is van de duivel, zeg ik. Niet voor je kinderen zorgen, iets waar jij zo goed in bent, maar wel hier een vrouw, daar een vrouw en nog meer kinderen, die het uiteindelijk per ongeluk ook met elkaar gaand doen in de toekomst omdat ze niet weten dat ze broer en zus zijn. Ja Pero, dat is het resultaat van onder andere jouw achterlijkheid. Om maar niet te spreken van de hoge criminaliteitscijfers als gevolg van die rotzooi die types zoals jij op hun geweten hebben omdat jullie niet omkijken naar je kinderen. Walgelijk!!

  Uiteindelijk is die rotzooi van jullie slechts goed voor een ding en dat is waarschijnlijk waarom jij een voorstander bent van dar duivelse concubinaat: al die losers die voortkomen uit het concubinaat en het eenoudergezin gaan stemmen op jouw grote duivelse leider DaDa Bouta. Alles bij jullie heeft daarmee te maken. Geen wonder voor duivelsvolgers.


  Maak melding
 15. je hoort tegenwoordig niks meer van de hoofd verdachte moordenaar op de vlucht dood geschoten..

  hij zou over vermoeid zijn,van wat..

  wie het weet laat het horen..


  Maak melding
 16. ga niet zo tekeer mie mang bedaarde rustig aan .ik ben niet achterlijk ik heb gelijk en gedeeltelijk heb jij gelijk dat sommige creolen niet willen werken en op uit zijn ander mans spullen willen inpikken dat staat buiten kijf maar….dat heeft niets met concubinaat te maken ze zijn gewoon lui lissie en daarom zijn ze naar olland gevlucht en nu een grote bek hebben omdat ze een uitkering hebben …niet voor niets hebben ze de naam redimusus …je hebt surinederlanders en redimusus het is een groot verschil .werkende surinaamse nederlanders en niet werkende surinederlanders de redimusus ze gaan straks reageren reken maar …daarom ben ik blij met belfort en tjin liep chie .hard aanpakken die gasten .
  ding mang au poer lissie gie ding negre diesie .
  ik heb het gevoel dat zelfs die ouders van sommige creolen lui zijn en waren en dat hebben sommigen over genomen je ziet het in paramaribo …neem een kijkje op latour ,eframzege waar die bosland creolen zijn en flora ..voevoeroe na ding mang dies e mekie .
  ding koerie abie voe ding toe maar weer op een andere manier …ik ben niet perfect ik probeer perfect te zijn maar ik leer elke dag …jammer dat ik niet kan leren van die redimusus je gaat alleen maar achteruit gaan als je naar ze luistert .ding redimusu abie wang krasiwier watra fanodoe /.
  bouta go go


  Maak melding
 17. Pero doe jezelf een lol en ga je maandag bij de GGZ melden of een kerk in de bijlmer voor uitdrijfing van de duivel. Je hebt hulp nodig. Je ziel heeft lucht nodig.


  Maak melding
 18. Alle mooie jongens willen op z’n minst stoeien maar stadhuis is er niet bij, geen bruidsbouqet voor haar?

  Dit al generaties durende fenomeen typeert ondubbel-zinnig onze inborst. Wij zijn op geen enkele wijze bereid om consequenties te verbinden aan ons handelen.
  Srananmans moeten ermee kappen om voor 1 dubbeltje op de eerste rang te willen zitten. Life is not that cheap!!!


  Maak melding
 19. Ram Singh,

  Pero is gewoon een vieze vuile racist. Je mag het beestje best wel bij de naam noemen hoor Ram.

  Jim,

  Bij de GGZ is er geen hulp voor Pero. Dat hebben ze al vastgesteld. Ergens in Rotterdam bezoekt hij een bonoman maar aan zijn postings op dit forum te zien helpt dat ook niet. Het enige dat gaat helpen is als hij in een klapperboom klimt en naar beneden springt. Ik heb er goede hoop op dat dit binnenkort gaat gebeuren want ik hoorde dat hij visioenen ziet en denkt dat hij kan vliegen.


  Maak melding
 20. =leven in concubinaat, hoeft helemaal niet slecht te zijn.

  =Heeft men nou op de wereld niet door dat het een ander tijd is waarin wij met z’n allen leven?

  =Het respect moet er natuurlijk zijn, maar ik ben toch niet verplicht te trouwen om met een partner samen te gaan wonen.?

  =laten de leiders niet doen alsof het altijd koek en ei is tussen twee mensen die getrouwd zijn en samen wonen.

  =Mijn vraag is dan ook het volgende:::wie heeft nou bepaald dat twee mensen moeten trouwen voordat zij samen gaan wonen??/

  =Onderzoek heeft laten zien dat in de geschiedenis de tradities en geloof heel veel ellende met zich mee brengen.
  Egypte is nu aan zet, men pikt het gewoon niet meer dat hen wordt opgedragen hoe zijn moeten leven.

  -Zijn ‘sommige’ priester, dominee etc tegenwoordig wel te vertrouwen, ik weet het niet.

  =Ik hoop het beste voor een ieder op deze wereld.


  Maak melding
 21. Ik weet wel wat erger is.
  1.Getrouwd te zijn en dood op een smerig kamertje van een pensionnetje aangetroffen te worden of
  2.in concubinaatschap te leven.


  Maak melding
 22. Weer zo’n ongelofelijk bullshit verhaal van de meest corrupte regering ooit in Suriname:

  “Soms moeten wetten en regels worden vertrapt….”

  PARAMARIBO – Veiligheid kan niet in geld worden uitgedrukt

  en daarom is er niets aan de hand als er soms regels en wetten moeten worden vertrapt om dat doel te bereiken. Dit zei Melvin Linscheer, directeur van Bureau Nationale Veiligheid, deze week op een persconferentie waar hij informatie gaf over de aanschaf van 75 voertuigen, ter waarde van SRD 7 miljoen. De voertuigen zijn in …


  Maak melding
 23. met die verkrachte kinderen heb ik geen enkele geestelijke leider gehoord. met de zelfmoordgevallen heb ik geen enkele geestelijke leider gehoord. met de vermoorde en mishandelde vrouwen heb ik geen enkele geestelijke leider gehoord.
  aub laat de geestelijke leider teruggaan naar de plek waar ze hiervoor zich bevonden. het is natuurlijk baldadig wanneer een vrouw samen woont met een man en op gegeven moment een pensioen moet krijgen. dat komt rechtstreeks uit de zak van de geestelijke leider.


  Maak melding
 24. Het huwelijk is een door de kerk opgedrongen traditie.
  Het gaat in een relatie om wederzijds respect.
  Laat de geestelijke leiders zich daar op toeleggen dan doen ze iets beters dan te gebieden en te verbieden.
  Elke vorm van samenleven valt of staat met wederzijds respect!


  Maak melding
 25. Los van religieuze motieven kun je het concubinaat een wettelijke status geven. Wel ben ik voorstander van de notariele weg. Als de man gehuwd is en jaren samenwoont met een ander lijkt me dat een lastig gegeven. Het huwelijk zou eerst ontbonden moeten worden aleer de concubine rechten kan ontlenen aan de verhouding. Bij voorstel van wet zou je wel kunnen bepleiten door te stellen dat het huwelijk van rechtswege eindigt indien aan de volgende voorwaarden is voldaan:
  1. de concubine een bewijs kan overleggen dat zij al 5(vijf) jaar samenwoont met de gehuwde man;
  2. Bewijzen overleggen waaruit blijkt dat ze samen een gemeenschappelijke huishouding voeren;
  3. dat de vrouw van de gehuwde man ( na kennis te hebben genomen van de nieuwe leefsituatie van de man) geen bezwaren heeft geuit.

  Wie heeft een andere mening???
  1. de


  Maak melding
 26. Dan wil ik weten wat voor geestelijke leiders deze zijn.
  Want als jij niet in staat ben jou mensen van slechte dingen of gewoontes af te houden, dan mag jij stoppen als geestelijke leider en de staat overnemen.

  Dan kan jij idioten beleid maken

  En juist waar de staat anderen in bescherming neemt komt jij vertellen niet goed…dan wat dan…geef iedere vrouw en man, of iedere man een vrouw en laat ze niet eerder sterven dan 100 jaar dan heb jij minder te kletsen als kind.

  Idioot toch ! praten als kind en niet weten waarvoor iets bedoeld is.
  Denk jij dat een ieder bewust niet wil trouwen ano law unu e law.


  Maak melding
 27. @Eduard Lupson, dat in sommige culturen en geloofsovertuigingen de man meerdere vrouwen mag hebben zegt iets over de dominantie van de mannen. Dit hebben de mannen bepaald en niet de vrouwen.

  =Vele vrouwen die ik gesproken heb vinden het verschrikkelijk dat zij niet een normaal leven hebben, maar als slaaf van de man gebruikt te worden.

  =De man mag doen en laten wat hij wilt, maar als de vrouw dat zou gaan doen is zij binnen een paar dagen overleden.
  -Macht en nogmaals macht bij de mannen. DEZE VROUWEN ZIJN ECHT NIET GELUKKIG HOOR///

  Persoonlijk vind ik het daarom heel erg jammer en hoop ook dat dit fenomeen zal verdwijnen op de wereld.


  Maak melding
 28. de pandit, de mullah en meye zijn bang voor broodverlies!!!

  helpt U mee uitrekenen wat zij verdienen!!

  als voorbeeld neme ik de p(b)andiet!!

  bij de geboorte komt hij langs voor ,,inzegening v/d nwe wereldburger en dus kassa”

  bij overlijden….kassa
  bij een gewone kerkdienst…kassa
  bij huwelijk…eveneens kassaaaaa

  deze “”goeie man”” kan zomaar per week opstrijken srd 1500 tot 2000,…de vraag is; dragen zij wel belasting af????

  pandit mullah meye >>>> hotel Santo 🙂


  Maak melding
 29. Suriname gaat veels te makkelijk om met het opwekken van kinderen bij verschillende vrouwen, zonder dat vaders er naar hoeven om te kijken, zoals in de dierenwereld….

  Laat er wettelijk een plicht komen dat ouders verplicht zijn om voor hun kinderen te zorgen. Mischien dat dat helpt, alimentatie….


  Maak melding
 30. de verhouding meer vrouwen dan mannen had te maken met de vele doden tijdens de evenveel oorlogen!

  en toen bedacht de Djengis-Khan -Religie uit puur sociale overweging dat de man meerdere vrouwen op na mocht houden!!

  deze zelfde “djengis-wet” zei ook: gij hoeft maar 3 keer te roepen **IK WIL SCHEIDEN**,…en het was een feit!

  voor de vrouwen was het dus…zo gewonnen zo…..!!!!!

  en dan nu ons binnenland,…

  in den beginne ging de marron op vrouwen-rooftocht (geschiedenis),…da wanneer en hoe was er plotseling zoveel vrouwen dat welhaast elke lonnie-man zich ook heden rijk rekenen mag/kan met 4 vrouwen 🙂

  en dan deze,!!!????

  hoeveel mannen en hoeveel vrouwen kwamen met de LALLA-ROOKH???

  ai boi….die koemba van ons is uniek hoor 🙂


  Maak melding
 31. Ik kan mij om heel veel redenen eerder een samenlevingsvorm voorstellen van één man met meerdere vrouwen,dan een van één vrouw met meerdere mannen.

  Zie je het al voor je:Alle vrouwen bezet,terwijl er vele nog vrijgezelle mannen rondlopen boven alle mannen bezet terwijl er nog vrijgezelle vrouwen rondlopen?
  Ik moet er niet aan denken in zo’n gemeenschap als in het tweede geval te leven!!!!

  In beide gevallen zal er strijd om die ene partner worden geleverd,maar bij een mannenstrijd om één vrouw gaat het er over het algemeen veel wreder,heftiger, hardvochtiger aan toe en soms vaak tot de dood erop volgt!
  Gelukkig heeft moedernatuur zelf een oplossing aangedragen.
  (Zouden er in zo’n samenleving met een overschot aan mannen bordelen ter bevrediging van vrouwen bestaan)?


  Maak melding
 32. Amsterdam kwam met een proefproject >> man achter het raam <<,…..een flop helaas, …want de oerdrift van de female, hier heeft de natuur een "rem" op gezet!!!

  of mss tog niet,…want hoe moet ik verklaren dat de vrouw accoord gaat dat haar "stallion" meerderen mag driften????

  mss zo????…schat ik heb vandaag hoofdpijn 🙂


  Maak melding
 33. De tijd dat er alleen maar mannen zijn die meerdere vrouwen hebben is voorbij. Er zijn absoluut ook vrouwen die meerdere mannen hebben en waarvan hun mannen het hebben geaccepteerd….Ik ken daar voorbeelden van. Dat maak van mij niet uit, moeten ze zelf weten als ze er gelukkig bij zijn.

  Waar het mij om gaat is dat de verwekkers van kinderen alle verantwoordelijkheden moeten hebben en dragen voor hun kroost. De maatschappij moet er niet voor opdraaien, maar de ouders zelf. Sommige vrouwen gaan veels te makkelijk, zonder trouwen of voorbehoedsmiddelen, met mannen. Terwijl ze weten dat die man niet bij haar gaat blijven, toch doen ze het. Alleenstaande moeders met negen kinderen van verschillende mannen wordt heel normaal gevonden….

  Armoede en geld zal hierbij misschien ook rol spelen…De regering is hier ook schuldig aan, omdat er niets aan gedaan wordt.


  Maak melding
 34. @Paagal, als vrouwen meerdere mannen op na houden gaat het meestal om geld, omdat zij niet uitkomen hun kinderen behoorlijk een bordje eten te geven.

  =Bij de mannen is dat anders, dan speelt stoerheid en macht een grote rol.

  =Ik zou zeggen laat men een wet invoeren en alimentatie gaan betalen. Ook zou men voorlichting moeten geven hoe men met elkaar omgaat.
  =Verder zou de overheid ook een goed voorbeeld moeten geven om de kinderen goed onderwijs te laten volgen.


  Maak melding
 35. @pasew
  Jij zegt:de oerdrift van de female, hier heeft de natuur een “rem” op gezet”” !!!

  Ik weet echter niet of die theorie over de “rem” helemaal klopt.
  Ik heb met bewondering en verwondering vrouwen horen zeggen dat seks met hun partner op den duur ‘EEN VERPLICHTE RONDE’ is/wordt.
  Zij willen er nu echt van genieten en niet meer na twee/drie minuutjes met de rug naar elkaar toe in slaap vallen.
  Hun hoofdpijn is/wordt daarom vaak in scene gezet om op dat moment van die “vervelende” echtgenoot af te kunnen zijn.
  Bij hun verborgen minnaar …… hebben ze nooit hoofdpijn.
  Dus die “rem” waarover jij het hebt,bestaat niet m.i.
  Heel veel getrouwde mannen weten niet hoe vaak hun (trouwe)partner buitenshuis “van bil” gaat!


  Maak melding
 36. EEN HEEL KLEIN WETENSWAARDIGHEIDJE:
  Mannen bluffen dat ze snel achter het vreemdgaan van hun partner zullen komen.Maar niets is minder waar!
  Een groep mannen zowel vrouwen zal daar NOOIT achter komen helaas.

  Maar 70 % van de mannen en 40% van de vrouwen is in staat te ontdekken,dat hun partner vreemd gaat.
  Dus m.a.w. op respectievelijk een groep van 10 vreemdgangers van mannen/vrouwen zullen 3 mannen/6 vrouwen het nooit en te nimmer ontdekken.
  Een op de vier mensen gaat vreemd of is wel’s vreemd gegaan.
  Een op de vier vrouwen en 7 op de 10 mannen.

  Een sluwe vreemdganger zorgt ervoor dat hij/zij
  1.Alleen zijn/haar beste vrienden van hun escapades op de hoogte houdt.
  2.Op redelijk grote afstand van huis blijft.
  3.En nooit een kennis of collega als partner kiest,alhoewel je het laatste niet altijd in de hand hebt.
  4.Zich nooit opvallend kleedt en een vreemde geur bij zich draagt.
  5.Alle sms berichten direct verwijdert.

  Maar troost je!
  Je kan er ook achterkomen.Er zijn soms aanwijzingen!
  Het gedrag van je partner verandert.
  1.De partner moet in de laatste tijd vaker dan normaal weg.
  2.Is vaak geestelijk afwezig en dromerig!
  3.Heeft in de laatste tijd een voor jouw onbekende lichaamsgeur.
  4.Zit vaak te sms-en en heeft zijn/haar mobieltje vaak op stil.

  EN TOEN WAREN WE ALLEN STIL!


  Maak melding
 37. @Concubine
  A no mie takkie,a sfrifie.
  Open je kijkers wijder en wijder and face the reality!
  Misschien hangt dit fenomeen je al jaren boven het hoofd. Jij lijkt mij het prototype van zo’n slachtoffer.
  Sluit jij je maar alvast aan bij jouw lotgenoten en je promoveert automatisch tot een ervaringsdeskundige! Sterkte met je ontdekkingen!


  Maak melding
 38. @ Ira
  Bedankt voor je volwassen commentaar. Ik kan wel meegaan met jouw zienswijze. Ik heb wel graag dat je bedenkt dat een vrouw in het binnenland zonder een echtgenoot – ook al is de de derde of vierde – geen normaal bestaan kan leiden in het dorp. De vrouwen hebben sociaal-maatschappelijke, culturele, en materiele noden welke op de en of andere wijze bevredigd moeten worden. Ik heb er gewoond en gewerkt, dus ik weet waarover ik praat. Om die vrouwen uit die situatie te halen, moeten de overheid en de NGO’s in Suriname meer trainingen verzorgen zodat deze categorie van vrouwen onafhankelijk van een man een eigen bestaan kunnen opbouwen. Nogmaals, thank you!


  Maak melding
 39. Alles is mogelijk.
  Huwelijk is een mogelijkheid en
  Concubinaat is ook een mogelijkheid.
  Er zijn geen geestelijke Leraren (GURUS) en
  ook geen geestelijken (Braahmanas).
  Een ieder is vrij om zijn eigen beslissing te nemen, zolang het toegankelijk ( niet buiten de wetboek van straf recht) is.
  De zogenaamde geestelijken hameren op huwelijk om dan de zogenaamde rituele ceremonien te verrichten en flink GELD te verdienen en om ook naam te maken.(Geweldigheid spelen).
  In mijn Heilige Boek de Bhagavad Gita komt geen van beiden voor, dwz een mens mag zijn eigen keuze maken.
  Ik ben akkoord met de CLO Vakbond Leider Mr Hooghart.


  Maak melding
 40. Medusa, volgens mij is er een groot verschil, tussen enerzijds de rosse buurt, waren mannen naar hoeren gaan. En short time hotels waar stellen vreemdgaan.


  Maak melding
 41. @Paagal
  Ik ken het verschil tussen een rosse buurt en een “shorttime” hotel,maar heb het hier over de door jou betitelde “short time hotels” waar stellen vreemdgaan.
  In een rosse buurt ben je niet incognito,dus wat is veiliger je naar een “shorttime” hotel te begeven?
  Liefst langs de snelwegen,weg van alle sociale controle?


  Maak melding
 42. @Henk Molenaar
  Lekker belangrijk…??????????

  Indien het niet zo belangrijk was,was er geen onderzoek naar gedaan!
  Indien je dit niet zo belangrijk vindt,moet ik me dan ernstig zorgen over je maken!


  Maak melding
 43. Medusa, ik denk dat als je naar de hoeren gaat, dat, dat veiliger is. Deze vrouw gaat niet vreemd, maar is beroepshoer, heeft een hoerenopleiding gevolgd op de hoerenacademie, welk verplicht is zich regelmatig medisch te laten checken op SOA’s en netjes ook zijn belasting betaald…

  Naar een short time hotel met een bezette vrouw/man gaan lijkt me iets onveiliger, zeker als de nietsvermoedende partner rare luchtjes begint te ruiken.

  Ik hoop dat je een bevredigend antwoord gekregen heb op de vraag…


  Maak melding
 44. Paagal kijkt naar de veiligheid om niet een SOA of erger op te lopen! Dus kiest voor de Rosse buurt! Wel herkend woeden maar geen SOA
  Medusa vindt het veiliger om niet herkend te worden! Dus kiest voor Shorttime hotel! Niet herkend worden maar wel kans op SOA.
  Wie is hier de grote gemene stiekemerd?


  Maak melding
 45. @King & Paagal
  Wie vrijt tegenwoordig onbeschermd?
  Ik ga er op z’n minst ervan uit dat een ieder van het gevaar van besmetting op de hoogte is!
  Shorttime hotel of hoerentent altijd een condoom!

  Dat gevaar kunnen we dus verwaarlozen!
  Dus nu rest nog “de kans op herkenning in beide gevallen”!
  Een shorttime in een afgelegen hotel is een grotere garantie op veiligheid (discretie), dan die bij het bezoek aan een hoeren tent (openbaar)!


  Maak melding
 46. In de rosse buurt ga je bij de hoeren.
  In een shorttime hotel ga je als stel (met je buitenvrouw)
  Het merendeel van de SU mannen gebruikt geen condoom bij hun buitenvrouwen.
  Dat is bekend.
  Verwaarloos dit gevaar maar niet te gauw!


  Maak melding
 47. King;

  De condoom wordt voor iets anders gebruikt; namelijk als balonnen bij een party! Liever een AIDS oplopen dan een rubber dingetje op je genotsknuppel schuiven dat is het motto van menig landgenoten.Helaas hebben deze heren thuis ook een vrouw, die ook besmet zal raken als manlief besmet is met de HIV virus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES