zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentSurinaams Koningslied voor Willem-Alexander

Surinaams Koningslied voor Willem-Alexander

-

Does Travel - naar Suriname

Een aantal Surinaams-Nederlandse artiesten heeft de handen ineen geslagen en gisteren een speciaal Koningslied gelanceerd. Dit Surinaams Koningslied, met vocals van Oscar Harris, Denise Jannah en Dana Fung Loi, wordt gezongen op een melodie van Max Woiski sr(1911-1981).

Het originele Nederlandse Koningslied was vanaf het moment van de presentatie onderwerp van discussie. Er was veel kritiek op de tekst van het nummer. Zaterdag besloot componist John Ewbank om het nummer in te trekken. Maar het Nationaal Comité Inhuldiging heeft ervoor gekozen om het lied te handhaven.

Musicus en schrijver Ronald Snijders is de man achter dit Surinaams Koningslied. Het idee, liedtekst, muziek arrangement, instrumenten, opname, video en productie komen van hem. Luister hier naar het lied:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

123 REACTIES
 1. O,alweer een Koningslied, nu met een tropische tintje.

  Het klinkt in ieder geval veel beter in de oren. Goed gedaan Oranje Suri’s.

  Veel succes……..


  Maak melding
 2. Een mooi gebaar, dat zeker. Ik ben benieuwd hoe dit overkomt bij de Nederlanders.
  Ik denk zelf dat ze het goed zullen vinden.
  En ik verwacht ook een reactie van de toekomstige koning en zijn vrouw.


  Maak melding
 3. 25 april 2013

  Dit klinkt beter dat het slaperige etnocentrisch gedoe in het originele Nederlandse Koningslied.

  Henk Molenaar, Esmerald, Koos e.a., zou het niet een idee zijn dit lied te oefenen en op de Dam ten gehore brengen. Maxima zal zeker blij zijn met wat multiculturele inbreng en krijgt zij het gevoel dat er toch wat Latijns / Zuid Amerikaanse tinten te horen zijn.

  Wacht even, de Cabo’s, Macro’s, Turkoes, Chino’s, Malukoes moeten ook bij gehaald worden. Wat een feest wordt het dan op de Dam. Een echt Nederlands feest, een koning waard!!!
  Srika


  Maak melding
 4. ‘Na 16 april, di mi bot lay’ klinkt nooit meer hetzelfde en waarom iemand met Surinaamse roots een lied zou willen componeren en zingen voor een bakra, die nog niets voor land en volk (inclusief de Surineds)heeft gedaan, begrijp ik niet. Over dertig jaar, wanneer blijkt dat hij echt nuttig is geweest voor zijn land en volk en niet alleen een lekker leventje heeft gehad van de belastingcenten van het volk, is er tijd genoeg om aan een Surinaams koningslied te gaan denken, misschien wordt het dan; ‘na 30 april, di mi boto boro’.


  Maak melding
 5. Echt mooi gezongen, vol van oprechte waardering. Hoe mooi kan een simpele tekst zijn, een paar instrumenten en zanger en zangeres met een warme stem. Daar kunnen de nederlandse ‘would be millionairs’ die alleen komen meezingen als er flink voor betaald wordt nog wat van leren.


  Maak melding
 6. Heb het zojuist beluistert op Youtube. Kan niet anders zeggen, HET IS EEN PRACHTIGE NUMMER GEWORDEN !!! Surinamers kunnen dus toch samenwerken.

  LANG LEVE ONZE KONING …


  Maak melding
 7. De organisatie heeft besloten dat het lied van John Ewbank gewoon blijft!
  Een beetje late respons vanuit de surined gemeenschap,jammer, want dit is best wel een leuk nummer.

  Ik stoor mij ook enorm aan het feit, dat de surined deelname aan het lied van John nihil is. Het schijnt dat men de voorkeur geeft aan die idiote, opdringerige, rappende, spugende, knuffel-marokkanen.

  Wij hebben veel betere artiesten. Vaker uit de comfortzone treden aub!


  Maak melding
 8. Mensen hier ben ik nog even, ik heb daarnet het lied gehoord, echt goed mooie woorden, en ja dit zou het moeten zijn, maar ik denk het niet, ze hebben al gekozen, jammer, maar naar Oscar en de rest toe, fantastisch, ik denk dat overzee dit nummertje goed zal aankomen, en dit op die tonen van van toen, 16 april.


  Maak melding
 9. Met plaatsvervangende schaamte heb ik naar de beelden van de ernstig verkrachte en ontvreemde melodie van ons aller Max Woisky sr. gekeken en geluisterd.

  Ik vind het niets anders dan een arme met haast in elkaar geflanste en van slijm druipende tekst,een slecht metrum,doorspekt en overgoten met dissonantie en simpele akkoorden en harmoniën.

  Dit zogenaamd Koningslied is qua muzikaliteit toch in de verste verte niet te vergelijken met dat van de plagiaat beschuldigde John Ewbank?

  Zanger Oscar “TOP” Harris,Gitarist(Dana”The Targets” Fung Loi,Big Jones zou het beter hebben gedaan),fluitist(Ronald “musicoloog” Snijders)en mevrouw Denise “Jannah” Zeefuik of hoe jullie ook mogen heten, hoe hebben jullie het voor mekaar gekregen je voor dit karretje te (helpen) spannen?
  Voor zo’n bagger mag je je toch niet lenen?
  DIT IS EEN CADEAU VOOR EEN KONING HOOR MENSEN,MAAR TEGELIJKERTIJD OOK EEN SURINAAMS VISITE KAARTJE!
  EEN GEMISTE KANS!!!!!
  WAT EEN SCHANDE!!!

  Duidelijk weer een voorbeeld van hoe gauw wij Surinamers tevreden zijn over hetgeen we scheppen en voortbrengen en de durf hebben dit te presenteren.

  Ronald Snijders(neef Herman zal er van walgen),de koningin verdient beter,je kan beter noblesse oublige!


  Jullie (Surinaamse musici) zullen het allemaal persoonlijk van mij horen.
  WE SPREKEN ELKAAR SPOEDIG,stuk voor stuk!!!


  Maak melding
 10. Hallo,
  Wij kunnen beter een soul party houden en dansen op oude muziek(heerlijk).
  Maar waar men nu mee bezig is,nee!
  Je moet je nooit laten gebruiken door dit soort mensen anders gaan wij terug naar 1863.
  Groetjes,


  Maak melding
 11. What A crap !
  Dit is werkelijk tenenkrommend, bah !

  Zo dicht bij de dodenherdenking zou je bijna hopen, dat een/dit volk de ware aard toont, en terug valt tot gebruiken, die opnieuw reden geven tot herdenken.

  Met een nakomelinge van gevluchte nazi misdadigers(ook van Duitschen bloed) als toekomstig koningin, kan zeker helpen.


  Maak melding
 12. mooi gedaan, maar de jeugd is meer bekend met rap-stijl. Flitsend en bruisend en heftig. Dit is meer voor de generatie, waaruit deze surinaamse musici uitkomen.

  Probeer mee te gaan met de tijdgeest van nu en welke zangstijlen de trend zijn. Probeer ook de Nederlandse volkstraditie te voelen. Hollanders zijn luidruchtig en schreeuwerig, hoempa pa, dan dit zoet sappige stijl.

  Het is leuk geprobeerd, maar laat het een les zijn als jullie liedjes willen schrijven voor Oranjefans voor het wk-voetbal.

  Voor wie is het lied?
  Welke doelgroep
  het stijl/aard
  zullen ze dit zingen met hun aard en toon?

  Ik hoop het voor jullie?

  Jullie hebben jezelf toch weer in beeld gebracht en de volgende keer je voordeel mee doen.


  Maak melding
 13. De makers hebben volgens mij niet de intentie gehad om dit lied te bombarderen tot HET KONINGSLIED. Het is een meezingertje, lekker opgewekt, heupwiegend en cosy. Gewoon voor in de kroeg op 30 april.
  Leuk initiatief!
  Je woont in NL, je kunt op je flatje blijven mokken dat niets goed is, maar je kunt ook gezellig meedoen! En dat hebben Oscar, Denise, Ronald en Dana willen doen, een vrolijke bijdrage leveren!
  Bravo! Prima gelukt!
  Liever iets, dan een ton vol bittere kritiek leveren op je eigen mensen, en zelf niets doen.


  Maak melding
 14. @Lea
  Ik ga voor kwaliteit!
  En jij?
  Wil je Suriname op deze manier promoten?
  Kom op vrouwtje!!!

  En heeft men je verteld dat de makers niet de intentie hebben gehad om dit lied te bombarderen?
  En al zouden ze dat niet hebben …. lever verdorie ondanks dat toch kwaliteit!!!
  (Ook vanwege de namen die er zo prominent erbij staan)!


  Maak melding
 15. Kijk, daar word ik nou blij van. Dat Surinamers nog loyaal zijn aan hun voormalig moederland en bereid zijn om een toplied (tekst) te schrijven en te zingen voor de nieuwe koning.
  Dat is weer onze mentaliteit.Wij vergeten het verleden niet, maar wij vergeven, zodat wij ook hogerop kunnen komen met die luchtballon. Gooi alle hebi’s eruit om een overzicht te kunnen krijgen en niet in die knoop blijven zitten. De klok kun je toch niet meer terug draaien. Goedzo artiesten. Ik ben trots op jullie.


  Maak melding
 16. Nostalgie? of toch weer een goed voorbeeld hoe het koloniaal verleden zich heeft genesteld in de Psyche van velen van ons.
  Baya, hierbij mijn excuses aan mijn voorouders wie ik dank dat ik er mag zijn. Door hen ben ik er desondanks de oranjes.
  Triest of zullen Bn-ers ook op het idee komen om 150 jaar slavernij verleden te gedenken met een waardig nummer. Ach nee dat is toch zo lang geleden, move on Maku X, voel even aan je hoofd.


  Maak melding
 17. MEDUSA is nu niet alleen aan het afbouwen( in welk jr?) maar ook aan het afkraken.

  Jaloers misschien?

  En MEDUSA de familie Woisky woont al 5 generaties in Nederland hoor, dus niks ons aller MNaix Woisky maar de Ned Woisky’s met nog een klein beetje Suri bloed…..

  Have a nice day…


  Maak melding
 18. @Sjang…
  …wat bedoel je met “terug naar 1863”??

  Zo te lezen/zien is @Medusa (de naam al…) weer de SPELBREKER!!

  En @Maku X zou al z’n frustraties over de eigen, persoonlijk beleefde slavernij/kolonialisme e.d. eens in ’n strakke Rap moeten omzetten (lucht op…)!


  Maak melding
 19. @Who cares
  Twee dingen:
  De familie Woisky woont al 5 generaties in Nederland.
  But what a hell with that?
  a.Surinaamse roots zal hij blijven behouden!
  b.En bovendien behoorde die Max Woisky sr. tot de 1ste generatie Woiskys in Nederland (dus stond nog dichter bij de Surinamer met kersverse Surinaams bloed!
  Zo van de pers!!!!!!!!!!!!

  Dus een Surinaamse Nederlander is/was hij en
  ….. zoals je bovendien weet behoor ook ik met velen tot de Surinamers in Nederland … dus Who cares als je het niet erg vindt ….. HIJ BLIJFT om bovenstaande argumenten “ONS ALLER (Surinaamse!!!!!)MAX WOISKY”!

  Niet voor jou natuurlijk:Je bent niet in Suriname noch Nederland geboren,so who cares about you??

  Moeilijk te volgen?
  Dan wil ik je het nogmaals uitleggen!

  Have a bright and sunny day!


  Maak melding
 20. @Engel!
  SPELBREKER???????
  O,is het een spelletje? ;-D ;-D
  Jij begint nu trekjes van Bouterse te vertonen;Ik mag geen kritiek hebben!
  NOU DAT DOE IK TOCH WEL HOOR!lET MAAR OP!


  Maak melding
 21. Na exact 2 seconden te hebben geluisterd werd ik overrompeld door een VREEMD GEVOEL in mijn maag. Holderdebolder sprintte ik toen naar het TOILET !!!
  Wijs- en middenvinger (met nadruk op MIDDENVINGER) waren nodig om mij van dat LASTIG GEVOEL te verlossen !!!

  @ HENKES ; ik ben het VOLKOMEN met jou eens !!!!

  Waar blijven de ” EDSELS ( de Antillianen) ????. Ze hebben slechts 5 dagen over om íets in het PAPIAMENTO in elkaar te flansen.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig middag !


  Maak melding
 22. @MEDUSA…
  …wanneer ik vroeger bij vriendjes thuis kwam voor thee plus koekjes, zeiden de moeders steevast: “…Éngel?? …met een ‘B’ ervoor??!”

  (Dit is al héééél lang geleden, maar dat zit me nog altijd stevig dwars:).


  Maak melding
 23. @(B)Engel!
  Indien je mij,bij het leveren van weliswaar ongezouten kritiek op mijn eigen mensen(dat moet je trouwens kunnen)een spelbreker noemt,ben je voor mij een (b)engel…. wat wil je dan?
  Die moeders zouden trouwens een reden voor hebben gehad!


  Maak melding
 24. @Hugo Chavéz
  Ben het nooit met je eens,maar nu even als een duveltje uit een doosje wel.
  WE HOEVEN NIET ALLES VAN SURINAAMSE MAKELIJ,TENZIJ HET BIJ BEPAALDE MENSEN,OM BOUTERSE GAAT GOED TE VINDEN!
  Ik ga voor kwaliteit,niet voor kwantiteit!!!


  Maak melding
 25. MEDUSA: Kan je het nogmaaals uitleggen wat je met je abracadabra zeggen wil want ik begrijp je niet….
  Give it to me in frencn or in Spanish!!

  En MEDUSA denken de suris in Su ook dat jij een suri bent?

  Have a nice day.mrs de afbouwer!


  Maak melding
 26. Medusa,

  Maak je toch niet zo druk man. Het is maar een koningslied. Voor Willem Alexander of all worldly kings. Niet een lied voor God of Jezus.


  Maak melding
 27. @ MEDUSA

  Jou EERLIJKHEID in deze stel ik zéér op prijs !!

  Ik, ” CHAVÉZ, ben op deze site een ” LONE WOLF” en vind dit héérlijk. Mensen die het VAAK of erger nog ALTIJD met je eens zijn, daar moet je grote vraagtekens bij plaatsen.

  Mijn reactiies zijn NOOIT en te NIMMER beboeld om het de rest NAAR DE ZIN TE MAKEN of om bij een ” virtuele VRIENDENKLIEK ” te kunnen (blijven) behoren.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll !


  Maak melding
 28. fuck de koningsfamilie
  ze houden niet van suriname
  alle domme stomme surinaamse nederlander begrijpen jullie dat nog niet
  de nederlandse regering geeft meer om marokanen,turken,en andere landen
  fuck nederlad
  die dag bommen op de nieuwe kerk waar de huldeging is


  Maak melding
 29. Kolibrie: We hebben liever dat jij oprot naar de plek waar je thuishoort n.l. de stinkriolen van de Goede verwachting en Sunny point…..

  neetjeman:Ik begrijp volkomen waarom de koninklijke fam niet van Su houd.
  En wat ik af en toe ook begrijp als ik de reactie van o.a.. jou en kolibrie lees waarom de ned. regering meer van Turken en marocs houd dan van jullie…

  Have a nice day….


  Maak melding
 30. Neetje en kolibrie,

  Ik hoop voor jullie dat je IP-adres gemakkelijk te achterhalen is en de A.I.V.D meteen achter je huisadres kan komen. Zo besparen jullie jezelf kosten als ze je komen oppakken vanwege belediging aan het adres van onze nieuwe koning en koningin.

  Dat jullie dom en achterlijk zijn vanwege jullie steun aan DaDa Bouta wist ik wel, maar op dit had ik niet gerekend. Maar goed, jullie domheid heeft een overtreffende trap, zoveel is duidelijk en de A.I.V.D zal dit vermoedelijk binnenkort ook aan jullie duidelijk maken.


  Maak melding
 31. Neetje en Kolibrie,

  Domme achterlijke idioten. Je gevangenisstraf is bepaalt op minimaal 4 jaren volgens het wetboek van Strafrecht. Je vindt er vast een billenmaatje die net zo onaardig is tegen onze nieuwe koning en koningin en je behoeften kan bevredigen. Stelletje losers, lees hieronder!

  Artikel 112
  Opzettelijke belediging van de echtgenoot van de Koning, van de vermoedelijke opvolger van de Koning, van diens echtgenoot, of van de Regent, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

  Artikel 113
  Hij die een geschrift of afbeelding waarin een belediging voorkomt voor de Koning, de echtgenoot van de Koning, de vermoedelijke opvolger van de Koning, diens echtgenoot of de Regent, verspreidt, openlijk tentoonstelt of aanslaat of, om verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen te worden in voorraad heeft, wordt, indien hij weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat in het geschrift of de afbeelding zodanige belediging voorkomt, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.


  Maak melding
 32. Heel bizar wat ik hierboven lees van twee mensen, ja mensen, de namen ok tot daar aan toe, wonen ze hier, wat doen ze hier, maar goed, wonen ze overzee, ok, wees blij, op jou manier, maar onthou 1 ding jou land zal altijd die witte man nodig hebben, ja altijd. We schelden wel op die witte man, maar we hebben ze nodig
  em dat zal zolang deze wereld bestaat zo zijn.


  Maak melding
 33. Ik vind het een mooi lied,met een lekkere melodie. de beste die tot nu gehoord heb. Ik ben trots op de Nederlandse Surinamers dat ze dit neer hebben gezet,en degenen die er problemen mee hebben en het nodig vinden hun onbeschofte mening te ventileren… wel het zegt meer over de persoon die jezelf bent.Jeetje mensen, kom op!! wat moeten jullie een hekel aan jezelf hebben, dat je in staat bent zo op iemand anders af te geven.


  Maak melding
 34. Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima krijgen jaarlijks een onbelaste uitkering. Zo ontvangt koningin Beatrix in 2012 € 5,1 miljoen, waarvan ongeveer € 4,3 miljoen als tegemoetkoming voor personeels- en materieelkosten. Daarnaast gelden nog enkele andere voordelen, bijvoorbeeld het gebruik van paleizen en op belastinggebied. Het totaalbedrag aan uitkeringen, declarabele en overige kosten (zoals voor beveiliging) bedraagt ca. € 114 miljoen, exclusief belastingvrijstellingen en niet duidelijk op de begroting herkenbaar gemaakte kosten.
  Wie krijgen een uitkering?

  In de Grondwet is vastgelegd dat de koning(in) jaarlijks een uitkering van het Rijk ontvangt. In de Wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis i is vastgelegd welke leden van het Koninklijk Huis nog meer een jaarlijkse uitkering ontvangen. Het gaat daarbij om de volgende leden:


  de echtgeno(o)te van de koning(in);

  de vermoedelijke troonopvolger (vanaf de leeftijd van 18 jaar);

  de echtgeno(o)t(e) van de vermoedelijke troonopvolger.

  Wetten over de uitkering en belastingvrijstellingen van leden van het Koninklijk Huis kunnen volgens de Grondwet alleen aangenomen worden met tweederde meerderheid in zowel de Tweede als Eerste Kamer.

  Voormalig staatshoofd

  Als de koning(in) afstand van de troon heeft gedaan, blijft deze een uitkering ontvangen zolang de betrokkene lid is van het Koninklijk Huis. Dit moet dan geregeld worden in de Wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis.

  Gevolgen overlijden koning(in) of vermoedelijke troonopvolger

  In de Wet Financieel Statuut van het Koninklijk Huis staat dat bij overlijden van de koning(in) of de vermoedelijke troonopvolger binnen twee jaar een uitkering geregeld moet worden voor zijn of haar overlevende echtgeno(o)t(e) zolang deze lid is van het Koninklijk Huis. Tot die tijd ontvangt deze de uitkering die hij of zij zonder het overlijden van de echtgeno(o)t(e) gekregen zou hebben…etc etc. En wie betaalt dan de belasting? Wij !! wij betalen ons blauw !! bifa!


  Maak melding
 35. Donderdag 25 april 2013 om 17:28 uur, door MEDUSA

  Wat??? Ik ben 2 jaar terug nog bij tante fransje op bezoek geweest in Suriname.
  Dat is de zus van ouwe Max. Er wonen ook nog verwanten in Suriname.


  Maak melding
 36. Anti monarchisten: Wat is je punt, wat is je probleem?

  Je draagt met jou uitkering van de sociale dienst toch niets bij aan het inkomen van Het Koninklijk Huis, dan doen de mensen die hun handen laten wapperen.


  Maak melding
 37. Who cares
  1.O!Dus je hebt het toch begrepen,want je stelt inhoudelijke vragen!

  2.En de Surinamers bepalen niet of ik Surinamer ben of niet!Dat bepaal in zelf!
  Humberto Tan A Kiam heeft dat onlangs op dit forum in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt!
  TO HELL WITH THEM!


  Maak melding
 38. @Bifa
  Je zegt:”Maak je toch niet zo druk man. Het is maar een koningslied. Voor Willem Alexander of all worldly kings. Niet een lied voor God of Jezus”.

  In de eerste instantie zou ik,indien ik niet dieper op deze zaak inging,me helemaal niet aan storen!
  Maar …….. achter dit alles gaat er iets heel penibels schuil.

  Dit vod(met kinderlijke tekst,simpele akkoorden en goedkope harmonie waarvan het arrangement en de muzikaliteit 0,0 is)wordt namens de hele Surinaamse gemeenschap in Nederland aan de koning opgedragen en zal voor eeuwig blijven bestaan!
  Geef dan een verzorgd (artistiek/muzikaal)cadeau of geef NIETS,maar maak je niet belachelijk.
  Laat de gemeenschap zien wat wij Surinamers aan dichterlijke aanleg en muzikale talenten in huis hebben maar flans niet zomaar iets in elkaar!
  Dat is beuzelarij van de eerste orde!
  Het staat niet netjes!!!En dat doet pijn.


  Maak melding
 39. Wat ‘Anti-monarchisten’ op 25 april om 20:36 schrijft is zeer verhelderend, als we ons realiseren dat de eerste Oranje telg door een coup aan de macht gekomen is, moeten wij als Surinamers nu slechts hopen dat Bouterse deze tekst van ‘Anti-monarchisten’ niet onder ogen krijgt en daardoor op nog meer ideeën gebracht wordt. Bouterse heeft namelijk al blijk gegeven van monarchistische trekjes, straks zitten wij in Suriname ook opgescheept met telgen (Paars in plaats van Oranje) en schrijft een stelletje slijmerts een koningslied voor Dino wanneer hij gekroond wordt om de troon van zijn vader te bestijgen.


  Maak melding
 40. Beste Medusa,

  Dat je dat liedje niets vind is je goed recht, maar jouw mening is niet zaligmakend. Hoe zo ‘maak jezelf niet belachelijk?’ Heb je dan niet gezien en gehoord hoeveel Nederlandse media positief reageren op dit lied. En van Surinaamse Nederlanders of Nederlandse Surinamers, zoals jij alweer masseert en pijn doet, komen vooral mooie en positieve reacties. Doe niet mee met die twee paarse duivels hier op dit forum, Neetjeman en Kolibrie, want van die tunnelvisie krijg je vooral een schimmelinfectie. Lees hieronder ook de fantastische reactie van Ronald Snijders, de iniatiefnemer van dit lied, op Facebook en je zult zien dat dit lied vele mensen raakt in positieve zin.

  Ronald Snijders:

  DANK!
  Ik ben zonder overdrijven compleet verrast door de werkelijk gigantische positieve reactie op mijn Surinaams koningslied. Dit allemaal binnen een enkele dag. En dit is misschien maar nog maar het begin. Want vanavond was het op RTL 6 uur nieuws, De Wereld draait door, Dichtbij Nederland en alvast zondag aanstaande live bij Jorgen Rayman die me vanavond erover belde. Eerder was het vaak met interview met mij op radio West, radio 2 en Vara 3 FM, Rond zessen was ik ook op NOS radio 1 omdat het een opvallend aantal twitteraars had opgeleverd. Intussen stond het op diverse grote nieuwsmedia waaronder Metro, Nu en Parool. Verder komt het in Jeugdjournaal in Suriname en Dagblad De Ware tijd . Mooi vond ik ook de reactie van een lieve, mij onbekende, 70 jarige vrouw die me helemaal vanuit Belgie belde om me te zeggen dat het nummer haar geraakt had. Diverse bekende Nederlanders waaronder Joop van den Ende, Ewbank hebben ook positief op gereageerd. Uiteraard ben ik ook blij met de talrijke mooie facebook en Youtube reacties. Ik dank werkelijk iedereen en uiteraard zanger Oscar Harris ( rechts met mij op de foto) , zanger-gitarist Dana Fungloi, zangeres Denise Janna, de swingende schoonheden in de clip en collega Peter Creemers die me in de studio bijstond in het video opnamewerk. Blijf reageren! Wordt vervolgd! RONALD


  Maak melding
 41. de eerste oranje telg kwam niet door een coup aan de macht maar volgde zijn vader op 😉

  verder voerde de eerste koning van het verenigd koninkrijk der nederlanden vrijheid van onderwijs en godsdienst in en zette hij het huidige politieke stelsel (eerste en tweede kamer) op. dat was niet alleen de verdienste van de koning zelf, er waren ook anderen bij betrokken, maar tegenwoordig word de rol van de monarchie nogal over het hoofd gezien.

  verder is dit gewoon een lekker liedje dat leuk klinkt, feestelijk is en warm aanvoelt. dat hoeft geen technisch en muzikaal hoogstandje te zijn en ik weet zeker dat Willem Alexander het geweldig vind.

  het niveau van de tekst is laagdrempelig. zodat je het mee kunt zingen. te gek toch? en of het nu nederlandse surinamers of surinaamse nederlanders zijn, ik weet het niet hoor. is er een fysiek verschil? :p


  Maak melding
 42. @ Bifa
  Dus als ik de reactie van Ronald Snijders heb gelezen, en de mening van de Surinaamse Nederlanders en Nederlandse Surinamers (voor mij wel een verschil ja!) heb aangehoord,moet ik zodanig onder de indruk zijn en mijn mening bijstellen?
  Wat dacht je dat Ronald S. van zijn eigen makelij zou zeggen?
  Nee,hoor Bifa,ik zal je moeten teleurstellen;ik ben geen meeloper.
  Ik heb nog steeds mijn eigen mening en ga nooit met de massa mee.


  Maak melding
 43. Hopelijk komen de mensen uit het Caraïbisch gebied (de voormalige Antilliaanse Nederlanders)ook met een koningsliedje.
  Dan zal het verschil jullie wel duidelijk worden gemaakt,hoop ik.
  WAIT AND SEE!


  Maak melding
 44. Medusa,

  Mening bijstellen? Dat vraag ik niet. Maar als je schrijft ‘maak je niet belachelijk’ dan vraag ik mezelf wel af wie zichzelf belachelijk maakt want uit de meerderheid van de reacties van het publiek en de media maak ik op dat het zeer wordt gewaardeerd. Dus blijf bij je mening, zolang als je wil, maar verlaat die tunnelvisie want daar krijg je een schimmelinfectie van.

  Dit lied is niet goed/mooi volgens jou? Okay! Maar niemand maakt zich hiermee belachelijk, zoveel is ook duidelijk.


  Maak melding
 45. @taco
  Een Nederlandse Surinamer is:-
  een Nederlander(blank)met de Surinaamse nationaliteit.

  Een Surinaamse Nederlander is:-
  een Surinamer (Creool,Hindoestaan,Javaan,Indiaan etc.) met de Nederlandse nationaliteit.

  Ik gebruik het enge woord nooit maar zal het nu voor even gebruiken SUR(inaamse)NED(erlander) SURNEDS.
  Dat zijn wij die in Nederland wonen!
  NED(erlandse)SUR(inamers)NEDSURS zijn Nederlanders die in Suriname wonen.
  De volgorde is Komaf/nationaliteit!
  Is dat zo moeilijk?


  Maak melding
 46. @Bifa
  Let je op de meerderheid?Dat verwondert mij heel erg!
  Heb jij je les nog niet geleerd?
  Bouterse heeft ook de meerderheid in Suriname.
  Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel!


  Maak melding
 47. @Bifa
  De meerderheid hoeft niet altijd gelijk te hebben!
  In het geval van het liedje kunnen chauvinisme en nationalisme een rol spelen en daardoor een vertekend beeld van het beoogde geven!
  Dus meerderheid?Hoe zo?
  Mijn motto is daarom “Kwaliteit en geen kwantiteit”!


  Maak melding
 48. Bijna de helft van de Nederlanders vond het koningslied van Ewbank HELEMAAL NIKS, ondanks de GOEDE KWALITEIT!
  Jannah, Snijders, Harris en Fung Loi behoren tot de GROTEN van SU. Het zijn niet zomaar vier artiesten.
  ALLES wat ze leveren is van HOGE KWALITEIT.
  Zij hebben hun sporen verdiend zowel in NL als in SU en alles wat ze doen is GOED, STEENGOED!I Ik ben trots op jullie! En met mij nog vele anderen!
  Doe het maar even na om in een paar uurtjes dit voor mekaar te krijgen.
  Toppiejoppie 🙂 😀 😛


  Maak melding
 49. Het lied is uitgebracht door nederlanders, die stomtoevallig in Suriname hun rootes hebben en daar is niets mis mee. Gelet op onze gemeenschappelijke historie hadden Surinamers toch wel een betere plek verdiend in die Nederlandse samenleving. Wij zijn de enige bewoners, die het nederlands soms wel beter spreken en schrijven dan de autochtone nederlander zelf. Op Schiphol al wordt je a-priori als drugstransporteur aangemerkt en op niet mis te verstane wijze binnenste buiten gekeerd. Het idee al geeft mij niet de moed om een reisbureau te bezoeken. On the other hand moeten wij een keer ophouden om noch vlees, noch vis te zijn. Je bent of Sranman/Surinamer of je bent nederlander. Meer smaken zijn er niet!


  Maak melding
 50. PARAMAN: Dat Suris op schiphol a-priori als drugstransporteur worden aangemerkt heb je aan je LIJDER DDB en zijn 40 struikrovers te danken.

  En ik moet met je van mening verschillen over het gesproken en geschreven Nederlands van sommige Surinamers, waarvan jij beweert dat het beter is van dat van de autochtone Nederlanders.

  Lees de postings van je paarse maffiamaatjes SRA Pero etc erop na en je begrijpt mn punt, om maar niet te spreken over je LIJDER DDB himself en zijn 40 struikrovers.

  Have a nice day…..


  Maak melding
 51. en alweer laten wij Surinamers zien hoe kleingeestig wij zijn. langzaam maar zeker worden wij net als die ptata’s. Overal iets van moeten vinden, elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Zelf geen moer doen, maar wel je bek vanaf de zijlijn pieren. Ga maar lekker door en verzwelg in je negativisme. Ik ben trots op Ronald Oscar Denise en Dana. zij hebben tenminste nog iets positiefs bijgedragen aan het imago van Surinamers in Nederland en zijn niet vergeten waar ze vandaan komen. Maar die galspuwers hier op het forum zullen altijd blijven schitteren van onvermogen. Het trieste is dat zij hun kinderen met deze zelfde instelling opvoeden, waardoor die weer gedoemd zijn te mislukken.


  Maak melding
 52. Ik begrijp ook de drang niet om mensen te moeten verdelen in hokjes, alsof de een meer is of meer te zeggen heeft dan een ander, SurNed of NedSur? wat maakt het uit? En maar klagen over het racisme in Nederland en dat er geen gelijke rechten zijn. Martin Luther King keert zich om in zijn graf. Raak die koloniale mentaliteit toch een keertje kwijt!


  Maak melding
 53. ik hoef niet naar een lied te luisteren die voor een koning of koningin van NL door suri’s gemaakt is”zij zijn niet mijn konings paar”.mijn moeder is mijn koningin en mijn vader mijn koning”daar kan het NL koningspaar niet aan tippen.
  ik vind hen die eraan meedoen”hiele likkers;geen respect voor eigen waarde en zich steeds blijven vernederen als slaven en bedelaars aan hun basja.
  HOE KAN JIJ MENSEN EREN DIE NIKS MET VRIJHEID VOOR JOU LAND TE MAKEN HEBBEN,het zijn gewoone mensen die door hun bevolking rijk gemaakt worden en het enige dat zij daarvoor moeten doen is een glimlach of handjes zwaien.


  Maak melding
 54. Taco: “de eerste oranje telg kwam niet door een coup aan de macht maar volgde zijn vader op ;)”

  Oeps, Taco je hebt gelijk, eerst schreef ik Oranje boef, maar ik wilde het netjes houden.


  Maak melding
 55. henkes

  wat zeg jij”niet door coup” jongen ga het oranje geschiedenis na,dan zal jij zien hoe NL groot is geworden.
  hint;begin bij zeeland(rovers,moordenaars)
  hint;de kinderen van beatrix hebben duits bloed(moordenaars)
  het NL volks lied is van duits afkomst.
  het idiologie van een stabiel economie”die zij niet goed kunnen uitvoeren”is van een criool,en weet jij wat zij met die persoon gedaan hebben,ja,jij raad het,”vermoord.


  Maak melding
 56. @King
  Je zegt:”Doe het maar even na om in een paar uurtjes dit voor mekaar te krijgen”.

  Het is gemakkelijk een liedje van een ander over te nemen en er een kinderlijke tekst op te flansen.
  Ik doe dat achter de piano of gitaar in één seconde!
  NIETS AAN!


  Maak melding
 57. @Paraman
  Jij zegt:”Wij zijn de enige bewoners, die het nederlands soms wel beter spreken en schrijven dan de autochtone nederlander zelf”.

  Nou breek me de klomp,Paraman!!!!!
  Hoe heb je dat onderzocht?
  Waar kan ik dat lezen?

  Weet je we moeten met zoveel ophouden!
  Ook werd ons verteld dat wij (afro Surinamers )mooiere gezondere,sterkere en intelligentere negers dan de Antillianen waren,om de flut reden dat op de Antillen de sterkere slaven naar Suriname werden gestuurd,terwijl de zieken en verzwakten op het eiland achterbleven.
  Dus er zijn nog meer fabels die voor goed en voor altijd de wereld uit geholpen moeten worden.
  En jij mag ermee beginnen!


  Maak melding
 58. @ piaiman
  Jij hebt niet veel nodig om een liedje goed te vinden.
  Maar ik neem je niet kwalijk!Het is een kwestie van muzikaal niveau en daar is niet een ieder mee begiftigd,ook jij niet blijkt nu!
  (Komt er nog bij kijken dat jij het verschil tussen NEDSURS/SURNEDS niet in ziet zegt al genoeg).
  Geen wonder dat je met alle wolven in het bos zit te huilen!


  Maak melding
 59. Ronald gefeliciteerd met het koningslied. Heel eenvoudig, want ook dat siert de mens.

  In jou Muzikaliteit, zit met de melodie van Max Woiski ook een stukje Surinaamse nostalgie verweven en dat is klasse.

  Oscar Harris, Denise Jannah en Dana Fung Loi, lieten zich ook niet onbetuigd. Dat is mooi, want Surinamers in zulk een formatie bezig te zien, dat schept een band met het verleden en het hedendaagse.

  Mozarts muziek werd in het begin beschimpt, maar later en tegenwoordig zijn het klassiekers waarvan velen de liefhebbers en genieters zijn. Ga zo door Ronald!!!


  Maak melding
 60. Ach Medusa jij bent echt het stereotype! Dat diepgewortelde koloniale denken is tekenend voor figuren als jij. Muzikale smaak en afkomst worden door jouw beleving bepaald. Ik heb oprecht met je te doen, omdat jouw frustraties zo diep zitten krijg je de onbedwingbare behoefte om deze op andere te projecteren. Blijf je medemens maar afvallen om je eigen tekortkomingen en falen te verbloemen het is voor jou de enige uitweg. Evenals het willen duiden van afkomst. Door anderen te labelen heb je tenminste nog de illusie van je eigen superioriteit. Sterkte….


  Maak melding
 61. Het is gemakkelijk een liedje van een ander over te nemen en er een kinderlijke tekst op te flansen.
  Ik doe dat achter de piano of gitaar in één seconde!
  NIETS AAN!
  ——
  Doe dat vooral, maar niemand zal naar je luisteren want zingen als Oscar , Denise, Dana en fluiten als Ronald , dat kun jij niet!!
  Gal spugen, dat kan je heel goed! Altijd maar gal, gal, gal bitter, bitter, bitter! Bah!

  BRAVO, BRAVO, BRAVO VOOR HET INITIATIEF VAN RONALD SNIJDERS,
  SURINAME IS TROTZZZZZ OP JULLIE!


  Maak melding
 62. @ King
  Jij lult voorbarig uit je nek!
  Ken je mij?Ken je mijn zangkwaliteiten?
  Ik vind het overgenomen melodietje gewoon niet goed,dat mag ik toch wel zeggen?
  Of moet ik de mening van de 1000 anderen doorslikken?
  Max Woisky zal zich 100x in zijn graf hebben gekeerd.
  Dat zeg ik RONDUIT en BASTA!!!!
  En daar zal je het mee moeten doen!


  Maak melding
 63. @piaiman
  Je hebt zoveel gepiaaid dat jij jezelf ook gepiaaid hebt.
  Waar heb ik iemand hier op dit forum mijn muzikale smaak opgelegd!Heb maar niet met mij te doen.Bespaar je zelf dat werk.Ik denk dat jij het al knap druk met je smaak en intelligentie hebt,meneer de pseudo-diepte psycholoog!
  Ook sterkte toegewenst!


  Maak melding
 64. @King
  C’est la ton qui fait la musique! Madame.
  Ik hoop dat je dit ook aan het verstand van de makers van het Surinaams koningsliedje brengt!
  Die zullen het zeker goed kunnen gebruiken.

  Maar jouw RAAD t.a.v. mij zal ik maar per ommegaande door spoelen!
  Die heb ik niet nodig!
  Wie zegt dat ik sterk wil overkomen?
  IK WIL NIET ZO OVERKOMEN,IK BEN STERK (FYSIEK EN MENTAAL)!


  Maak melding
 65. Mooi initiatief van deze artiesten!!! En heel goed gedaan door bewust te kiezen voor een simpele tekst en simpele noten, zodat er gemakkelijk op kan worden meegezongen.

  Zie de reacties van een negatieve en jaloerse ellendeling, die in een donker zolderkamertje zelf niet verder komt dan een paar simpele noten op een gitaartje dat vorige week op de zwarte markt is aangeschaft. En maar interessant doen. Als je zo goed was zat je niet hier je gal te spugen. Een echte artiest kraakt een ander niet af. Droom verder hoor!


  Maak melding
 66. MEDUSA je kritiek en gekrakeel is zuur vreugdeloos en gaat gebukt onder gebrek aan enthousiasme.

  Net als smakeloosheid,die komt in vele smaken, domheid ook…..
  Pls get a life………..


  Maak melding
 67. Medusa,

  Je zit maar te blèren over kwaliteit maar ik denk dat je ondertussen al de eerste aanwijzingen van een schimmelinfectie op je huid ziet. Klopt toch? Dus vind dat lied mooi of lelijk of goed of slecht, dat mag allemaal, maar hou even op over kwaliteit want dat is precies die tunnelvisie waar ik het bij jou over heb. En laat nou net dat de reden zijn van je schimmelinfectie. Begrijp je!


  Maak melding
 68. @Vrijdag 26 april 2013 om 13:55 uur, door piaiman

  Piaiman, goed , zeer goed analytisch vermogen heb jij en ook prima onder woorden gebracht!
  Thanx


  Maak melding
 69. @ Al
  Ook jij lult voorbarig uit je nek!
  Heb ik jou verteld dat ik een artiest ben?
  Je zou mij eerder kunnen beschouwen als/vergelijken met een recensent,want die functie heb ik hier met verve vertegenwoordigd!
  De simpele geest van de massa snapt dat niet en heeft het maar over tekst en noten!
  LEER,VERDORIE ANDERS LUISTEREN NAAR MUZIEK!WORDT KRITISCHER GENIET VAN DE VONDST VAN NIEUWE AKKOORDEN EN LANG OVERNAGEDACHTE HARMONIËN.
  PROBEER TE GROEIEN EN WORDT EENS VOLWASSEN EN WIJS!
  Laat je geen knollen voor citroenen verkopen!


  Maak melding
 70. @Bifa
  Je hebt al in je vorige reacties bewezen geen verstand van kwaliteit te hebben.
  Lees ze maar over!
  Ik ga altijd voor kwaliteit.
  Na so mie tang tang,SORRY!

  De SCHIMMELINFECTIE zit op je aambeeld ,stijgbeugel en als het niet genoeg is op je trommelvlies!
  hahahahahaha!


  Maak melding
 71. Medusa,

  Your wrong! So wrong! Wat is kwaliteit? Kan je dat eten? Wie bepaalt dat? Is er een instituut dat dit beoordeelt? Nee? Het is dus subjectief. Alleen over jou is iedereen het eens: je bent een zeurpiet met een schimmelinfectie.


  Maak melding
 72. @Who cares
  Ja!Helaas heeft jouw koningslied mij daartoe gedreven!
  😀 😀 😀
  Ben er strontziek van!
  Ik heb een algehele catharsis nodig!


  Maak melding
 73. @Bifa
  Hahahahahahahahahahahahahaha!
  KWALITEIT IS SUBJECTIEF???????????????????????????
  HAHAHAHAHAHAHAHA(nu met hoofdletters)
  Mie gadoooooooooooooooo Bifa!


  Maak melding
 74. @Bifa.
  Dit moet ik nu even aan mijn collega’s hier vertellen!
  Mijn god!Kwaliteit is subjectief!Hahahahahaha!
  Als je het niet erg vind STOP ik met je!
  Je bent keihard door de mand gevallen,zegt iemand hier!


  Maak melding
 75. Medusa,

  Jij en je collega’s zitten in hetzelfde schuitje vermoedelijk want kwaliteit is toch echt subjectief. Als je me de regels van dit liedje kan vertellen en waar ze zijn opgeschreven dan zal ik je nog serieus nemen, maar ook dan is er sprake van iets subjectiefs. Immers die regels gelden voor dit lied en hoeven niet voor een ander lied te gelden. Sterker nog, als andere mensen aan dit zelfde liedje werken houden ze andere criteria aan. Dus wat nou… jij en je collega’s hebben te veel bier op deze vrijdagmiddag, vermoed ik. Want kwaliteit is gewoon subjectief.


  Maak melding
 76. Wie de schoen past….

  De discussie heeft zich inmiddels verplaatst naar de betekenis van het woord kwaliteit.

  Kwaliteit is het totaal aan eigenschappen en kenmerken, die bijdragen om aantoonbaar te voldoen aan verwachtingen, eisen of behoeften. Deze verwachtingen, eisen of behoeften worden bepaald door een individu of een groep. Dus kwaliteit is subjectief!!!

  Dit heb ik niet opgezocht, want ik kan dit soort zaken dromen. Maar jij mag het best gaan opzoeken hoor. Daaag.

  @Bifa, je hoeft hier niet meer op te reageren. Zonde van je tijd.


  Maak melding
 77. @medusa,
  De man met grote woorden en een nog groter gevoel van minderwaardigheid. Een groot prater en harde schreeuwer die zelf zo weinig zinnigs te vertellen heeft, als je van jezelf maar denkt dat wat je uitkraamt ook gehoord wil worden…wat een eigendunk…zo zielig! Toch een fijn weekend.Zielenpoot. Het tekent ook wel de persoon die je bent,dat je nog om je eigen idiote commentaar kan lachen..


  Maak melding
 78. wat heeft suriname hier mee te maken vraag ik mij af .
  om beleefd te zijn zal ik zeggen gefeliciteerd .
  verder heb ik niets aan toe te voegen .


  Maak melding
 79. +Er staat geschreven: De als slaaf geboren uitvinder Jan Ernst Matzeliger verdient postuum een eredoctoraat.
  =Als deze meneer Jan Ernst Matzeliger er recht op heeft dan mag hij het ook krijgen.

  =Ik heb haast geen negatieve berichten over deze man gelezen. Men wil hem zelfs eren in Suriname.
  Gek genoeg dat hij deels ook blank is. Geen probleem.

  =Zielig vind ik het volgende::

  Als ik de Surinaamse reacties leest over het koningslied schaam ik mij heel erg diep hoe men zo dom reageert op de Surinaamse zangers(ressen.
  Men heeft het dan over;
  -billen likkers
  -ze zijn nog steeds onderdanig
  -we staan als apen geregistreerd
  -waarom hebben de Indonesiërs geen koningslied gemaakt of Molukken?

  =Persoonlijk schaam ik mij heel erg diep en zie maar weer hoe vele Surinamers krom van gedachten zijn. Er wordt gepraat over eenheid en dat Surinamers tolerant zijn////?????

  -Dom zijn velen, omdat je je eigen mensen zo afkraakt terwijl dit goed bedoeld is.
  =Maxima is een Zuid Amerikaanse en een land waarmee Suriname zaken mee doet.
  heeft men niet door dat wat ze schrijven in deze 21ste eeuw gewoon niet meer kan.

  =En ja hoor, geld op halen in Nederland voor een monument.

  =Ik hoop het beste voor de jongere generatie, omdat het echt niet meer goed zal komen met de kromme gedachten van de mensen die zo negatief in elkaar zitten.

  SURINAAMSE NEDERLANDERS ZIJN WEL GEBOREN IN SURINAME, MAAR ZIJ NU VOOR DE STAAT SURINAME EEN BUITENLANDER.


  Maak melding
 80. Leuk, dat Surinaamse koningslied. Zangers en zangeres hebben hun best gedaan, alleen jammer dat zij schijnbaar niet begrepen hebben, dat willem-alexander op 27 april ingehuldigd wordt en niet op 30 april. Alleen begrijp ik niet waarom Surinamers zich over dit gebeuren druk maken, daar zij zich toch los hebben gekoppeld van Nederland en toch niks meer met Nederland te maken wilde hebben. Dus niet 30 april maar 27 april sta ik in Amsterdam bij de nieuwe kerk voor de inhuldiging en niet op 30 april want dan is er niets meer te beleven. Dus Ronald en Oscar….Foutje bedankt. Surinamers die zich zo dweperig gedragen over ons koningshuis zijn onbetrouwbaar en billenlikkers en zijn niet goed snik, die ongegeneerd zomaar het gehele Surinaamse volk denken te vertegenwoordigen met hun zelfbedachte kolonialistische erfenis. Wij zijn niet blij met zulke lui, want wie is Oscar Harris en Ronald Snijder nou, bij ons bekend als naapers die de attitude missen. Maar goed, gelukkig is bij hen niet gedreigd met de dood zoals hier in Nederland, omdat ze gewoon niet serieus te nemen zijn. Het zou ze niet misstaan om hun eigen lied ten gehore te brengen o.a. clap hands for baby en de rest van hun plagiaatmuziek waarin gepikte melodieën in verwerkt zijn. Oscar en Snijders hebben wij jarenlang gedoogd, dit zijn zangers die het wiel nogmaals hebben uitgevonden en ze liepen rond alsof ze geweldig zijn, maar in veler ogen gewoon vergane glorie en plagiators, en bluffen dat die Ronald kan, het is ongelooflijk maar waar. Het was effe leuk en nu kappen Suri’s met jullie zognaamde koningslied, het is gewoon bagger!


  Maak melding
 81. PAIMIN: Veel plezier op 27 april in Amsterdam.

  De rest van Nederland en de wereld zal de inhuldiging van Pr. W.A. op 30 april vanaf 10.30u of via de media volgen, of lijfelijk aanwezig zijn in Amsterdam.

  Have a nice day…….


  Maak melding
 82. hehe, gelukkig er zijn ook nog wakkere Surinamers! Dit was een proef op de som of men in Suriname wel bekend is met al dat koningsgelul in Nederland.


  Maak melding
 83. @Paimin…

  Jij bent wreder dan wreed. Toppie kerel, terwijl bijna iedereen in twijfel is gebracht door jouw posting en inderhaast de tv heeft aangezet om niets te missen van de kroning, zat jij lekker te lachen. Ik deel in jouw lol vriend. hahahahahahaha


  Maak melding
 84. Zit ik in de binnenlanden van Suriname met mijn laptopje op schoot, lekker in de zon en kan helaas niets over de kroning vinden. Zou ik nu alweer in de zeik genomen zijn? Ja duss, alweer gelukt, die Paimin toch. Je zet het ons letterlijk en figuurlijk betaald en je doet jouw naam eer aan ook “Pai-min”. Ai a jampa boi dies kies mi.


  Maak melding
 85. De Antillianen zijn geen slijmerds,die zullen nooit en dan ook nooit zich verlagen om een koningslied te zingen voor hun gezwel,het Nederlandskoningshuis.Antillianen gaan er niet prat op dat ze zg Nederlanders zijn hahahah er bestaat ook geen AntiNed, zeggen ze gewoon ANTILLIAAN hier in Nederland.Surinamers daarentegen mi gadooooo ze blijven de bakras vereren ,tot het nederige toe ,zeggen de Antilianen

  Wat een gedoe om een achetrlijke lied bah bah bah.
  Sommige Suri’s moeten eens gaan leren dat een ieder een eigen mening heeft,de 1 vind het lied geweldig,de ander walgt ervan,ken gebeuren zegt de bakra.


  Maak melding
 86. i KNOW: Spreek voor jezelf en niet voor onze Caribische Medelanders, want die kunnen voor zichzelf spreken.

  Het Koninklijk Huisstaat op alle eilandeen van Caribisch Nederland zeer hoog aangeschreven.

  En voor je informatie: Antilianen bestaan sinds 10-10-2010 niet meer, het zijn Caribische Nederlanders.

  En je spreekt jezelf tegen, je bent een Awarie domrie en een two moffo gun,want je vind dat Suri moeten respecteren dat ieder een eigen mening heeft, maar in een adem vind je dat anderen bakras vereren, alsof dit niet ook hun recht is.

  Have a nice day…..


  Maak melding
 87. @i know

  Inderdaad Antillianen zijn geen slijmerds en ze zullen nooit, zoals u zegt, samen heulen met onze gemeenschappelijke vijand c.q. de vroegere koloniale overheersers. But i know that Caribische Nederlanders (Antillianen) hypocriet zijn tot en met Rome. Ze zijn, evenals de Surinamers geloviger dan de Paus, derhalve hebben voornoemde volken iets met elkaar gemeen. Kijk maar naar het grote kruis dat aan hun nek hangt, welke het symbool is van vervloeking en destructie. Antillianen eten foentjie als hoofdmaaltijd en de Surinamers zijn verzot op rijst. Zo zijn er diverse verschillen waaraan geen van beide volken aan elkaar kunnen tippen, elk volk is behept aan land- en leefgewoonten, dus allemaal één-pot-nat. Ik heb geleerd om nooit onderscheid te maken tussen mensen onderling. Eenheid is de basis van al wat leeft, daarom zal ik Swa ook nimmer ontzien, ze zijn vaak erger dan degenen die harder roepen dan ze kunnen, ze overschreeuwen zichzelf. Ik zal ook voor niemand partij trekken noch enig ander volk voortrekken. Mijn levensmotto is; Wie goedgelovig is “Kop eraf”, en ik wordt na mijn daad(daden) vergeven, want ik wist toch niet wat ik deed, zoals de moordenaars van Jezus; Ja toch!!… en Oscar Harris heeft wel het goede voorbeeld gegeven door zijn religieus getint lied van “Follow me”, maar niemand houdt zich eraan, zelf de zanger ook niet, daar het nog steeds erg onrustig is in Suriname. Geen enkele gelovige heeft de Bijbelse leer en de fictieve verhalen over Jezus goed begrepen, anders zou Suriname thans uitgestorven moeten zijn en 3/4 van de gelovigen zouden nu bij hun God in de 7de Hemel moeten vertoeven in plaats van hier op het stukje aarde, dat Suriname wordt genoemd. Zij hebben niet eens respect voor hun God, laat staan dat ze deze gehoorzamen.

  Daarom mensen, vertrouw nooit uw eigen gelovige medebroeder of gelovige zuster, want ze zijn veeel erger dan gijzelf. Vergeet niet, dat door hun toedoen in samenwerking met de belanghebbende instanties de trend van onderdrukking voortzetten in een gelovig democratisch jasje. Kijk maar naar de Surinaamse scholen waar jonge kinderen al beïnvloed worden met allerlei rotzooi van de kerkelijke macht waarin Bijbelverhalen constant de revue passeren en het gif in hoofden van kinderen word gebracht. Zijn dit mensen aan wie wij onze toekomst moeten toevertrouwen, die continu bezig zijn het oudste kwaad ter wereld te voeden, dat het mensdom in het algemeen slecht sores en ellende heeft gebracht en zelfs nu nog? Altijd beleefd blijven is een pré, en ik heb innig eerbied voor de Antillianen die niet zo stom waren om een koningslied te maken. Daarom zeg ik; “Conta bai Swa” en daarna hun koppen laten rollen, gebroederlijk naast alle andere lichtgelovige koppen!
  django


  Maak melding
 88. hahahahah bakras vereren?? Noemt ie eigen mening welneen joh tis een vastelling.No One Cares,heb je niets te doen baja hahah,ben net wezen chillen in de stad,probeer het eens ipv de gehele dag achter je pc te zitten en kritiek leveren Who Ask You, ai bajaaa echt zielig met je hoor.
  Hahahah je partner zo je die hebt trapt je eerstdaags de deur uit hahahah let maar op jere.


  Maak melding
 89. oh oh Django

  ook ik ben een ongelovige, dus kan heel goed invoelen in jouw geschreven stuk. Inderdaad heel zielig dat kleine kinderen op school al met het geloofsgezeik beïnvloed worden. Wat de Antillianen betreft inderdaad, veel geschreeuw en weinig wol, maar petje af voor deze Antillianen dat zij in ieder geval geen koningslied hebben gemaakt. Hierdoor kunnen zij niet in de zeik gezet worden zoals de Surinamers en de Nederlanders.


  Maak melding
 90. @Mari
  De man met kleine woorden en een nog kleiner gevoel van eigenwaarde.Een praatjesmaker en bruller die zelf zo laf is en zich achter een dubbele schuilnaam verschuilt!
  Geen fijn weekend,lafaard!Het tekent ook wel de persoon die je bent,amorf,ruggengraatloos,laf,primitief,animaal achterlijk en dom!


  Maak melding
 91. DWT 27 april
  Ronald Snijders:” ik wil op Surinaams Nederlandse wijze, het gevoel rond de Kroning, ervaren. SU en NL hebben al meer dan 350 jr direct contact met elkaar. Daardoor beschouwen velen, ondanks de bewogen onderlinge historie, dinsdag, als een dag waarop ze op VROLIJKE en RESPECTVOLLE wijze willen participeren.
  De keuze voor de melodie is gedaan om het gevoel van TRADITIE en GESCHIEDENIS, en heden te onderschrijven.
  Het SU KONINGSLIED IS NIET BEDOELD ALS REACTIE OP HET ZEER OMSTREDEN OFFICIELE KONINGSLIED!”

  Maar de goede verstaander wist dit al!
  Nogmaals Bravooooo, Ronald en vrienden!!! Fantastisch gedaan!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES