Korpschef over mishandelingen: ‘Pertinent onjuist’

16

PARAMARIBO, 25 apr – “Pertinent onjuist.” Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie van een recent mensenrechtenrapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het rapport zouden vierhonderd en dertien gevallen zijn geregistreerd van gevangenen en ‘vrije burgers’ die mishandeld zijn door de politie. Maar dat is kennelijk een misverstand.

Er is inderdaad sprake van vierhonderd en dertien gevallen. Maar volgens de afdeling Interne Tuchtzaken van het politiekorps betreft het een “verzameling schendingen zoals plichtverzuim, het zich niet houden aan werktijden, het voeren van onnodig lange gesprekken, het niet tijdig verwerken van aangiftes en wanordelijk gedrag tegen een meerdere in rang.” Daar zijn ruim veertig politieagenten voor verantwoordelijk gesteld en over aangesproken.

Onderzoek Politionele Zaken heeft wel een reeks klachten van burgers tegen de politie onderzocht. Maar het ging om iets meer dan tweehonderd gevallen. Het Amerikaanse rapport heeft het dus aan het verkeerde eind. “Helemaal niet waar”, aldus Tjin Liep Shie. Hij wijst er ook op dat politieagenten gestraft worden op basis van het wetboek van strafrecht en het politiehandvest. Er geldt voor de politie ook een ‘groen boekje’ met gedragscodes.

16 REACTIES

 1. Zo zo dus onze inspecteur twijfelt aan de integriteit en betrouwbaarheid van de commissie in totaliteit.
  Ma ach indien hij twijfelt zou het kunnen komen doordat hijzelf en het korps en de regering het woord en daad van integriteit en betrouwbaarheid niet kennen noch onderkennen noch in hun vocabulaire voorkomen.
  Een levensgroot bord met daarop de definitie van integriteit en betrouwbaarheid zou wellicht kunnen helpen het aan hun verstand te brengen.


  Maak melding

 2. Tjin liep Shie,
  jij bent de bevolking nog heel wat antwoorden schuldig mi boi.
  Waarom hoort de samenleving en de nabestaanden niets over de vier vermeende rovers die doorzeeft zijn door de politie?
  Als het Nederland was die met zo een rapport naar voren kwam dan was waterkant te klein.


  Maak melding

 3. Na Korpschef Spalburg van de zeventiger jaren, is de bevolking in 2013 wederom opgescheept met een soortgelijke vogelverschrikker en uilskuiken als Korpschef!!!

  Het is van de regen in een ware sibiboesie met Tjin die liep maar niets mocht horen omdat hij verplicht doof moest blijven, ook kreeg hij die balken opgespeld met de voorwaarde dat hij verplicht blind moest zijn en blijven.

  Mocht hij iets onoorbaars merken, dan is het beste wat hij kan doen, zich koest houden, maar niet beginnen met balken, want dan werden die van zijn schouders afgerukt.

  Wilde hij niet gepasseerd worden voor zijn huidige job als Korpschef, die eigenlijk gereserveerd is voor kleine Dino dan moest hij zich de voorwaarden maar liever blijven herinneren.


  Maak melding

 4. @ tjauw,
  Daarom zal Suriname onder deze criminele jaknikkers alleen maar achteruit gaan.
  Zie wat er nu gebeurt bij de centrale bank, mensen met verstand worden opzij geschoven voor paarse jaknikkers en loyalisten, dit kan nooit goed zijn .


  Maak melding

 5. Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig…..

  Hoe zat het ook al weer met die 4-5 ‘vermeende’ overvallers die hoewel ze ongewapend waren en zich overgaven standrechtelijk door de politie werden geexecuteerd….

  Dit zou tot op de bodem worden uitgezocht…

  We zijn al meer dan een jaar verder…..


  Maak melding

 6. Als je als politieman INTEGER bent wordt je ontslagen.

  Als je steelt, rooft en het volk loopt te bedriegen wordt je beloond….en bevorderd tot kontkusser…


  Maak melding

 7. Roy,
  Klopt helemaal,in onze tijd was het 10 slecht 90 goede agenten nu is 99 slechte en 1 goede.
  In alle landen in de wereld waar figuren als bouterse aan de macht zijn gaat het fout.
  De jaren 80 en 90 mi boi, Venezuela,Uganda,Zimbabwe, Irak,Syrie ga zo maar door.


  Maak melding

 8. Korpschef, doe gewoon je werk en maak je niet druk.
  Op Guantanamo Bay worden gevangenen zo correct behandeld en al meer dan 10 jaren vast gehouden, zonder ergens van beschuldigd te worden door de zelfde mensen die deze beschuldigingen uiten.
  Gevangengen zijn massaal in hongerstaking en worden gedwongen gevoed, als dat geen mishandeling dan weet ik het niet!


  Maak melding

 9. @GMAP

  Broeder, de tyd dat wij als echte vrienden leefden (saamhorigheid)is tenietgedaan door de moordenaar. Mede door hem zijn de mensen vervreemd geraakt van elkaar.De ellende die deze duivel destyds heeft veroorzaakt heeft gemaakt wat de mensen nu zijn.
  Kijk maar om je heen, wat stelt nou een mensen leven voor in ons geliefde SU ?

  Geef mij maar de oude tyd terug met De vrolijke Jeugd..


  Maak melding

 10. @Schot door de roos:Gevangenen zijn massaal in hongerstaking en worden gedwongen gevoed, als dat geen mishandeling dan weet ik het niet!

  Schot: Ze moeten de gevangenen niet gedwongen voeden, ze moeten ze laten verhongeren,zodat ze een enkele reis richting hel krijgen, waar 72 schone maagden met burka op hen wacht, dan zijn wij er mooi vanaf…

  Have a nice day….


  Maak melding

 11. Donderdag 25 april 2013 om 09:00 uur, door @GMAP

  In 2011 bezigde een veteraan in het vak op zijn kantoor het volgende: “die hele NDP-top is corrupt, noem maar een naam, dan vallen de schellen van je ogen, want geen van ze allen deugen, allemaal oplichters”. @MAP Suriname zit inderdaad opgescheept met het zooitje ja, waar het heen moet met ze, Antrax kan ze helpen!!!


  Maak melding

 12. Het enigste wat pertinent onjuist is, is de onzin die politiezwijn Humphrey Tjin Liep Shie zit te verspreiden. Die agenten denken dat omdat ze een uniform en een wapen mogen dragen ze gelijk een stel kleine goden zijn die de bevolking ongestraft kunnen terroriseren en ze komen daar maar al te vaak ongestraft mee weg of met een lichte tik op de vingers. Het lulkoekverhaaltje van TLS dat agenten die over de schreef gaan daadwerkelijk worden bestraft is gelet op de realiteit niets meer dan leugenachtige bullshit bedoelt om de burgers zand in de ogen te strooien, maar de bevolking is niet dom, men weet bliksemsgoed dat heel wat agenten een stel corrupte, criminele, onbeschofte en machtsdronken zwijntjes zijn. Als het politieapparaat niet hervormd wordt zal er waarschijnlijk een dag komen dat de bevolking een corrupt en crimineel politieapparaat zo zat zal zijn dat er copkillers à la Christopher Jordan Dorner zullen opstaan om keihard wraak te nemen op corrupte en criminele agenten en dan moeten die agenten niet gaan janken daarover want ze zullen het dan over zichzelf hebben afgeroepen. De trieste realiteit is dat de burger zowel de criminelen als de agenten moet vrezen.


  Maak melding

 13. Niemand heeft die paarse bende in 3 jaar niet 1x op enige waarheid kunnen betrappen.
  Alles hangt van list, bedrog, corruptie, nepotisme en, zowel psychisch als fysiek, geweld aan elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.