Suriname en Venezuela ‘hechter dan ooit’

28

PARAMARIBO, 24 apr – Suriname en Venezuela onderhouden de meest hechte relaties. Dit zegt de nieuwbakken ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Olga Margarita Díaz Mártinez. Het is ook wat de onlangs overleden Venezolaanse leider Hugo Chávez zou hebben gewild. De relaties zullen de komende jaren alleen maar nog meer worden uitgebouwd. Paramaribo is zeer content met de relaties, ook vanwege signalen vanuit Caracas.

Zo’n belangrijk signaal is de benoeming van een ambassadeur. De afgelopen ruim twee jaar liet Venezuela zich vertegenwoordigen door een waarnemer. Sinds het vertrek van de vorige ambassadeur, min of meer gedwongen vanwege schandaaltjes, is niet voorzien in vervanging. Nu dit wel weer gebeurd is, kan de regering haar geluk niet op. “De aanwezigheid van de Venezolaanse ambassadeur benadrukt de waarde die gehecht wordt aan de specifieke relaties”, zegt Lackin.

Hij verwacht dat het alleen maar beter zal worden. Suriname doet mee in het Petro Caribe programma van soepele financiering van olieleveranties. Volgens Díaz Mártinez wordt het programma ongestoord voortgezet. De ‘solidariteit’ tussen de landen in de regio is ook waar Chávez voor stond. “We moeten dit koesteren. De relaties tussen onze landen geeft de intensiteit van de voornemens aan”, aldus Díaz Mártinez.

28 REACTIES

 1. Als ik dit zo lees wat hierboven staat, dan hoop ik dat eea goed zal verlopen tussen die landen, die Chavez vertrouwde ik niet zo, er zit nu een andere, en hij moet zich nu maar gaan bewijzen.


  Maak melding

 2. Suriname gokt wederom mis. Ipv het investeren in duurzame brandstoffosielen gaat men voor olie. Steeds meer autofabriekanten investeren in ontwikkeling van waterstof auto’s. De wereldwijde vraag naar olie wordt als maar kleiner. Dat verwacht ook de organisatie van olie-exporterende landen, OPEC. Als oorzaak wijst de OPEC de crisis in ontwikkelde landen, plus de pogingen van China en India om de vraag naar olie in te dammen. Voor 2012 hield de OPEC het voorlopig op 1,19 miljoen vaten per dag. Dat zal wel nu minder zijn geworden.

  Wanneer doet men nu de oogklappen af in Paramaribo ?

  Suriname probeert te teren op de oude economie terwijl deze is achterhaald. En nee ik ben niet negatief over Suriname maar realistisch.


  Maak melding

 3. Twee landen die de realiteit uit het oog verloren hebben en op een “rood paarse” wolk door de wereld gaan.
  Een wereld waarin, Cubaanse en Argentijnse leiders in het zadel worden gehouden.
  Maar de olieprijs keldert,(Amerika als afnemer heeft afgebeld) de inflatie is hoog, de mensen lijden armoe. Zie de verkiezingsuitslag/-manipulatie.
  De vraag is hoe lang deze belofte stand zal houden.


  Maak melding

 4. Bouterse was weer eens ‘moe’

  President Desi Bouterse is oververmoeid en heeft daardoor vandaag de geloofsbrief van vijf ambassadeurs niet in ontvangst kunnen nemen. Minister Winston Lackin heeft de diplomaten ontvangen en een kopie werd aan hem overhandigd. Lackin zegt nadrukkelijk in gesprek met journalisten dat de president niet ziek is maar “hij moet begrijpen dat hij geen achttien jaar meer is en het rustiger aan moet doen”.


  Maak melding

 5. Off topic… dacht dat het goed ging in SU ?? Als Somo zich nu zorgen gaat maken, dan is het goed mis. Notabene een coalitielid. Ben benieuwd wat de paarse kliek hierop te zeggen heeft oa RobG, SRA, Paraman, Alleen, Herman S, Afu Sensie, Sabidirie, Pero etc etc.. dat het goed gaat in Suriname is dus ONZIN !

  PARAMARIBO – Coalitielid Paul Somohardjo (PL) vindt dat de regering zich moet houden aan de goedgekeurde begroting. Hij wil daarom duidelijkheid over de financiële positie van de overheid en een verklaring over de liquiditeitsproblemen.

  Somohardjo veronderstelt dat de regering haar beleid goed heeft voorbereid en op basis daarvan een begroting heeft ingediend na zaken eerst te hebben becijferd. De regering moet zich dus aan de begroting houden en geen zaken financieren die daarin niet zijn opgenomen.

  Alleen voor noodgevallen en calamiteiten maakt de partijleider en assembleelid een uitzondering. “Als een brug is ingezakt of een dijk is doorgebroken, ga je niet werkeloos zitten omdat er geen geld daarvoor op de begroting was geplaatst”, illustreert hij.

  Indien er sprake is van geldproblemen bij de regering, ligt de fout volgens de PL-leider bij de regering zelf. “De DNA heeft goedkeuring gegeven aan de begrotingen. Als er geen geld meer is ligt de fout bij de regering”, luidt zijn nuchtere conclusie.

  Begin deze maand werd bekend dat de regering in geldnood zit en bepaalde zaken met moeite financiert. De situatie is volgens minister van Financiën Wijnerman niet zo erg als het lijkt. Wel heeft ze op de noodrem getrapt en collega’s gevraagd de consumptieve uitgaven van hun ministerie te beperken.


  Maak melding

 6. Koos,

  De vraag naar olie neemt toe en het aanbod neemt af.
  Daardoor stijgt de prijs van olie. Olieproducerende landen hoeven minder te exporten om hetzelfde te verdienen. Ook wordt uit olie tientallen andere belangerijke producten gemaakt waarvoor nog geen alternatief is gevonden.

  Jij hebt oogkleppen op en je bent altijd negatief over Suriname.

  Het is duidelijk dat je niet hebt opgelet op school dus kom hier geen economie les geven zonder diploma.

  Nog 1 keertje voor jou:

  Wanneer het aanbod van een product afneemt en vraag neemt toe dan stijgt de prijs.


  Maak melding

 7. Parbo, je moet niet zo vroeg aan de alcohol zitten en meer verdiepen in de materie. Olieproducenten kunnen tegenwoordig olie halen uit moeilijk doordringbare aardlagen, zoals leisteen (schalie). Hierdoor neemt de winning van schalieolie een vlucht, momenteel met name in de VS. Price Water House Coopers voorspelt dat de productie van schalieolie zou kunnen oplopen tot 12% van de totale olieproductie en daar boven op komt nog eens dat auto fabriekanten fors investeren in Waterstof. Schalieolie kun je ook verwerken in andere producten. De rol van de traditionele olie producerende landen wordt alleen maar kleiner.


  Maak melding

 8. KOOS: Het heeft geen zin uitgebreid deze materie uit te leggen aan een figuur die duidelijk niet erg helder is op de vroege woensdagochtend……


  Maak melding

 9. oh jee…nu is die Lachin bezig met een specifieke relatie met die Olga Margarita..

  mi boi, ik ga je waarschuwen..,,ook olie kruipt waar het niet gaan kan” 🙂


  Maak melding

 10. Koos,

  Op deze site zitten bijna alleen mensen die ongeschoold zijn. Wel leuk dat jullie elkaar steunen.

  Altijd leuk wanneer mensen de basisprincipes van de economie herschrijven.

  Soso lobi….alleen suri’s kunnen dit.Hahahahaha

  Zonder jullie zou de Surinaamse cultuur zo saai zijn.

  Je kunt vandaag een Surinamer aan NASA toevoegen. Morgen begint hij ze uit te leggen wat ze fout doen.Hahahahaha


  Maak melding

 11. Nou ik moet mij eigenlijk kapot lachen wat ik op dit forum leest!
  De tegen standers van Suriname hebben de strijd reeds lang verloren en beginnen langzaam te schijten in hun broek.
  Er zijn figuren die soms 20 keren per dag op dit forum komen, wat een ellende.
  Ga jullie liever een bandje oprichten en lawaai maken.
  Groetjes,


  Maak melding

 12. Sjaang, jij domme paarse rat. De strijd is nog maar net begonnen en jouw baas gaat linea recta naar Schevingen en Santo Boma. Want zitten zal hij.


  Maak melding

 13. hihihi kijk hoe die wanhopige redimusus hier tekeer gaan. Onze president heeft het land stevig onder controle. Er worden samenwerkingsverbanden aangegaan om de economie te versterken en dat is alleen maar positief. De redimusus willen dit niet zien en proberen chaos te creëren door negatief uit te laten op wkn. Ze hebben hier een kampement opslagen om de president dag en nacht te bekritiseren en bedoel ik daarmee Koos Alberts, Who Cares, Henk Moordenaar en andere landverraders. Eigenlijk zouden ze Sranang niet meer in mogen. Azijnpissers zijn niet welkom.


  Maak melding

 14. Sjaang……

  Over welke strijd heb je het Paarse Kakkerlak….

  De geschiedenis zal oordelen over de regeerperiode van deze regering die bestaat uit moordenaars, coupeplegers en drugscriminelen.


  Maak melding

 15. Suriname is in een totaal verkeerde hoek terechtgekomen met nieuwe partners als Iran (Islamistisch terreurbewind met kernwapens), Venezuela (semi-dictatuur waar de schappen leeg zijn) en Litouwen (armlastige en racistische EU-partner waar donkere mensen heel erg moeten uitkijken op straat).
  Dit is een duidelijke indicatie voor de landen die nu eenmaal voor het zeggen hebben in de wereld waaronder de USA, die houden absoluut niet van dergelijk vrienden. Isolatie van Suriname is het gevolg. Het argument van Baas dat hij gezellig wordt uitgenodigd op de ambassade van de USA zegt niets, dat is gewoon diplomatieke beleefdheid. Arm Suriname.


  Maak melding

 16. Tsja, soort zoekt soort!

  Venezuela is momenteel bezig met een mindshift. Het volk heeft genoeg van het middeleeuwse chavinisme.
  Die maduro mag voorlopig zijn ‘kunstjes’ vertonen, maar het zal niet lang meer duren, en ook hij zal het veld moeten ruimen.
  Als de verkiezingen iets later waren gehouden, dan had Henrique Capriles, zeker gewonnen.

  Het is te hopen dan het initiatief, de daadkracht en de schreeuw om verandering, van de Venezuelaanse bevolking wordt overgenomen door de suri’s.
  Immers goed voorbeeld doet volgen!


  Maak melding

 17. Esmerald zegt

  “Het is te hopen dan het initiatief, de daadkracht en de schreeuw om verandering, van de Venezuelaanse bevolking wordt overgenomen door de suri’s.”

  Esmerald heb je het nog niet door dan? De Suri’s waren die Venezuelanen voor hoor, op 25 mei 2010 hebben de Suri’s dit bewezen.

  Het is grappig dat minkukels als koos en henk molenaar steeds schreeuwen om reacties van NDP’ers. Blijkbaar gaan deze lapzwansen ervanuit dat iedereen zo een nutteloos en zinloos leven leidt, waardoor ze de hele dag maar op waterkant kunnen kamperen met hun infantiel gebrabbel.


  Maak melding

 18. @Afu,

  Dat was toen, we leven in april 2013.
  De kiezers zijn ontwaakt uit die paarse roes, ze worden langzaam wakker.
  Gelukkig zijn er geen ‘bruine bone parties’ meer.. want ocer is skeer, whahahahahaha…. Wat zat er trouwens in die ‘bruine bone’, hmmmmm…..

  Baas is moe, echt moe.
  Hij is moe van jullie paarse vreters, elke dag willen jullie gratuz eten en drinken, jullie zijn niet voorruit te branden.
  Eeuwig moet de pres bijspringen..hij is uitgeput ten einde raad, jullie vreten teveel energie van die man….

  OCER is SKEER…….whahahahahahaha……

  Dag afu.


  Maak melding

 19. De PRESIDENT VENETIAAN,DE MAN die zwak was heeft/had zich NNNNOOIT(of voor een onzinnigheidje) ergens voor afgemeld/ziek.En PRESIDENT VENETIAAN is NOOOOOIT op een leugen betrapt tijdens zijn werk.PRESIDENT VENETIAAN die wist altijd weer waar hij het over had,maar ie sjie a presanie DiDiBrie disie soso bebauw,soso 2 letter.Wat hij DiDiBrie waarschijnlijk zoveel heeft gevreten dat ie er nu ziek van is geworden.Tegen Yokohama crimineel Rabin Parmissar en zijn criminele broers zou ik zeggen denk maar aan vroeger,niemand die op rekening heeft verkocht aan deze DiDiBrie heeft zijn geld terug gezien,trouwens jullie hebben ’t geld al ontvangen he?En wat doen ze met zoveel dure auto’s? PRESIDENT
  Venetiaan was racune verweten,maar wat gebeurt er nu bij de centralebank tussen Gersie ne Hoefdraad terwijl hoefdraad ’t werk niet alleen aankan.Wanneer dondert deze Lebabende nou op.Trouwens heeft iemand op dit forum DOMPIG van de commissie ordening gehoord a jongen boos want hij werd niet gekend in de gouddeals.Nu pas ziet hij dat hij is misbruikt is geworden,want hij draagt nu de slechtenaam.Hij heeft de kleine djoekaman/jongen alles uit de hand geslagen met zijn ordening.Nu komt dat gedrag van DiDiBrie om de hoek kijken,zodra hij klaar met je is,word je aan de kant GEZET/GEDROPT/GEDUMPT.Dag Gerold Dommig/Dopig en nu terug naar Aruba,waar de geest van de vermoorde Nathalie je niet met rust zal laten.Daaaaaag daaag Dompie.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 20. Reactie op Medusa ik heb in mijn kort berichtje hierboven niet vermeld dat ik die nieuwe pres daar vertrouw, maar wat ik meegaf is hij moet eea gaan bewijzen, die vorige was gewoon een dwaas, zieke man,
  alsof hij het had uitgevonden, maar goed, we zullen zien hoe die zaken daar gaan lopen.


  Maak melding

 21. Er zijn heel veel (vooral kleinere) landen in de regio die profiteren van de PetroCaribe-deal met Venezuela. Totdat gaat blijken dat diezelfde deal Venezuela als een molensteen om de nek hangt. Dan moet ik nog eens zien of die deal nog lang stand houdt. En aangezien Suriname voor een groot deel zijn olie betrekt uit de PetroCaribe-deal zal Suriname Venezuela blijven omarmen. Maar “hechter dan ooit” lijkt mij zwaar overdreven.

  @ Parbo:

  Het is absoluut niet zo dat de vraag naar olie stijgt, wegens de ontwikkeling en gebruik van alternatieve brandstoffen. Het is zelfs niet ondenkbaar dat de olie straks met dumpprijzen op de markt komt als de produktie en de afname geen gelijke tred houdt. Veel produceren en weinig afname zal de prijs alleen maar naar beneden sturen.


  Maak melding

 22. Venetiaan heeft de Chinezen naar Suriname gehaald en hen de economische macht gegeven. Daar en tegen heeft hij diverse pogingen van Indiase bedrijven om in Suriname te investeren, geblokkeerd (zonder economisch geldige redenen). Het is niet voor niets dat hij racist en baviaan werd genoemd in Suriname.
  En zo kleeft er aan iedere president wel wat.
  Opvallend is wel dat diverse Centraal/Zuid Amerikaanse (ex) presidenten aan allerlei ziektes lijden/leden. Toeval?
  Alle Amerikaanse diplomaten krijgen de opdracht het DNA te verzamelen van een ieder die er toe doet of in de toekomst belangrijk zal worden in de betreffende landen waar ze gepost zijn. Zodat de CIA effectief (dodelijke) ziektes per individu kan ontwikkelen, gebaseerd op de DNA.
  En de Russen, Chinezen en Europeanen doen nu ook hetzelfde.
  Aan de andere kant heeft bvb de Amerikaanse president een heel ontsmettingsprotocol, zodat hij door buitenlandse gasten niet kan worden geinfecteerd.
  De techniek is al lang niet meer de vriend van de gewone man. Integendeel, steeds meer en meer wordt het tegen de gewone man gebruikt.Misschien wordt het nog ooit onze ondergang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.