maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie struikelt over ‘te duur’ gekochte auto’s

Oppositie struikelt over ‘te duur’ gekochte auto’s

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Veiligheid heeft geen prijs, ook in de moeilijkste tijden niet. De regering schaft maar liefst vijf en zeventig pick-up auto’s aan voor de nationale veiligheid. De oppositie stoort zich vooral aan het prijskaartje, ruim zeven en een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twee miljoen euro). Dit is des te zorgelijker nu blijkt dat er gekocht is zonder publieke aanbesteding.

Er zijn maar liefst twee leveringsopdrachten gegund aan een lokale autohandelaar. In een schrijven aan de ministerraad stelt vicepresident Robert Ameerali dat ‘in verband met de aanschaf van voertuigen ten behoeve van het kabinet van de president, wordt afgeweken van de regel tot het houden van een openbare aanbesteding.’ De oppositie vindt het maar raar en ongehoord. “Het beleid is niet transparant, zoals is beloofd”, zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) tegenover de Ware Tijd.

Het was immers Ameerali zelf die ‘transparantie’ beloofde bij de aankopen door de staat. In plaats daarvan wordt een uitzonderingsvoorziening voor noodgevallen, verheven tot standaard. “Het niet houden van openbare inschrijvingen is nu structureel geworden en men doet maar alsof het de normaalste zaak van de wereld is”, aldus Tjin A Tsoi. De auto’s zijn vorig jaar aangeschaft. President Desiré Bouterse zei onlangs dat het tijd is om de tering naar de nering te zetten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

52 REACTIES
 1. “in verband met de aanschaf van voertuigen ten behoeve van het kabinet van de president, wordt afgeweken van de regel tot het houden van een openbare aanbesteding”; aldus arme alie.

  Arme alie, volgens mij is het meer regel dan uitzondering, dat er wordt afgeweken van de voorgeschreven regels, voor het houden van een openbare aanbesteding.

  Niets, maar dan ook niets, gaat volgens het boekje bij deze regering………….
  Gooi alle wetten en ook het strafboek maar in de prullenmand, jullie doen toch wat jullie willen!


  Maak melding
 2. Een bijstandsuitkering in Nederland en een huis vam 300.000 in Suriname…

  Tsja, dat mag niet

  DEN HAAG – De Nederlandse rechter heeft maandag een bijstandsuitkering van een Surinaamse Nederlander ingetrokken omdat de persoon in kwestie zijn onroerend goed in Suriname niet had opgegeven. Dit had een waarde van ruim driehonderdduizend euro.

  Door een anonieme telefonische melding dat de man onroerend goed zou bezitten in Suriname, heeft de gemeente Alkmaar onderzoek laten doen om te weten of de uitkering terecht was. Op basis van dit onderzoek is besloten de bijstand in te trekken en is een bedrag van 79.000 euro terug gevorderd.

  De man liet zelf ook een taxatie maken door een Surinaamse taxateur en kwam op een waarde van 25.000 euro. Bij de rechter kwam de gemeente gedeeltelijk terug op haar besluit en stelde het terug te vorderen bedrag op 15.800 euro.

  De afgelopen periode is het vaker voorgekomen dat Surinaamse Nederlanders hun bijstandsuitkering verliezen, omdat ze verzuimen hun vermogen dat ze in Suriname hebben door te geven. Op een informatiebijeenkomst vorige maand in Den Haag adviseerde advocaat Kaushilia Budhulall Surinaamse Nederlanders om dit niet te verzwijgen. Het kan immers ernstige consequenties hebben op hun bijstandsuitkering en daarmee ook op hun levensonderhoud.


  Maak melding
 3. Henk Molenaar,

  Onlangs schreef ik op dit forum dat een ieder die aan Dada Dada Bouta en zijn kornuiten vraagt om niet meer corrupt, frauduleus, moorddadig, achterlijk en dom te zijn nogal naïef is.

  Bij alles wat die paarse duivels doen denken ze eerst en vooral aan zichzelf en alleen paarse paupers geloven dat ze met het algemeen belang en de vooruitgang van Suriname bezig zijn. Zie hier het zoveelste bewijs met de aanschaf van die dure auto’s.

  Dus nee… het houdt nooit op.


  Maak melding
 4. @Henk Molenaar,

  Het lijkt mij verstandiger dat de overheid m.n de belastingdienst, zich focust, op die criminele Bulgaren, die groepen optrommelen, om een dagje ‘uitkering te shoppen’ in Nederland.
  Die Turken en Marokkanen kunnen er ook wat van.
  We hebben het hier over miljoenen euro’s.

  De groep surineds die zich hieraan schuldig maken, is nihil, in vergelijking met de rest….


  Maak melding
 5. Doordat wij Surinamers door de Nederlanders scherp in de gaten werden en worden gehouden, kregen de Turken en Marrokkanen in het verleden de kans om te rommelen. In tegenstelling tot Surinamers zijn Turken en Marokkanen wel bereid om voor constructies om de wettelijke regels te omzeilen flink te betalen. Aan de andere kant blijken Surinamers hun grootste adviseurs te zijn. Ja, Surinamers als je niet bereid bent om voor simpele constructies te betalen krijg je deze dingen.


  Maak melding
 6. Geen van die fokkers die hier zeuren zijn in Suriname belastingplichtig. Sturen hooguit sporadisch een doos met afgedankte rotsooi, waarvan zij vinden dat wij daar blij om moeten zijn. Geef die troep maar met de gemeentereiniging mee.
  Overigens is een openbare aanbesteding alszodanig niet nodig als vaststaat dat het om kwalitatief goed materieel gaat. Houdt je bezig met de bestedingen van Rutte!


  Maak melding
 7. Ik de DADA ZEG;..wij Su natie gaan laten zien dat wij niet onderdoen voor Noordzee!!

  maar DADA…als je niks doet da gaat coronie de zee in!

  ,,geef niet”,…zij kunnen goed zwemmen…jaja ook de legwana!

  maar DADA….hoe dan met de dijk Somowijne??

  ,,neks no fout”..er is daaro een bevolkingsexplosie, mijn kinderbijslag is droog!

  maar DADA…hoe wilt u binnenland besturen?

  ,,,1 miljoen erbij!

  maar DADA….waarom gaat alle opdrachten naar abraham??

  ,,,hij is heel langgggggggg mijn vriend!

  ja mang… daarom valt Ingrid op die **langggg* vriend van je noh

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding
 8. “Woensdag 24 april 2013 om 15:15 uur, door Paraman

  Geen van die fokkers die hier zeuren zijn in Suriname belastingplichtig. Sturen hooguit sporadisch een doos met afgedankte rotsooi, waarvan zij vinden dat wij daar blij om moeten zijn. Geef die troep maar met de gemeentereiniging mee.
  Overigens is een openbare aanbesteding alszodanig niet nodig als vaststaat dat het om kwalitatief goed materieel gaat. Houdt je bezig met de bestedingen van Rutte!”

  Zullen we doen en we zullen zeker niet vergeten om jou er ook bij te zetten!!!


  Maak melding
 9. Hij hoopt dat zijn vriend die in USA vastzit hem zal vergeven als hij vrijkomt nu hij een behoorlijk zakcentje heeft ontvangen via een duistere deal.


  Maak melding
 10. Als de oppositie STRUIKELT over zeven en een half miljoen SRD aan dure auto’s, dan zouden ze al tien keer hun NEK GEBROKEN moeten hebben over bijv. de aankoop van een historisch pand in Frankrijk voor 6,7,8 miljoen Euro???
  De oppositie is medeschuldig aan de wanpraktijken van deze regering!


  Maak melding
 11. Ach ja die paraman is een hersenloze imbeciel, geen helpen meer aan.
  2 miljoen euro voor wagens terwijl de bevolking zit te springen om huizen,gehandicapte kinderen die niet naar school kunnen omdat ze geen bussen hebben, bejaarden tehuizen die er vervallen uitzien.
  Sari Tori .


  Maak melding
 12. @Lea, de oppositie kan niet medeschuldig zijn aan deze wanpraktijken, omdat zij niet op de hoogte worden gebracht over de uitgaven.

  -Er is helemaal geen transparantie bij deze regering.

  -Ben bang dat elk lid van Bouterse straks in aanmerking komt voor zo’n pick-up auto’. Vele families worden nu blij gemaakt.

  =Een stelletje schoften die smijten met belastinggeld van de staat.


  Maak melding
 13. 75 nieuwe pick-ups voor het kabinet van de president!!! Eh, even wachten. Alle dienstwagens van het ministerie van H.I. staan op de parkeerplaats omdat er geen benzine getankt kan worden. De benzinestations accepteren geen bonnen meer van de ministeries omdat er niet betaald wordt! Ook bij andere ministeries is die situatie zo. Directieleden en anderen rijden uit liefde voor hun werk (!) met hun eigen auto om dienstopdrachten uit te voeren.
  Dus: Je kunt wel nieuwe wagens aanschaffen voor ik weet niet hoeveel geld, maar als er geen brandstof getankt kan worden, hoe gaat het dan verder?
  Ik lach me rot als het niet zo triest is!


  Maak melding
 14. @GMAP
  Vraag aan Paranam waarom de dienstauto’s op enkele ministeries niet kunnen uitrijden vanwege gebrek aan benzine. Vraag aan Paranam waarom de Surinaamse gemeenschap vele jaren heeft kunnen overwinteren tijdens de gruwel jaren van zijn revolutie. Ja, het waren dank zij die afgedankte produkten uit Nederland en de USA waarover hij het heeft. Het lijkt mij wel vreemd; een gouden toekomst zonder benzine en een topper van de CBvS met ontslag omdat hij weigert een likker te zijn.


  Maak melding
 15. Dit is niet alleen het begin van het einde van bouta , maar ook het begin van het einde van Suriname. Zijn er in Suriname geen betere bestuurders te vinden sari tori


  Maak melding
 16. Paraman wordt een beertje nerveus…..

  Het wordt steeds duidelijker dat zijn geliefde president er in Suriname een enorme pleuriszooi van maakt……


  Maak melding
 17. Ja ja, wat moeten we ermee, die oppositie krijgt ook hun kans als ze in 2015 die scepter wellicht zullen zwaaien, dan kunnen ook zulke dure wagi´s aanschaffen.
  Dus ze lopen nu gewoon te etterbakken, nog effe jongens en jullie mogen, wat een soap weer, op naar de volgende soap, boi deng mang jere koko dape.


  Maak melding
 18. Beste Esmerald: Graag ook de Bulgaren aanpakken maar laten we elkaar geen mietje noemen.

  Als Nederland morgen alle Surinamers met een bijstand gaat controleren op onroerend goed in Suriname breekt de pleuris uit……


  Maak melding
 19. Beste Bifa:

  Een grote groep ongeletterde Surinamers die nu achter Bouterse aanloopt omdat hij hun van alles en nog wat belooft loopt volgende week weer achter iemand anders aan die nog meer onhaalbare beloftes doet…..


  Maak melding
 20. =Lees hier een tekst:::::24 Apr, 12:00 Straks kan niemand meer rijden in zijn of haar auto.

  Dienstauto’s voor het ministerie van Handel en Industrie wachten op brandstof.
  Het terrein van het ministerie van Handel en Industrie (HI) staat vol met dienstauto’s. Er is geen brandstof voor deze voertuigen, dus wordt er niet gereden.

  Personeelsleden en directieleden zetten hun eigen voertuigen in voor werkzaamheden van het departement. Directieleden tanken zelf, zegt Roy King, stafmedewerker van HI aan Starnieuws.

  Hetzelfde beeld is ook te zien bij andere ministeries. De servicestations waar getankt mag worden van overheidswege, accepteren geen brandstofbonnen, omdat de regering haar rekening nog niet heeft betaald. Een deel van de voertuigen tankt bij het ministerie van Openbare Werken, maar het is ook een kwestie van tijd dat het daar ook leegloopt.

  Geen zicht
  King zegt dat de directieleden niet weten wanneer dit probleem zal zijn opgelost. “Sommige collega’s zetten uit liefde voor het werk hun eigen voertuig in, zonder ervoor betaald te worden. Een directielid heeft zelf voor haar wagen getankt. Er is nog geen zicht op dit probleem en wij weten ook niet hoe dit verder zal aflopen.”

  Het probleem duurt al enkele dagen. King vraagt zich af of er achteraf gedeclareerd zal worden door de directieleden. Hij wijst erop dat als dit probleem blijft voortduren, er stagnaties zullen optreden in de werkzaamheden van het departement.

  Bij enkele ministeries worden er al geen buitendiensten meer gedaan door gebrek aan brandstof. “Een ieder probeert angstvallig het laatste beetje brandstof in de dienstauto’s zo lang mogelijk uit te rekken.”


  Maak melding
 21. DDB doet mij denken aan de zogenaamde keizer BOKASSA die zijn kleinzoon 5 jaar oud of zo had benoemd tot opper-bevelhebber van het leger.
  Deze Mafkees smeet ook met geld alsof dat de normaalste zaak van de wereld was.Deze equivalent van DDB had ook een gouden koets voor zichzelf gekocht terwijl het volk letterlijk omkwam van de honger.

  Deze idioot moet zo snel mogelijk van het toneel verdwijnen!!!! Ik zie onze IDIOOT een 2e Bokassa worden.

  God help aub!!


  Maak melding
 22. en nu lees ik dat er geen benzine voor de ministeries zijn.
  prioriteiten! mi gado!
  en dan schaf je een wagenpark aan ten waarde van 2 miljoen euro????????????????????????????????????HALLOO


  Maak melding
 23. @GMAP, ik hoop niet dat de Surinamers straks weer in de rij moeten gaan staan om hun producten te gaan kopen.
  Deze regering laat straks een enorme schuld achter voor de volgende generatie.

  Heb je niet door dat het lijkt alsof er een herhaling plaatst vind in Suriname onder deze zelfde Bouterse?

  Ik vraag mij af of de NDP’ers nog steeds niet door hebben wat er gebeurt.


  Maak melding
 24. Nou iemand heeft weer eens een flinke njang gemaakt. Die pick-up’s zullen zeker als snoepgoed verdeelt worden onder de Bouta en Brunsje ghetto aanhang. Dus beste mensen wees niet verbaast als je over niet al te lange tijd een hoop djoeka’s ziet rondrijden in gloednieuwe pick-up auto’s. Een hoop djoeka’s worden nu al verwend met allerlei uitkeringen dus een gratis auto voor ze kan er dan wel bij, alles met dank aan de Surinaamse staatskas die daarvoor geplunderd wordt. Wederom blijkt dat de Surinaamse (r)overheid tot op het bot corrupt is.


  Maak melding
 25. Die 75 pickups zijn al vast gekocht voor de volgende roversbende, kunnen ze dat geld vast uitsparen!
  Per pickup is bijna 27.000,00 euro betaald, hadden ze beter kunnen gebruiken om hun benzine te betalen!
  Dan hadden er nu geen dienstwagens stil hoeven staan en konden de klaplopers gewoon hun werk doen.
  Ze gaan nu met hun eigen auto naar het werk en verder doen ze dus niets en worden daarvoor ook nog eens dik betaald!
  SU wordt wederom naar de klote geholpen door Bouta en zijn bende.
  Wanneer gaan de NDP’ers dat nu eindelijk eens inzien?


  Maak melding
 26. @Henk Molenaar
  Maar was ’t niet deze DiDuBrie die op het verkie-zingspodium had geroepen dat de Nederlanders onder zijn leiding niks hier te zoeken hadden,waardoor de Suries in Ned in deze DiDiBrie zijn gaan geloven en hun fam hebben aangespoord/aangezet om op deze DiDiBrie te stemmen.
  @Pasew ik begrijp je helemaal,maar laat die zaka-zaka DiDiBrie een keer doen alsof,maar steeds weer komt de nederlander geruisloos zijn zaken in Su doen en pas als ’t werk/onderzoek is verricht dan hoor je ’t.
  Maar soso foe kang finie wang monie hoor je Die DiDiBrie niet.
  Suries Hij gaat jullie en je zaken verbergen hoor.(mooi niet)
  Hij gaat over jullie waken hoor(zie Piet Wortel)
  Deze Duivel zeg je echt wat je wilt horen.Dom volk van Su blijf maar op DiDiBrie rekenen dat kan/zal je duur komen te staan.Odi baja odi eb sterkte heer/dame met je uitkering.
  Glenny.


  Maak melding
 27. Bij de douane sinds dag en dauw gefraudeerd. Het verwondert mij niet van Armer makende Ali, dat hij het normaal vindt, dat “in verband met de aanschaf van voertuigen ten behoeve van het kabinet van de president, wordt afgeweken van de regel tot het houden van een openbare aanbesteding”;

  Tja als je zelf een kopstuk van de belastingdienst ben geweest, dan is naar alle waarschijnlijkheid zulke hamdelwijzen normaal.


  Maak melding
 28. En nu blijkt dat er geen 75 maar 65 autos zijn aangekocht bij de importeur, niet voor 7,7 mln maar voor 5,4 mln en de 2,3 mln is spoorloss verdwenen.


  Maak melding
 29. En toen waren er 10 auto’s zoek en 2,3 miljoen SRD…

  Houdt het dan nooit op…….

  Wat een ontzettende corrupte teringszooi…..

  Yokohama Trading ontkent in 2011 vijfenzeventig (75) auto’s aan het kabinet van de president te hebben verkocht. Het bedrijf zegt een gunning voor 65 voertuigen te hebben gekregen en dat aantal te hebben geleverd tegen een bedrag van SRD 5.4 miljoen.

  “We hebben niet 75 auto’s verkocht en niet SRD 7.7 miljoen ontvangen”, reageert Yokohama-directielid Jules Ramlakhan op de commotie die is ontstaan over een onderhandse gunning voor de levering van auto’s door het bedrijf. Alle 65 auto’s ten behoeve van het Bureau Nationale Veiligheid zijn binnen zes maanden uiterlijk in juli 2011 geleverd. De betaling van de wagens vond in 2012 plaats. “Waar de extra ruim SRD 2.3 mijoen naartoe is, moet maar eens stevig onderzocht worden”, zegt Ramlakhan.


  Maak melding
 30. Papaversnuiven bedwelmt meer dan een of ander rotzooi, maar de kosten om die in Suriname te krijgen zijn vrij hoog.

  Dat spul, komt uit Afghanistan boys, dus het geld moet van de CBvS. De strenge monetaristen moeten wijken om het bijdrukken mogelijk te maken.

  Ook vreemde valuta raakt op, want met chinezen om je heen, moet er flink papaver gesnoven worden, maar dan raak je ook goed uit balans en nog vele malen minder helder!!!


  Maak melding
 31. 25 april 2013

  In dit geval heeft de oppositie wel recht op kritiek.

  Een pick-up van ongeveer 27.000 euro per stuk, vind ik wel aan de dure kant. Een openbare aanbesteding, om zoveel mogelijk vermoeden van ‘vriendjespolitiek’ teniet te doen, zou mijns inziens beter zijn geweest.

  En het zijn ook zulke zaken die pres.DD Bouterse ziek maken. Zijn beleid wordt niet gevolgd.
  Srika


  Maak melding
 32. Beste Srika,
  In de jaren 80 en 90 ging het op de zelfde manier.
  Bouterse in incompetent laat dat duidelijk zijn.
  Ameerali en bouterse hadden een hele grote BEK over de vorige regering nu overtreffen ze in 2,5 jaar front regering ze zijn tot op de bot corrupt


  Maak melding
 33. die djoekaaaaaas moeten niet lullen,ze hebben zelf negen ministeries onder eigen beheer,maar kunnen geen bal uitvoeren..wel stelen rover moorden verkrachten..

  ze schreeeuwen in de ruimte,maar wat doen ze,, laten ze alvast brokopondo tot de hoofdstad v/h district maken opbouwen, zelfs een ziekenhuis aldaar laten bouwen,dan zijn we van het gezeik af in parbo van die djoekaas..

  ze zijn bekwaam op elk gebied.

  waar is romeo bravo de bank rover..wat is zijn inbreng..


  Maak melding
 34. “Het Kabinet van de President wist van te voren dat door deze handeling comptabele wetten en regels zijn overtreden”, zegt Linscheer.
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=32918:veiligheid-niet-uit-te-drukken-in-geld&catid=73:binnenland&Itemid=65

  Dit kan toch niet. Linscheer (de beul van het binnenland) geeft openlijk toe dat de regering de comptabele wetten en regels, die gevolgd hadden moeten worden inzake de aankoop van al die voertuigen, gewoon aan de laars heeft gelapt en geen haan die ernaar kraait. Comptabele wetten zijn er juist om corruptie en vriendjespolitiek zoveel mogelijk te voorkomen en uitegrekend de regering houdt zich niet daaraan. Aan deze zaak hangt overduidelijk een stinkend luchtje dat naar vriendjespolitiek en corruptie ruikt. Als de regering zich niet aan de eigen regels houdt dan hoe kan en mag men nog verwachten dat de burgers zich aan de regels zullen houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES