Tweede dialoog Suriname en EU ‘succes’

78

PARAMARIBO, 23 apr – De tweede Artikel 8 dialoog tussen Suriname en de Europese Unie was een succes. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Anders dan de eerste dialoog vorig jaar is in een gemoedelijke sfeer gediscussieerd over diverse onderwerpen. Deze keer kwam er wel een gemeenschappelijke verklaring uit rollen. Hoewel over politieke en andere issues in Suriname is gesproken, kwam de amnestiewet niet aan de orde.

Ook dat is een verschil met de vorige keer. “We hebben informatie gedeeld. Het mensenrechtenvraagstuk was één van de agendapunten. Belangrijk was ook de economische samenwerking”, zegt Lackin. De delegatie van de EU onder leiding van ambassadeur John Cologhirou wilde weten hoe het zit met de doodstraf . Suriname voert die al bijna een eeuw niet meer uit. Dat is ook aan de delegatie te kennen gegeven.

Cologhirou bevestigde dat de amnestie niet besproken is: “Wij kunnen daar geen oordeel over vellen.” De economische samenwerking hangt in grote mate af van het partnerschapverdrag EPA. Suriname heeft het verdrag nog niet geratificeerd. De EU wil dit graag zo snel mogelijk gedaan zien. “Ook over het Constitutioneel Hof en de regionale integratie zijn vragen gesteld. Daar hebben we nuchter over van gedachten gewisseld met elkaar”, aldus Lackin.

78 REACTIES

 1. Nou, weer wat nieuws, voor mij althans, ik heb het gelezen, en het zal allemaal wel. en nu doorsudderen naar weer zulk nieuws. Er komt toch geen verandering.
  We gaan al naar de helft van weer een jaar toe.


  Maak melding

 2. De tweede Artikel 8 dialoog tussen Suriname en de Europese Unie was een succes. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

  Enne lakei, hoe succes was succes ??


  Maak melding

 3. Roy,

  Ik wil bij deze even reageren op jouw posting.
  Om te kunnen onderkennen waarom deze laatste dialoloog wel een succes was, is het van belang te weten wat een dialoog inhoudt en hoe de vorige dialoog tussen de EU en Suriname verlopen was.

  Een dialoog is een gesprek tussen twee of meerdere
  partijen waarbij het evenwicht in het gesprek zeer van belang is. Alle partijen komen evenwaardig aan bod en hebben de kans hun gevoelens of standpunten naar voren te brengen. In een dialoog is het belangrijk naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Vervolgens komt men met een gezamenlijke samenvatting waarbij beide de partijen zich in deze samenvatting commiteren.

  De vorige dialoog liep vast omdat de EU zelf wilde bepalen hoe het gesprek verliep en EU wilde ook het dictaat opleggen om vervolgens met een eigen verklaring te komen.
  De vorige dialoog was eigenlijk een
  ‘eenrichtingsverkeer’ van de EU waarbij Suriname totaal geen inbreng had in de eindverklaring. De vorige dialoog was dus zeker GEEN goed voorbeeld hoe een dialoog dient te verlopen.
  Dit was dus de reden dat EU en Suriname niet tot een gezamenlijke verklaring toe kwamen. Een mislukte dialoog dus.

  Op basis van de criteria van een dialoog is deze laatste dialoog is dus exact verlopen hoe een dialoog dient te verlopen dus daarom is deze dialoog als een succes te bestempelen.
  Er was een sprake van een evenwichtig gesprek waarbij beide partijen hun eigen inbreng hadden en dat heeft
  dus weer geleid tot een gezamenlijke slotverklaring.
  Beide partijen hebben zich nu dus wel gehouden aan de
  voorwaarden van een dialoog in facto met als gevolg dus een succesvol verlopen dialoog.


  Maak melding

 4. ” Ook over het Constitutioneel Hof en de regionale integratie zijn vragen gesteld.”

  Vragen over de regionale integratie ?
  Zou dat voor of nadelen voor Europa kunnen hebben ?
  Ik denk het laatste, het is schadelijk voor, verdelen en heersen.

  Ik hoop wel dat lackin op zijn beurt heeft gevraagd, hoe het zit met de toetreding van Servie en Turkije tot de unie.

  Wat ze ook doen, keur het EPA verdrag in de huidige vorm NIET GOED.


  Maak melding

 5. Megalomanie kent weer een hoogte punt bij deze beroeps leugenaar. De man realiseert zich niet hoeveel schade hij aan suriname toebrengt. Of misschien ook weer wel, maar 1 ding staat vast. Lackin verdedigt zijn president met hand en tand. Schaamteloze wezen ..bah


  Maak melding

 6. OKRAD De toetreding van Servie en Turkije daar gaat Lackin niet over.

  Maar het antwoord kan ik je wel geven: Turkije komt er de3 komende 50 jr niet in.

  Servie daar wordt hard gewerkt om aan de voorwaarden tot toetreding te voldoen.

  Have a nice day…….


  Maak melding

 7. @Roger van der Bosch,
  Gezien je naam zou haast durven zeggen: WAAR BEMOEI JE JE MEE? Maar goed.
  Wat een lulverhaal.
  Denk jij dat deze dialoog een groot succes genoemd zou worden als ook de amnestiewet aan de orde was gekomen?
  Ik ken m’n kondremangs nog meer dan jou.
  Als ze te horen krijgen wat ze ook daadwerkelijk willen horen, pas dan is voor hun zo’n dialoog zeer geslaagd.
  De definitie voor een dialoog zoals door jou omschreven snijdt enigszins hout, maar die vlieger gaat helaas niet op bij het paars gepeupel in Suriname.
  De dialoog tussen Suriname en de Europese Unie is voor hun een groot succes geworden, enkel en allen om het feit dat de amnestiewet niet aan de orde is gekomen.


  Maak melding

 8. “Tweede dialoog Suriname en EU ‘succes’”
  ———————————————

  Hoezo? Heeft de bedelaar Lacking geld ontvangen?


  Maak melding

 9. @ Roy,
  Beste Roy men gebruikt een hollands klinkende naam om zo serieus over te komen.
  Dialoog of niet de december moorden en amnestiewet zullen altijd een probleem zijn tussen deze crimine regering en europa.
  Degenen die lackin op zijn bruine ogen geloven zijn niet goed bij hun verstand.


  Maak melding

 10. @HENK MOLENAAR

  —————————————————————
  En de ambassade in Parijs is volledig operationeel en ontvangt duizenden bezoekers per maand
  —————————————————————

  Ik heb een maand geleden (als test) déze mail;

  http://oi38.tinypic.com/2ut68ex.jpg

  verzonden naar de ambassade… antwoord, nul komma nul nul niks.


  Maak melding

 11. @Roger van der Bosch. Bedankt voor de prachtige uiteenzetting. Helaas is dit aan sommigen totaal niet besteed. “Parels voor de zwijnen” moet je maar denken. Ze weten niet eens dat er Surinaamse indianen zijn die ook “Van der Bosch” heten.


  Maak melding

 12. e-dentifier

  Ik dacht dat het in Nederland een ieder vrij staat om zijn of haar eigen mening te ventileren over welk onderwerp dan ook. Ik heb overigens nergens op de website van ‘Waterkant’ kunnen achterhalen dat
  reageren op onderwerpen een alleenrecht is voor uitsluitend ‘donkere mensen’.
  Kennelijk gelden voor jou andere criteria. Maar goed.
  Ook dat is een mening.

  Ik vind het overigens zeer jammer dat je mijn reactie
  mis-interpreteert terwijl de conclusie van ons beide eigenlijk hetzelfde is.

  Ik heb gemeend op de vraag van Roy antwoord te geven waarom dit laatste dialoog wel een succes was en de vorige niet.

  Als reden voor het succes van deze dialoog geef jij aan dat de amnestie niet besproken is geworden. Dat is zeker ook een goeie gezichtspunt.

  Als voorname reden van het succes van deze dialoog
  heb ik echter als grondslag genomen de defenitie en criteria van een goeie dialoog. Omdat beide partijen zich aan deze defenitie en criteria hebben gehouden is deze dialoog een succes geworden.

  Vanuit verschillende standpunten bekeken hebben wij dus beide gelijk; deze dialoog is dus wel degelijk een succes geworden.


  Maak melding

 13. Zulke onzinnige mensen kunnen nooit op topic blijven alles brengen ze naar de december moorden en shit die man let niet op jullie hij let op het land dat zou je ook moeten doen dan komen we verder JULLIE HOEVEN NIET VAN MIJ TE HOUDEN IK HOU WEL VAN JULLIE ik bedoel maar van ben je echt tegen hem loop hem tegemoet maak een nette afspraak of open een stichting en nodig hem uit bij je stichting zodat hij je te woord kan staan maar stop met deze onzin wat jullie doen het levert je niks op dan je land een slechte naam geven hoe wil je dan dat die economie vooruit gaat van het land jij blokt het jij maakt mensen bang voor het land waarom denk je dat je hier zit je durft volgens mij niet eens meer na je eigen land .


  Maak melding

 14. @Blaka Rowsu…

  Je hebt zeker gelijk: ik heb eens twee inheemse dansgroepen uitgenodigd (‘Pawana’ & ‘Yakuamaro’).
  Die stonden o.l.v. Hercus van den Bosch uit Bigi Poika!


  Maak melding

 15. @Roger van der Bosch, hoe je een dialoog moet interpreteren is eigenlijk niet belangrijk. Suriname staat voor grotere uitdagingen, om een open deur in te trappen, herstel van de democratische rechtstaat. Met het aannemen van de amnestiewetgeving heeft men een aanslag gepleegd op de rechtstaat en de rechtelijke macht. En de laatst genoemde is monddood gemaakt.

  Het feit dat er amnestie wordt verleend nog voor dat een rechter uitspraak heeft gedaan is verwerpelijk.
  Amnestie kun je alleen krijgen als je veroordeeld bent.
  Het is in ieders belang, zowel dat van de verdachten als van de familie van de slachtoffers, dat dit proces verder gaat, zonder vertraging. Dit dossier houd Suriname meer dan 30 jaar gegijzeld en dat weet jij ook !! Een waarheids en verzoeningscommissie gaat daar niets aan veranderen. In een democratie moeten we de trias politica ten alle tijde respecteren.


  Maak melding

 16. @Junior. Trek niet aan een dood paard. Richt je op de toekomst. Dit is geen oord voor jonge mensen die nog een leven voor zich hebben.


  Maak melding

 17. Er staat geschreven::
  “Ook over het Constitutioneel Hof en de regionale integratie zijn vragen gesteld. Daar hebben we nuchter over van gedachten gewisseld met elkaar”, aldus Lackin.

  =Heel vreemd dat juist op dit punt Lackin weinig zegt. Ik denk dat men zich zorgen maakt dat juist de vrienden van deze regering plaatst gaan nemen in het hof dus zal het niet democratisch verlopen.

  =Lackin, heb je nu al niet door dat men jou niet meer serieus neemt van al die leugens en onwaarheden die je zelfs verkondigd hebt?? Succes///

  =Ik hoop het beste voor het land.


  Maak melding

 18. Koos,

  Jij zwengelt een heel andere discussie aan.
  Nogmaals, mijn uiteenzetting was puur en alleen
  een antwoord op de vraag van Roy waarom deze laatste
  dialoog wel een succes was en omdat dit onderwerp over de laatste dialoog tussen Suriname en de EU gaat.
  Mijn uitleg heb je kunnen lezen.

  In mijn eerdere reacties heb ik nimmer het aannemen van de amnestiewet op welk manier dan ook goed willen praten. Wederom een mis-interpretatie.

  Voor de laatste keer en voor alle duidelijkheid beste mensen; ik heb alleen willen verduidelijken waarom deze laatste dialoog wel een succes was en de vorige niet. Niks meer en niks minder.
  Wanneer het onderwerp amnestie of welk ander onderwerp dan ook aan de orde wordt gebracht door de redactie van ‘Waterkant’ dan zal ik mijn ongedwongen mening op geven.


  Maak melding

 19. =EEN ANDER VERSIE::::KWAM DE AMNESTIEWET WEL OF NIET AAN DE ORDE?????

  Relatie EU en Suriname in rustig vaarwater
  PARAMARIBO –

  -tegenstelling tot vorig jaar, toen een vergadering tussen de Europese Unie (EU) en Suriname in een rel eindigde, is er nu geen vuiltje aan de lucht in de relatie tussen beide partijen. Dat bleek maandagmiddag na afloop van een officieel gesprek tussen de EU en Suriname.

  -EU-vertegenwoordiger John Caloghirou en de Surinaamse minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) spraken van een goed gesprek waar op een constructieve manier informatie is uitgewisseld. In het kader van het Cotonou-akkoord hebben de EU en de voormalige koloniën afgesproken regelmatig met elkaar te overleggen. Vorig jaar vond dit overleg plaats na de vaststelling van de omstreden amnestiewet, die regelt dat de verdachten van de decembermoorden geen straf krijgen.

  -De relatie tussen Nederland en Suriname was op dat moment erg gespannen, wat zijn weerslag had op het overleg tussen de EU en Suriname. Een rel over een volgens Suriname eenzijdig opgesteld persbericht was toen het resultaat. Volgens EU-afgezant Caloghirou waren die problemen toen het gevolg van „onduidelijkheid over de doelen van het overleg”.

  -De amnestiewet stond dit jaar niet op de agenda, maar kwam toch ter sprake toen Suriname de stand van zaken rond de waarheids- en verzoeningscommissie toelichtte. Doel van deze commissie is de toedracht van de decembermoorden op tafel te krijgen. Suriname krijgt daarbij steun van de Organisatie van Amerikaanse Staten. De gesprekken gingen ook over de economie, migratie, goed bestuur en regionale integratie.


  Maak melding

 20. De amnestiewet stond dit jaar niet op de agenda, maar kwam toch ter sprake toen Suriname de stand van zaken rond de waarheids- en verzoeningscommissie toelichtte. Doel van deze commissie is de toedracht van de decembermoorden op tafel te krijgen. Suriname krijgt daarbij steun van de Organisatie van Amerikaanse Staten. De gesprekken gingen ook over de economie, migratie, goed bestuur en regionale integratie.

  Bron Telegraaf.

  BUITENLAND De Verenigde Staten laten zich kritisch uit over het antidrugsbeleid dat wordt gevoerd door de regering van Desi Bouterse, de president van Suriname. Er zou bewijs zijn van drugsgerelateerde corruptie tot op het hoogste niveau, moedwillige belemmering van justitie en politie bij onderzoek naar drugszaken en gebrekkige wetgeving.
  Dat stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een recent, jaarlijks rapport waarin het de drugsproblematiek wereldwijd in kaart brengt. Het werd voor publicatie goedgekeurd door het Amerikaans Congres.

  RAPPORT WIJST OOK OP DRUGSVEROORDELINGEN BOUTERSE EN BRUNSWIJK
  Volgens de Amerikanen wordt vanuit Suriname op grote schaal drugs verscheept naar Europa, Afrika en – in mindere mate – de Verenigde Staten:

  “De regering-Bouterse heeft publiekelijk verklaard drugssmokkel te zullen aanpakken. Drugsgerelateerde corruptie, bureaucratie en gebrekkige wetgeving zorgen er echter voor dat drugssmokkelaars amper worden opgespoord en vervolgd.”
  In het rapport – waarin geen bewijzen voor de beschuldigingen worden aangedragen – wordt ook gewezen op de drugsveroordelingen van zowel president Bouterse als van coalitiegenoot Ronnie Brunswijk. Verder wordt de afwezigheid van zowel radarsystemen als een kustwacht aan de kaak gesteld:

  “De Verenigde Staten dringen er bij Suriname op aan om grote drugsorganisaties te ontmantelen en de internationale samenwerking te verbeteren.”
  OPPOSITIE: ZORGWEKKENDE ONTWIKKELING
  De oppositie ter plekke reageert alvast scherp. Oppositielid en voormalig justitieminister Chandrikapersad Santokhi verklaart tegenover Novum:

  “De ineffectieve bestrijding, slechte internationale samenwerking en corruptie zijn een heel zorgwekkende ontwikkeling. De afgelopen jaren werden wereldwijd grote drugsvangsten uit Suriname gedaan. We wachten nog steeds op de eerste arrestatie. Alleen de kleine bolletjesslikkers worden actief opgespoord”
  Dat Suriname onlangs besloot te participeren in een antidrugsprogramma van de Verenigde Naties, wordt door Amerika wel als een eerste positieve stap gezien. Ook de aanname van een nationaal antidrugsplan door het parlement en nieuwe wetten die het witwassen van geld moeten tegengaan, worden toegejuicht.

  Het kabinet van Desi Bouterse was niet bereikbaar voor commentaar. De ambassade van de Verenigde Staten in Paramaribo wil verder niet ingaan op de publicatie.

  NRC.

  Dacht je nu echt dat de EU gek is. Ze mangelen Suriname.


  Maak melding

 21. Lackin: “…Suriname voert de doodstraf al bijna een eeuw niet meer uit.”
  (Dit is aan de EU-delegatie te kennen gegeven).

  STAATSBLAD van de REPUBLIEK SURINAME.
  1982 / No.50

  Algemeen decreet A-7 (Algemeen decreet van 11 maart 1982 houdende afkondiging van de oorlogstoestand).
  Paramaribo/Fort Zeelandia, 11 maart 1982.

  Bevelhebber D.D. Bouterse
  Garnizoenscommandant R.D. Horb
  Bataljonscommandant H.A. Fernandes
  Minister BiZa. F.J. Leeflang

  STAATSBLAD van de REPUBLIEK SURINAME.
  1982 / No.51

  Algemeen Decreet A-7-A (Algemeen decreet van 11 maart 1982, houdende berechting van personen, die gedurende de oorlog/noodtoestand de nationale veiligheid daadwerkelijk in gevaar brengen.

  STELT VAST HET ONDERSTAAND DECREET:
  Artikel 2.
  a. beslissen dat ten aanzien van de verdachte de doodstraf zal worden voltrokken.
  Artikel 3.
  1. Indien de beslissing luidt, dat op de verdachte de doodstraf moet worden toegepast, is deze beslissing bindend en niet vatbaar voor hoger beroep.
  Artikel 5.
  1. De doodstraf wordt voltrokken door een vuurpeloton middels de kogel.
  Artikel 6.
  2. Het treed in werking op 11 maart 1982 te 24.00 uur.
  Gegeven te Paramaribo/Fort Zeelandia.

  Bevelhebber D.D. Bouterse
  Garnizoenscommandant R.D. Horb et cetera, et cetera…

  NORMALE ZAAK: Bevelhebber Bouterse zei dat er binnen de gemeenschap emotionele zaken zijn losgebarsten rond de fusillering van de ex-militair WILFRED HAWKER, terwijl dit een voor militairen ‘vrij normale zaak’ is. Hij had daarom gemeend wat meer inzicht te verschaffen in de militaire maatschappij en de zaken voor de burgerij begrijpelijk te maken…

  P.s. Bovenstaande (plús ‘8/9 december’ 1982) zal Lackin moeilijk kunnen weggommen!!


  Maak melding

 22. Wie gelooft die Lackin??!!
  Eerst zegt hij dat Suriname zonder de EU kan en nu is hij zo blij als een kleutertje te zeggen dat alles goed is tussen de EU en Suriname!!


  Maak melding

 23. Als ik al de successen van van de regeerders bij elkaar zet,dan moest het land glimmen en blinken.Helaas raakt het nog steeds bij een kleine bui onder water om wat te noemen.En dat al decennia al.Vooruitgang?hi hi hi….


  Maak melding

 24. Ira,

  Begrijpend lezen is kennelijk niet aan jou besteed.
  Ik heb de verschillende mediaberichten over deze laatste dialoog gelezen (ook Nederlandse kranten).
  En in al die mediaberichten staat dat het onderwerp ‘amnestiewet’ niet aan de orde is gekomen. Het woord ‘amnestiewet’ is tijdens de dialoog wel tersprake gekomen ivm met de waarheidscommissie die is ingesteld. Zo klaar als een klontje zou je zeggen.

  Ira, even ter toelichting voor jou.
  Wanneer een onderwerp aan de orde wordt gebracht betekent het dat het onderwerp een van de agendapunten is of uitvoerig wordt besproken of aangekaart.
  In de laatste dialoog stond de ‘amnestiewet’ niet op de agenda en werd ook niet uitvoerig besproken. De ‘amnestiewet’ werd dus niet aan de orde gebracht los van het feit dat het woord ‘amnestiewet’ wel degelijk ter sprake kwam tijdens het bespreken van de waarheidscommissie.
  Ter sprake brengen is dat het woord ‘amnestiewet’ tijdens de dialoog wel degelijk ‘gevallen’ is maar verder niet uitvoerig besproken werd.
  Dat is dus het verschil. Als je het tenminste begrijpt.
  Maar goed. begrijpend lezen blijft voor sommigen een moeilijk ‘ding’.

  Overigens is het artikel dat je hebt aangehaald dus wel degelijk een bewijs dat de dialoog zeer goed verlopen is. positief. weet je wel. Nee, jij valt natuurlijk weer over de woorden ‘aan de orde komen’ en ’tersprake brengen’.


  Maak melding

 25. @Roger van der Bosch

  Bij de eerste dialoog was de aanwezigheid van je baasje niet vereist ,hij was verbannen naar nickerie en je baasje wist dat hij niet welkom was.
  Bij de tweede dialoog staat nergens geschreven dat je baasje wel aanwezig was!
  En als de Eu zegt dat ze niet in een dialoog willen treden met een MOORDENAAR kan niemand ze ongelijk geven!
  En je mag altijd over de amnestie wet praten . Daarvoor heb je geen speciale topic voor nodig. Het is een alledaags gesprek en discussie in Suriname!
  Dus Dag ,tijd en datum niet vereist bij ee n gesprek over amnestie.


  Maak melding

 26. Valt mij op dat de paarse kliek angstig vasthouden aan de zgn successen van Winston Lackin. JA er is een dialoog geweest tussen Suriname en de EU, maar de op cruciale thema’s, resp. amnestiewetgeving en mensenrechten kwesties is niet gesproken. Dit is geen succes, dit regime heeft wederom tijd weten te rekken.
  Het is allemaal uitstel van executie. Voor de EU is Bouterse geen gesprekspartner en dat zegt al genoeg.

  YOU CAN RUN, BUT YOU CAN’T HIDE …


  Maak melding

 27. Ray, Pinokkio Lackin wil maar al te graag zijn hand ophouden bij de nazaten van de slavendrijvers. Natuurlijk staat dit haaks op anti koloniale politiek van de NDP. Ze waaien met alle winden mee zolang ze hun zakken maar kunnen vullen.


  Maak melding

 28. Veel praten en niks zeggen snijdt geen hout Lackin.
  Niemand ter wereld hecht nog waarde of heeft geloof in jouw lulpraat (behalve paarse randdebielen).
  Kakelen maar geen eieren daar maken ze soepkippen van.


  Maak melding

 29. @alleen

  You are wrong!
  Wij kijken met genoegen toe hoe Lackin ,PINOKKIO, Zijn houten neus in allerlei bochten wringt om in genade te vallen bij de EU!!
  Eerder zij hij wij hebben de EU niet nodig ..en nu dit!
  Whahhahahaah….


  Maak melding

 30. @’Sha ira’
  Bij mij thuis bepaal IK wie mag komen en wie ik liever zie gaan dan Komen!!
  En weet je waarom men moet houden aan mij regels!!?
  Omdat ik respect en eerbied afdwingt,volg alle rechten ,doe niets verkeerd en niemand geen enkel kwaad!!
  Dan heb je bouta,
  Een moordenaar die wil thuis horen in de rij van eerbiedwaardige en respectvolle mensen zoals bv de EU!
  Stel je voor,de EU moet bevelen aannemen van een MOORDENAAR!!????
  Wel nee , ze hebben voorwaarden gesteld waaraan de ‘gastheer bouta de moordenaar’ zich moest houden zonder protest!
  Hij weet dat hij niet in dat rijtje thuis hoort vandaar dat hij zijn verdriet was gaan drinken in Nickerie en een paar liedjes zingen!!
  Hij heeft de lef niet en ook niet de moed gehad om te zeggen’ als ik niet erbij kan zijn ,dan kom je niet”!
  Snap je nu waarom ik mij zelve de Baas thuis noemt!!?
  O ja, wanneer iemand ja baas zegt gtegen je ‘baasje’ komt het niet uit respect maar uit ANGST!!
  Wat je baasje allemaal in staat is te doen als je hem niet gehoorzaamt staat internationaal bekend!!


  Maak melding

 31. Dus….
  En toen…

  Hallo lackin, heb je niets anders te melden? Of is het komkommertijd in suri….

  Lackin je denkt dat je in rustig vaarwater verkeerd, ze laten het touw effe ‘vieren’, je krijgt een ‘beetje ketting’ en plots, op een onverwacht moment, dan is het gedaan met je.

  Dit is belangrijk:
  “De economische samenwerking hangt in grote mate af van het partnerschapverdrag EPA.
  Suriname heeft het verdrag nog niet geratificeerd.
  De EU wil dit graag zo snel mogelijk gedaan zien.
  Ook over het Constitutioneel Hof en de regionale integratie zijn vragen gesteld.”

  Lackin, dobber maar rustig verder in je korjaal…op de Tapanahony-rivier ergens in Drietabbetje dichtbij het Toemak Hoemak gebergte en de Emma-top, of zoiets.


  Maak melding

 32. lackinnetje, de mofinawangs hebben honger, ze zijn absoluut niet geïnteresseerd in welke dialoog dan ook.

  De geruchtenmachine,’I love Su’, draait overuren, jullie hebben (vals) geld gedrukt vanwege de tekorten in de staatskas.

  Misschien moeten we deze maand, 1 maandje maar, geen valuta overmaken, kijken wat er gebeurt.

  This the end..Hold your breath….. and count to ten.
  James B & Adel


  Maak melding

 33. @’shak’, wie de bal kaast moet het terug verwachten.

  =Als je goed leest heb ik alleen een vraag gesteld of er wel of niet over de amnestiewet is gesproken.
  Ook heb ik een ander versie aangegeven.

  =We waren er niet bij net als toen de heisa van de ambassade van Parijs. Niets was er ook aan de hand totdat…

  =Ik zou zeggen verbeter de wereld maar begin bij je zelfs.

  =Zie maar wat Ray al heeft aangegeven. Wie gelooft die Lackin nou???

  =Dit gedrag past typisch bij de NDP’ers. Eerst schreeuwen dan erover nadenken of het klopt.


  Maak melding

 34. Voor alle duidelijkheid. 10 jaar geleden wilde Turkije toetreden tot de EU, maar de EU wilde ze niet. een drogreden was dat de turken geen mensenrechten respecteerden en de grootste tegenstander was onze grote vriend Wilders. De echte reden was dat de Turken( zeg maar Moslims) ineens een belangrijke rol binnen de EU zouden spelen met een bevolking dat ligt tussen de 80 en 120 miljoen inwoners. Nu zijn we 10 jaar verder, De economische groei van Turkije is 8 tot 10 procent per jaar. Die van Europa is negatief. de vraagt rijst wie wie harder nodig heeft. De Turken zijn nu blij dat ze niet bij de EU zijn opgenomen. Dit omdat ze zeker zouden worden geconfronteerd met de EU problematiek. En wat Srvie betreft. die wil natuurlijk bij de EU horen. Reden Servie is een zwakke broeder en er komen alleen zwakke broeders bij de EU. In mijn ogen is de EU mislukt.


  Maak melding

 35. Esmerald, hoe gaat ’t met je? Ik wist echt niet dat je was geradicaliseerd door de politiek. Je was zo lief,teder en gevoelig.Komt toch niet door wat tussen ons is gebeurd, ik bedoel niet door mij? Ik moest kiezen en ik koos wat het beste voor me was.


  Maak melding

 36. JOHN: Zwakke EU of niet, Turkije voldoet niet aan de voorwaarden om toegelaten te worden tot de EU, dus komen ze er niet in punt uit…
  8 tot 10 procent groei of desnoods 1000% groei niets mee te maken, ze voldoen niet aan EU criteria.

  En iedereen in Nederland mag voor of tegen toetreding van Turkije zijn dat is hun volste recht.

  En die zwakke broeders die erbij willen horen zijn welkom zolang ze aan de EU criteria voldoen.
  Its the EU way, or the highway…..

  En natuurlijk zeggen sommige Turken dat ze blij zijn dat ze niet zijn toegetreden tot de EU uit gezichtsverlies, stiekem hopen ze er toch nog bij te kunnen horen.

  Have a nice day……


  Maak melding

 37. @John

  Wie vindt dat Turkije eerst aan voorwaarden moet voldoen om lid te kunnen worden, motiveert dat met de volgende argumenten:
  1.Turkije moet het volledige ‘acquis communautaire’ van de EU erkennen én toepassen.
  2.De kwestie Cyprus moet worden opgelost. Cyprus is verdeeld in tweeën en het Griekstalige, bij de Europese Unie behorende deel eist het vertrek van de Turkse troepen uit het noordelijke Turks-Cypriotische deel en de hereniging van het land. De hereniging van het land is een voorwaarde voor de Grieks-Cyprioten, maar zij hebben wel de voorwaarden van het allerlaatste VN-plan bij referendum afgewezen (laatste versie die drastisch verschilde van de eerdere VN-compromisvoorstellen die gedurende 30 jaar door Turkije afgewezen werden). De Turks-Cyprioten hebben het laatste VN-plan wel aanvaard en werden daartoe in afwachting van de hereniging middelen uit de EU-begroting toegezegd, die echter nooit arriveerden.
  3.Turkije moet het Koerdisch als officiële taal erkennen en de Koerdische gebieden autonomie verlenen.
  4.Turkije moet de inheemse Arameeërs en hun Aramese taal officieel erkennen, erop toezien dat het bedreigde Aramese erfgoed niet verloren gaat en meewerken aan een toekomst voor de Arameeërs in en rondom Midyat (dat wil zeggen in Tur ‘Abdin, hun eeuwenoude hartland in Zuidoost-Turkije waaruit ze gevlucht zijn en dat thans door Koerden bewoond wordt). Hetzelfde geldt voor andere etnische minderheden, zoals Lazen, Pontische Grieken, Bosniërs, Albanezen en Arabieren.
  5.Turkije moet economisch groeien en met name in het zuidoosten van het land investeren.
  6.Turkije moet de Ottomaanse genocide tegen de Armeense, Griekse en Assyrische christenen erkennen.

  Veel van deze voorwaarden zijn niet de criteria om toe te treden tot de EU

  Ook in Turkije zelf is de toetreding, vooral sinds sommige Europese landen zich er fel tegen manifesteren, niet door iedereen gewenst.
  1.Panturkisten willen niet dat Turkije lid wordt van de Europese Unie, omdat Turkije volgens hen moet streven naar een Turkse Unie.
  2.Sommige moslims willen niet dat Turkije toetreedt tot de Europese Unie, omdat die volgens hen een puur christelijke club is. De meesten van hen zijn echter voorstander van toetreding omdat zij denken meer rechten te krijgen door de Europese wetgeving.
  3.Veel Turken voelen zich beledigd en niet serieus genomen door de negatieve houding van sommige lidstaten tegenover eventuele Turkse toetreding
  De tegenstanders van toetreding hebben verschillende argumenten maar er zijn in feite twee soorten: sommigen vinden dat Turkije nooit bij Europa mag komen en anderen vinden dat Turkije eerst aan bepaalde voorwaarden moet voldoen vooraleer het tot de EU mag toetreden.

  Onder degenen die vinden dat Turkije nooit tot de EU mag toetreden, worden deze argumenten aangevoerd:
  1.Slechts 13% van Turkije ligt in Europa. Het is daarmee hoofdzakelijk een Aziatisch land en dus geen Europees land. Dit argument wordt deels ontkracht doordat Cyprus, geografisch gezien volledig in Azië, al is toegetreden. Ook liggen enkele Griekse eilanden in Azië.
  2.Turkije weigert in sommige opzichten het EVRM te respecteren. In 2009 werd Turkije van alle Europese landen het vaakst veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.[215]
  3.Door als lid van de Organisatie van de Islamitische Conferentie in augustus 1990 de Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam te ondertekenen nadat Turkije in 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens van de VN reeds had onderschreven heeft ze feitelijk afstand gedaan van haar positie inzake mensenrechten in westerse zin. Daarmee heeft ze zich qua mensenrechten en met name met betrekking tot vrijheidsrechten bewust buiten de westerse denkwereld en moraal geplaatst.[bron?]
  4.In Turkije worden etnische minderheden zoals de Koerden, Armeniërs en alevieten systematisch gediscrimineerd. Vooruitgang op dit gebied gaat te langzaam.
  5.Turkije beperkt de vrijheid van meningsuiting. Belediging van de Turkse natie, staat, of een staatsman kan leiden tot vervolging. In januari 2010 werd een Britse kunstenaar, die al 20 jaar in Turkije woonde, veroordeeld tot een boete voor het afbeelden van de minister-president als een hond.[216] Ook werden vroeger veel mensen door deze wet veroordeeld vanwege het benoemen van de Armeense genocide. De wet is in 2008 enigszins aangepast : zie Artikel 301. In EU-landen, zoals Nederland, België en Duitsland, zijn gelijksoortige wetten. In 2007 werd een man veroordeeld tot een boete van 400 euro wegens het beledigen van de Koningin[217], en in België werd in 2006 een celstraf opgelegd wegens het beledigen van de Koning[218]. In Duitsland kan het beledigen van de Bondskanselier met vijf jaar gevangenisstraf worden bestraft[219]. Als deze kunstenaar de Nederlandse Koningin, Belgische Koning of Duitse Bondskanselier als hond had afgebeeld, had hij dus voor dezelfde handeling in een EU-land vervolgd kunnen worden.
  6.Turkije is deels geen westers land. De Turkse cultuur is een mix van Oost-Europese, Centraal-Aziatische en islamitische culturen en past dus niet in de Europese Unie.
  7.De Turkse toetreding gaat, omwille van de omvang van het land en het nu nog veel lagere bnp per inwoner, de huidige EU-landen veel geld kosten aan subsidies.
  8.Als groot land krijgt Turkije veel invloed binnen de EU. Het is onvoorspelbaar wat Turkije zal doen met deze macht.
  9.Na de Turkse toetreding worden Syrië, Irak en Iran buurlanden van de EU.
  10.Toetreding tot de EU maakt immigratie van Turken naar Europa en omgekeerd makkelijker. Dit argument kan ook als een voordeel worden gezien.
  11.Turkije is een politiek onstabiel land. De rol van het leger is veel te groot en dat is onacceptabel voor de EU. In 2009 kwamen veel schandalen rond het leger naar boven en werd de Koerdische partij DTP verboden.

  Het argument dat Turkije de huidige EU-landen veel geld zal kosten en dat veel Turken naar de Europese Unie zullen verhuizen is discutabel aangezien Turkije pas na 2015 lid zal worden en er in die tussentijd veel kan veranderen. Zo verdubbelde het Bruto Binnenlands Product tussen 2002 (533 miljard) en 2008 (915 miljard).[220] Tegen 2015, wanneer toetreding zou kunnen spelen, verdienen de Turken volgens het IMF gemiddeld zo’n 1,4 keer meer dan de Polen verdienden in 2004, bij de Poolse toetreding [221]. In 2006 berekende de Eurostat het minimale maandloon in Turkije als € 331, dit was groter dan het minimale maandloon in negen lidstaten van de Europese Unie, namelijk Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Bulgarije.[222]. In januari 2010 werd het minimumloon in Turkije verhoogd tot 727 lira (364 euro) en voor de tweede helft van 2010 staat nog een verhoging met 4,3% gepland.[223] Het percentage Turken dat 100% eigenaar is van een huis is ook erg hoog, 72% in 2004[224]. Ook zijn Turken een stuk positiever over hun leven dan mensen in de Balkan, Portugal en de Baltische staten.[

  Dus John geen domme dingen zomaar zeggen ,okay?!


  Maak melding

 38. EX VAN ESMERALD:Je hebt gekozen wat het beste voor je was.

  En wat voor jou het beste was, is het allerbeste wat Esmerald kon overkomen……

  Have a nice day…..


  Maak melding

 39. wat moet je nog geloven van deze leugenaar?
  Straks hoor je van de eu’verscherpt regels voor suriname’.
  misschien toch een ‘succes ‘ noh?


  Maak melding

 40. O jee!Ik vrees dat deze naam voor Winston Lackin zoals bij BOBO JUL het geval is,eeuwig zal blijven bestaan.
  WINSTON “PINOCCIO” LACKIN.
  Indien we dat willen,moeten we hier op dit forum mee beginnen.

  WINSTON “PINOCCIO” LACKIN.
  Of WINSTON LACKIN alias “PINOCCIO” .


  Maak melding

 41. Volk van SU,
  – trek de buikriem strak aan want de bezuinigingen komen eraan!
  – De schatkist is geplunderd maar geen paniek….We drukken SRD’s bij! Hoeveel willen jullie?
  – Valuta is niet meer te krijgen bij de banken en de cambio’s, SCHAARSTE!!!
  CENTRALE BETAALDIENST accepteert geen betaalopdrachten! ( Times of Su 22 apr.) (geen geld op de rekening)

  Het goud maakt ons koud!

  Komt het je niet bekend voor? Terug naar de 80 er jaren!
  Het zal nog ff duren voordat alle schappen van de grote giga China supermarkets leeg zijn maar dan……CIS pakket!!
  L’histoire se répète!!


  Maak melding

 42. @Ray, bedankt voor je info. Mij is het opgevallen dat de paarse groep nooit met een behoorlijk argument naar voren komt dan wel mensen neerhalen als de waarheid gesproken wordt.

  Het beste voor land en volk in Suriname.


  Maak melding

 43. Lackin heeft duidelijk gelogen in de kwestie SUambassade Parijs.Als je in Nederland zo keihard liegt als minister dan zijn je dagen geteld.De BUZAminister heeft duidelijk de kunst van het liegen afgekeken van Moordenaar/Coca-Dealer/LIEGBEEST DDB.

  Firma LIST EN BEDROG draait overuren,baja!!


  Maak melding

 44. @Roger van de Bosch.
  Het gaat hier niet om een dialoog,maar om een bijzondere dialoog t.w. Artikel-8 dialoog!
  Een dialoog is nog geen Artikel 8-dialoog.
  Een Artikel 8-dialoog is i.t.t. een normale dialoog een op een na zwaarste politieke maatregel voordat er echte sancties komen.
  Een dialoog kan je vergelijken met een functioneringsgesprek op het werk –
  (= tweerichtingsverkeer: werkgever werknemer)en een Artikel 8 dialoog daarentegen met een beoordelingsgesprek op het werk –
  (= eenrichtingsverkeer: werkgever => werknemer).

  Artikel-8 dialoog wordt evenals een beoordelingsgesprek op hjet werk,als drukmiddel opgevoerd,wanneer bepaalde zaken niet lopen zoals die zijn afgesproken.

  Als tijdens zo’n gesprek de Surinaamse regering geen beterschap belooft en zich ook niet aan de toen gemaakte afspraken houdt c.q. heeft gehouden,wordt de duimschroef aangehaald en komen er handelssancties, reisbeperkingen voor bewindslieden naar bepaalde Europese landen etc.
  Frans Timmermans,Minister van Buitenlandse Zaken en voormalig Nederlandse oud-staatssecretaris van Europese Zaken noemde het 1ste gesprek toentertijd niet voor niets “een heel duidelijk signaal” naar Suriname.

  Daarom denk ik dat het mensenrechtenvraagstuk en amnestie etc. wel aan de orde zijn geweest,waarbij er voor de rust en een niet al te groot gezichtsverlies aan Surinaamse zijde,gezamenlijk is afgesproken er voorlopig niet teveel over te zeggen.
  Eens komen we er toch achter!


  Maak melding

 45. Ik vertrouw de berichtgeving van Lakin eerder dan de hallucinerende valse berichten van GMAP en zijn volgelingen.Nederlandse bewindslieden schiepen op dat ze ervoor zouden zorgen dar er geen EU-meeting in Suriname gehouden zou worden.Helaas kwam Nederland met in haar kielzog GMAP zeer bedrogen uit.Uit zeer betrouwbare ook vernomen dat in de gelederen van de NPS en VHP een haat is ontstaan t.a.v. van GMAP, m.a.w. tegen Romeo Hoost.Hoost is een anti-Suriname element die de belangen van het land Suriname tracht te beschadigen. Tijdens de laatsgehouden EU conferentie in Suriname heeft land meer dan honderdduizend EURO verdiend.Dit is goed voor de economische bedrijvigheid geweest.GMAP deed alle moeite om de conferentie niet in Suriname teclaten organiseren.De EU en Suriname zijn goede samenwerkingspartners.


  Maak melding

 46. @RobG
  Maar je vergeet erbij te vermelden dat jouw president zich toen een paar dagen schuil moest houden in zijn achtertuin!BEN JE DAT NU AL VERGETEN?


  Maak melding

 47. RobG, Misikaba en consorten hebben destijds bakkzijl gehaald bij Ria Oomen. Ze stonden namelijk voor een gesloten deur, notabene in Paramaribo. whahahahaa En dit laatste is natuurlijk te gênant voor woorden… WAS JE DAT OOK AL VERGETEN ?


  Maak melding

 48. @RobG, EU en Suriname zijn goede partners ? En hoe verklaar je dat De Europese Unie geen kantoor meer in Suriname houd. In het verleden was de ambassade van de Europese Gemeenschap (thans Europese Unie, EU) volledig in Paramaribo gevestigd met een ambassadeur als chef de mission en een dependance in Georgetown, Guyana. Ongeveer 10 jaar geleden werden de rollen omgekeerd. De EU-ambassade vertrok naar Georgetown, terwijl in Paramaribo een dependance werd gevestigd.
  Een goede partner verlaat z’n vrienden niet zo snel ?
  De EU boycot didibrie. BEN JE DAT NU AL VERGETEN? hihihihi


  Maak melding

 49. RobG: “k vertrouw de berichtgeving van Lakin eerder dan de hallucinerende valse berichten van GMAP en zijn volgelingen.Nederlandse bewindslieden schiepen op dat ze ervoor zouden zorgen dar er geen EU-meeting in Suriname gehouden zou worden.Helaas kwam Nederland met in haar kielzog GMAP zeer bedrogen uit”

  Is er nog iemand die deze Paarse Buikspreekpop nog serieus neemt….”??

  Bouterse werd op deze top tot op het bot vernederd omdat hij niet welkom was op deze bijeenkomst in zijn eigen land..

  RobG: Ga svp langs bij een goede psychiater want je spoort echt voor geen meter.


  Maak melding

 50. De reden dat die dialoog een succes werd was omdat ze dia’s bekeken en er daarbij flink werd gelogen. De EU naait haar eigen burgers en Suriname kan er ook wat van op dat gebied.


  Maak melding

 51. Henk Molenaar: Ik vrees dat er geen pshychiater te vinden is die onze ROBG nog kan reddeen.

  Hij zal ten onder gaan samen met DDB en zijn 40 struikrovers op het zinkend schip.

  De ratten hebben het schip intussen al verlaten…..


  Maak melding

 52. INFO:
  SEW A TJON, HEEFT DE 600.000 HA CONS;
  TERUG GEGEVEN AAN DE STAAT.

  BEKENT GEMAAKT DOOR RADIO S R S.

  VERDER HEB IK OOK GEEN INSIDE INFO;

  IK BLIJF ALERT.
  JULLIE HOREN VAN ME,

  HORIE SPANG


  Maak melding

 53. Hier is gewoon sprake van een gezamelijke diplomatieke verklaring, niets minder en ook niet meer. Denkt men echt dat de Europeanen echt zo naïef zijn???
  Dat gedoe van betrekkingen met kleine landen is ook alleen maar omdat deze makelijker beinvloedbaar zijn en corruptie altijd de overhand heeft om maar een voorbeeld te noemen voor Lackin zijn opzettelijke mis informatie naar het volk toe. Met de grote landen kan SU helaas niet meedoen…


  Maak melding

 54. @ Sabaku:

  Je hebt gelijk. Er wordt weer veel te emotioneel gereageerd. Laten we even wel wezen: het gaat hier om een DIALOOG! Niet meer en niet minder! Er zijn geen verdragen ondertekend, er zijn geen bindende afspraken gemaakt tussen de EU en Suriname, er zijn geen economische verdragen gesloten, nee, niets van dat al. Er is alleen GESPROKEN. Het is alleen zo, dat in vergelijking met de vergadering van 30 mei vorig jaar, er wat minder ruis op de lijn zit. Maar hoe kun je praten over een “succes” als het om een dialoog gaat? Als de tegenpartij naar je luistert, je vragen stelt, je daarop antwoordt zoals het hoort, dan kun je toch moeilijk van een succes spreken?
  Ze dronken een glas, ze deden een plas, en alles bleef zoals het was. Alleen Lackin kwam thuis met een geweldig verhaal, waar ieder weldenkend mens gewoon doorheen prikt…


  Maak melding

 55. @ Ray niet 1 .mm zou je bedoelen.Je screef niet 1 cm.Maar het kan gezegd worden ze voelen de hete adem van ons in hun nek.PRESIDENT VENETIAAN heeft alles waarvoor ze hem(de bedriegers die zelf ook bedrogen zijn geworden)hebben uitgemaakt en beschuldigd gedragen.Now ding e sch..t wang militairetonner en een Jeep.Medusa bedankt voor je duidelijke reactie.Leugenaar Lafing het hebben over mensenrechten na hebben het over AMNESTIE. Lafing na dong joe dong so of denk je ai ai aimang mie e kies a dong Su volk toch.Lafing het beste is dat je van het toneel verdwijnt,want je schaadt die hele reutemeteut,die hele DiDiBrie en Co fam,fouteboel mang. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 56. De president is moe. Oververmoeid, wordt gemeld. Daarom is de president niet in staat om de geloofsbrieven van diverse ambassadeurs in ontvangst te nemen. Kopieën daarvan zijn aangeboden aan minister Lackin. De president heeft een aantal dagen doorgebracht in het binnenland om eer te bewijzen aan de KONING van de Aucaners, die vorig jaar is overleden. Zo! Er zijn dus koningen in Suriname. Zelfbenoemde, dat wel, maar toch. En daar gaat onze pres. zijn energie in steken, in plaats van meer belangrijker zaken te behandelen. Mijn hemel! We leven in 2013. Alleen al zijn antwoorden op vragen in de DNA over de gouddeals maakte op mij de indruk dat alles boven zijn hoofd groeit. Hij heeft vier minuten nodig om twee zinnen uit te spreken. De man is ziek, heeft driemaal per week een dialyse nodig en heeft als regeringsleider nauwelijks meer overwicht op zijn ministers! Collaps is near, my friends. Overigens gun ik een ieder een goede gezondheid.


  Maak melding

 57. @ Blaka bakra,
  Sorry hoor maar ik gun de moordenaar van onschuldige landgenoten waaronder vrouwen en kinderen geen goede gezondheid.
  Hij heeft zich lam gezopen en nu is hij moe, bouterse is in 2,5 jaar tijd vaak ziek, dit is volgens mij de tol die hij betaald voor wat hij ons land en volk heeft aangedaan, en nu nog steeds doet.
  God’s molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 58. GMAP: Ik verschil met je van mening over de gezondheid van DDB de drugsdealer en massamoordverdachte.

  Ik gun hem wel een goede gezondheid,want we willen hem gezond en wel in de boeien slaan,want hij heeft nog 12 jr van ons tegoed.
  Opsluiten die misbaksel in de Scheveningese gevangenis in een cel met uitzicht op de Noordzee, met elke dag gezonde Hollandse kost.

  Na die 12 jr leveren we hem af desnoods op een brancard bij het Internationale Strafhof in Den Haag om te boeten voor zijn misdaden tegen de menselijkheid.

  Dat is wat ik hem gun elke minuut de rest van zijn leven in een Nederlandse cel.

  En nu hopen dat die dag heel snel komt…..


  Maak melding

 59. @mister ex.

  Hallo, ben je met verlof?
  Het spijt me heel erg dat we hebben moeten laten opnemen, vanwege de waanideeën, die je (nog steeds)hebt. Stalken is strafbaar, weet je dat nog steeds niet?
  Enne, netjes terug hé, anders wordt je op gehaald, niet vergeten je pilletjes op tijd in te nemen.

  @who cares, thanks voor de support, die paarsen,zien ze echt vliegen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.