zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSteun voor documentaire over Nobelprijs winnaar Walcott

Steun voor documentaire over Nobelprijs winnaar Walcott

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams-Nederlandse documentaire filmmaker Ida Does werkt aan de eerste lange documentaire over de in St. Lucia wonende Derek Walcott, dichter en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur. Zij heeft met haar team tot tweemaal toe Walcott in St. Lucia gefilmd. Voor het (af)maken van de film heeft het filmteam echter nog US $35.000,- nodig.

De in Paramaribo geboren Does wil een authentieke Caribische film maken en wil door een nieuwe wijze van financiering van het filmproject, de ‘noodzakelijke autonomie’ daartoe waarborgen. Zij is een van de eerste Caribische filmmakers die de ‘grass roots’ benadering kiest via ‘crowd funding’.

Literatuur- en filmliefhebbers, supporters van de Caribische literatuur, cultuur en eigenwaarde en anderen kunnen vanaf US $5,- het Walcott filmproject steunen, en krijgen daarvoor een ‘perk’, een creatief aandenken. Steun is mogelijk via deze link.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Ida Does maakt indrukwekkende films. Ik zag Trefossa, Anton de Kom en de film over de kinderen van de 8 decemberslachtoffers. Tranen kan je moeilijk weghouden. Dat ze nu over de Surinaamse grenzen gaat is heel mooi. Ik ga financieel steunen en wil jou ook vragen dat te doen. Let it happen!

  Roy Kensen


  Maak melding
 2. Prima initiatief van mevrouw Does…
  Wat betreft de Surinamer: vooral DOEN!!

  Het introverte dient plaats te maken voor een ruime blik over de grenzen: dán gaat men de (eigen)waarde van Sranang pas goed leren kennen!

  Wanneer het vakantiegeld(!) binnen is, stap ik ook in…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES