maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinamePertjajah Luhur richt pijlen op jongeren

Pertjajah Luhur richt pijlen op jongeren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 apr – Pertjajah Luhur, de ‘partij die nooit slaapt’, richt zich helemaal op jongeren. Volgens partijbons John Sandriman zullen jongeren het helemaal maken bij de komende verkiezingen. Er wordt dan ook een hele strategie uitgezet om deze doelgroep voor zich te winnen. Maar dat gebeurt niet zonder meer met het traditionele lokwerk.

De partij van Paul Somohardjo wil ‘goed voorbereide’ jongeren in het bestand. Dus worden trainingen opgezet waarin op niveau vaardigheden worden bijgebracht. Het betreft kadertrainingen gericht op het uitvoeren van projecten. Volgens Soetosenojo worden projecten doorlopen vanaf de voorbereiding tot aan fundraising en uitvoering. Leiderschapskwaliteiten en organisatievaardigheid zijn uiteraard inbegrepen. Met deze aanpak moet het jonge kader dus dik worden versterkt.

Pertjajah Luhur verwacht de jongeren te kunnen inzetten. In de verschillende buurten over het hele land moeten lokale problemen worden aangepakt. Met de kwaliteiten die zijn opgedaan tijdens de trainingen zal de wijken worden ingetrokken. Uiteraard is een beetje goodwill op de terugweg altijd meegenomen. De partij bereidt zich in ijltempo op de verkiezingen van 2015 voor. Volgens Somohardjo moet de partij in staat zijn minstens tien parlementszetels uit het vuur te slepen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. Deze debiele partij, wat denken ze wel, de leider is een rand debiel, de aanhang, een massa ongeschoolde
  patjakkers, en ze denken dat de jonge debielen het gaan maken. Ik hoop dat er genoeg plek is in colera, dus, oppakken die zooi en wegstoppen in colera.


  Maak melding
 2. Ik hoop dat de jongeren goed hebben geluisterd naar bouterse,Somo, Brunswijk en Meye toen deze criminele samen op de podium stonden.
  Hele groep jongeren werden als vijanden van het volk bestempeld, anderen kregen kogelbrief, journalisten die met de dood werden bedreigd.


  Maak melding
 3. Somo kennende zal alles doen om alle javanen naar zich
  toe te trekken. zo alleen krijgt hij regeermacht .
  de javaanse kiezers maken zich niet druk ondanks hij zoveel op zijn kerfstok heeft staan . hetzelfde geldt ook voor A-combinatie en de VHP. een pot nat.


  Maak melding
 4. Jongeren, doe je best om in al die partijen te infiltreren en als jullie op strategische plekken terechtkomen, al dat gespuis eruit trappen. De jongeren zijn de toekomst van Suriname.


  Maak melding
 5. Het woord “LOKWERK” uit de tekst zou als je het mij vraagt bij de jongeren in het land een belletje moeten laten rinkelen.Een zekere huivering en weerzin lijken mij ook gepast. Wat zeur ik nou eigenlijk ? De jongeren zijn “Chavéz” niet.

  Het vreselijk woord doet mij denken aan onze kuikens toendertijd in SURMARBO,die gekweekt werden om uiteindelijk GESLACHT te worden.

  Om ze in de namiddag het kippenhok in te krijgen gebruikte je het nodige LOKWERK. Een beetje voer strooien vanaf de ingang tot even binnenin het hok. Na gezamenlijk binnen te zijn gestapt werd de deur lachend achter ze DICHTGEDAAN. GOTCHA, HEBBES, NOU HEB IK JE !!!! Zo denk ik over deze tekst. Helaas,de surinaamse jeugd is vaak genoeg vergelijkbaar met een ” kuiken”.

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding
 6. Het lijkt net als Suri geen scholen meer heeft ,of zijn ze aan de coke . Jongeren ,laat je niet pakken door die debielen,julie zijn de toekoms van dat land,dat door DIE DIE BRIEen zijn Moordenaars ggroep,naar de Kloote is gegaan.


  Maak melding
 7. Prima voorbeeld natuurlijk: Deze Somohardjo: een man die zijn moeder verkoopt voor een ons politieke macht en op kosten van de Surinaamse belastingbetaler snoepreisjes mag maken naar zijn liefje in Indonesie om zogenaamd rijen investeerders te trekken…


  Maak melding
 8. redimusus

  de jongeren van suriname die jullie vaak als debiel en crimmineel en bouta volgers hebben uitgescholden zal jullie een lesje leren in het verschil van een redimusu en een echte surinamer,zij zullen jullie zo hard op je smoel trappen dat jullie gewent zouden hebben dat jullie zulke woorden niet geuit hadden/hebben,nu proberen jullie de jongeren van te intimmideren om tegen de huidige regering op te komen”bemoei niet met de jongeren van su door hun te zeggen dat zij de toekomst zijn”idioten redimusus”zonder een goede achter grond van jou verleden zal jij aan kennis ontbreken om jou gemeenschap op een ordelijke manier te ordenen,’maar hat kan ook door negatieve invloeden besmet zijn en daardoor ten val komen en dat is wat jillie doen ,jullie hebben altijd negatieve inbreng,zelf de jongeren van suriname hebben door waar jullie mee bezig zijn.

  In su lachen wij jullie uit”idioten,jullie zijn een smet voor het volk van su”eerst uitschelden en daarna proberen om die mensen(surinamers) die jullie uitgescholden hebben,een lesje te leren”net als jullie bakra basi,zo is jullie mentaliteit.


  Maak melding
 9. Weer zo’n typische laag bij de grondse Paarse reactie:

  een su jongere
  redimusus

  de jongeren van suriname die jullie vaak als debiel en crimmineel en bouta volgers hebben uitgescholden zal jullie een lesje leren in het verschil van een redimusu en een echte surinamer,zij zullen jullie zo hard op je smoel trappen dat jullie gewent zouden hebben dat jullie zulke woorden niet geuit hadden/hebben,nu proberen jullie de jongeren van te intimmideren

  Dit zijn dezelfde laffe Paarse Kakkerlakken die de kogelbrieven sturen naar de verstandige Suirnaamse jongeren met moraal die VREEDZZAM tegen de amnestiewet protesteerden


  Maak melding
 10. Ze hebben vast bedorven bami gegeten op het hoofdkantoor van Pertjajah Luhoer met als gevolg aantasting van de hersencellen. Anders kom je niet tot dergelijke inzichten.

  Daar waar Didibrie z’n achterban blij maakt met broodjes batjauw richt Paul Motjoman Hardjo zijn pijlen op jongeren met uien en aardappelen. De geschoolde jongeren gaat hij nooit bereiken, dus moeten zijn stemmen komen uit de NDP kamp of A Combinatie. Prima toch …

  @een su jongere, jij bent niet representatief voor de jongeren. Jij behoort tot het kamp van de paarse ongeschoolde paupers dat dood en moreelverval verheerlijken. Voor ons ben je nog minder dan een kakkerlak. Heel goed onthouden maffiamaatje…


  Maak melding
 11. een su jongere heeft zojuist om 11.23uur alle vooroordelen van het NDP trash voor de zoveelste keer bevestigd n.l. dom asociaal ongeletterd agressief , vergiftigd en gemanupuleert,totaal malloten die losgeraakt zijn van de werkelijkheid.

  Tijd voor deze paupers om collectief in therapie te gaan want als dit de toekomst van Suriname moet zijn, ben ik bang van het boek van Julian With 100% bewaarheid wordt.

  i rest my case…


  Maak melding
 12. Somo zegt dat Pertjajah luHOER een partij is die nooit slaapt!
  Hahahaaaaaa….ze slaapwandelen alleen maar,
  Als ze zouden slapen en uitgerust zouden zijn zouden ze eeuwen eerder al gemerkt hebben dat jij,ja jij Somo niet deugt en vooral,ja de bouta amnestie zou niet bestaan hebben!!!
  Ga slapen Somo en neem je partijgenoten mee met je!!
  WELTERUSTEN!!!


  Maak melding
 13. Henk Molenaar, in bijna veertig procent van de gezinnen in Suriname ontbreekt de biologische vader.
  Blijkt maar weer dat een vader figuur essentieel is in de opvoeding anders kwam “een su jongere” niet tot deze conclusies. Veel al NDP en A Combinatie aanhangers.


  Maak melding
 14. Beste Koos en Who Cares:

  Deze ‘echte waarachtige Surinamer “een su jongere” bewijst met zijn posting dat de ongeletterde, aartsluie,werkloze, ongeschoolde, blankenhatende Paarse aanhang door en door verrot is….


  Maak melding
 15. De wereld lijkt op het internet heeeeeeeeeel groot te zijn voor de aanhangers van de oude politiek. Maar in wordt de oude politiek van VHP en NPS totaal weggevaagd.


  Maak melding
 16. ‘een Su jongere”

  Ga nou maar goed nadenken en maak de juiste beslissing. Gelukkig zijn de jongeren niet zoals jij wilt laten geloven… en Redi musu mijn achterste…. Nederland en Suriname zijn en blijven verbonden met elkaar.Of jij als Su jongere dat nou wel of niet wilt.


  Maak melding
 17. @een su jongere = sra!
  Maar dan moet jij alvast beginnen om de Surinaamse jongeren van goed voorbeeld te zijn door o.a.geen hinderlijke taalfouten in jouw reactie te maken.
  JE MAAKT JE ZELF DAARDOOR ERG BELACHELIJK!


  Maak melding
 18. @een su jongere, je hebt oogkleppen op. Bouterse en z’n pikien jongerenbeweging proberen geschiedenis te herschrijven. Deze paarse beesten proberen met man en macht de banden met Nederland te verbreken, niet rekening houdend met dat er in Nederland ruim 300.000 Surinamers wonen zijn die e.e.a. manier binding hebben met Suriname. Van alle toeristen die Suriname aan doen zijn de Surineds veruit de grootste. Veel Surineds hebben ook zakelijke belangen in Suriname. Om kracht bij te zetten bij hun idealen openen ze op alle uithoeken van de aarde ambassade gebouwen. Op deze manier proberen ze hun soevereiniteit en grootheidswaanzin te onderstrepen. Kennelijk hebben je ouders je niet goed opgevoed. Misschien moet je een goede kerk opzoeken. En niet die van Steve Meye !! Er is nog hoop voor je.


  Maak melding
 19. De jeugd moet een eigen partij oprichten en al die zakkenvullers, veroordeelden de laan uitsturen en indien nodig strafrechtelijk vervolging instellen.
  De amnestiewet 2012 intrekken.
  De jeugd heeft de toekomst niet degene die zich zelf verrijken en zorgen dat ze buiten strafvervolging blijven voor zeer ernstige misdrijven.


  Maak melding
 20. @Dachtikal
  Dat dacht ik (ook)al!Thanks!
  Maar het lijkt meer op sra,want als het goed is plant die ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER,nu zijn cassave in bloempotjes 12-hoog op een Bijlmerflat!!


  Maak melding
 21. hoe kan je van de jeugd verwachten dat ze iets kunnen betekenen in de toekomst van su. Ze lopen allemaal in ganzenpas als slaafse honden achter een seriemoordenaar aan.
  Deze nieuwe kolonie van China zal nooit een meter vooruit komen, om de simpele reden dat het volk te stom, achterlijk, laf en bang is.
  Het is en blijft 1 grote apentuin met een brullende Bokito als hoofdaap.


  Maak melding
 22. @ een su jongere

  Het woordje ” IDIOTEN” in jou reactie stoort mij MATELOOS ! Nou, deze “idioot ” (Chavéz) trekt na het lezen van jou woorden RATJETOE de volgende conclusie, namelijk ; PWS

  Prader- Willi syndrome (PWS) is a chromosomal disorder with symptoms that include learning difficulties, obesity and behavioural problems…..

  Mocht ik ernaast zitten,beschouw het bovenstaande dan als niet geschreven en bied ik oprecht mijn verontschuldiging.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig middag !


  Maak melding
 23. Beste MEDUSA:

  Ik hoop op een naam die in 2015 een president van Suriname kan worden waar alle Surinamers trots op kunnen zijn.

  Een man of vrouw met moreel gezag, schone handen en geen strafblad.

  Geen lowlife als Bouterse, Brunswijk of Somohardjo. die alleen hun eigen belang voor ogen hebben maar het belang van ALLE Surinamers nu en in de toekomst.


  Maak melding
 24. @GMAP
  Broeder, goede vraag…
  voor hen die onafhankelijkheid wilden was hy een held en voor de anderen die geen onafhankelijkheid wilden was hy een verrader..
  Deze man had ook geld “gekregen/aangenomen” toen hy overliep…
  Hy heeft verschrikkelijk veel pijn geleden (gecrepeerd)voordat hy stierf, er was toen een schaarste aan medicijnen mede dank aan de wolf..


  Maak melding
 25. @GMAP & Roy
  Voor mij was/is hij een held.Ga maar in zijn schoenen staan omdat allemaal getrotseerd te hebben.
  Ik vraag me af waarom de democratische republiek Suriname nog steeds verzuimd heeft een standbeeld voor deze zoon en grote Surinamer op te richten.
  Terwijl er wel een voor H.Arron,D.Lachmon,Anton de Kom zelfs Fred Derby is opgericht.
  SCHANDE,SCHANDE,SCHANDE!


  Maak melding
 26. vier ezels lijders vechten om een been en de amerikanen canadezen gaan met het goud hout ervan door..

  en wij suris zullen eeuwig slaven blijven door de chinezen gekoloniseerd en al..

  het verstand van ons zit toch diep in ons achterwerk..,alleen de slimmeriken blijven ver van sme en bouwen een prachtig leven/welvaart buiten sme op..


  Maak melding
 27. @MEDUSA
  Ik zou niet in zijn schoen passen want hy had grote voeten.
  Pas op voor drugs, je begint te raaskalken..
  Ben je trouwens vandaag naar school geweest ?
  Je moet niet spijbelen anders wordt je net als sra en pero…zonde van al het schoolgeld..


  Maak melding
 28. En Somo gaat persoonlijk de vrouwelijke jongeren screenen. Hoe kunnen onze javaanse medeburgers nog vertrouwen hebben in deze vieze vuile schurk die er alleen voor eigen winst uit is.


  Maak melding
 29. @GMAP
  Achteraf …….. JA JA!Dat kunnen we allemaal.
  De Witteman noemt het daarom ook gekscherend:
  “DE WIJSHEID VAN HET ACHTERAF!”
  Wie had dit(bij het afscheid van een land met n.b. Nf.3400.000.000,- mee op zak)kunnen bedenken?
  Jij vooraf,wel?


  Maak melding
 30. Somohardjo is een gewiekste (zaken)man van de straat die al jeugdig actief was (denk aan zijn boottocht naar NL in 1975) en weet hoe je moet organiseren en bedonderen. En aan durf heeft hij ook geen gebrek: hij kan je net zo makkelijk in elkaar trappen als je hem verlaat.
  Hij kan de jeugd wel iets leren op dat gebied. Maar: wil hij ze vooral inzetten voor zijn eigen partij en gemeenschap of voor alle Surinamers? En hoe zien de andere groepen (Marrons, Creoelen, Chinezen, Hindoestanen enz.) hem? Want in Suriname hangt men erg naar de eigen groep, uitgezonderd de Hindoestanen. Die zijn het meest beinvloedbaar, wat zowel een voordeel als ook een nadeel is.
  Creolen horen bij de NPS/NDA, Hindoestanen hoorden bij de VHP, Javanen bij Somo, Chinezen bij de duivel en Indianen bij de Surinaamse vlag.


  Maak melding
 31. O O O zielig dat we ons nu op de kwetsbare groep gaan richten. Die oude schaap Somo moet gewoon opdonderen.
  Deze misselijke man die zijn handen niet thuis kan houden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES