vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInvesteringsunit Suriname wil van kinderziektes af

Investeringsunit Suriname wil van kinderziektes af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 apr – De Investment Development Corporation Surinam, IDCS, moet zo langzamerhand de kinderziektes zijn ontgroeid. Dit zegt Imro San A Jong, voorzitter van de bestuursraad van de investeringsunit. Na een jaar functioneren met vallen en opstaan, is het nu tijd om spijkers met koppen te slaan. Investeringen uit vooral het buitenland, moeten aangetrokken worden. Daar zijn nog wat stappen voor nodig.

De belangrijkste is het verkrijgen van zeggenschap over een aantal failliete publieke bedrijven. Hoewel daar vanaf het begin sprake van was, is het er niet van gekomen. “De IDCS heeft een moeilijke start gekend, maar zal wortel schieten en een bepalende rol vervullen bij het organiseren en stimuleren van investeringen”, zei San A Jong tijdens de opening van het kantoorgebouw van IDCS. Wanneer de oude bedrijven bij de investeringsunit zitten, kan het echte werk beginnen.

De ‘overboeking’ moet gelden als sluitstuk van het privatiseringsproces van deze staatsbedrijven. De activa zoals omvangrijke landbouwgronden, kunnen worden ingezet. IDCS wil vooral landbouw, visserij en bosbouw stimuleren. Ook mijnbouw, energie en het bankwezen hebben aandacht. De bedoeling is dat het direct valt onder het kabinet van de president. Dit moet de slagvaardigheid bij de uitvoering vergemakkelijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. IDCS, stond erbij, keek er naar zonder met de nuttige slagvaardige adviezen klaar te staan.

    Pas als IDCS in staat is en de wil toont en bewijst de nationale belangen op adequate wijzen kunnen behartigen waarbij alle faalfactoren worden vermeden zodat geen inverdieneffecten optreden moet die kans tegen het licht worden gehouden en pas bij gebleken geschiktheid worden gehonoreerd.

    Bovendien, moet de beslissingsbevoegdheid en goedkeuring van alle uit –en aanbestedingen liggen op ministerieel niveau, waarbij de tussenkomst van een staatshoofd slechts voor de ceremoniële vorm is, maar nooit het doorslaggevende mag en moet zijn.

    Het geluid van IDCS klinkt niettemin vals en huichelachtig, want nu de kogel door de kerk is en ook die kalf verdronken is wil IDCS de put dempen.

    De staatsbelangen zijn verkwanseld en pas nu, komen ze als de reddende engel uit hun schulp met de stem van een valse tenor die des al niettemin het laatste woord wil geven aan de solo violist en knoppenspecialist, de President. Lood om oud ijzer.

    Hoe durven deze haai baaien van het IDCS zich nu te profileren als deskundige adviseurs.

    De IDCS mag wat mij betreft ook direct inpakken en met het hele zooitje ongeregelde verslaafde geldwolven van deze regering een plekje zoeken op de rode planeet.!


    Maak melding
  2. Dit zegt Imro San A Jong
    Na een jaar functioneren met vallen en opstaan, is het nu tijd om spijkers met koppen te slaan. Investeringenuit vooral het buitenland .Wat een grote onzin ,het word tijd dat wij Surinamer zelf gaan investeren in ons eigen land winst in ons eigen land houden .wij zijn capabel genoeg.


    Maak melding
  3. Om investeerders aan te trekken moet je als land simpelweg een goed investeerdersklimaat hebben. Dat wilt zeggen:

    Goede wetten die IP rechten beschermen (heeft Suriname niet)
    Een justiteel apparaat dat functioneert en betrouwbaar is (ontbreekt in SR)
    Een betrouwbare regering (serieus de NDP???)
    Hoog op de lijsten staan voor Ease of doing business, tax legislation etc…. (Suriname staat op nummer 135)

    Dit is gewoon een organisatie om nog meer geld om te lozen naar Bouta en Co


    Maak melding
  4. @ suriboy
    Geheel mee eens. Ik wil als laatste toevoegen hetgeen heel belangrijk is en dat is:
    VERTROUWEN EN TRANSPARANTIE.

    En niet zoals ik laatst heb mogen lezen “occupeerders mogen blijven op het perceel dat zij geoccupeerd hebben. De overheid zal aan de wettelijke eigenaren een ander perceel toewijzen”.
    Dus geen Sodoma en Gomora


    Maak melding
  5. Alles is gedoemd te mislukken met deze vervloekte regering..het enige wat lukt is zelfverrijking onder het juk van de wolf..
    We zijn een trotse volk met hele lange tenen en leven in een schijn welvarend land…ondanks de pinarie..


    Maak melding
  6. van nu- af-aan is er een vergunning voor buitenlandse investeerders met 3 weken in orde,..bij front was dat 24 maanden zo zegt DADA!!!

    een ware tsunami gejubel daar in ocer want **buitenland** komt naar Suri-land, een staande ovatie voor Bhagwan Desi, veel drank,bami/nasi verder,…..

    🙂 sorry wij hadden last van kinderziektes 🙂


    Maak melding
  7. In Suriname is er geen scheiding tussen geld, leiding en bestuur van staatsbedrijven. De overheid richt een bedrijf op, benoemt politieke vrienden tot directeur en in de raad van commissarissen. Dit kan nooit goed gaan en dit heeft ertoe geleid dat een heleboel goede bedrijven kapot zijn gegaan. Bruynzeel, Wageningen, de oude Jarikaba en Stichting volkshuisvesting zijn goede voorbeelden hiervan. De oplossing: Grote Staatsbedrijven moeten particulier gerund worden. Probleem is echter dat particulieren weinig of geen geld hebben of kunnen krijgen om zulke grote bedrijven te beginnen. De overheid neemt dan deel in deze bedrijven die particulier gerund worden in de vorm van aandelen, garantiestellingen of leningen. Alle politieke bemoeienis moet tot het absolute minimum worden teruggebracht en dan zal je het resultaat zien. Ik heb een paar mooie (grote) ondernemingsplannen op de plank op het gebied van landbouw, veeteelt, bosbouw, biodiesel en visserij. Ze zullen jammer genoeg op de plank blijven omdat er vele miljoenen nodig zijn om deze van de grond te krijgen, die ik niet heb en waarschijnlijk nooit zal krijgen. Ook zijn deze bedrijfsplannen zodanig met elkaar verbonden, waardoor er sprake is van een multi-bedrijvencomplex. voorbeelden teakhout inclusief visserijbedrijf, Kippenfokkerij annex landbouwbedrijf (kippenvoer inclusief biodiesel) en visserijbedrijf. Hierdoor kan het afval van het ene bedrijf gebruikt worden als voer voor het ander bedrijf. Kippenmest als mest voor het landbouwbedrijf. kippenafval als voer voor de vissen. Problemen: veel grond, arbeiders en kapitaal nodig.
    Voordelen: terugverdienperiode heel kort.


    Maak melding
  8. De buitenlandse investeerders stonden zogenaamd in de rij. Somo kreeg carte blanche om de wereld rond de reizen op zoek naar investeerders. Het is goed dat het IDCS er is, daar niet van. Zij zijn misschien wel in staat de doelen te bereiken waarin anderen gefaald hebben. Als ze maar ver van de politiek blijven! Ik hoorde DDB in zijn speech bij de opening van het nieuwe gebouw en ik kon er absoluut geen touw aan vast knopen. De bekende one-liners en niet geremd door enige kennis van zaken.


    Maak melding
  9. Citaat± blaka bakra
    De buitenlandse investeerders stonden zogenaamd in de rij. Somo kreeg carte blanche om de wereld rond de reizen op zoek naar investeerders.

    De wereld rond??????? Ik dacht dat hij alleen maar richting Indonesië is geweest.
    Maar zijn doel was niet om investeerders te zoeken doch eerder te investeren in die jonge dame daar want hij moest zijn kwarkie ergens kwijt hé.
    Dus neks no fout deze regering subsidieert dus een kwark afname bezoek


    Maak melding
  10. Blokkades!

    Er zijn te veel zaken in Suriname die investeren blokkeren. Een daarvan en de grootste zijn de arbeideders die voor je investering moeten gaan werken. Daarnaast zijn het aantal feestdagen funest om economisch goed te funktioneren.
    Onlangs hebben we het Paasweekend gehad met Goede vrijdag er bij. Geheel Suriname was 6 dagen vrij. Weet u dat op dag 7 en dag 8 de meeste Surinamers niet naar hun baas zijn gegaan? Hun investeerder?
    Weet u hoeveel produktie gestagneerd is en hoeveel werk er niet op tijd geleverd is? Je kan in Suriname het beste investeren in feesten en partijen maar niet in andere branches. Dat is weggegooid geld.


    Maak melding
  11. STS wordt wakker……

    Lees dit onzin verhaal van Faridi Lila, directeur van de Stichting Toerisme Suriname (STS)

    Suriname trekt toerisme via internet aan

    PARAMARIBO – Faridi Lila, directeur van de Stichting Toerisme Suriname (STS), vertelt dat het Surinaamse toerisme op het internet wordt gepropageerd. De mooie kanten van het land, vooral het binnenland, worden op de site gezet om zo het toerisme naar Suriname toe te bevorderen.
    In 2012 hebben 240 duizend toeristen Suriname bezocht. De STS mikt aan het eind van dit jaar op meer dan 300 duizend personen. Via het internet hoopt de stichting steeds meer personen te interesseren een bezoek te brengen aan de vele bezienswaardigheden.


    Maak melding
  12. Eff serieus:

    Die aantallen van 240.000 tot 300.000 toeristen per jaat kloppen natuurlijk voor geen meter.

    Suriname kan geen 240.000 toeristen herbergen en ook het aantal vluchten staan niet in de verhouding tot dit aantal.

    Pure bullshitt


    Maak melding
  13. @Henk Molenaar
    Onder de 240.000 tot 300.000 “toeristen” is er 99.9% Surinaamse Nederlander,die bij familie of in eigen vakantie huisje verblijft en 0.1% vreemdeling.


    Maak melding
  14. het is mijns inziens een goede zaak als de IDCS de failliete publieke onderneming in haar boezem neemt.
    bij een gedegen anpak kan men na reorganisatie en her-
    structering ,deze bedrijven weer gezond en rendabel maken . en dan kan men gaan privatiseren .


    Maak melding
  15. Kan Somo na 3 jaar gratis reizen als speciale gezant om investeerders binnen te halen niet eens verslag doen in het parlement van al zijn reizen die door de Surinaamse belastinbetaler zijn betaald.

    Natuurlijk weten we allemaal de uitkomst: Deze patjakker heeft heerlijk op kosten van de schatkist vakantie gevierd.

    Zie je deze zwerver als binnenstappen bij een international om over investeringen te praten?????

    Ze denken dat de lokale dorpsgek/zwerver binnenkomt…


    Maak melding
  16. Rocky, mooi uitgangspunt. maar ik zie het niet zitten dat er in Suriname voldoende kennis rondloopt om dit te doen. In nederland is de privatisering van de overheidsbedrijven totaal mislukt(op een bedrijf na) en er loopt hier heel veel kennis rond


    Maak melding
  17. De mannen wil ook hun slaatje slaan cq hun voordeel halen uit dit project.
    Het geld raakt op en het einde van Njan Dringi Prisirie nadert met rasse schreden. 🙂


    Maak melding
  18. Suriname heeft de kennis en geld om de projecten zelf op te pakken.Wat ontbreekt is de eensgezindheid van het volk.Er is geen liefde voor elkaar.Door de politiek bedreven door de NPS is het volk tot de bot verdeeld.Deze redenen is een ieder bekent maar niemand staat op.Je zou van Venetiaan moeten kunnen verwachten dat hij toch op zijn minst zijn laatste dagen wat voor het volk zou kunnen betekenen.Als de eensgezindheid gebracht kan worden zijn wij in staat net als Nederland van Suriname een klein Nederland te maken.Surinamers hebben een goede leermeester de Nederlanders.Alleen moeten wij het niet aan de Nederlander overgeven zoals nu maar het zelf doen.Telesur moet zo snel geprivatiseerd worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES