‘Suriname gaat bewust relaties met kleine landen aan’

53

PARAMARIBO, 20 apr – Suriname gaat bewust relaties aan met kleine ‘onbekende’ landen. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Menige criticus vraagt zich inderdaad af waarom landen als Litouwen en Equatoriaal Guinee op het Surinaamse matenlijstje voorkomen. Hoeveel wordt er economisch aan overgehouden? Is de economische diplomatie immers niet de ‘spil’ van het huidige buitenlandsbeleid?

Lackin vindt dat meer moet gelden dan alleen maar economische gewin. Ook politieke samenwerking op internationaal gebied en goodwill moeten meegenomen worden. “We hebben heel bewust gekozen voor dit traject. Het is belangrijk om in het inetrnationaal verkeer zoveel mogelijk contacten te hebben”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Zo kan de steun van ‘bevriende naties’ helpen bij voordrachten van Surinamers voor posities binnen de Verenigde Naties en andere internationale organisaties.

Daar werd nooit echt opgelet. Althans, in de optie van de huidige regeerders had Suriname te weinig diplomatieke banden met landen in Afrika en Azië. Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) vraagt zich af waar het nu ineens vandaan komt. Er is wel veel geld gestopt in het opzetten van Surinaamse ambassades. “Maar van de agressieve economische diplomatie hebben we nog niets gemerkt.”

53 REACTIES

 1. Grootheidswaanzin. Lekker olland de ogen uitsteken. Meer is het niet. Als of in nederland daar wakker van ligt. Vooral veel ambassades openen. Gewoon doen.


  Maak melding

 2. Steun van bevriende naties bij voordrachten van surinamers voor internationale posities??? Jij steun je eigen mensen(Albert Ramdin) niet. Waarover praat deze man eigenlijk?


  Maak melding

 3. Nederland is in oppervlakte 5 x kleiner dan Suriname en heeft Suriname en de Surinamers op alle gebieden heel veel te bieden.

  bilaterale relaties aangaan met andere kleine landen is prima, zolang de kwaliteitseisen goed zijn en Suriname/rs er beter van wordt/worden.

  Relaties met landen aangaan, die Suriname/rs niets te bieden hebben op democratisch-, rechtsstaat-, mensenrechtengebied en andere ontwikkelingen is gewoon verloren tijd en energie. Van een kale kip kan men geen veren plukken.

  Suriname/rs moeten daarop goed opletten en zich afvragen welke ontwikkelingen ze willen hebben.


  Maak melding

 4. Suriname is het Madurodam van Mickey Mouseland.
  Stelt totaal niks voor op deze aardbol.
  Misschien wel een idee om er een poppenhuis-ambassade in te zetten.


  Maak melding

 5. @”Het is belangrijk om in het inetrnationaal verkeer zoveel mogelijk contacten te hebben”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Zo kan de steun van ‘bevriende naties’ helpen bij voordrachten van Surinamers voor posities binnen de Verenigde Naties en andere internationale organisaties.”
  ——
  Toen ik klein was heeft een meisje van mijn klas mij verteld dat ze haar lessen nooit leerde maar dat ze het boek onder haar kussen legde en bad. Zo hoopte zij dat de inhoud van het boek in de nacht in haar hoofd zou komen. Dat had haar neef verteld.
  Nu denk ik…….misschien was Lackin haar neef!
  Hoe meer ambassades, hoe meer contacten, hoe meer kansen om internationaal te worden.
  In de nacht zullen we rijk en internationaal worden…..


  Maak melding

 6. @ Lea

  Toen ik ook klein was zei een man:als ik geld in de lucht gooi is het van het volk en het blijft hangen dan is het van het volk, maar alles wat op de grond valt is van mij.
  Nu weet ik het zeker: het was De Wolf, de peetvader van kontekusser lackin .


  Maak melding

 7. Lea, I got you. Wat Lackin doet is geen diplomatie, maar hoogmoedswaanzin. Frankrijk zou toch de poort worden naar Europa? Waar is die poort. Lackin en DDB doen mij denken aan een liedje dat ons geleerd is in de kleuterschool. “Marcheren langs de poort,” en dan zongen enkele jongens en meisjes onder ons, “broko poort.”


  Maak melding

 8. @ Lea
  correctie:

  Toen ik ook klein was zei een man: als ik geld in de lucht gooi en het blijft hangen dan is het van het volk, maar alles wat op de grond valt is van mij.
  Nu weet ik het zeker: het was De Wolf, de peetvader van kontekusser lackin .


  Maak melding

 9. Lafing ik denk ’t niet meer ik weet nu wel zeker dat alles in je kop verrot is.
  Lafing ie ede porie troe; hoe verzin je dit allemaal?
  Wie bereidt dit allemaal voor voor je lafing deze persoon zal zich ook wel in een deuk lachen als ze/hij je ziet aankomen Lafing,tenzij die jou serieus neemt.
  Maar geloof me lafing dat volk jouw aanhang wordt zo zoetjes aan moe van jou/jullie.Ik hooooor die reacties op de Su radio.Het volk spreekt gewoon zijn teleurstelling uit.Het volk is heel erg teleurgesteld in de ndp.’k ben benieuwd waar je overmorgen weer meekomt.Lafing Su van jouw/aanhang zal niet groter worden zelfs niet als je Tigri uit dankbaarheid voor bewezen diensten terug krijgt van je Guyanese vriend president Ramautar.Jij en je speelgoed presentje van Su maken dat land alleen maar kleiner in aanzien,in respect krijgen,in ernst zijn; al met al de wereld heeft geen respect voor Su/Suries.De wereld vindt,ziet en houdt je klein en ziet Su nergens gaan en staan.Dag Su en regeerders moro dong,onkunde van jullie zal blijken.Odi odiiiiii.


  Maak melding

 10. Ik lach me rot met die paarse drogredenen. Tegenstrijdig allemaal wat ze zeggen, maar dat is inherent aan het feit dat ze de weg kwijt zijn. Al heel lang.


  Maak melding

 11. =Lackin, blijven jullie maar met staatsgelden gooien.

  =In het verleden heeft Bouterse bijna al dat goud van de centralebank van Suriname verkocht en de staatskas was toen leeg.

  =Wat denk je van Wijdenbosch die ook de staatskas had leeg gemaakt?

  =Ik ben bang dat deze regering met geld smijt en morgen het volk weer met ellende achterlaat.


  Maak melding

 12. @ alle Forumleden
  Laten we DDB een beetje credit geven om voor het eerst in de geschiedenis van zijn regering toe te geven dat de mensen om hem heen sjoemelen met gemeenschapsgeld. Laten we hopen en bidden dat hij op maandag a.s. inderdaad de kinderen bij hun namen noemt (inclusief die op zijn kabinet)en, en indien nodig “schoonschip” houdt, including Abrahamsn en Lackin. Suriname heeft geen dure ambassades nodig in Parijs, Berlijn, New Delhi, Jakarta, en Johannesburg. Het is meer dan belachelijk dat de Vrouwen Unie van het dorp Pamboko zwoegt om de productie van landbouwgewassen een boost te geven, maar het al zes weken moet doen met een defecte lichtaggregaat, terwijl er 5 miljoen euro wordt uitgegeven aan een ambassade in Parijs? En dan praat meneer Hooghart over kolonisatie? Give me a break!


  Maak melding

 13. Zonde van tijd en geld. Laakentje kan die landen niet eens op een kaart vinden. Wat willen we in godsnaam van en met Litouwen, E. guinee, Haiti etc mischien cassave exporteren


  Maak melding

 14. Eduard Lupson,

  Droom jij effe lekker verder. De duivel gaat effe namen noemen en schoon schip maken, ook en vooral van mensen die dicht bij hem staan en net zo corrupt, frauduleus, moorddadig, achterlijk en dom zijn als hij? Je bent wel erg naief Lupson. Ben je een paarse pauper of zo?


  Maak melding

 15. Eduard Lupson,

  Mijn excuses. Een paarse pauper kan je nooit zijn. Ik lees een paar van je reacties na op dit forum en ik zie dat je duidelijke standpunten inneemt tegen…

  Wat ik wel merkwaardig vind is dat je aan alle forumleden vraagt om Dada Bouta een beetje credit te geven…

  Aan Dada Bouta vragen om iets goeds te doen in het belang van de Surinaamse bevolking is wat mij betreft net zo iets als de duivel vragen om niet langer de duivel te zijn. Bij alles wat Dada Bouta doet denkt hij eerst en vooral aan zichzelf en alleen paarse paupers geloven dat hij met het algemeen belang en de vooruitgang van Suriname bezig is. Vandaar mijn eerste reactie naar jou.


  Maak melding

 16. Volgens mij ga je een relatie met een ander land als er sprake is van wederzijds voordeel.Relatie met E.Guinee welk economisch voordeel valt hier te halen?
  Litouwen? Haiti? Waar blijven de buitenlandse investeerders die in de rij zouden staan volgens onze demagoog cq bedriegie man DDB.

  Nu zitten de leugens de DDB-regering achterna,deze had aangekondigd dat Suriname een goudenkerst tegemoet kon zien. Deze BEDRIEGIEman gaat zijn ministers vragen om geen geld meer over de balk te smijten.

  Maar is het niet deze zogenaamde president geweest die zijn eega +-8000SRD maandelijks heeft toegeschoven!!Dino, Meye, limbo, zijn WATERHOOFDkabinet die uit circa 100 man bestaat.Dit heet MET GELD OVER DE BALK SMIJTEN!!!!!DDB,je bent een clown!!


  Maak melding

 17. Lackin denkt waarschijnlijk: Suriname is een klein land en ik weet uit eigen ervaring hoe corrupt bestuurders van kleine landen kunnen zijn en hoe makkelijk ze wegkomen met de meest corrupte handelingen. De bestuurders van andere kleine landen zullen wel net zo makkelijk om te kopen zijn als hun Surinaamse collega’s, dat wil niet zeggen dat de beleidsmakers in de grote landen niet corrupt (kunnen) zijn, maar daar zal Suriname meer tegenover moeten stellen, de kleine sjacheraars in een klein land omkopen is goedkoper, voor 1 miljoen euro kan je hooguit één Franse of Nederlandse parlementariër omkopen terwijl je voor dat bedrag 10 Afrikaanse of 5 Caraibische ministers (of misschien wel presidenten) voor je karretje kunt spannen, daarom is Lackin zijn motto nu ‘klein is fijn’.


  Maak melding

 18. @ Bifa,
  Een paarse pauper ben ik echt niet, maar soms moet de mens in zijn/haar objectiviteit “the devils” advocate spelen. Laten we zien als DDB inderdaad doet wat hij zegt, en als hij dat niet doet, dan krijgt hij de rekening in 2015 gepresenteerd. Wij zien nog steeds geen anti-corruptie wet naar het parlement gaan, en van zijn kruistocht tegen corruptie is nog niets gebleken. Verder nog, het is publiek geheim dat de Surinaamse economie op instorten staat vanwege overfacturering en onderhandse gunningen bij OW. Vandaar mijn uitdaging aan DDB: “Tell the people the truth, and make clean house.”


  Maak melding

 19. Als ik Bouterse was zou ik hard weg vluchten, want om de senioren burgers voor de gek te houden met een AOV verhoging gaat hem zijn kop kosten.


  Maak melding

 20. Suriname gaat bewust relaties aan met kleine landen, in het land der blinden is eenoog koning, zal Lackin wel gedacht hebben, met een grote broek aan en zichzelf op de borst slaand, en wat doen wij het toch goed he in Suriname, hun (de kleine landen) proberen te imponeren wat ze bij de economisch gezien, grotere, sterkere landen niet lukt hun, wat een nutteloze , geldverslindende schertsvertoning weer van dit Paarse zooitje


  Maak melding

 21. Eduard Lupson, Bouterse had op 16-02-2012 in het parlement gezegd dat hij zoveel documenten heeft dat hij de helft van de VHP kan opsluiten wegens corruptie. Sinds deze regering is aangetreden, is de corruptie op bepaalde ministeries van dien aard dat de president de helft van zijn eigen NDP en van Palu kan opsluiten.

  Corruptie, nepotisme en populisme vieren hoogtij bij deze regering. Het ene corruptieschandaal stapelt zich op na het andere, in de media worden de corruptieschandalen breed uitgemeten. De graaicultuur van de NDP van de periode 1996-2000 wordt voortgezet, niets en niemand kan hun tegenhouden, alles wordt leeggeroofd.

  Het begon met het zogenaamde pimpen van de wagen van minister Abrahams, de restauratie van zijn werkkamer zonder openbare aanbesteding en het gunnen van werken aan familieleden en vrienden. En dan hebben we nog de kwesties Gopie, Sew Atjon, Ginmardo Kromsoeto, Jim Hok en de vrouw van ex-minister Martinus Sastroredjo. Sommigen hebben zelfs eervol ontslag gekregen met behoud van land of geld. Te bizar voor woorden.

  Jij geeft steeds Bouterse de voordeel van de twijfel.
  Zgn de zaken bedekken met de mantel der liefde. Zet alle feiten op een rijtje en je zult zien dat Bouterse een aanslag pleegt op de intelligentie van het volk. Zo simpel is het. Bouterse moet gewoon oprotten !! Het is een waardeloze president. In nederland zijn dit soort zaken ondenkbaar.


  Maak melding

 22. henkes schrijft; Lackin zijn motto nu ‘klein is fijn’.

  ,,nee nee @henkes…het was Wijnerman die zei: small is beautiful, en sindsdien heeft lachin geen last meer van zijn minderwaardigheidscomplex zo getuige zijn rela met kleintjes 🙂


  Maak melding

 23. ,,Equatoriaal Guinee lijkt op Su”

  obiamang is een boef, DADA ook!

  dino is een boef, zoon obia idem!

  een kleine elite in beide landen steelt zich rijk en eet kaviaar, het volk echter begint paars te kleuren door eenzijdig morjonconsumptie 🙂


  Maak melding

 24. Wat een verzuurde reacties van verzuurde personen.Ze schrijven zuur,ze reageren zuur,ze kijken zuur,ze lopen zuur,ze lachen zuur en vrijen zuur.Geen wonder dat jullie vrouwen geregeld vreemdgaan met positief ingestelde mannen en vrouwen.


  Maak melding

 25. Mensen we hebben weer een paarse pauper erbij. Pauper Mabde 4e heeft het paarse licht in de in ravijn gezien. Heeft iemand de putdeksel geopend ? Hangt hier een vieze ndp walm.


  Maak melding

 26. Henry je gaat niets van de paarse aanhangers horen. Dada heeft geen geld meer voor broodjes batjauw en kakastong. Voor een bord moksi meti juichen ze Nieuw Front. Ze hebben allemaal een ruggengraat van slagroom.


  Maak melding

 27. @Mabde 4e

  Je hebt gelijk wat die verzuurde azijnpissers hier betreft. Maar maak je niet druk want de meeste zijn werkloos, radicaliseren en komen bijna de deur niet meer uit. Volgend jaar gaat in azijnpissersland de wet participatie in en zullen ze worden gedwongen te gaan werken. Wan fatu!
  Ondertussen gaat ons mooie Suriname als een speer en dat is natuurlijk reden voor nog meer zuur bij deze ontspoorde internetdebielen. Weg met deze redimoesoes en leve Suriname en de grootste leider aller tijden.


  Maak melding

 28. Sanggggg, check pauper Gino met 20 thumbs. Ndp crises centrum draait overuren. Bouta strooit net als Lonnie met biljetten zeker. Zielige lui.


  Maak melding

 29. Suriname streeft het onmogelijke. Zelfs een ambassade op antartica behoort tot de opties. Lackin ziet pinguins en zeehonden ook tot potentiele investeerders. Zelfs een zeehond weet dat bouterse fout is.


  Maak melding

 30. Haiti biedt USD 380 per ton voor Surinaamse witte rijst, de kost van productie is USD 480 en de wereldmarkt prijs is USD 580.

  En we willen zaken met ze doen? Waarom, baas bobo oplossing is “we hebben grotere schepen nodig”.


  Maak melding

 31. Wie kan zich nog de uitspraak van DDB herinneren dat hij geen zaken doet met JOSJOSkondre doelend op Nederland.Grotere spelers kijken naar Suriname,oja Nederland mocht zijn 20 miljoen Euro houden. DDB zou ontwikkelingshulp geven aan Nederland nu Holland midden in een crisis zit.

  Deze malotige pres heeft BIGTALK tot in zijn porien.Deze hoogmoedige idioot komt nog ten val, zoals het spreekwoord luidt!!!!


  Maak melding

 32. @Henry,…klopt wat zegt,..maar je weet “takkiemang a no doemang,” Bouterse heeft geen visie, hij doet maar wat een echte gokker,..


  Maak melding

 33. Een NDP idioot zei vorige week dat hij zich zorgen maakte over de dalende goudprijs op de wereldmarkt. Hij zei zelfs dat Suriname zelfs bij een prijs van $ 500 per ounce nog geld verdient ( huidige prijs is $ 1500)

  OP tv zei een expert gisteren dat de gemiddelde kostprijs van een ounce goud $ 1300 was. Dus bij een goudprijs $ van $ 500 gaat elke mijn direct dicht.

  Dit om even aan te geven welke Paarse idioten de onderhandelingen hebben gevoerd met Iamgold. Als Suriname haar aandal voor $ 420.00000 heeft gekocht en de prijs komt onder de $ 13.000 is Suriname per direcrt failliet….


  Maak melding

 34. op de srs zeg die eikel presedent gaat naar andere landen ja ja wat heeft suriname aan peru polen haha pres ontwijk eu daarom stuurt hij zijn corneuten maar weet hij niet dat eu ook alleen maar kijk en lacht de pres uit regiering zonder bouterse was beter nu alleen maar eland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.