Onderzoek naar implementatie consumentenwetgeving Suriname

0

“Europese consumentenbescherming is vastgelopen in een brij van kleine lettertjes. Daarom moeten we ons laten inspireren door landen waar consumentenbescherming nog in de kinderschoenen staat”. Dat zegt onderzoeker Viola Heutger die de implementatie van consumentenwetgeving in Suriname wil bestuderen.

Heutger kan dit onderzoek nu gaan doen omdat zij gisteren, voor haar onderzoeksvoorstel, de Pim Breebaart Research Award 2013 van De Haagse Hogeschool heeft ontvangen. In Suriname, dat zowel een opkomende markt als ook een lidstaat van de CARICOM bovendien Nederlandstalig is, wil ze kijken hoe de wisselwerking tussen het Europees model en een eigen invulling verloopt.

Viola Heutger is onderzoeker bij het Centrum voor Lectoraten en Onderzoek en lid van de kenniskring van het lectoraat European Studies. Als specialist consumentenrecht en mededingingsrecht houdt zij zich bezig met de implementatie van CARICOM-wetgeving in Suriname en in de Caraïben.

In de CARICOM, de Caraïbische gemeenschappelijke markt, wordt op dit moment gewerkt aan de uitwerking van een consumentenbeleid, dat op het Europees en Nederlands recht is geïnspireerd, maar moet voldoen aan een andere context.
Heutger vraagt zich af welke lessen Europa – met z’n doorgeschoten wetgeving – kan leren van de recenter ontwikkelde consumentenwetgeving in de Caraïben. Lees meer hierover op scienceguide.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.