vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër vreest corruptie bij publieke werken

Parlementariër vreest corruptie bij publieke werken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 apr – Het ministerie van Openbare Werken, OW, werkt corruptie in de hand. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Het ministerie maakt op grote schaal en grof misbruik van de voorziening van ‘onderhandse gunningen’. Dit soort snelle werkopdrachten zonder openbare aanbesteding mag alleen in noodgevallen. Binnen een jaar is minimaal tweehonderd en vijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zestig miljoen euro) onderhands gegund.

Dat dan voor meerdere projecten. “Dit houdt in dat het bedrag besteed is aan projecten waarvoor geen openbare aanbesteding is gehouden en de werken onderhands gegund zijn aan verschillende bedrijven”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname. En het betreft dan alleen maar de gevallen die gerapporteerd zijn bij het parlement. De kans bestaat dat er meer zijn die niet zijn gemeld. Bij geen van de gemelde onderhandse gunningen blijkt sprake van een noodgeval.

Gajadien vreest dan ook dat er naar hartenlust met publiek geld wordt gesmeten. En laat president Desiré Bouterse onlangs nog klagen over ‘verspilling’ bij ministeries. “Mijn grootste zorg is dat de controle-instituten in het land niet van dien aard zijn en functioneren, waardoor dit soort corruptiepraktijken op OW wordt tegen gegaan. Zaken zijn niet transparant en er is genoeg ruimte geschapen om te sjoemelen met geld van de staat”, aldus Gajadien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. Ik lees met regelmaat hier op WKN het nieuws betreffende Suriname. Het is alweer enige tijd geleden dat ik een reactie heb geplaatst. Kan het nu echter niet laten om een reactie te geven.

  Ik verbaaas me regelmatig over het feit, dat dit soort berichten als “NIEUWS” worden gebracht. Zeker als de berichten e.d. komen van de parlementariers. Nieuws is volgens mij iets wat in de basis nieuw is en een bepaalde impact heeft in/op de samenleving. In Suriname wordt echter met de regelmaat van de klok het wiel opnieuw uitgevonden en als nieuws gebracht en stoere taal door o.a. leden van het parlement gesproken. Wat is er nu zo opzienbarend aan bovenstaande bewering van het parlementslid Asiskoemar Gajad. Volgens mij niets, maar dan ook helemaal niets. Kan men nu werkelijk niet eens proberen iets aan de misstanden, zoals CORRUPTIE, te doen in plaats van het steeds te constateren en dan net te doen of het weer een volkomen verrassing is. Allemaal misplaatste stoer doenerij. In Suriname weet men vaak niets (te weinig kennis e.d.), kan er nooit iets (behalve voor eigen gewin), maar wel altijd grootse plannen maken en altijd net doen of ze al bij welgestelde landen van de wereld horen. Zoals ieder verstandig mens kan zien, en daar hoef je echt niet heel geleerd voor te zijn, gaat Suriname totaal naar de knoppen vanwege het feit, dat velen in Suriname er alleen maar op uit zijn om het goed voor elkaar te krijgen voor zichzelf, hun familie en vrienden. Om de ontwikkeling van de maatschappij/samenleving geven ze niet veel, ja behalve als “ anderen” daarvoor de rekening betalen natuurlijk. Het trieste is, dat als men zo denkt en doet, dat van zichzelf ook vaak nog eens heel slim vindt. Ze hebben alleen niet door dat het voornamelijk een beperkte selecte groep is die dat voor elkaar krijgt (waar ze niet tussen komen) en dat het merendeel van het volk met de ellende blijft zitten. Ik begrijp er helemaal niets van dat Surinamers zich zo de vernieling in laten helpen en alles maar voor zoete koek slikken. Moet echter tot mijn spijt zeggen, dat er in mijn familie ook zulke op zichzelf gerichte figuren voorkomen en ook die kennelijk niet nadenken en al die zelfverrijkers een kans geven door ze te steunen en alle kansen geven.

  Tot slot als men een reactie wil geven (ik zit er niet op te wachten), maar kom dan s.v.p. niet aanzetten met het slavernij en/of het koloniale verleden van Nederland of andere voorbeelden over wat er in Nederland allemaal mis is.

  Met vriendelijke groet
  Polderman


  Maak melding
 2. @Apra
  Oh,had je bij de vhp van verleden ook criminelen zitten met amnestie en hoeveel vhp criminelen werden benoemd als ambassadeurs toen?!

  Gewoon even een quiz vraagje voor je

  1.Welke van de onderstaande zogenaamde NDP ’toppers’ zijn geen criminelen heden?
  A bouta
  B brunsie
  C naarendorp
  D Alibux
  E de amnesialijders van Boxel
  F de 28 bouta amnestie indienenrs
  G de ja-knikkers van de bouta amnestie
  H Somo
  I Dinootje
  J Abrahams


  Maak melding
 3. Nieuwe variatie van pot ketel en zwart. Waarom was de direkteur van OW overgeplaatst naar LVV? Generaal Prof Dr Ir Mr Drs Ing Pinochio Abrahams kon dan ongestoord doorstelen met familie.


  Maak melding
 4. ARIJS – De gloednieuwe ambassade van Suriname in Parijs blijft voorlopig gesloten voor het publiek. Volgens ambassadeur Harvey Naarendorp is dat vanwege de strenge veiligheidsvoorschriften: het pand moet voorzieningen voor gehandicapten krijgen en er zijn niet genoeg brandblusapparaten. ‘In enkele weken is dat geregeld.’

  Het Surinaamse dagblad de Ware Tijd meldt echter dat Suriname het kapitale pand niet betaald heeft. Het baseert zich op bronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin staat het geld geparkeerd op een rekening in Luxemburg, maar is het nog niet overgemaakt omdat de Russische eigenaar steeds meer bijkomende kosten rekent.

  Toenmalig president Nicolas Sarkozy was in 2010 een van de eersten die zijn nieuwe ambtsgenoot Desi Bouterse feliciteerde. Misschien daarom besloot Suriname in 2011 tot een ambassade in Frankrijk. Het hoopte daarmee een andere toegang tot Europa te openen dan die via Nederland. De eerste ambassade werd gehuurd. Al snel werd besloten dat een kooppand voordeliger was.

  Er werd een vrijstaand herenhuis van 650 vierkante meter met poort gevonden aan de Rue de Ranelagh 94, een rustige, vanaf de Seine schuin oplopende straat in het exclusieve zestiende arrondissement. Schuin er tegenover is de ambassade van Slowakije, ernaast een lagere school met veel kinderen van expats.

  Wie er gaat kijken, ziet aan niets dat het hier om een ambassade gaat; geen vlag, geen naambordje, en de telefoon wordt trouwens niet opgenomen. ‘Zodra de vergunningen zijn verleend, komt er een embleem’, zegt Naarendorp.

  Winston Jessurun van oppositiepartij DA91 vindt het een vreemde zaak. ‘Na vragen in het parlement is het aankoopbedrag al eens van 7- naar 6 miljoen euro bijgesteld. Ik vermoed dat voor het pand inderdaad nog niet is betaald.’

  Oppositieleider Chandrikapersad Santokhi (VHP) noemt de aanschaf van de ambassade ‘een teken van onbehoorlijk bestuur’.

  Een andere openstaande rekening is die aan Philip Nelson, makelaar van bedrijf T2i, die van Suriname een getekende zoekopdracht voor het pand aan de Rue de Ranelagh kreeg. Hij heeft zijn commissie van ongeveer 200 duizend euro niet ontvangen en wil een rechtszaak aanspannen. ‘Die man probeert er een slaatje uit te slaan’, zegt Naarendorp. ‘Maar ik ben niet als vastgoedspecialist naar Parijs gestuurd.


  Maak melding
 5. De hele aankoop van het pand riekt naar corruptie en amateurisme…

  Er is een zoekopdracht ondertekend en nu wil Suriname de commissie niet betalen….

  De makelaar probeert er geen slaatje uit te slaan, hij wil gewoon betaald worden voor zijn werk


  Maak melding
 6. Bij OW krijg je niets gedaan zonder eerst een vette tjuku te betalen. Doe je dat niet dan gaan ze je drukken en laten wachten tot je een ons weegt.
  O Wee je gebeente als je geen tjuku geeft!


  Maak melding
 7. he bhaja Asiskoemar Gajadien,

  e you domkop, kennelijk heb u voldoende ervaring met corruptie van de afgelopen jaren zodat u nu tijdig weet wanneer u voor corruptie moet vrezen?

  Hoepel toch op naar je fucking hindoeland


  Maak melding
 8. OUWE KOEK! wekelijks komt dat corruptieverhaal in het nieuws. Sinds 1980 is dit land 1 grote corrupte teringzooi waar nergens progressie gemaakt is.
  Het enige wat toegenomen is dat is het DIEFIJZER voor elk perceel, deur, raam en balkon.


  Maak melding
 9. Aziz Gayadien is naief. Wat nu op Openbare Werken gebeurt is precies hetzelfde wat de VHP deed, namelijk het zogenaamd houden van openbare aanbestedingen MET VOORKENNIS. Het probleem is kennelijk dat die graaiers te zijnerzijde er niet bij zijn.


  Maak melding
 10. @Paraman
  …dus het is nu de beurt van de NDP Om met voorkennis te graaien??!!!!
  Hahahaaaaa…bedoelde je baasje letterlijk “wij gaan het graaien beter aanpakken ‘.
  Hahahaaaaa…de ndp ,die is kampioen in het graaien!
  De ndp graait erop los als bezetenen!!


  Maak melding
 11. =Lackin de grootste leugenaar van buitenlandse zaken.Er is niets aan de hand en de kosten rijzen de pan uit.

  @Ray, je hebt groot gelijk en laten @Resto en @Apra maar duidelijk aangeven hoe de VHP corrupt was.

  =Elk intelligent persoon kan op zijn vingers tellen, lezen, zien en weten wat voor regering er is en hoeveel van hen schandalig en vooral ook CORRUPT zijn.


  Maak melding
 12. @RAY/IRA,

  Dit is de domste opmerking aller tijden

  Wie VHP/NF zegt: zegt wintie waai corruptie paai opo joe brokoe mek VHP/NF naai.

  Stelletje hypocrieten!


  Maak melding
 13. @Resto

  Praten we over de ndp dan denken we aan de illegale coup in ’80,decembermoorden ’82,Moiwana slachtingen,bouta amnestie,’
  pseudo’presidentje ‘ middels verraad,kogelbrief,
  de 3 musketiers Bouta ,Brunsie en Somo.
  Te veel tragische momenten en gebeurtenissen om op te noemen tijdens bouta ,sinds 1980 tot heden!
  O,ja,de meest gevaarlijkste criminelen worden ambassadeurs heden en kijk wie voor pseudo’presidentje’ speelt!!!
  DE MASSAMOOREDENAAR BOUTERSE!!!


  Maak melding
 14. @Resto, jou niveau van reageren zegt mij genoeg. Als je het heb over wintie waai (occupatie),kan niemand iets eraan doen.

  =Occupatie is en blijft illegaal.

  =Ik heb wel gemerkt zodra men het over Bouterse heeft, het erop lijkt alsof er een WINTI naar buiten komt bij sommigen en weten zij dan niet meer hoe dit te genezen is.


  Maak melding
 15. gajadien jij bent de man van die vuinisbelt te ornamibo die het woord voert jij bent de man die weer het woordt voert als het om corruptie gaat bij o.w.joe no e sjing!!!!!jullie minister ballesar ging het gevang in wegens corruptie de gehele vhp moest worden opgesloten niet alleen ballesar .de vhp heeft o.w altijd in handen gehad en het was een en al corruptie onderhands .
  jullie kunnen niet bij die suiker pot komen dus raken deze corrupte lieden in paniek …ze zijn jaloers dat ze ver verwijdert zijn van die suiker pot …op afstand proberen ze allerlei wegen te bewandelen om dicht bij die suiker pot te komen …paars moet die gasten geen schijn van kans geven .ding mang dies no habie verzadiging …zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .de vhp is er niet om suriname op te bouwen ze zijn er op die ministerie om zich te verrijken ten koste van de arme man …de vhp is en blijft een etnisch partij die uit kijkt naar regeer macht om eigen belangen voorop te stellen.op dit moment verliezen ze heel veel en dat maakt dat ze paniek voetbal spelen door allerlei scenarios te bedenken om ow in verlegenheid te brengen …no no ndp werkt in algemeen belang de ndp laat zien waar ons belasting geld naar toe gaat …fronters kunnen van leren …na gado mik ndp kong na machtie …de fronters met name vhp nps hebben hun tijd gehad wat hebben ze van gemaakt .
  wat paars in 2,5 heeft bereikt kan front zelfs niet in die 15 jaar bereiken …jullie zijn rijp voor de oppositie meer niet .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta go go


  Maak melding
 16. Als RESTO richting de Psychiater gaat is het aan te bevelen om zn mattie PERO mee te nbemen om zich met spoed te laten opnemen…….

  PERO: Na gado mik ndp kong na machtie: PERO sinds wanneer heeft Gado het op met veroordeelde drugsdealers,massamoordenaars,steeldieven , steeltuig, en gediplomeerde leugenaars?

  Bouta go go go to hell… and back……


  Maak melding
 17. Het pand in Parijs zou oorspronkelijk 5 miljoen euro kosten, plotseling moeten er volgens de Russische eigenaar voor gehandicapten faciliteiten en voor kinderen stopcontacten, die kind veilig zijn, aangebracht worden voor het ‘luttele’ bedrag van 1 miljoen euro extra. Het Surinaamse volk mag toch God dankbaar zijn dat Abrahams zich niet ermee bemoeit en de opdracht onderhands aan zijn familie gunt, want dan waren we pas echt in de aap gelogeerd. Als die amateuristische Rus, die er wel wat van weet (als we Naarendorp mogen geloven), echt wil leren hoe je als professional snel geld kan ‘maken’ dan moet hij bij Abrahams op les gaan. Hij moet er maar voor zorgen dat de ambassade snel open gaat zodat hij een visum voor Suriname kan aanvragen, na de lessen van Abrahams gevolgd te hebben, zijn in het vervolg 1 miljoen euro’s peanuts voor hem.


  Maak melding
 18. De partij van Bouterse, de NDP, heeft een hartgrondelijke hekel aan toepassing van de t Comptabiliteitswet. Ze weigeren steevast om aanbestedingen te houden en lappen alle regels aan hun laars. Ik, Plato, kan dat zeggen omdat het Bosje Regiem en tijdens de militaire dictatuur, men deze financiele regels met de voeten betrad. Het verschil met de Venetiaanperiode is dat er meer controle was en dat men min of meer huiveringwekkend was om de regels te overtreden.


  Maak melding
 19. Ira
  Elk intelligent persoon kan op zijn vingers tellen, lezen, zien en weten wat voor regering er is en hoeveel van hen schandalig en vooral ook CORRUPT zijn.

  Hoe dang kunnen ze dat zien en weten want er zijn nagenoeg geen intelligente personen in Suriname, dus zien ze niets en heren ze niets en voelen ze niets want met een klein beetje zijn ze al tevreden


  Maak melding
 20. HENKES: Je hebt weer niet goed opgelet.
  Het is niet de verkoper van het pand die eist dat er aanpassingen aan het Ambassade gebouw moet komen, maar de 16e arrondisement, de Gemeente waar het pand staat.

  Overigens krabbelt je Buza minister Lackin vandaag in de Ware tijd online terug op hetgeen hij maandag beweerde dat er niets aan de hand zou zijn.

  Het gebouw is niet gekocht er is nog geen definitieve koopcontract, en het gebouw heeft niet de status van Ambassade.

  Opnieuw is mijn stelling bevestigd dat de staatsdebielen is Suriname allemaal stuk voor stuk gediplomeerde en pathologische leugenaars zijn, die zich nationaal en Internationaal volstrekt belachelijk maken….


  Maak melding
 21. azie gajadien,,jij praat over de vroegere daden van corupsie en grote fraude die jij begaan hebt,en nu probeer jij de pres(ndp)de schuld te geven met jou uitspraken.
  vieze fronter azie,toen de pres bekend gemaakt had dat hij degene is geweest die opdracht gegeven heeft om het kenbaar te maken dat zelf ministers niet zomaar naar het buitenland mogen vertrekken,is dat ,als ongeloofwaardig bij jou overgekomen vandaar jou kleinzielig uitspraken,,move out hypocriet.


  Maak melding
 22. SRA de clini clown en analfabeet, als er iemand is die en corrupt is en een grootgraaier dan is het je pres wel, om maar niet te spreken over de rest van zijn criminele activiteiten.

  Dus SRA ga jij maar verder met het snuiven van je witte peoder en move the hell out samen met je pres.

  Overigens typisch dat je Pres wannabee de Unasur bijeenkomst in Peru heeft afgezegd, om zich terug te trekken in het verre binnenland voor een voodooritueel van een overleden Graman.

  Zou het kunnen zijn dat hij bang is opgepakt te worden door Interpol?

  Zijn maffiamaatjes in Venezuela en Equatoriaal Guinee bieden hem bescherming, maar van Peru weet ik het nog niet.

  Bouta ggo go go to…. hell and back…..


  Maak melding
 23. Kahal gajadien,
  Bohl
  Waar is de brug van 1NF (1975)in welke loods is ie opgeslagen en betalen wij nog de opstalkosten ?

  Waarom moet de bruggenbouwer partij (NDP) steeds de bruggen herbouwen die het front gebouwd heeft,

  Dus ja vandaar de onderhandse gunningen abrahams wil niet het paard van troje binnenhalenn
  Denk dat ondertussen de leden van de VHP wel de kop van sardjoe kunnen villen ,(de tweede grootste partij(qua zetels) moet het nu doen met droogbrood

  Komende week vuurwerk in het parlement gold agreement part two
  Karma is a bitch
  By the way ik ben GEEN paarse fan maar objectief


  Maak melding
 24. Gajadien schreeuwt moord en brand omdat zij niet meer de spil zijn op OW. Het verschil tussen gunnen zonder aanbesteding en het gunnen na aanbesteding met voorkennis is dat degene die het werk onderhands krijgt ook daadwerkelijk aan de slag gaat en goed werk aflevert.
  Deze regering is nog steeds bezig met het herstellen van de door jou party/combi aanbestede werken. Hoe harder je gaat schreeuwen des te duidelijker het wordt waarom er geschreeuwd wordt.
  pls. keep crying!


  Maak melding
 25. Who Cares, In Suriname op de t.v. verkondigde, Lackin of Naarendorp dat die Rus beweerde dat hij nog een paar aanpassingen moest plegen. Ik reageerde op die uitspraak. Het maakt overigens niets uit in wiens opdracht dat moet gebeuren, we weten allemaal dat het om een drogreden gaat.


  Maak melding
 26. Who Cares, jij hebt geen eerbied voor andere culturen, bij het afsluiten van de rouwperiode van de Granman spreek je denigrerend over een of ander voodooritueel, als men met Europese rituelen eer bewijst aan M. Tatcher tijdens haar begrafenis zal het, bij figuren als jij, niet in je opkomen om daar denigrerend over te praten, terwijl er in wezen geen verschil is tussen beide ceremonies .

  Ik ben geen aanhanger van Bouterse en ik had liever ook gezien dat hij geen president was geworden van Suriname, maar hij is geen wannabee president, hoe krom of scheef ook, hij is de president, weet jij ondanks je Engels klinkende nick name niet wat wannabee betekent? Toen je die term gebruikte dacht ik dat je het over Brunswijk had.


  Maak melding
 27. Donderdag 18 april 2013 om 23:29 uur, door henkes

  Who Cares, jij hebt geen eerbied voor andere culturen, bij het afsluiten van de rouwperiode van de Granman spreek je denigrerend over een of ander voodooritueel, als men met Europese rituelen eer bewijst aan M. Tatcher tijdens haar begrafenis zal het, bij figuren als jij, niet in je opkomen om daar denigrerend over te praten, terwijl er in wezen geen verschil is tussen beide ceremonies .

  Ik ben geen aanhanger van Bouterse en ik had liever ook gezien dat hij geen president was geworden van Suriname, maar hij is geen wannabee president, hoe krom of scheef ook, hij is de president, weet jij ondanks je Engels klinkende nick name niet wat wannabee betekent? Toen je die term gebruikte dacht ik dat je het over Brunswijk had.

  Henkes, you dont know how wrong you are….DDB moest ten koste van alles Pres worden van SU.


  Maak melding
 28. HENKES:Ik heb niets met rituelen ook niet die van Maggie de Ouwe heks Thatcher.
  Van mij hadden ze haar stoffelijk overschot in het openbaar mogen verbranden of in The River Thames mogen gooien.

  En ik weet heel goed wat wannabee betekent, en het is een hele toepasselijke benaming voor je pres.
  De rest van zijn titels die ik hem heb toebedeeld zijn je intussen wel bekend, maar wil het bij deze gelegenheid nog even herhalen:Veroordeelde Drugsdealer massamoordverdachte, gediplomeerde en pathologische leugenaar, en analfabeet, en pshychopaat.

  En ik begrijp dat het je pres is, want als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker……

  Respect is het gevolg van menselijke waardigheid en niet andersom.

  Henkes have a nice day……..


  Maak melding
 29. @Who cares

  God houdt van iedereen. Gelukkig is Who cares geen God en dat zal die nooit worden als die zo doorgaat.

  Suriname ofwel de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet….

  Allemaal boevenbende met stelletje domkoppen als aanhanger.

  Nou,ik ben voor geen een partij, behalve de mijne genaamd wan lobi.


  Maak melding
 30. En zo gaat dat precies, die mensen doen wat ze willen en luister je niet dan gaan ze dreigen.

  Er is helemaal geen controle op het werk wat die mensen doen, ze hebben een normale functie maar tegen over de gewone burger stellen ze zich op als de directeur.

  Wat ook belachelijk is dat als er een geval is dat je met een ambtenaar te maken hebt dan heb je ook echt met diegene te maken, kan je hem niet bereiken dan kan zijn of haar collega je niet helpen, wil je meer informatie omdat je het een en ander niet vertrouwd dan heb je pech want je moet echt bij diegene zijn.

  Hetzelfde geval speelt bij het Mileubeheer, die mensen bepalen welke perceel niet onderhouden is en als ze 2 telefoontjes krijgen ( misschien laten ze wel hun eigen mensen bellen om een klacht door te geven ) dan krijg je gelijk een aanmaning, bij geen reactie of what ever dan dreigen ze je dat zij het gaan schoonmaken en jij de rekening krijgt, wel het dubbele van de normale kosten. Ondertussen maken ze al een deal met een aannemer en spreken ze een mooie prijs af, deel ambtenaar en deel aannemer, de ene helpt de ander aan een klusje, de bedragen die ze vragen zijn ook niet mis en zijn in euro. Deze verhalen heb ik al zo vaak gehoord en er is niemand die er iets tegen doet.

  In nederland als een je boom in je eigen tuin wil omhakken moet je een vergunning aanvragen maar daar kappen ze maar wanneer en waar ze maar willen.

  Ik ben ook benieuwd hoe het gaat als er straatnamen gemaakt worden, kijken ze wel op wie zijn perceel er een straat wordt benoemd, hoe gaan ze om met bouwvergunningen? Mensen bouwen maar raak op andermans grond, die ambtenaren in Su zijn diep en diep triest en zelf denken ze dat ze heel veel voorstellen.

  Van mij mag deze regering oprotten en mag Santhoki het gaan proberen als president, hij is tenminste niet bang om in te grijpen. Het enige is dat hij 1 op 1 alles van nederlnad overneemt en dat is jammer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES