dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBuren open vuilstortplaats dreigen geduld te verliezen

Buren open vuilstortplaats dreigen geduld te verliezen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 apr – De tientallen buurtbewoners van de vuilstortplaats te Ornamibo, in Wanica, zijn het wachten op president Desiré Bouterse bijna zat. Een behoorlijke reactie op een petitie van bijna een maand terug, blijft maar uit. De mensen willen af van de overlast aan stank, vliegen en ziektekiemen. Intussen wordt ongestoord vuil aangevoerd, wat de irritatie nog sneller naar het kookpunt jaagt.

De buurtbewoners en hun actiecomité voelen zich tot het uiterste gedreven en getart. “Als men niet naar ons wil luisteren, zijn we genoodzaakt om mensen te laten voelen wat wij ervaren”, zegt woordvoerster Reshmi Bihariesingh tegenover de Ware Tijd. En dat laten voelen kan wel heel extreem gaan. Overwogen wordt onder andere om bergen vuil te storten op het Onafhankelijkheidsplein, dichtbij het kantoor van het staatshoofd.

Ook de tuin van minister Michel Blokland van Volksgezondheid geldt als mogelijk doelwit. Hoewel de groep uitsluitend een antwoord verwacht van Bouterse, is van deugdelijke feedback tot nog toe weinig gemerkt. Regelmatig bellen naar het staatshoofd leverde vrijwel niets op, behalve dan een snibbig “u weet toch dat er gewerkt wordt, dus houden jullie je rustig.” De mensen gaan er voorlopig vanuit dat alleen de president nog bereid te vinden is de jarenlange overlast te smoren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. gewoon korte metten maken…..en doen wat jullie van plan zijn. Je zult zien dat er dan meteen werk van de zaak gemaakt wordt. Stelletje ongeregeld!!


  Maak melding
 2. Wat ik niet begrijp, en misschien weet iemand dat.

  Was die stortplaats eerst of waren deze mensen eerst daar gaan wonen… Wie gaan nou naar een vuiltstortplaats wonen…. En als die mensen daar al gingen wonen, waarom is er daar een stortplaats gekomen. Heeft men al die tijd zitten te slapen….

  Ik zou nooit een kavel of huis naast een vuilstortplaats kopen namelijk.


  Maak melding
 3. Dit is jaren gaande en niemand doet wat,ik dacht echt dat deze regering zijn/haar tanden zou laten zien. Maar zij schijnen nu tandpijn te hebben met een behoorlijke bof als gevolg.


  Maak melding
 4. hij is onderweg. hij moest naar een begrafenis in drietabiki. verder: de huidige regering voelt geen verantwoordelijkheid voor het land, in zaken die aangegaan zijn door de vorige regering. eerder willen ze aangeven: het is de schuld van de vorige regering. waarvoor wilde je regeringsleider worden?


  Maak melding
 5. Zit het echt in de bedoeling dat de president van een land zich hiermee moet bemoeien. Daarom zijn is er een DC ondersteund door DR en RR leden.

  Dit probleem is al een deccennia gaande en men verwacht dat deze regering het binnen 1 dag oplost. Nee toch?


  Maak melding
 6. BROKOPONDO– Parlementariër Ronnie Asabina trekt aan de bel met betrekking tot babyvoeding in het district Brokopondo. De overheid subsidieert de babyvoeding in het district niet; de bewoners moet de volle pond betalen!

  ai boi,…die mama was vroeger een melkcentrale opzich, maar nu, soso probleem in DADA -Land 😉

  ga vooral de hele dag bezig zijn met haren uitstrijken, da.. krimpt 🙂 da ding vanzelf uit als een droge mope 🙂


  Maak melding
 7. PARAMAN: Hoe moet het nu?

  Ga je verhuizen of blijf je op je vuilstortplaats wonen?

  Misschien effe je pres bellen je bent zn achterban………


  Maak melding
 8. @ Srananman,
  Volkomen met je eens, maar als deze regering zich bezig kan houden met megaprojekten like: ambassades in Parijs en Berlijn; weg naar Brazilie; bruggen over de Corantijn en Marowijne rivier; fly over, etc. dan moet dit klein projekt ook uitvoerbaar zijn.
  @ Who Cares,
  Paranam reageert niet op dit soort berichten. Heb je hem zien reageren op de leugen van Minister Lackin over de ambassade in Parijs? De minister zegt “bori bori” en de ambassadeur zegt “losi losi.” De Ware Tijd en andere media hebben toch naar Parijs gebeld? De boel is gesloten. Wat zegt Winston nu: “The embassy is under construction.” (alla “In de nacht van 7 op 8 december zijn 15 man op de vlucht geschoten”).


  Maak melding
 9. Pasew was het maar area of interest. Dada laat het weer afweten. De ekte suri’s worden letterlijk als vuil behandeld. Vooral ndp blijven stemmen . hup hup bouta go go go


  Maak melding
 10. vhp ers jullie zijn een dood lopende weg aan het bewandelen …ornamibo na mie contring ornamibo is zover niet van boxel jullie bedrijven politiek …kijk wie de voorzitter is van deze aktie groep een vhper .
  oeng dring drisie e waktie oeng .
  jullie zijn niet goed bezig jullie drijven een wig maar je zal zien dat je niets bereikt .ze waren aan de macht deze zelfde vhp maar deden niets .
  bouta go go


  Maak melding
 11. Willi Wortel, arme paarse schaap. Wat heeft Bouta je beloofd ? Een broodje bakkeljauw of een zakje casave chips ? Jullie trash maken geen enkele indruk.


  Maak melding
 12. het is niet de bewoners het is de vhp die daar bezig is …het is een opgezette zaak paars zegt wij houden alles nou lettend in de gaten …brunswijk zou zeggen in de katen .hihihihi


  Maak melding
 13. Een brother jankie heeft dat perceel geruild met de frontregering en is dik voor beloond.Buurtbewoners sterkte met de stank, vliegen en ziektes.O ja…Baas gaat liever naar het binnenland voor frisse lucht.


  Maak melding
 14. @Buurman

  de stort werd in de tijd van Bosje als voorlopige oplossing bedacht.Maar is in de loop der jaren is het zo gebleven.Wel zou de eigenaar een ander perceel krijgen wat nog niet gebeurd is.


  Maak melding
 15. het storten van vuil is geen oplossing voor langere tijd .Suriname zou een electriciteitcentrale kunnen bouwen die het vuil verbrand en de energie die vrij komt gebruiken.
  nederland kent 13 avis avalverbrandingsinstallatie.s.Storten mag niet meer.Een jointventure met Nederlandse AVIS zou een definitieve oplossing zijn.In iedere wijk zouden een of meer milieustations kunnen geplaats worden.Zo zou een mooi land als Suriname mooi blijven.


  Maak melding
 16. @pasew

  toen ik een dagje naar de peuter school ging,zat ik in de vakantie vaak langs de rivier in Albina.En daar kwamen de vrouwen het vaat doen.Vaak met een kind in een draagdoek op de rug.Ik zat te ver om te horen wat het kind zei maar de djoeka vrouwen gooiden gewoon één van haar hangende borsten achterover naar het kind die ze op de rug droeg.Toen was er alleen maar rijst-en bananen meel als baby voeding voor de armen.Voor de wat bemiddelden Lactogen.


  Maak melding
 17. Leo Snel, Nederlanders gaan technologische kennis niet met een massa moordenaar delen. Kansloze missie ! En gelijk hebben ze, eerst moet Bouterse plaatsmaken voor een fatsoenlijke regering.


  Maak melding
 18. Ik kwam via Google op je web site en ik vindt je tekst erg interessant.
  Erg mooie blog layout! Hoe vaak post je per maand?


  Maak melding
 19. de vuil ophaal dienst moet gewoon het huis vuil voor de deur van het parlement dumpen en waar de hoge pieten wonen,dan komen ze gauw gauw in actie om maat regelen te treffen..

  maar dan collectief optreden..


  Maak melding
 20. Bij het parlement hebben ze een achter in/uitgang en bij hun woningen hebben velen van deze BEESTEB DiDiBrie en Co lijfwachten/rs.
  En wat het volk gebeurt interseert DiDiBrie en Co niet.
  Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding
 21. Gelijk actie ondernemen en gooi die Onafhankelijkplein maar vol troep, als jullie zo moeten leven en ze doen er niks aan dan moeten ze maar ervaren hoe het is voor jullie, misschien gaan ze het dan begrijpen.

  Als je een perceel hebt, zelf hard ervoor hebt gewerkt en hebt gekocht en je laat een paar bomen groeien dan gaat de regering wel kankeren van je moet het onderhouden, is overlast voor de buren en bla bla bla en anders pikken ze het in, en die vuilnis is nu geen overlast, de regering is net zo een puinhoop als die berg vuil, en voor beiden geldt weg ermee!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES