President Bouterse: ‘Ik zie hoe er verspild wordt’

127

PARAMARIBO, 16 apr – President Desiré Bouterse heeft zelf ‘op de rem getrapt’ wat betreft het uitgavenbeleid van de regering. Minister Adelien Wijnerman van Financiën deed weliswaar recent een beroep in de ministerraad om het zuiniger aan te doen. “Maar de opdracht komt van mij. Ik zie hoe er verspild wordt, zeker op de ministeries”, aldus Bouterse.

Maar ook op andere voorname plekken blijkt de publieke beurs flink te worden opengetrokken. “Dan praat ik over mijn eigen kabinet (het presidentieel bureau, red.), ik zie hoe er verspild wordt aan allerlei zaken. Je mag nooit verspillen, maar een beetje beter omgaan met publieke middelen. Ik heb daarom opdracht gegeven, pas op de plaats, rem voorlopig. Ik wil alleen de prioriteiten zien en ons sociaal contract moet veilig gesteld worden”, zegt Bouterse tegenover Apintie.

De voor dit jaar beloofde sociale voorzieningen of verbetering van die voorzieningen mag geen stagnatie ondervinden. “Daar is voldoende geld voor. Maar ik wil niet dat we geld hebben om te verbrassen, omdat we toevallig wat meevallertjes hebben”, aldus Bouterse. Het staatshoofd kondigde de voorzieningen zelf aan in zijn oudjaartoespraak. Intussen is adviesbureau KPMG aangetrokken om de contouren te ontwerpen voor een sociaal zekerheidsstelsel.

127 REACTIES

 1. Tja,..nu pas,.. begin eerst bij jezelf zeg ik,..vergoeding mevr. Bouterse stopzetten en de vergoeding aan die Meye,…die vliegtuig op kosten van de overheid weg doen


  Maak melding

 2. Er moet een hoop worden rechtgetrokken daar in dat land, want het tiert ook welig wat betreft corruptie etc. Het gaat om eigen belang je haggie goed regelen, tot aan 2015 toe en dan kan de volgende club beginnen, met de rotzooi.


  Maak melding

 3. “Intussen is adviesbureau KPMG aangetrokken om de contouren te ontwerpen voor een sociaal zekerheidsstelsel.”

  ————————————————————-

  Een sociaal zekerheidsstelsel in Suriname, geleid door een massamoordernaar en psychopaat?

  Dát is pas verspilling.

  BOUTA REGERING, DAT NA VERSPILLING REGERING


  Maak melding

 4. Bouterse is hypocriet. Eens kijken wie hij allemaal op de loonlijst heeft staan; Boerenveen, Herrenberg, Alibux, Inrid Bouterse, Dino Bouterse, Clif Limburg, Stevie Wonder Meye enz enz

  Alleen Errol Alibux is maandelijks goed voor 15.253 SRD !

  Het is gewoonweg schandalig wat deze regering aan het doen is. Precies dezelfde taferelen als in 1996; een kleine groep schurken, loyalisten van Bouterse worden fors beloond en de rest mag aan het gas en nu moeten de departementen bezuinigen. Hopelijk gaat het volk eindelijk inzien wie deze beesten zijn en wordt er in 2015 afgerekend met het NDP.

  Het begon al met het faciliteren van het teefje dat zich de “first lady” noemt en zelfs de ongeschoolde Clif Limburg krijgt een riant salaris.

  Nogmaals de oproep van Bouterse is hypocriet. Volgende stap is devaluatie van de SRD. De poen is op en er moet bijgedrukt worden.


  Maak melding

 5. Dit is toneel op laag niveau….hy laat de mensen weer horen wat ze willen horen zonder adequaat te handelen.
  Als hy serieus gaat handelen valt het kabinet…
  onschendbaar is niet voor eeuwig…de oranje leeuw wacht geduldig….


  Maak melding

 6. Vreselijk wat deze man ons aandoet. Zogenaamd roepen dat er sprake is van geldverspilling terwijl hij oogluikend toestaat dat de schatkist wordt leeggeplunderd.Bouterse is een top-hypocriet. Hij negeert het Parlement en hij beantwoord geen vragen van de oppositie, vooral als het staatsfinancien betreft.

  Echte krokodillentranen. Veels te doorzichtig.


  Maak melding

 7. Dus..hij zegt nu zelf ook…het geld is op
  de goudprijs daalt nu al flink…daar gaan de paarse luchtkastelen.

  broeders en zusters… wanneer begint de geldpers weer volop te draaien…de devaluatie is in aantocht.

  Oud President bush Senior zei het al…that way is VOODOO economics.


  Maak melding

 8. Een ambassade in Kazakhstan en Moldavië niet ondenkbaar …

  PARAMARIBO- Suriname versterkt de diplomatieke banden met Azië en Oost-Europa. Met Kazakhstan en Moldavië zijn nu formele diplomatieke betrekkingen aangeknoopt. De gezamenlijke communiqués werden getekend door Surinames permanente vertegenwoordiger bij de VN, ambassadeur Henry MacDonald en zijn collega’s Byrganym Aitimova en Vladimir Lupan van respectievelijk Kazakhstan en Moldavië.

  Deze handelingen moeten mede gezien worden tegen de achtergrond van het buitenlandbeleid van de regering om internationaal gezamenlijk op te trekken met VN-lidstaten die de aspiraties van de Verenigde Naties hoog in het banier voeren en de doelstellingen van de wereldorganisatie gezamenlijk wensen uit te dragen, zegt ambassadeur MacDonald.


  Maak melding

 9. @KOOS

  “…Suriname zoekt samenwerking bij VN-lidstaten die de aspiraties van de Verenigde Naties hoog in het banier voeren…”

  ———————————————————–

  Geldt dit ook voor kwesties inzake mensenrechten, tegengaan van corruptie en een transparant overheidsbeleid 🙂

  Overigens bedoelt Baas dat er van elke 1000 USD maar 850 USD naar hem gaat – de overige 150 USD wordt verspilt aan pogingen tot beleid en structurele aanpak van problemen;

  Wát een verspilling!


  Maak melding

 10. Eey DADA..ik geloof je op je woord mang!

  jij krijgt ze altijd op één lijn als jij een lijntje hebt opgesnoven, want da trap je op het gaspedaal en race jij naar het parlement om te “lijnen” met Jenny teneinde de kerstdeal uit-te-lijnen 🙂


  Maak melding

 11. Hij bedoeld dat hij zoveel foetoeboi’s in dienst heeft, dat hij het niet meer kan opbrengen, om ze te betalen.
  De rek is eruit! hij trekt het niet meer.
  Wat zielughhhhhhh…

  Je stelt geen bal voor bouta, al je matties heb je met geld omgekocht, je hele leven heb je mensen moeten betalen om iets voor je te doen…..
  We zullen zien hoeveel van die diehards over blijven, als je buidel de bodem heeft bereikt.

  Binnen een paar dagen zit je wss weer in je ‘privéjet’ op kosten van de staat, want je hebt geld nodig om die 400milj te betalen, effe een lading vervoeren!

  Aan alles komt een eind, ook aan die idioterie van jou bouta.

  Zielepoot!


  Maak melding

 12. waterkant opfleuren,..het plein “faceliften”,..zwerfers opbergen, etc ect, allemaal tbv een EU/ACP meeting was geen verspilling noh?

  daarbij, zelf niet aanwezig zijn maar simultaan een megafeest in Nickerie geven was geen verspilling noh?

  gratis busvervoer voor paars uit heinde en ver voor jou Ocer- kaboela is geen verspilling noh?

  Obiamang/Martelly uitnodigen was geen weggegooid geld noh?

  uit staatskas jou wederhelft huishoudgeld geven is geen verspilling noh?

  kadootjes aan studenten uitdelen op Cuba/USA kwam uit jou zak noh?

  en als Ramoutar gratis mag meevliegen da heeft Steve die kerosine “geplast” in die SLM noh 🙂


  Maak melding

 13. Bouta, hoe weet je überhaupt, hoeveel er wordt verspild?

  Waar zijn de jaarverslagen van Grassalco?
  Waar is het businessplan gebleven van de goudovereenkomst.
  Waar zijn de jaarverslagen van de centrale bank
  En het CBB?
  Wat heb je gedaan met de olie-opbrengsten, goudopbrengsten en hout-opbrengsten? En wat lees ik, je gaat padi importeren. Een grove schande,voor een land als suri, dat je padi moet importeren om je volk te voeden!!!
  Hoeveel leningen heb je tot nog toe afgesloten?
  Hoe hoog is de staatsschuld?

  In Jip en Janneke taal, wat zijn je inkomsten en wat zijn je uitgaven!
  In kleingeld, hoe ziet je huishoudboekje eruit!

  Je begint de mofinawangs klaar te stomen voor de zware teleurstelling vanwege niet ingeloste beloften:
  Niet genoeg (gratis)huizen,
  geen flyover,
  geen 4-baansweg,
  geen sociale zekerheid,
  geen goed infra,
  geen behoorlijke en betaalbare communicatie-technologie,
  geen goede scholing,
  geen goede gezondheidszorg,
  geen vermindering corruptie,
  geen inzicht in de gronduitgifte,
  geen goed criminaliteitsbeleid,
  geen strategie,
  geen visie.

  Maar………wel paarse bellen-blaasjes.


  Maak melding

 14. Geen enkele Surinaamse president is goed in de klooootenogen van deze economische vluchtelingen in diaspora. Blijf maar lekker gaar bakken daar waar je bent! Suriname zal er heus wel komen, ja zelfs ondanks jullie gejereminjeer!!!
  Niet dankzij, maar ondanks al deze verwensingen.


  Maak melding

 15. Esmerald,
  Begin alvast jou eigen jaarverslag op orde te brengen. Deze soort gasten hebben doorgaans geen oog voor hun eigen leed en verdriet!Zien die splinter en gaan schier voorbij aan de BALK in eigen oogkas!


  Maak melding

 16. DADA de Ingi-Sint!

  Paramaribo – Het salaris van het personeel op het kabinet van de president is met 50% verhoogd. Eind deze maand ontvangt het personeel deze aanpassing in de vorm van een 🙂 50% kabinetstoelage :). Dagblad Suriname berichtte vorige maand dat deze correctie op de bezoldiging in de maak was.


  Maak melding

 17. Toen bekend werd dat de overheid een rem zette op de uitgaven ontstond er een walgelijke soort van leedvermaak onder de anti-Suriname krachten onder aanvoering van Esmerald en GMAP en de meelopers Who cares,Henk Molenaar,Koos,Plato,enz. Het gedrag van deze mensen deed me denken aan de vroegere middeleeuwen. Het is duidelijk. Deze mensen hebben een humor probleem. Ze geven een andere inhoud aan humor om in de gunst te geraken bij de witte man die hen in feite als tweederangs landgenoten wegzetten. Deze personen likken zich naar boven en trappen het land Suriname naar beneden.Een grove leugen schuwen ze niet om instemming te krijgen van de witte man.Het liefst verkopen ze het land Suriname voor een paar Euro’s aan de Hollander.


  Maak melding

 18. De woordvoerder van President Bouterse, Clifton Limburg, verdient 10.247 SRD per maand. Dagblad Suriname heeft de loonstrookjes van Limburg en andere medewerkers van het kabinet Bouterse gepubliceerd.

  De presidentiële topadviseur Errol Alibux is maandelijks goed voor 15.253 SRD. Dagblad Suriname drukte de loonstrookjes af, omdat de burger recht heeft op informatie, zo meldt de krant op haar website. “De Surinaamse burger vormt geen uitzondering hierop. Dagblad Suriname heeft gemeend om op basis van het recht op informatie en voor de duidelijkheid de volledige uitdraai van de lonen die het personeel op het kabinet toucheert te publiceren.”


  Maak melding

 19. redimusus

  jullie doen nogsteeds paniek voetbal zoals pero jullie reeds vermeld heeft.
  de pres had al eerder aangegeven om zonder een goede perspectief niet naar het buitenland gevlogen mag worden”dus wat is jullie argumenten daarop”slap gebrabbel”.
  is er eentje die IRA als nickname heeft ,die zegt,jaarverslag”ira jij denkt zeker dat in su de mensen achterlijk en dom zijn,”blijf ons maar onderschatten,het zal een harde klap voor jou zijn als de realiteit tot jou door zal dringen.


  Maak melding

 20. Esmerald, ijzersterke lijst :)ben benieuwd welke paarse aanhanger dit kan weerleggen (zonder schelden)

  Paraman heeft last van pms. Gebruikelijk retoriek zonder onderbouwing. Een langspeelplaat vol met krassen.


  Maak melding

 21. Graai-adviseurs

  Donderdag 20 januari 2011

  Door Iwan Brave – We staan erbij en ze graaien openlijk ernaar. Dat is toch wel het tussentijdse gevoel dat ik heb bij het huidige regeerbeleid. Het eerste legale kabinet van Bouterse is nog maar vijf maanden aan het roer en wat vooral rinkelt, is de politieke kassa. Het neemt nu al platvloerse vormen aan. Zo heeft Bouterse per decreet besloten dat zijn First Lady een dikke 8.000 SRD mag ontvangen. En de ‘harde werkers’ op zijn kabinet krijgen een ‘kabinetstoelage’ van 50 procent op hun toch al riant honorarium. Wegens ‘overuren’.

  Dit is toch wel de heel wonderlijke omkering van ‘no pay no cure’. Er moet immers nog van alles bewezen en verwezenlijkt worden. Aan die vele overuren die sommigen daarom maken, twijfel ik niet. Maar als het echt zulke ‘nationalisten’ zijn, zoals ze beweren, waarom niet voor de helft? Waarom toucheert bijvoorbeeld een Jules Wijdenbosch 25.000 SRD als ‘adviseur’. Terwijl het volstrekt onduidelijk is waarover hij adviseert. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een ‘adviseur’ voor.

  Daarnaast is het verbijsterend hoe op allerlei topposities, zowel ambtelijk-bestuurlijk als parastataal, koppen rollen ten faveure van politieke loyalisten. Steeds onder het mom van: “In verband met gewijzigd inzicht van beleid”. Wat is er dan zo gewijzigd bij de burgerluchtvaartautoriteit CASAS of de Energie Bedrijven Suriname. De vraag vervat tevens het antwoord. Het gaat om megasalarissen en privileges, waarvan zelfs een verwende westerling smult. Zo ‘accommodeer’ je politieke vrienden. De gekoppensnelde moet het niet (altijd) persoonlijk opvatten; d’r kan maar één op die plek zitten. Dan liever één die uit je handen eet, in verband met eventuele toekomstige ‘wijziging van inzichten’. Staatsolie en Telesur komen nog aan de beurt.

  In Suriname worden pertinente leugens met pertinente leugens bestreden. Binnen het kamp van het Nieuw Front wordt stellig gejeremieerd dat er een ‘nieuwe ontwikkeling’ is ontstaan waarbij mensen op basis van hun ‘politieke gezindheid’ worden ontheven. Maar de voorgaande tien jaren zaten heel wat capabele mensen thuis of op een zijspoor, louter vanwege hun paarsgezindheid. Waar anders zouden al die huidige ‘politieke vrienden’ ineens vandaan komen? Het feit alleen al dat de huidige regering met grote betalingsproblemen kampt, heeft allemaal te maken met politieke voortrekkerij van de voormalige Frontregering. Veel huidige schuldeisers waren van plan de staat nog jaren te poffen, zolang ze maar verzekerd waren van opdrachten en (ver)gunningen. En nu weet men niet hoe snel ze alles uit het vat moeten halen. Immers; nieuwe vrienden, nieuwe voorrangsregels.

  Erop mediterend kom je tot de conclusie dat Suriname, als toch al klein capaciteitsarm land, steeds maar slechts de helft van haar menselijk kapitaal inzet, waardoor het sociaal-economisch sukkelen blijft. En Bouterse maakt op het ogenblijk niets van zijn grootste leugenachtige bewering waar: dat hij ‘president van alle Surinamers’ is. Ja, dat is-ie pas als het het hem goed uitkomt in zijn verdeel-en-heers-tactiek. Ongehoord zoals hij voormalig first lady Liesbeth Venetiaan een lokworst met terugwerkende kracht, van ruim een half miljoen SRD, heeft voorgehouden. Je reinste poging een andere immoreel medeplichtig te maken aan het gegraai. Een slecht advies van duurbetaalde ‘adviseurs’. Het zegt ook veel van jezelf zo’n advies au sérieus te nemen. Domheid of schaamteloosheid?

  Het moge duidelijk zijn. Het ‘nationale democratische’ kliekje heeft een creatieve manier bedacht hoe zo snel mogelijk met politieke ‘adviseurs’ alvast een lekker voorschot op zaken te nemen. Of beter gezegd: zekerheid. Want het is maar de vraag of de SRD aan het eind van de rit niet weer hyperventileert. Dan zit het voetvolk met de gebakken peren en hebben de grote jongens – en meiden – hun vele SRD allang omgezet in valuta of waardevaste goederen. Ik voorspel dat over niet al te lange tijd ‘adviseur’ een fout woord is. Maar vooralsnog de sleutel tot meegraaien.

  Iwan Brave


  Maak melding

 22. Een paar voorbeelden voor verspillingen:

  1) Ongeveer $ 9.000.000/jaar aan verlies op elektriciteits-levering aan goudmijnen.
  2) Ongeveer $ 250.000.000/ jaar aan niet ontvangen belastingen etc. op informeel gewonnen goud.
  3) Ongeveer $ 40.000.000/ jaar aan teveel te betalen rente op financiering goud deals. Door de dalende goudprijzen kan men nu voor 50% het aandeel inkopen.

  Tot slot: ruim $ 300.000.000/ jaar aan goud dat weg gespoeld wordt door ondoelmatige bedrijfsvoering, gebrek aan milieu handhaving etc.

  Er ligt een schone taak met betrekking tot het opdweilen van alle mogelijke verspillingen, verkwistingen etc.
  Het is echter onbegonnen werk er staat geen kraan open maar een waterval.

  SYMBOOL politiek.


  Maak melding

 23. Look who’s talking hahahaaai.Vhat about de idiotigheid van een ambasade in MOLdavie en Kazhagstan te willen/openen.Oeng jip mie a DiDuBrie dies de boeng na ing kop a zaka-zaka.En deze BEESTEN houden van kopen ,want Lafing(wat ik gister en vandaag behoorlijk heb gedaan)zei dat het beter is om een pand te kopen dan te huren.Wat wordt het in deze 2 GROOT nikszeggende landen.Want Su gaat met GROTE landen zaken doen Ned zou voor hen de lebas in Su een te klein land zijn om zaken mee te doen.@ pasew je bent weer top met je reactie klasse hoor.Lekker geinig.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 24. RobG,

  “Het liefst verkopen ze het land Suriname voor een paar Euro’s aan de Hollander”

  Voor 1 keer ben ik het met je eens ! Zou een zegen voor het land zijn.


  Maak melding

 25. De KPMG is de grootste MAFIA binnen de financiele instelling en daar gaat DDB mee in zee.
  MOOIE BOEL IS DAT, DAN WEET JE EXACT WAT ER GAAT GEBEUREN MET DE DECLARATIE VAN DE KPMG.
  HET ZIJN JONGENS MET SNELLE SPORT WAGENS.

  ZE ZIJN ZO RAP DAT JE ALLEEN HUN ACHTER WIEL KAN ZIEN.

  EERST NAVRAAG DOEN BIJ DE NEDERLANDSE FINANCIELE INSTELLINGEN.


  Maak melding

 26. Eey Glenny odi odi,

  neem nou deze Hoefdraad…..deze man kent de situatie in Su, heeft weet van het penible, en dan zou je denken,…ach man met iets minder salaris wil ik bijdragen om te helpen het land te tillen naar grotere hoogten, maar no mang!!!

  soso bigi bakru in Su…en bij regentijd mag het volk (ocer) genoegen nemen met todo-bere vangen op het ondergelopen erf 🙂


  Maak melding

 27. @Robg,

  Whahahahahaha, Sanggggg robby, gaan we nu op de zwart-wit-toer. Wat dacht je, de nps-troefkaart werkt niet meer, mss de zwart-witte toer.

  Robbedoes, ik ben niet zwart-wit opgevoed. Ik denk niet in kleur. Ben niet zo’n middeleeuws figuur als jij.

  Heeft geen effect, zoek maar een andere troef.

  Witjes zijn gek op suri-vrouwkes, wist ge dit niet, whahahahahahahahaha

  http://www.youtube.com/watch?v=j_n1m6vhu4Y


  Maak melding

 28. Toch blijft Paranam doorzeuren zonder enig schaamtegevoel voor zijn eigen paarse regering. Laat de president de namen noemen van de ministers die verspillen en die van de leden van zijn eigen (ka)bi-net.


  Maak melding

 29. @RobG, je schrijft:::::::
  Een grove leugen schuwen ze niet om instemming te krijgen van de witte man.Het liefst verkopen ze het land Suriname voor een paar Euro’s aan de Hollander.

  =Leer een keer nou dat wanneer men een zondebok zoekt NIET Nederland steeds de schuld geven.

  =Vandaag op de dag worden aera’s uitgegeven aan BLANKE (witte) canadezen die wel straks op eigen grond gebied mogen gaan bepalen wat er mag gebeuren. -Weet je wel wat er allemaal op het spel staat.

  =Wees een keer redelijk om niemand uit te schelden en goed te kijken wat deze regering allemaal doet.

  =Ik heb geen partij, maar deze regering is zo corrupt en schaamteloos dat je dit niet onder de tafel kan plaatsen.

  =Hoeveel criminelen regeren het land nou niet???

  =Bouterse is ook de persoon die haat gebracht heeft in het land en onder het volk. Dit is vanaf 1980 gebeurd door al het geen hij op de podium heeft staan roepen.


  Maak melding

 30. ESMERALD: Onze ROBG is net als de rest van de paarse schapen desperate, en slaat nu wild om zich heen. Helaas zonder resultaat.

  Ik lees dat gewauwel van dat mormel niet eens meer…


  Maak melding

 31. IRA doe geen moeite.
  Robg is niet meer te redden van de ondergang.
  Hij zit samen met de rest van het paars gepeupel op een zinkend schip alla Titaqnic…..

  Mijn advies aan ROBG: Neem nog even een retourtje Istanbul voor wat vermaak in de Turkse Haman met je Turkse snolletjes…..


  Maak melding

 32. @Paraman,

  “Begin alvast jou eigen jaarverslag op orde te brengen. Deze soort gasten hebben doorgaans geen oog voor hun eigen leed en verdriet!Zien die splinter en gaan schier voorbij aan de BALK in eigen oogkas!”

  Beste paraman,
  wij maken gebruik van het online huishoudboekje,
  http://www.afaspersonal.nl/?utm_source=Startpagina&utm_medium=cpc&utm_campaign=Startpagina_Consumenten

  Misschien kan bouta dit ook gebruiken.

  En als je doelt op dit land(het bekende appels/peren verhaal)…
  Als je het zo graag wilt weten, op Prinsjesdag wordt de ‘gouden’ koffer aan het publiek gepresenteerd.


  Maak melding

 33. Typies NDP, No Damned Progress mentaliteit, eerst kraken dan parasiteren van andermans arbeid, zweet en tranen. En die kraak in Parijs voor een amba mislukte en liep af op een sissertje. Eerst feesten dan gaan werken heeft nooit gewerkt in Suriname net als al die loze beloften van luchtkastelen van gekke lonnie.


  Maak melding

 34. Esmerald,jij moet je als hardcore en hardhorende NieuwFront-aanhanger schamen voor de vorige gouddeal van je grote voorbeelden uit de voerige Niewfront regering, waarbij IAM Gold maar 5% van de gedolven goud in geldwaarde aan Suriname hoefde af te dragen. De rest mogen zij meenemen naar Amerika en Canada. Zijn jullie deze grote blunder vergeten?
  Vertel dit door aan je hardleerse NieuwFront meelopers van wie geen spaan wordt heel gelaten. Suriname verdient nooit meer een NieuwFront regering te krijgen. Ze zijn het niet waard om het land te besturen.
  Het is toch een behoorlijke mijlpaal als de Republiek Suriname voor 30% meedoet in de nieuwe onderneming. Dit houdt in dat het land Suriname als mede-eigenaar, 30% van de netto opbrengst incasseert en dat IAM ook nog verplicht is om andere afdrachten te doen aan de staat Suriname. De voordelen voor de staat Suriname zullen oplopen tot zeker 50% van de opbrengsten. De verkregen inkomsten uit goud zullen voor een deel aangewend worden om de lening af te lossen. Did you know that?
  Ik word misselijk van de labiele doemdenkers van het NieuwFront die helemaal geen zelfvertrouwen uitstralen. Het zit hen niet in de genen. Het ergste is dat ze mensen proberen te besmetten met hun onzekere, labiele en onvolwassen gedrag. Suriname moet vooruit en Suriname gaat vooruit dankzij de NDP.


  Maak melding

 35. Die redimusus dansen graag naar de pijpen van Rutten. Deze mensen gunnen sranang het daglicht niet in de ogen. Massaal hebben ze sranang verlaten en nu komen ze vertellen wat wij moeten doen. No mus bemui ini tra sma tori. Ze likken alleen maar de hielen van granisma
  Venetiaan. De man die geen moer voor het land heeft gedaan of zoals ze dat hier zeggen Un fisi heri dei ma noti no yagi. Op een gegeven moment houd het op. Het land staat achter Bouterse en het wordt tijd dat jullie redimusus Esmeralda, Who Cares, Molenaar, Plasew en Koos dat ook gaan doen. Door jullie houding zetten jullie het land internationaal voor schut. Is nergens voor nodig. We moeten door de zure appel heen bijten, maar het komt goed.


  Maak melding

 36. Ik zal jullie eerlijk vertellen , ik WAS echt voor de NDP, eigenlijk meer voor Bouterse, ik vond het niet kunnen dat ze zoveel gingen ouwehoeren over hem terwijl er nog niks is bewezen en toen hij president werdt was ik blij maar nu zeg ik dat het tijd is voor een ander en dan bedoel ik geen Brunswijk maar Santhokie. Deze regering denkt alleen aan geld, dat is goed maar dan moeten ze ook aan het volk denken en niet alleen aan hun zelf.

  Ze maken deals met landen die nog slechter er aan toe zijn dan Suriname zelf, daar wordt je toch nooit beter van? Ja Turkije is een uitzondering maar de Turken gaan Suriname plunderen en leeg achterlaten, Nederland is ze ook liever kwijt dan rijk, en Bouterse leert er niet van , nee hij haalt ze binnen.

  De regering doet weinig als er anderen op je eigendomspercelen bouwt, ze doen weinig aan de criminaliteit, ze maken het niet makkelijker om Surinamers van overal van de wereld terug te laten keren maar geld uitgeven of laten verdwijnen kunnen ze wel.
  In plaats dat ze geld uitgeven om te investeren in de goudemijnen zelf dan is alles 100% voor Suriname en dan kan je het tegen de hoofdprijs verkopen, graag of niet is het dan maar nee hoor handjes over elkaar en 30% incasseren.


  Maak melding

 37. 1975:Het verheugd mij dat jij het licht heb gezien en tot inkeer bent gekomen.

  Welcome to the club: Liever ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

  Nu alleen Bigie kill nog, maar voor die verdwaalde schaap vrees ik het ergste, hij zal samne met de rest van het NDP gepeupel ten onder gaan in het Zinkend schip…..


  Maak melding

 38. BIGIE EDE KILL: Ik sta graag achter Bouterse, want als ik voor hem ga staan wordt ik voor je het weet in de rug, op de vlucht doodgeschoten.

  En zoals ze mij bij in het dorp plegen te zeggen: Liever een gek voor me, dan achter mij….

  BIGIE EDE KILL Have a nice day….


  Maak melding

 39. De president heeft alles onder controle. Die frontbeesten maken een heisa om niets. Laat deze regering haar werk doen en beoordeel pas in 2015. Sommigen van jullie zijn rijp om opgenomen te worden. Dag en nacht bivakeren ze op wk alleen om onze president belachelijk te maken. Het zijn net Hyena’s. Deze president is sociaal betrokken en hij gaat nog veel meer betekenen voor sranang. Redimusus gaan dit proces niet tegen kunnen houden. hup hup Bouta I LOVE SU


  Maak melding

 40. Ach Niks Rutte die heeft het te druk met het redden van zijn regering. Bouta en zijn aanhangers denken de hele dag aan Nederland. Afgelopen weekend nog 600.000 euro overhandigt aan Ballast Nedam onderdeel van BV Nederland. En NV Suriname is al weer een paar ton lichter, de hoofdschuldige zijn twee mans Abrahams.
  So Bouta walk the talk or boggelout


  Maak melding

 41. BIGIE EDE KILL: Zit je soms samen met ROBG aan de borrel, en misschien nog wat om door jullie neusgaten te halen??

  Zoek hulp nu…….het schip is zinkende naar voorbeeld van de Titanic….
  En hoe weet je wie dag en nacht op WKN zitten?
  Dat impliceert dat je er zelf ook dacht en nacht zit, anders het je het niet kunnen weten…

  Anyway no worries! Have a nice day…..


  Maak melding

 42. Bouterse de volgende keer mo0et je per ministerie een echte begroting maken, die door de betreffende ministers geaccordeerd wordt. Dat betekent dat elke minister zich aan zijn eigen begroting moet houden. En als er geen begroting is gaat het lijken op wintie waai, lantie paai


  Maak melding

 43. Thanks Who Cares, het heeft even geduurd maar gelukkig ben ik op mn bek gegaan! Liever iets te laat dan nooit.

  Ik ben gewoon eerlijk weet je.

  Deze regering laat van alles gebeuren bij verschillende kantoren, zoals bijvoorbeeld milieubeheer, om een voorbeeld te noemen, die mannen rijden in een auto van de staat, ze zien een perceel waarvan zij vinden dat het onderhouden moet worden, ok gelijk hebben ze maar aan de andere kant liever groen dan een gif fabriek in je woonomgeving toch? Ze krijgen 1 of 2 klachten en gaan beginnen de eigenaar te dreigen, ondertussen maken ze al een deal met een aannemer die ze kennen tegen een hoge prijs en zo verdiend hij/zij bij en de aannemer heeft altijd voldoende werk. En zo heb je in verschillende zaken hun ding, ik las toevallig een artikel uit feb 2013 over vervalsing van papieren enz over percelen vandaar dat ik dit als voorbeeld heb genomen.

  De regering doet er niks tegen, ze weten niet eens dat zulke dingen gebeuren, zij denken alleen aan het grote geld. Regering boef, ambtenaar boef!


  Maak melding

 44. Redimusu Who Cares het gaat erom wat de surinaamse bevolking wil. Wat jij wil is niet interessant. Je gedraagt je als een getergde beest. Dit gedrag van jullie Front roedeldieren zijn we wel gewend. Dus ga rustig op je ballen zitten en kijk naar de ontwikkelingen van sranang. Ook jij gaat hiervan profiteren als je met vakantie komt.


  Maak melding

 45. Wat een idioot noh?die ddb
  weet je wat Bouterse,begin 1.alle pastoors die een ambtenarensalaris vragen te zeggen dat ze dat niet zullen krijgen.
  2.die toeslag aan die duivel meye terugdraaien.
  3.topsalaris van directeur azp ook terugdraaien?

  Je moet een grote ezel zijn om BEWUST TE VERBRASSEN,en je vrienden als adviseur van de president benoemen,en daarna op een rem trappen?


  Maak melding

 46. BIGIE EDE KILL: De bevolking in elk geval het grootste deel is Drugsdealer en massamoordverdachte DDB spuugzat.

  Het is niet het volk die DDB gekozen heeft maar de overlopers in het parlement, dus niks geen wil van de Surinaamse bevolking, dat is iets wat jij in je Bigie ede geprent hebt gekregen, omdat die kronkels in je harses niet zelfstandig kunnen denken.

  En ik heb nieuws voor je: Zolang Massamoordenaar en veroordeelde drugsdealer het voor het zeggen heeft in Sur. zet ik uit principe geen voet aan land.
  En als dat nou 1 jr. of 50 jaar duurt het zij zo.

  Ik heb nog tientallen landen op mn verlanglijst staan waar ik vakantie wil houden, dus voorlopig kan ik nog vooruit….

  Have a nice day Bigie Ede kill en blijf van die borrels en het zilverpapier af, want je spekt daarmee alleen de kas van SAB en de al vette bakrekening van DDB de drugsdealer en zn handlangers…….


  Maak melding

 47. Who Cares, aldus de drollenvanger van de Front regering. Je zwetst maar wat ether in. Met die nsb mentaliteit van je ben je niet eens welkom in Suriname. Blijf vooral weg, we kunnen je missen als kiespijn.

  Je predikt voor rechtvaardigheid en democratie, op z’n zou je dan de verkiezingsuitslag in Suriname ook kunnen respecteren. Jij hebt maar 1 missie en dat is onze president beschadigen, niet wetende dat je met je vendetta ook het land beschadigd. Wat bezielt je in vredesnaam ?

  Have a nice day en ga vooral opzoek naar een goede therapeut of nog beter laat je opnemen, want je kan zeker hulp gebruiken. En dit advies geld ook voor die andere Redimusus.


  Maak melding

 48. Nouw nouw mensen wees eens eerlijk tegen jezelf hebben wij dit wel in 30 20 10 jaaren tijdt wel meegemaakt dat er nu tenminste overaal water en electrieciteit komt dat er toch zoveel weegen geasfalteert worden dat van de schoolen ook toch meer huizen dan toen geef eerlijk toe welke regeering ooit zelfs op meneer belfort die zn best doet samen met de heer tjielipse en colega,s de mens is ontevreeden wilt altijdt meer en dat kan ook maar niet in 1 keer alle kleine dngetjes loopen huilen en schelden toen vene er was gebeurde niks en je hoorde niemandt bevolking stil mensen die ook vinden dat er verbrast wordt laat zien wat jullie gedaan hebben toen jullie aan de macht waaren NPS VHP WAAR IS TOEN geld aan uit gegeven ofwaar is het gebleefen met deze regeerng verbrast mischien maar er gebuert wat jullie hebben toen verbrast maar er gebeurde niks en dan van mensen met vandaag de hoogste woordt en in welk partij zie je de meeste bevolkings groepen SU wilt en heeft geen paartijen meer nodig met 1 soort bevolkings groep nu NDP DAT HEEFT PRPBEEREN EEN PAAR DAT OOK MAAR SCHIJNHEILIG ALLEEN VOOR MACHT MAAR DE suries hebben jullie door maar ja doe je best mischien 2015 als volk slaapt sterkte doei doei


  Maak melding

 49. Het sociaal contract moet veilig gesteld worden door deze moordenaar, terwijl zijn bankrekening en die van zijn zoon Dino sky high zijn d.m.v. het bestelen van het Surinaamse volk, wat een grappenmaker deze Bouterse.


  Maak melding

 50. Bigie Kill,

  Laat je kleine kill nakijken op syfilis, HIV, Hepatitis B, Gonorroe en chlamydia, want op basis van de rotzooi die je op dit forum schrijft maak ik op dat je iets onder de leden hebt. Ga naar de dokter! Snel!!!


  Maak melding

 51. BIFA:Ik denk dat nadat onze BIGIE EDE KILL langs SOA poli is geweest, zich moet spoeden naar de GGZ voor geestelijke gezondheidszorg, want zn grootste probleem zit in de kronkels in zn hoofd.

  Hij verwijst anderen naar een therapeut maar als er iemand een therapeut nodig heeft is hij het wel.

  Mijn diagnose is dat hij lijdt aan het syndroom van Asperger.


  Maak melding

 52. Bifa, de rattenvanger van Hamelen meldt zich ook aan de deur. Je medische kennis zal mij een worst wezen. De zoveelste die de Front propaganda de ether inlult. Het heeft weinig wol, sterker het is een teken van onmacht. Je leest het goed, jij en je zgn politieke correcte vriendjes hebben geen invloed op de politieke klimaat in suriname, hooguit een beetje onvrede uiten op wkn. Als of in Paramaribo daarvan schrikt. Die rebellen rol is je gegund hoor, maar voor mij ben je een Front pannekoek zonder enige betekenis. Je bent een echte internet held ! Te laf om in paramaribo de echte discussie te voeren. Dus krab nog maar eens aan je ballen. Welterusten Pipo de Clown


  Maak melding

 53. Bifa je billenmaat Who Cares meldt zich ook aan de poort. Een soa check voor jullie beiden zou geen overbodige luxe zijn. Who Cares begint ook vreemde trekjes te vertonen. Waarschijnlijk staat zijn go olo in de fik. Begin alvast maar te blussen.


  Maak melding

 54. Bigie kill,

  ‘Je medische kennis zal mij een worst wezen,’ schrijf je noh.

  Maar daar heb ik het nu juist over: je worst. Daar zit een medisch probleem, het kan niet anders met zoveel rotzooi die je schrijft.

  En aan mijn ballen krabben doe ik niet hoor. Dat doet mijn vrouw!! Lekker jonge!!!


  Maak melding

 55. Als ik had gezegd dat de regering Bouterse ons geld over de balk smijt, dan was ik door een paar paarse @$$holes hier op het forum uitgemaakt voor Redi Musu. Ik vraag me daarom af of, nu Bouterse het zelf gezegd heeft, hij ook een Redi Musu is.


  Maak melding

 56. BIGIE EDE KILL: Ook de medische kennis die jij denkt te hebben om mensen door te verwijzen naar een therapeut zou mij een hele grote worst wezen.

  Ik heb liever dat jij het zegt dan een BIG geregistreerde medicus of hulpverlener.

  En ook jij heb niets maar dan ook niets in te brengen in de politieke arena in te brengen in Surimaribo, en ik wil er niets en dan ook niets mee te maken hebben, want ik doe nog aan poppenkast noch begeef in mij onder drugsdealers massamoordenaars, gediplomeerde leugenaars, grootgraaiers en analfabeten.
  En ze doen niet aan politiek het zijn staatsdebielen, jij incluis.

  Ik begrijp je frustraties die je hebt, dat je met lede ogen moet toezien dat je op de Titanic zit en langzaam maar zeker de diepte in verdwijnt, en geen reddingsboei of sloep te bekennen is…..

  You R goiing down……..Vaarwel see you in hell….. alhoewel…
  Ook daar aan de poort zal jij je DDB en zijn 40 struikrovers weggehoont worden, en er zal geen Stevie Wonder Meye te bekennen zijn om jullie te redden…..

  Have a nice day en tot nooit in het land van ooit…….


  Maak melding

 57. Henkes,

  Dat is een heel goeie!!

  Paars smijdt geld over de balk. Dat zeggen wij niet. Maar Dada Bouta himself. Oh, wat goed van jou Henkes. Ik kom niet meer bij. Hier kunnen de paarse paupers echt niet om heen.


  Maak melding

 58. BIFA:Onze BIGIE EDE KILL heeft niet alleen het syndroom van Asperger, maar ook een chronische vorm van een persoonlijkheidsstoornis.

  Dit soort lui kunnen alleen gedijen in een omgeving waar ze een “BAAS” hebben opm richting te geven aan hun denken en hun functioneren.

  Ik geloof dat in het Surinaams ze dat bedoelen met BAKRA BASSIE, de slavernij is allang afgelopen maar ze hebben nodig iemand die richting geeft aan hun leven en hun toekomst bepaald.

  Het zijn dit soort makke lammetjes en schapen die achter DDB en zijn 40 rovers aanlopen.
  Figuren met een zieligheidsfactor 10 en een IQ van +- 48.
  Ik heb met ze te doen….


  Maak melding

 59. Who cares,

  ‘Ik heb met ze te doen….’schrijf je o.a. over Bigie Kill.

  Ik ook. Maar als ze dom lopen te lullen geef ik ze toch een verbale opdonder hoor. Zielig of niet.


  Maak melding

 60. BIFA en gelijk heb je ik kan het af en toe ook niet laten.

  De oorsprong van zijn probleem ligt overigens hoogstwaarschijnlijk in zijn jeugd…


  Maak melding

 61. Bifi jij een verbale opdonder geven ? Je bedoeld zeker als je holmaat Who Cares voor je gebukt staat. Jullie boelers leven onder de hypnose van Opa Venetiaan.
  Het staat gekerft in jullie koppen, IK BEN EEN LANDVERRADER. Jullie beroepskampeerders van wkn hebben geen poot om op te staan. Beetje filosoferen thats it. Suriname wordt bestuurd door Bouterse minstens tot 2015. Knoop dit goed tussen je oorschelpen.


  Maak melding

 62. Bifa, je kan beter je naam veranderen in Bifi. Heee wacht even, verrek dat is het probleem: je bifi worst. Misschien kan je vrouw aan je worst krabben ipv je ballen. Hopelijk kom je dan tot andere inzichten.


  Maak melding

 63. RobG.

  Het maakt mij niet uit welke regering goed of fout gedaan heeft. Ik hoop van harte dat men succesvol zal zijn echter ik weet dat de kans op succes met de dag geringer wordt.

  Uw vergelijking tussen de oude en de nieuwe goud deal is niet eerlijk en correct.

  1) Gedurende de periode dat Front haar deal maakte was de goudprijs al sinds 1983 $ 300 tot $ 500/troy ounce. Tijdens de onderhandelingen van de BA regering was de goudprijs tussen $ 1.300 tot $ 1.884/troy ounce. Het is dan makkelijk afspraken maken over een groter aandeel voor de staat.
  2) U stelt dat er nu 50% in Suriname blijft en vergelijkt dat met 5% uit de front deal. Zelfs minister Hok heeft duidelijk gemaakt dat in de Front deal 42% in Suriname blijft. Ofwel voor de extra 8% waarover u spreekt wordt wel heel erg veel betaald.

  De oude deel bestaat uit:
  a) 5% aandeel. een aandeel waar niet voor betaald is (gratis/ voor niets).
  b) 7% royalty’s.
  c) 36% Winst belasting .
  Het regelen van de winstbelasting is een super deal geweest aangezien elders de mijnbouwondernemingen de winst via belasting paradijzen (oa Nederland) exporteren en elders nemen en de bronlanden geen winst belasting gunnen. Zie wat Suralco doet met het bauxiet Verlies in Suriname is Winst in Trinidad Tobago.
  Suriname heeft in een tijd dat het niets had, goud laag geprijsd was, zonder zelf een cent uit te geven een wereld deal gemaakt.

  Het huidige deal:
  a) 30% aandeel. hiervan is 5% het gratis aandeel van de Front regering. Voor de resterende 25% wordt ongeveer $ 200.000.000 betaald ofwel 50% van alle nog noodzakelijke investeringen. De oude investeringen zijn afgeschreven en als afschrijving over geboekt naar Canada.
  IAM Gold verkrijgt eigenlijk zonder nieuwe inbreng 70% van de aandelen, Suriname moet $ 200.000.000 investeren.
  Front had voor een uitbreiding van het aandeel tot 25% of wel 20% nieuwe aandelen een bedrag van $ 100.000.000 moeten betalen. Wat is beter 20% voor $ 100.000.000 of 25% voor $ 200.000.000?
  b) 6% royalty’s. Er is afgezien van de slimme deal van Front waarin de royalties met stijgende goudprijzen zouden toenemen.
  c) Winst belasting 36%. Hier lift de regering BA mee met de oude deal.

  U becijferd dat op basis van deze deal 50% in Suriname blijft. Echter er wordt vergeten dat:

  a) Suriname aan IAMgold elektriciteit moet leveren voor een prijs van $ 0,11/kilowattuur. Het vervelende is dat het opwekken en transporteren $ 0,13 kost, waardoor er jaarlijks een oplopend verlies genomen wordt van ongeveer $ 9.000.000 voor beide deals waarvan pakweg $ 4.000.000 ten gunste van IAM Gold verloren wordt. Kadootje van Suriname aan IAMGold.
  b) Over de financiering rente betaald moet worden en bijgeschreven tot dat IAM Gold besluit dividend uit te betalen. Over ongeveer 5 jaar zal incl. de rentes die Suriname moet betalen (BB+ rating) de investering in IAM Gold en elektriciteitsopwekking toegenomen zijn tot $ 400.000.000. Hierdoor zal er te zijner tijd jaarlijks $ 40.000.000 aan rente betaald moeten worden.
  c) Middels de area’s of interest heel veel onderhandelingsruimte weg gegeven is (kadootje van Suriname aan IAM Gold en allerlei onbekende belanghebbenden).

  Een andere benadering.
  Er zijn meerdere breakeven analyses gemeld rond om deze discussie. Minister Hok heeft in de DNA zelfs gezegd dat indien de goudprijs tot 1/3 terug zou vallen ($ 500/troy ounce) bij een rente van 9% het breakevenpunt bereikt zou worden. Gelukkig leidt Hok geen onderneming want hij zou failliet zijn zonder het te weten. De productiekosten zijn hoger dan $ 500/ troy ounce. Ofwel elke geproduceerde troy ounce zou verlies op leveren. Ik hoop dat een dergelijke uitspraak van de verantwoordelijke minister weinig vertrouwen in boezemt.

  Een meer betrouwbare analyse zegt dat het breakeven punt bij $ 1.075 ligt (dan zou het dividend dus gelijk zijn aan de rente). Dat kan kloppen indien men uit gaat van een investering van $ 200.000.000 echter deze investering is substantieel hoger (rente en elektriciteitsopwekking) en de rente voor BB+ rating is 20% hoger dan de rente waar men mee rekent (geen 9 maar 11%). Het Breakevenpunt licht dus aanzienlijk hoger.

  Het Breakeven punt komt helaas al aardig in beeld omdat heden ten dage de goudprijs sterk op haar retour is en onder $ 1.400.000 terecht gekomen is.

  Indien men in 2010 de voorliggende deal van Front omarmd had had men nu 25% van de aandelen, een goed elektriciteitsdeal en $ 100.000.000 over voor andere belangrijke dingen, een betere royalty’s deal, lagere rente kosten. Ofwel Suriname betaalt extreem veel voor 5% meer aandeel. Door de extra hoge kosten nemen de inkomsten sterk af.

  Door de besluiteloosheid heeft men op het hoogste punt va de markt zaken gedaan. DAT is nooit voordelig voor de koper.

  Een goed markt beginsel is koop nooit op de top van de markt. Wereldwijd verlaten alle investeerders het Goud en Suriname stapt in. RobG dat is niet slim maar oliedom. Het verlies van Suriname is de winst van IAM Gold en Surgold.


  Maak melding

 64. BIGIE KILL: mag ik raden?
  Abra Broki?
  Eenoudergezin?
  Opgevoed door oma of tante?
  7-even baantje geregeld door de NDP?
  klust na aanmelding om 7uu v.m.vanaf 8.00u vm. ergens anders bij?
  Domeingrond geregeld door partijleden NDP?
  Of volkwoning gereld op Hannaslust?

  Ik weet genoeg. kom terug met enigzins aangepaste diagnose….


  Maak melding

 65. Who Cares, mi gado je glazenbol vertoont kuren. Je hebt bepaalde vooroordelen over NDP stemmers en god mag weten waar je het vandaan hebt gehaald. Hoe noemen ze dat bij jullie “over 1 kam scheren toch” ? Volgens mij heb jij niet eens je Mulo afgemaakt anders kom je niet tot dergelijke inzichten. Je bent voor mij geen partij. Jullie Front animals hebben alleen vooroordelen en maar met het vingertje wijzen. Sorry maar ik ga bijna over mijn nek. rest my case


  Maak melding

 66. BIGIE KILL: Ik heb geen glazen bol, dat noemt men psychologie en mensenkennis.

  En waar ik vandaan kom bestaan er geen Mulo scholen, dat is old school.

  Ik begrijp dat de waarheid hard en keihard bij je binnenkomt, maar ik hou je een spiegel voor……

  En wie is jullie?


  Maak melding

 67. who cers ik heb je meerdere keren gezegd dat je een echte redimusu bent die geen thuis haven heeft .je valt tussen wal en schip …die ollanders zijn moe van je en wij willen jou soort niet in su je bent staten loos je no habie tangpe …joe tangpe na koemakoisie mie mang .
  die ollanders willen geen buitenlanders in hun midden ..je neemt het voor ze op maar ze laten jou vallen als een baksteen .rutte e mik oeng ka dape .je bent dom en lult dom jij niet alleen dat hele kliekje die van rutte afhankelijk is al die redimusus ze hebben geen keus …wiens brood men eet diens woord men spreekt jullie moeten wel .na kouroe e mik oeng tak lauw lauw sanie frustratie ,stress werkloosheid uitkering beneden bezuinigingen ,criminaliteit ,zo kan men door gaan .
  jullie zijn niet beter dan in suriname staat als een paal boven water …de rollen zijn omgekeerd .


  Maak melding

 68. PERO: Ik geloof het allemaal wel, je roept maar wat je wil.
  Maar wat als een paal boven water staat dat je DDB een drugsbarron, massamoordverdachte is grootgraaier en landjepikker.

  En jij bent een maffiamaatje dieDDB zn kont met grote gretige en gulzige halen lik, nadat hij je een broodje bakkeljauw heeft toegeworpen.

  Bouta go go go to hell…. and back!


  Maak melding

 69. PERO: Waar was je trouwens op 25 maart j.l. en je mattie SRA, want ik zie net op beelden van Opsporing verzocht dat er weer een oude bejaarde vrouwtjes zijn beroofd, en inbraken zijn gepleegd door mensen die op jou lijken.

  Was je op je flatje in de Bijlmer, en kan je dat bewijzen? Ik denk het niet…


  Maak melding

 70. @pero,…ach je kan schreeuwen wat je wilt,..wij, zoals je ons noemt “redimusus” zullen altijd kritiek leveren op het verspillend beleid van deze regering.
  Het is toch belachelijk dat jij het accepteert dat jou en alle Surinamers belastingcenten zo vermorst wordt door wanbeleid.
  Ballast Nedam krijgt zomaar tonnen geld door een blunder van Abrahams,..maar hij blijft gewoon minister.


  Maak melding

 71. Pero, waar haal jij de wijsheid vandaan dat mensen als Who cares en surinam patriot om maar eens twee te noemen, niet gaccepteerd zouden worden door de ollanders, het is trouwens nederlanders, zij gebruiken hun gezonde verstand en zien heel goed wat er goed gaat in Su, en hoeven D.D.B. niet in zijn hol te kruipen, in de ijdele hoop er beter van te worden, zoals jij en Bigie Kill die alleen maar lopen te dwalen met een paarse waas voor jullie ogen, ondertussen allerlei onzin uitkramend, ingeprent door jullie baas


  Maak melding

 72. Verspilling!
  Wat is dat voor iets, verspilling?
  Nooit van gehoord want zoals het in Suriname toegaat is verspilling niets anders dan:
  Arbeidstijd dus productiviteit verminderen (meer vrije dagen)
  Vele tien- honderd duizenden SRD uitgeven aan iets zonder een meetbaar resultaat (Dominee Meye, de vele adviseurs, de vele aannemers die vriend zijn van….., first lady van Suriname die een gigantisch bedrag krijgt zonder daar iets voor te doen nauw ja dan de pres tevreden houden etc)
  Vele benoemingen die geen efficiënte arbeid leveren c.q. nagenoeg geen arbeid leveren
  Gouddeals zo goedkoop mogelijk aangaan
  Multinationals goedkope energie leveren terwijl het volk dit wordt onthouden.
  Zo kun je doorgaan maar dan zou het verspilling van energie zijn want niemand luistert naar hetgeen je aangeeft.


  Maak melding

 73. who cers ik heb je meerdere malen gezegd …joe na so so boto jij kan su niet in je kan alleen maar negatief brullen over su je hebt geen moer joe na so so boto dat durf ik pero te beweren …a kouroe e nak joe rutte e nak joe en wie weet zit je bij de voetsel banken .als ik in de bijlmer ben prima maar ik zeg jij bent een niets nut .
  je deugt niet in su in su ga je geen uitkering krijgen joe au abie foe nakie wroko .en ik zie mensen als jou niet in de zon gaan werken .who cers het is geen grootspraak maar velen van die redimusus als jou kunnen niet werken ze bluffen ze zijn waardeloos wang fiets bantie srif oeng no habie laatstaan wang fiets voe fiets in a kouroe …mijn enige antwoord aan jou is rutte au mik oeng ka dape .
  bouta go go


  Maak melding

 74. hans wie ben jij ..ben jij ook van die pedopartij .
  hans de wereld is klein geworden hoor .
  er is internet en wij krijgen alles te zien in su wat bij jullie gebeurt .in su zagen wij die surinaamse vrouw en die ollander die dat kindertehuis had en de man die de kinderen had misbruikt en ontkende .flik het niet in mijn land jullie .hier willen wij ook geen pedopartij hou die troep bij jou prins en koningin geen homohuwelijk in su ..bij jullie in olland kennen ze geen normen en waarden .schaam je om een pedopartij te hebben schaam je om kinderen te willen leren dat ze homos moeten respecteren en dat ze kinderen mogen adopteren .jullie respekteren je karremans die 8000 moslims de dood heeft in gejaagd terwijl ze onder bescherming van die ollanders stonden .hij kan goed piano spelen daar is hij goed voor .zie wat jullie hebben gedaan in indonesie verkrachters zijn jullie kindermisbruikers ..niet 8000km grote bek hebben .
  kijk naar die voetsel banken van jullie en die ellende die rutte voor jullie over heeft .het uitbuiten van de buitenlanders dat doen jullie .rawagedeh 1947 die bloedbad zit bij de indonesiers nog vers in het geheugen ..ineens is het verjaard moordenaars zijn deze bleek scheten ..onthoud een ding bouterse is en zal nog altijd de sterke man zijn in suriname .zolang bouterse aan de macht is reken maar zal su zijn trots hebben .jullie dachten bouterse de les voor te lezen maar dat kan met die redimusus en die fronters .graag zouden die ollanders die ambassade in su willen openen maar goed dat bouterse laat zien wie het voor het zeggen heeft .
  die nollandse vlag is verleden tijd is su sinterklaas is verleden tijd hans jou mensen in olland pinaren ..een rijk land en toch zoveel armoe …rutte probeert het te ontkennen maar het tegen deel bewijst dat er heel veel voetselbanken zijn .hoeveel mensen zijn er in de schulden in olland ..slijm die nep surinamers niet dat je het zogenaamd voor ze opneemt je bent een judas hans .een buitenlander in olland is een nederlander als hij wat goed doet …maar als het iets slecht is dan is het een buitenlander met nederlandse paspoort jullie zijn huichelaars .die redimusus kan je bedonderen maar een surinamer ziet je als schijt .laat die redimusus met de nederlandse vlag wapperen voor jou koningin .
  wij vlaggen voor onze president .de nederlandse gevangenissen zitten vol met pedofielen doe daar wat aan hans smeerlappen zijn deze beesten .ga rustig in je bejaarde tehuis je oude dag slijten hans wie weet heb jij nog zoveel op je geweten als het over de joden gaat die hebben geleden onder de nsbers .hoevelen lopen nog vrij rond en olland komt vertellen het is verjaard .indonesie ook verjaard als het om suriname gaat mag pas na 60 jaar de boeken open over die staats greep .wie bepaald wat er gebeurt is dat olland …hihihihi de slager die zijn eigen vlees keurt .zoveel ellende hebben deze gasten veroorzaakt om er voordeel uit te trekken en tot op heden denken ze dat ze nog heer en meester zijn ..niet in su niet in indonesie is over .
  er waait een andere wint in su .deze beesten konden nog geen eens een brug over de suriname rivier voor suriname bouwen en probeerden een oude brug aan de front regering bte verkopen voor een gulden toen .schaam jullie ollander en front .kijk die smalle wegen die ze hebben gemaakt al die eeuwen en zij bouden mooie brede wegen met bruggen voor zich en hun kolonie was maar pikken en weg wezen .die redimusus verlagen hun eigen voor jou hans niet het surinaamse volk …kruimels geven aan die kolonie is er niet meer .als het aan front en olland lag waren tot op heden die twee grote belangrijke bruggen er niet die het vaste land moest verbinden .nog steeds die veerboten tot 00 uur en dan tot de volgende ochtend zes uur weer .commewijne is dankzij die bruggen in bloei geldt ook voor die andere districten richting coronie wageningen .
  jullie hebben toch ook je held michiel de ruyter die zoveel ellende heeft veroorzaakt en toch de hemel wordt ingeprezen ….hands go draai salto samen nanga ding redimusu .ze zijn de echte kontlikkers van die bleek scheet die zijn eigen mensen uitbuit .ik laat jullie allemaal over aan rutte en niet te vergeten die kou .
  a kouroe e broko ding mars .


  Maak melding

 75. Aan alle Surinamers:
  Persoonsverheerlijking in de politiek hebben ons altijd verdeeld gehouden.Als voorbeelden zijn Pengel,Lachmon,Soemita en nu Bouta,Lonnie en Somo.
  Laten we de resultaten positief evalueren in naam van Suriname en zijn ontwikkelingen.
  Hartelijk dank voor uw medewerking.


  Maak melding

 76. Hey Bigi Kill,

  Zie je nou dat er iets mis is met je is. Je lulpraat raakt namelijk kant noch wal, iets wat overigens gewoon is voor Paarse paupers als jij.

  Vraagje: wat is er nou zo groot aan jou. Je achterlijkheid? Ja, dat zal het wel zijn.


  Maak melding

 77. @Bifa

  Heerlijk om te lezen hoe een hypocriete gristenhond als jij verbaal wordt afgemaakt door Bigie Kill. Jij en het kleutertje “Who cares” zijn de meest lachwekkende idioten die ik ooit op dit forum ben tegengekomen. Ik heb jullie nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen en ik denk niet dat het er ooit nog van zal komen. Blijf vooral je pedofiele gristelijke hondensekte bezoeken en de ranzige hondenbrokjes gulzig naar binnen werken. Hetzelfde geldt natuurlijke voor de nogal zwakzinnige Who Cares. Wat een debiel!!!!!!


  Maak melding

 78. Kopje Thee,

  Je moeder!! Je weet wel. En voor geestelijke gezondheidszorg moet je de GGZ bellen. Dat lukt wel toch? Of ben je na je tirade ergens in blijven hangen?


  Maak melding

 79. Bedankt Excellentie Pres DDB.
  Een heel goede opmerking en voornemen van U.
  Uitstekende maatregel van U.
  Het belangrijkste is dat U het sociaal contract gesloten met het volk niet ben vergeten.
  Mijn hart komt eruit van blij schap, omdat het te maken heeft met Algemeen belang.
  Alleen door algemeen belangen te behartigen zal U voorwaarts maken, maar met slijmballen die naar eigen, familie en vrienden belangen streven + alleen om posities etc. te bereiken zijn struikel blokken op de weg die opgeruimd dienen te worden.


  Maak melding

 80. perodat is nu precies de reactie waardoor Surinamers in het algmeen op beoordeelt worden, heel veel lawaai, heel veel woorden, met alleen maar ongefundeerd geschreeuw, meestal voortkomend uit een zware gefrustreerdheid, kom ze regelmatig tegen in de kroeg, de no havens, kankerend op alles wat maar wit is en wat ze gedaan hebben of dat nu uit het verleden is of in het heden, maar intussen wel een uitkering van de sociale dienst van de witten incasseren, de hele dag een beetje rondhangen
  bij de Toko en mij klagen hoe slecht ze het hebben. Veel lawaai en weinig wol.
  Gelukkig lopen er ook veel Surinamers rond die gewoon hun werk doen en die een positieve instelling hebben waar je op een normale manier mee kunt praten en die niet alles proberen te overschreeuwen, maar daar hoor jij beslist niet bij, schreeuwlelijk


  Maak melding

 81. Bouterse schreeuwt moord en brand dat er verspild wordt, maar hij is zelf begonnen met de verspilling. Bouterse heeft zich omringd met een cultuur, geestelijk en juridisch adviseur. Deze benoemingen zijn volstrekt ondoelmatig en onrechtmatig. Het ministerie van Onderwijs REEDS voldoende kader in hun vwb cultuur en een geestelijk adviseur is een prive-aangelegenheid en hoort absoluut niet binnen een regeringsbeleid. Daarnaast is een juridisch adviseur ook niet nodig omdat er al een ministerie van Binnenlandse zaken is die juristen in huis heeft.
  Bouterse heeft dus gewoon enkele politieke vrienden aan een baan bij de overheid geholpen. Is dat geen verspilling?????


  Maak melding

 82. Toonbeeld van verspilling de Surinaamse ambassade in Parijs die na 3 jaar nog steeds niet officieel is geopend die 5 miljoen euro heeft gekost en waar een compleet diplomatentean dus uit hun neus lopen te vreten:

  Ze stikken in hun eigen leugens……

  Surinaamse ambassade zou “nog niet officieel geopend zijn…….”

  Officiele opening was op 24 oktober 2011….

  Zie bericht op Waterkant:

  PARAMARIBO, 24 okt 2011 – Vandaag vindt de opening plaats van de Surinaamse ambassade in Parijs, Frankrijk. Muziek, culturele presentaties en seminars moeten het moment omlijsten. Uiteraard ontbreekt de receptie niet. “Niet alleen formele recepties, maar we willen ook tegen de wereld zeggen: we willen business doen”, zegt ambassadeur Harvey Naarendorp.

  PARIJS – Het pas aangekochte gebouw van de Surinaamse ambassade in Parijs is niet open voor het publiek. Dat heeft ambassadeur Harvey Naarendorp dinsdag gezegd tegen de Ware Tijd (dWT).

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken verklaarde maandag in reactie op een eerdere publicatie van dWT dat die berichtgeving niet juist was. “De ambassade is niet gesloten en het personeel is in place” luidde de reactie van de bewindsman maandag.

  Naarendorp zei dinsdag echter dat er niets aan de hand is en dat er van een “mug een olifant” gemaakt wordt. Toch geeft hij aan, in tegenstelling tot de minister, dat de ambassade nog niet open is voor het publiek. Er moeten nog diverse voorzieningen in het gebouw getroffen worden, bijvoorbeeld in verband met de brandveiligheid, aldus Naarendorp.

  Uit reacties van de buren blijkt dat er niet veel gebeurt bij het ambassadegebouw. Ze wisten niet dat ze de Surinaamse ambassade als buur hebben. Dat komt ook omdat er geen vlag te zien is. Naarendorp zegt dat er bewust tot nu toe geen Surinaamse vlag en wapen aan het gebouw zijn aangebracht. Dat gebeurt als de officiële opening van het gebouw plaatsvindt.

  Wat heeft Naarendorp dat de afgelopen 2 jaar in Parijs gedaan als de ambassade niet in gebruik is?????

  Wat een gekloot, gelieg gedraaid en verspilling van miljoenen euro’s.

  Wellicht kan Bouterse persoonlijk polshoogte nemen in Parijs…. Maar dan wordt hij opgepakt……

  Pffffff

  .


  Maak melding

 83. A ha ha ha ha ha……..men ziet de splinter in andermans ogen wel maar de balk in de zijne niet?????????

  Ben u als president doofstom als het gaat om:
  Zelfverrijking van uw vrienden en uzelf?

  Hangen we nu de big brother uit?

  Bouterse, ik daag je uit, doe het, bewijs het, kom op, laat zien wat u van uw beloftes waar heb gemaakt en wat u zult waarmaken.

  Geheel NIETS, die 30% gouddeal?
  De enige die hiervan beter wordt is Bouterse en zijn vrienden. De enige die op het moment in Suriname wint is corruptie. Heb je vrienden die kennissen van Bouta zijn, hoera…… je krijgt alles voor elkaar…

  Maar beste president: uw beloofde toch corruptie met wortel en tal te bestrijden?

  Wat heb u tot nu toe bestreden en hoe gaat u dat doen?

  U draait toch zelf iedereen een loer aan?

  Kom, geef antwoorden!


  Maak melding

 84. BIFA: Kopje Thee is BIGIE EDE KILL himself.
  Hij duirft ons niet meer aan onder zn eigen nick, want hij weet dat de vloer met hem word aangeveegd.

  Ik hoop nu dat hij ons advies ter harte neemt en hulp zoekt, alhoewel ik vrees dat hij niet meer te redden is……


  Maak melding

 85. Who cares,

  BIFA: Kopje Thee is BIGIE EDE KILL himself. Hij duirft ons niet meer aan onder zn eigen nick, want hij weet dat de vloer met hem word aangeveegd

  Dat klopt helemaal. Daarom heb ik vandaag een nieuw schoonmaakmiddel gekocht, speciaal voor hem: Bigi Kill cleaner speciaal.


  Maak melding

 86. Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM, zegt aan Starnieuws dat een van de toestellen waarmee de regio aangedaan wordt, een groot onderhoudsbeurt moest ondergaan. Hierdoor is het schema in de war geraakt.

  Dit is wat men noemt verspilling ten top. Je kunt toch zoiets als plannen niet onderkennen.
  Een afspraak hebben waar je 4 uur naartoe moet rijden met je auto (er is geen ander vervoer te huur wegens geldgebrek) is bekend en dan ga je jou auto toch niet op dezelfde dag van de afspraak naar de garage brengen voor een grote beurt of wel soms?
  Hoe dom ben je dan.
  Op het niveau van leidinggevende bij de SLM heb je, om te slagen, de IQ nodig van een halve gare en een stel goede politieke figuren.
  Dan zegt Bouterse “verspilling moet worden voorkomen” terwijl dit onder (sorry) en in zijn neus plaats vindt.


  Maak melding

 87. linglong-tong En waar ter wereld draait de economie op smeergeld, steekpenningen en vriendjespolitiek ! Wie iets wil doen vindt een middel, wie niets wil doen een excuus.longtong! voordat jij! met je vieze wratten neus in andermans zaken steken,kijk eerst naar de koude omgeving van je!!
  De hele z.g.n semi-overheid is sowieso een grote roversbende… reisjes, declaraties, hoge salarissen en regelingen. Zie alleen maar alle voorbeeden van woningbouw corporatie en onderwijsgroepen. Komt puur door gebrekkige controle op de z.g.n semi-overheids instanties.
  Maar ook de gewone overheid kan er wat van. Door het mooie budgetterings systeem wordt er heel erg veel geld weggegooid of verrijkt met zich maar op een manier om volgende jaar maar weer hetzelfde budget te ontvangen.. De totale schade van de financiële criminaliteit in Nederland is niet bekend, wel zijn er bij verschillende fraudes schattingen gemaakt. Faillissementsfraude, 1.7 miljard euro. Verzekeringsfraude, 900 miljoen. Beleggingsfraude, 750 miljoen. Acquisitie, 500 miljoen euro. Dat is opgeteld haast vier miljard euro, een fraude van ruim tien miljoen euro per dag. Nog steeds wordt slechts een klein percentage van de fraudezaken door de politie opgepakt, terwijl het over veel slachtoffers gaat. Wat kunnen slachtoffers doen, als justitie niets doet?


  Maak melding

 88. GEEN PANIEK OM DALENDE GOUDPRIJS….

  Yeah right… Lees en huiver

  PAMARIBO – Paniek over de gedaalde goudprijs is niet nodig. Waakzaamheid is wel geboden. Dat vindt ex-minister Gregory Rusland. Ook parlementariër Henk Ramnandanlal maakt zich geen zorgen. ‘’Al zou de goudprijs tot 500 US dalen dan is het nog steeds winstgevend voor Suriname”, zegt hij.

  De scherpe val van de goudprijs komt enkele dagen nadat De Nationale Assemblee de goudovereenkomst met Iamgold goedkeurde. Dinsdag lag de prijs op 1.367 US dollar per troy ounce, terwijl die vorig week nog boven de 1.500 US dollars lag.

  Rusland vindt dat paniek niet nodig is. “De samenleving moet weten dat als wij een besluit hebben genomen om een bepaald traject in te gaan wij niet snel in paniek moeten geraken. Ik heb altijd gezegd dat het volk duidelijk moet weten dat als wij meer risico’s nemen dat er ook een kans is dat jouw geld verloren gaat”, reageert hij nuchter op de ontwikkelingen in het buitenland.

  Volgens Ramnanandlal zijn alle factoren die geleid hebben tot stijging van de goudprijs in de afgelopen jaren nog steeds aanwezig. De aanleiding voor de dalende prijs heeft volgens hem te maken met de aanhoudende economische crisis, geluiden van oorlog in Azië en schrik in de VS na een terreuraanslag.


  Maak melding

 89. In het land der blinden is bouta koning!

  Opmerkelijk nieuws:

  “Binnen enkele dagen SRD 263 miljoen aan afwijkingsresoluties OW.”

  De regering van Suriname heeft ruim SRD 263 miljoen aan afwijkingsresoluties geslagen ten behoeve van het ministerie van Openbare Werken (OW) binnen enkele dagen.

  De meeste afwijkingsresoluties zijn geslagen op 10 en 11 februari 2013. Twee zijn gemaakt op 9 januari 2013.

  Onder andere VHP-parlementariër Mahinder Jogi timmert al een tijdje aan de weg over de vermeende onderhandse gunningen die plaatsvinden op OW. Jogi somde onlangs op dat dit ministerie al ruim US$ 100 miljoen aan werken onderhands heeft gegund, zonder het houden van een openbare aanbesteding dus.
  etc. etc.

  bron:http://www.suriname.nu/101/dagbladsuriname.html

  tsja,…………….


  Maak melding

 90. @Soenario
  Beste LIEVE lege hoofd Soenario,

  Faillissementsfraude,Verzekeringsfraude,hypotheekfraude….. heb u enig idee hoeveel van jullie soorten ermee te maken hebben?

  Surinamers hebben net als in Suriname, ook in Nederland criminele netwerken. Ik MOET daarom al niets van jullie volk hebben. Jullie lege hoofden dachten vroeger dat je in Nederland alles kon maken hé? Jullie hebben de blanken doen inzien dat jullie geen knip voor de neus waard zijn. Geen wonder dat er op het laatst een rassenhaat ontstaat.

  Ook in Nederland maakt het kennelijk niets uit qua educatie, want jullie diploma’s stellen ook al niets voor. Want zelf in NEderland afgestudeerden van Surinaams origine blijven criminelen, blijven minder dan de blanke Nederlander, ja OOk voor mij. Van advocaten tot accountant, kortom: IK MOET JULLIE AL NIET!


  Maak melding

 91. President Bouterse: ‘Ik zie hoe er verspild wordt’
  —-
  Je ZIET maar je kijkt niet!
  Iedereen ZIET ook dat je niets doet en oogluikend toekijkt hoe er GEROOFD en GEPLUNDERD wordt!
  Je durft niet in te grijpen, teveel (eigen) belangen op het spel!


  Maak melding

 92. @@@hans jij als witte man zegt het zelf je bent de man van de bar …ik kom niet in bar terecht is niet mijn thiushaven …op het velt is mijn thuis haven werken productief bezig zijn ..ik neem het je niet kwalijk dat je in discussie gaat met alcoholisten als jou soort .
  ik ga het nog eens voor jou herhalen …ik generaliseer niet maar velen van jou soort zijn kinder misbruikers .
  in jullie ogen zijn surinamers bolletjes slikkers maar ik wil dan een bolletje slikker zijn in plaats een pedofiel .hoe is het mogelijk dat er een pedopartij bestaat in een land wat jullie beschaaft noemen .
  jullie gaan olland uit om kinderen in arme landen te misbruiken …openen kinder tehuizen en doen smerige dingen met kinderen .zoveel hebben jullie gedaan met anderen en jullie willen het alleen maar hebben hoe goed jullie zijn …de waarheid mag niet naar boven komen alleen hoe goed olland is he hans …als iemand over het verleden praat mag niet …sinterklaas moeten jullie in olland houden …jullie hebben niets voor suriname gedaan totaal niet ..het einge wat deze gasten deden was lakens komen uitdelen aan de vhp en de ndp en een oude verroeste brug aan su verkopen voor een gulden en vene lachman moest die brug zelf naar su zien te brengen .hans breng die brug naar de smelterij wij hebben het niet nodig althans paars heeft het niet nodig …front is een andere koek die geen trots heeft hans …een surinamer heeft een grote mond je hebt gelijk hans …kan ik niet van die redimusus die in olland zitten zeggen ..ze hebben te slikken wat rutte voor schrijft .whoceres en consorten staan aan jou kans ze kunnen niet anders hihihihihih ze moeten ja knikken anders zwaait er wat hans .hans zeg ze dat ze een baan moeten gaan zoeken anders gaan jullie meer belasting betalen en komen er meer voetsel banken meer criminaliteit .je huigelt ze dat ze even ollander zijn omdat je ze veven nodig hebt om een eenheid te vormen tegen pero ….wij weten het ze zijn zwak begaaft en zitten economisch aan de grond dus ze hebben je nodig terwijl jij zelf hans een uitschot pedo bent hihihihi
  bouta …strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang ….hans ik lever niet een grote bijdrage voor mijn land het is een bescheiden bijdrage maar ben niet afhankelijk van wie dan ook .nog van bouterse maar hij bouterse is de man die suriname waardiheid geeft en hij is de man die olland bewijst dat wij ze niet nodig hebben als wat front deed .verder wil ik jou hans verduidelijken …hier komen er geen homo huwelijken en pedo partijen die smeerlapperij hoort in olland …hans neem die redimusus met de ollandse vlag om de koningin te verwelkomen …pero is met de surinaamse vlag zijn president te verwelkomen in 2015
  bouta kraktie mie mang .

  oja hans groed karremans voor mij ze moeten hem berechten .

  ook die zogenaamde held van jullie kroon die drugs held die vrij is gesproken hihihihi allemaal nederlandse helden .
  bouta go go


  Maak melding

 93. De MOORDENAAR bouta zegt dat hij ziet hoe verspild wordt…WELjaaaaa….je kan alvast met de luxe ambassade gebouw beginnen in Frankrijk waar jij 1 van je medeplichtige aan het verschuilen bent voor het surinaamse volk!!Dan nog de vele onnodige familiereizen de zogenaamde zakenreizen die jij en je bendeleden aan het maken bent en dat ook wekelijks en ook de familoie reizen van je criminele zoon inbegrepen natuurlijk!


  Maak melding

 94. ddb zelf is één grote blok ellende die zich moet opruimen en dumpen op de alegemene vuil stort plaats ornamibo en een buldozer over heen,laat de asgieren maar komen..

  pas dan heb je enig ruimte om te ordenen..


  Maak melding

 95. Pres gaat onnodige uitgaven afschaffen! DWT18 april
  Hij wil (lettelijk) af van de volgende rommel:
  – het ongelimiteerd kopen van luxe goederen, voeding en alcoholische dranken op werkplekken
  – er mag geen black en blue label meer gedronken worden onder werktijd
  – er mag ook niet meer uitgebreid gegeten worden op de werkplek
  Dit zijn de nieuwste bezuinigingsmaatregelen van Pres terwijl hij op 3 tabbetje zit voor een ceremonie die 1000.000 srd kost.
  Dit is geen grap!


  Maak melding

 96. ik zie een heleboel domme niet doordachte reacties hier ben je nederlander en woon je in nederland let op je eigen politiek en kijk naar de fraude die hun doen weet je niks van een ander land maar neem je klakkeloos aan wat de media je zegt reageer dan niet je lijkt veel slimmer met gesloten mond is een tip voor de lip voor leeghoofden en ook voor de mensen die denken dat ze iets weten maar alles uit boeken halen en nooit zelf in het land zijn om alles mee te maken want de dag dat jij je voet in suriname zet zal alles fout voor je lopen en dat komt mede door alles wat je over het land gezegd hebt positief of negatief dat hangt van jou af


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.