Conflict vakbond gevangenispersoneel en minister erger

16

PARAMARIBO, 15 apr – Het conflict tussen minister Edward Belfort en de bond van penitentiaire ambtenaren loopt steeds meer uit de hand. De aanpak van de voorzitter van de vakbond, Gustaaf Gallant, werkt als een olievlek. Hoewel de politiek pogingen ondernam strafmaatregelen tegen de vakbondsleider te verminderen, is het conflict intenser dan ooit.

De vakbond laat zich inmiddels ook niet onbetuigd. Rebellerende leden die een alternatief bestuur in elkaar hadden gezet, zijn geroyeerd. Opmerkelijk is dat de ‘rebellen’ zich geneigd toonden de zijde van de minister te kiezen. Bepaald niet in het voordeel van Belfort is dat de meerderheid van het personeel achter Gallant lijkt te staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de rebellen nu zijn geroyeerd uit de vakbond. Belfort kwam intussen terug op afspraken.

Via een soort compromis op aandringen van onder meer zijn politieke baas, Ronnie Brunswijk, waren sancties tegen Gallant ingetrokken. Toch is de vakbondsleider gestraft, wat intussen als een lont in het kruitvat uitwerkte. Ronald Hooghart, voorzitter van ambtenarenvakcentrale CLO, heeft al om het ontslag geroepen van Belfort. President Desiré Bouterse zal niet meteen geneigd zijn toe te geven, vanwege de ‘successen’ nu bij de misdaadbestrijding. Maar hoe lang is de druk nog op de ketel te houden?

16 REACTIES

 1. Misschien is het een idee om de de tenuitvoerlegging van de straf los te koppelen van de opsporing en aanhouding.
  Een nieuwe formatie gevolgd door een reorganisatie.


  Maak melding

 2. President Desiré Bouterse zal niet meteen geneigd zijn toe te geven, vanwege de ‘successen’ nu bij de misdaadbestrijding. Maar hoe lang is de druk nog op de ketel te houden?

  en waarom moet Belfort ontslagen worden,is het vanwege die konflict of spelen er negatieve invloeden van buiten ons regio nog een gelangrijke rol in het justitieele apparaat.


  Maak melding

 3. Hij is al door de VP onder druk gezet. Brunswijk zal de President tot ingrijpen dwingen als het te lang duur.
  Hij heeft is al 1x door het stof gegaan, dus de volgende keer komt er ook aan.


  Maak melding

 4. Belfort MMMMOET vervangen worden ja,want die kerel is even ontaktisch als Ronny Bruiswijk,DiDiBrie,minister Lagging,vp Arme-ali en ga zo maar door,steeds weer de grote broek aantrekken om direkt daarna te merken dat je geen 2(toe)letter notie,notie,notie niks waard bent.
  Hun manier van praten boeit niet en die onnnnbeleefde houding en onbeleefd gedrag wekt heel erg veel irritaties op.Ze weten niet wat ’t volgende inhoud/ betekent:Met de hoed in de hand komt men in het ganser land.Nanga srafie en respect hebben voor klein of groot bereik je veel.Hooghart je hoort niet in dit nest thuis.DiDiBrie gaat niet naar je luisteren. DiDiBie had je nodig om de NPS te helpen brekenmmaar je bent anders geen factor van betekenis.Hooghart je praat over de rancune van PRESIDENT VENETIAAN maar jij hebt je als zodanig opgesteld now vo loekoe sang na a rendement gie joe.Hoe noem jij Hooghart dat gedrag van Domme Bellie?Sang en soema atie bita now.Ik hoop dat jij hooghart nu door heeft dat DiDiBrie keba nanga joe.Hoe voel je je nu hooghart om nu samen met Snijders op te trekken ?Voor de verkiezing zat je in ’t program Suriname vandaag met je rug naar Snijders gekeerd en sang joe zaka gie Snijders no bing mals.Hoogie thank you en tjek ding nloeng matie foe joe now ding lee dagoe.Trouwens dat gebouw van de ambasade in Frenkrijk was gekocht door Su riep Lagging toch(zie weer het aantrekken van de grote broek)Wat blijkt nu het personeel kon het pand afgelopen donderdag niet binnen kon betreden.En dit ding kennen we nog in de periode van Wijdenbosch;geval ambasade in America na so a san be tapoe vaak.Dang was er geen water/lichtnota was niet betaald en ga zo maar door.Daar gaan we weer de geschiedenis zal wel weer mooi over jullie scrijven hoor DiDiBrie. Haai baja DiDiBrie en Co.Oeng go leer takie nanga trawang.Leer hoe je met de mens praat en omgaat dan kunnen jullie terug komen.Dondong Dias.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 5. Surinaamse ambassade is in Parijs uit onderkomen gezet door eigenaar – Geschil tussen Suriname en eigenaar pand over aankoopbedrag
  inNieuws, Surinaams

  De Surinaamse ambassade in Parijs is gelopen afdonderdag uit het pand gezet door de eigenaar van het gebouw. Een ingewijde van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt vandaag, maandag 15 april 2013, in de Ware Tijd, dat personeelsleden van de ambassade verrast waren toen zij constateerden dat de sloten op de deur waren verwisseld en ze geen toegang meer hadden tot het gebouw

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken was, aldus de krant, niet bereikbaar voor een reactie.

  De uitsluiting is het gevolg van een maandenlang geschil tussen Suriname en de pandeigenaar over het koopbedrag, aldus de correspondent van de Ware Tijd in Nederland, Eric Mahabier. De regering heeft op een bankrekeningnummer in Luxemburg een bedrag van ruim vijf miljoen euro gestort voor de aankoop van het pand in Parijs aan de Rue Du Ranelagh 94. De eigenaar zou Suriname echter een rekening van ruim 400.000 euro aan bijkomende kosten hebben gepresenteerd. De regering is het daar niet mee eens en draalde met de betaling van dit bedrag, dat intussen is opgelopen naar circa één miljoen euro.

  De eigenaar van het pand zou Suriname de afgelopen maanden onder druk hebben gezet om over de brug te komen. Als pressie mocht het personeel slechts enkele dagen in de week naar het ambassadegebouw, voor afhandeling van administratieve zaken. Met de sluiting van het gebouw is onduidelijk waar men visumaanvragen voor Suriname kan deponeren. De burgemeester van Parijs zou nog voor het sluiten van de koopovereenkomst Suriname hebben geadviseerd niet over te gaan tot de koop van dit pand, omdat het niet zou voldoen aan de voorwaarden voor een ambassadegebouw.

  De krant berichtte in augustus vorig jaar al, dat er een luchtje aan de koop van het gebouw in Parijs hing. De zaak werd tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling door onder andere het VHP-Assembleelid Chandrikapersad Santokhi opgepakt. Hij is ook lid van de commissie Buitenlandse Zaken. Minister Lackin ontkende dat er bij de koop zou zijn gesjoemeld. De krant berichtte destijds dat de koopsom aanvankelijk vijf miljoen euro zou bedragen, maar dat Suriname een koopovereenkomst van zes miljoen euro zou sluiten. De regering heeft dit ontkend.

  Santokhi om een reactie gevraagd over de recente ontwikkelingen, zegt deze ‘onsmakelijke situatie’ te hebben verwacht. ‘Omdat de regering nimmer aan het parlement de informatie heeft verschaft over de aankoop, het bedrag en de wijze van financiering.’ Integendeel is de aankoop middels de suppletoire begroting die ingediend was in De Nationale Assemblee ingetrokken door vicepresident Robert Ameerali. De aankoop is volgens Santokhi dus nimmer goedgekeurd en begroot door het parlement.

  ‘De aankoop riekt naar onzuiverheid. De aankoop van de ambassade wordt als politieke tegenzet gebruikt naar Nederland, terwijl het geen enkele toegevoegde waarde heeft voor Suriname en de Surinaamse diaspora. Integendeel heb ik informatie dat Frankrijk niet tevreden is over de samenwerking met Suriname.’

  Volgens Santokhi wordt een dure ambassade in Nederland niet gebruikt en worden er steeds nieuwe aangekocht voor hoge bedragen. ‘Maar ook in Suriname koopt de Staat eigen overheidspercelen en gebouwen ver boven de werkelijke waarde, van selectieve personen, wat riekt naar corruptie, en waarover de regering geen duidelijkheid kan verschaffen.’
  April 15, 2013


  Maak melding

 6. Check hoeveel het de belastingbetalers van Suriname allemaal kost om een crimineel in Frankrijk te herbergen…circa 1 miljoen euro,terwijl het Suriname niks zou kosten hem,Narendorp,de crimineel in Santo Boma te herbergen!Het is GRATIS!!

  Straks zien we narendorp, de weggevluchte crimineel, in de straten van Parijs met een bordje rond zijn nek en met de opschrift….heeft U aub een euro voor mij….!?


  Maak melding

 7. Anno 2013 digitaal tijdperk zou 1 Ambassade moeten volstaan om heel West Europa te bedienen.

  Overigens wordt in Su gestaakt door de bus en boothouders van het schoolvervoer omdat de overheid alweer niet over de brug is gekomen met achterstallige betalingen met als gevolg de scholen zijn dicht, en het onderwijzend personeel zit thuis.


  Maak melding

 8. Het ministerie van justitie moet opgesplitst worden in twee delen!!!!!!!!

  Opsporing

  Tenuitvoerlegging

  De regering moet drastisch het ambtenaren apparaat verkleinen en reorganiseren.


  Maak melding

 9. Er zijn geen ‘ successen’ in de misdaadbestrijding. Wat bedoelt men nou precies en wat is het verband met de onheuze manier waarop Belfor omgaat met de vakbond.
  De hele houding van Belfor duidt erop dat deze man geen kaas heeft gegeten van human resource. Het is een ‘ droogkloot’ van de eerste orde. Deze man dient een brevet van onvermogen te ontvangen. Maar dat geldt voor de hele regering!


  Maak melding

 10. =Brunswijk, overal waar jou achterban werkzaam is, is het een grote zooitje.

  =Nog geen drie jaar regeren en alleen maar problemen op bijna alle ministeries.

  =NDP Aanhang, dit noemt men onbehoorlijk bestuur.


  Maak melding

 11. Wanneer je geen capabele mensen op posten zet zoals een Belford die duidelijk een communicatie probleem heeft, en de autoritaire heerschap denkt uit te hangen, dan ga je veel vijanden krijgen, en blijft er maar een ding over, en dat is het veld ruimen.


  Maak melding

 12. Met iedereen krijgt Belfor ruzie.Deze man is ongeschikt als Minister.Hij kan liever iets anders gaan zoeken.Vind je het gek dat Suriname nooit vooruit komt met zulke waardeloze figuur.Je kunt zien dat Bouterse geen verstand heeft om een land te besturen als je met zulke figuur in zee gaat betekend het dat je geen verstand hebt om een land te besturen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.