Raymond ‘hallelujah’ Joval gaat ondernemen in Suriname

65

Drievoudig voormalig wereldkampioen boksen, Raymond ‘hallelujah’ Joval geeft gehoor aan de oproep van president Desire Bouterse – dat Surinamers waar ook ter wereld voorgoed of tijdelijk terugkeren naar Suriname – om het land te helpen opbouwen. Joval zal samen met zijn compagnon Giovanni Reingoud (Ondernemer) een viertal projecten in Suriname starten. Dat melden de twee in een persbericht.

Het eerste project is een crowdfund platform waarop goede ideeën door Surinamers en sympathisanten met Suriname gefinancierd en gerealiseerd kunnen worden middels giften, investeringen en leningen. Het tweede project is een online carrière platform waarop studenten en professionals in verbinding worden gebracht met de werkgevers in Suriname. Project nummer drie wordt een online video hosting/distributie platform waarop artiesten, tv,- film, en documentairemakers hun producties kunnen showcasen. Het vierde project is een up-to-date Trainingskamp & Spiritueel centrum waarin Joval zijn talenten als professioneel sportman zal gebruiken om mensen met overgewicht in het binnen en buitenland weer fit en slank te krijgen.

Middels deze projecten moet het gemakkelijker worden voor Surinamers in het buitenland en sympathisanten met Suriname, om te participeren in de opbouw van het land. Joval zal in september een bezoek aan Suriname brengen. Reingoud is reeds in het land om rond de tafel te zitten met belangrijke sponsors en investeerders.

65 REACTIES

 1. Het vierde projekt,onder andere; mensen in binnenland weer fit en SLANK maken, daar zal ” Hallelujah” ,klauwen vol met werk aan hebben.

  Ik hoop ten zéérste dat ik ongelijk heb. Succes toegewenst aan ” Hallelujah” !!

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag !


  Maak melding

 2. “Het eerste project is een crowdfund platform waarop goede ideeën door Surinamers en sympathisanten met Suriname gefinancierd en gerealiseerd kunnen worden middels giften, investeringen en leningen.”

  Ja lees het goed “goede ideeën door Surinamers en sympathisanten met Suriname gefinancierd en gerealiseerd kunnen worden”

  Wanneer je reacties voorgeschoteld krijgt als dat van minderwaardige hypokriete ploerten als henk molenaar, dan mogen we ons niet verbazen, wat we lezen.

  Het zal nooit goed zijn, want het betreft Suriname en Surinamers.

  Wel mijn zegen krijgen deze ondernemers, maken jullie het beste van. Mijn geliefde land heeft meer van dit soort gasten nodig en veel minder van de typisch als henk molenaar, dit soort gespuit kan ons gestolen worden.


  Maak melding

 3. Sabidieri: je moet ze hun zegen niet geven maar als je zo veel vertrouwen in hun initiatieven hebt moet je geld er in investeren…

  Maar dat doe je ook niet………..


  Maak melding

 4. Beste Sabidier:

  Ik doe je een voorspellling:

  Deze projecten komen NOOIT van de grond en alle investeerders zijn hun geld kwijt inclusief Joval.

  Wanne bet?


  Maak melding

 5. @sabidieri,
  Neem ze niet kwalijk want in Holland zijn ze zelf stuk voor stuk ook mislukt, vandaar dat ze een ander van alles misgunnen!


  Maak melding

 6. Beste Schot door de Roos:

  Nederland is dit jaar gestegen naar de 5e plaats van meest concurrerende economieën ter wereld van het World Economic Forum (WEF). Dat is woensdag bekendgemaakt. Vorig jaar stond Nederland nog zevende.

  Uit cijfers van het Europees statistisch bureau blijkt dat Nederland in de top 3 van allerrijkste EU-landen zit

  Goh wat zijn wij in Nederland toch mislukt…..


  Maak melding

 7. Beste Schot door de roos

  Suriname staat ook in de top 3!!!

  Suriname zit in de top drie van meest corrupte landen van de Caricom.

  Wie is er nu meest mislukt: Paarse pauper


  Maak melding

 8. Nederland staat wereldwijd op de eerste plaats als het gaat om de omvang van inkomende en uitgaande directe investeringen. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB).

  Uit recent gepubliceerde gegevens van het Internationaal Monetair Fonds blijkt dat Nederland goed was voor een bedrag van 3700 miljard dollar aan directe investeringen in het buitenland. Dat wil zeggen dat Nederlandse bedrijven in totaal voor dit bedrag in gelieerde buitenlandse ondernemingen hebben geïnvesteerd.


  Maak melding

 9. Ik kan nog wel even doorgaan:

  Nederland heeft het hoogste aandeel hoogopgeleiden van Europa, met landen als Denemarken, Finland, Zweden en Polen vlak achter ons. Van de groep tussen 25 en 34 jaar had 38 procent vorig jaar een hbo- of wo-diploma. Dat percentage stijgt nog, omdat een deel van die leeftijdsgroep nog aan het studeren is.


  Maak melding

 10. oohh shit,…dit is een moment van verbazing!!

  shit,….dit is een moment van rotzooi!

  en na vele “shit” van met name van Lachin te hebben aangehoord zeg ik..

  ..oohh shit,…alweer een shit 🙂


  Maak melding

 11. Sorry, maar de hoogopgeleiden van nederland stellen mij teleur. Het lijkt alsof zij-zoals mijn professor het heel goed kon verwoorden-“gehinderd worden door kennis”. Bewijs: men is druk bezig Nederland economisch kapot te bezuinigen. Het lijkt alsof de dommen nu de dienst uitmaken. Van de geweldige sociale voorzieningen is vrijwel niets meer overgebleven. Nu zijn ze begonnen om aan onze AOW te knabbelen. Sorry Nederland, ik ben mijn geloof in jouw kwijt geraakt. Er zijn nu andere landen in opmars, o.a. Suriname. Suriname moet ook meeliften met de Braziliaanse economie zoals Nederland dat met Duitsland deed. Wat Suriname nog nodig heeft zijn een paar goede bedenkers voor plannen en goede rekenmeesters. Ik hoop dat er meerdere financierders volgen.


  Maak melding

 12. Het zal wel niet dat een blanke trots is op de Nederlandse prestatie als welvarend land. Minder trots zijn zij op het feit dat dit over de lijken van o.a. onze voorouders ging. Maar zij schamen zich er niet voor want ook nu probeert men verdeeldheid en angst te zaaien om er maar voor te zorgen dat donkere mensen niet bereiken wat zij door eenheid hebben bereikt. En al is het niet zo dat wij eenheid prediken om tot moorden te gaan, toch zal eenheid ons verder brengen. Een ieder doet maandelijks impuls aankopen, onnodige uitgaven en draagt tegelijkertijd innerlijk de wens om iets tegen het leed in de wereld te doen. Zij die Suriname een warm hart aandragen kunnen dit straks door bijv. 1 portie bamie minder te kopen op straat en het geld te schenken aan een kindertehuis, 1 belkaart minder per persoon maakt het verschil. 350.000 surinamers in nederland die allen 10,- investeren met hun verstand in suriname maakt mogelijk wat tegenhangers vrezen! namelijk ons Succes! Het volk heeft de macht! Samen ondersteunen wij de werken waar de overheid nog niet aan toe is gekomen, omdat er een enorme inhaalslag gemaakt wordt. Bouterse: ‘Ik vraag u niet van mij te houden, ik hou wel van u, maar hou van uw land, van elkaar, en van jezelf!’


  Maak melding

 13. GELOOF IN EIGEN KUNNEN: “Zij die Suriname een warm hart aandragen kunnen dit straks door bijv. 1 portie bamie minder te kopen op straat en het geld te schenken aan een kindertehuis, 1 belkaart minder per persoon maakt het verschil”

  Surinamers zullen niet 1 portie bami kopen om geld te schenken aan een kindertehuis. NOOIT.

  Noem mij 1 project in Suriname dat door de Surinaamse bevolking daadwerkelijk met GELD wordt ondersteund.


  Maak melding

 14. Bouterse: ‘Ik vraag u niet van mij te houden, ik hou wel van u, maar hou van uw land, van elkaar, en van jezelf!’

  Bouterse is de grootste plunderaar van de bodemschatten van Suriname.

  Heeft deze man ooit 1 srd belasting betaald>?


  Maak melding

 15. Henk

  1. Kijk eens kritisch naar je eigen geschiedenis en schaam je passen door te zwijgen. Niet alle blanke zijn slecht ofzo, maar gelijkgestemde aan jou wel in hun oordeel en beredenering.
  2. http://www.waterkant.net/suriname/2013/03/20/president-bouterse-doneert-voor-kind-met-mergkanker/
  3. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/12689
  4. http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/08/bouterse-doneert-50000-euro-aan-kwakoe
  5. lees wat beter, men moet geen bamie kopen om te steunen, dat zou wat zijn. Koop een portie bamie online en steun, pfff.
  6. voor je zegt dat Bouterse niets aan kwakoe heeft gedoneerd: http://www.parool.nl/parool/nl/12/CULTUUR/article/detail/3351472/2012/11/21/Zuidoost-wist-van-contact-Kwakoe-en-Bouterse.dhtml
  7. jouw meningen zijn geen feiten. Jij stelt dat hij de grootste plunderaar is, ik ben dit stellig niet met je eens. Jij zegt het, waar is het feitelijk en wettelijk bewijs? Jij meent dat hij geen belasting betaald. Waar is je wettelijk en feitelijk bewijs? Stop met haten man, is nergens voor nodig, begin vast wat geld aan de kant te zetten om hen in Suriname die het nodig hebben te helpen. met dit gepraat van je los je niks op, en schijnbaar heb je iets met Suriname want je reageert tenslotte op waterkant.net Dus heb geloof, wacht af en wees een positieve bijdrage aan Suriname!


  Maak melding

 16. Nog even in aanvulling op mijn reactie welke nog goedgekeurd moet worden door waterkant.net

  Ondanks de grote fysieke afstand zijn de Surinamers in Nederland begaan met het lot van familie en vrienden in Suriname. Er worden regelmatig geldsbedragen overgemaakt. De schatting is dat er jaarlijks ongeveer 160 miljoen euro vanuit Nederland naar Suriname wordt overgemaakt.

  1. President bouterse doneert voor kind met mergkanker (20-3-2013)
  2. Bouterse doneert spullen aan jongeren van Nickerie (30-8)
  3. Zuidoost wist van contact Kwakoe en Bouterse 50.000 (21-11-2012)

  Kijk eens kritisch naar je eigen geschiedenis en schaam je passend door te zwijgen. Niet alle blanke zijn slecht ofzo, maar gelijkgestemde aan jou wel in hun oordeel en beredenering.

  Jouw meningen zijn geen feiten. Jij stelt dat hij de grootste plunderaar is, ik ben dit stellig niet met je eens. Jij zegt het, waar is het feitelijk en wettelijk bewijs? Jij meent dat hij geen belasting betaald. Waar is je wettelijk en feitelijk bewijs? Stop met haten man, is nergens voor nodig, begin vast wat geld aan de kant te zetten om hen in Suriname die het nodig hebben te helpen. met dit gepraat van je los je niks op, en schijnbaar heb je iets met Suriname want je reageert tenslotte op waterkant.net Dus heb geloof, wacht af en wees een positieve bijdrage aan Suriname!

  Oja een ander mooi project was ‘bigi sma dei’ door Cleone Rozendaal


  Maak melding

 17. @Geloof in eigen kunnen,…ach geef mij een brick met je Bouterse doneert, uit zijn eigen zak zeker,..denk je dat hij gek is? Eeee,..hou jezelf en anderen voor de gek


  Maak melding

 18. Het bovenstaande artikel is propaganda voor de hersenloze Bouterse.Er zijn in Suriname zoveel mogelijkheden wat een duurzame economie tot stand zou kunnen brengen.En die sectoren worden bewust kapot gemaakt.Als er goede leiders zouden zijn dan waren de Surinamers in het buitenland al lang binnen gehaald want het land heeft deze jongeren heel hard nodig.In plaats daarvan worden alle projecten vergeven aan buitenlanders en er wordt op de koop toe arbeiders binnen gehaald.In plaats van de buitenlandse Surinamers te herenigen met de Surinamers aldaar worden ze tegen elkaar op gezet.
  Dit wordt heel bewust gedaan.Hoofd matador is de NPS de mooie Venetiaan.Dat deze partij zo laag bij de grond zit is on verstelbaar.Het zal een geboorte trek zijn dat deze mensen zich zo tegen elkaar opstellen


  Maak melding

 19. GELOOF IN EIGEN KUNNEN: “Jij stelt dat hij de grootste plunderaar is, ik ben dit stellig niet met je eens. Jij zegt het, waar is het feitelijk en wettelijk bewijs? Jij meent dat hij geen belasting betaald. Waar is je wettelijk en feitelijk bewijs?”

  Waar is het wettelijk bewijs wat de rol is van Bouterse in de decembermoorden. Deze crimineel weigert zich als een vent op te stellen en zich voor de rechter te verdedigen. In plaats daarvan geeft hij zichzelf amnestie.

  Kom niet aan met aan mij vragen waar het wettelijke bewijs is……


  Maak melding

 20. Praten is makkelijk, wat is jullie bijdrage aan de opbouw van Suriname? Niets doen is gelijk aan afbreuk. En mensen die roepen dat het land maar verkocht wordt zijn te achterlijk voor worden, want starbucks is Nederlands, of Nike, of al die grote multinationals die ervandoor gaan met Nederlandse centen. Toen Nederland overheidbedrijven ging privatiseren en deze in buitenlandse handen kwamen, waar was jullie commentaar toen? Jullie zijn ‘Uncle Tom’ mensen. De persoonlijkheid van de huidige President is helemaal niet aan de orde in het artikel van Joval. Het is een initiatief van een burger, voor burgers en door burgers, niets is overheid. Wel id de overheid verantwoordelijk voor de goede handelssfeer die er nu is, onder de vorige president werd geen NV goedgekeurd behalve de buitenlandse en niet eens van surinaamse komaf. De verantwoordelijkheid die komt kijken bij bestuur daar kunnen jullie bij lange na geen voorstelling van maken. Wat jullie moeten doen is bijdragen aan de opbouw, niet bijdragen aan de haat, het ongeloof en het wantrouwen. Want als je op de hoogte zou zijn van de ontwikkelingen dan zou je begrijpen dat de huidige gouddeal een hele goede is en je niet alleen naar het percentage moet kijken van aandeel in de gehele onderneming! maar ook de overige inkomsten zoals belasting en royalty’s. totaal genomen ontvang Suriname een enorm deel van de winsten en heeft geen tot weinig risico. En alles is gericht op de oprichting van meerdere 100% in eigendom van Suriname goudmijnen. Dus check je feiten. En heeft Nederland ooit een vergoeding betaald voor wat de slaven is aangedaan? Excuses gemaakt? Is er iemand de gevangenis in gegaan? Laten zij eerst de balk uit hun eigen oog halen voordat zij de splinter uit het oog van een ander willen halen. Ik ben blij met ondernemers als Joval en zal met wat ik heb steunen. Iemand moet omkijken naar Suriname, en als de Surinamers zelf zich zo content voelen elders dat ze denken dat het verstandig is om een land vele malen groter dan waar zij wonen te negeren dan is dat hun goedrecht. Wijs is in elk geval anders.


  Maak melding

 21. sinds wanneer hebben die redimusus geloof ze geloven pas als die witte man het voor ze doet .zelf vertrouwen is zoek bij deze losers en willen ze het hebben over moraal …weten jullie wsat moraal is …heeft olland moraal dat is mijn vraag aan hen die denken dat olland moraal heeft .


  Maak melding

 22. Geloof in eigen kunnen, betekent dat, dat je afhankelijk bent van anderen en van hun giften, man steek zelf de handen uit de mouwen, waarom zouden wij mee moeten doen aan de opbouw van Suriname, omdat weer af te laten breken door de Surinamers, Sinds het vertrek van Nederland uit Su. is het toch alleen maar bergafwaarts gegaan ondanks de vele miljoenen die toch overgemaakt zijn, verdwenen als sneeuw voor de zon, en dat eeuwige gezeur over dat slavernijverleden, om kotsmisselijk van te worden, word te pas en te onpas gebruikt om als bij voorbaat mislukt pressie en chantagemiddel om op een makkelijke manier geld binnen te krijgen, probeer dat geld maar los te krijgen bij de arabieren die je voorouders verkocht hebben in Afrika, misschien dat je daar ook nog de rente bij krijgt


  Maak melding

 23. Geloof in eigen kunnen en onze (pero) de super CASSAVETELER is altijd bereidwillig om z’n eigen steentjes bij te dragen.

  GELDGEBREK REMT AFBOUW LEGUANENFARM CORONIE.

  13/04/2013 (Bron-dwt.com)

  Een leguaan in een speciaal opgezette kooi op het terrein in Friendship, Coronie, waar een leguanenfarm moet komen. Foto: Beta Debidien

  Een financieel tekort stagneert de afbouw van de leguanenfarm (het kweken van leguanen in gevangenschap) in het district Coronie. De ondernemer, Cleon Gonsalves Jardin da Ponte, heeft een tekort van bijkans SRD 20.000 om zijn project te kunnen realiseren op een areaal van 6.000 vierkante meter.

  De ondernemer kan nu een beroep doen op SUPER (pero).

  (pero) is nl. LONNIE BRUNSIE (de 2e).
  Hij kan direct SRD 20.000 uit z’n oude (redimusu sok)
  halen voor zo’n project in het distr. Coronie.

  Slogan voor onze (pero):
  U hoeft niet van het mooie distr. Coronie te houden!
  Maar Coronie houdt van (pero)!!!


  Maak melding

 24. 15 april 2013

  @Sabidieri en @ schot in de Roos,

  Aversie hebben tegen Nederland mag in mijn ogen niet leiden tot aversie hebben tegen de Surineds. Ik ervaar dat steeds meer Surinamers uit Suriname, en zeker uit de revohoek, dit gedrag vertonen. Dit vind ik jammer.

  Ik ben het met jullie eens dat enkele kwallen op dit forum geestelijk zo negetief zijn ingesteld en verwachten dat anderen ze naar de mond toepraten. Is dit niet het geval dan wordt je dan vaak op de persoon aangevallen en krijg je daarbij leuke minpunten. Maar dit beschouw ik als een stuk ‘bijziendheid in hun psychologische vermogens’.

  Terug naar het onderwerp.

  Voor de duidelijkheid vraag ik mij af of de persoon met de naam Giovanni Reingoud dezelfde persoon is met de naam Giovanni H.Reingoud, wonende aan de Bijlmerplein in Amsterdam.

  In mijn netwerkkring van de Surinaamse studenten hoorde ik toevallig bovenstaande naam vallen, als een persoon van twaalf ambachten en dertien ongelukken en iemand die zich in vele activiteiten probeert te nestelen.

  Is deze Giovanni Reingoud ook de voorganger van een geloofsgenootschap uit de Greber kerk? En is (was) hij eigenaar van het sollicitatieplatform Ultimate Alumni? En is (was) hij niet de student 1e /2e jaars bedrijfeconomie?

  Sabidieri en Schot in de Roos,

  Jullie hebben terecht gelijk dat ondernemers uit Surined gelederen welkom moeten zijn in Suriname. Maar wordt niet blind voor een screening van deze mensen.
  Suriname heeft zeker nu geen behoefte aan avonturiers met mogelijk een ‘hit and run’ mentaliteit.Al draagt een enkeling hierin wat internationale faam in de sport.

  Ik hoop dat zeker deze Giovanni (H)? Reingoud met een positieve instelling dan teruggaat naar Suriname.

  Srika verwacht reactie!!!!
  Srika


  Maak melding

 25. Beste Srika:

  Mark my words:

  Binnenkort een bericht in de krant dat deze “Giovanni Reingoud” met de opbrengsten van giften het vliegtuig naar Suriname heeft genomen en daar een leuke woning met SUB heeft gekocht,


  Maak melding

 26. Srika zegt

  “Aversie hebben tegen Nederland mag in mijn ogen niet leiden tot aversie hebben tegen de Surineds. Ik ervaar dat steeds meer Surinamers uit Suriname, en zeker uit de revohoek, dit gedrag vertonen. Dit vind ik jammer.”

  Je haalt zoals de fronters zaken door elkaar, aversie tegen Nederland, hoe kom je daarbij. Als je bedoeld aversie tegen Nederlandse politiek jegens Suriname zou ik je gelijk kunnen geven, maar wat je stelt is een en al kolder.

  Aversie tegen Surneds dito, niet dat alleen is het complete onzin, denk jij dat wij het handjevol gespuis hier een stellen met SurNeds, dit terwijl sommige niet eens iets Surinaams in zich hebben, het zijn gewoon witte Nederlanders die genieten van de verdeeldheid onder surinamers en het zelfs aanwakkeren.

  Ik vind het jammer dat jij totaal buiten de realiteit leef.

  Wat die Reingoud betreft een keer verkeerd is altijd verkeerd noh, het is goed met je.


  Maak melding

 27. Srika kijk maar hoe je de witte henk molenaar in de kaart speel, die is een en al in zijn sas, het is hem weer gelukt, hij lacht in zijn sas. Een Surinamer die een andere Surinamer neerhaalt dat is wat hem op de been houd, mark my words daar begint hij mee.

  Probeer maar kritiek te leveren op een witte zal je zien hoe snel je voor paarse pauper wordt uitgemaakt, er zal je geen bijval ten deel vallen. Tang sribi fu yu ie tang fi.


  Maak melding

 28. Zowel SRIKA als HENK MOLENAAR hebben volkomen gelijk.

  En een Suri die een andere Suri neerhaalt terecht of onterecht, dat zegt alles over de verhoudingen van Suris onderling en niets over de witte Nederlander of wie dan ook.

  Maar onze SABIDIERI, die nogal wat Sabi onbeert, kruipt natuurlijk weer vuistdiep in de slachtofferrol bij gebrek aan argumenten.

  You all have a nice day……


  Maak melding

 29. DWT vandaag : Ambassade Suriname in Parijs uit gebouw gezet,
  http://www.dwtonline.com/mobiel/?node=159592

  De regering BA gaat hun regeertemijn hopelijk niet afmaken, want dit is de zoveelste KAPITALE blunder.
  En maar pushen dat de diaspora(ook in Frankrijk)moeten investeren in SU.

  IDEE, had die corrupte landverrader ALIBUX maar “niet residerend ambassadeur” voor Frankrijk gemaakt……..

  Schande,schande regering BA


  Maak melding

 30. Dat is hoe dan ook stukken beter dan hier aan de waterkant een mensenlevenlang te zitten muggensiften.
  Al die stieren zonder ballen, die alsmaar slaken dat het niet gaat lukken en al dat andere negatieve. Stuk voor stuk zijn het doorgaans ook mislukkelingen en die heeft Suriname niet nodig. Haleluja, het gaat lukken!


  Maak melding

 31. I told you So…!

  Stelling, Joval en Reingoud hebben gehoor gegeven aan de oproep van bouta en presenteren 4 projecten aan het volk van suri.

  Nu volgen enkele hypothesen, die jullie mogen falsificeren, tenminste als het je lukt:
  -J & R hebben vergunningen voor 4 projecten ontvangen, de gewone man moet 4 jr wachten.
  -J& R, hebben geen businessplan ingediend om een lening los te krijgen voor hun projecten, maar wel 4 vergunningen ontvangen.
  -Omdat J&R gevolg geven aan de oproep, hebben ze 4 vergunningen ontvangen.
  -Om een vergunning voor het opzetten van een business te bemachtigen, moet je alleen maar gehoor geven aan een oproep.
  -Op een business op te zetten in suri, hoef je geen businessplan in te leveren, bekend maken via de media heeft de voorkeur.
  -Om een business in suri op te zetten heb je geen ervaring nodig, integendeel je kunt gelijk 4 projecten opstarten, als je maar paars bent.
  -Paarsen krijgen tij en ontij een vergunning om hun Zwart geld wit te wassen.

  I rest my case…again!


  Maak melding

 32. Arme Esmerald na al die jaren nog even dom.

  Hypothesen die gefalsificeerd moet worden ai baja.

  Maar goed je zit op waterkant.net, daar maakt het allemaal niet uit wat je te berde brengt, noh.


  Maak melding

 33. AFU SENSIE: Als er iemens op dit forum dom is dan ben jij het wel, samen met de rest van de paarse analfabeten, maffiamaatjes en boefjesknuffelaars.

  Ga als het je lukt in op de argumenten die Esmerald stelt,in plaats van dat zwakzinnig gewauwel.

  Maar ja wat kan je anders verwachten van paarse kuddedieren….


  Maak melding

 34. Wanneer simpele zwakbegaafden reageren is het altijd moeilijk je lach in te houden.

  who cares zegt doodleuk dat ik in moet gaan op de argumenten die Esmerald stelt.

  Eesmerald stelt juist geen argumenten, dat kan ik tenminste nergens lezen.

  Wat ik wel lees zijn hypothesen die gefalsificeerd moeten worden.

  Voor die domme koe who cares, heb ik hieronder maar de betekenis gecopieerd van Hypothese, van falcificeren mag deze ezel zelf de betekenis opzoeken. Tevergeefse moeite maar toch.

  “Een hypothese is een veronderstelling of aanname, waarvan nog bewezen moet worden of deze juist is of niet. Het is dus een voorspelling van de uitkomst van het onderzoek dat je gaat doen. In een hypothese wordt er een relatie gelegd tussen verschillende begrippen, meestal variabelen. Het dient als het beginpunt van een theorie of als een mogelijke verklaring. Het staat dus niet op zichzelf, maar gaat uit van een theorie.

  Een goede hypothese vloeit voort uit de vraag en is zeer specifiek. Daarnaast geeft het een voorlopig antwoord op je (hoofd)vraag uit je onderzoek. Daarbij is het niet zo dat een hypothese juist hoeft te zijn. Na het onderzoek kan het ook zo zijn dat je hypothese helemaal niet uitkomt.”


  Maak melding

 35. AFU SENSIE: Ik hou rekening met je geestelijke gesteldheid je zwakzinnigheid en je sydroom van Asperger, dus daarom stel ik de vraag nogmaals in simpele bewoordingen, zoals ik het bij mn nichtje in de kleuterklas zou stellen: probeer Esmerald te vertellen waarom ze ongelijk heeft. weerleg haar constateringen…….


  Maak melding

 36. @Srika,
  Jouw reactie vind ik volwassen en vandaar mijn wedereactie.
  1.Ik ben zelf ook een zogenaamde Surined, maar ik zal altijd een ieder (Surinamer) een warm hart toedragen of hij of zij wit geel bruin of paars, van welke etnische afkomst dan ook.
  2.Ik heb geen aversie tegen dit land, want ik woon en werk in dit land.
  Verder zoals je zegt heb je kwallen op dit forum die geestelijk zo negatief zijn ingesteld.
  Wie Raymond Joval zijn carriere een beetje heeft gevolgt, zal wel weten dat de man letterlijk en figuurlijk hard heeft gevochten voor zijn geld en succes.Waarom hem dan misgunnen?
  Men kan dan wel bla bla bla… Nederland nr.3 op de lijst van weet ik weel en Suriname bla bla bla… maar ik zeg altijd dat dit land al een welvarend land was voordat de meeste Surinamers hier aankwamen, we hebben onze bijdrage geleverd, maar als je sommigen hun reacties leest zouden ze jou willen doen geloven alsof ze dat persoonlijk hebben gedaan.
  Voorwat die andere man betreft, daar heb ik geen mening over,ik ken hem niet!
  Fijne dag verder.


  Maak melding

 37. @PHD.Drs.Master of Science in paars goed, Afu,

  Ik heb het nu druk maar…effe.

  Iets is waar totdat het tegendeel is bewezen: Popper

  Als jij bovenstaande hypothesen kunt ontkrachten middels deductie, be my guest!

  Ik heb boven een algemene stelling geponeerd en vervolgens enkele hypothesen afgeleid.
  Hoe absurd de hypothesen er ook uitzien, als ze kloppen, dan klopt de stelling.

  snapievoo,


  Maak melding

 38. Los gezien van de visie door forumleden alhier die positief zijn omtrent de initiatieven van “Halleluja” moet ik zeggen dat ook ik positief daartegenover sta.

  Iedereen die goede bedoelingen heeft met moeder aarde is welkom, de wereld is voor iedereen, wanneer ieder weldenkend individu een andere medeaardbewoner gelukkig maakt, is de hele wereld gelukkig. Is dit soms voor velen moeilijk te begrijpen of wil men het niet begrijpen omdat men denkt beter te zijn dan een ander maar de middelen om het beoogde doel te realiseren nog ontbreken? Is men niet blij dat een ander dat wel kan bewerkstelligen ten behoeve van iedereen?

  Of zijn de misgunners goddelijk verheven? Dan snap ik het wel, het krioelt er van de goden. Anders gezegd; God is slechts een personificatie van kwaadaardigheid in mensengedaante. Niemand kan vooruit kijken, maar om te kunnen samenleven, voor onderlinge samenwerking en vrede, zijn hier twee of meerdere mensen nodig. Niemand is een eiland en God(en) is(zijn) al lang dood, wiens wandaden herleven door verwaande levende wezens. Dit omdat het bloed alleen daar kruipt waar het kruipen kan. Mensen dienen te leren van voorouderlijke fouten en deze aanpassen aan de geest van de tijd om het leven voor een ieder aangenamer te maken. Of is het tegenovergestelde hiervan het geval?

  Iedereen verdient een tweede kans roept men vaak, dan moet het niet alleen maar bij woorden blijven maar ook bij daden. In plaats van te denken aan samenwerking en bundeling van ideëen ten behoeve van alleman, staan velen al klaar met hun cynische bevindingen en doemdenkerijen. Elk levend wezen kan veranderen en naar gelang de omstandigheden daarnaar gaan gedragen, maar zij die zich laten leiden door illusie zal de tand van de tijd niet doorstaan.

  Ik vind persoonlijk dat ieder mens kansen zat verdient zolang hij of zij leeft en ook dienovereenkomstig volledige ondersteuning dient te genieten zodat zijn goed bedoelde projecten de goede richting opkoersen tot heil van medemensen. En wat God betreft mi boi…… Zelfs de Paus weet zijn adres niet exact te vertellen, maar ik weet het wel, “Hij” woont daarboven ergens in de ruimte en hij weet wat hem te wachten staat, daarom blijft hij liever voorgoed weg! God heeft nooit bestaan anders zou ik hem keihard op zijn harde kop slaan, en zijn laatste woorden zouden zijn “Auww, mijn God” Sorry!

  django


  Maak melding

 39. 15 april 2013

  @Sabidieri en @ Schot in de Roos,

  Bedankt voor jullie reacties.

  Even algemeen:

  Srika geeft op dit forum al jaren aan, veel interesse te hebben in het ontwikkelingsbeleid van de NDP.

  Simpel, omdat de andere politieke partijen in Suriname hun eigen ontwikkelingsbeleid over Suriname nog niet geschreven hebben of nu wel mee bezig zijn, maar nog niet af hebben.

  Daarom zijn er enkelen op dit forum die mij voor paars aanzien. Ik heb er geen moeite mee, daar al mijn reacties de inhoud van het onderwerp benaderen en zeker redelijk objectief en verifieerbaar zijn.

  Als er opbouwende kritiek t.a.v. een ontwikkelingproces of handeling van de NDP regering gegeven moet worden, dan doe ik dat ook even vrolijk als in momenten dat ik deze NDP regering soms ook gelijk in haar denken en doen geeft.

  Zie bijvoorbeeld de goudovereenkomst tussen de Surinaamse regering en Surgold. Voor mij een niet te accepteren overeenkomst die ik puntsgewijs heb besproken, met daarbij de Surinaamse onderhandelaars een brevet van ongeschiktheid gegeven.

  Enkele van mijn paarse vrienden, ik heb ook groene, gele en rode vrienden, die mij persoonlijk kennen onder de naam Srika, waren het oneens met mijn stellingen en vonden dat ik niet zo over hun regering moest schrijven.Hierdoor krijgen de NPS en de VHP gelijk.

  Ik maakte hen wel duidelijk dat een ‘critical friend’ geen vijand hoeft te zijn.

  Wij lezen nu dat zelf een meerderheid in de assemblee in Suriname tegen de conceptovereenkomst met Surgold is en ook President D. Bouterse heeft moeten toegeven dat Surinamers nog moeten leren onderhandelen met zulke internationale bedrijven. Althans woorden van die strekking.

  Als ik de volgende keer de NPS of VHP etc. kritisch, maar objectief, moet bekijken, dan doe ik het ook.Misschien, soms, met enige nuancering.

  Jullie merken in mijn vorige reactie op, dat ik de naam van Raymond Joval niet genoemd heb. Ik ken Raymond Joval als een eerlijke, op zijn manier gelovige en hardwerkende mens die net als Seedorf en Letitia Vriesde op een lijn geplaatst kunnen worden als voorbeelden van Surinamers / Surineds die ons hebben laten geloven dat wij meer in onze mars hebben zitten dan wij moeten geloven en deze mensen hebben altijd gedurft door het glazenplafond heen te breken om dit ook te bewijzen.

  Ja, zulke mensen heeft Suriname echt nodig en moeten ook die kans in Suriname krijgen.

  Het gaat mij om Giovanni (H?) Reingoud. In mijn vorige reactie heb ik enkele vragen gesteld over deze persoon. Voordat ik in de toekomst een gift aan zijn organisatie geef, wil ik toch weten wie deze persoon eigenlijk is en welke strepen hij al hier in Nederland verdiend heeft.De rest van zijn privacy interesseren mij niet.

  Controle is geen daad van vijandschap en brengt zeker verheldering in onze discussievoering, geredeneerd naar de kans van slagen van bedoeld project in Suriname.

  Vriendelijke groeten,
  Srika


  Maak melding

 40. @Srika

  De manier waarop je schrijft over Giovanni van bijlmer lijk een persoonlijk gevoel dat je tegen de man hebt. Zelf ken ik hem sinds augustinus college en voor zover ik heb heb meegemaakt herken ik de 13 ongelukken niet! Die kill is gewoon dope iedereen heeft struggle’s als je wat wilt bereiken wie niet??????????

  Toen hij 19 was had hij een uitzendbureau, ik heb zelf nog via hem gewerkt bij telemarketing. Hij won in 2000 de ABN AMRO landelijk Startersprijs. die man draaide, en is gevallen. vond zich weer en schreef boeken over de Surinaamse geloofuitingen ‘ik en mijn god’ en weet ik veel wat meer. Dus volgens mij heeft hij zijn strepen dik verdiend. lees zijn proza op hetgrebersysteem punt nl en je leert die man kennen. ondernemer, auteur, voorzitter, hij probeert, doet, valt, staat op, werkt weer maar is geen oplichter of profiteur zoals jij wil doen geloven, beetje jammer als je iets van je studentennetwerkkring opvangt en dan gelijk zo op die man springt.


  Maak melding

 41. 15 april 2013

  @Geloof in eigen kunnen,

  Ik ga er vanuit dat jij Giovanni Reingoud goed kent en met jou kan ik de kern van mijn reactie beter bespreken, hoop ik.

  Je zegt zelf dat de man in 2000 de ABN AMRO landelijke startersprijs won; de man draaide, is gevallen,is ondernemer, voorzitter, auteur,probeert, doet, valt(..)

  De kern van mijn betoog zit in het feit dat deze man een veelpoot is (kan een goede eigenschap zijn), maar in realiteit toch valt en faalt in zijn gestelde doelen.

  Mijn vraag is dan waarom iemand met zoveel energie en drive toch niet slaagt.

  Ik denk dat het antwoord gezocht moet worden in het teveel hooi-op-de-vork-nemen ( teveel willen doen )
  met als resultaat, dat het teveel willen doen dan mislukt.

  Zou het dan niet beter zijn om zich maar in 1 of 2 activiteiten te ontplooien, dan in meerdere activiteiten die door gebrek aan ontstane overzicht in elkaar vervlechten en mislukken?

  In mijn eerdere reactie heb ik Giovanni Reingoud niet verweten een oplichter te zijn.Ik stelde de vraag of deze Giovanni Reingoud, indien ik in de toekomst hem een gift geeft,gezien vanuit zijn vele activiteiten, deze gift in Suriname conform het doel zal gebruiken en dus geen vervlechting plaatsvindt waardoor uiteindelijk alles wat hij, samen met Joval, in Suriname wilt doen uit elkaar spat. Want dat zal dan jammer zijn.

  @ Geloof in eigen kunnen,ik hoop dat jij mijn redenering begrijpt.
  Srika


  Maak melding

 42. @sreka

  Sorry hoor maar als je kijkt naar de geschiedenis van elk ‘succesvol’ persoon dan zul je inzien dat het niet zonder slag of stoot is opgebouwd. En wat is jou definitie van succes? De man leeft gelukkig met zijn gezin, bouwt goede projecten op en is daar gewoon nu nog mee bezig, it’s a succes story building.

  En we praten over iemand die van straatarm naar tonnen winst ging vanuit een box in een flat nog wel te verstaan, dat op 19 jaar, weet niet wat jou beeld van succes is maar naar mijn idee is dit erg oké! Zijn boeken zijn ook erg goed ontvangen, ook dat was dus een succes en verder uitgebouwd met paraboto en hetgrebersysteem.

  Waar zit dan volgens jou zijn fout? geld verkeerd uitgeven? dat is zijn goedrecht, het is/was zijn geld na ing money pai fing. Die man is integer, punt.

  @henk, ja jij bent succesvol, de hele dag ondoordachte reacties plaatsen, jou geef ik geen aandacht meer man, kom een keer in de bijlmer en zeg hardop wat je hier schrijft, dan ben je succesvol bezig lol.


  Maak melding

 43. @sreka

  En misschien moeten meer ondernemers gewoon meer doen, dan hoeft hij niet zoveel te doen. Think about that. Veel doen kan een zwakte zijn, maar stellen dat het een zwakte is dat is verkeerd.


  Maak melding

 44. People… Try this for a change….

  Goedzo. Eindelijk weer mensen die willen investeren, hetzij met geld of kennis, in Suriname. Laten we Suriname samen opbouwen.

  🙂


  Maak melding

 45. SRANANMAN: Geen woorden maar daden, Action speaks louder than words!

  Ik zou zeggen ga, stroop je mouwen op en ga je nuttig maken voor land en volk….


  Maak melding

 46. Abina (vidascha),

  Jij bent er ook zo één die zich slachtoffer voelt noh? Denk je nou werkelijk dat ik me door een speudo- Neerlandicus als jij laat imponeren? Ik dacht het niet.

  Enne… voor hufters moet je bij je moeder zijn.


  Maak melding

 47. Abina (vidascha),

  Wat wil je? Gezweept, gedomineerd, aan je lange zwarte haren door het huis getrokken of in een spagaat geplaatst aan een bok? Do you want love or do you want violence? I can give you both.

  De taaldiscussie met Medusa en ik heb je al een paar dagen geleden verloren. Get over it!!!

  Vanwege je gebrek aan inzicht blijft alleen nog maar over dat ik je ga domineren. Wil je dat? Aan jou de keus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.