zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHok: overeenkomst met Iamgold ‘doorbraak’

Hok: overeenkomst met Iamgold ‘doorbraak’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 apr – De overeenkomsten met Iamgold en Surgold houden niets minder in dan een doorbraak. Dit zegt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Precies dat wat zoveel stof deed opwaaien in het parlement, is reden om het zo te noemen. De area of interest, bron van ergernis en twist, zal Suriname alleen maar aan voorspoed helpen.

De area of interest of gebied van gemeenschappelijk belang, strekt met honderden kilometers rondom de eigen goudmijnen van de bedrijven. Zodra daar gemijnd wordt heeft Suriname recht op dertig procent van de productie. “Het toestaan van het verwerken buiten het mijngebied is de grootste doorbraak. Eigenlijk is de overeenkomst een uitbreiding van het recht van verwerking. Dertig procent van wat extra wordt gewonnen is voor Suriname”, zei Hok in het parlement.

Er zou ook een trend zijn gezet met duurzaam gevolg. De dertig procent is bij voorbaat inbaar voor elke plek in Suriname waar op grote schaal gemijnd kan worden. “Voortaan kunnen wij bij het verlenen van toestemming aan grootschalige goudmijnbedrijven, zeggen dat een bepaald percentage van ons is. Als je dat niet hebt, heb je meteen dertig procent minder inkomsten”, aldus Hok.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

115 REACTIES
 1. Kansloos Paarse Propaganda praat zonder enige diepgang en onderbouwing zolang niet duidelijk is of en hoe Suriname aan een 1/2 miljard (!!!!) usd komt om hun aandeel te kopen waarvan de eerste winst pas over enkele jaren wordt uitgekeerd,

  Ondertussen lopen aflossing en rentebetalingen gewoon door…

  Welterusten Suriname: je bent genaaid waar je bijstaat….


  Maak melding
 2. Inderdaad ze zijn genaaid, niet eens een kusje of een ai kon er vanaf als afterplay. Een happy ending met een kwikrandje…..En de volgende generatie gaat hiervoor betalen.


  Maak melding
 3. =Wie kan mij vertellen om hoeveel % het eigenlijk gaat??? Hierover is men zo onduidelijk.

  -Dit zegt Hok::::Eigenlijk is de overeenkomst een uitbreiding van het recht van verwerking. Dertig procent van wat extra wordt gewonnen is voor Suriname”, zei Hok in het parlement.

  -Dit zegt Bouterse::: “De geschiedenis zal ons zeker gelijk geven, omdat wij na onze vijf procent, vijf en twintig, dertig, zullen gaan naar vijftig en honderd procent.

  =Wat weet het volk hiervan??? Ik weet het wel. Bouterse had op het podium staan roepen dat hij 50 a 60% van het goud in handen zal krijgen, maar moet met woorden zijn volk weer bij praten dus heel onduidelijk allemaal.

  =GRAAG EEN ANTWOORD A.U.B.


  Maak melding
 4. Jim Hok praat zijn baasje na…hij heeft GEEN keus.
  Hoogmoed komt tot val en het volk zit nu al met de gebakken “cassave”…
  De wolf en co laten het volk horen wat ze willen horen en gaan intussen gewoon door om zich zelve en families/relaties te verrijken.
  Van tijd tot tijd wordt een show opgevoerd in ocer met gratis vreten en drank…het volk is dan weer zoet.


  Maak melding
 5. Landgenoten,
  mijn felicitatie’s aan u allen.Wees welkom in het illustere gezelschap van landen waar de corruptie hoogtij viert en het volk armoede lijdt.Zie voorbeelden in Afrika.Als het Hok zegt dat het een doorbraak is,dan heeft hij een heel grote en goede oogst gehad net als Sew Atjon van PALU.De bestuurders weten van gekkigheid niet waar ze zich de pluimen moeten steken.Het wordt weer de buikriem aanhalen bala’s.


  Maak melding
 6. Nieuws van vandaag: Goudbubbel is over…

  Goed gedaan Bouta!]

  De goudprijs is vandaag gedaald tot onder de grens van 1.500 dollar per ounce. Daarmee is de laagste stand sinds juli 2011 bereikt.

  Banken als Goldman Sachs, Société Générale en Bank of America hadden eerder al verklaard dat de “goudbubbel” van de afgelopen jaren voorbij is. Ook superbelegger George Soros heeft onlangs gezegd het edelmetaal niet meer te beschouwen als een veilige haven.

  Begin september 2011 haalde de goudprijs nog een recordhoogte van meer dan 1.900 dollar.


  Maak melding
 7. NDP kakkerlakken hebben hun zakken al gevuld:

  Corruptie-gevoelig
  Het tweede probleem is dat nu gebleken is dat personen die voorkennis hadden over de onderhandelingen tussen de staat en de goudmaatschappijen, concessies hebben aangevraagd en ook gekregen in de ‘Area of Interest’. Met de voorkennis kunnen zij concessierechten verhandelen aan Iamgold of Surgold. Het is om deze reden dat naast assembleeleden, onder wie André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) de regering gevraagd hebben om een lijst met namen en de datum van concessies die in het gebied zijn uitgegeven.


  Maak melding
 8. Aah…strafvervolging voor allen die mensen zonder proces hebben geexecuteerd ook voor hen die door onbehoorlijk bestuur het land in gevaar brengen! Hoofdelijke aansprakelijkheid.


  Maak melding
 9. Hok moet naar huis gestuurd worden.
  Hij heeft zijn maatjes een concessie gegeven en in het Parlement die ontkend.
  Volgens mij is het een grote poppenkast. Degene die niets hebben gekregen, o.a. Misikeba, is er tegen.
  De mensen die wel mogen meedoen hebben net als bij de amnestiewet, grote haast om een en ander te realiseren.
  Weg met HOK, het Kabinet en de President!!


  Maak melding
 10. Eey Hok,

  als er geen interventie was geweest v/d oppositie, da hoe zou de deal er dan hebben uitgezien mi gudu???

  en dan vraag ik; is deze goudenkerst op conto van DADA of dankjewel Hr Vene??

  en dan nog deze Hok; de vader van DADA was een varkensboer, en naar ik vermoed ben jij ook zo’n knor

  🙂


  Maak melding
 11. Het zal wel wat ene Hok te melden heeft, zijn zak zal gevuld zijn, en rest maar stikken.
  Jammer dat zaken daar zo gaan, ze schieten geen meter
  op.


  Maak melding
 12. He he , SCHAAKMAT
  De kogel is door de kerk
  De “nps” heeft de openstaande rekening met TWK afbetaald (wanbeleid vanaf 1975 en verkwisten van de ontwikelings hulp)
  De “vhp” heeft zichzelf buitenspel geplaats door te lang achter “nps” aan te huppelen ( wilde hun zeer belangrijke zetels bij de afgelopen verkiezingen niet verziveren )
  En nu zijn de druiven (zetels) echt ZUUUUUUR

  De PALU (leest NDP )hebben alles in handen.(Palu e tjarie a ning )
  De gehele energie sector en de natuurlijke hulpbronnen en wel voor de komende 25 jaren.

  En als deze regering nu daadwerkelijk gaat werken nadat ze de grootste concurenten (nw front)SCHAAKMAT hebben gezet blijven ze in het machtscentrum voor de komende jaren.
  Dat was mij een schaakpartij alla POETIN
  KARMA is a BITCH


  Maak melding
 13. Karma tot daaraan toe!!

  Karm,…ook uit URDU staat voor arbeid, en destijds ongetwijfeld arbeid naar normen/waarden/fatsoen!!!

  Karm van DADA & CO,….ach, deze behoeft geen betoog tog??


  Maak melding
 14. Hok weet jij wat een door braak zou zijn voor het land.
  Als jullie dit zouden kunnen vergeven aan eigen ondernemers. Het scholen van de jongeren, creeéren van werk,ondersteunen van de ondernemers door kennis overdracht enz.Maar dat zijn jullie niet in staat.Wat hebben jullie geleerd van de NPS alles vergeven aan de witten en smeer geld opstrijken.Het is heel triest hoe jullie denken het ligt bij de geboorte je kan ook niets aandoen.


  Maak melding
 15. Er zijn niet veel lieden in Suriname die weten wat ondernemen is en dit internationaal op de wereldkaart kunnen zetten, een die zeker in dat rijtje thuis hoort en een echte Surinamer is de heer Eddy Jharap/geoloog. Wat deze man voor Suriname met Staatsolie betekent en heeft neergezet is topkwaliteit. Velen kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

  DDB is het tegenovergestelde van deze man. DDB is iemand die met geweld en wapens anders denkende landgenoten uit de weg ruimt en intimideert. Hij is op machtbelust. Zambo is oerlui, oerdom en gemakzuchtig en denkt aan zijn eigen belang, nl: niet in de gevangenis te belanden voor de 8 december 1982 moorden, de moiwanamoorden en andere duistere zaken. Er zijn heel wat pajongwaaiers, awariedomries, losers om hem heen, die van de huidige politieke situatie in Suriname misbruik maken en zichzelf verrijken. De verliezers is het proletariaat, Suriname en hoe men tegen het land Suriname internationaal kijkt. Zambo heeft nog nooit gewerkt, maar is toch schatrijk.

  Het land en zijn natuurlijke hulpbronnen wordt door DDB gewoon in de uitverkoop geplaatst en weg gegeven aan derden.

  Het volk krijgt de leiders dat het verdient.

  Vertrouwen in eigen kunnen is heel erg weg met zo’n leider. Triest maar waar.


  Maak melding
 16. @Barnie ik ben het vooral met je laatste zin heel erg eens dat heel zoo(i)tje moet oprotten en mag ook wegrotten ding tingie dagoe.Mijn maties op dit forum zouden zeggen dat ADDERGEBROED hhhhhhug ik walg van Hok en de rest.Weer laat Misikaba zich gebruiken en misbruiken.Weer moet deze rommel /dweil van een mi-sjie-ka-ba(zoals hij eeder genoemd werd op dit forum) zijn braaksel inslikken bha viespeuk.Hoe is het mogelijk dat Hok hangende/staande de vergadering zegt ja dit schrappen wij,dit halen wij eruit en klaar is kees.Sjonge jonge wat een volk zijn Suries toch. Wat een slappelingen toch?Foei toch volk.En zo gaat Su over tot de orde van de dag.Odi odiii.
  Glenny.


  Maak melding
 17. Sandokan

  Gefeliciteerd met wat? een sigaar uit eigen doos.

  Eerst 45.000000 $ ophoesten anders gaat de deal helemaal niet door…

  Paarse stumper


  Maak melding
 18. Sandokan wat bedoel je met suriname voorwaarts ? Dit is een stap terug, zeg maar gerust 30 jaar. Wat betaald Bouta je om deze onzin op wkn te plaatsen ? Arme paarse sloeber… suri’s gaan straks honger moeten lijden om die half miljard af te betalen.


  Maak melding
 19. Laten wij de situatie van Suriname bekijken. Elk gezin in Suriname heeft nu (anno februari 2013) een eigen vervoer (personenauto); bijna elk gezin in Suriname is aangesloten op het waterleiding- en electriciteitsnet; bijna elke burger heeft een mobiele telefoon in Suriname. In Suriname zien wij GEEN MENSEN DIE VAN DE HONGER STERVEN OF OP STRAAT SLAPEN. In Suriname heeft elke burger toegang tot de medische zorg (ongeveer 500.000 on- en minvermogen kaarten zijn uitgereikt). Het onderwijs is in Suriname gratis (het inschrijfgeld in vergelijking met andere landen is te verwaarlozen). Deze enkele indicatoren geven duidelijk aan dat Suriname de afgelopen jaren grote sprongen voorwaarts gemaakt heeft en niet gerekend wordt tot een Derde Wereldland! Onlangs las ik in de krant dat de Chinezen over een jaar of twee op de maan gaan landen, terwijl dit land nog 30 jaren terug hongersnoden gekend heeft. Elke dag faillissementen en veel ontslagen en komen steeds meer voedselbanken in nederland.

  who cares wat is er in hemelsnaam gebeurd?


  Maak melding
 20. Ze hebben auto’s maar kunnen de benzine niet betalen.
  Ze hebben waterleiding in huis maar er komt geen water uit de kraan.Ze hebben een mobile telefoon maar geen bel tegoed.Ze hebben een dokters kaart maar duurt een etmaal voor ze de arts kunnen spreken.En duurt een week voor ze de voorgeschreven medicijnen van de apotheek krijgen.


  Maak melding
 21. Twa Twa, geen mensen die op straat slapen, of van de honger sterven?, loop voor de aardigheid ’s morgens eens van de hoek Wanicastraat/Sophie Redmond straat richting Zwartenhovenbrugstraat, wedden dat er zeker drie zwervers op de stoep liggen te pitten, ga overdag eens bij de terrasjes bij Krasnapolski kijken, om de haverklap moet het beveiligingspersoneel de bedelaars in lompen wegjagen. Kijk eens bij de ingangen van de ziekenhuizen, de mensen moeten cash geld meenemen anders komen ze niet eens voorbij de portier, het onderwijs gratis?, ja misschien als de ouders lang genoeg in de rij gestaan hebben in de hoop dat ze hun kind kunnen inschrijven, man doe je ogen eens open, ik weet niet welke krant jij leest, zal waarschijnlijk wel een propaganda foldertje van de NDP geweest zijn, maar in 1975 stond Su. nr. 2 of 3 op de lijst van ontwikkelingslanden, sindsdien zijn ze daar alleen maar op gedaald.
  In de Toko’s in Nl. staan nog wekelijks ladingen pakketten die opgestuurd moeten worden naar Su. is zeker omdat het zo goed gaat in Suriname, daarom zijn alle woningen, winkels en bars natuurlijk ook allemaal voorzien van diefijzer, is zeker voor de sier


  Maak melding
 22. TWA TWA je zingt een paar valse noten……

  Anno 2013 heeft elk gezin een personenauto:
  Bedoel je die personenautos die vrijwel allemaal of op afbetaling zijn gekocht of met drugsgelden?

  En bedoel je die personenautos die zich op wegen moeten verplaatsen die je vaak geen wegen kan noemen?

  Bedoel je het water en electriciteitsnet waar of smurrie uit de kraan komt, of waar mensen kilometers moeten lopen om bij een watertap te komen?

  Bedoel je die electriciteitsnet die als die er is om de haverklap uitvalt, en waar sommigen die het kunnen betalen jaren moeten wachten voordat de aansluiting er is?

  Bedoel je die lui met mobiele telefoons die nooit beltegoed hebben?

  En waar slapen volgens jou de zwervers dak thuislozen en verslaafden die Suriname in stad en land bevolken?

  En niemand sterft inderdaad van honger omdat gelukkig er vanuit de diaspora tientallen NGO’s en familie vrienden en hulpprogrammas zijn die van alles en nog wat doneren en sponseren, onder andere Huize Ashiana waar als die op de Suri overheid moeten wachten er nog geen droog brood op de plank is.

  En bedoel je die medische zorg waarvan als de mensen al toegang hebben omdat ze tot de kenniskringen van de Suri staatsdebielen behoren hele dagen in poli’s en wachtkamers moeten wachten voor enige medische verzorging behalve natuurlijk als ze met euro’s en us$ zwaaien?

  En hoe zit het met de tienduizenden familileden en kennisen van de staatsdebielen die bulken van het geld en toch over min-onvermogenkaarten beschikken en met vette bolides hun kaarten ophalen?

  Hoe zit het met het onderwijs waarvan de leerboeken nog stammen uit 1926 ondanks een injectie van 68 mln euro met bemiddeling van Jozefzoon waarvan het gros van het geld spoorloos is verdwenen?

  Hoe zit het met de naschoolse opvang waar de leerkrachten na 5 maanden arbeid hun loon nog steeds niet ontvangen hebben?

  En hoe zit he met de ouders die afgelopen jaar nog hele dagen in de rij moesten staan, of stad en land moesten aflopen om hun kinderen ingeschreven te krijgen op een school?

  Ik moet gaan stappen dus ik kap ermee anders ben ik morgen nog bezig….

  En neen Suriname is geen derdewereldland , maar een ultime bananen republiek genaamd Suribabwe met als staatsdebielen een veroordeelde drugsdealer en massamoordverdachte en analfabeet en beroepsleugenaar aan het roer……..

  En ga nu maar ekker schelden wat dat is het enige waar jullie onzettend goed in zijn….

  Have a nice day……..


  Maak melding
 23. HANS en JACOBUS dank voor de aanvullingen ik ben weg laat TWA TWA maar vooral in zijn eigen fatasieverhalen geloven……hij/zij zingt heel vals…..


  Maak melding
 24. =Mensen, als ik naar Santhoki en andere mag luisteren wat zij te zeggen hebben over de gouddeal vind ik het verschrikkelijk hoe alles is gegaan.

  =Luister maar hoe Jenny Simons ook zo hypocriet is. Niet Jenny vond dat een ieder naar elkaar moet luisteren en alle punten belangrijk zijn voor de gouddeal???
  =Bouterse bepaald gewoon wat er gebeurt en niemand zegt hem wat hij moet doen.

  =Inderdaad het land wordt gewoon verkocht en de dictator is weer aan zet.

  =Chavez heeft gronden afgenomen van mensen om flatgebouwen op te zetten voor anderen. Bouterse gaat langzaam maar zeker die richting ook op.
  Alleen hij verkoopt grond voor geld en de mensen die in de area wonen waar men goud gaat delven bekijken het maar.


  Maak melding
 25. In Nederland rijdt een recordaantal auto’s rond dat is gekocht op afbetaling of gekocht met drugs geld!In totaal staat in Nederland een bedrag van ruim 1,3 miljard uit aan leningen voor auto’s. Per auto moet nog ongeveer 9.000 euro worden afbetaald ! Nederland telt naar schatting tussen de 35.000 en 40.000 dak- en thuislozen zwervers en drugsverslaafde waarvan ruim 8000 geregistreerde zwerfjongeren.


  Maak melding
 26. Gruf-olo hhel veel auto’s in Nl . hebben inderdaad een 5e bank, helemaal als je de lease-bakken ook meetelt, ook heb je waarschijnlijk wel gelijk met de cijfers over de dak en thuislozen, en de drugsverslaafden, alleen moet je er dan wel bij vermeldden dat er in verhouding meer “niet autochtone” Nederlanders bijzitten vooral in de laatste groep, de drugsverslaafden is het percentage “van Surinaamse en Antiliaanse” afkomst zeer hoog, kijk maar bij de drugsopvangcentra, daar ziet het letterlijk zwart van de mensen.
  Maar eerlijk gezegd snap ik eigenlijk niet helemaal waarom jij er dit bij haalt, heeft toch helemaal niets te maken met de abominabele slechte toestand in SU, of het moet gewoon een aanleiding zijn om maar gewoon tegen alles aan te lopen zeiken wat met Nederland te maken heeft, waarschijnlijk uit frustratie en onvermogen


  Maak melding
 27. Al verdienen de criminele machthebbers en hun vrienden nog zoveel geld met de goudhandel, de komende jaren worden alle belastingparadijzen opgedoekt. De EU en VS willen hun begrotingstekorten versneld naar een aanvaardbaar niveau brengen. De fiscale constructies waar bedrijven nu gebruik van maken zullen, als het aan de EU en VS ligt, binnen 5 jaar tot het verleden behoren.

  Bouterse, Brunswijk en consorten mogen dan heel veel geld verdienen met de goudhandel, alleen kunnen ze op termijn heel weinig met het verdiende geld. Binnen de EU geldt vanaf 2016 een streng fiscaal regime, waarbij landen als Luxemburg, Lichtenstein, Zwitserland en Oostenrijk hun bankgeheim opgeven en een flinke belasting heffen op de aangehouden tegoeden. VS en EU burgers worden zo gedwongen om fors meer belasting te betalen, indien hun vermogen bij een bank buiten hun eigen grondgebied wordt gestald. Vermogensbelasting is hard nodig om de tekorten op de staatsbegrotingen weg te werken. Belasting ontduiking wordt nog zwaarder belast. Het aanhouden van vermogen buiten je eigen land wordt ontmoedigd.

  Voor de banken in de belastingparadijzen als de Kaaiman eilanden zal dit een forse aderlating betekenen, immers de rijken uit de westerse landen zullen zich gaan terugtrekken. Uit lijfsbehoud zullen deze landen offshore banking zwaarder gaan belasten. Goldman Sachs heeft een onderzoek hiernaar gedaan en kwam tot de conclusie dat deze landen alleen kunnen overleven indien zij een belastingtarief hanteren van ca. 50 procent op het gestalde vermogen. Immers, wat nog overblijft op de bankrekeningen bij deze banken wordt gezien als oneigenlijk vermogen oftewel zwart c.q. crimineel geld. En dan wordt het een fifty-fifty deal bank versus rekeninghouder.

  Nou dan zien de heren Bouterse, Brunswijk straks hun goudgerande gelden in rook opgaan. Aangezien de meeste belastingparadijzen rekeningen in USD aanhouden en de USDollar op dit moment overgewaardeerd is zal ook door de dalende dollarkoers hun vermogen in snel tempo verdampen.

  En tenslotte: ook de goudprijs is nu aan een flinke daling begonnen en is zelfs onder de steunlijn van USD 1500 gedoken. Het einde is nog niet in zicht, er wordt door analisten zelfs een eerste steun gezien rond de 700 USD. De investeringen van Suriname van ca een half miljard USD zijn bij een dalende goudprijs niet meer terug te verdienen. Suriname moet naar een andere terugverdien model. Als de langetermijnrente op de internationale kapitaalmarkt stijgt en de langetermijntrend wijst in die richting, is Suriname een enorm kapitaal kwijt aan rentelasten op deze lening. Een faillissement van Suriname is in dat geval zelfs onafwendbaar.

  Moraal van mijn verhaal is: Het is niet altijd goud dat blinkt. En hoogmoed komt meestal voor de val.


  Maak melding
 28. Zeg me eerlijk,..hoe is mogelijk dat met de dalende prijs van goud de president toch de risico gaat nemen om de deal te sluiten.
  Hoe dom en arrogant kan je wel niet zijn?
  Gaat hij voor eigen gewin of belang of gaat hij voor het algemeen belang van Suriname?


  Maak melding
 29. GRUF-OLO: Heb jij mij of iemand anders zien beweren dat er geen autos in Ned rondrijden die op afbetaling gekocht zijn of met drugsgelden?

  Maar het gaat hier over Sur. en niet over Nederland.
  Het verschil tussen Ned. en Sur als je toch die vergelijking wil maken , is dat in Ned zoiets bestaat als de plukze wetgeving, die alhoewel die niet optimaal functioneert korte metten maakt met goederen en gelden afkomstig uit het drugscircuit.

  In Suribawbe daarentegen is het publiek geheim wie de drugsdealers zijn, maar geen O.M. ,of rechter die ze kan, wil en durft aan te pakken.
  Geen belastingdienst die bij DDB Ronnie Brunswijk of de rest van de staatsdebielen en criminelen een belastingaanslag wil of kan of durft bezorgen.

  En voor die drugsverslaafden, dak en thuislozen en zwerfjongeren verwijs ik je naar de posting van Hans, met als aanvulling dat voorzover die groepen hulp willen voor hun problemen die gewoon aanwezig is van overheidswege of welzijnsorganisaties.

  Dus Gruf-olo alias TWA TWA je zingt nog steeds zeer valse noten, waar de honden geen brood van lusten… Have a nice day……


  Maak melding
 30. Off topic. Kanhai is hypocriet !

  Criminaliteit is een middel van bestaan en de hele samenleving moet eraan meewerken om dit terug te draaien. Tot deze conclusie kwam het panel tijdens een discussie georganiseerd door PALU-jongeren. De inleiding werd verzorgd door de jurist Irvin Kanhai die met cijfers en ervaring in zijn praktijk liet zien hoe het gesteld is met de jongeren en de criminaliteit.

  Kanhai droeg twee oplossingsmodellen vrijdagavond aan in het partijcentrum van PALU ‘Bun Dyari’. Eén is het bouwen van meer gevangenissen en het verzwaren van de straffen. Het andere voorstel is dat de samenleving de handen uit de mouw steekt, bij zichzelf te rade gaat en haar kijk op criminaliteit bijstelt. “Laten we wederom de sterke buurtorganisaties oprichten”, pleitte Kanhai.

  ALDUS DE ADVOCAAT VAN DE MASSA MOORDENAAR, GROOTSTE CRIMINEEL VAN SURINAME…


  Maak melding
 31. Aaaahh…..gokken met de toekomst van Suriname…..
  Terwijl overal in de wereld economien sneuvelen door de crisis gaat Su zich in een strop van 400 miljoen dollars stoppen.
  Hok..wij noteren alvast:onbehoorlijk bestuur.


  Maak melding
 32. @gruf-olo, jij en vele anderen moeten nou eens gaan leren dat dit NIETS met Nederland te maken heeft. zelfs daklozen hebben recht op een uitkering en wat zij ermee doen moeten ze maar zelfs weten. In Nederland verkopen kinderen geen knippa’s op hoeken van straten.

  =Waarom zeg je niets over de blanke canadezen die jou land nu hebben ingepikt dankzij Bouterse?

  =Ik zou zeggen, pas maar op dat je straks in eigen land, met de vliegtuig op zanderij niet op het grondgebied van de canadezen land, omdat het stukje area ook erbij hoort.

  =De marrons en inheemsen en bewoners van republiek moeten nu ook voorzichtig zijn, omdat vlak naast hun woongebied men gewoon goud mag gaan delven.

  =Domme aanhang, sorry maar Bouterse heeft de soevereiniteit van het land verkocht.

  NDP massa’s zijn heel erg dom.


  Maak melding
 33. =Misschien hebben de canadezen fors betaald om de overheidsorgaan in Suriname zover te krijgen om een beleidsplan te ondertekenen.

  -Ja, Bouterse heeft natuurlijk geen geld dus weten de canadezen precies wat ze moeten doen.

  =Afrikaanse en Chavez toestanden in Suriname.


  Maak melding
 34. Ira,ook jouw familie mag straks profiteren van deze overeenkomst.Alleen ben ik van mening dat de oppositie in het parlement zich laf heeft opgesteld.Het gebied waar men goud gaat delven is en blijft eigendom van de Republiek Suriname.Dus alle bangmakerij is net als alle andere items gewoon uit de lucht gegrepen.


  Maak melding
 35. RobG, vele families mogen straks in de eeuwige nadagen schulden afbetalen. Alles valt en staat met de goudkoers. Het geld in de Eurozone kon ook niet op. Inmiddels weten we wel beter. De oppositie heeft terechte vragen gesteld en vele Surinamers delen die zorg. Deze deal is er gewoon doorgedrukt enkel alleen om gezichtsverlies te behoeden. Deze deal is gebaseerd op drijfzand en jij weet dat ook.


  Maak melding
 36. Koos juist door de problemen in de eurozone en de grote crises met de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse economie is het juist aantrekelijk om te investeren in goud.Deze problemen zullen volgend week niet opgelost zijn en volgend jaar ook niet.


  Maak melding
 37. De incidentele daling van de goudprijs is veroorzaakt door het gerucht dat Cyprus een deel van zijn goudvoorraad zal moeten verkopen. Daarna zal de prijs weer stijgen zolang als de Eurocrisis voortduurt.


  Maak melding
 38. “Geloof je nu echt zelf al die Paarse onzin die je uitkraamt?????”

  henk molenaar zoals jij front minkukel die front onzin van je geloofd toch.

  Jij geboren hypokriet denkt zeker dat je de ‘onzin reacties’ monopolie bezit op waterkant.net, noh.

  Leuk te lezen dat iedereen verwijst naar de goudkoers, welnu goud is altijd een veilige belleging geweest en dat zal zo blijven. Hoeveel tonnen goud hebben de westerse landen al niet in hun kluizen.

  Nu dat Suriname ontwikkeld gaat worden en geld gaat verdienen met zijn goud, is de goudkoers oh zo belangrtijk. Zoals alle delfstoffen zal de goudkoers schommelen zoals nu het geval is, maar stijgen zal het zeker weer doen.

  Dat sommige belggers de goudkoers omlaag willen praten, komt omdat deze zwendelaars weer geld willen verdienen met die waardeloze dollars. Wie deze zwendelaars gelooft is rijp voor welke gekkenhuis dan ook, precies zoals de front minkukkels rijp zijn voor een gekkenhuis. Deze zwakbegaafde gasten denken met hun dom geklets hier alle wijsheid in pacht te hebben, dit krijg je natuurlijk wanneer je zo gek bent als een deur.


  Maak melding
 39. Deze deal is natuurlijk een doorbraak, dat sommige front minkukels dat niet kunnen zien, komt omdat ze zwakbegaafd zijn.

  Niet geweend, wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers zijn heel erg blij met deze doorbraak. Komt nog bij dat er voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis zo transparant in de DNA hierover gediscussieerd is, dat de regering zaken heeft overgenomen en gewijzigd heeft die men vanuit de DNA heeft aangedragen.

  Front het is voorbij voor jullie, knoop dat goed in jullie oren, zaken worden voortvarend aangepakt, en de NDP zal blijven regeren, de President zei al in 2010 de komende 30 jaar komt front niet meer aan bod.

  Ja lezen jullie het goed met NewMont is het 30% en niet die vervoeide front 5%, dat was nou een uitverkoop van Suriname.

  FRONT NOOIT MEER.


  Maak melding
 40. Aahh…gokken met de toekomst van Suribame.
  Wie v.d. coalitie durft kritiek te geven? Allemaal ja knikkers. Verkopen hun eigen familie uit pure angst.


  Maak melding
 41. Voor diegenen die denken dat de goudprijs blijft of hoger wordt dan hij nu denkt, als je het nieuws goed gevolgd hebt had je kunnen weten dat ze nu met de nieuwste technieken, diamant zelf kunnen maken, voor de helft van wat die nu kost, in datzelfde progamma werd de mogelijkheid opengehouden dat in de directe toekomst dit ook mogelijk zou zijn met goud en andere edelmetalen door iets van herschikking voor zover ik het begrepen heb, dit kan net als met de diamanten grote gevolgen hebben voor de toekomst, geldt natuurlijk niet voor Suriname, want daar wordt niet verder gekeken dan naar morgen.


  Maak melding
 42. “diamant zelf kunnen maken,” dit is wat men noemt een front posterchild, zo dom, zo achterlijk en dan nog de grootste bek hier op waterkant. Volgens deze minkukel maken ze diamant.


  Maak melding
 43. Aahh…sinds 1996 is bij onderzoek bewezen dat synthetisch gefabriceerde diamanten in de wereldhandel zijn terechtgekomen.
  De synthetic diamonds bestaan er al veel langer.
  U wordt op uw wenken bediend door Google news.
  Type:synthetic diamonds en verrijk uw inzicht.
  Ja, india en zuid afrika kennen dit fenomeen al en houden het angstvallig in de focus.


  Maak melding
 44. soer dat jij een fronter bent en dus oh zo dom neem ik je niet kwalijk, dat jij het woordje verrijk uw inzicht gebruikt vind ik aanmatigend en neem ik je wel kwalijk, jullie fronters zullen het ook nooit leren.

  Het woordje Synthetic zou al duidelijk voor je moeten zijn, als je niet zo dom was.

  In Jip en Janneke taal, een natuurlijk product als diamant kan je niet maken, je kan het alleen proberen NA TE MAKEN.


  Maak melding
 45. @Sabidieri, jij houd je bezig met 5 en 30%, maar vraag mij wel af of jij wel het verschil kent tussen beide contracten.

  =Venetiaan heeft zijn land niet verkocht aan geen enkel buitenlander, maar dit gebeurt wel met het nieuwe contract.

  =25 jaar lang hebben de canadezen voor het zeggen op het stukje grond waar zij goud mogen gaan delven en weet je wat dat betekent:::Ze mogen doen en laten wat zij hebben willen op het stukje grond in Suriname zonder dat deze regering en wie dan ook zijn of haar mond opendoet.

  ==Ga terug naar de schoolbanken om goed te kunnen lezen en te begrijpen wat in Suriname gebeurt en praat een ander niet NA.
  -Ik maak mij ook zorgen om de inheemsen en marron die straks verjaagt kunnen worden.


  Maak melding
 46. Bij ontbrekende kennis van zaken altijd verwonderd zijn, maar nooit en te nimmer beginnen met schelden, wel doorvragen, want dan gaat een wereld voor je open als het onderwijspeil en beschikbare kennis er nog niet is aangereikt.

  Dat er binnen de wetenschappelijke revolutie ook de mogelijkheid is onderzocht en ondernomen om van waterstof een bruikbare brandstof te maken, vanuit koolatomen diamant en goud blijft buiten kijf, want ook de alchemisten waren mee bezig!!!

  Bij deze over diamant!!!

  Een synthetische diamant is een diamant die op kunstmatige wijze gemaakt is.

  Er zijn verschillende procedés om dit soort diamanten te maken.

  Er is een procedé, waarbij ook andere atomen dan koolstofatomen worden ingesloten waardoor deze diamanten een gele kleur hebben, wat voor sierdiamanten niet fraai is.

  In Amerika is een procedé ontwikkeld, waarbij geen andere atomen meer in de diamant voorkomen.

  Deze zijn zowel in Amerika als in Duitsland reeds te verkrijgen.

  Twee Amerikaanse leverancier is zijn Apollo Diamonds en Gemesis.

  Onderzoekers van de Carnegie Institution van Washington ontdekten in 2004 een procedé om binnen 24 uur diamant te synthetiseren die meer dan 50% harder is dan de natuurlijke diamant.

  Uit Wetenschap forum 04: Diamantvraag

  Hoe diamant gemaakt kan worden.

  Gegeven is 100 gram lichaamsmateriaal. Waarvan kan je dan het meeste diamant maken?

  Met 100 gram haar is het meeste diamant te maken.

  Diamant is de hardste stof die er bestaat.

  In de natuur ontstaan in diepliggende koolstoflagen ruwe diamanten door extreme temperaturen en de hoge druk die de aardkorst er op uitoefent.

  Door dit natuurlijke proces te kopiëren kan je ook zelf diamant maken.

  Koolstof wordt dan in een pers door hoge druk en hoge temperatuur getransformeerd naar een ruwe diamant.

  Hoe meer koolstof in de pers aanwezig is, hoe groter de diamant wordt.

  Helemaal onderaan staat een klein filmpje met beelden van een echt diamantpersbedrijf.

  Als je zelf een diamant maakt van lichaamsmateriaal, kan je dat het beste doen met hoofdhaar, omdat dat van de drie opties procentueel het meeste koolstof bevat.

  Hoofdhaar bestaat bijna helemaal uit keratine en bijna geen water. Keratine is een eiwit en eiwitten bestaan voor een groot deel uit koolstof.

  Als je nu het percentage koolstof in haar berekent kom je uit op ongeveer 40-50%.

  Het grappige is dat gekruld haar relatief meer zwavel bevat dan stijl haar, en daardoor dus weer iets minder koolstof.

  Daarnaast is haar ook nog eens makkelijk te verbranden tot as, wat het productieproces een stuk makkelijker maakt.

  Thuis diamant maken

  De natuurlijke omstandigheden waarin diamant wordt gevormd kunnen we tegenwoordig ook zelf nabootsen.

  Door met een acetyleen brander de enorme druk en temperatuur na te bootsen kunnen ook diamanten ontstaan.

  Wij hebben dit zelf gedaan bij John Schermer van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

  Vereenvoudigd diagram van het standaard groeimodel voor CVD-diamant.

  (Bron van de figuur:http://www.chm.bris.ac.uk/pt/diamond/growthmodel.htm).


  Maak melding
 47. @sabidieri, senthetisch betekent niet dat je probeert, maar dat de samenstelling kunstmatig is verkregen in plaats van lang natuurlijke weg.

  Wat je met proberen bedoelt is mij onduidelijk.

  Neem nu alle gezondheidspillen die men inneemt, die hebben allen een synthetische samenstelling.

  Er zijn wel verschillen tussen natuurlijke en synthetische producten en middelen.

  Bij synthetische middelen is de werking na genoeg gelijk aan dat van het natuurlijk product.

  Om geen nadelige effect te ondervinden moeten die pilletjes op voorschrift gedoseerd geslikt worden.

  Hopelijk is dit begrijpelijk!!!


  Maak melding
 48. Henk,als mijn verhaal uit de mond kwam van Venetiaan, GMAP, Who Cares,Ira,Koos,Glenn Pengel zou je er wel waarde aan hechten.Maar neem van me aan de grote crises in Amerika en in Europa is nog lang niet voorbij. In Nederland nemen de werkeloosheidscijfer elke week toe hetgeen een indicatie is dat de crises nog lang niet voor bij is.

  En denk je dat mensen veel meer waarde hechten aan de dollar en de Euro?Ze zijn onzeker. Het papiergeld zit allemaal ergens in een ‘cloud’. Als mensen en bedrijven massaal naar de banken stappen en al hun geld opeisen hebben de banken een groot probleem.Het geld hebben ze niet meer.Het is allemaal fictief, en mensen trappen in de grote fictieve wereld van het geld.Dit is de reden waarom de overheden garant staan voor spaarders en bedrijven tot maximaal 100.000,- euro.

  Mensen die miljoenen op de banken hebben kunnen het vergeten. Ze zijn al het geld kwijt. Maar het goud is tastbaar je kan het opslaan in grote kluizen of opbergen in gat onder je huis of goed verpakt in je riolering.


  Maak melding
 49. RobG, vandaar dat George Soros en Warren Buffet nooit in goud beleggen. Neem jezelf niet in de maling. Er is een reden waarom deze mensen goud links laten liggen. Rendementen zijn gewoon te laag.


  Maak melding
 50. Tjauwa,

  Uit al je koeterwaals heb ik maar een (1) lichtpuntje kunnen ontwaren nl.

  “Er zijn wel verschillen tussen natuurlijke en synthetische producten”

  Nu mag je mij vertellen waarom?


  Maak melding
 51. Die arme koos blijft schermen met warren Buffet.

  Nu lees ik dit in het artikel die de simpele koos hier heeft geplaats.

  “Het 81-jarige Orakel van Omaha gaf onder meer toe dat zijn eerdere voorspelling van de huizenmarkt dead wrong was, zijn investering in een energiebedrijf noemt hij een unforced error ”

  Nu mag arme koos ons vertellen waarom Buffet het met goud goed heeft gezien.

  Koos doe geen moeite, als je het toch wil doen, misschien dat je ons kan vertellen waarom nederland bijv. zoveel goud aan het opslaan is, zelfs de kluizen van de DNB zijn te klein dat ze het meeste in Amerika hebben opgeslagen.


  Maak melding
 52. Sabidieri,dat jij niet begrijpt wat Tjauwa bedoelt kun jij niets aan doen, je bent gewoon niet slimmer, misschien wel het volgende, als er een goedkoper nagenoeg dezelfde kwalitatieve imitatie van een produkt op de markt komt zal de vraag naar het origineel en de prijs van het origineel dalen, dit geldt ook voor die diamanten en in de toekomst zeer waarschijnlijk ook voor het goud, wel iets om rekening mee te houden.


  Maak melding
 53. @hans, thks

  @Sabidieri, de tijd dat Nederland en de Britten goud hadden opgeslagen was je nog niet geboren. Suriname was in handen van een ander land.


  Maak melding
 54. Hans, Russen maken diamanten van koolstof en ze hebben de zeer geavanceerde machines geleverd aan de Amerikanen om op commerciële basis synthetische diamanten te verkopen.Deze diamanten zijn zeer geschikt voor de elektronica industrie omdat ze goede geleiders zijn.Ook in Nederland maakt men diamanten uit de koolstofresten van menselijke lijken en dieren na een crematie.Deze diamanten kunnen echter niet tippen aan echte diamanten.Een team van Russische en Amerikaanse geleerden hebben wel synthetische diamanten ontwikkeld die niet van echte diamanten zijn te onderscheiden.Deze diamanten zijn vele malen duurder dan een echte diamanten.Het goud zal nog heel lang een waardevolle edelmetaal blijven.


  Maak melding
 55. Ira mi ede nanga deng dong dong sani fu yu, vertel dit soort verhaaltjes aan je domme maatjes, tjauwa, koos en hans. Hou mij aub erbuiten.

  Hans lees hieronder maar ge geschiedenis van je diamanten die men maakt, misschien dat je je hoop kan gaan opgeven dat men ooit goud kan namaken enkel en aleen omdat Suriname nu gouddeals heeft gesloten.

  Jullie zijn helemaal gek geworden stelletje ezels.

  ———————————————-

  Synthetische diamanten

  Synthetische diamanten worden door de mens in laboratoria gemaakt. Ze hebben dezelfde chemische, optische en fysieke eigenschappen als hun natuurlijke pendanten.

  In de industrie worden steeds meer synthetische diamanten gebruikt, vaak in de vorm van stenen van klein kaliber. Dit omdat deze diamanten vaak een grotere kwaliteit dan natuurlijke diamanten hebben; de kristallisatie van synthetische diamant produceert namelijk harder, meer bestendig materiaal.

  Toen de Engelse scheikundige S. Tennant in 1797 ontdekte dat diamant voornamelijk uit koolstof bestaat, begonnen tal van wetenschappers met te proberen diamantkristallen te maken, zonder veel succes. De eerste pogingen om synthetische diamant te vervaardigen mogen op rekening geschreven worden van Gannal en Ganniard de la Tour, die in 1828 voor het eerst koolstofsulfide met fosfor mengden.

  Despretz zorgde voor vonken van een koolstofdraad na de koolstof een maand lang te bestoken met een koolstofsulfidestaaf. Resultaat waren microscopisch kleine diamantkristallen.

  Al deze wetenschappers wisten dat diamant kristalliseert bij hoge temperaturen en extreme druk in het juiste oplosmiddel. De verhouding tussen de verschillende vormen van koolstof en de verschillen in temperatuur en druk bleven voor de wetenschap onbekend terrein.

  Heel wat befaamde wetenschappers zoals Lionnet, Mc Tear, Marsden, Hanny, Moissan en Sir Parsons deden verder onderzoek. Het zou algauw overgenomen worden door bedrijven, die hier brood in zagen.

  ASEA

  De eerste synthetische diamanten werden in 1953 geproduceerd door de Zweedse maatschappij Allmana Svenska Eletriska (ASEA). De kristallen waren slechts 1 mm groot en groeiden onder druk tot 90kbar en temperaturen van 2700°C.

  Dit Zweeds succes werd binnenskamers gehouden tot 1955 omdat ze zeker wilden zijn van het economisch potentieel.

  Anderen

  In 1955 kondigde het Amerikaanse General Electric, nog niet op de hoogte van het succes van ASEA, triomfantelijk aan dat ze erin geslaagd waren om kleine synthetische diamantkristallen te laten groeien, het grootste ongeveer een duizendste van een karaat.

  Vijftien jaar later, in 1970, kondigde GE de beperkte productie aan van synthetische diamantkristallen van edelsteenkwaliteit, ongeveer 1 cm groot. Deze werden uitsluitend op experimentele basis gemaakt.

  Sinds de jaren 1970 maakte ook het De Beers Diamond Research Laboratory een beperkt aantal synthetische diamanten, tot 11 cm groot. Ook deze diamanten zijn niet op commerciële basis verkrijgbaar.

  In april 1985 liet Sumitomo Electric Industries uit Japans weten dat zij erin geslaagd waren op grote schaal synthetische diamant van hoge waarde te produceren. Sommige van deze diamanten zijn intussen op de markt te koop aangeboden. Ze hebben een diep gele kleur.

  Ook de Russen gingen in de jaren 1990 van start met de productie van synthetische diamant. Ondanks de beperkte hoeveelheid, zijn ze intussen te koop. Ze hebben een typisch gele, oranje en bruinachtige kleur.

  Productiemethodes

  Synthetische diamanten worden bekomen door kleine diamantkristallen met een zwarte, grijze of bruine kleur onder te dompelen in een reactievat in een mengeling van tantalium, nikkel en grafiet bij een tempratuur van ongeveer 2750°C bij een druk van 50 tot 50 kbar. Bij een lagere temperatuur worden kubussen gevormd, bij een hogere dodecahedrons en bij nog hogere temperaturen octahedronds.

  Dit toont duidelijk aan dat de kristallisatie afhangt van de fysische en chemische condities tijdens het kristallisatieproces.

  Synthetische diamanten behoren in grote mate tot het type Ib (zie elders op deze website). Als je de gele kleur kwijt wil om een kleurloze diamant te produceren, moet je de zuurstof tijdens de synthese zien uit te schakelen. Dan bekom je een diamant van het type IIa, die half-geleidend is. Je kan een diamant van het type IIb (ook half-geleidend) bekomen door bijvoorbeeld boor toe te voegen, wat voor een blauwe kleur zal zorgen.

  Identificatie

  De morfologie van synthetische diamant heeft vaak een octahedrale vorm, gewijzigd in kubus- en kleinere dodecahedrale vormen.

  De meeste synthetische diamanten kunnen snel door de meeste conventionele testtechnieken opgespoord worden.

  Eigenschappen om naar te kijken zijn onder meer:

  – een duidelijk kleurpatroon met specifieke zones

  – ultraviolet fluorescentie

  – interne ‘grains’

  – metaalachtige inclusies

  – magnetisme

  Meer geavanceerde technieken zijn onder meer het gebruik van:

  – spectrometers

  – infrarood- en ultraviolet spectrometers

  – microscopen die de elektronen scannen

  – DiamandSure en DiamandView


  Maak melding
 56. Sabibieri, je had gewoon een link kunnen geven naar dit artikel was je sneller klaar geweest, bovendien als je op deze manier een artikel overneemt zonder bronvermelding kon je nog wel eens strafbaar zijn ook, (schending van copyright), slimmerik, wie is er nu gek?


  Maak melding
 57. Vanaf januari worden geluiden de Surinaamse ruimte ingeslingerd, om te herinneren dat het een feitelijk gegeven is dat de staatskas leeg is.

  Dan volgt een opsomming van de gezamenlijke 2 miljard dollar afdrachten van staatsolie en Iamgold en Rosebelgoldmines aan de Surinaamse staatskas.

  Het lijkt in mijn ogen een fantastisch uitgangspunt om te graaien of te verduisteren.

  Want wie anders dan de President van Centrale Bank moet als hoogste bewaarder van de Staatskas de verantwoordelijkheid nemen dat uit te leggen.

  Neen hij doet dat niet maar zwijgt als het graf.


  Maak melding
 58. @Jacobus ik ga meteen hierop antwoord(en)/geven ha ha haaiiiii A zak-zaka DiDiBrie.Hoezeer de vraag niet aan mij is gesteld,maar mie be loer ding.
  1 alle respect voor anderen en ouderen kapot gemaakt.
  2 Mensen in de top van deze zaka-zaka DiDiBrie dachten dat ze vrouwen gewoon mochten vekrachten(geval Lauuwrence Neede en werd veroordeeld)
  3 Het stelen van arme Suries.
  4 De politie vernederd/gekleineerd door hen op de buik te laten liggen,waardoor de politie vanwege deze trauma zich zo misdraagt tegen dat arm Su volk.
  5 Kapot gemaakt alle bioscopen in Su vanwege de avondklok.
  6 Het binnenland van Su en de bewoners kapot geschoten en DiDiBrie zichzelf dan daar schuil hield.
  7 DiDiBrie voert een slecht beleid uit op elk vlak en devalueert het Su sgeld.
  8 DiDiBrie maakt je kapot als je met hem gaat samenwerken Zie Ramon de freitas
  9 DiDiBrie heeft het altijd moeilijk gemaakt voor Suries iin de diaspora.Suries buiten Su.
  10 DiDiBrie heeft ooit eens zelf op het podium gestaan en gezegd hoe hij dat huis van Gool Islam Ramdjan heeft genomen.Citaat DiDiBrie:Ik wilde dat huis en Gool wilde niet ,toen zei ik(DiDiBrie dus)Gool ik kom dat huis halen en heeft dat huis toen heel vroeg in de jaren 80 van de man afgepakt.Kan iemand mij vertellen hoe of het met meneer Ramdjan verder is gegaa?Deze heer Ramdjan had een slagerij aan de Jodenbreestr in Su
  En zo is er nog veel meer wat deze zaka-zaka heeft kapot gemaakt.En toch hoor je hem elke avond zo schaamteloos als hij is zeggen dat hij van het Su volk houdt.DiDiBtir go na joe sisa jere.Je houdt er alleen maar van om ons voor te liegen en te bedriegen.En als je ons te lastig vindt dan is er een arme zaka-zaka die vindt dat hij ons moet doodschieten om jou domme str..t
  Jacobus ik heb me best gedaan.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 59. Tjauwa, je fantaseert er maar op los.Je doet me me denken aan de uitbarstingen van GMAP.Die kan geen onderscheid meer maken tussen fictie en werkelijkheid.


  Maak melding
 60. Beerput gaat open…..

  Surinaamse ambassade uit gebouw gezet…

  Maak t goede indruk….

  e Surinaamse ambassade in Parijs is donderdag uit het pand gezet door de eigenaar van het gebouw. De uitzetting is het gevolg van een maandenlang dispuut tussen Suriname en de pandeigenaar over het koopbedrag.

  De regering heeft op een bankrekeningnummer in Luxemburg een bedrag van ruim vijf miljoen euro gestort voor de koop van het pand in Parijs aan de Rue Du Ranelagh 94. De eigenaar zou Suriname een rekening van ruim 400.000 euro aan bijkomende kosten hebben gepresenteerd. De regering is het daar niet mee eens en wachtte met het betalen van het bedrag. Intussen is de som opgelopen naar circa één miljoen euro.


  Maak melding
 61. Beste RobG

  En de uitzetting van de Surinaamse ambassade uit het pand in Parijs in geen fictie.

  Ik denk dat de beerput met smeergelden nu opengaat


  Maak melding
 62. Henk Molenaar, en de episode Bouterse vervolgt weer eens… het lijkt wel een never ending story. Ze hebben allemaal kilo’s boter op hun hoofd hebben. Ze zullen het nooit leren.

  “Surinaamse ambassade uit gebouw gezet”

  Suriname heeft zichzelf fantastisch op de kaart gezet. Geloof dat ze nog een half miljard willen op de internationale markt. Ze komen heel betrouwbaar over..NOT


  Maak melding
 63. @ Glenny,
  Beste Glenn, die meneer Gool Ramdjan is helas overleden maar geloof me die didibrie heeft het huis niet genomen maar gekocht van de heer Ramdjan dus weer een grote mond verhaal en stoer doenerij van die klootzak.Laat hij (Bouterse) nou eens de juiste feiten vermelden. dit in het kort.


  Maak melding
 64. Glenn Pengel heeft gewoon teveel van die nps jorka supu gegeten.

  Zo zijn ze wisi atie nengre’s, daarom liep vene ten tijde van Bosje met een lijkenkist op zijn hoofd in grun dyari.


  Maak melding
 65. Dit geldt voor @Sabidieri; @RobG( ik ben wel mans genoeg geweest om te zeggen dat het niet zo moet, kan jij dat ook???);

  De onoverbrugbare kloof tussen fictie en werkelijkheid…Is de logische filosofische oplossing.

  Begrijpend lezen is ook een kunst. Hans stelt eigenlijk, dat als het ontwikkelde procedé kan zorgen voor de fabricage van die kwalitatief en kwantitatief schaarse goederen die tegemoet komt aan de consumentenvraag voor olie, diamant, goud of andere ruwe materialen de markt voor natuurlijke grondstoffen minder zullen omzetten.

  Economie is ook een vak apart, dat beseffen sommigen niet is mij opgevallen. Als er een poging wordt gedaan om ff uit te leggen hoe de economie werkt, dan is er een oncontroleerbare onwil van de vergrijsde massa kennis daarvan kunnen nemen.

  Als er gesteld wordt dat de consument uit de massa eerder zal kiezen voor een inferieur goed, die even duurzaam is als het superieur goed, dat die daar voor zullen kiezen.

  Noem dat maar koeterwaals, maar zo werkt dat in de praktijk.

  Stel dat er bijvoorbeeld gekozen moet worden tussen twee jeans, die kwalitatief weinig verschillen van samenstelling, waarvan de een beduidend minder kost.

  Wat zullen prijsbewuste consumenten kiezen, juist die iets minder superieure product, met als gevolg dat de prijs van alle jeans in z’n geheel gaat dalen tot het break even point, wil de verkoper van die superieure jeans nog wat verkopen, dan verlaagt die
  zijn winstmarge.

  Dat is een gegeven, dus geldig voor goud, diamant of brandstof die zelf ontwikkeld worden.

  Nu reeds zijn wetenschappers opzoek naar alternatieve bronnen omdat de prijs anders te hoog wordt en bovendien raken die betaalbare voorraden op.


  Maak melding
 66. Als ik Sabidiri moet geloven is Bouterse is een lieverdje. De man is onschuldig in de dec.moorden kwestie, de man heeft zich nooit bezig gehouden met narcotica zaken en Nederland is de kwade genius achter deze zaken. Waarschijnlijk is dit ook de type persoon dat de holocaust ontkent en mee heult met Noord Korea of Iran.

  Sabidiri probeert op wkn intellectueel over te komen, maar we weten allemaal dat je met een IQ Score van 70 niet ver kan komen.

  “misschien dat je ons kan vertellen waarom nederland bijv. zoveel goud aan het opslaan is, zelfs de kluizen van de DNB zijn te klein dat ze het meeste in Amerika hebben opgeslagen”

  1) De goud reserves zijn in de jaren 30 uit voorzorg naar Canada en de VS getransporteerd in verband met de dreigende oorlog tegen Duitsland.

  2) Nederland verhandeld actief goud en verslepen van goud is niet handig.

  3) Edelmetalen als goud leveren de belegger geen rente-inkomsten. Een belegger in goud is derhalve uitsluitend aangewezen op koerswinst, wat goud tot een zeer speculatieve investering maakt. Een kilo goud blijft een kilo goud, het wordt niet meer of minder en DAT is één van de redenen waarom professionele beleggers als Buffet en Soros goud links laten liggen. Het is ook niet voor niets dat vermogensbeheerders hun cliënten adviseren om niet 100% in goud te beleggen.

  Suriname doet er beter aan om duurzaam te ondernemen ipv het land om te spitten. De Niger Delta is mooi voorbeeld van wat hebzucht met je doet, maar goed probeer dat maar aan het verstand te brengen bij een paarse ongeschoolde.


  Maak melding
 67. Dat er geen grondbeleid is Suriname leidt tot ontembare excessieve graai en hebzucht van hen die afkomstig zijn van coalitiepartijen.

  Doelstellingen zijn er niet, dus op het moment dat er krapte is in persoonlijke kas ontstaat, moet er over de hoofden van de Surinaamse burger een deal worden gesloten ten koste van de opgebrachte belastingen, waardoor er ruimte ontstaat om in de staatskas te graaien.

  Er staat nergens in de mijnbouwwet of Brokopondoovereenkomst een passage over rechtvaardige verdeling van de grondopbrengst en kosten over de exploitanten, eigenaars en gebruikers.

  De Surinaamse Regering gaat ervan uit dat het de
  normaalste zaak van de wereld is op zulke wijze te handelen.

  Waar ze ook nooit van gehoord hebben en liever ook doof voor willen blijven is het verhogen van de zeggenschap van de Surinamer en verhogen van de kwaliteit van de marktwerking en ruimtegebruik op die grondmarkt.

  Doof willen blijven voor de bevordering van het maatschappelijk ruimtegebruik bij bestemmingen en realisatie van de kwaliteit van die bestemmingen.


  Maak melding
 68. Ik raad iedereen aan 94 Rue du Ranelagh, Parijs, Frankrijk in te tikken in Google Maps.

  Dit peperdure pand in het centrum van Parijs als ambassade onderkomen in een land waarmee je NIETS hebt, is weer zo’n teken van grootheidswaanzin van deze Paarse regering.


  Maak melding
 69. tjauwa op 9:49

  Jij neemt alles bijelkaar gooit het op een grote hoop maakt er een hutspot van en noemt het economie die sommige niet snappen, vind je dat gek.

  Aan jou nu de vraag, stel dat men diamanten en goud kan maken wat denk je precies dat er gaat gebeuren?

  Stel dat men het productieproces hiervan in China gaat plaatsen, je weet wel die gasten die 7 x 24 uur werken en dus zoveel jeansbroeken, diamanten en goud kunnen produceren, waardoor iedereen diamanten en goud kan kopen zoals men dat met jeansbroeken doet. Je weet wel die steentjes waar je 4 kan kopen voor 10 euro en dan 1 gratis kan krijgen. Een hele collier vol met diamanten voor maar 25euro, mooi he. Kunnen ze eindelijk al die diamantmijnen sluiten, want diamanten zijn zo goedkoop.

  Maar misschien dat je ons als econoom ook kan vertellen waarom consumenten die het kunnen betalen jeansbroeken van honderden euro’s koopt en niet die goedkope. Maar ook waarom sommige consumenten liever een Levy, D&G of Diesel kopen ipv een chinese merk die waarschijnlijk uit hetzelfde fabriek komt.

  “Nu reeds zijn wetenschappers opzoek naar alternatieve bronnen omdat de prijs anders te hoog wordt en bovendien raken die betaalbare voorraden op.”

  Bovenstaande snap ik al helemaal niet, waarom alternatieve bronnen zoeken, als men alles zelf gaat maken. Waarom is men nu bezig met schaliegas bijv. als men brandstof zelf ontwikkeld zoals je stelt.

  We kijken allemaal reikhalzend naar je antwoorden, voor zo’n slimme econoom moet dat een fluitje van een cent zijn.


  Maak melding
 70. Henk Molenaar, dit regime heeft op een bankrekeningnummer in Luxemburg een bedrag van ruim vijf miljoen euro gestort voor de koop van het pand in Parijs aan de Rue Du Ranelagh 94. Volgens mij zijn ze dit geld niet kwijt. Het is een tussenrekening. De Fransen zagen dat waarschijnlijk als een bankgarantie.

  Met een beetje creatief boeken wordt het geld overgemaakt naar Indonesië of Equatoriaal Guinea en dan is het wel kwijt. Deze beesten zijn niet te vertrouwen.


  Maak melding
 71. HENK MOLENAAR: Of ze hebben de kleine lettertjes niet gelezen dat er nog bijkomende kosten waren bij de koop van 4 ton ( logisch want ze kunnen niet lezen laat staan de kleine lettertjes).

  Of kan ook zijn dat die Ambassadeur wannabee, moordverdachte en staatsdebiel die 4 ton in zn eigen zak wilde steken.

  Het eerste lijkt mij aannemelijker, want ze stelen alleen maar bedragen met zes nullen en domeingrond…..

  Misschien kunnen ze nu hun ambassade vestigen in 1 van de onderkomens van Obiang van Equatoriaal Guinee.. maar o, dat kan helemaal niet want die zijn door de Franse Autoriteiten geconfiskeerd… foutje bedankt….


  Maak melding
 72. KOOS: Maar als er een Bankgarantie is afgeven door de Bank dan zijn ze in elk geval het grootste deel van die 5 mln kwijt, die de verhuurder zal clainmen voor en gemaakte kosten en inkomstenderving…


  Maak melding
 73. Volgens dWT’s correspondent Eric Mahabier zou Suriname reeds vijf miljoen euro hebben betaald maar de eigenaar wou nog 400.000 euro extra. Dit bedrag wil Suriname niet betalen.

  Dis Suriname is GEEN eigenaar van dit pand maar hebben wel 5 miljoen euro betaald/gestort….

  Niet zo slimme deal dus…….

  Maar sinds de gouddeal zijn we dit wel gewend van die Paarse Amateurs


  Maak melding
 74. Henk Molenaar, die Eur. 5 miljoen wordt straks dus op de burgers verhaald. Intussen liggen de bejaarden te creperen en krijgen de zieken niet de juiste zorg. Amerali heeft iedere vorm van subsidie stopgezet. Leveranciers zoals de slager en de groenteman willen vooruit betaald worden door deze instellingen, bij voorkeur in US dollars en gelijk hebben ze. Ze zijn nu volledig afhankelijk van donaties en familieleden.

  Als de multinationals een claim leggen op de area of interest dan beginnen de problemen pas echt. Elke malloot weet dat je een complete luchthaven niet kunt verplaatsen. Dit is een miljarden project = nog meer schulden.

  Contract gaat ook getekend worden op basis van het Britse recht. Voor wat ik begrepen heb is dit ook niet in het voordeel van Suriname.

  Henk, het zijn allemaal idioten bij elkaar en ze lijden allemaal aan grootheidswaanzin.

  Waarom mensen Bouterse nog steunen is mij een raadsel.


  Maak melding
 75. who cares! je stink uit je bek,heb je rotte eieren gegeten sapakara.Je stress baka anga ding acceptgiros, go loong na bangi! bifos deurwaarde au tek you !


  Maak melding
 76. KOOS/HENK MOLENAAR: Bushouders/boothouders schoolvervoer staken in Sur. om dat de overheid voor de verandering niet betaald heeft.

  Resultaat Onderwijzend personeel en schoolkinderen zitten thuis op de eerste schooldag na de vakantie.


  Maak melding
 77. Goudprijs fors onderuit
  Van onze redactie
  AMSTERDAM –
  De goudprijs daalde vandaag weer behoorlijk, en bereikte zelfs een punt onder de $1400 per troy ounce.


  Maak melding
 78. djogo: “who cares! je stink uit je bek,heb je rotte eieren gegeten sapakara.Je stress baka anga ding acceptgiros, go loong na bangi! bifos deurwaarde au tek you !”

  Zie hier weer een goed onderbouwde reactie met feiten van een typische Paarse Kakkerlak….


  Maak melding
 79. @Afu Sensi:
  Ten eerste: heb ik het over prijsbewuste consumenten.

  Ten tweede: willen niet prijsbewuste mensen en kinderen pronken of meedoen met de beter gesitueerden en geven hun laatste centjes uit ten koste van andere zaken die meer van belang zijn. Zie hier de oorzaak van diefstal, criminaliteit en de armoedeval.

  Ten derde: want superieure goederen als diamant of goud of steanless jeans blijven voor de consumentenmassa onbetaalbare producten.

  Ten vierde: Schaliegas is een alternatieve bron, maar nu reeds gaan stemmen op, niet zo hard mee aan deslag te gaan ter voorkoming van milieubelasting en grondverzakkingen.

  Ten vijfde: altijd zal gekeken worden naar de verdiensten voor gedane investeringen. Maar dus zoals ten 4de is gesteld ook naar de milieubelasting.

  Hiervoor behoeft je slechts je gezond verstand te gebruiken lijkt mij!!!


  Maak melding
 80. Wordt hier een dijkdoorbraak bedoeld die de hele economie van Suriname onderwater zet.

  De winsten waarvan men een aandeel gekocht heeft verdampen door de dalingen van de Goudprijzen (in 1,5 jaar -25%) als sneeuw voor de Zon. Het aandeel is langzamerhand nog maar de helft waard terwijl de kosten gezien de de waarde van het onderpand sterk zullen toenemen. Voor de zelfde investering kan men nu 50% van het aandeel kopen en morgen nog meer. Jammer maar helaas. De geschiedenis heeft na een weekend al geoordeeld.

  Deze deal wordt een case voor elke onderwijs instelling over hoe het niet moet.
  Ten minste als je aan betaalkant staat en dat staan alle Surinaamse burgers. Binnen de zogenaamde Area’s of Interest zullen heel wat bevriende FREE RIDERS zijn of wel mensen die meeliften met de deal en denken met nul investering maximaal resultaat te genereren zodra IAMGold of Newmont iets in hun gebiedje zou willen ondernemen.

  Het is maar aan welke kant men staat.


  Maak melding
 81. 1. @lex, dat komt ervan als een Regering met ongecontroleerde politieke macht staatszaken afhandelt, zonder de kritische navorsing van oppositie.

  2. Dat gebeurt wanneer het eigen belang prominenter wordt dan het staatsbelang.

  3. Dat vindt plaats wanneer leidende figuren aan ongeoorloofd handelen en struisvogelpolitiek doen.

  4. Het komt ervan wanneer de wil ontbreekt de grenzen van ervaren raadgevende opties te onderzoeken.

  5. Het komt ervan, wanneer er niet wordt doorgevraagd, omdat de slimmeriken met het hoofd in de wind lopen, omdat ze de pretentie hebben het wiel opnieuw uit te vinden.

  6. Het komt ervan wanneer groene onderhandelaars zich als primus Inter pares rekenen van rasechte onderhandelaars.

  7. Het komt ervan wanneer er niet gedaan wordt aan politieke openheid en beleidstransparantie, maar aan loze politieke retorica.

  8. Het komt ervan als er niet enkele maanden goed geslapen wordt over de voorstellen en overeenkomsten.


  Maak melding
 82. @ gica wat jammer but thank you. Vene had niet alleen met die doodskist/lijkenkist op zijn hoofd moeten lopen.Vene had met iets anders moeten lopen dan had DiDiBrie een advisor minder.en was Su een heleboel stoms bespaard gebleven zoals nu.En gelukkig maar dat hij ermee op zijn hoofd had gelopen,want toen werd hij daarna 2x PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME.En die niet dode bosje van jou heeft nieteens zijn rit uit kunnen zitten zo goed was hij voor Su en de Su kleuters die nog geen poltood hadden gezien,maar al in 000.000. moest gaan rekenen.En jorka soepoe of niet je zal me altijd tegen komen.oeng rotop. odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES