woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameElektronisch stemmen in Suriname nog niet haalbaar

Elektronisch stemmen in Suriname nog niet haalbaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Het elektronisch stemmen is voorlopig nog te veel technologie voor Suriname. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza, ziet er geen been in. In elk geval zal het nog niet kunnen tijdens de algemene verkiezingen van 2015. Binnen de regering is er zelfs niet over gesproken.

De vorige regering had het idee weliswaar geopperd. Er werd zelfs een missie afgevaardigd naar Brazilië. Meer werd er niet van. “Er zit heel veel voorbereidingswerk aan”, zegt Moestadja tegenover de Ware Tijd. Onder meer moet naar de wetgeving worden gekeken. Wellicht zijn hier en daar aanpassingen nodig. Maar daar gaat ook veel tijd in zitten. En dan moet ook nog de infrastructuur worden opgezet. Dat kost ook nog geld en behoorlijk wat organisatievermogen.

Suriname is dus nog niet zover. Moestadja’s voorganger, Maurits Hassankhan, is nog steeds voor invoering van elektronisch stemmen. Het huidige handmatige systeem is tijdrovend. Tegenargumenten leggen niet zoveel gewicht in de schaal. “Men zegt dat er een nadeel is aan elektronisch stemmen, omdat het fraudegevoelig is. Maar als je een waterdicht beveiligingssysteem hebt, is er niets aan de hand”, aldus Hassankhan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Eey ik ga je zegge,…> D I E < ding is simpel mang!

  voor Lonnie…druk op die blauw-e-k(n)op

  voor Somo …druk op die uienknop

  voor DADA…druk op de knop verdoemenis

  voor Jenny..druk op de knop spoorloos

  🙂


  Maak melding
 2. Uitvoer Verkiezingsprogramma, gouddeal, aanpak corruptie / kinderarbeid / mensensmokkel en kavelbestemmingen ALLEMAAL ONHAALBAAR. Is er iets wat wel haalbaar is ? Het land met haar lijders glijden hard af.

  NIEUWE VERKIEZINGEN GRAAG


  Maak melding
 3. Elektronisch stemmen bij een bevolking van ong. 550.000 man,waarvan misschien 40% nog niet eens stemgerechtigd is?????
  AL WEER EEN TE GROTE GEKOPIEERDE BROEK!!!!


  Maak melding
 4. Deel artikel:
  De vorige regering had het idee weliswaar geopperd. Er werd zelfs een missie afgevaardigd naar Brazilië. Meer werd er niet van. “Er zit heel veel voorbereidingswerk aan”, zegt Moestadja tegenover de Ware Tijd.
  ————————————————————

  Was er werkelijk een trip nodig om tot deze conclusie te komen.

  Je wilt electronisch gaan stemmen in een land waar mensen in hutjes wonen en zich in een rivier wassen… ai baia….

  Het realiteitsbesef van de Surinamer grenst aan het achterlijke.


  Maak melding
 5. Stroom valt constant uit in het land dat kunnen ze niet eens oplossen maar het plan is haalbaar door stemmachines aan te schaffen die op autobatterijen kunnen draaien


  Maak melding
 6. Je vraagt je af waar zijn deze mensen mee bezig en werken hun hersenen.Er wordt geld uitgegeven aan zaken die niet de prioriteit genieten maar dat ze aangesmeerd worden door derden.Waar geinvesteerd moet worden wordt niets gedaan.Vele projecten worden opgezet zonder dat het direct noodzakelijk is.Technologieen worden binnen gehaald zonder dat men enige verstand van heeft.V.B.Kijk naar Telesur.Automatisering is niet de oplossing maar manieren hebben en werk ethos en dat is zoek bij deze mensen.Kijk naar de kreten die Misiekaba niet uit.
  Zelf niets kunnen presteren maar jaloers op anderen.
  Hij denkt ik wordt altijd door de andere belaseerd hij verdient heel veel en mij geeft hij niets.Dit denken is heel bekend bij bepaalde mensen.Door deze misplaatste afgunst komt het land niet vooruit.De witte loopt er mee vandoor.


  Maak melding
 7. De witte loopt er mee vandoor!!! omdat de gekleurde op een stoel blijft zitten omdat hij of zij te lui is om te lopen, dus witte loop zo hard als je kan en gelijk heb je want als zakenman/bedrijf vul je zo je ijskast en de domme gekleurde blijft zitten met een bier in zijn hand.


  Maak melding
 8. =Er staat geschreven::
  Suriname is dus nog niet zover. Moestadja’s voorganger, Maurits Hassankhan, is nog steeds voor invoering van elektronisch stemmen.

  =Ik zou zeggen, Moestadja wees een man en zeg gewoon dat er geen geld voor is, omdat de vorige regering er mee bezig was. wat doet deze regering dan?


  Maak melding
 9. “Maar als je een waterdicht beveiligingssysteem hebt, is er niets aan de hand”, aldus Hassankhan.”

  Geen enkel beveiligingssysteem is waterdicht.


  Maak melding
 10. ook al is het systeem waterdicht er zullen toch altijd mensen zijn in su die er een gaatje in kunnen en gaan prikken om de boel te belazeren want eerlijk dingen doen dat zit niet in ons bloedzover je het nog bloed kan noemen.


  Maak melding
 11. Pinnen is daar geen probleem denk dat je eerder door bliksem wordt getroffen dan dat de kans bestaat op een storing bij de pin het gebeurd gewoon zelden dat kun je helaas niet zeggen over de stroomstoringen hier


  Maak melding
 12. Ik durf het woord BELACHELIJK niet in de mond te nemen maar wel het woord ” ONNODIG. Indien men in SURMARBO wat betreft de invoer van zéér verfijnde digitale handelingen op een ” roze wolk” leeft dan zou het verstandig zijn om eerst te beginnen met ELECTRONISCH BELASTING BETALEN want dat zorgt voor het spekken van de staatskas. Ja, ik weet dat ook dit nogal te hoog gegrepen is maar ijdele hoop is ook een vorm van hoop.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll !


  Maak melding
 13. natuurlijk is electronisch stemmen in suriname nog niet haalbaar. Met hun verstand zit suriname nog in de middeleeuwen. Het zal wel lang duren voordat suriname zover is. Of misschien helemaal niet. Suriname is er niet klaar voor.


  Maak melding
 14. In de USA werd George W. Bush jr. president door elektronisch stemmen in 2001. In een bananenlandje als Suriname zal het veel gekker worden als je ziet wie alle president wil worden. De ene clown probeert de andere clown met podiumkunsten te over treffen.


  Maak melding
 15. “Elektronisch stemmen in Suriname nog niet haalbaar”
  —————————————————–

  …een democratie met gelijke rechten voor iedereen en persvrijheid ook niet.


  Maak melding
 16. Woensdag 10 april 2013 om 18:47 uur, door WaWaWie
  “Pinnen is daar geen probleem denk dat je eerder door bliksem wordt getroffen ”
  ———
  Dat heeft de ING ons vorige week nog laten weten. Paniek alom!


  Maak melding
 17. @ Lea:

  Pinnen in Suriname is ook geen pretje, kan ik je melden. Automaten worden niet of niet op tijd bijgevuld. Ga maar eens aan het begin van de maand te pinnen. Gaat je niet lukken. En als men dat al niet onder de knie kan krijgen, dan lijkt me elektronisch stemmen al helemaal een aantal ondeugdelijke bruggen te ver…


  Maak melding
 18. Ik begin steeds meer te geloven dat deze regering niet instaat is om ons naar een grotere hoogte te brengen. Serieus, ik denk dat met het Front we wat verder waren. Alles staat gewoon STIL!


  Maak melding
 19. Bankieren bij de ING is vragen om problemen.

  Overigens weet ik uit de media dat het bij de problemen ging om internet bankieren pinbetalingen en betalingen met IDEAL.

  Geld uit de automaat was geen probleem, behalve dat de saldo’s af en toe niet klopen!


  Maak melding
 20. Met het voorbeeld van de ING wil ik laten zien dat het overal mis kan gaan, ook in het rijke Europa.
  Er zijn mensen die alles en dan ook alles wat SU betreft meteen willen torpederen omdat ze tegen het huidige regime zijn.
  Maar zoals ik het al eerder zei: SU is meer dan een verkeerd regime.

  Esmerald en Blaka bakra: Lea zit bij de DSB en pint midden in de maand zonder problemen en ze vindt electronisch stemmen niet nodig hier!


  Maak melding
 21. @Lea,

  Rustig maar..
  Mijn reactie is positief bedoeld.
  Ik kan mij vaag herinneren dat kolibrie zware connecties heeft bij de ING.
  In geval van pin-problems kon ze je verder op weg hebben.
  Niets meer en niets minder.

  Gelukkig zit je bij de DSB en heb je die hulp niet nodig.


  Maak melding
 22. Esmerald, ik lees je postings vaker, ik ken je beter, je bent niet onredelijk.
  Sorry dat mijn reactie (puur ter info bedoeld) verkeerd overkwam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES