Geestelijke leiders Volle Evangelie willen ambtenarenloon

72

PARAMARIBO, 9 apr – Maar liefst dertig pastors van Volle Evangelie gemeenten willen op de loonlijst van de staat. Dit meldt de Times of Suriname. De verplichte bijdrage van gemeenteleden is kennelijk niet voldoende om de wereldse behoeften te dekken. De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten heeft al een formeel verzoek ingediend. Parlementariër en evangelist André Misiekaba vindt het terecht.

De leiders van de evangelische gemeenten hebben elk minstens driehonderd zielen te bedienen. Dat soort zelfopoffering kan en wil lang niet iedereen. “De redenering is dat religieuze leiders van grote waarde zijn voor de samenleving. Vooral op geestelijk vlak helpen ze de samenleving stabiel houden”, zegt Misiekaba. De overheid en dus ook de samenleving mag er dus best wat tegenover stellen. Andere religieuze groepen hebben die weg al lang ontdekt.

Al sinds de jaren tachtig mogen religieuze leiders gebruik maken van het zogenaamde bezoldigingsbesluit. De evangelisten hebben daar tot nog toe nauwelijks of geen beroep op gedaan. Steve Meye, voorzitter van de vereniging, beschikt wel over een ambtenarensalaris. Dit is op aangeven van president Desiré Bouterse, die Meye in dienst heeft als ‘geestelijk adviseur’. Volgens Misiekaba tellen de Volle Evangelie gemeenten zo’n dertig duizend leden.

72 REACTIES

 1. Ook de geestelijke leiders willen profiteren van de staatkas. Ik vind dat religie een prive aangelegenheid is en dat de predikant maar aan zijn 30.000 leden moeten vragen om een bijdrage. Er bestaat toch ook zoiets als ’tiende’ waarbij het lid 10% van zijn inkomen dient af te dragen? Waarom moet de belastingbetaler hiervoor opdraaien?

  Ik vind het overigens ook van de zotte dat de president een geestelijke adviseur in dienst heeft. Dat moet de presiden uit zijn eigen zak betalen en niet de Staat!!!!


  Maak melding

 2. Deze gasten meteen kruisigen aan de hoogste boom. Volledig eens met plato, religie is een privé aangelegenheid. Wat mij betreft kunnen ze graaien in een glasbak.


  Maak melding

 3. Misiekaba behalve adviseur van de krakers en occupanten nu ook als adviseur van ‘geestelijken’.Het wordt steeds mooier in het land.


  Maak melding

 4. Straks is een ieder geestelijk unu kaba nanga law….de bonuman moet ook de lukuman moet ook de piai man moet ook want zij hebben een behoorlijke cultuur opleiding en vergeet de pandieten niet imam di tu unu speet kon wan njang di fu miki.
  Ik ben humanist dus ik meld me direct zo !


  Maak melding

 5. Dit moet een keer ophouden….iedereen wil op de loonlijst van de overheid. Zie je het al voor je, ze sluiten zich dan daarna bij C-47 aan, die vervolgens gaat eisen dat ze met Fiso3 meegenomen moeten worden omdat er anders gestaakt wordt en we gaan weer richting de hyperinflatie.

  En dan klagen dat het door de regering komt, terwijl al die overige actoren die het een goed idee vonden, daarna de andere kant opkijken.


  Maak melding

 6. Het past niet voor een seculiere staat met een scheiding van religie en staat (wat Suriname pretendeert te zijn) dat religieuze leiders in aanmerking komen voor een salaris v.d. overheid terwijl ze geen ambtelijke werkzaamheden verrichten voor de overheid. Laten die religieuze leiders maar hun schaapjes/volgelingen uitmelken i.p.v. de staatskas (wat ze nu al trouwens flink doen). Die religieuze leiders eten nu van twee walletjs, van hun volgelingen krijgen ze al donaties en nu krijgen ze ook geld v.d. overheid. Het is financieel lonend om een religieuze leider/charlatan te zijn. Dit is nog een voorbeeld uit een heel lang lijstje van geldverspilling door de Surinaamse overheid. Verder ben ik het eens met Plato en Koos die stellen dat religie een prive aangelegenheid is.


  Maak melding

 7. Eerst kralen, dan spiegels en nu een salaris. Voor welke quantitatieve prestaties tegen welke parameters? Blijf bidden, bid harder en god zal u belonen, niet de staat.


  Maak melding

 8. André Mistekaba (MC/NDP), die ook geestelijk leider is van een kerk met zeker 300 man, vindt dat het proces om te komen tot de bezoldiging van deze leiders te lang duurt. De redenering is dat religieuze leiders van grote waarde zijn voor de samenleving.

  Vooral op geestelijk vlak helpen ze om de samenleving stabiel te houden, zegt Misiekaba.

  Dus deze initatiefnemer van de amnestiewet is naast parlementslid ( goed betaald) ook nog eens ‘geestelijk leider’en wil daar OOK nog eens voor betaald worden……

  Teiltjes


  Maak melding

 9. Ik geef leiding aan een gemeente, die peinst over de ontstervelijkheid van de bananenvlieg. Maak ook ik aanspraak? Dat kan een heel gezellige boel worden in dit land. Zo meteen komt de wonderdokter of bonoeman, piyaaimang ook op de propprn?


  Maak melding

 10. PARAMAN: Dat word driedubbel vangen voor jou!
  als bananenvlieg leidinggevende als Parakorantiebakker en commisaris van de paarse schapen!


  Maak melding

 11. =In een woord schandalig dat de belastingbetaler ervoor moet opdraaien.

  =Ja, zie maar hoe Bouterse een slecht voorbeeld geeft, omdat zijn geestelijke leider WEL een maandelijkse loon ontvangt hebben de ander dan ook recht denken zij.


  Maak melding

 12. Als de Evangelische predikanten en andere charlatans een ambtenarensalaris ontvangen dan kunnen de Hindoe, Moslim en Boedda priesters dat ook vragen.

  En hoe zit het dan met de alternatief geneesheer (volksmond: boenoeman)?

  Gelijke monikken gelijke kappen!


  Maak melding

 13. Mij hebben ze geleerd dat het prediken van de Volle Evangelie liedeswerk is.
  Laat ze een 07.00 uur t/m 15.30 uur zoeken en daarna in hun vrije tijd de Evangelie prediken!


  Maak melding

 14. @ Paraman
  Als je het artikel goed hebt gelezen dan zal je er wel achter gekomen zijn dat die onzinnige regeling sinds de jaren 80 bestaat. Jouw idool, de zware crimineel Desi Bouterse, is er dus op z’n minst mede verantwoordelijk voor. Nog iets te zeggen daarover??


  Maak melding

 15. Het is buitengewoon immoreel en onethisch dat een stelletje predikanten op kosten van belastingbetaler zieltjes willen winnen.

  ‘Gij zult niet stelen’! Dat is het 11e gebod!


  Maak melding

 16. Elke Surinamer, die kan en moet werken, werkloos wordt, oudere, invalide gehandicapte enz,heeft recht op een minimumloontje. De staat zou verplicht moeten zijn een deel hiervan te betalen en de gemeenteleden van de kerk of geloofsovertuiging, enz en werkgevers het resterende bedrag bij betalen tot het maximumbedrag van het minimumloontje. Verder zou de overheid, werkgevers/landbouwproductie-/visserijproductieondernemingen enz voor een soort lantigron voedselpakketje elke maand aan deze arme mensen moeten geven. Ook zouden deze bedrijven en overheid deze mensen/studenten/gehandicapten, enz op kunnen roepen om ondersteunende werkzaamheden in deze bedrijven en in de gemeenschap te komen doen. Met zo’n een systeem is iedereen in Suriname voor eens en altijd verzekerd van zijn dagelijkse voedselbehoeften, inkomen en zijn deze actief en doen werkervaring op in de maatschappij. Elke Surinamer zou ook verplicht moeten worden een 2 jarige cursus hoe ze met hun geld boekhoudkundig-economisch om te moeten gaan en een bankrekening moeten hebben en nooit rood mogen staan bij de bank. De overheid zou met nog meer moeten komen voor deze groep oa. een huis. water en licht en de gezondheidszorg.

  Genoeg goud, hout, rijst, riviervissen zonder kwik, natuurlijke hulpbronnen, nieuwe chinezen, Brazilianen, Haitianen, Guyanezen, Nederlandse stagiaires, inkomsten van Staatsolie, dozenpost uit Nederland, Euro/ US-dollar, geldwisselkantoren, ne(t)d-suritoeristen, Fransen, domeingrond, enz in Suriname en ook genoeg uitdagingen in de Surinaamse maatschappij. De criminaliteit zou ook sterk verminderen als iedereen actief ergens wordt ingezet in de maatschappij en bekend is bij in het bedrijfsleven en de overheid.

  De armoede vraagstuk van Suriname kan hierdoor goed in kaart worden gebracht en alle andere zaken rondom deze groep van mensen en zowel het bedrijfsleven als de overheid zou goed op de hoogte zijn van de problematiek en oplossingsmodellen toe te passen om het te verminderen en beheersbaar te maken. Natuurlijk spelen goede registratie bij de burgerlijke stand oa, het adres van deze groep mensen en statistische gegevens van de persoon en van het statistiekbureau enz, hierin ook een rol. Een gezin is de hoeksteen van een samenleving/een of twee kind(eren) per arme gezinpolitiek, maar ook goede scholing en productie- en exportondernemingen spelen hierin een rol.
  Deze groep van mensen moet een hele generatie worden gevolgd en begeleid worden naar werk in het bedrijfsleven. De Surinamers moeten worden heropgevoed. Niemand mag aan de kantlijn blijven staan, maar ergens actief zijn. Suriname is niet echt eenvoudiger geworden na de staatsgreep van 25 februari 1980. Kijk maar naar de criminaliteit , moraal bij sommige van de leiders van dit volk, de democratie, recht en wet, de economie enz, enz hebben een zware slag gehad. Alle verhoudingen zijn zoek, wat overblijft zijn de uitdagingen en de hoop.

  Het minimumloon zo snel mogelijk invoeren.


  Maak melding

 17. Religieuze leiders zijn een grote waarde voor het volk behalve dan die Steve meye en die binnenlandbewoner van Misikaba, want die zijn zeker geen verrijking voor het Surinaamse volk, want hitsen het volk op met allerlei rotzooi, en dan durft die farizeer van Misikaba nog te vertellen dat ze goed zijn voor de stabiliteit van het land, terwijl ze voor een grote verdeelheid van het volk gezorgt hebben.


  Maak melding

 18. Deze mensen zeggen christenen te zijn,maar in werkelijkheid zijn ze hebzuchtig,net als de farizeéen,als je met heel je hart God dient,zal alles zeker goed aflopen,een ware christen handelt niet op deze wijze.


  Maak melding

 19. De geldzucht van deze geestelijken is niet alleen onethisch maar ook strijdig met de bedoelingen van God.
  Jezus, was een arme leraar in de godsdienst. Hij heeft NOOIT een beroep gedaan op de Romeinse keizer voor bezoldiging e.d. Hij deed dat op eigen kracht en ONBAATZUCHTIG!
  Of kunnen ze niet liever aan Brunswijk vragen, die strooit tenminste met geld!!!!!


  Maak melding

 20. Die dertig pastors zoals ze zich noemen, moeten ze oppakken en in colera zetten, daar horen ze thuis, stelletje patjakkers, geef ze brood en water, wat een
  gezeik mi boi, zieke mensen.


  Maak melding

 21. Kreeg Moeder Theresa ook loon als ambtenaar?

  Deze ‘geestelijk leiders’hebben in één keer alle respect verloren van de Surinaamse bevolking/

  Wat een onbeschaamde zakkenvullers!!


  Maak melding

 22. Iedere Suri die lekker wilt cashen en gratis geld wilt ontvangen van lanti moet zich maar voordoen als geestelijk leider van een of andere zelfverzonnen god en religie, dan kan men allemaal een salaris krijgen van de Surinaamse (r)overheid. Aangezien iedere god en bijbehorende religie/religieuze verering wel verzonnen is door mensen kan de overheid moeilijk weigeren om bepaalde geestelijken geen salaris te geven terwijl andere geestelijken wel in aanmerking komen voor een salaris want dat zou meten met twee maten zijn en dat mag niet. Recht voor een recht voor allen.


  Maak melding

 23. Ze houden het samenleven stabiel. Ik merk er niks van het is juist instabiel met zoveel moorden, verkeersdoden, kinder met hongerige maag naar school en hard drugs gebruikt onder kinderen en zeggen dat ze winti krijgen.


  Maak melding

 24. @passant, een minimumloon is GEEN gratis geld weggeven.

  =Aanhang van Bouterse klaagt dat er voedselbanken zijn in Nederland. Probeer jij dat ook voor Suriname om aan te geven dat men elke maand een voedselpakket aan arme mensen moet uit delen?

  =Het kan beter worden in Suriname, maar zolang er criminelen het land regeren zal het moeilijk zijn. Het volgende zal ook moeten gebeuren onder de mensen::

  =Mentaliteitsverandering, openstaan voor andere culturen, leren om samen te werken, niet meer praten over wij en jullie als het gaat om de surineds etc etc…OPVOEDING???

  simpel voorbeeld::
  =moeder is een oude vr van # 70 jr en woont met haar dochter en 3 kl kinderen in woning die heel erg is. De situatie is zeer ernstig en wens het niemand toe. 4 van de andere kinderen wonen in Nederland en een heeft een goede woning in Suriname die helemaal niet bewoond is. Men stuurt de moeder naar sociale zaken voor hulp, omdat zij geen zin in hebben haar te helpen.
  =Moet de belastingbetaler ook mee betalen voor dit soort zaken?????

  =Vooral de politieke leiders die dubbelbanen hebben en zij haast geen tijd hebben om het land goed te dienen. Dus de armen zullen er altijd zijn. Een stevige leider moet nu opstaan en deze mensen hard straffen.


  Maak melding

 25. In principe moeten de gemeenteleden maar betalen voor de diensten die hun voorgangers leveren, ze moeten maar meer geld in de collectebus doen, maar als de overheid ertoe overgaat geestelijke leiders een ambtenaren salaris te betalen, dan moet dat voor alle geestelijke leiders gelden, recht voor één recht voor allen, dus als een Winti voorganger, een Pandit, een Mullah of desnoods Rick Ross, ook een even grote kudde onder zijn hoede heeft dan moeten Misikaba en Steve Meye het ook goed vinden dat zij ook een ambtenarensalaris ontvangen, zo niet dan moeten ze, als zij als geestelijke leiders meer geld te besteden willen hebben, hun volgelingen nog meer angst voor de hel aanpraten zodat ze niet slechts 10% maar meer dan de helft van hun inkomen doneren aan hun kerk. Als het inderdaad waar is dat sommige geestelijke voorgangers nu een ambtenaren salaris ontvangen, dan ben ik van mening dat dit zo snel mogelijk afgeschaft moet worden in Suriname, de kerk en de staat horen strikt gescheiden te zijn van elkaar.


  Maak melding

 26. dat die moeder sociale dienst geld krijg is geen schande de staat van suriname moet voor hun ouderem mensen zorgen want die oudjes van toen hebben ook gewerkt voor suriname en ik zou mijn huis ook niet openzitten mischien voor mijn moeder maar niet voor andere die bij oma wonen en fokken als ratten en niets doen vraag waar de vaders zijn dus ik zo het niet doen je moeder verzorgen kan wel maar niet andere zoals broers en zussen die echt niets doen en dan het huis verwaarlozen en als ik dan wil komen wacht er een hele creace op me om te voeden en ze onderhouden ook je huis niet voor je dan nog dat gescheld van je heb bigifasi gekregen nee hoor ieder voor zich tenzij ze allemaal een handje mee helpen neem me niet kwalijk maar suri in suri willen allleen maar hebben als familie moet je alles betalen als je op vakantie komt zelf misbruik maken ze van je mijn mening mee gemaakt jammmer


  Maak melding

 27. Wie klaagden over RICK ROSS??…..over SATANISME????
  STEVE MEYE en weet ik veel.Rick Ross deugd tenminste: a la ora et labora.Deze zogenaamde geestelijken functioneren a la mescos nan lidernan.Zonder principes,ongeschoold ,materialistisch en jena mi sako y abo come kaka.


  Maak melding

 28. Als deze leiders in aanmerking willen komen als Steve Meije dan moeten deze leiders in dienst van de President van Suriname.
  Deze leiders komen nu pas na zoveel jaren tot ontdekking dat je niet alleen maar moet bidden maar ook keihard werken voor je geld.
  De gemeenteleden zijn arm en kunnen niet hun gave(collecte) geven. Er heerst zoveel armoede onder deze bevolking.Deze leiders kunnen ook dat luxe leven niet leiden ze hebben meer geld nodig.
  Ik hoop dat het hun zal lukken zeker met deze adviseur
  Misiekaba. Ik wens hun heel veel succes.


  Maak melding

 29. Kijk wanneer jij praat als een pokai en je hoofd leeg is dan krijg jij dit soort praatjes.
  Simpel 30.000 volgelingen.
  Dus dan kent men de regel 10% maand loon afstaan aan de kerk.

  Kinderen werken niet dus ga ervan uit 30000:5 een gezin met 3 kinderen pa/ma…Ma werkt ook die tel ik voor de grap niet erbij en nog erger de kerk betaald geen enkele belasting.

  6000×100= 600000 dan wat gaat men met het geld doen als er echt 30000 volgelingen zijn en 6000 geven maandelijks 100 srd…KIJK LATEN WIJ ELKAAR NIET DOM HOUDEN. Want als de vrouwen erbij komen en ook elke maand 100 srd betalen al is het 75 of 80 srd dan komen wij op meer dan 1 miljoen srdjes.

  Dus even natte vinger werk, dan ziet u de kerk is niet arm want de volgelingen pompen genoeg geld in……..en vergeet erfenissen niet die bepaalde mensen voor de kerk achter laten. ..A HAP E MIK BOGO BOGO.


  Maak melding

 30. @astrid, je hebt deels gelijk, maar met duidelijke regels en een harde lijn volgen kan het best wel. Ik begrijp jou wel.

  =Het probleem die “wij” als Surinamers hebben is het feit de ander de waarheid te zeggen. Jammer maar ik zit anders in elkaar en heb daarom ook nooit in mijn leven problemen gehad met mijn familie. Ben heel direct.


  Maak melding

 31. Het art, zegt “sinds de jaren 80 mogen religieuze leiders gebruikmaken van het zogenaamde bezolgdigingsbesluit”
  Dit houdt dus in dat er al aan heel veel religieuze leiders een maandelijkse bezoldiging wordt uitgekeerd.
  De vraag is dan waarom zij dan niet?

  Hoewel ik ook vind dat dit geen zaak van de Staat hoort te zijn.


  Maak melding

 32. Deze predikanten hebben hun arme zielen al beroofd van hun geest en vermogen. Nu trachten ze ook de overheid te ‘beroven’. En deze Misikaba werkt daaraan vrolijk mee. Misikaba is niet van onbesproken gedrag. Deze man heeft meegewerkt aan de Amnestiewet waardoor een van moord verdachte persoon de dans omspringt. De president heeft nu wel een probleem. Hij staat in het krijt bij deze Misikaba en de kans bestaat de predikanten in loondienst komen van de overheid. Steve Meye teert al op kosten van de belastingbetaler. Schande!!!!


  Maak melding

 33. Het is geen goede ontwikkeling om deze voorgangers die niet professioneel geschoold zijn een salaris te geven.Ik heb meer vertrouwen in priesters en dominees die academisch geschoold zijn en die naast theologische kennis ook geschoold zijn in de menswetenschappen.Deze professionals weten precies hoe een mens lichamelijk en psychisch in elkaar zit. Ze hebben kennis van gecompliceerde somatisch-psychiatrische ziektebeelden,enz.

  De selfmade voorgangers bezitten deze kennis niet en brengen mensen eerder in diepere psychische problemen.Daarnaast kan je priesters en dominees inzetten om lessen te verzorgen in de hoogste regionen van het onderwijs.Priesters en dominees zijn breed inzetbaar.


  Maak melding

 34. Forummers, Odi odi.

  De maand APRIL 2013 is echt goed begonnen op WATERKANT.NET.

  Ik kom gewoon niet meer bij van het lachen.
  Soso lafu.

  Dinsdag 9 april 2013 om 13:55 uur, door Plato
  Ook de geestelijke leiders willen profiteren van de staatskas.

  Dinsdag 9 april 2013 om 14:15 uur, door Jacobus
  Misiekaba behalve adviseur van de krakers en occupanten nu ook als adviseur van ‘geestelijken’.
  Het wordt steeds mooier in het land.

  Misschien kunnen die gasten dan kosteloze Landsdienaren worden.
  Het zijn gewoon OPLICHTERS.
  En de mensen die in al deze GASTEN GELOVEN, hebben echt hulp nodig.

  En zo wordt het LANDSDIENARENKORPS nog groter in SU.

  Nogmaals een verwijzing naar:
  Rijk worden? Begin een Kerk.
  Je hebt ook zo’n OPLICHER & KNOPENDRAAIER in Nederland genaamd (Orlando Bottenbley). Een SuriNed.
  Hoe hij het in Drachten voor elkaar heeft gekregen met een heus imperium mag Joost weten.
  SEKTARISME ten top!
  Even de naam Bottenbley raadplegen op internet.

  Dus Plato & Jacobus/Cobie:
  Binnenkort worden wij samen, de nieuwe Zendelingen van Papatam en omstreken.

  pero en Paraman worden onze collectanten.

  Het wordt: Geef Uw Gaven in Goudstaven.


  Maak melding

 35. ROBG: De voorgangers zijn geen voorgangers maar sekteleiders, die misbruik maken van het leed van de zwakkeren in de samenleving, die sociaal maatschappelijk en psychisch in de knoop zitten!

  Jij lijkt mij overigens een makkelijke prooi. Goed en lichtgelovig als je bent.


  Maak melding

 36. @pasew, Odi odi.

  ff geduld, het is straks 5 dec da stuur ik eentje langs die ook een lange jurk draagt 🙂

  Dan is het onze Lieve Switi Gudu (sra-JUDESKA) als de Nieuwe Imam van Texas in Paramaribo.


  Maak melding

 37. U oo Allerhoogste ,,,,u richt een dis aan vlak voor de neus en ogen van wie ons benauwen,,Gij zalf ons hoofd met olie ,,,,halleluja,,ons bekers vloeien over,,,,dit is het begin,,,ja heil en goedentierenheid zullen ons volgen al de dagen van ons leven,,,,,,ik weet niet voor u die zoveel negatieveteit uitkraaien maar,,,ik ,,,,,,zal in het hius des heren verblijven al de dagen van mijn leven tot in lengte van dagen,,,,,Here waarlijk uw belofte gaan in vervulling,,,,halleluja!,,,,!!!


  Maak melding

 38. PARAMAN: Dat word driedubbel vangen voor jou!
  als bananenvlieg leidinggevende als Parakorantiebakker en commisaris van de paarse schapen!

  Hebbes!
  Who cares gelooft uitsluitend in lulpraatjes.
  Molenaar heeft ze ad-hoc op een rijtje.


  Maak melding

 39. Psalm 2:2 De koning der aarde {de satan}en zijn volgelingen,,,,,dat bent u die vloek woorden iuten,,scharen zich in slagorde en de macht hebbers spannen samen tegen de HERE en zijn gezalfde,,laat ons{die die gekocht en betaald is met het bloed van jezus} hun banden verscheuren en hun touwen van ons werpen!!! Halleluja!!


  Maak melding

 40. En toen was daar onze PARAKORANTIEBAKKER Paraman die zonodig bij Stevie Wonder Meye op consult moet gaan voor een voodoo ritueel.

  Niet dat het zal helpen, want het is en blijft een hopeloos geval.

  Trouwens PARAMAN hoe staat het met de bouw van het ziekenhuis in Wanica op de vuilstortplaats van Ornamibo je geboorteplaats????
  Is de eerste paal reeds geslagen???


  Maak melding

 41. Het moet niet gekker worden in Su,deze mensen weten steeds meer een beroep te doen op hun gelovigen voor geld.En als dat niet genoeg is willen ze nu een salaris van de overheid.Hoe halen ze dit in hun hoofd.
  Ze willen nu geld zien voor hun verplichte stemadviezen.


  Maak melding

 42. Ik ben helemaal niet ermee eens.
  Spirituele werk is gratis en een verplichte vrije tijd besteding.
  Spirituele werk is niet om geld te verdienen, maar om God tevreden te stellen.
  De geestelijken moeten andere werk verrichten wanneer ze meer geld willen verdienen.
  Al zouden de hindoe geestelijken dat willen, toch zou ik deze zelfde reactie plaatsen.
  Wil dat zeggen dat alle geestelijken die 300 mensen bedienen in aanmerking moeten komen voor een ambtenaren salaris? Als het zo wordt, dan zullen mensen dan die vak kiezen en zoeken naar 300 mensen om te bedienen om ook in aanmerking te komen voor een ambtenaren salaris.
  A.U.B mensen, werken en bidden en niet leven van donatie-, en bedel gelden en dan bidden.
  Werken in de productie sector is het belangrijkste.
  Opmerking: Als alle mensen zullen leven van donatie gelden, dan van waar gaat die donatie gelden dan komen.
  Is het internationaal zo dat de geestelijken ambtenaren salaris ontvangen?


  Maak melding

 43. vader in de hemel……………jezus christus

  soms wordt je wakker en dan krijg je bepaalde berichten te horen.gelooft u mij,NIETS MOET JE VERBAZEN.
  De ene na de andere BULLSHIT.
  mi gado,zijn dit christenen?alweeeeeeeeeer christenen die gierig doen en hypocriet.ik ben zelf een christen.

  maar met steve meye als waardeloze geestelijk adviseur,en een misieNAKABA die een crimineel steunt,gaat dit zeker door.gaan jullie zodoor Mega,jullie zullen WREED verliezen in 2015
  Guess what,dit komt van een ndper die tegen onrecht is!
  Ik kan hetgeen krom is NOOIT EN TENIMMER goedpraten!


  Maak melding

 44. Geestelijke leiders Volle Evangelie willen ambtenarenloon….gaan jullie dingen nu echt begrijpen…nu ziet men ook waar hebzucht geldzucht zit en dit is puur om geld voor de handel te brengen….wat moeten zij met geld …..UITGEVEN ….BIGI LIBI…… het lijken wel waardeloze wijven die overal geld lopen te zoeken desnoods broekje uit…..KIJK GOED NAAR DE DINGEN EN WEET HEBZUCHT GELDZUCHT EN ZO KRIJG JIJ OPLICHTERS BOEVEN ROVERS …………..GELD WILLEN OM GROOT TE LEVEN ALLEN OP EEN LIJN.


  Maak melding

 45. @ RobG.
  Hoe geschoold is bouterse??
  Over ontwikkeling gesproken, hoe vindt je de ontwikkeling dat een veroordeelde crimineel president van Suriname is, en dat een andere crimineel zich kandidaat gaat stelen voor presidentschap in suriname.
  Waarom stel jij niet de zelfde hoge eisen aan jou criminele en moordenaars president?
  RobG jij bent in mij ogen hypocriet, doe meye de groeten.


  Maak melding

 46. Evangelische predikanten zetten hun leden op fanatieke wijze tegen alles wat ‘werelds’ is: muziek, cultuur, sport, politiek, dans, hobby etc etc. Kortom ook datgene dat te maken heeft met materialisme: de drang naar meer en meer!
  Maar wat doen deze geestelijke idioten zelf? Ze willen profiteren van ’s Lands gelden en vergeten dat het werk van de geestelijk onbezoldigd en onbaatzuchtig dient te geschieden. Je bent in dienst van GOD en niet van de overheid. Als je in dienst bent van GOD dan ontvang je je loon in het hiernamaals!!!!
  Deze schurken moeten ophouden om onder de naam van predikant de belastingbetaler uit te knijpen!


  Maak melding

 47. Deze joden goden aanbidder hebben deze wereld hier gebracht waar het nu is ELLENDE.
  Zwarten wordt wakker.Hou Ali ook in de gaten met zijn pikkie snijders.


  Maak melding

 48. Volgens mij moet een zieleherder dit uit principe doen,en niet betaald worden door de overheid. Hij zou mijns insziens gewoon een job moeten zoeken om hiermede in zijn onderhoud te kunnen voorzien, hij kan dan met volle overtuiging in zijn vrije uren en dagen zijn zieleherderswerk uitvoeren dat komt dan veel geloofwaardiger over als een overheidssalaris !


  Maak melding

 49. Als ze ambtenaar willen worden, moeten ze aan bepaalde voorwoorden voldoen o.a.:
  – Diploma’s overleggen;
  – Bewijs van goed gedrag;
  – Aantal gemeenteleden overleggen;
  – Alle collectes en tienden, dienen over gedragen te worden aan de staat.
  We hoeven niet al te negatief te zijn, het is mischien een goede kans om al die awarie domries te ontmaskeren. Zij die ” Stealing in the name of the Lord” ten uitvoer brengen. Het is een bekend fenoneem dat oplichters plotseling predikant worden of bonumam, om zo in hun levensonderhoud te voorzien. Ik denk dat velen het pad gaan moeten ruimen of mischien zelfs in de gevangenis gaan belanden.
  Time will tell.


  Maak melding

 50. haast op elke corner in su is een “volle” gemeente, want het moet noch bewezen worden dat daar echt het evangelie gebracht wordt. n nu vragen dat ze aan ambtenarenloon krijgen dat is echt absurd en uit de lucht gegrepen. zitten luieren en dan moet de staat je verzorgen??? ontucht met kinderen plegen dan moet de staat je verzorgen?? mensen oplichten dan moet de staat je verzorgen??/ rondlopene met een revolver als als de samaritaan meye en met hoeren optrekken en dan verzorgt de staat je elke maand met srd 6000 is toch misdadig.


  Maak melding

 51. Op het geestelijke vlak helpen ze de samenleving. Zo dat tieners hard drug gebruiken en de winti de schuld geven. Dat zoveel beroving met geweld plaats vinden, dat de politie zo agressief te keer gaat tegen de samenleving en dat de weggebruikers geen verkeersfatsoen hebben met het gevol zoveel verkeersdoden.


  Maak melding

 52. Die ,,,,sssssmmmmmerige,,,,diuvel!!!is niet blij mee,kijk,,,,,hij gaat tekeer in die mensen ,,kijk maar naar zijn{de satan,die oude slang} reacktie door de mensen heen,,,,dat wisten we all,,want hij is woedend alls mannen Gods gezegend wordt,,,wel het land zal aan hun geven!!!,,,als jijhet leuk vindt of niet het is al bepaald door God Allmachtig,,,,

  Ik heb nog nieuws ,,,,dit is 2e grote of 3e ,4e,,,,,,,dit een van hun het land zal leiden als jouw president,,,comming soon,,halleluja!!!


  Maak melding

 53. als de 10% van de arme leden niet genoeg is? go prani kasaba. (met de stem van wijlen dominee Polanen) en dyaso a skrifi nanga bigi letter na ini bakra tongo. handelingen 8 vers 18-22. 18 Toen Simon zag dat de mensen door de handoplegging van de apostelen vervuld raakten van de Geest, bood hij Petrus en Johannes geld aan 19 en zei: ‘Geef ook mij deze macht, zodat iedereen wie ik de handen opleg de heilige Geest ontvangt.’ 20 Maar Petrus zei tegen hem: ‘U zult in het verderf worden gestort, u met uw geld, omdat u denkt te kunnen kopen wat God geschonken heeft. 21 U kunt beslist geen deel hebben aan onze taak, want uw houding tegenover God is niet oprecht. 22 Toon berouw over uw verfoeilijke gedrag en smeek de Heer of hij u uw slechte gedachten wil vergeven, 23 want ik zie dat u vol venijn zit en verstrikt bent in het kwaad.’ 24 Toen zei Simon: ‘Bid voor mij tot de Heer dat het me niet zal vergaan zoals u hebt gezegd.’


  Maak melding

 54. Tjali bit mi
  Je haal de bijbel uit contex ,je heb een dwaal geest op je ,ga naar een van de volle evangelie leider voor bevrijding ,voordat die dwaal geest jouw naar de vriesdelaan brengt,,want jezus houdt van jouw! Al ben je tegen zijn dienstknechten bessi!!


  Maak melding

 55. PSALM 23: De volle evangelie dat is de zetel van de duivel,en de dwaalgeesten, dus ik zou niemand aanraden om als hij/zij bevrijding wil om zich ook maar binnen een straal van 1000 km van de volle evangelie te begeven……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.