zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinamers met Nederlandse nationaliteit tegen het licht

Surinamers met Nederlandse nationaliteit tegen het licht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 8 apr – Er wordt een analyse gemaakt van Surinamers die de Nederlandse nationaliteit bezitten. Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Burgerzaken wordt een grondige analyse voorbereid. Volgens recente cijfers uit Nederland moet de bezem er flink doorheen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland meldt dat ruim zeventienduizend personen er zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit bezitten. De Surinaamse nationaliteitswet sluit het voor Surinamers uit nog een nationaliteit te hebben. Er mogen dan ook maatregelen worden verwacht. “Als uit onze analyse blijkt dat er personen zijn die de Nederlandse nationaliteit hebben, voeren we hen zonder pardon uit de bevolkingsadministratie”, zegt Moestadja tegenover de Ware Tijd.

Suriname ontvangt maandelijks een overzicht van de personen uit Suriname die de Nederlandse nationaliteit verkregen hebben. Het is zo afgesproken met de Nederlandse overheid. De autoriteiten worden dus geacht al lang op de hoogte te zijn van de zeventienduizend. Die zijn niet op één dag tegelijk ook Nederlander geworden. Op een of andere manier is er geen werk van gemaakt. “Ik reageer op dit moment in eerste instantie en zal in een latere fase gedetailleerder zijn”, aldus Moestadja.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

153 REACTIES
 1. Er zijn nog andere belangrijke zaken te doen!! Moestadja ga je mond spoelen en wat beters doen!! ga op andere belangerijke zaken focussen!! velen lijden ook honger in SU, geen goede scholingen, totaal geen voorzieningen!! Of dan maar oprotten!!!!


  gemodereerd
 2. En het verband met de PSA regeling dan????

  Schiet deze javaan zich niet in eigen staart???

  Ik snap het niet meer!


  gemodereerd
 3. Roy, Paul Bhagwandas een naam die ik lang niet meer heb gehoord. Schijnt dat hij vlak voor z’n dood belastende verklaringen heeft afgelegd. eea zou op tape moeten staan, maar niemand weet waar deze gebleven zijn. Onze vrienden Sra en Pero kunnen fluiten naar hun paspoorten. whahahaha ik zie de lol er wel van in.


  gemodereerd
 4. Weer zo’n ‘dempen van de put als het kalf verdronken is’ actie.

  Volgens mij hebben deze ambtenaren een cv, curriculum vitae, ingeleverd waarin duidelijk staat wat voor nationaliteit ze bezitten.

  En wat ben je van plan mini-ster?
  Reshuffelen en wachtgeld uitkeren……?????

  Zal me niet verbazen als ze hun salaris op een buitenlandse rekening, in euro’s of dollars uitbetaald krijgen.

  Vraag maar aan die Hoefdraad….

  stelletje ploerten!


  Maak melding
 5. Moestadja, begin binnen je eigen gelederen te kijken dan ben je de eerste jaren zoet met uitzoeken, natrekken maar vooral…….rechttrekken, van ongeldige paspoorten.
  Want voor een chocladereep of een ijsappel heb je al je ongeldige papieren weer heel gauw terug. In het ergste geval 2 repen of een zakje ijsappeltjes.
  Broodje pom is voor belangrijkere zaken, stukje grond en zo.


  gemodereerd
 6. @Koos
  Klopt, het is wel ontzettend jammer dat onze rechters geen ballen meer hebben..het vertrouwen in de rechterlijke macht is kwijt/geschaad…
  Het integer zijn heeft plaatsgemaakt voor hebzucht.


  Maak melding
 7. showproject. Je kunt goede sier maken en het kost niets. net alsof je heel heel hard aan het werk bent. ga boeven vangen. en ga vaders vertellen dat zij niet met hun dochters hoeven te slapen en meer. want veel vaders snappen dat concept niet. ga zweten, doe iets.


  Maak melding
 8. En PARAMAN trong Awarie Domrie nanga toe moffo gun.
  Doet het een zegt het ander, waait met alle winden mee, voor een broodje bakkeljauw!


  Maak melding
 9. =Opzicht heb ik geen problemen hiermee, maar men zal alles grondig moeten onderzoeken.

  -Ik ken inderdaad mensen die sjoemelen met beide nationaliteiten om zo gebruik te maken van alles wat zij in Suriname kunnen krijgen.
  -kinderbijslag, huis, een stukje grond, gratis naar de dokter met een kaart van sozavo etc.

  =Dit gebeurt alleen maar omdat er vrienden bij de bevolking werkzaam zijn.


  Maak melding
 10. Echte surinaamse hart heb je soewarto verrader dat je bent. Neem een voorbeeld van Turkije een land waarmee jullie zaken doen. En leer van Turkije. Soewarto je bent een echte daggoe. Je hoef geen oorlog samen met Soewarto te voeren hij gaat je verraden. Of ben je soms jaloers op ze.


  Maak melding
 11. Kijk naar de zwarten die zich broeders noemen als voorbeeld de Arabieren.Ze verdienen zoveel geld maar alles wordt naar de witten gebracht.Ze doen niets voor de arme zogenaamde moslim broeders die ze hebben.Er worden geen scholen gebouwd voor onderwijs voor de kinderen de armoede wordt niet bestreden maar nog aangewakkerd.En worden nog opgezet elkaar uit te moorden uit naam van een jood.Dit zijn zwarten.


  Maak melding
 12. Voor de ontwikkeling van het land zijn de Surinamers in het buitenland heel belangrijk.Hoe ze weg zijn gegaan is niet belangrijk.Als hun kinderen kunnen terug keren zal het land en haar inwoners alleen profijt van hebben.
  Dat zwarten dit bewust tegen werken geeft aan hoe ze geschapen zijn.Hun denk vermogen laat het niet toe vooruitgang van het eigen soort te stimuleren maar tegen te werken.Ze zijn alleen bezig naar elkaar te kijken en uit te schelden.


  Maak melding
 13. Ik snap er niets van, welk nadeel heeft Suriname ervan als Surinamers ook de Nederlandse nationaliteit hebben? Het zou b.v. het probleem van de Surinaamse voetballers met een Nederlands paspoort toch meteen uit de wereld helpen, met hun Surinaams paspoort zouden ze meteen voor Suriname kunnen uitkomen en werd Suriname meteen wereldkampioen of op z’n minst semikampioen :). Ik zou eerder verwachten dat Nederland de Surinamers met een Nederlands- en een Surinaams paspoort de “geweldige” Nederlandse nationaliteit zou willen ontnemen, zodat ze niet meer kunnen genieten van Nederlandse sociale rechten wanneer ze lekker in Suriname gaan wonen. Waarom doet Nederland dat in dit geval niet en laat ze het over aan Suriname om maatregelen te treffen? Ik wist nooit dat Nederland zich zo afhankelijk opstelde ten opzichte van de luimen van een Surinaamse minister.


  Maak melding
 14. Sluwe planningen van NL was om door langzamerhand alle Surinamers de Nederlandse Paspoort te geven om Suriname wederom afhankelijk/Kolonie/knecht/slaaf te maken en al het rijkdom uit te melken.
  Daarom heeft NL niet aan de afspraak gehouden alleen om zijn doel te bereiken.


  Maak melding
 15. savioen

  het is, het door de eeuwen heen aangeleerde koloniale denk patroon die door de kolonialen door dwangleer en werken geintregeerd is onder de toen nog fisieke en ook mentale slavernij die door de paus van die tijd goedgekeurd werdt/was.
  Het sterke punt van een crioro is zijn gastvrijheid,zachtmoedigheid,open begrip naar een ander toe,en natuurlijk, natuurlijke eigenschappen in fariatie.
  Het zwakke punt van ons de crioro,is,dat wij niet naar de intensie van die vreemde mensen gekeken hebben maar hun,blindelings vertrouwd hebben en zonder na te denken hun in ons gemeenschap toegelaten hebben,”en dat wat zich nu in deze tegenwoordigetijd afspeeld onder ons zijn de na effecten waar mee wij temaken krijgen/hebben,daarom is het noodzakelijk niet op elkaar te schelden maar onderzoek te doen wat voor effect het verleden op ons heeft gehad en de negatieve leringen,handelingen,denkwijze,levenswijze en ook omgang met elkaar in een natuurlijke orde(zoals het moet zijn)om te zetten in voordeel voor het volk en land”dan heb ik het over mijn zoort mensen(crioro),het su volk.


  Maak melding
 16. SRA de clini clown: Er hoeft helemaal geen onderzoek te komen waarom de crioro is zoals die is, het antwoord kan ik je zo wel geven!!!!


  Maak melding
 17. HENKES:Sociale rechten bouw je op als je legaal in Nederland verblijft en heeft niets met je Nationaliteit te maken.

  Opgeboeuwde rechten kunnen eenmaal opgebouwd kunnen je niet ontnomen worden,ook al neem je een andere nationaliteit aan. dus bij de les blijven.

  Have a nice day!


  Maak melding
 18. who cares

  wat is volgens jou het antwoord.

  komop laat het weten wat jij denkt zonedr onderzoek gedaan te hebben.

  oja,heb jij jou ochtend dope(afkicken) al gehad?


  Maak melding
 19. “wat is volgens jou het antwoord.”

  Daar vraag je wat SRA, ik hoop echt niet dat je op een wel doordachte antwoord zit te wachten, want denken kunnen sommige helaas niet. Stom gelul is alles wat ze kunnen.


  Maak melding
 20. afu sensie

  om eerlijk te zijn,verwacht ik ,geen antwoord van die drugs afkicker”hij lijkt wel een verdwaalde dwaas die met zich zelf in de knoop zit.


  Maak melding
 21. SRA ,AFU SENSIE: Het antwoord willen jullie niet weten, want die zal hard, keihard aankomen, en zal mij ook door andere poters de zgn waarachtige Surinamers niet in dank worden afgenomen, en zal ik beschuldigd worden van diskriminatie en bakra bassie of whatso .ever!!!

  En SRA how cute dat je versterking krijgt van AFU SENSIE die ik net heb gediskwalifiseerd als pathologische leugenaar, awarie domrie, two moffo gun, en uitkeringstoerist net als jij.

  Haven a nice day!!!!


  Maak melding
 22. Beste sra:

  De Afrikaanse leiders zijn 20 keer zo vreemd ten opzichte van hun eigen bevolking dan de witte koloniale bezetters ooit waren. En 20 keer zo corrupt.

  Ook een gevolg van koloniale aangeleerd denkpatroon?


  Maak melding
 23. who cares

  i don’t care about jour mungalling,jij de gefrusteerde geboren leugenaar en verhaaltjes verzinner.

  jou slap gepraat geeft aan dat jij het antwoordt niet weet/ken,dus zit maar lekker in jou hoekje.
  het is waar jij een ander van beschuldigd’is’dat jij jou zelf op een ander wil weerspiegelen.


  Maak melding
 24. SRA: Schelden doet geen pijn, de waarheid wel.
  En jij kan de waarheid niet aan, nu niet nooit niet!

  Ik neem het je niet kwalijk gezien het feit dat je zwakzinnig bent en tot het paarse klootjesvolk behoort, integendeel ik heb met je te doen.

  SRA have a nice day en moet je geen schoolkinderen rijden? of is het vakantie in de Bijlmer! O nee je was een snorder!!!


  Maak melding
 25. henk molenaar

  ik heb het over suriname en vooruitgang ervan.
  en als ik over geschiedenis praat ,dan praat ik nog voordat er slavernij ontstaan was;;in die tijd toen er nog geen slavernij of enige verdrukking van onze buurlanden was, die met onderdrukking begonnen zijn en slavernij over het crioro bevolking goedgekeurd en uitgevoerdt hebben, en waarvan jij een nageslacht ben.


  Maak melding
 26. Whaaaaa !!! Henk Molenaar dat is een goeie, maar die cursus ABN is niet verplicht als je door de GGD arts bent afgekeurd op psychische gronden!!!!!

  En die pillen die moet hij ophelen bij het Jellinek centrum op het terrein van de AMC!


  Maak melding
 27. who cares

  nu probeer jij de rollen om te keren”maar”zonder effect,,jongen ik lach jou uit’en weet jij waarom’omdat jij nog niet uit kan leggen over de hoedanigheid van mijn zoort (de crioro),en dat vind ik lullen in de wind.
  maak kenbaar of geef een uitleg waarmee jij begonnen ben”maar zelf daar ben jij te zwakzinnig voor en wil jij beweren door jou uitleg dat ik zwakzinnig ben?gaat leren lezen en begrijpen en kom dan terug,anders,zal jij jou zelf altijd voor lul(joker)doen kennen.

  dag en ook een zonnige dag in NL


  Maak melding
 28. Beste Sra: Kun je aangeven – aan de hand van onderzoeksresultaten – de tijd waarin er GEEN slaverij was of enige verdrukking in de afgelopen 5000 jaar?


  Maak melding
 29. henk molenaar

  nu dat sra jou schaakmat gezet heeft is er niks anders voor jou over dan alleen maar woorden van belediging te uiten”ik lach jullie ook uit stelletje zwakkelingen.


  Maak melding
 30. Sra: Ik zag mensen van ‘jou zoort ( crioro ) hysterisch worden toen Brunswijk met enige minachting 100 dollar biljetten in zijn publiek gooide…..


  Maak melding
 31. Veel heb je niet nodig om de trollen henk molenaar en who cares schaakmat te zetten. Je hoeft ze alleen maar de waarheid te vertellen. Geboren minderwaardige hypokrieten hebben nou eenmaal een hekel aan de waarheid.


  Maak melding
 32. henk molenaar

  jij als niet surinamer zou dat moeten weten”jouw voorouder hebben toen in die tijd oorlog aan mijn voorouders verklaard op het moment dat zij voet in ons land gezet hebben.
  het leven en ook cultuur en vorm van geloof hebben verkracht,van mijn voorouders leven die zij niet toen en ook niet nu zullen begrijpen en daarom zullen blijven bestrijden.


  Maak melding
 33. SR: Ik zag ook mensen van jou soort (crioro) die woningen gekraakt hadden ergens in een achterstandswijk in Surimaribo, met een elftal aan kinderen natuurlijk van 12 verschillende vaders, die te beroerd waren om zelf te gaan werken voor een woning.

  AFU EDE SENSIE : Ikj moet je wel nageven je hebt wel humor met je op het schaakmat zetten.
  Dat is ook het enige wat ik heb kunnen ontdekken waar je goed in bent, behalve liegen bedriegen .
  Maar je bent nog steeds gediskwalifiseerd.


  Maak melding
 34. En als ik dacht dat we alles gehad hadden, verscheen onze !!!!!!! aan het WKN firmament om het op te nemen voor hun maffiamaatjes en ongeletterde klootjesvolk.


  Maak melding
 35. who cares

  oja,en dit nog,’in nederland vind men verenigingen van pedofielen die straat kinderen onder de twaalf en hoger van de straat lokken om sexuele daden te verrichten.
  in rotterdam zuid is een man door de politie dood geschoten omdat hij met wapens geslingerd zou hebben.
  priester verkracht meerdere jongen in nederlandse kerk.

  ik kan nog doorgaan,maar”wat wil jij met jou posting duidelijk maken”want het zijn jou zoort mensen die met die tegennatuurlijke daden begonnen zijn”of wil jij dat ontkennen”.


  Maak melding
 36. !!!!!!: Je bent wel goed op hoogte.
  Maar hoe zit het nou met die Suri Opas, stiefvaders ooms, neven etc in Suriname die welliswaar niet verenigd zijn, maar alle kindertjes pakken die ze maar pakken kunnen?
  Ook die parlementariers van jullie die schijnen er pap van te lusten.

  Die Somo, domme kracht en ongeletterde schijnt er zelf voor veroordeeld te zijn.
  En over doodschieten gesproken, hoe zit het met die jongemannen die door de Suri politie standrechtelijk zijn ge-executeerd en waarvan justie dat zou uitzoeken? wat is de uitkomst?
  En die zwerver die door de politie uit een boom geschoten is?
  En die Ned/Sur bandleden die enige tijd geleden door de suri politie beschoten zijn en uit de auto gesleurd zijn en mishandeld zijn?
  Wat is daarvan de stand van zaken?
  En die hoteleigenaar waarvan de zoon met beperking door hoge politiefunktionarissen op beeld als een Surinaamse straathond mishandeld is?

  Misschien kunnen SRA en AFU EDE SENSIE mij dat vertellen, want die wonen zgn toch in Surimaribo, en die werpen zich toch op als pleidooihouders voor elkaar omdat ze het 1 op 1 niet aankunnen.

  Who cares wacht op antwoord!!!


  Maak melding
 37. Beste Who cares:

  Heeft geen zij om een discussie aan te gaan met deze Paarse Paupers die nog moe zijn van de slavenarbeid van hun voorouders en een sterke zwarte leider nodig hebben om voor hen te denken ( ook al is dit een moordenaar en drugscrimineel).


  Maak melding
 38. !!!!!!!: Met verkeerde kant bedoelde ik de veerkeerde kant van het politiek spectrum.

  Ik behoor tot de democraten..

  Dat gezegd hebbende zegt je reactie alles over hoe je in elkaar steekt!!!


  Maak melding
 39. who cares

  maak jou niet druk om su binnenlandse zaken of hoe het met de bevolking gesteld is”dat gaat jou niks aan”en natuurlijk gaat jij als niet surinamer jou negatieve mening over su hebben,dat verwacht ik niet anders,’kijk maar eerst in jou land met alle bezuinigingen die er plaats vinden,met de crimminele hoedanigheid die dagelijks toenemen,jeugd bendes,roofmoorden extr.kan jij een simpele oplossings verklaring daarover geven.iiiiiiiiiiiii


  Maak melding
 40. Who Cares:

  Brunswijk: “Ik maak alle armen rijk”

  Het hele zooitje loopt direct achter deze idioot aan.

  Ik wacht op een Surinaamse as President die zegt:

  “Alle Surinamers moeten de handen uit de mouwen steken om het land duurzaam op te bouwen. Weg met de 40.000 spook ambtenaren”

  Elke president dit zegt pleegt politiek zelfmoord en dat zegt veel over de Surinamers die graag snel rijk willen worden zonder er voor te werken


  Maak melding
 41. Dinsdag 9 april 2013 om 11:55 uur, door Who cares

  !!!!!!!: Met verkeerde kant bedoelde ik de veerkeerde kant van het politiek spectrum.

  Ik behoor tot de democraten..

  Dat gezegd hebbende zegt je reactie alles over hoe je in elkaar steekt!!!

  Beoordeel

  neen jij behoord tot de domonische politiek die het woordt democraat als godelijk hebben aangeprezen


  Maak melding
 42. !!!!!!: Wat is domonische politiek?

  Surinaamse zaken zijn als ex- kolonisator ook onze zaken als je het nu leuk vind of niet, dus zal ik mij altijd tegenaan bemoeien.

  En wat voor bezuinigingen !!!, ik merk er niets van, en eet er geen boterham minder om!

  En wat de criminaliteit betreft, we weten ook allemaal wie de plegers daarvan zijn, de gevangenissen zitten er boordevol mee.

  Ik raad je aan om eens naar opsporing verzocht te kijken, het zijn bijna allen die op AFU SENSIE en SRA lijken ofzij die allah aanbidden , maar ondertussen alles doen wat de koran verboden heeft!!!

  En ga nu maar lekker schelden samen met je partnerts in crime AFU EDE en SRA, wat dat kunnen jullie als de beste but WHO CARES!!!!!!


  Maak melding
 43. r iiiiiiii “Ik behoor tot de democraten”

  En jij bent aanhanger van een president die op een podium beweert dat iedereen die tegen hem is ‘een landverrader’ is…..

  Fijne demo(n kraat ben jij


  Maak melding
 44. 2Surinaamse zaken zijn als ex- kolonisator ook onze zaken als je het nu leuk vind of niet, dus zal ik mij altijd tegenaan bemoeien.”

  En nu komt mijn ontboezeming in al zijn naaktheid uit.

  who cares als ex-kolonisator vind dat hij zich met Surinaamse zaken mag blijven bemoeien. Ja hij heeft zich het recht toegeeigend. zo ook zijn vooroordeling en zijn generaliserende opmerking, dat deze zwakbegaafde minderwaardige wezen nogsteeds niet doorheeft dat dat de ex-kolonisator niets meer heeft te vertellen in Suriname , nemen we hem niet kwalijk.

  Dat hij en zijn minderwaardige billenmaatje henk molenaar hier als trollen fungeren is nu meer dan duidelijk.

  de belangen van deze trollen is niet de ontwikkeling of welzijn van Suriname en Surinamers, maar de belangen van de ex-kolonisator. het afgeven op de Chinezen is daar een typisch voorbeeld van, het liefst zien ze de Chinezen vandaag nog uit Suriname verdwijnen en in de plaats daarvan Friezen en Brabanders komen. Hun hetze tegen Bouterse zou dat doel moeten dienen, Bouterse als sta in de weg voor nederlandse overname, dat wij als Surinamers niets en nogmaals niets van de Nederlanders hebben overgehouden behalve de taal, maakt voor deze minderwaardige gasten niet uit.

  Je kan het op jullie buik schrijven, in Suriname lopen momenteel duizenden Bouterse rond, jullie hetze tegen deze grootse Surinaamse volksleider zal geen enkele toekomst bieden. Geef maar op.


  Maak melding
 45. AFU EDE SENSIE: Je hebt zoals gewoonlijk net als bij de posting van Tjauwa eerst lekker staan koeren en daarna pas zn posting gelezen.

  Zoals ik eerder aangaf NDP en het paarse klootjesvolk eigen.

  Ander4s dan wat je beweet , en ik heb het eerder gepost, is het inderdaad misschien een goed idee dat de Chinezenj de boel overnemen, want jullie suris bakken er niets van, uit domheid ,luiheid en onkunde.

  De rest van je gewauwel laat ik maar voor wat het is,behalve dat ik nog wil opmerken dat die zgn grootste volksleider van het paarse klootjesvolk en domme volksmassa inderdaad voor sommigen de grootste is ,want als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker, als je begrijpt wat ik bedoel!!!

  Have a nice day!!!


  Maak melding
 46. Afu Sensie: “Je kan het op jullie buik schrijven, in Suriname lopen momenteel duizenden Bouterse rond, jullie hetze tegen deze grootse Surinaamse volksleider zal geen enkele toekomst bieden. Geef maar op.

  je bedoelt eigenlijk : “In Suriname HANGEN momenteel duizenden Bouterse rond”

  Noem mij eens 1 Bouterse aanhanger met een opleiding hoger dan lagere school, een eigen bedrijf of een winkel….

  I rest my case


  Maak melding
 47. HENK MOLENAAR: De staatskas is het bedrijf van DDB en zijn 40 rovers en ongeschoolde achterban!!!

  Ze graaien dan ook harder in de staatskas, dan vakkenvullers vakken kunnen vullen.


  Maak melding
 48. “Noem mij eens 1 Bouterse aanhanger met een opleiding hoger dan lagere school, een eigen bedrijf of een winkel….”

  Ja baja en dit neemt zichzelf blijkbaar serieus.


  Maak melding
 49. Who Cares

  SCHAAKMAT….

  Taking candy from a baby….

  Dan een Bouta aanhanger met een baan ( geen spookambtenaar) en geen strafblad….


  Maak melding
 50. Sur laat nu weer zien hoe goed ze hun huiswerk maken.
  Bananen Republiek Suriname stelletje achterlijke inwoners.
  Allemaal corrupt President Sardjoe Somo allemaal boeven
  Sardjoe en Somo hebben de Nederlandse nationaliteit.
  Jullie moeten je schamen verrijkers van Paramaribo.


  Maak melding
 51. De laatste drie postings zijn niet van de echte, maar van een faker.

  Een faker die omdat ik met hem/haar de vloer heb aangeveegs, en door de w.c. heb gespoeld probeert wraak te nemen.

  Moderator: aktie graag!!!!!!!!


  Maak melding
 52. Ongelooflijk. 17000 suri’s met een dubbele nationaliteit. dat betekent dat in de afgelopen46 jaar gemiddeld 1 Surinamer per dag genaturaliseerd is geworden. Weet je hoe moeilijk het is voor een Suri om Nederland binnen te komen en dat het vele malen moeilijker is om de Nederlandse Nationaliteit te krijgen. En vergeet het Verhuisbiljet uit Suriname niet om in de Nederlandse bevolkingsregister ingeschreven te worden. En het belangrijkste is ook nog: niet ingeschreven in Nederland kost je jaarlijks 2% aan AOW-opbouw.


  Maak melding
 53. JOHN: Je weet niet waar je het over hebt.
  Elke Surinamer die voor 25 November 1975 geboren is had de Nederlandse Nationaliteit.

  Suriname is op 25 November 1975 onafhankelijk geworden dat is ruim 38 jaar.

  Dus je rekensom van 46 jaar klopt van geen kanten.

  En elke Surinamer van voor 25 November 1975 die Nederland legaal binnenkomt en op legale manier een verblijfsvergunning verkrijgt, kan na verkrijging van een legale status onmiddelijk als ex-Nederlander opteren voor de Nederlandse nationaliteit.

  Voor Surinamers van na 1975 geldt een termijn van 2 jaar.

  En het AOW pensioen is afhankelijk van de woonduur in Nederland, dat geldt voor iedereen dus ook voor de Surinamers, en ja voor elk jaar na het 15e jaar dat je buiten Nederland verblijf hebt geldt een korting van 2% op het AOW pensioen.

  Dit geldt voor een ieder ook voor autochtone Nederlanders die kortere of langere tijd buiten Nederland hebben verbleven.

  Kortom laat je eerst goed voorlichten voor je iets roept.


  Maak melding
 54. Who cares begrijp me niet verkeerd 17000/365 is 46.xxx jaar. Er lopen 17.000 mensen rond in Suriname met een dubbele nationaliteit. Mijn probleem is wat ga je doen met 2 nationaliteiten. Je bent toch niet penny wise and pound foolish. Je blijft of in Nederland of je gaat naar Suriname. In twee landen ingeschreven staan zal de nodige organisatorische problemen opleveren. Jouw verblijf in Suriname levert aan oude dag minder op omdat de AOW veel hoger is dan de Surinaamse aov. Mijn probleem is dat ik het niet zie zitten dat 17.000 burgers in Suriname met een dubbele nationaliteit rondlopen.


  Maak melding
 55. John er lopen duizenden Surinamers in Suriname rond, ook assembleeleden en leden van de regering met de Nederlandse Nationaliteit die nimmer of kortere tijd in Nederland gewoond hebben.

  Het gros van die lui staat niet in het GBA register in Nederland.

  Het gros met een dubbele Nationaliteit zijn remigranten die zich en nooit hebben laten uitschrijven uit het GBA register, maar zich wel legaal in Suriname gevestigd hebben, omdat het CBB in Sur. geen enkele vorm van controle uitvoert naar dubbele registratie waardoor remigranten of door tjukoes of door hun kontakten bij CBB of andere overheidsinstantie een Sur. paspoort verkrijgen.


  Maak melding
 56. Er zullen natuurlijk diverse wegen zijn om aan een Surinaamse Nationaliteit te komen, maar Nederland is op dit punt heel streng. Je krijgt pas de Nederlandse nationaliteit als je de Surinaamse opgeeft. De eerste Nederlander die voor de Surinaamse Nationaliteit koos en die zijn Nederlanderschap moest prijsgeven was wijlen Baltus Beerenstein, ooit directeur van de stichting Tenasu en later hoofd van de Surinaamse geheime dienst in Nederland. Kennelijk laat ik mij bij dit punt leiden door het economisch principe en dus kiezen voor de status die mij het meeste oplevert. De enige reden om mijn Nederlanderschap in te leveren zou zijn wanneer ik van Bouta een pracht en goedbetaalde baan (a la Hoefdraad) zou krijgen annex mooi pensioen. De Turken in Nederland met hun dubbele nationaliteit en op wie ik jaloers ben, moeten vaak enorme bedragen betalen om de dienstplicht in Turkije (om slechts een probleem te noemen)in Turkije te omzeilen. Gelukkig voor hun is de dienstplicht in Nederland afgeschaft.Ik wordt niet graag met zulke organisatorische problemen geconfronteerd.


  Maak melding
 57. Terecht wil de Surinaamse overheid de kwestie van de dubbele nationaliteit aan pakken.In Nederland mag en kan alles wonen er Turken met een dubbele nationaliteit en moeten soms in Turkse krijgsdienst.Met marokkanen is het niet anders.Er zijn politici die het voorbeeld van Suriname wil volgen.Helaas hebben ze niet de meerderheid al zal dit gegeven niet meer lang op zich laten wachten.


  Maak melding
 58. @Who cares

  Sommige mensen reageren echt onnozel.
  Ze sluiten hun ogen voor de waarheid.
  Een Sur paspoort krijgen is bijna net zo makkelijk als een patatje bestellen bij de eerste de beste patat kraam.
  Wij wonen al jaren in Ned. maar vrouw lief had nog wel haar oude paspoort bewaard.
  Dus tijdens een vakantie in Sur de proef op de som genomen en een nieuwe aangevraagd onder het mom ik wil wel eens naar het buitenland op vakantie..
  En zonder enig moeite een Sur paspoort in handen nu….
  Zelfs zonder Tjukoe…..


  Maak melding
 59. Suriname krijgt opdracht van de oude kolonisator om surinamers met dubbele nationaliteit uit te schrijven. Nederland krijgt dit niet voor elkaar bij de Turken en marokkanen, deze twee landen zijn niet dom, ze weten dat vele van hun landgenoten terugkeren naar het thuisland alwaar ze huizen laten bouwen en bedrijven opzetten en zo bijdragen aan de economie van hun land. Volgens mij zijn er belangrijkere zaken in suriname waaraan gewerkt moet worden zoals huisvesting, gezondheidszorg enz. Suriname is onafhankelijk en toch wil Nederland zich bemoeien met Surinaamse aangelegenheden.Suriname let op uw zaak


  Maak melding
 60. DOMME SIENE DOMME SIENE: Iemande die twee nationaliteiten
  beschikt waarvan 1 de Nederlandse is, zijn Nederlandse zaken.
  Ik begrijp dat als je dom en ongeletterd bent je dat niet snapt, wat ook niet erg is, maar hou je dan buiten een discussie waar je geen verstand van hebt.

  En voor je info, het is de Surinaamse overheid die verbied dat een Surinamer een dubbele nationaliteit op na houdt en niet de Nederlandse,,dus is het de plicht van de Nederlandese overheid om dit te melden bij de Suri autoriteiten Snappie?????


  Maak melding
 61. @ZEKERS: Ik kan je verhaal alleen maar bevestigen.
  Ok ken persoonlijk mensen die jaren, en dan heb ik het over 10 tot 25 jr. officieel in Suriname wonen, maar zich nooit hebben laten uitschrijven uit de GBA- registers in Nederland, omdat ze van 2 walletjes willen eten.
  Allemaal staan ze ingeschreven bij kinderen broers zusters of andere familieleden of vrienden, vaak tegen een vergoeding.
  Het zijn vaak die lui die om het hardst schreeuwen dat Holland en de Hollanders niet deugen en hoeveel ze wel niet van Suriname houden….


  Maak melding
 62. Ze moeten niet zo zeuren in Suriname.In Nederland hebben die turken en marrokanen dubbele nationaliteiten.Dat schaffen die Nederlanders toch ook niet af.


  Maak melding
 63. dit is toch veel makkelijker? mensen pesten? stel je eens voor dat wij iets zouden opzetten, dat zou moeten werken? he? dat is toch niet aan ons besteed. en als die mansen euro’s in het laadje brengen dan vinden wij het ook niet erg om in onze eigen vingers te snijden. immers, wij kunnen ook onze eigen srds bijdrukken. wij hebben ook een kleurenprinter, toch minister soesoe?


  Maak melding
 64. eindelijk, eindelijk, aiiii eindelijk. Nu ga ik zien waar die smoelwerk van vooral de nederlandse Surinamers zal gaan. Dit is een goed plan, en zo zal su hopelijk meer ontwikkeld worden . Nu is het zo , gaat het niet goed dan ga ik weer terug en dan blijft het land weer achter. Vele surinaaamse ministers en hun vriendjes hebben een dubbele paspoort en een woning in nederland dat gefinanciert wordt door stichtingen die in nederland zijn gevestigd en dit ten nadele van het volk..Ik hou dit in de gaten.


  Maak melding
 65. Hallo Minister,
  Jouw collega,s Ministers, parlementariërs, directeuren en adviseurs hebben ook de Nederlandse nationaliteit.
  Hoe gaat u dit aanpakken?
  Graag antwoord hierop??


  Maak melding
 66. Moestadja,

  Ga je toch met andere dingen bezighouden.. Het land heeft het moeilijk genoeg. En als je weer deze mensen met een NL-paspoort gaat lastigvallen, dan ben je niet goed bezig.

  Half Suriname is in NL.. de ander helft is in Suriname.. En elke surinamer heeft wel 1 of meerdere familieleden in NL. en andersom.. Potverdikke toch.. ga belangrijker zaken oplossen..


  Maak melding
 67. En wie is die WHO CARES.. denk hij nu echt dat SURINAME van de zwarten is. Vergis je niet, als het erop aankomt dan is Suriname nog steeds van NEDERLAND.


  Maak melding
 68. a je toch met andere dingen bezighouden.. Het land heeft het moeilijk genoeg. En als je weer deze mensen met een NL-paspoort gaat lastigvallen, dan ben je niet goed bezig.

  Half Suriname is in NL.. de ander helft is in Suriname.. En elke surinamer heeft wel 1 of meerdere familieleden in NL. en andersom.. Potverdikke toch.. ga belangrijker zaken oplossen..


  Maak melding
 69. pffffffffffffHet zijn de Nederlanders C.B.S. die gevraagd hebben om aktie te ondernemen tegen die 2 walletjes vreters.De Surinamers gaan dat nu hopelijk doen.Weg met die fraudeurs,ik ken er enkelen die nog nooit hier gewerkt hebben,maar wel over een Surinaams paspoort beschikken in Suriname wonen en ook geld vanuit Ned.krijgen 1 aow en de ander wao,1 is een ex brigadier van politie die hier reeds 20 jaar woont door schijnhuwlijk kreeg hij zijn Ned.paspoort,maar nooit zijn Sur.paspoort afgegeven mie law na mi edeh was zijn reaktie.Dan ben jij een fraudeur,schaam je als ex politie bah die lullo lachtte me uit.


  Maak melding
 70. Waarom gunnen Surinamers elkaar niets, daarom zullen wij nooit vooruit komen!!! Wat is het probleem dat Surinamers een dubbele nationaliteit hebben. Dat mensen daar een w.a.o uitkering krijgen moeten jullie juist blij zijn, omdat het geld in Suriname wordt uitgegeven.

  De Turken hebben ook een dubbele nationaliteit. Ik zie niet dat ze elkaar onderuit halen. Maar leven broederlijk met elkaar, en helpen elkaar waar het kan.

  Ik kan het nog steeds niet begrijpen waarom Surinamers ervan genieten elkaar kapot te maken.
  HOUDEN JULLIE ER ALSTUBLIEFT ERMEE OP.

  De beste groetje aan een ieder.


  Maak melding
 71. volgens mij moten er een heleboel ministers gewoon naar huis gestuurd worden want ze zijn kortzichtig en vergeten snel moestajha if joe no ap notie foe takie zeidhe joe nhee hoor joe smoel mang gelul turken en marrokanen hebben dubbelle natio maar hoor je ze lullen maar wij worden gek als we de pers zien moeten we een ka zeggen kunnen jullie microfoon gekniet gewoon zeggen we zullen kijken hoe we dit zullen aanpakken of ik ben nog niet zover om hierop tereageren is dat soms veel gevraagd zijn we vergeten dat het deze mensen waren die onsgeholpen hadden met dozen met vreten jos steenmann toen onze eigen fucking mensen poep als pindakaas en scherpzand als bruine suiker verkochten welullenteveel kunnen we onze verstand nog steeds niet gebruiken is er stront in onze tong thong ik wil gelijk de surinamers met een nederlandse natio ook vragen oeng no lul nanga oeng smoel dat jullie het beter weten dan onze eigen mensen want e weten dat meer dan 80% in de uitkering zitten en als je niet slijmt niet lang een baan hou dus vandaar dat een heleboel van zulke mensen een heleboel ka halve verhalen aan onze mensen komen vertellen ik ben moe van zulke dingen want jullie fucken onze mensen in suriname op en alla deng ka lesie sranang mang oeng opo oeng go poer foe a stoeroe want a no the oeng stoeng a kondre sa draai want dat moet ook gezegd worden oeng lis no ka in sranang alla sma wang plei starring we moeten stoppen met onze shit en onze ka dong denkie want wij zullenhet zelf moeten gaan doen om suriname te gaan opbouwen


  Maak melding
 72. Beste,

  Ik vind het zo belachelijke dat Suriname ze eigen bevolkingsgroep wegstoot ipv ze te houden ,zoals die andere landen bv Marokko ,Turkije, Engeland , Frankrijk enz. Suriname is het enige land dat het doe met zijn eigen bevolkingsgroep ,zoals Nederland het wilt het hebben terwijl zij het zelfde niet doen om de Nederlandse nationaliteit af te pak als je een andere nationaliteit neem in Europa.

  Zelf in het kabinet van Nederland zij er mensen met dubbel nationaliteit en waarom moet we als Surinaams het opgeven. Waarom moet Suriname zicht altijd moet kleinere voor Nederland, waarom kom jullie niet zelf op om dat niet te accepteren zoals Turkije, Marokko, Frankrijk, België enz .

  Dat was mij reactie


  Maak melding
 73. Wat een flauwe kul in Nederland wonen onderhalfmiljoen Marokkanen die allen een dubbele nationaliteit hebben.Surinamers met een dubbele nationaliteit waarom kan dat niet of wil men de Nederlandse regeerders ter wille zijn.
  Er is geen volk op aarde dat zich in Nederland zo goed heeft aangepast als onze Surinaamse broeders en zusters.Surinamers hebben nimmer aan demonstratie,s deel genomen zoals Turken en Marokkanen die in Nederland in feite al de dienst uit maken en demenstreren voor Erdogan
  Ik zou alle Surinamers oproepen dit niet te accepteren.
  Dit is meten met twee maten van de kant van de Nederlandse regering.


  Maak melding
 74. heer Moestadja

  zal zeker de politieke vriendjes met rust laten of beter gezegt ALLE politieke figuren in Suriname zullen met rust worden gelaten ZO WERKT het surinaams systeem HOEVEEL MENSEN IN HET DNA/KABINET/ADVISEURS ETC ETC ETC
  HEBBEN DE NEDERLANDSE NATIONALITEIT??? BEGIN EERST DAARMEE


  Maak melding
 75. wel wel , eens een KRABU altijd een KRABU dit soort praktijken komen heel vaak voor bij mijn landgenoten, Een lichtend voorbeeld hoe goed het verdeel en heerst systeem van Nederland nog steeds zijn weerklank vindt in Suriname.
  we moeten van die leleku af . Nederland propageert 2 paspoorten onder de Marokkanen en de turken en ook , ander tuig uit andere moslim landen . maar ho als het om Suriname gaat waar Nederland de uitbuiter was , gelden er andere regels , en Deze Minister is Gebrand om zijn Hollandse Basja te dienen . een trieste zaak .


  Maak melding
 76. miljoenen euro s stromen suriname binnen door gependel en of vakantie van deze surinamers.Laat het aub zo blijven Er zijn zoveel andere zaken die echt belangrijker zijn.


  Maak melding
 77. De minister is niet goed bij zijn hoofd.Ik kan hem 1 advies en dat is zo snel mogelijk afreden samen met zijn president die alleen maar het naar naar de kloten hebben geholpen.Hij kan helemaal niets van dubbele nationaliteiten.


  Maak melding
 78. Ene week maken ze inventaris over diaspora en de volgende week voeren ze ze af om dubbele nationaliteit. Lult over alles zonder verstand net als bouta.


  Maak melding
 79. Koloniale onzin.

  Komt er op neer dat de gewezen Surinamer niet meer naar zijn vaderland terugkeert en zodoende zijn pekoenia en zijn ko-nie in Nederland blijft uitgeven.

  Voormalige regeringen waren te kortzichtig(om de voordeeltjes die hen in het vooruitzicht werden gesteld.) om haar (voormalige onderdanen/landgenoten) in bescherming te nemen.

  Dus bigi-mang sa ei draai na kondre noow denk goed na voor u Dat Ding in uitvoering gaat nemen.
  Denk aan s’ Landsbelang.. (pekoenia komt naar Suriname en blijft niet in ptata kondre !!!)


  Maak melding
 80. HET IS EEN RECHT OM JOU SURINAAMS PASPOORT TE BEHOUDEN. EN TE HEBBEN.(Jou Indentiteit)
  SURINAME IS HET ENIGE LAND TER WERELD DIE ZICH ZO DE LES LAAT VOORLEZEN DOOR ANDEREN
  ALS SURINAMERS MET EEN NEDERLANDS PASPOORT WERKELIJK NEDERLANDERS ZOUDEN ZIJN ?
  DAN ZOU JOU NEDERLANDS PASPOORT NOOIT MOGEN VERVALLEN BIJ LANGDURIG VERBLIJF IN SURINAME.
  HETZELFDE NEDERLANDSE PASPOORT VAN EEN WITTE NEDERLANDER DIE IN SURINAME WOONT VERVALT NOOIT.
  Dus , als een witte Nederlander te lang blijft wonen in Suriname krijgt hij een Surinaams Paspoort onder zijn Neus geschoven, omdat zijn Nederlands paspoort verlopen is, prachtig.toch….


  Maak melding
 81. @PRE, ge eerst even de Nederlandse Rijkswet op het Nederlanderschap lezen aub. Niemand BESLIST voor u, u dient zich aan de wet te houden !

  Uw gebabbel over witte mensen slaat NERGENS op, ook die dienen zich, in dit geval, aan de Nederlandse wet te houden !

  PS : Weet u hoeveel Surinamers er in Suriname wonen en al jaren hun Nederlandse nationaliteit en paspoort hebben behouden ????????
  Zij kennen gewoon de wet, meneer/mevrouw PRE !

  PS : Er is voor U wel beslist door Paars, dat Ons Land Zwaar FAILLIET is !!!!!!!


  Maak melding
 82. Meneer Moestadja heeft pinda leren verpakken en geen ene benul over wet en rechten en naturalisatie….Elk Surinaams Nederlander heeft recht op beiden nationaliteiten…is een gelul met deze stelletje clowns ….


  Maak melding
 83. Ben blij dat ik een typische Nederlander ben met Surinaams roots.

  Na een week Surinaamse pot , schakel ik weer over op de stampot..

  Iemand hier problemen mee?


  Maak melding
 84. Als je surinaamse mensen met dubbele nationaliteit gaat aanpakken dan moet je alle mensen met andere nationaliteit ook aanpakken zoals turken en Marokkanen etc


  Maak melding
 85. Dit bedoel ik met goedgeschoolde mensen op de juiste plek deze minster moet ook opstappen. Wat weet een koe van zondag.zelfs het land van zijn voorouders hebben de witte mensen niets te vertellen. Zakenvullen allemaal. Dong SOKO .


  Maak melding
 86. hij lult slap een ieder die geboren is voor de onafhankelijkheid in 1975 is nederlander al heb je de surinaamse nationaliteit je lult gewoon want als al deze mensen gewoon met rust gelaten worden komt er heel veel geld het land binnen want ze komen op vakantie ze wonen hier geven hun geld uit en ze hebben het recht om beide nationaliteit te hebben waarom kijken we niet naar de turken en marokkanen die beide natio mogen hebben en wanneer men gaat sporten in s”lands belang gewoon voor hun land kunnen uitkomen W.K maar nee elkaar drukken daarin zijn we goed en kan ook snappen dat er een paar nederlandse suries hun als een mars gedragen en doen alsof ze meer zijn dan anderen en het mensen irriteert maar kijk niet naar die kleine groep die gefrustreerd is geraakt en afgunstig is op hun eigen mensen in suriname want luie mensen bereiken geen moer al gaan ze naar koeweit of saudi arabie maar elke surinamer die zijn krachten hier wil komen geven moet welkom zijn dus Moesta begin maar met de hoeren en brazilianen om geld en boetes te innen dan zou het beter zijn want die gasten komen suriname slopen om alles naar brazil te brengen en laten ons achter met kwik vervuilde rivieren en flora en fauna ga daar wat aan doen meneertje bezem CBB Bullshit dus ze hebben ons eeuwen gesloopt en jij gaat ze helpen om dat tegen te gaan idioot oeng dong no ka jha in a kondre dies soms vraag ik me af als we mpp een dagje wel zullen beseffen dat we hier zijn gebracht en geen enkel ander uitweg hebben wie wilt terug naar africa ,india indonesia,china we denken met onze go ollo en er komt schijt uit onze smoelen in plaats van nuttige dingen dat we vooruit komen maar ja slaafje ga maar lekker weer werken voor de witte baas minderwaardig zijn we toch altijd geweest lik witmang go jere shit mang


  Maak melding
 87. kijk het is logisch dat deze moestadja met iets interessants moest komen , kijk als je te dom bent om voor de duvel te dansen , dommer dan een achter eind van een varken , en je zit op een ministerie , en je verstandelijk denk vermogen is lager dan die van een garnaal , dan ben je eigenlijk verplicht met iets op de proppen te komen om een beetje interessants te doen , kijk wat deze man verkondigd is GESTOOFDE LUCHT !!! aub niet serieus nemen hij weet gewoon niet beter


  Maak melding
 88. Zou echt niet weten wie deze site beheerd want ik hoor heen en weer gescheld en toen ik mij mening gaf over die zwarte ondernemer uit Hilversum van die ijssalon toen ze geteroriseerd werd door blanke hangjongere werd mij verteld mijn mening is afgekeurd


  Maak melding
 89. Lieve mensen is allemaal mooi gezegd zien jullie niet dat de tijd terug draai naar slavernij zo doen de klootzakken met onze Surinaamse mensen ze verkopen hun voor de Nederlander hoor ik wil mij niet mee bemoeien maar het is zo net als de tijd van koenta kinte sranang mang oen opo oeng ai blesi


  Maak melding
 90. als er wat anders besproken is met de overheid van nl… waarom voeren z dat maar dan niet uit?
  wie heeft voor dubbel nationaliteit gezorgd?? het volk???
  nou echt niet!!!
  het wordt wettelijk onder artikkelen gegeven…
  want als je ene ouder nederlanders is.. en andere surinamer…
  heeft dat kind sws recht op dubbel nationaliteit..
  indien niet.. moest het allang aan gepakt worden..

  tip: er zijn veel meer zaken te regelen.. doe maar iets nuttigs


  Maak melding
 91. Wat een sukkel stelletje klootzak moestadja
  Hij moet onmiddelijk opstappen
  Wat weet een koek zonder hersen pffff

  Daarom is het vanbelang een goedgeschoolde mensen op de juiste plek als minister het land te nesturen

  Moestadja weet niet wat hij kraait ‘ elk surinamer die geboren voor 1959 heb het recht op NL natio zowel Sur natio en dat het wet . Wat een stelletje sukkel met lege kop

  Moestadja is een lul hij is jaloers op Suri Nederlanders pfff😦

  Hij moet opstappen ‘onmiddelijk zijn amt als minister opgeef !!!
  Hij pas niet op dat plek als minister.


  Maak melding
 92. Hahahaha ik moet echt lachen om sommige reacties.
  @ Djogoman @ who cares: inderdaad. Waren ze maar zo voortvarend in het aanpakken van andere meer urgente zaken. Wat is eigenlijk de reden of gedachte geweest om maar één nationaliteit te hebben? Suriname lijkt de enige in zijn soort te zijn. Velen zoals de Turken en Marokkanen hebben de dubbele nationaliteit. Zijn de voor- en nadelen van het hebben van een dubbele nationaliteit tegen elkaar afgewogen?


  Maak melding
 93. Wat een gezeik van moesstadje.
  Deze bakabana weet niet wat hij praten moet. Hij lult uit zijn net. Net die andere bek en nek.
  Kijk naar Turkye en Iran.
  Mr bakabana als je niets te doen hebt. Ga
  Teloh bakken .


  Maak melding
 94. Een paspoort is slechts een reisdocument, niets meer of minder. In Surinamers lopen er genoeg buitenlanders rond, die nog meer hun nek uitsteken voor de Surinaamse zaak dan dan menige Surinamer zelf!


  Maak melding
 95. Die minister is zeker jaloers had het laast op zanderij was te laat smrekte of ik nog mee mocht nee zei die superviser op zanderij ik zei ik ben een zoon van suriname jij ook toch help mij het vliegtuig stond ernog nee zei hij en je bent gewn surinamer je bent Nederlander vam surinaamse afkomst……..???!! Zei die mutherf…. jaloezie ???


  Maak melding
 96. Dat het religieuze Surinaamse volk vaak onbedoeld veel stront kan uitkramen is een bekend feit. Laat dit epigonische volk maar eerst de blanke religie die zij in de loop der eeuwen zich heeft eigen gemaakt waarvan grotendeels met de koloniale zweep in de hersenpan van hun voorouders is ingebracht maar eerst gaan verbannen, dan kunnen we gaan praten over Keti-Koti. Anders niet. En de Religieuze Surineds die menen door de blanke geleerdheid de wijsheid in pacht te hebben spannen helemaal de kroon inzake kumakoisiepraat c.q. poeppraat ten opzichte van de Surinaamse problematiek en infrastructuur. Wie zich niet van de hebie heeft ontdaan mag geenszins kritiek leveren op Suriname en haar inwonenden, noch heersen. Alleen ik mag dat. En wie ben ik? Ik ben de Natuur, de schepper des levens, de schepper van alles wat is en was. En de goden bestaan alleen in het brein van kwaadaardige mensen teneinde hun medemens te kunnen onderdrukken en beheersen.


  Maak melding
 97. Wat een onzin…begin eerst met een eerlijk kaninet,want iedereen weet wat voor schurken oplichters zelfs moordemaars in onze surinaamse politiek zitten.
  Als men met vingers gaat wijzen wees dan alleerst eerlijk en beken dat jullie mislukkelingen zijn.
  Wie in het kabinet is eerlijk?
  Wie heeft niet met corruptie te maken gehad…
  We hebben een zuiplap als presodent gehad …nu een coke snuivende president die met zn tien vingers een ieder aanwijst die schuldig is aan het falen van ons land.
  Nog nooit heb ik zoveel verraad meegemaakt!!!


  Maak melding
 98. Koloniale onzin. In eerste instantie is iedereen een nederlander. De onafhankelijkheid van Suriname is onrechtmatig gegeven door Nederland. Ten eerste; er is geen sprake van een evenredigheidskiesstelsel in Sur. Hoezo heeft dan de meerderheid gekozen voor een onafhankelijk Sur?
  Ten tweede; de Nederlandse regering (staat) onder leiding van de toemalige premier Den Uyl heeft de statuten van de staat der nederlanden moeten wijzigen om Sur af te stoten.
  Ten derde; de toenmalige VHP parlementslid wijlen dhr. Hindori heeft van de ned regering 1 miljoen gulden ontvangen, om over te stappen naar de regeringspartij van wijlen dhr. Henk Arron. Zo doende ontstond er een meerderheids regering die in staat was om de onafhankelijkheid op te eisen.

  Zou de minister van Biza niet het besluit kunnen nemen, om mensen bij een dubbele nationaliteit de Surinaamse nationaliteit in te trekken en direct met de eerst volgende vliegtuig het land uit te zetten. En reken maar dat ze over een gigantisch vermogen in Sur bezitten.


  Maak melding
 99. Sang a ka mang e lul. Ga met andere zaken bezig houden wat surinamers verbeterd. Sa je diekie you egie go. Jij kijkt niet naar die spleet ogen. Die krijgen alles voor elkaar. Betalen geld en krijgen alles rijbewijs paspoort. Ga huizen bouwen. Aow verhogen. Genoeg armoede in SU. Saka saka


  Maak melding
 100. wtf gebeurt met deze man heb je geen verstand yu edeh deh in yu go kan je niet zien dat het hun pijn doe dat meeste surinamer terug komen naar suriname en nederland verlaten of heb je gwn een van billelikker lwant dit slaat nergens op en zijn wij nou onafhankelijk of zijn we nog slaaf van nederland tak anga mi aldus want dit lijk aleen maar daarop of je het werk niet aan kan vertrek met mpp want kier a kondre zo om dinge van die ka wit man te hanteren mi no sab suma gi a ka functie disi maar yu no pas dapeh want je heb geen ene drupel liefde voor het land met haar bevolking als jij niet meer in su wil blijven da move anga ka 1 LAST MINDER YU KA YU


  Maak melding
 101. Minister Moestadja je ben de grootste javaanse Crimineel die wij ooit kennen in Suriname wat voor mpp zegt je . Dat surinamers niet twee nationaliteiten mogen hebben . Wel ik zeg dit Moestadja yu ma bon bon olo sluim baal go leki bouta go eb soigie bouta vrouw bon bon prietie


  Maak melding
 102. Moes🐀tadja lul nog een jaartje dan joe aw go solliciteer na broembere. Me see tak joe wan soekoe tjoekoe no. Bigin liba presi wan tra man!!


  Maak melding
 103. Er was en zo te zien nog steeds dat er een periode was dat Surinamers die na de onafhankelijkheid van 25 november in Suriname waren en naar Ned kwamen en weer in de procedure van Nederlander werden beiden hadden. In de meeste gevallen verviel de Surinaamse nationaliteit voor deze Surinamers die naar Ned kwamen, maar er waren gevallen waar ze over beide schikten.

  Ook voor Surineds die naar Suriname kwamen was de keus of Ned of voor de Surinaamse te kiezen. De meeste Surineds bleven gewoon de Nederlandse behouden in Suriname toen ze kort na de onafhankelijkheid naar Su terug keerden. ddb was er een van. ddb wilde eigenlijk niet naar Su komen. Maar voor hem gold een speciale regeling, ze kregen zelf ectra geld van Ned.

  Toen ddb de koe gepleegd had in Su kwamen ook die Surinamers met de Ned nationaliteit terug baar Nederland. In wezen had Ned dus Su weer in bezit genomen. ddb gad met die koe Su weer tot een kolonie van Ned gemaakt. ddb was Ned.

  Ik heb wel veel Surinamers geholpen met de procedure om Ned te worden en weet dus van de hoed en de rand in die periode en nu nog steeds.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 104. Ik weet niet wat gebeurt met krastaja er zijn belangrijke zaken dat deze Taja moet aanpakken bepaalde landen mag jij je huidige nationaliteit behouden , waarom een psa dan ohw ja make money en je moet in euro’s betalen €100 dat mag wel dubbele natio niet moestuintje besteedt je tijd aan belangrijke zaken laat de nationaliteit met rust we waren een kolonie van nl


  Maak melding
 105. Deze minister heeft kennelijk niks beters te doen.
  Maar ja, dat heb je he als “ongeschoolden” ineens via via omhoog vallen op de politieke ladder, maar dan wel omhoog vallen bij gebrek aan ( intelligentie- ) gewicht !!
  In vrijwel ALLE “DEMOCRATISCHE ” landen in deze wereld kan een mens MEER dan 1 nationaliteit bezitten, maar ja..dan hebben we het wel over echt democratische landen, dus niet over dictaturen !!


  Maak melding
 106. su wordt van alle kanten leeggerooft de boeven in het parlement leven op steek penningen ,bomen worden gekapt en niet te min ook, goud in de bossen wordt gewonnen zonder toestemming,rieveiren worden vervuild, uitstoot van diesel,wordt niks aan gedaan,criminelen doen wat ze willen,coke in voer en smokkel,en hebben ze over paspoorten wat een stel uitschot zit daar zeg ze moeten dr eigen schamen.


  Maak melding
 107. Aai mie booi.
  Wie haalt het ook in zijn hoofd om deze javaan mini ster te maken.
  Hij is gediplomeerd in pietjel en pindasaus.
  Geef hem z’n karretje en laat deze kroepoek doen waar hij goed in is.

  Deze figuren zijn degenen die Su vandaag naar de afgrond hebben gebracht.
  Kontelikkers(heel diep…tot de darm) van wit Holland.
  Mini ster no…joe mpp


  Maak melding
 108. Ik snap er niets van dat de Surinamer geen 2 nationaliteiten zou mogen hebben. Er zijn genoeg Surinamers die geboren zijn in Suriname als Nederlander. Ons Nederlandse nationaliteit is ons afgepakt. Waarom is het zo dat Turkije dit niet doet met hun landgenoten, ze wonen in Nederland en hun Turkse nationaliteit wordt ze niet afgepakt, dit noemt men klasse. Wij zijn jaren een kolonie geweest van Nederland, zelf de Nederlandse taal en gebruiken die werden ons opgedrongen. Waarom spreken wij nog altijd Nederlands in Suriname en zijn de schoolboeken in het Nederlands? Ik denk dat deze minister eerst andere belangrijkere zaken moet oplossen, zoals de vele chinezen die illegaal Suriname binnen komen en op iedere hoek van de straat een kolossale winkel openen. Wat voor nationaliteit hebben die Chinezen, ze spreken geen woord Nederlands maar wel binnen een mum van tijd wel alle papieren in hun bezit om een winkel te openen. Minister onderzoek dat maar eerst. Waarom nemen deze Chinezen geen Surinamers in dienst? Ze halen hun eigen mensen uit China om in hun winkels te staan, en zorgen dat de Euro’s en Dollars naar China gaan. Met hun grote winkels zorgen ze niet voor werkgelegenheid voor de bevolking van Suriname, en niet te spreken over het eigen rechtertje spelen in Suriname. Minister onderzoek dit maar eerst. Dus genoeg werk aan de winkel, en laat de Surinamers die recht hebben op een dubbele nationaliteit met rust. Gaat u zich maar verdiepen in ons koloniale geschiedenis en denk nog over na alvorens uw eigen volk te verraden.


  Maak melding
 109. DIT ZEGT DE DIASPORAWET :21 december 2013 15:27 Laatste update: 21 december 2013 16:32
  Nederlanders van Surinaamse afkomst kunnen vanaf medio volgend jaar zonder visum of werkvergunning naar Suriname reizen en er gaan wonen en werken.
  Het Surinaamse parlement nam vrijdag (lokale tijd) de wet ‘Personen van Surinaamse Afkomst’ (PSA) aan die dat mogelijk maakt.
  De ‘diasporawet’ geldt voor mensen die in Suriname geboren zijn en voor hen die tenminste een ouder of twee grootouders van Surinaamse afkomst hebben. De wet geldt ook voor mensen van Surinaamse komaf in andere landen. De PSA-status geeft geen recht op kiesrecht in Suriname.
  Een belangrijk doel van de wet is om meer Surinamers in het buitenland over de streep te trekken om Suriname te komen helpen bij de opbouw van het land. Via financiële steun en de overdracht van kennis gebeurde dit al, maar nu kunnen ze ook in Suriname zelf actief te zijn zonder hun Nederlandse nationaliteit op te moeten geven.


  Maak melding
 110. De Geneeskunde in Suriname mist wijsheid in oorzakelijke aandoening,hoe vindt je de oorzaak als men nauwelijks instaat de uiting geneeskunde analytisch uit te beelden moloculair diagnotisch gericht naar virus inpac uitgaande van het genen profiel citologie t.a.v waarde bepalingen van de cellen,gericht naar het DNA,teven de opbouw van de constitutie naar de conditie,het baby dat stierf in de Cresch, had een rem t.a.v.de fosforisatie gericht naar de cel waarden,de stomheid hier is groot,als ik vragen zou stellen t.a.v duidelijkheid in de geneeskunde hier, een baby heeft een overgevoeligheid,dat kwetsbaar is t.a.v de connstitutie naar de conditie,Geneeskunde Suriname Goeden dag !! Dr. Prof.Jonkheer H.A. Naarden von Zinzendorf Cresch ???


  Maak melding
 111. Ik kijk net televisie studenten die niet naar school kunnen daarover moet men zich druk maken de school is al vier weken bezig. Ze zeggen de kinderen hebben de toekomst niet hier in Suriname. Minister van onderwijs wil onderwijs veranderden is dit het wat ze bedoeld laat ze naar huis gaan. Want zo maakt ze alles kapot. Er zijn geen lokalen laat ze die van de ministeries gebruiken ze doen toch niks dan kunnen de.kinderen de ruimtes gebruiken


  Maak melding
 112. Geachte lezers
  Moestajah moet zijn mond houden waar had hij vroeger gewoon a al die jaren gestudeerd zijn mensen zijn toch toch ook Nederlander verbeterd de wereld begin bij je zelf. Lul overloper

  De groeten


  Maak melding
 113. Als Moestadja schoon schip wilt dan moet hij Sardjoe als eerste eruit schrijven. Die heeft niet alleen het surinaamse paspoort in zijn bezit. Twee: daarna volgt: Doekhie , rijsthandelaar . die heeft ook niet alleen het surinaamse paspoort. Drie: daarna volgen enkele TV presentators van de Surinaamse televisie zenders.4: 5: 6: … gaan we door… EN als FINALE:
  Dan dient hij alle en alle chinezen met hun twee paspoorten het land uit te gooien. Chinees en Surinaams paspoort? of betalen ze genoeg geld om in het land te blijven?
  En zullen wij nog doorgaan?
  Tevens zal er een diepgaand onderzoek moeten worden gepleegd in het willen tegenwerken van alle ingezetenen met of zonder verblijfsvergunningen en of andersoorte paspoorten.
  Alle die valuta en Suriname rijker maken.
  Domme Surinamer… Suriname zal zo nooit groeien in de wereld. We blijven arm.
  Eeuwig tegenwerkingen en geld aftroggelen van vele goedwillige burgers die Suriname willen opbouwen.
  En voor degene die speculeren , ik ben een rasechte Surinamer!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES