Surinamers met Nederlandse nationaliteit tegen het licht

146

PARAMARIBO/DEN HAAG, 8 apr – Er wordt een analyse gemaakt van Surinamers die de Nederlandse nationaliteit bezitten. Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza. In samenwerking met het Centraal Bureau voor Burgerzaken wordt een grondige analyse voorbereid. Volgens recente cijfers uit Nederland moet de bezem er flink doorheen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland meldt dat ruim zeventienduizend personen er zowel de Nederlandse als de Surinaamse nationaliteit bezitten. De Surinaamse nationaliteitswet sluit het voor Surinamers uit nog een nationaliteit te hebben. Er mogen dan ook maatregelen worden verwacht. “Als uit onze analyse blijkt dat er personen zijn die de Nederlandse nationaliteit hebben, voeren we hen zonder pardon uit de bevolkingsadministratie”, zegt Moestadja tegenover de Ware Tijd.

Suriname ontvangt maandelijks een overzicht van de personen uit Suriname die de Nederlandse nationaliteit verkregen hebben. Het is zo afgesproken met de Nederlandse overheid. De autoriteiten worden dus geacht al lang op de hoogte te zijn van de zeventienduizend. Die zijn niet op één dag tegelijk ook Nederlander geworden. Op een of andere manier is er geen werk van gemaakt. “Ik reageer op dit moment in eerste instantie en zal in een latere fase gedetailleerder zijn”, aldus Moestadja.

- Advertentie -

146 REACTIES

 1. Aah baja waren ze ook maar zo voortvarend in het bouwen die 18.000 huizen, de 6 baansweg naar Zanderij, de weg naar Brazilië, het aantrekken van investeerders, aanstellen waarheids commissie en nog veel meer op te noemen.

 2. Er zijn nog andere belangrijke zaken te doen!! Moestadja ga je mond spoelen en wat beters doen!! ga op andere belangerijke zaken focussen!! velen lijden ook honger in SU, geen goede scholingen, totaal geen voorzieningen!! Of dan maar oprotten!!!!

 3. Surinamers met Nederlandse nationaliteit tegen het licht houden.

  Dit zegt minister Soewarto Moestadja.

  Minister:
  Er is een CASSAVETELER & SNORDER genaamd (pero).
  Die heeft niet alleen de Surinaamse maar ook de Nederlandse nationaliteit.
  Controleer nogmaals de Nederlandse Staatscourant.

  Ook extra controle op onze (sra) zijn documenten.
  Want wij zijn zogenaamd (jaloers) op onze (sra).

 4. Destijs kon tegen betaling ad NED 1000,00 ook de SUR paspoort verkregen worden via de “relaties” van de wolf…
  1 vd relaties was de beul Paul B.

  Soewarto Moestadja moet eerst bij zijn baasje aankloppen…

 5. En het verband met de PSA regeling dan????

  Schiet deze javaan zich niet in eigen staart???

  Ik snap het niet meer!

 6. Roy, Paul Bhagwandas een naam die ik lang niet meer heb gehoord. Schijnt dat hij vlak voor z’n dood belastende verklaringen heeft afgelegd. eea zou op tape moeten staan, maar niemand weet waar deze gebleven zijn. Onze vrienden Sra en Pero kunnen fluiten naar hun paspoorten. whahahaha ik zie de lol er wel van in.

 7. Bla bla bla…. afleidingsmanouvre van de werkelijke problemen in het land.
  En de Sur bevolkingsadministratie is een grote puinhoop en zal het voorlopig ook blijven….

 8. Weer zo’n ‘dempen van de put als het kalf verdronken is’ actie.

  Volgens mij hebben deze ambtenaren een cv, curriculum vitae, ingeleverd waarin duidelijk staat wat voor nationaliteit ze bezitten.

  En wat ben je van plan mini-ster?
  Reshuffelen en wachtgeld uitkeren……?????

  Zal me niet verbazen als ze hun salaris op een buitenlandse rekening, in euro’s of dollars uitbetaald krijgen.

  Vraag maar aan die Hoefdraad….

  stelletje ploerten!

 9. Moestadja, begin binnen je eigen gelederen te kijken dan ben je de eerste jaren zoet met uitzoeken, natrekken maar vooral…….rechttrekken, van ongeldige paspoorten.
  Want voor een chocladereep of een ijsappel heb je al je ongeldige papieren weer heel gauw terug. In het ergste geval 2 repen of een zakje ijsappeltjes.
  Broodje pom is voor belangrijkere zaken, stukje grond en zo.

 10. @Koos
  Klopt, het is wel ontzettend jammer dat onze rechters geen ballen meer hebben..het vertrouwen in de rechterlijke macht is kwijt/geschaad…
  Het integer zijn heeft plaatsgemaakt voor hebzucht.

 11. showproject. Je kunt goede sier maken en het kost niets. net alsof je heel heel hard aan het werk bent. ga boeven vangen. en ga vaders vertellen dat zij niet met hun dochters hoeven te slapen en meer. want veel vaders snappen dat concept niet. ga zweten, doe iets.

 12. Zo,zo zo Sur in Ned die van de DiDiBrie houden en dachten dat hij jullie zou beschermen tegen alles wat wit (vooral)en Nederlands zou zijn.Zie weer hoe hij dat vertrouwen die jullie in DiDiBrie hebben gesteld schaadt.DiDiBrie heeft voor de zoveelste keer jullie voor de gek gehouden.De Neds zouden NOOIT,NOOIT,NOOIT in Su komen bemoeien(zakan onderzoeken van Su in Ned).Citaat DiDiBrie Nooit,Nooit,Nooit,Never in mie ting dit is onkan a zaka-zaka DiDiBrie.Mustadja en anderen laten de vergadering schieten en gaat(minister)zich druk maken om de dubbele nationaliteit van mensen.Ga over de gouddeal vergaderen.ga met elkaar in debat,zodat je niet bij de neus genomen wordt en dat dat volk geen moer van gaat merken en voelen als het een slechte deal is.Nu pas zien enkele Suries dat DiDiBrie maar goed is in een ding en dat is LIEGEN so steeds weer a DiDiBrie kies a Su volk en velen daar buiten Su.DiDiBrie doet nooit wat hij zegt en of belooft.Zorg er voor volk dat deze DiDiBrie opgedonderd wordt net als Bosje in mei 2000,ondanks ’t feit dat bosje zei :de grondwet biedt mij de mogelijkheid daartoe niet(bedoelde vervroegde verkiezingen uit schrijven)Toen dat volk troetoe op straat kwam a DONDEROP.Hij schreef de verkiezingen uit en als verrrrrader van DiDiBrie verloor hij de verkiezingen.En vandaag de dag adviseert deze zelfde verrrrrader de DiDiBrie en nu begrijpen wij waarom er geen geld meer is,want wij kennen Bosje nog die vrat een ieder en alles op.Ik hoor nu nog ja ik hoor hoe Plyfair ’t volgende tegen bosje zei nml: als jij wijdenbosch in de buurt van Financien bent beginnen de dollars door elkaar te vliegen.Ai mi gado toch a volk kies gie ding Leba disie
  velen zullen nu spijt hebben voor/van deze keuze,maar ja ’t kwaad is al geschied.Na foe oeng tikie san oeng finnie.Odi odi baja odiiiii.
  Glenny.

 13. En PARAMAN trong Awarie Domrie nanga toe moffo gun.
  Doet het een zegt het ander, waait met alle winden mee, voor een broodje bakkeljauw!

 14. Who cares maandag 8 april 2013 om 16:47
  Hartelijk bedankt.
  Roy, In onze geliefde land Suriname is vandaag aan de dag alles te koop.

 15. =Opzicht heb ik geen problemen hiermee, maar men zal alles grondig moeten onderzoeken.

  -Ik ken inderdaad mensen die sjoemelen met beide nationaliteiten om zo gebruik te maken van alles wat zij in Suriname kunnen krijgen.
  -kinderbijslag, huis, een stukje grond, gratis naar de dokter met een kaart van sozavo etc.

  =Dit gebeurt alleen maar omdat er vrienden bij de bevolking werkzaam zijn.

 16. de chineesen krijgen bij binnenkomst suriname rijbewijs en sur paspoord.maak hiervan een analise.kroepoek.

 17. Echte surinaamse hart heb je soewarto verrader dat je bent. Neem een voorbeeld van Turkije een land waarmee jullie zaken doen. En leer van Turkije. Soewarto je bent een echte daggoe. Je hoef geen oorlog samen met Soewarto te voeren hij gaat je verraden. Of ben je soms jaloers op ze.

 18. Hier zie je de zwarte mentaliteit.Ze gunnen elkaar het licht niet in de ogen.Hier zullen ze optreden want hun broeders tegen werken is hun op het lijf geschreven.De domme hersenen die ze hebben zijn gespitst op broeder moord en dit kunnen ze goed.Waar zie je in de wereld dat een zwarte het goed heeft.Ze geven de witten de schuld maar in wekelijkheid zijn deze zwarten de vervloekten der aarde.

 19. Kijk naar de zwarten die zich broeders noemen als voorbeeld de Arabieren.Ze verdienen zoveel geld maar alles wordt naar de witten gebracht.Ze doen niets voor de arme zogenaamde moslim broeders die ze hebben.Er worden geen scholen gebouwd voor onderwijs voor de kinderen de armoede wordt niet bestreden maar nog aangewakkerd.En worden nog opgezet elkaar uit te moorden uit naam van een jood.Dit zijn zwarten.

 20. Voor de ontwikkeling van het land zijn de Surinamers in het buitenland heel belangrijk.Hoe ze weg zijn gegaan is niet belangrijk.Als hun kinderen kunnen terug keren zal het land en haar inwoners alleen profijt van hebben.
  Dat zwarten dit bewust tegen werken geeft aan hoe ze geschapen zijn.Hun denk vermogen laat het niet toe vooruitgang van het eigen soort te stimuleren maar tegen te werken.Ze zijn alleen bezig naar elkaar te kijken en uit te schelden.

 21. Ik snap er niets van, welk nadeel heeft Suriname ervan als Surinamers ook de Nederlandse nationaliteit hebben? Het zou b.v. het probleem van de Surinaamse voetballers met een Nederlands paspoort toch meteen uit de wereld helpen, met hun Surinaams paspoort zouden ze meteen voor Suriname kunnen uitkomen en werd Suriname meteen wereldkampioen of op z’n minst semikampioen :). Ik zou eerder verwachten dat Nederland de Surinamers met een Nederlands- en een Surinaams paspoort de “geweldige” Nederlandse nationaliteit zou willen ontnemen, zodat ze niet meer kunnen genieten van Nederlandse sociale rechten wanneer ze lekker in Suriname gaan wonen. Waarom doet Nederland dat in dit geval niet en laat ze het over aan Suriname om maatregelen te treffen? Ik wist nooit dat Nederland zich zo afhankelijk opstelde ten opzichte van de luimen van een Surinaamse minister.

 22. Sluwe planningen van NL was om door langzamerhand alle Surinamers de Nederlandse Paspoort te geven om Suriname wederom afhankelijk/Kolonie/knecht/slaaf te maken en al het rijkdom uit te melken.
  Daarom heeft NL niet aan de afspraak gehouden alleen om zijn doel te bereiken.

 23. Radjkoemar Rajaram: Kansloze Paarse Pauper….

  Een Nederlands paspoort ‘krijg; je niet, dat moet je aanvragen.

 24. savioen

  het is, het door de eeuwen heen aangeleerde koloniale denk patroon die door de kolonialen door dwangleer en werken geintregeerd is onder de toen nog fisieke en ook mentale slavernij die door de paus van die tijd goedgekeurd werdt/was.
  Het sterke punt van een crioro is zijn gastvrijheid,zachtmoedigheid,open begrip naar een ander toe,en natuurlijk, natuurlijke eigenschappen in fariatie.
  Het zwakke punt van ons de crioro,is,dat wij niet naar de intensie van die vreemde mensen gekeken hebben maar hun,blindelings vertrouwd hebben en zonder na te denken hun in ons gemeenschap toegelaten hebben,”en dat wat zich nu in deze tegenwoordigetijd afspeeld onder ons zijn de na effecten waar mee wij temaken krijgen/hebben,daarom is het noodzakelijk niet op elkaar te schelden maar onderzoek te doen wat voor effect het verleden op ons heeft gehad en de negatieve leringen,handelingen,denkwijze,levenswijze en ook omgang met elkaar in een natuurlijke orde(zoals het moet zijn)om te zetten in voordeel voor het volk en land”dan heb ik het over mijn zoort mensen(crioro),het su volk.

 25. SRA de clini clown: Er hoeft helemaal geen onderzoek te komen waarom de crioro is zoals die is, het antwoord kan ik je zo wel geven!!!!

 26. HENKES:Sociale rechten bouw je op als je legaal in Nederland verblijft en heeft niets met je Nationaliteit te maken.

  Opgeboeuwde rechten kunnen eenmaal opgebouwd kunnen je niet ontnomen worden,ook al neem je een andere nationaliteit aan. dus bij de les blijven.

  Have a nice day!

 27. who cares

  wat is volgens jou het antwoord.

  komop laat het weten wat jij denkt zonedr onderzoek gedaan te hebben.

  oja,heb jij jou ochtend dope(afkicken) al gehad?

 28. “wat is volgens jou het antwoord.”

  Daar vraag je wat SRA, ik hoop echt niet dat je op een wel doordachte antwoord zit te wachten, want denken kunnen sommige helaas niet. Stom gelul is alles wat ze kunnen.

 29. afu sensie

  om eerlijk te zijn,verwacht ik ,geen antwoord van die drugs afkicker”hij lijkt wel een verdwaalde dwaas die met zich zelf in de knoop zit.

 30. SRA ,AFU SENSIE: Het antwoord willen jullie niet weten, want die zal hard, keihard aankomen, en zal mij ook door andere poters de zgn waarachtige Surinamers niet in dank worden afgenomen, en zal ik beschuldigd worden van diskriminatie en bakra bassie of whatso .ever!!!

  En SRA how cute dat je versterking krijgt van AFU SENSIE die ik net heb gediskwalifiseerd als pathologische leugenaar, awarie domrie, two moffo gun, en uitkeringstoerist net als jij.

  Haven a nice day!!!!

 31. Beste sra:

  De Afrikaanse leiders zijn 20 keer zo vreemd ten opzichte van hun eigen bevolking dan de witte koloniale bezetters ooit waren. En 20 keer zo corrupt.

  Ook een gevolg van koloniale aangeleerd denkpatroon?

 32. who cares

  i don’t care about jour mungalling,jij de gefrusteerde geboren leugenaar en verhaaltjes verzinner.

  jou slap gepraat geeft aan dat jij het antwoordt niet weet/ken,dus zit maar lekker in jou hoekje.
  het is waar jij een ander van beschuldigd’is’dat jij jou zelf op een ander wil weerspiegelen.

 33. SRA: Tijd voor je pillen……en een cursus ABN..

  Die is toch verplicht als je al meer dan 15 jaar in een uitkering zit>?

 34. SRA: Schelden doet geen pijn, de waarheid wel.
  En jij kan de waarheid niet aan, nu niet nooit niet!

  Ik neem het je niet kwalijk gezien het feit dat je zwakzinnig bent en tot het paarse klootjesvolk behoort, integendeel ik heb met je te doen.

  SRA have a nice day en moet je geen schoolkinderen rijden? of is het vakantie in de Bijlmer! O nee je was een snorder!!!

 35. henk molenaar

  ik heb het over suriname en vooruitgang ervan.
  en als ik over geschiedenis praat ,dan praat ik nog voordat er slavernij ontstaan was;;in die tijd toen er nog geen slavernij of enige verdrukking van onze buurlanden was, die met onderdrukking begonnen zijn en slavernij over het crioro bevolking goedgekeurd en uitgevoerdt hebben, en waarvan jij een nageslacht ben.

 36. Whaaaaa !!! Henk Molenaar dat is een goeie, maar die cursus ABN is niet verplicht als je door de GGD arts bent afgekeurd op psychische gronden!!!!!

  En die pillen die moet hij ophelen bij het Jellinek centrum op het terrein van de AMC!

 37. who cares

  nu probeer jij de rollen om te keren”maar”zonder effect,,jongen ik lach jou uit’en weet jij waarom’omdat jij nog niet uit kan leggen over de hoedanigheid van mijn zoort (de crioro),en dat vind ik lullen in de wind.
  maak kenbaar of geef een uitleg waarmee jij begonnen ben”maar zelf daar ben jij te zwakzinnig voor en wil jij beweren door jou uitleg dat ik zwakzinnig ben?gaat leren lezen en begrijpen en kom dan terug,anders,zal jij jou zelf altijd voor lul(joker)doen kennen.

  dag en ook een zonnige dag in NL

 38. Beste Sra: Kun je aangeven – aan de hand van onderzoeksresultaten – de tijd waarin er GEEN slaverij was of enige verdrukking in de afgelopen 5000 jaar?

 39. henk molenaar

  nu dat sra jou schaakmat gezet heeft is er niks anders voor jou over dan alleen maar woorden van belediging te uiten”ik lach jullie ook uit stelletje zwakkelingen.

 40. sra dit zijn de reacties die je van minderwaardige wezens kunt verwachten, meer hebben ze niet in hun mars.

 41. Sra: Ik zag mensen van ‘jou zoort ( crioro ) hysterisch worden toen Brunswijk met enige minachting 100 dollar biljetten in zijn publiek gooide…..

 42. Veel heb je niet nodig om de trollen henk molenaar en who cares schaakmat te zetten. Je hoeft ze alleen maar de waarheid te vertellen. Geboren minderwaardige hypokrieten hebben nou eenmaal een hekel aan de waarheid.

 43. henk molenaar

  jij als niet surinamer zou dat moeten weten”jouw voorouder hebben toen in die tijd oorlog aan mijn voorouders verklaard op het moment dat zij voet in ons land gezet hebben.
  het leven en ook cultuur en vorm van geloof hebben verkracht,van mijn voorouders leven die zij niet toen en ook niet nu zullen begrijpen en daarom zullen blijven bestrijden.

 44. SR: Ik zag ook mensen van jou soort (crioro) die woningen gekraakt hadden ergens in een achterstandswijk in Surimaribo, met een elftal aan kinderen natuurlijk van 12 verschillende vaders, die te beroerd waren om zelf te gaan werken voor een woning.

  AFU EDE SENSIE : Ikj moet je wel nageven je hebt wel humor met je op het schaakmat zetten.
  Dat is ook het enige wat ik heb kunnen ontdekken waar je goed in bent, behalve liegen bedriegen .
  Maar je bent nog steeds gediskwalifiseerd.

 45. En als ik dacht dat we alles gehad hadden, verscheen onze !!!!!!! aan het WKN firmament om het op te nemen voor hun maffiamaatjes en ongeletterde klootjesvolk.

 46. who cares

  oja,en dit nog,’in nederland vind men verenigingen van pedofielen die straat kinderen onder de twaalf en hoger van de straat lokken om sexuele daden te verrichten.
  in rotterdam zuid is een man door de politie dood geschoten omdat hij met wapens geslingerd zou hebben.
  priester verkracht meerdere jongen in nederlandse kerk.

  ik kan nog doorgaan,maar”wat wil jij met jou posting duidelijk maken”want het zijn jou zoort mensen die met die tegennatuurlijke daden begonnen zijn”of wil jij dat ontkennen”.

 47. iiiiii

  maak jou niet druk om die gek,hij wil dingen weten die hij niet ken.
  iiiiiii,nog bedankt,jij heb hem goed geantwoord.

 48. !!!!!!: Je bent wel goed op hoogte.
  Maar hoe zit het nou met die Suri Opas, stiefvaders ooms, neven etc in Suriname die welliswaar niet verenigd zijn, maar alle kindertjes pakken die ze maar pakken kunnen?
  Ook die parlementariers van jullie die schijnen er pap van te lusten.

  Die Somo, domme kracht en ongeletterde schijnt er zelf voor veroordeeld te zijn.
  En over doodschieten gesproken, hoe zit het met die jongemannen die door de Suri politie standrechtelijk zijn ge-executeerd en waarvan justie dat zou uitzoeken? wat is de uitkomst?
  En die zwerver die door de politie uit een boom geschoten is?
  En die Ned/Sur bandleden die enige tijd geleden door de suri politie beschoten zijn en uit de auto gesleurd zijn en mishandeld zijn?
  Wat is daarvan de stand van zaken?
  En die hoteleigenaar waarvan de zoon met beperking door hoge politiefunktionarissen op beeld als een Surinaamse straathond mishandeld is?

  Misschien kunnen SRA en AFU EDE SENSIE mij dat vertellen, want die wonen zgn toch in Surimaribo, en die werpen zich toch op als pleidooihouders voor elkaar omdat ze het 1 op 1 niet aankunnen.

  Who cares wacht op antwoord!!!

 49. !!!!!!: Gelukkig maar dat je niet aan mijn kant staat, want je bent van de verkeerde kant!!!!!!!

 50. ja ik draag ook een paarse piama,mijn vriendin draagt er ook een,en mijn kinderen ook,iiiiiiiiiiiiiiiiii

 51. Beste Who cares:

  Heeft geen zij om een discussie aan te gaan met deze Paarse Paupers die nog moe zijn van de slavenarbeid van hun voorouders en een sterke zwarte leider nodig hebben om voor hen te denken ( ook al is dit een moordenaar en drugscrimineel).

 52. !!!!!!!: Met verkeerde kant bedoelde ik de veerkeerde kant van het politiek spectrum.

  Ik behoor tot de democraten..

  Dat gezegd hebbende zegt je reactie alles over hoe je in elkaar steekt!!!

 53. who cares

  maak jou niet druk om su binnenlandse zaken of hoe het met de bevolking gesteld is”dat gaat jou niks aan”en natuurlijk gaat jij als niet surinamer jou negatieve mening over su hebben,dat verwacht ik niet anders,’kijk maar eerst in jou land met alle bezuinigingen die er plaats vinden,met de crimminele hoedanigheid die dagelijks toenemen,jeugd bendes,roofmoorden extr.kan jij een simpele oplossings verklaring daarover geven.iiiiiiiiiiiii

 54. Who Cares:

  Brunswijk: “Ik maak alle armen rijk”

  Het hele zooitje loopt direct achter deze idioot aan.

  Ik wacht op een Surinaamse as President die zegt:

  “Alle Surinamers moeten de handen uit de mouwen steken om het land duurzaam op te bouwen. Weg met de 40.000 spook ambtenaren”

  Elke president dit zegt pleegt politiek zelfmoord en dat zegt veel over de Surinamers die graag snel rijk willen worden zonder er voor te werken

 55. Dinsdag 9 april 2013 om 11:55 uur, door Who cares

  !!!!!!!: Met verkeerde kant bedoelde ik de veerkeerde kant van het politiek spectrum.

  Ik behoor tot de democraten..

  Dat gezegd hebbende zegt je reactie alles over hoe je in elkaar steekt!!!

  Beoordeel

  neen jij behoord tot de domonische politiek die het woordt democraat als godelijk hebben aangeprezen

 56. !!!!!!: Wat is domonische politiek?

  Surinaamse zaken zijn als ex- kolonisator ook onze zaken als je het nu leuk vind of niet, dus zal ik mij altijd tegenaan bemoeien.

  En wat voor bezuinigingen !!!, ik merk er niets van, en eet er geen boterham minder om!

  En wat de criminaliteit betreft, we weten ook allemaal wie de plegers daarvan zijn, de gevangenissen zitten er boordevol mee.

  Ik raad je aan om eens naar opsporing verzocht te kijken, het zijn bijna allen die op AFU SENSIE en SRA lijken ofzij die allah aanbidden , maar ondertussen alles doen wat de koran verboden heeft!!!

  En ga nu maar lekker schelden samen met je partnerts in crime AFU EDE en SRA, wat dat kunnen jullie als de beste but WHO CARES!!!!!!

 57. r iiiiiiii “Ik behoor tot de democraten”

  En jij bent aanhanger van een president die op een podium beweert dat iedereen die tegen hem is ‘een landverrader’ is…..

  Fijne demo(n kraat ben jij

 58. 2Surinaamse zaken zijn als ex- kolonisator ook onze zaken als je het nu leuk vind of niet, dus zal ik mij altijd tegenaan bemoeien.”

  En nu komt mijn ontboezeming in al zijn naaktheid uit.

  who cares als ex-kolonisator vind dat hij zich met Surinaamse zaken mag blijven bemoeien. Ja hij heeft zich het recht toegeeigend. zo ook zijn vooroordeling en zijn generaliserende opmerking, dat deze zwakbegaafde minderwaardige wezen nogsteeds niet doorheeft dat dat de ex-kolonisator niets meer heeft te vertellen in Suriname , nemen we hem niet kwalijk.

  Dat hij en zijn minderwaardige billenmaatje henk molenaar hier als trollen fungeren is nu meer dan duidelijk.

  de belangen van deze trollen is niet de ontwikkeling of welzijn van Suriname en Surinamers, maar de belangen van de ex-kolonisator. het afgeven op de Chinezen is daar een typisch voorbeeld van, het liefst zien ze de Chinezen vandaag nog uit Suriname verdwijnen en in de plaats daarvan Friezen en Brabanders komen. Hun hetze tegen Bouterse zou dat doel moeten dienen, Bouterse als sta in de weg voor nederlandse overname, dat wij als Surinamers niets en nogmaals niets van de Nederlanders hebben overgehouden behalve de taal, maakt voor deze minderwaardige gasten niet uit.

  Je kan het op jullie buik schrijven, in Suriname lopen momenteel duizenden Bouterse rond, jullie hetze tegen deze grootse Surinaamse volksleider zal geen enkele toekomst bieden. Geef maar op.

 59. AFU EDE SENSIE: Je hebt zoals gewoonlijk net als bij de posting van Tjauwa eerst lekker staan koeren en daarna pas zn posting gelezen.

  Zoals ik eerder aangaf NDP en het paarse klootjesvolk eigen.

  Ander4s dan wat je beweet , en ik heb het eerder gepost, is het inderdaad misschien een goed idee dat de Chinezenj de boel overnemen, want jullie suris bakken er niets van, uit domheid ,luiheid en onkunde.

  De rest van je gewauwel laat ik maar voor wat het is,behalve dat ik nog wil opmerken dat die zgn grootste volksleider van het paarse klootjesvolk en domme volksmassa inderdaad voor sommigen de grootste is ,want als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker, als je begrijpt wat ik bedoel!!!

  Have a nice day!!!

 60. Afu Sensie: “Je kan het op jullie buik schrijven, in Suriname lopen momenteel duizenden Bouterse rond, jullie hetze tegen deze grootse Surinaamse volksleider zal geen enkele toekomst bieden. Geef maar op.

  je bedoelt eigenlijk : “In Suriname HANGEN momenteel duizenden Bouterse rond”

  Noem mij eens 1 Bouterse aanhanger met een opleiding hoger dan lagere school, een eigen bedrijf of een winkel….

  I rest my case

 61. HENK MOLENAAR: De staatskas is het bedrijf van DDB en zijn 40 rovers en ongeschoolde achterban!!!

  Ze graaien dan ook harder in de staatskas, dan vakkenvullers vakken kunnen vullen.

 62. “Noem mij eens 1 Bouterse aanhanger met een opleiding hoger dan lagere school, een eigen bedrijf of een winkel….”

  Ja baja en dit neemt zichzelf blijkbaar serieus.

 63. Who Cares

  SCHAAKMAT….

  Taking candy from a baby….

  Dan een Bouta aanhanger met een baan ( geen spookambtenaar) en geen strafblad….

 64. Ach die achterlijke blanke mongolen moeten hun bek houden.
  Jij vieze vuile kaaskop

 65. Sur laat nu weer zien hoe goed ze hun huiswerk maken.
  Bananen Republiek Suriname stelletje achterlijke inwoners.
  Allemaal corrupt President Sardjoe Somo allemaal boeven
  Sardjoe en Somo hebben de Nederlandse nationaliteit.
  Jullie moeten je schamen verrijkers van Paramaribo.

 66. De laatste drie postings zijn niet van de echte, maar van een faker.

  Een faker die omdat ik met hem/haar de vloer heb aangeveegs, en door de w.c. heb gespoeld probeert wraak te nemen.

  Moderator: aktie graag!!!!!!!!

 67. Ongelooflijk. 17000 suri’s met een dubbele nationaliteit. dat betekent dat in de afgelopen46 jaar gemiddeld 1 Surinamer per dag genaturaliseerd is geworden. Weet je hoe moeilijk het is voor een Suri om Nederland binnen te komen en dat het vele malen moeilijker is om de Nederlandse Nationaliteit te krijgen. En vergeet het Verhuisbiljet uit Suriname niet om in de Nederlandse bevolkingsregister ingeschreven te worden. En het belangrijkste is ook nog: niet ingeschreven in Nederland kost je jaarlijks 2% aan AOW-opbouw.

 68. JOHN: Je weet niet waar je het over hebt.
  Elke Surinamer die voor 25 November 1975 geboren is had de Nederlandse Nationaliteit.

  Suriname is op 25 November 1975 onafhankelijk geworden dat is ruim 38 jaar.

  Dus je rekensom van 46 jaar klopt van geen kanten.

  En elke Surinamer van voor 25 November 1975 die Nederland legaal binnenkomt en op legale manier een verblijfsvergunning verkrijgt, kan na verkrijging van een legale status onmiddelijk als ex-Nederlander opteren voor de Nederlandse nationaliteit.

  Voor Surinamers van na 1975 geldt een termijn van 2 jaar.

  En het AOW pensioen is afhankelijk van de woonduur in Nederland, dat geldt voor iedereen dus ook voor de Surinamers, en ja voor elk jaar na het 15e jaar dat je buiten Nederland verblijf hebt geldt een korting van 2% op het AOW pensioen.

  Dit geldt voor een ieder ook voor autochtone Nederlanders die kortere of langere tijd buiten Nederland hebben verbleven.

  Kortom laat je eerst goed voorlichten voor je iets roept.

 69. Who cares begrijp me niet verkeerd 17000/365 is 46.xxx jaar. Er lopen 17.000 mensen rond in Suriname met een dubbele nationaliteit. Mijn probleem is wat ga je doen met 2 nationaliteiten. Je bent toch niet penny wise and pound foolish. Je blijft of in Nederland of je gaat naar Suriname. In twee landen ingeschreven staan zal de nodige organisatorische problemen opleveren. Jouw verblijf in Suriname levert aan oude dag minder op omdat de AOW veel hoger is dan de Surinaamse aov. Mijn probleem is dat ik het niet zie zitten dat 17.000 burgers in Suriname met een dubbele nationaliteit rondlopen.

 70. John er lopen duizenden Surinamers in Suriname rond, ook assembleeleden en leden van de regering met de Nederlandse Nationaliteit die nimmer of kortere tijd in Nederland gewoond hebben.

  Het gros van die lui staat niet in het GBA register in Nederland.

  Het gros met een dubbele Nationaliteit zijn remigranten die zich en nooit hebben laten uitschrijven uit het GBA register, maar zich wel legaal in Suriname gevestigd hebben, omdat het CBB in Sur. geen enkele vorm van controle uitvoert naar dubbele registratie waardoor remigranten of door tjukoes of door hun kontakten bij CBB of andere overheidsinstantie een Sur. paspoort verkrijgen.

 71. Er zullen natuurlijk diverse wegen zijn om aan een Surinaamse Nationaliteit te komen, maar Nederland is op dit punt heel streng. Je krijgt pas de Nederlandse nationaliteit als je de Surinaamse opgeeft. De eerste Nederlander die voor de Surinaamse Nationaliteit koos en die zijn Nederlanderschap moest prijsgeven was wijlen Baltus Beerenstein, ooit directeur van de stichting Tenasu en later hoofd van de Surinaamse geheime dienst in Nederland. Kennelijk laat ik mij bij dit punt leiden door het economisch principe en dus kiezen voor de status die mij het meeste oplevert. De enige reden om mijn Nederlanderschap in te leveren zou zijn wanneer ik van Bouta een pracht en goedbetaalde baan (a la Hoefdraad) zou krijgen annex mooi pensioen. De Turken in Nederland met hun dubbele nationaliteit en op wie ik jaloers ben, moeten vaak enorme bedragen betalen om de dienstplicht in Turkije (om slechts een probleem te noemen)in Turkije te omzeilen. Gelukkig voor hun is de dienstplicht in Nederland afgeschaft.Ik wordt niet graag met zulke organisatorische problemen geconfronteerd.

 72. Terecht wil de Surinaamse overheid de kwestie van de dubbele nationaliteit aan pakken.In Nederland mag en kan alles wonen er Turken met een dubbele nationaliteit en moeten soms in Turkse krijgsdienst.Met marokkanen is het niet anders.Er zijn politici die het voorbeeld van Suriname wil volgen.Helaas hebben ze niet de meerderheid al zal dit gegeven niet meer lang op zich laten wachten.

 73. @Who cares

  Sommige mensen reageren echt onnozel.
  Ze sluiten hun ogen voor de waarheid.
  Een Sur paspoort krijgen is bijna net zo makkelijk als een patatje bestellen bij de eerste de beste patat kraam.
  Wij wonen al jaren in Ned. maar vrouw lief had nog wel haar oude paspoort bewaard.
  Dus tijdens een vakantie in Sur de proef op de som genomen en een nieuwe aangevraagd onder het mom ik wil wel eens naar het buitenland op vakantie..
  En zonder enig moeite een Sur paspoort in handen nu….
  Zelfs zonder Tjukoe…..

 74. Suriname krijgt opdracht van de oude kolonisator om surinamers met dubbele nationaliteit uit te schrijven. Nederland krijgt dit niet voor elkaar bij de Turken en marokkanen, deze twee landen zijn niet dom, ze weten dat vele van hun landgenoten terugkeren naar het thuisland alwaar ze huizen laten bouwen en bedrijven opzetten en zo bijdragen aan de economie van hun land. Volgens mij zijn er belangrijkere zaken in suriname waaraan gewerkt moet worden zoals huisvesting, gezondheidszorg enz. Suriname is onafhankelijk en toch wil Nederland zich bemoeien met Surinaamse aangelegenheden.Suriname let op uw zaak

 75. DOMME SIENE DOMME SIENE: Iemande die twee nationaliteiten
  beschikt waarvan 1 de Nederlandse is, zijn Nederlandse zaken.
  Ik begrijp dat als je dom en ongeletterd bent je dat niet snapt, wat ook niet erg is, maar hou je dan buiten een discussie waar je geen verstand van hebt.

  En voor je info, het is de Surinaamse overheid die verbied dat een Surinamer een dubbele nationaliteit op na houdt en niet de Nederlandse,,dus is het de plicht van de Nederlandese overheid om dit te melden bij de Suri autoriteiten Snappie?????

 76. @ZEKERS: Ik kan je verhaal alleen maar bevestigen.
  Ok ken persoonlijk mensen die jaren, en dan heb ik het over 10 tot 25 jr. officieel in Suriname wonen, maar zich nooit hebben laten uitschrijven uit de GBA- registers in Nederland, omdat ze van 2 walletjes willen eten.
  Allemaal staan ze ingeschreven bij kinderen broers zusters of andere familieleden of vrienden, vaak tegen een vergoeding.
  Het zijn vaak die lui die om het hardst schreeuwen dat Holland en de Hollanders niet deugen en hoeveel ze wel niet van Suriname houden….

 77. Ze moeten niet zo zeuren in Suriname.In Nederland hebben die turken en marrokanen dubbele nationaliteiten.Dat schaffen die Nederlanders toch ook niet af.

 78. Van twee walletjes eten?

  Ik bedoel als die luie ambtenaren (misschien wel omgekocht)in Suri er geen werk van maken,lekker toch?

 79. dit is toch veel makkelijker? mensen pesten? stel je eens voor dat wij iets zouden opzetten, dat zou moeten werken? he? dat is toch niet aan ons besteed. en als die mansen euro’s in het laadje brengen dan vinden wij het ook niet erg om in onze eigen vingers te snijden. immers, wij kunnen ook onze eigen srds bijdrukken. wij hebben ook een kleurenprinter, toch minister soesoe?

 80. Nederland moet Suriname terug claimen.. Het gegeven cadeau hebben ze niet goed onderhouden .. Het is een puinhoop..

 81. eindelijk, eindelijk, aiiii eindelijk. Nu ga ik zien waar die smoelwerk van vooral de nederlandse Surinamers zal gaan. Dit is een goed plan, en zo zal su hopelijk meer ontwikkeld worden . Nu is het zo , gaat het niet goed dan ga ik weer terug en dan blijft het land weer achter. Vele surinaaamse ministers en hun vriendjes hebben een dubbele paspoort en een woning in nederland dat gefinanciert wordt door stichtingen die in nederland zijn gevestigd en dit ten nadele van het volk..Ik hou dit in de gaten.

 82. Hallo Minister,
  Jouw collega,s Ministers, parlementariërs, directeuren en adviseurs hebben ook de Nederlandse nationaliteit.
  Hoe gaat u dit aanpakken?
  Graag antwoord hierop??

 83. Moestadja,

  Ga je toch met andere dingen bezighouden.. Het land heeft het moeilijk genoeg. En als je weer deze mensen met een NL-paspoort gaat lastigvallen, dan ben je niet goed bezig.

  Half Suriname is in NL.. de ander helft is in Suriname.. En elke surinamer heeft wel 1 of meerdere familieleden in NL. en andersom.. Potverdikke toch.. ga belangrijker zaken oplossen..

 84. En wie is die WHO CARES.. denk hij nu echt dat SURINAME van de zwarten is. Vergis je niet, als het erop aankomt dan is Suriname nog steeds van NEDERLAND.

 85. a je toch met andere dingen bezighouden.. Het land heeft het moeilijk genoeg. En als je weer deze mensen met een NL-paspoort gaat lastigvallen, dan ben je niet goed bezig.

  Half Suriname is in NL.. de ander helft is in Suriname.. En elke surinamer heeft wel 1 of meerdere familieleden in NL. en andersom.. Potverdikke toch.. ga belangrijker zaken oplossen..

 86. pffffffffffffHet zijn de Nederlanders C.B.S. die gevraagd hebben om aktie te ondernemen tegen die 2 walletjes vreters.De Surinamers gaan dat nu hopelijk doen.Weg met die fraudeurs,ik ken er enkelen die nog nooit hier gewerkt hebben,maar wel over een Surinaams paspoort beschikken in Suriname wonen en ook geld vanuit Ned.krijgen 1 aow en de ander wao,1 is een ex brigadier van politie die hier reeds 20 jaar woont door schijnhuwlijk kreeg hij zijn Ned.paspoort,maar nooit zijn Sur.paspoort afgegeven mie law na mi edeh was zijn reaktie.Dan ben jij een fraudeur,schaam je als ex politie bah die lullo lachtte me uit.

 87. Waarom gunnen Surinamers elkaar niets, daarom zullen wij nooit vooruit komen!!! Wat is het probleem dat Surinamers een dubbele nationaliteit hebben. Dat mensen daar een w.a.o uitkering krijgen moeten jullie juist blij zijn, omdat het geld in Suriname wordt uitgegeven.

  De Turken hebben ook een dubbele nationaliteit. Ik zie niet dat ze elkaar onderuit halen. Maar leven broederlijk met elkaar, en helpen elkaar waar het kan.

  Ik kan het nog steeds niet begrijpen waarom Surinamers ervan genieten elkaar kapot te maken.
  HOUDEN JULLIE ER ALSTUBLIEFT ERMEE OP.

  De beste groetje aan een ieder.

 88. volgens mij moten er een heleboel ministers gewoon naar huis gestuurd worden want ze zijn kortzichtig en vergeten snel moestajha if joe no ap notie foe takie zeidhe joe nhee hoor joe smoel mang gelul turken en marrokanen hebben dubbelle natio maar hoor je ze lullen maar wij worden gek als we de pers zien moeten we een ka zeggen kunnen jullie microfoon gekniet gewoon zeggen we zullen kijken hoe we dit zullen aanpakken of ik ben nog niet zover om hierop tereageren is dat soms veel gevraagd zijn we vergeten dat het deze mensen waren die onsgeholpen hadden met dozen met vreten jos steenmann toen onze eigen fucking mensen poep als pindakaas en scherpzand als bruine suiker verkochten welullenteveel kunnen we onze verstand nog steeds niet gebruiken is er stront in onze tong thong ik wil gelijk de surinamers met een nederlandse natio ook vragen oeng no lul nanga oeng smoel dat jullie het beter weten dan onze eigen mensen want e weten dat meer dan 80% in de uitkering zitten en als je niet slijmt niet lang een baan hou dus vandaar dat een heleboel van zulke mensen een heleboel ka halve verhalen aan onze mensen komen vertellen ik ben moe van zulke dingen want jullie fucken onze mensen in suriname op en alla deng ka lesie sranang mang oeng opo oeng go poer foe a stoeroe want a no the oeng stoeng a kondre sa draai want dat moet ook gezegd worden oeng lis no ka in sranang alla sma wang plei starring we moeten stoppen met onze shit en onze ka dong denkie want wij zullenhet zelf moeten gaan doen om suriname te gaan opbouwen

 89. Beste,

  Ik vind het zo belachelijke dat Suriname ze eigen bevolkingsgroep wegstoot ipv ze te houden ,zoals die andere landen bv Marokko ,Turkije, Engeland , Frankrijk enz. Suriname is het enige land dat het doe met zijn eigen bevolkingsgroep ,zoals Nederland het wilt het hebben terwijl zij het zelfde niet doen om de Nederlandse nationaliteit af te pak als je een andere nationaliteit neem in Europa.

  Zelf in het kabinet van Nederland zij er mensen met dubbel nationaliteit en waarom moet we als Surinaams het opgeven. Waarom moet Suriname zicht altijd moet kleinere voor Nederland, waarom kom jullie niet zelf op om dat niet te accepteren zoals Turkije, Marokko, Frankrijk, België enz .

  Dat was mij reactie

 90. Hmmm, nooit geweten dat het kon. Twee Nationaliteiten? klinkt als een HARDTOP. Open als de zon schijnt en dicht als het gaat sneeuwen.

 91. Wat een flauwe kul in Nederland wonen onderhalfmiljoen Marokkanen die allen een dubbele nationaliteit hebben.Surinamers met een dubbele nationaliteit waarom kan dat niet of wil men de Nederlandse regeerders ter wille zijn.
  Er is geen volk op aarde dat zich in Nederland zo goed heeft aangepast als onze Surinaamse broeders en zusters.Surinamers hebben nimmer aan demonstratie,s deel genomen zoals Turken en Marokkanen die in Nederland in feite al de dienst uit maken en demenstreren voor Erdogan
  Ik zou alle Surinamers oproepen dit niet te accepteren.
  Dit is meten met twee maten van de kant van de Nederlandse regering.

 92. heer Moestadja

  zal zeker de politieke vriendjes met rust laten of beter gezegt ALLE politieke figuren in Suriname zullen met rust worden gelaten ZO WERKT het surinaams systeem HOEVEEL MENSEN IN HET DNA/KABINET/ADVISEURS ETC ETC ETC
  HEBBEN DE NEDERLANDSE NATIONALITEIT??? BEGIN EERST DAARMEE

 93. wel wel , eens een KRABU altijd een KRABU dit soort praktijken komen heel vaak voor bij mijn landgenoten, Een lichtend voorbeeld hoe goed het verdeel en heerst systeem van Nederland nog steeds zijn weerklank vindt in Suriname.
  we moeten van die leleku af . Nederland propageert 2 paspoorten onder de Marokkanen en de turken en ook , ander tuig uit andere moslim landen . maar ho als het om Suriname gaat waar Nederland de uitbuiter was , gelden er andere regels , en Deze Minister is Gebrand om zijn Hollandse Basja te dienen . een trieste zaak .

 94. miljoenen euro s stromen suriname binnen door gependel en of vakantie van deze surinamers.Laat het aub zo blijven Er zijn zoveel andere zaken die echt belangrijker zijn.

 95. De minister is niet goed bij zijn hoofd.Ik kan hem 1 advies en dat is zo snel mogelijk afreden samen met zijn president die alleen maar het naar naar de kloten hebben geholpen.Hij kan helemaal niets van dubbele nationaliteiten.

 96. Ene week maken ze inventaris over diaspora en de volgende week voeren ze ze af om dubbele nationaliteit. Lult over alles zonder verstand net als bouta.

 97. Koloniale onzin.

  Komt er op neer dat de gewezen Surinamer niet meer naar zijn vaderland terugkeert en zodoende zijn pekoenia en zijn ko-nie in Nederland blijft uitgeven.

  Voormalige regeringen waren te kortzichtig(om de voordeeltjes die hen in het vooruitzicht werden gesteld.) om haar (voormalige onderdanen/landgenoten) in bescherming te nemen.

  Dus bigi-mang sa ei draai na kondre noow denk goed na voor u Dat Ding in uitvoering gaat nemen.
  Denk aan s’ Landsbelang.. (pekoenia komt naar Suriname en blijft niet in ptata kondre !!!)

 98. HET IS EEN RECHT OM JOU SURINAAMS PASPOORT TE BEHOUDEN. EN TE HEBBEN.(Jou Indentiteit)
  SURINAME IS HET ENIGE LAND TER WERELD DIE ZICH ZO DE LES LAAT VOORLEZEN DOOR ANDEREN
  ALS SURINAMERS MET EEN NEDERLANDS PASPOORT WERKELIJK NEDERLANDERS ZOUDEN ZIJN ?
  DAN ZOU JOU NEDERLANDS PASPOORT NOOIT MOGEN VERVALLEN BIJ LANGDURIG VERBLIJF IN SURINAME.
  HETZELFDE NEDERLANDSE PASPOORT VAN EEN WITTE NEDERLANDER DIE IN SURINAME WOONT VERVALT NOOIT.
  Dus , als een witte Nederlander te lang blijft wonen in Suriname krijgt hij een Surinaams Paspoort onder zijn Neus geschoven, omdat zijn Nederlands paspoort verlopen is, prachtig.toch….

 99. @PRE, ge eerst even de Nederlandse Rijkswet op het Nederlanderschap lezen aub. Niemand BESLIST voor u, u dient zich aan de wet te houden !

  Uw gebabbel over witte mensen slaat NERGENS op, ook die dienen zich, in dit geval, aan de Nederlandse wet te houden !

  PS : Weet u hoeveel Surinamers er in Suriname wonen en al jaren hun Nederlandse nationaliteit en paspoort hebben behouden ????????
  Zij kennen gewoon de wet, meneer/mevrouw PRE !

  PS : Er is voor U wel beslist door Paars, dat Ons Land Zwaar FAILLIET is !!!!!!!

 100. Meneer Moestadja heeft pinda leren verpakken en geen ene benul over wet en rechten en naturalisatie….Elk Surinaams Nederlander heeft recht op beiden nationaliteiten…is een gelul met deze stelletje clowns ….

 101. Ben blij dat ik een typische Nederlander ben met Surinaams roots.

  Na een week Surinaamse pot , schakel ik weer over op de stampot..

  Iemand hier problemen mee?

 102. Een land als Turkije met een miljoenen bevolking ligt er niet wakker van. Tot nog toe heeft het Suriname geen windeieren gelegd.

 103. Als je surinaamse mensen met dubbele nationaliteit gaat aanpakken dan moet je alle mensen met andere nationaliteit ook aanpakken zoals turken en Marokkanen etc

 104. Dit bedoel ik met goedgeschoolde mensen op de juiste plek deze minster moet ook opstappen. Wat weet een koe van zondag.zelfs het land van zijn voorouders hebben de witte mensen niets te vertellen. Zakenvullen allemaal. Dong SOKO .

 105. hij lult slap een ieder die geboren is voor de onafhankelijkheid in 1975 is nederlander al heb je de surinaamse nationaliteit je lult gewoon want als al deze mensen gewoon met rust gelaten worden komt er heel veel geld het land binnen want ze komen op vakantie ze wonen hier geven hun geld uit en ze hebben het recht om beide nationaliteit te hebben waarom kijken we niet naar de turken en marokkanen die beide natio mogen hebben en wanneer men gaat sporten in s”lands belang gewoon voor hun land kunnen uitkomen W.K maar nee elkaar drukken daarin zijn we goed en kan ook snappen dat er een paar nederlandse suries hun als een mars gedragen en doen alsof ze meer zijn dan anderen en het mensen irriteert maar kijk niet naar die kleine groep die gefrustreerd is geraakt en afgunstig is op hun eigen mensen in suriname want luie mensen bereiken geen moer al gaan ze naar koeweit of saudi arabie maar elke surinamer die zijn krachten hier wil komen geven moet welkom zijn dus Moesta begin maar met de hoeren en brazilianen om geld en boetes te innen dan zou het beter zijn want die gasten komen suriname slopen om alles naar brazil te brengen en laten ons achter met kwik vervuilde rivieren en flora en fauna ga daar wat aan doen meneertje bezem CBB Bullshit dus ze hebben ons eeuwen gesloopt en jij gaat ze helpen om dat tegen te gaan idioot oeng dong no ka jha in a kondre dies soms vraag ik me af als we mpp een dagje wel zullen beseffen dat we hier zijn gebracht en geen enkel ander uitweg hebben wie wilt terug naar africa ,india indonesia,china we denken met onze go ollo en er komt schijt uit onze smoelen in plaats van nuttige dingen dat we vooruit komen maar ja slaafje ga maar lekker weer werken voor de witte baas minderwaardig zijn we toch altijd geweest lik witmang go jere shit mang

 106. kijk het is logisch dat deze moestadja met iets interessants moest komen , kijk als je te dom bent om voor de duvel te dansen , dommer dan een achter eind van een varken , en je zit op een ministerie , en je verstandelijk denk vermogen is lager dan die van een garnaal , dan ben je eigenlijk verplicht met iets op de proppen te komen om een beetje interessants te doen , kijk wat deze man verkondigd is GESTOOFDE LUCHT !!! aub niet serieus nemen hij weet gewoon niet beter

 107. Zou echt niet weten wie deze site beheerd want ik hoor heen en weer gescheld en toen ik mij mening gaf over die zwarte ondernemer uit Hilversum van die ijssalon toen ze geteroriseerd werd door blanke hangjongere werd mij verteld mijn mening is afgekeurd

 108. Lieve mensen is allemaal mooi gezegd zien jullie niet dat de tijd terug draai naar slavernij zo doen de klootzakken met onze Surinaamse mensen ze verkopen hun voor de Nederlander hoor ik wil mij niet mee bemoeien maar het is zo net als de tijd van koenta kinte sranang mang oen opo oeng ai blesi

 109. Mnr Moestadja
  Je hebt zoveel schijt uitgegraven dat je nu Schijt in je Kop hebt.
  Zeker ook Geld onder je Neus geschoven.

 110. BINGO….KIJK ZE EENS ALS KIPPEN ROND RENNEN WANT ZE GAAN HUN BOEKJE KWIJT RAKEN

 111. als er wat anders besproken is met de overheid van nl… waarom voeren z dat maar dan niet uit?
  wie heeft voor dubbel nationaliteit gezorgd?? het volk???
  nou echt niet!!!
  het wordt wettelijk onder artikkelen gegeven…
  want als je ene ouder nederlanders is.. en andere surinamer…
  heeft dat kind sws recht op dubbel nationaliteit..
  indien niet.. moest het allang aan gepakt worden..

  tip: er zijn veel meer zaken te regelen.. doe maar iets nuttigs

 112. Wat een sukkel stelletje klootzak moestadja
  Hij moet onmiddelijk opstappen
  Wat weet een koek zonder hersen pffff

  Daarom is het vanbelang een goedgeschoolde mensen op de juiste plek als minister het land te nesturen

  Moestadja weet niet wat hij kraait ‘ elk surinamer die geboren voor 1959 heb het recht op NL natio zowel Sur natio en dat het wet . Wat een stelletje sukkel met lege kop

  Moestadja is een lul hij is jaloers op Suri Nederlanders pfff😦

  Hij moet opstappen ‘onmiddelijk zijn amt als minister opgeef !!!
  Hij pas niet op dat plek als minister.

 113. Hahahaha ik moet echt lachen om sommige reacties.
  @ Djogoman @ who cares: inderdaad. Waren ze maar zo voortvarend in het aanpakken van andere meer urgente zaken. Wat is eigenlijk de reden of gedachte geweest om maar één nationaliteit te hebben? Suriname lijkt de enige in zijn soort te zijn. Velen zoals de Turken en Marokkanen hebben de dubbele nationaliteit. Zijn de voor- en nadelen van het hebben van een dubbele nationaliteit tegen elkaar afgewogen?

 114. Wat een gezeik van moesstadje.
  Deze bakabana weet niet wat hij praten moet. Hij lult uit zijn net. Net die andere bek en nek.
  Kijk naar Turkye en Iran.
  Mr bakabana als je niets te doen hebt. Ga
  Teloh bakken .

 115. Een paspoort is slechts een reisdocument, niets meer of minder. In Surinamers lopen er genoeg buitenlanders rond, die nog meer hun nek uitsteken voor de Surinaamse zaak dan dan menige Surinamer zelf!

 116. Eeeeeh ga fietsen hoor met dit soort rommels begin de srd weer hoog tehalen “ minister “

 117. Die minister is zeker jaloers had het laast op zanderij was te laat smrekte of ik nog mee mocht nee zei die superviser op zanderij ik zei ik ben een zoon van suriname jij ook toch help mij het vliegtuig stond ernog nee zei hij en je bent gewn surinamer je bent Nederlander vam surinaamse afkomst……..???!! Zei die mutherf…. jaloezie ???

 118. Dat het religieuze Surinaamse volk vaak onbedoeld veel stront kan uitkramen is een bekend feit. Laat dit epigonische volk maar eerst de blanke religie die zij in de loop der eeuwen zich heeft eigen gemaakt waarvan grotendeels met de koloniale zweep in de hersenpan van hun voorouders is ingebracht maar eerst gaan verbannen, dan kunnen we gaan praten over Keti-Koti. Anders niet. En de Religieuze Surineds die menen door de blanke geleerdheid de wijsheid in pacht te hebben spannen helemaal de kroon inzake kumakoisiepraat c.q. poeppraat ten opzichte van de Surinaamse problematiek en infrastructuur. Wie zich niet van de hebie heeft ontdaan mag geenszins kritiek leveren op Suriname en haar inwonenden, noch heersen. Alleen ik mag dat. En wie ben ik? Ik ben de Natuur, de schepper des levens, de schepper van alles wat is en was. En de goden bestaan alleen in het brein van kwaadaardige mensen teneinde hun medemens te kunnen onderdrukken en beheersen.

 119. Ik weet er zo een paar te benoemen, die in NL en in Suriname een AOW/AOV krijgen omdat ze 2 nationaliteiten hebben.

 120. Wat een onzin…begin eerst met een eerlijk kaninet,want iedereen weet wat voor schurken oplichters zelfs moordemaars in onze surinaamse politiek zitten.
  Als men met vingers gaat wijzen wees dan alleerst eerlijk en beken dat jullie mislukkelingen zijn.
  Wie in het kabinet is eerlijk?
  Wie heeft niet met corruptie te maken gehad…
  We hebben een zuiplap als presodent gehad …nu een coke snuivende president die met zn tien vingers een ieder aanwijst die schuldig is aan het falen van ons land.
  Nog nooit heb ik zoveel verraad meegemaakt!!!

 121. Koloniale onzin. In eerste instantie is iedereen een nederlander. De onafhankelijkheid van Suriname is onrechtmatig gegeven door Nederland. Ten eerste; er is geen sprake van een evenredigheidskiesstelsel in Sur. Hoezo heeft dan de meerderheid gekozen voor een onafhankelijk Sur?
  Ten tweede; de Nederlandse regering (staat) onder leiding van de toemalige premier Den Uyl heeft de statuten van de staat der nederlanden moeten wijzigen om Sur af te stoten.
  Ten derde; de toenmalige VHP parlementslid wijlen dhr. Hindori heeft van de ned regering 1 miljoen gulden ontvangen, om over te stappen naar de regeringspartij van wijlen dhr. Henk Arron. Zo doende ontstond er een meerderheids regering die in staat was om de onafhankelijkheid op te eisen.

  Zou de minister van Biza niet het besluit kunnen nemen, om mensen bij een dubbele nationaliteit de Surinaamse nationaliteit in te trekken en direct met de eerst volgende vliegtuig het land uit te zetten. En reken maar dat ze over een gigantisch vermogen in Sur bezitten.

 122. Sang a ka mang e lul. Ga met andere zaken bezig houden wat surinamers verbeterd. Sa je diekie you egie go. Jij kijkt niet naar die spleet ogen. Die krijgen alles voor elkaar. Betalen geld en krijgen alles rijbewijs paspoort. Ga huizen bouwen. Aow verhogen. Genoeg armoede in SU. Saka saka

 123. wtf gebeurt met deze man heb je geen verstand yu edeh deh in yu go kan je niet zien dat het hun pijn doe dat meeste surinamer terug komen naar suriname en nederland verlaten of heb je gwn een van billelikker lwant dit slaat nergens op en zijn wij nou onafhankelijk of zijn we nog slaaf van nederland tak anga mi aldus want dit lijk aleen maar daarop of je het werk niet aan kan vertrek met mpp want kier a kondre zo om dinge van die ka wit man te hanteren mi no sab suma gi a ka functie disi maar yu no pas dapeh want je heb geen ene drupel liefde voor het land met haar bevolking als jij niet meer in su wil blijven da move anga ka 1 LAST MINDER YU KA YU

 124. Minister Moestadja je ben de grootste javaanse Crimineel die wij ooit kennen in Suriname wat voor mpp zegt je . Dat surinamers niet twee nationaliteiten mogen hebben . Wel ik zeg dit Moestadja yu ma bon bon olo sluim baal go leki bouta go eb soigie bouta vrouw bon bon prietie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.