vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijChinezen bouwen en bouwen in Suriname en storen zich aan niets

Chinezen bouwen en bouwen in Suriname en storen zich aan niets

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 apr – Chinezen bouwen naar hartenlust in Suriname. Op zich zou dit geen probleem zijn. Maar de autoriteiten komen steeds meer tot het besef dat deze groep zich stoort aan god noch gebod. Er wordt naar eigen inzichten gebouwd, zonder dat de Surinaamse wetgeving wordt nageleefd. De overheid, met name het ministerie van Openbare Werken, OW, zit bijna met de handen in het haar.

Hier en daar wordt wel opgetreden, maar het effect is nihil. “Dit van de Chinezen ontwikkelt zich tot een maatschappelijk probleem. In de praktijk blijkt dat men steeds meer afwijkt van de bouwregels”, zegt OW-topfunctionaris Lloyd Kotzebue tegenover de Ware Tijd. Vaak genoeg wordt stiekem meer en anders gebouwd dan blauwdrukken aangeven. Ook na waarschuwingen en ingrijpen gaat het maar door. Ook worden panden uitgebreid zonder vergunning.

Het loopt zo uit de hand dat zelfs strafmaatregelen worden genegeerd. Ook als OW dus de bouw van een pand stopzet, wordt rustig doorgebouwd. Afdoende wettelijke instrumenten als boetes en opdrachten om illegale bouwsels te slopen, bestaan gewoon niet. OW beschikt ook nog over onvoldoende personeel en materieel. “Er is de afgelopen dertig jaar slecht geïnvesteerd in OW. Met een slecht draaiend apparaat hollen we achter feiten aan”, aldus Kotzebue.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

112 REACTIES
 1. Geen nationale ruimtelijke ordening, geen bouwverordening, geen behoorlijke bouwwetgeving, geen nationale structuurvisie, geen bestemmingsplan, geen aanpassingsplan, nada, niete, niets. Het is dus gieren van oneigenlijke bouwwereken. Geen instrumenten, wordt chinezen zwijnenstallen binnen de ongeordende ruimte. Iedereen doet maar. Van de binnenlanden tot de krotwoningen binnen Paramaribo. Wat een geklets. De overheid moet meer taakstellend werken!!


  Maak melding
 2. Misschien weten jullie het niet mensen.Maar des zaterdags en zondags zijn de achter deuren van OW open voor zaken.Maar alleen voor de china-man.
  Speciaal voor hun zijn loketten van de vreemdelingen dienst en vergunningen open.


  Maak melding
 3. Ik dacht laat me surinamers aannemen om mn huis te bouwen en wat denk je….lui en traag als een slak werken ze…en nu zit k met de gebakken peren want ze komen niet meer uit met de afgesproken budget. laat me die chinezen toch maar vragen hoor….


  Maak melding
 4. Su laat zich staande uitnaaien!!! Pak me dan als je kan!!! De Chinezen laten de SU’s zijn poepie ruiken!! Waar is moestadja BiZa nu!!

  Oplossing!! Na waarschuwing als zij door gaan, de hele gebouwde item met de grond plat gooien!!! probleem opgelost!!


  Maak melding
 5. Het is allemaal een erfenis uit de periode van de regering van Venetiaan. Nu zit deze regering opgescheept met het probleem van de voorgangers. Reeds onder de periode van de regering venetiaan hadden Nederlandse bouwkundigen alarm geslagen bij de bouw in Paramaribo van een groot Chinees winkelcentrum.Alle aanwijzingen in het gebouw zijn in het Chinees. Ook de gehanteerde bouwmaten zijn Chinees. Het gebouw is een kopie van een pand in China, en Venetiaan en zijn regeerploeg deden niets.Hij liet het toe.Ik vermoed dat ze door de Chinezen zijn omgekocht.


  Maak melding
 6. Dus wij hebben zeer domme achterlijke leiders in het land.
  Dit soort rotzooi laat de meeste partijen verkiezingen verliezen en de andere die dan aan de macht komt is dan een grotere ezel dan zijn voorganger.
  WAT HEEFT SU AAN DIT SOORT MENSEN DIE DE LEIDING WILLEN NEMEN EN NIET EENS BALLEN HEBBEN. UNU KABA NANGA DON…STEL DOM KOPPEN BIJ ELKAAR….Nu jullie bulldozer moeten pakken kunnen jullie nergens een vinden.


  Maak melding
 7. Wow!, ik ben er echt klaar mee..
  Daarom effe een oppepper.

  AVD
  – Goed dat het volk ziet waar geld en volksvermogen allemaal naar toe gaat en mechaniekversneld, zeer snellius wil verdampen.
  Een onbeschaafd grote colonne aan “Bouta Jugend” kwam, overigens geheel in avd-rechte over de David Simons, met volle lengten en teugen aanzeilen. Als sluitstuk die Lackin, met een camouflerend petje op. Nooit gedacht, dat de man zo klein van gestalte zou mogen zijn of worden. “A man gersi wan pikin boi…”, deed de buurman zich geschrokken ontvallen.

  Naast Lackin, een reus van een obisitaslijder. Een boeloe van een verschijning die op de hoek van de Wilhelminastraat, plotsklaps begon te schreeuwen: “Bouta bigi, Bouta bigi, a gi wi nyan nanga dringi…., heeeeeuh…’. 🙂 :).

  Inderdaad, reden achter de NDPverzameling een aantal dure Amerikaanse pick-ups met twijfelachtige inhoud.
  Tussendoor renden dames van gevorderde leeftijd, met honderden bakjes aan etenswaren (…), achter de wandelmars aan om de ‘paarse familie’ exclusief te voeden voor het tweede te overbruggen vlakgedeelte.

  En wel net voor het keerpunt, op de Anton Dragtenweg.
  “Bouta bigi, a man gi wi nyan nyan nanga dringi…”. 🙂
  Staat NDP toch al geletterd voor en is er dus helemaal geen verrassing aan de wijkende horizon. Maar wel de grootte van samenstelling, aan: “Bouta Jugend”.

  Een hoeveelheid die zich blijkbaar onbeperkt mocht inschrijven, voor de Avond Vierdaagse (AVD) van BVVS’ voorman en hedendaagse moraalridder, estheticus dan wel ethicus Purcival Olivieira.

  Intimiderend, die paarse colonnes? Zoals op 25 mei 2010, bij de diverse kiesbureaus?
  Gelukkig niet voor ieder rechtgeaarde en vrijdenkende “Sranan Man nanga Uma”.

  “Bouta bigi, so langa a man mag de nanga yu…, dan dringi prisiri sa mag de…, ook tu!’.
  Overdaad, zal ze toch al gericht weten te schaden.
  25 Mei 2000 en 2005, kwamen al als onbelaste voorbode.
  2010 een verraderlijk bedrijfsongeval. 25 Mei 2015, het uur is weer aan U.

  Bron: De WEST.


  Maak melding
 8. Er zijn regels maar door corruptie kan men geen wet nog regelgeving vinden……maar dan klagen over rovers….vanaf vandaag moet niemand komen klagen over occuperen dieven of rovers want de staat geeft zelf voorbeeld…dieven zijn dat.


  Maak melding
 9. @Jacobus
  Openlijke corruptie…money talks
  Schaamteloze vertoning…het volk blijft doorslapen en houdt werken in gedachten…..
  liever lui dan moe


  Maak melding
 10. Maandag 8 april 2013 om 14:30 uur, door RobG

  Het is allemaal een erfenis uit de periode van de regering van Venetiaan

  …bighin opo yu ai erfenis of niet zij hebben een taak op zich genomen ik wil zien of een Suri in China een huis of winkel gaat bouwen…die chinees slaat jou direct dood.


  Maak melding
 11. Neee dit heeft niets met Chinezen te maken maar met handhaving van het Bouwbesluit. De overheid doet haar controlerende werk gewoon niet goed. Indien iemand de bouwvoorschriften overtreedt dient er een boete te volgen of het bouwsel moet worden afgebroken. Wordt de boete niet betaald dan wordt er beslag gelegd op het onroerend goed (chinees of niet!)
  Het is dus gewoon een zwaktebod van OW om steeds maar te verwijzen naar ‘de Chinees’.


  Maak melding
 12. “Met een slecht draaiend apparaat hollen we achter feiten aan”, aldus Kotzebue.
  Hij bedoelt: “Met een slecht draaiend apparaat hollen we achter de wijven aan”

  Je moet het echt eerst zien, anders geloof je het niet.
  Het zijn gigantische vierkante blokken, allemaal dezelfde, platte rode voorgevel van glas, net zo plat als hun gezicht, veel reclameposters en borden, XXL naambord, gemengde geur van plastic, jasmijn, wasmiddel en insecticide. Alle etenswaar smaakt er naar.
  Binnen, rekken en nogmaals rekken met schreeuwende kleurige kleding die na één wasbeurt uit rafels bestaat. Geen enkele fantasie of creativiteit bij de inrichting of indeling. In de supermarkten rekken met supermarktproducten waarvan de beschrijving in het Chinees staat of Amerikaans.
  Ze werken dag en nacht, 24 uur en alles wordt bij de kassa gedaan, eten, tv kijken, de monitor in de gaten houden, baby verschonen, slapen, eten en het eerste deuntje dat baby kan nazingen is het deuntje van de kassa.
  Ja, ze werken hard, als paddestoelen rijzen ze ui te grond. Het einde is niet in zicht.
  Met gemengde gevoelens vragen wij ons hier af hoe dit zal aflopen.
  Wij brengen ons geld er elke dag naar toe.

  Maar OW zegt het zelf, ze hollen achter de wijven aan. Geen tijd, het gaat te snel. Toch zijn zij het die de vergunningen verstrekken. Daar op OW is iemand HEEEEEEEEL RIJKKKKK!
  Aan het worden, Rijk van de Chinese invasie.


  Maak melding
 13. Kijk weer zo iets die Chinees bouwt met eigen mensen…. De Suri zelf heeft dan en krijgt ook geen werk maar moet straks in de zeer grote supermarkt zijn goederen kopen.
  Maar zonder werk waar moet hij/zij zijn geld vandaan halen…WAT EEN BELEID WAT EEN REGERINGS LEIDERS HEBBEN WIJ IN HET LAND…..WAT VOOR ARMOEDE BESTRIJDING….DIT IS MEER UITBUITEN BEVORDEREN EN HEN TOT SLAAF MAKEN.


  Maak melding
 14. Waarom ook alweer is de vorige regering weggestemd? omdat deze dachten dat zij het veel beter zouden doen. in sommige landen, worden huidige ministers verantwoordelijk gehouden voor het beleid van eerdere ministers. in sommige landen kunnen huidige ministers zelfs vallen om eerder gevoerd beleid, dat achteraf niet te verdedigen valt.
  alleen in suriname moet er steeds weer gezegd worden: a no mie, a no mie.
  je wilt verantwoordelijkheid nemen, want dat is die baan die je hebt als minister en president, neem verantwoordelijkheid. en laat jouw dochters met rust.

  Dus wij hebben zeer domme achterlijke leiders in het land.
  Dit soort rotzooi laat de meeste partijen verkiezingen verliezen en de andere die dan aan de macht komt is dan een grotere ezel dan zijn voorganger.
  WAT HEEFT SU AAN DIT SOORT MENSEN DIE DE LEIDING WILLEN NEMEN EN NIET EENS BALLEN HEBBEN. UNU KABA NANGA DON…STEL DOM KOPPEN BIJ ELKAAR….Nu jullie bulldozer moeten pakken kunnen jullie nergens een vinden.


  Maak melding
 15. Suriname heeft nu al niets meet te vertellen in eigen land.

  Suriname wordt overspoeld met Chinezen als direct gevolg van de enorme leningen die de Bouterse regering afsluit met China.

  Lekker bezig.


  Maak melding
 16. Het is goed dat de CHINEZEN hier zijn anders zouden er nooit nieuwe gebouwen en dergelijke komen want wij surinamers bouwen iets en hebben dan vervolgens nooit van onderhoud gehoord en alles verloederd al jaren , laat de chinees maar alles plat gooien en er iets fatsoenlijks voor terug zetten…maar ik begrijp de mensen wel die altijd de vinger naar de chinees wijzen want die wonen en leven liever in een vervuilde en stinkende leef omgeving en neem ze ook niet kwalijk want als je elke dag dronken bent dan ziet alles er mooi uit…..wat betreft het niet houden aan de bouw voorschriften is omdat onze instanties tekoop zijn voor een stukje gedroogde stront…het zijn de mensen die voor de overheid werken die het land naar de ellende brengen omdat ze allemaal omkoopbaar zijn en zelfs hun naasten zullen verkopen voor geld en aangezien we geen of weinig scholing hebben doorlopen kunnen ze doen en laten wat ze willen…er zijn genoeg jongeren/mensen die geschikt zijn voor functies binnen de overheid of ander instanties maar de kans niet krijgen omdat ze ontwikkeld zijn en dat is in hun nadeel ze hebben liever mensen die in schriften schrijven want dan kunnen ze hun zakken vullen…. kijk maar als je naar een instantie gaat anno 2013 zitten ze in schriften te schrijven terwijl er al jaren computers zijn uitgevonden maar daar kunnen de zogenaamde ambtenaren niet mee omgaan omdat ze niet eens weten hoe ze het aan moeten zetten en dan nog met een houding daar staan en werken of ze het helemaal zijn, hahah is gewoon lachwekkend en zielig….een land met minder dan 500.000 mensen niet kunnen draaien betekent dat er mensen op functies zitten die een verstand hebben van een garnaal….ik zeg verkoop het land voor 01,50srd aan china of voor 01,00srd aan brasil…aangezien alles toch gaat om zakken vullen ze zullen bereid zijn om een aantal koffers met geld te geven want daar gaat het helaas allemaal om TOCH!!!!!!!!


  Maak melding
 17. Wanneer het gaat om onze eigen broedoe srananman dan worden ze met militaire of politie matrieel tot de orde geroepen, of doorzeeft met kogels.
  waar is misi KA Ba en de rest van die paarse kolonne die zogenaamd van hun land en hun landgenoten houden.
  Dit heb ik zien aankomen, cd winkels zijn nu allemaal van Chinezen, Chinezen behandelen surinamers als een stuk vuil in hun eigen land.Als het Hollanders waren dan was waterkant te klein


  Maak melding
 18. WAWAWIE: Ik kan hetgeen je stelt alleen maar bevestigen.
  Triest maar waar vooral als het gaat om de ambtenaren met hun schriften,en hun corrupte praktijken, en niet te vergeten hun plakzegels of hoe ze het ook noemen.


  Maak melding
 19. De medewerkers van de dienst bouw- en woningtoezicht moet keihard optreden, zo eenvoudig is het.
  Als deze dat niet doen, is het vrij spel voor dit soort luitjes en voor dat je het in de gaten hebt, IS het veels te laat en loop je in je eigen stad/land in Chinatown rondt met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 20. =Een ieder die bereid is een gebouw neer te zetten mag dat doen zodra hij of zij zich aan de regels houd.

  =Dat de chinezen alleen de schuld krijgen vind ik niet eerlijk. De Surinamers die mee helpen om de chinezen te laten bouwen zonder de regels na te leven zijn 1000% verantwoordelijk voor deze puin.

  =Ik zal Venetiaan ook geen schuld geven zoals dit steeds gebeurt op deze forum. De reden is het feit dat Venetiaan het land Suriname in woelige tijden moest regeren zonder geld. Ook moest heel veel puin worden opgeruimd.


  Maak melding
 21. @Passant@ is waar wat je zegt maar het gaat bij de medewerkers om GELD anders kunnen ze geen bier kopen aan het eind van de werk dag…en ik loop liever in een mooie en nette chinatown dan in een vieze en stinkendeTOWN


  Maak melding
 22. Ik zoek altijd naar 1 posting die gaat vertellen hoe het in mekaar steekt…….ai dat van die achterdeur van OV dat is die boi! Ja toch, so werd Henkie Herrenberg kapitaalkrachtig..ja toch…Ga vragen aan die nieuwe Chinezen waar ze vandaan komen….allemaal uit het Noorden, daar waar Henkie en zo zaken deden met Chinese Triades, en nu is het de beurt aan het oude lieve neefje op OW om een pikin censie te maken.


  Maak melding
 23. Maria maak je niet druk, we kennen allemaal het verhaal van die mevr. die Suriname moest ontvluchten omdat ze had aangegeven dat men op Juspol ten tijde van Santokie aan mensenhandel deden. Verblijfsvergunningen, rijbewijs en paspoorten hadden de Chinezen al in China nog voordat ze een voet in Suriname hadden gezet.

  En niet vereten het was niet gewoon een Mevrouw, ze was daar een hooggeplaatse.


  Maak melding
 24. Tuurlijk bouwen en bouwen ze ………..zij zijn niet lui of verdeeld !!!

  Nog 50 tot 75 jaar en dan hebben jullie helemaal niks meer te vertellen in eigen land.

  Oh.jawel natuurlijk!

  ‘Vroeger hadden we non stop feestjes en omin vrouwen ‘


  Maak melding
 25. De Chinese plaag? Wanneer begint de etnische oorlog? Ziet niemand wat er gebeurt? Tibet is ook langzaam overgenomen. En nu? Laatst hoorde ik op youtube een hindoestaanse Guyanese zeggen dat je een echte Guyanees bent als je hindoe bent en je voorouders uit India komen, hiermee de helft van de andere groep Guyanezen negerend wiens voorouders uit Afrika kwamen en daar honderden jaren voor de hindoestanen waren.

  Hetzelfde staat Suriname ook te wachten, vervang dat woordje Hindoestaan alleen door Chinees. Bah!! Met dank aan al die achterlijke regeringen die ons land uitverkopen aan de eerste de beste buitenlander en de buitenlander met Surinaamse voorouders, zoals de Surineds, haten tot op het bot.


  Maak melding
 26. Chinezen geven chu-ku! Veel veel chu-ku…
  Er zijn mensen die er een dagtaak aan hebben om Chinezen te begeleiden naar de instanties. Tolk te spelen, ’n vriendje hebben op elk kantoor, die ook deel van chu-ku krijgt en ga zo maar door…Bouwvergunning aanvragen met chu-ku. Bouw afgekeurd? Sinesie lacht met spleetoog, geeft chu-ku en bouw gaat morgen verder.
  Sinesie oltij welk, hald welke……..
  Vandaag, lijst met chu-ku
  Wai wai pai pai


  Maak melding
 27. Trouwens waarom maakt men zich druk, ok ik begrijp het al, het Chinezen en geen hollanders.

  Welnu, in Suriname proberen we het met Chinezen nu, met de Hollanders is het niet gelukt, 300 jaar waren we een kolonie van Nederland en niet eens een behoorlijke brug hebben we aan deze bruggenbouwers te danken.


  Maak melding
 28. @Lea@ Dat ze doormiddel van chu-ku dingen voorelkaar krijgen in dit land is niet hun schuld maar de schuld van ons eigen”leiders” het zijn gewoon zaken mensen die de mogelijkheden hebben en krijgen om hier hier iets op te zetten of te bouwen en het is echt niet de schuld van Mr,Ni Hao dat het er hier zo aan toe gaat en zeg eerlijk als jij die mogelijkheden als zakenman/vrouw ook zou krijgen in het buitenland zou jij het ook met beiden handen grijpen en als een deur gesloten blijft en doormiddel van chu-ku te openen zijn dan zou jij het ook doen TOCH, of niet!!!!
  Het is niet de schuld van Mr.Ni Hao maar de schuld van suriname dathet er zo aan toe gaat, dus wijs de vinger maar de andere kant op.


  Maak melding
 29. Trouwens waarom maakt men zich druk, ok ik begrijp het al, het Chinezen en geen hollanders.

  Welnu, in Suriname proberen we het met Chinezen nu, met de Hollanders is het niet gelukt, 300 jaar waren we een kolonie van Nederland en niet eens een behoorlijke brug hebben we aan deze bruggenbouwers te danken.

  Als het aan de Hollanders lag, vaarden we nog met een korjaal in lende doek over de Suriname rivier. Momenteel asfalteren de Chinezen straten die nog nooit een asfaaltlaag hebben gezien, en dat doen ze 7 dagen per week.

  Ik ben hardstikke blij met de chinezen, wat mij betreft mogen we nog een stuk of 25.000 van deze hardwerkende gasten binnenhalen.

  Aan de meeste SurNeds hebben we toch niets meer, die zitten liever de hele dag achter hun pc op waterkant.net om dom te lullen. Oh ja maar ze houden van hun land en maken zich heel erg druk om hun geliefde land, hun poten komen uitsteken in hun geliefde land waarvan ze zoveel houden, ho maar, liever hun poten uitsteken voor in uitkering in Nederland.


  Maak melding
 30. Waarschijnlijk kijken deze chinezen, neer op de Surinamers…. Chinezen hebben al technologie om kernwapens en ruimteraketten te bouwen, Surinamers hebben volgens mij nog geen toiletpapier fabriek, alles wordt uit China geimporteerd…..

  Dan ga je dus deze dingen krijgen…..Vroeg of laat zal China gaan heersen in SU. Dit proces is allang gaande en waarschijnlijk ook onomkeerbaar, gezien de impact die nu al hebben….


  Maak melding
 31. Beste Afu Sensie….die mevrouw, waar is ze nu? Naar ik verneem had ook zij gelogen om van alles, samen met die lawmang advocaat van d’r, ene meneer King die een mooi graantje wilde meepikken van al dat gedraai en gesmokkel. In Suriname hebben politici en bestuurders allemaal boter op het hoofd hoor….niemand kan zomaar in de zon staan daarzo.


  Maak melding
 32. Foute boel dat wel, maar goed een probleem voor die gasten daar overzee, ik heb het zelf gezien, die spleetogen doen en doen maar.


  Maak melding
 33. Money talks voor de minister en zijn directieleden. En waar kun je heel veel geld halen?
  Uit China natuurlijk. éénmaal de weg ingeslagen (éénrichting) en de zoete smaak van de dollars geproefd dan is het wel verdomd moeilijk om de eerst volgende bocht te nemen en terug te keren.
  Ma dang hoe dang wil je de Chinezen tegenhouden als je zoals altijd uit hun handen vreet??????????


  Maak melding
 34. Wie van lekkel chinees eten houdt moet zekel een bezoekje brengen aan tjauwmin & co. Een luime keuze aan chineze gelechten tegen een betaalbale plijs zorgen ervoor dat u steeds weer gaat uit eten bij tjauwmin & co gelechten
  Heel veel gevarieerde gelechten waar u geen genoeg van krijgt. Who cales,je bent uitgenodigd in switie walang slanang en neemt dan gerust alvast een voorproefje 愉快的一天,看到 nihao


  Maak melding
 35. AFU SENSIE: De Hollanders hebben volgens jou 300 jr. lang niets voor Suriname gedaan.

  Gelukkig hebben jullie nu de Chinezen die handen uit de mouwen steken, want als het aan jullie Suris ligt gebeurt er nooit wat, want jullie zijn te beroerd en te lui om het zelf te doen, dus is het wachten op de toevallige voorbijganger, die bereid is 7 dagen per week jullie land op te bouwen.

  En waarom zouden de Surineds afreizen om daar de handen uit de mouwen te steken, terwijl jullie je dagen vullen met de staatskas te plunderen, de boel op te lichten, jullie pik en k*t achterna lopen en je vermaken met wintie en kaboelafeesten.Lossen jullie je eigen problemen maar op!!! loosers.


  Maak melding
 36. @who cares@ zo is het maar net en maak je niet druk om hem of haar, naam zegt het al afu censie en dat gaat hij of zij zijn hele leven lang blijven en daar koop je niks voor….en inderdaad we praten veel maar we doen geen moer.


  Maak melding
 37. @Afu Sensie, je schrijft:::Aan de meeste SurNeds hebben we toch niets meer, die zitten liever de hele dag achter hun pc op waterkant.net om dom te lullen.

  =Ik denk dat je het over je zelfs hebt, omdat je ook reageert op die berichten.

  =Ga maar aan alle Surinaamse leiders voor 1975 vragen wat zij met al dat geld hebben gedaan die Holland had opgestuurd.

  =Ik woon liever in een huis dat gebouwd is door de Hollanders dan de Chinezen dan weet ik ook dat ik 100% veilig en rustig kan slapen.


  Maak melding
 38. TJAUWMIN: Dank je voor de uitnodiging, maar heb andere prioriteiten.

  Daarnaast kan ik overal ter wereld terecht voor chineze specialiteiten.
  Ok ons kikkerlandje is gezegend met chineze restaurants in stad en land en in het andere geval kan ik een beroep doen op mijn chineze vrinden uit Xijnjian, Hong Kong en Macao die bij mij in het dorp wonen voor een overheerlijke chineze schotel.

  toch bedankt en Ni hao!!


  Maak melding
 39. Afu Sensie:

  Dieptreurig dat jij het toejuicht dan tienduizenden Chinezen per jaar Suriname binnenkomen en de enige zijn die met hard werken ( 7 dagen in de week) bedrijven startten terwijl de Surinamers zelf te lui zijn om de handen uit de mouwen te steken en liever nutteloze ambtenaar spelen.

  Over 5 jaar hebben de Surinamers helemaal niets meet te vertellen in hun eigen land.

  Eigen schuld, dikke bult


  Maak melding
 40. @Maria heeft gelijk…
  …eind 2010 zat ‘Herrie’ Herrenberg als rechtgeaarde Maoïst voor de zoveelste keer met ’n dikke delegatie in Peking om dit allemaal te (voor)bekokstoven!!
  Dus dáár moeten jullie het zoeken…

  Trouwens, wat bouwen betreft kan ‘Suriname’ er óók wat van…
  Wat is er bijv. voor het Palace Hotel aan het Onafhankelijkheidsplein in de plaats gekomen??
  Ben de naam even kwijt voor dat ‘glazen centrum’; maar weet in ieder geval wél dat ’t van echt PLASTIC is…
  (In maart 2012 kieperde nog een grote tamarinde, die men aan het omzagen was, door de gevel)!


  Maak melding
 41. @@ Who cares No spang met zulke inbecielen!!! Dat is juist wat die afu Sensie wilt!!AANDACHT!!! trap er niet in!! het zijn erger dan Kakkerlakken!! Jou bot kunnen zij opvreten als het op aankomt!! Na soso las ting!!! Ding soortu suma disi ay furing bere naga winti!! En de naam zegt al genoeg! geboren voor een halve cent, de kwartje is te ver om te maken!!


  Maak melding
 42. In het razend populaire Chinees Restaurent genaamd ” MIE TJUKU”, gevestigd in SURMARBO, is dáár de ENIGE specialiteit van de Chef kok een onder OW-medewerkers zéér geliefd gerecht ,met de naam; ” TJUKU” !!!!!
  Tijdens de lunchpauze is het een ware gekkenhuis want de “broodjes met TJUKU” ,die via het gedeelte van de Afhaal te verkrijgen zijn ,vliegen letterlijk en figuurlijk over de toonbank.

  De meest opmerkelijke zaken in dit restaurant,welke inmiddels “grote faam” heeft verworven in SURMARBO, zijn het volgende ; in deze eetgelegenheid wordt slechts zoals reeds aangegeven één gerecht geserveerd en een belangrijk gedeelte van het meubilair ONTBREEKT er, met name DE STOELEN !!!!!
  In dit etablissement is het gebruikelijk dat het gerecht ” TJUKU” enkel en alleenmaar ONDER DE TAFEL GESERVEERD wordt. Smaklig måltid ( smakelijk eten) !!!

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig kväll !


  Maak melding
 43. Fu Yong Hai Restaurant is een gezellig airconditioned restaurant. De keuken bestaat uit Surinaams-Chinees eten en je kunt kiezen uit een zeer uitgebreide menukaart.Het grote voordeel van fu yong hai is het grote aantal zitplaatsen. Men kan zonder afspraak tóch met een grote groep mensen aankomen.Er is heel erg veel keus. Neem wel een trui mee. De airco geeft soms te koude lucht.Who cares is dit niet voor jou?


  Maak melding
 44. FU YONG HAI: Ik lust veel chineze gerechten niet en zeker geen Fu young Hai!

  Wawawie: Ik laat je weten wanneer ik een gaatje in mn agenda heb!


  Maak melding
 45. Landgenoten..als de Chinezen niet bouwen,wie anders doet dat dan?Srananmangs kunnen slechts bla bla bla .Lof aan de Chinezen,de nieuwe Surinamers.Lof aan de oude Chinezen die reeds meer als een eeuw in Suriname zijn.Wat zou Suriname saai zijn zonder deze mede-surinamers.Zij drijven handel en bouwen maar roven niet !Dus ophouden met zeuren!!Chinezen zijn voor mij welkom ondanks mijn Indiaans-Creoolse achtergrond.


  Maak melding
 46. @Maandag 8 april 2013 om 19:42 uur, door Wawawie

  Wawawie, waar lees je in mijn posting dat ik de schuld leg bij de Chinezen?
  Zo bedoel ik het niet.
  Mijn boodschap is: SU is tjuku land!
  Met tjuku’ s krijg je alles gedaan, als je mee wil doen of niet, you have to go with the tjuku flow. Toevallig zijn het de Chinezen die met veel geld komen en daarom veel tjuku’s kunnen betalen.
  En dáár ligt het grote probleem van corruptie dat met een grote corrupte bocht wordt omzeild als men het over de anticorruptiewet wil hebben.
  Corruptie is de doodsteek van deze samenleving.


  Maak melding
 47. @kolibrie@ heb jij weleens goed in je eigen omgeving gekeken hoe het eruit ziet en je zal ook wel een t-shirt hebben met…i love su…en de verpakking waar het in zat natuurlijk op straat gegooit…volgende week komt er een t-shirt uit met…su stinkt van alle kanten.


  Maak melding
 48. Jongen vraagt in een chinese winkel Ning-Hong Store naar de prijs van een broek en een hemd.
  “Omoe o meni a empi en o meni a broekoe?”
  Omoe antwoordt :
  “A empi na 10 gouloe” nanga
  “A broeki na 7,50”
  De jongen had het geld nog niet en moest sparen voor de koop van het stel.
  Volgende week ging hij weer vragen aan de chinees
  “Omoe o meni a empi en o meni a broekoe”
  Omoe antwoordt :
  “A empi na 12,50” nanga
  “A broeki na 5 gouloe,”
  Hij vroeg de week daarna weer aan de chinees
  “Omoe o meni a empi en o meni a broekoe”
  Omoe antwoordt :
  “A empi na 15 gouloe” nanga
  “A broeki na 2,50”
  Hij vond het een beetje raar en zei aan de chinees
  “Omoe fa a kan dat joe e kenki den prijs ala lesi”
  Omoe antwoordt :
  “Mi he a empi dang mi saka a broekoe so dat joe kan njang mi mars”


  Maak melding
 49. Goed gedaan jongens en meisjes, zo door gaan en jullie worden allen stuk voor stuk speelbal voor het buitenland.
  Hoe dom kan een bevolking zijn, zelfs die hele vakbond ziet niks en hoort niks maar eigen mensen zitten zonder werk….maar vakbond staakt het liefst voor meer geld om dit voor de chinees te brengen.
  Die juist zijn eigen mensen uit het buitenland laat halen om te komen werken(geld meenemen)voor China…wat een dom achterlijk slaven leven.

  U ZIET HET ZELF MEN WIL DOL GRAAG SLAAF ZIJN…PAKSLAG MOET VOLGEN…ZAL ECHT NIET LANG DUREN.
  DAN GA JIJ HOREN SCHREEUWEN MAAR DAN IS HET DUIDELIJK TE LAAT.


  Maak melding
 50. Zoals gewoonlijk worden de chinezen bij elke vorm van onderwerp afgekraakt of zwart gemaakt terwijl ze door blijven werken hoor tot savonds laat, ondanks de waterkant forum lol


  Maak melding
 51. Dat de chinezen harde werkers zijn bijvoorbeeld, wat betreft het eindelijk asfalteren van de meeste wegen, geeft hen niet het recht zich niet aan de regels van het land te houden. Dat moet elke surinamer ook. Dit kan toch zo niet doorgaan.


  Maak melding
 52. Limoen,

  Als die chinezen stoppen met wegen aanleggen….wie gaan ze dan aanleggen.

  Als wij onze wegen zelf aanlegden dan had je ook niks te klagen. Maar dat gebeurt niet als jullie haters ligt.

  Geen wegen ……geen bruggen….geen gebouwen…
  Alleen maar toekijken en HATEN…stinkcultuurtje.


  Maak melding
 53. @limoen@ noem 1 surinamer die zich wel aan de regels houdt, regels bestaan hier alleen in een boek en die boek is net so nieuw als toen het gedrukt was want niemand kijkt erin laat staan naleven


  Maak melding
 54. kondle mang mao slibie a latie kebah,tamala wikie floekoe da mao dlaai mi tjauwmin moksie metie baka,…slanang mang slibie switie…..


  Maak melding
 55. Hele goede ontwikkeling voor Suriname en uiteraard de Chineze gemeenschap. Hopelijk komt het hele ontroerendgoed sector en heel het land van de Chinezen. Hopelijk komt het hele militaire, politieke en heel het handel en economie in handen van de Chinezen. Het is een mooie toegangspoort tot heel Zuid-Amerika en Midden-Amerika.


  Maak melding
 56. “Maar de autoriteiten komen steeds meer tot het besef dat deze groep zich stoort aan god noch gebod. Er wordt naar eigen inzichten gebouwd, zonder dat de Surinaamse wetgeving wordt nageleefd.”

  en daar komen ze nu pas achter, jeetje zeg ze zijn echt traag van begrip. Surinaamse autoriteiten zijn echt de grootste debielen op deze planeet. Er wordt door de Chinezen bovendien ook nog eens gewerkt met bouwmaterialen van inferieure kwaliteit (want goedkoper) dus als binnenkort gebouwen in Suriname (gebouwd door Chinezen) in elkaar beginnen te storten met evt dodelijke gevolgen dan moet niemand vreemd opkijken daarvan. De term China rommel voor producten geproduceerd in China is niet iets wat zomaar uit de lucht is gevallen.


  Maak melding
 57. Maandag 8 april 2013 om 23:44 uur, door Ray2:

  Wat wel zeker is dat de kwaliteiten van Chinezen steeds beter worden. Zoals hier in Europa. In Suriname heeft effe zijn tijd nodig. De tijd zal leren.


  Maak melding
 58. Ingrid mi gudu….hoever ben je met je cursus chinees??

  mag ik van jou een chinese versie van ons volkslied, da kan DADA straks de twa-twa uithangen in china tog 🙂


  Maak melding
 59. In China worden ze gestraft met executie,dwangarbeid,heropvoedings kampen,concentratie kampen enz.Wat wij in Sur.kennen,is een lachertje voor de china man.Als het te gortig wordt,wordt een recidivist in China zonder excuus ge-excuteerd.Hebben ze kinderen dan gaan die naar het Zonnedorp.Daar komen wezen van misdadigers.Ook kinderen die achter gelaten zijn door ouders om in de stad te gaan werken en de oma of opa de zorg niet meer aan kan.
  Met een paar regels ga je bij de chinezen geen respekt afdwingen.Gooi een paar van de bosje brug[onofficieel]en heb je voor een tijdje heel volgzame Chinezen.


  Maak melding
 60. @ jacobus @ ok dus de chinezen van de brug afgooien en wat moet er dan met de mensen gebeuren die uit handen van de chinezen eten, hun kont kussen????? en laten zitten waar ze zitten!!!!!


  Maak melding
 61. Een hang vent zat een Chinees steeds lastig te vallen….yu ai e piep heer dee…yu gogo plata…..yu greci pienda…yu no abi wroko sani fu wroko din meid…De chinees reageerde yu kon plai plidi tamala mi sily kaka gi yu…..en zo ging het haast elke dag…..Een dag komt deze vent weer brood kopen….maar een andere hang vent zag dat die chinees zijn hand in zijn broek stopte en iets flink uit zijn kont haalde en dit op het brood smeerde…hij schreeuwde no njan a bridi a man poti ka na inni.

  Een hele toestand politie erbij…de chinees vertelde de politie a man deze hili dee weli mi idi zuku tlobi tu…mi taki ing mi sily kaka gi yu…ma alla tee ing sifi kon bhai…..weli mi idi.


  Maak melding
 62. De chineze invasie begon toen henkie “de hongerstaker” visas ging verkopen in Bejing. Nu kopen ze de O.W. ambtenaren op.

  Prof Dr Ir Drs Mr Ing Pinochio Abrahams begijpt niet hoe een onafhankelijke audit werkt en work stop order gebruikt kan worden en totale afbraak en wederbouw plaats moet vinden.

  Nu behandelen de chinezen surinamers als $hit. Een paar jaar geleden begonnen ze al met een paar daklozen af te maken. Als die chineze bouwsels gaan instorten zoals ze regelmatig in china doen dan gaan jullie het pas leren. Basja bobo heeft er 18000 op bestelling.


  Maak melding
 63. Reacties van zwakbegaafde geboren hypocrieten als henk molenaar en who cares, geven de psyche weer van de Nederlander.

  Kritiek leveren op anderen terwijl ze moreel corrupt zijn. Dit gedrag vertonen minderwaardige personen altijd, want alleen op die manier denken ze boven de ander te staan.

  Poetin heeft Rutte bijvoorbeeld mooi antwoord gegeven toen die begon te lullen over homorechten in Rusland.

  Poetin als antwoord, “Homoseksuelen worden in Rusland niet gediscrimineerd. Dat zei president Vladimir Poetin maandag na een gesprek met premier Mark Rutte. „In Rusland is geen enkele vervolging of inperking van de rechten van minderheden. Zij hebben net als anderen volledige rechten. Ze maken gewoon carrière, worden onderscheiden met overheidsordes en krijgen oorkondes”, aldus Poetin”

  Poetin was nog niet klaar met ze “Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn onbegrip te uiten over ontwikkelingen in Nederland. Zo kan hij er niet bij dat Nederland een legale pedofielenvereniging kent en ook heeft hij geen enkel begrip voor een partij die in eigen kring vrouwen verbiedt om zich te kandideren als politicus, een verwijzing naar de SGP.”

  Tot zover Poetin.

  De minkukels henk molenaar en who cares maken zich druk om de Chinezen die naar Suriname komen om te werken en zo het land te helpen opbouwen.

  Ja, wat goed is voor Nederland is niet goed voor Suriname. Zo werden duizenden Turken en Marrokanen naar Nederland gehaald om te werken en zo het land op te bouwen, tegenwoordig zijn het Polen, Roemenen en derelijke die naar Nederland mogen komen om te werken. Volgens de logica van deze debielen zijn er meer dan genoeg luie Nederlanders die werken overlaten aan deze buitenlandse arbeiders. Oh ja de gemiddelde Nederlander is liever bezig XTC tabletten te maken, wiet te telen en drugs te smokkelen.

  Welnu we don’t care de Chinezen zijn meer dan welkom om te komen werken in Suriname, zo helpen ze het land op te bouwen, we halen ze binnen voor het bouwen van woningen, asfalteren, landbouw enz. enz. alles waar wij een tekort aan hebben mogen ze meehelpen.

  Ik begrijp wel dat het jullie soort steekt, want voor jullie is er geen plaats meer. Hoe je blekker bezig met het Marrokanendebat, straks volgt het Turkendebat en veel later het Surinamer debat, want daar zijn jullie goed in misbruiken van anderen en daarna uitspugen.


  Maak melding
 64. Beste Afu Sensie

  In plaats dat je moeite doet om de kritiek om jou geliefde president Bouterse te weerspreken haal je telkens Nederland er weer bij.

  Beetje kansloos….

  De Polen en Oost- Europeanen komen vooral naar Nederland om te profiteren van de uitkeringen. Dat noemen we in Nederland uitkerings toerisme. Vinden we niet leuk hier.


  Maak melding
 65. henk molenaar gaat ervanuit dat ik moeite moet doen om kritiek van geboren hypocrieten weer te spreken. Dat zou wat men noemt water naar zee dragen zijn.

  Ik heb jou alleen die spiegel voorgehouden, de psyche van een minderwaardig wezen blootgelegd. Ik begrijp ook wel dat je je schaamt om die ontboezeming.

  Polen en Oost-europeanen komen naar Nederland voor de uitkeringen, ja zo kennen we je weer, de geboren hypokriet. Misschien dat je een keertje op de bollenvelden moet gaan rondlopen, daar zal je alleen die Oost-europese uitkeringstrekkers treffen.

  Je bent en blijft moreel corrupt, je inborts is totaal verrot. Je kritiek op Suriname en Surinamers lappen we daarom aan onze laars, je bent echt een halve zool.


  Maak melding
 66. AFU SENSIE: Je mag Poetin Rutte of wie dan ook erbij halen omdat je geen steekhoudende argumenten hebt om mijn posting te weerleggen, maar vasstaand feit is dat er Chinezen nodig zijn om jullie wegen te asfalteren omdat jullie te lui en te dom en te broerd zijn om het zelf te doen.

  De Turken en Marrokanen en andere gastarbeiders zijn in het verleden naar Ned gehaald niet omdat wij te lui waren om de handen uit de mouwen te steken, maar omdat er een schrijnend tekort was aan arbeidskrachten.

  Overigens voor een Surinamer die in Suriname woont ben je wel heel goed op de hoogte van het Nederlands nieuws.

  Kan het misschien zijn dat ook jij net als SRA gewoon bivakkeerd in een van de Nederlandse achterstandwijken en met volle teugen geniet van wat de Nederlandse welvaartsstaat je te bieden heeft?

  En natuurlijk worden Homos in Rusland niet gediscrimineerd.
  Michael Jackson en John F. Kennedy leven ook nog!!!!

  En misschien is het inderdaad voor Suriname het beste dat de Chinezen de boel overnemen, want met jullie Suris aan de leiding is het nooit wat geweest , en zal het het ook nooit wat worden.

  Laat de Chineze intelligentia het werk doen, en houden jullie je maar bezig met je wintie kaboelafeestjes, drugssmokkel, moord doodslag en inbraken. Have a nice day Afu sensie, geniet ervan want een hele sensie zal je nooit worden.


  Maak melding
 67. Ik, Plato, stoor mij mateloos aan deze hetze tegen de Chinezen in het algemeen en meer in het bijzonder de kwestie rondom het ´illegaal bouwen´.
  De heer Kotsebeu van het OW liegt als hij stelt dat er geen wettelijke middelen zijn om een einde te maken aan de overtredingen. Ten eerste biedt het Bouwbesluit en andere bestuursrechtelijke voorschriften voldoende mogelijkheden om i.g.v. overtreding van bouwvoorschriften afdoende op te treden. Zelfs beslaglegging is niet uitgesloten. Als je als overheid beslag legt op het pand van de chinees, dan zal hij vrijwel zeker een einde maken aan de onrechtmatige toestand! Verzuimt hij dat te doen dan kan de overheid het pand executotiaal verkopen! Ook is het een pertinente onwaarheid dat er gebrek is aan personeel. Waar zijn al die spookambtenaren die op de loonlijst voorkomen maar niet verschijnen? Minister Abrahams is verantwoordelijk voor deze situatie. Het verdient geen lof om de schuld te schuiven in de schoenen van de Chinezen. Dat getuigt van lafheid!


  Maak melding
 68. AFU SENSIE: HENK MOLENAAR heeft gelijk punt uit en basta!!!!
  Je kan onze postings niet weerleggen, en grijp je naar je laatste strohalmen, maar ik ben niet onder de indruk.

  En wat moet een Glurinamer o sorry Surinamer als jij zgn patriot op de Hollandse bollenvelden?

  Heb ik misschien toch gelijk dat je gewoon in een van onze prachtwijken bivakkeert en eigenlijk net als de Oost-Europeanen doet aan uitkeringstoerisme?

  Afu Sensie je bent gigantisch door de mand gevallen, en geef het nou maar toe cause the truth will set you free!!!!!!!!!!


  Maak melding
 69. Afu Sensie:

  “e bent en blijft moreel corrupt, je inborts is totaal verrot. Je kritiek op Suriname en Surinamers lappen we daarom aan onze laars, je bent echt een halve zool”

  Dat zegt de man die een president steunt die te laf is zich voor een rechtbank te verdedigen tegen de beschuldigingen van massamoord op Surinaamse burgers en zichzelf daarom amnestie verleend…


  Maak melding
 70. De twee minderwaardige simpele zielen who cares en henk molenaar klampen zich aan elkaar vast, ze proberen tevergeefs mijn ontboezeming te ontkennen, maar dat zal nooit lukken, want wat er in zit kan je onmogelijk ontkennen.

  Hier hier lees de reacties.

  “Overigens voor een Surinamer die in Suriname woont ben je wel heel goed op de hoogte van het Nederlands nieuws.”

  Deze cliniclown weet dus niet eens dat je alles op het internet kan lezen, dit krijg je wanneer je startpagina waterkant.net is.

  “Zouden SRA en AFU SENSIE slapen in een Paarse Pyjama?”

  Als je dom uitgelult bent, rest niets anders dan je bezig te houden met de kleur van Pyjama’s.

  I rest my case.


  Maak melding
 71. FU EDE SENSIE:Je bent ontmaskert, gediskwalificeerd, dus doe maar geen moeite.

  Je bent net als je pres DDB en zijn 40 rovers een pathologische leugenaar, ongeletterd, politiek ongeschoold, populist, opportunist, en daar komen bij jou nog de kwalificaties maffiamaatje boefjesknuffelaar klootjesvolk bij.

  En in alles wat jij schrijft voel ik de ingehouden woede van een nazaat van een ex-slaaf die nog wat koloniaals heeft recht te zetten, met de ex kolonisator en slavenhouder.

  Dit gaat jammer genoeg ten koste van je sociale intelligentie.

  En moet je overigens niet aan het werk in je denkbeeldige Suriname?
  Er is werk aan de winkel het land moet opgebouwd worden.
  Of nee, je liet het over aan de Chinezen, Brazilianen Guyanezen, Hatianen, want die zijn de harde werkers van het land! Foutje bedankt.

  Jij moet nog natuurlijk bijkomen van je Kaboela en wintiefeestjes van het afgelopen weekeinde!!! rust jij maar lekker uit, en voor je pres draag ik het liedje van Boudewijn de Groot op: Welterusten meneer de President!!

  Have a nice day!!!


  Maak melding
 72. who cares

  Dit soort vooroordelen en generalisaties kennen we, het is jullie minderwaardige wezens eigen, hopelijk voel je je nu beter.

  Mij zegt het niets wetende dat het uit de mond komt van een minderwaardig soort mens.


  Maak melding
 73. AFU EDE SENSIE: Ik heb je gewaarschuwd dat de waarheid hard, keihard zou kunnen aankomen, en je weet het, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Maar ik weet nog steeds niet als je moet werken aan de opbouw van je denkbeeldige Su in je hoofd.
  Ben je misschien ook zo een 7-even ambtenaar, en laat je het werken over aan de import Suris, of zit je gewoon in je portiekflatje in een Nederlandse prachtwijk van je uitkering te genieten,en leef je in twee werelden Ned en Su omdat je het gevoel van ontheemd zijn niet opzij kan zetten?


  Maak melding
 74. zolang het jouw waarheid is, is er niets aan de hand. Minderwaardige mensen creeren nou eenmaal hun eigen waarheid, zodat ze zich beter kunnen voelen.


  Maak melding
 75. It stiet as in tange op in baarch!

  Wat een ‘intellectuele’ opmerkingen over Poetin.
  Gevalletje ‘los ‘losi nanga bori bori of zoiets.

  Ondertussen woont de dochter van Poetin, rustikkk in Holland, ver van dat gedoe van Poetin.
  Klinkt bekend hé.
  Voorbeelden te over, zoals die ene, je weet wel, idem dito!

  Het is zooo slecht in dat verrotte land, dat ze met alle graagte hun oogappeltjes in Holland onderbrengen!

  Of zijn deze dames gevlucht voor Pa-lief, whahahahahaha


  Maak melding
 76. AFU EDE SENSIE:Die waarheid waarvan je beweert dat het DE waarheid is, mag hetzelfde ook voor mij gelden?

  Het verschil is dat mijn waarheid met argumenten en met bewijzen kan staven, die van jou niet.

  Have a nice day!!!!!


  Maak melding
 77. Chinezen bouwen en bouwen in Suriname en storen zich aan niet aan de Surinaamse Wetgeving.

  En nu komt Lonnie Brunsie ook om de hoek met zijn eigen Wet.

  Sasur-voorzitter: Prim Ramlal.
  ‘Aangifte tegen Rick Ross organisatie deze week’

  (Bron dwt.09-04-2013)

  Sasur dreigt Stichting Intermoengotapoe van Lonnie Brunsie voor de rechter te slepen nu haar repertoire zonder toestemming gebruikt is tijdens de Rick Ross-show.

  PARAMARIBO – De kwestie over de auteursrechten rond de Rick Ross-show zaterdag dreigt een principecase te worden. Met goed overleg had de auteursrechtenwaakhond zich wellicht mild opgesteld.

  Echter liet Ronnie Brunswijk, die zich als organisator opwierp, zich laatdunkend uit over Sasur.

  “Wie of wat is Sasur, ik ken ze niet”, zei de parlementariër tijdens de persconferentie vóór de show.
  Mede daardoor ziet Sasur-voorzitter Prim Ramlal zich genoodzaakt erop toe te zien dat de wet tot de letter wordt nageleefd. “De politieaangifte volgt van de week nog; van uitzondering zal in geen geval sprake zijn”, zegt hij ferm.

  Maar Lonnie Brunsie heeft inmiddels via zijn persoonlijke secretaresse Prim Ramlal gewaarschuwd.

  Als je verder blijft zeuren over de WET, komen de echte WETGEVERS uit PAPATAM je persoonlijk ophalen.
  En dan ga je een ander Surinaams liedje zingen zonder auteursrechten.

  Brunswijk is geen organisator.

  Lonnie Brunsie denkt:
  Als de Chinezen de Wet in SU. niet respecteren, dan doe ik ook het zelfde tog.


  Maak melding
 78. Dinsdag 9 april 2013 om 12:49 uur, door Afu Sensie
  He stukje poep, dat jij het woordje “argumenten” foutloos kan schrijven is ook alles mee gezegd.

  Geen twijfel meer mogelijk aan de echtheid van AFU.Met handtekening.


  Maak melding
 79. Dit is een leugen. Natuurlijk kunnen ze wel optreden, maar de wil ontbreekt. Als er had gestaan “Nederlanders bouwen en bouwen in Suriname en storen zich aan niets” zou de wereld (lees Suriname) te klein zijn. Met de grootste haast hadden ze deze Nederlanders aangepakt, beboet en meteen de illegale bebouwing gesloopt.


  Maak melding
 80. @pasew toen ik de reacties las had dat van Ning Hong Store iets van jou reacties weg. Mie lafoe echt jere,maar goed ik ga ffe voor een kort ziekenbezoek de deur uit maar zo gauw ik terug ben zie ik jou reactie met veel lach en pretplezier tegemoet.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 81. Er is toch een arbeid inspectie er is een veiligheidsinspectie, maar door zware corruptie in de politiek werk niks meer(men doet als of)…OW moet geen rotzooi komen vertellen. b.v. in de wet staat duidelijk dat de chinees zijn om 20.00 uur dicht moet. Denk jij dat een ezel in Su. gaat kijken wat in de wet staat of reglementen.

  Nee men gaat smeer geld halen daar zit het verstaat.

  OW mag vergunningen geven veiligheidsinspectie controleert wat men uithaalt en niet anders dus al deze instituten hebben duidelijke wetten en regelgeving dus laat niemand jou wijs maken dat er geen wetten of regels zijn …MEN ZIT DE BEVOLKING DUIDELIJK DOM TE HOUDEN…Het wordt tijd dat de Pres zijn stem laat horen.


  Maak melding
 82. Een bevolking kan nooit tot groei (wasdom)komen als corruptelingen de dienst uitmaken in een land dus neem de rover niet kwalijk hoor.


  Maak melding
 83. ow is niet capabel.
  want dit gaat het volk aan.
  als een volk straks een gebouw ingaat en het stort in.
  dan heb je de poppen aan het dansen .
  de schuldige die vind je niet meer.
  dus het volk moet zelf opkomen voor …
  tot het volk behoort ook de media.


  Maak melding
 84. Veel jaloerse en afgunstige reactie hier. Gelukkig kan de Chineze bevolkingsgroep in Suriname goed omgaan met deze situatie en laat zich niet gek maken en wordt door deze materie alleen en alleen maar sterker en nog slimmer.


  Maak melding
 85. Dit kan alleen in Suriname,waar buitenlanders lak aan alles hebben.Zouden Surinamers dit in China kunnen?Wat voor indruk moet men nu van Suriname krijgen?


  Maak melding
 86. ho ho, niet naar die chinezen kijken hoor, want als je een gebouw, in sur eens goed onder de loep neem, dan zie je dat veel bouwvakkers het ook niet zo nauw nemen, en vele ook geen tekening lezen, dus eerst even de hand in eigen boezem steken.

  gr schoerpioen


  Maak melding
 87. Wat is er nou zo erg aan dat die mensen soms net iets anders bouwen dan is voorgeschreven. Volgens mij niets. Er is daar ruimte genoeg voor iedereen zodat het daar niet aan kan liggen. Het zal wel weer om de centen gaan. De Chinezen werken en presteren goed waardoor die meestal wel wat geld achter de hand hebben. Daar willen natuurlijk weer een heleboel afgunstige landgenoten die zelf te lui zijn om te werken op een gemakkelijke manier van mee profiteren. Zo zijn veel Surinamers.


  Maak melding
 88. dit is niet van horen zeggen.Een chinees heeft een perceel op maretraite (bestemd voor woningbouw)omgetovert tot tuinbouwgrond.Hun eigen zaak zou je zeggen.Maar nu zijn er op de berm palen geheid en daar is ook omgetovert tot landbouwgrond.De politie zegt niets te kunnen doen omdat zij dan genoodzaakt is alle andere bewoners in de straat te verbieden hun auto ’s op de berm te parkeren.Ow wat is er dan gebeurd met de rode lijn van percelen?Of is die ook naar rood china.


  Maak melding
 89. Dit krijgt je als je als de Surinamer door je eigen president voor luilak bent uit gemaakt.

  Chinezen zouden veel beter zijn,nou laten we eerlijk wezen……..De Surinamers zijn geen haar minder qua prutswerk dan deze chinezen. Met andere woorden:

  Wel Bouta, wat heb u gewonnen en wat heb u verloren?

  Ach, de chinezen krijgen verblijfsvergunningen aan de lopende band en allicht worden ze zwaar onder betaalt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES