zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomie‘Suriname geeft zijn soevereiniteit uit handen’

‘Suriname geeft zijn soevereiniteit uit handen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 apr – “Suriname geeft zijn soevereiniteit uit handen.” Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) van de overeenkomst met Surgold. Het Amerikaanse bedrijf, een joint venture tussen Newmont en Suralco, krijgt absolute zeggenschap over een stuk land van ruim vijfhonderd hectare. Deze ‘area of interest’ is veel groter dan de regering Venetiaan bereid was te geven.

De prijs die Surgold moet betalen is belachelijk laag. Suriname krijgt vijf procent meer aan aandelen dan de vorige regering al had bedongen. “De vraag is nu of we stappen vooruit maken of alleen maar propagandadeuntjes draaien, terwijl het volk een rad voor de ogen wordt gedraaid en uiteindelijk slachtoffer blijkt te zijn”, zei Venetiaan in het parlement. Zijn regering had twintig procent weten los te peuteren tijdens de onderhandelingen toen.

En de area of interest was maar zeventienduizend hectare. Het was al allemaal vastgelegd in een conceptovereenkomst. De royalty’s zijn vastgesteld op zes procent. In het concept was het percentage flexibel, hoe hoger de goudprijs, hoe hoger het percentage. “Het concept heeft enkele wijzigingen ondergaan met vergaande gevolgen. De uitkomst is een lege dop en dat uit zucht naar persoonlijk en groepsprestige. En daarvoor is alles wat al was bereikt voor drie jaar uitgesteld”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. Vijfhonderd hectare, ai mi gado.
  Kan iemand uitrekenen wat vijfhonderd hectare grond kost in het huidige suriname.
  LAND TE KOOP.
  Ik mag niet meer zeggen dat die paarse volgeling dom zijn.


  Maak melding
 2. GMAP
  Vijfhonderd hectare, ai mi gado.
  Kan iemand uitrekenen wat vijfhonderd hectare grond kost in het huidige suriname.
  LAND TE KOOP.
  Ik mag niet meer zeggen dat die paarse volgeling dom zijn.

  Idioot,
  Als die ptata niet kucht of puft kun jij geen ademhalen, waar zeur jij overrrrrr?


  Maak melding
 3. Niet alleen bouta gmap maar het volk neemt zichzelf in de maling. En zeg niet dat ze dom zijn want dan worden ze boooooooos.
  Bouta zit in de knel ,die man is geboren met dollar tekens op zijn netvlies.
  Hij vergeet een ding dat geld niet mee gaat in zijn graf.
  Surinamers wordt wakker voor het te laat is .


  Maak melding
 4. Showpromotor Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP/A Combinatie, heeft vannacht in het André Kamperveenstadion meegedeeld dat hij alle armen rijk wil maken. In 2015 zal hij een gooi doen naar het presidentschap, deelde hij op het podium mee, voordat de Amerikaanse rapper Rick Ross optrad. Het was behoorlijk druk in het stadion. Voertuigen waren tot aan de Henck Arronstraat geparkeerd.

  Na Somo wilt ook Brunswijk President van Suriname worden,…..ai baya ,..verliest Brunswijk het vertrouwen in Bouterse? In OCER waren het onlangs andere geluiden,…


  Maak melding
 5. Hier woont Gmap moderator en beheerder van deze site ………..he is mister never sleep…of a man kon law kaba…….hij zit ook met punten te knoeien dan wil ik echt weten wie neemt wie in de maling….a man dizi oh mik unu law.


  Maak melding
 6. Zondag 7 april 2013 om 09:21 uur, door En zo zit men de boel dom te houden.

  Hier woont Gmap moderator en beheerder van deze site ………..he is mister never sleep…of a man kon law kaba…….hij zit ook met punten te knoeien dan wil ik echt weten wie neemt wie in de maling….a man dizi oh mik unu law.


  Maak melding
 7. Het is toch de partij van Bouterse, de NDP, die haar mond vol heeft van ‘soevereiniteit’ en al dat soort onzin. En wat zien we nu gebeuren?

  Ze plaatsen het land gewoon in de verkoop middels deze deal!!!!

  Wat een hufters..


  Maak melding
 8. @Opa yu ai Gmap kwai

  waarom moet u de boel weer gaan verraden. wat maakt het uit wie de moderator is. laat ieder zich ventileren in hun eigen privacy. met oneerlijkheden komt men toch niet ver. winti wai lanti pai.


  Maak melding
 9. Suriname in de uitverkoop ! Bouterse geeft zeggenschap over een stuk land van ruim vijfhonderd hectare. Opgeven van soevereiniteit dus. Wie is nu de redimusu ? Ronald Venetiaan is een ware Surinamer, een echte patriot. Maar dat wist ik al. Respect voor deze oud-president.

  Ik ben toch echt benieuwd welke argumenten de paarse aanhangers hebben. Zij beweren op te komen voor de nationale belangen, de belangen van de Republiek Suriname.
  Juist wordt voor hun ogen 500 hectare grond weggegeven.
  Hier hadden mooie huizen op gebouwd kunnen worden, aangewezen kunnen worden als landbouw grond, nieuwe fabrieken van de grond gestampt kunnen worden. Behoud van soevereiniteit is ten alle tijde belangrijker dan goud en geld.

  Voor mensen die zich niet goed voor kunnen stellen hoe een hectare er uitziet: men kan denken aan anderhalf voetbalveld. Een voetbalveld meet ongeveer 65 m × 100 meter, dus: 65 m × 100 m × 1,5 = 9750 m² en dat is bijna 1 hectare = 10 000 m²

  HET GAAT HIER OM MINSTENS 500 VOETBALVELDEN !!! NDP slaap lekker verder …


  Maak melding
 10. Moet hij zeggen opa Ronald, onder zijn hoede werd er toch al geroomeld in het oerwoud, wat een sukkel, was ie, bleef ie en nog steeds een sukkel.


  Maak melding
 11. Paraman,
  Dictatuur is ook het werk van de slachtoffers,hun manier van onderdanigheid leid tot slavenhouding.
  Dictaturen brengen niet alleen economische en politieke schade aan, ze tasten ook de moraal aan, ze vernietigen maatschappelijke waarden, het vertrouwen in de democratische institutie.Het heeft ook een corrumperend effect op het bewustzijn en de ethiek. Dat is op de lange termijn misschien het ergste.
  Paraman jij en die andere paarse klootjesvolk hebben afstand gedaan van jullie waardigheid.


  Maak melding
 12. Vene, hij hoort in huize asiana
  Hij heeft geen verstand van politiek
  Hij is de dom , arrogant en egoïst .
  Laat de lul koek maar kletsen ???


  Maak melding
 13. Bouterse, hij hoort in de gevangenis
  Hij is incompetent, hij is een veroordeelde drugs crimineel,massamoordenaar,dictator, bedrieger, alcoholist en autoritaire.
  bouterse heeft vanaf de jaren 82 tot nu honderden politici versleten in Suriname, hij staat op een internationale opsporingslijst.


  Maak melding
 14. Bruinhard, Ronald Venetiaan was tenminste een leider zonder bebloede handen. Onder Venetiaan was de overheids financiën op orde en geen gerommel met soevereiniteit.

  Inmiddels is de situatie onder Bouterse zo verslechterd dat regeringsleden enkel nog de meest essentiële uitgaven mogen doen. Dienstreizen van ministers gaan dus niet door. Ook de beloofde verhoogde pensioenen kan men op de buik schrijven.

  Surinaamse ziekenhuizen en verzorgingshuizen kampen ook met grote financiële problemen door de bezuinigingen van de regering-Bouterse. Ze gaan leningen aan om werknemers en leveranciers te betalen.

  Huize Ashiana, met bijna vierhonderd bewoners het grootste verzorgingshuis in Suriname, krijgt al geen subsidie gestort. Ze kunnen de openstaande rekeningen simpelweg niet meer betalen. Dus weigeren groenteboeren en slagers nog te leveren. Voor eerste levensbehoeftes als warme maaltijden is het bejaardentehuis inmiddels volledig afhankelijk van donoren.

  Blijf gerust op je megalomane leider van je stemmen, suriname staat op de rand van de afgrond. Bouterse legt de rekening neer bij de zwakkere van de samenleving. Ronduit walgelijk.


  Maak melding
 15. soeverein Suriname werd > o n r e i n < de dag dat DADA het wapen van Su om zijn hals kreeg!!

  Su werd onrein toen Somo carte blance kreeg om op staatskosten zijn huwelijksleven te ""updaten" in indonesie, terwijl het volk dacht dat hij **op jacht was naar investeerders**!

  Su werd onrein toen Lonnie als een verdwaalde Bokito in het parlement takjesspringen deed!

  Su werd onrein toen priester Misiekeba opriep tot occuperen & Steve nietaanhangers tot vijand "koesterde"!

  als deze figuren samenkomen daaro in Ocer met hun hiep hiep aanhang, dan praat je over reinheid gelijk aan een beerput!

  🙂


  Maak melding
 16. En dat zegt onze ROBG meeloper, naprater, boefjesknuffelaar en maffiamaatje die zich geen eigen mening kan vormen, dan die van de Suri staatsdebielen en analfabeten.


  Maak melding
 17. Aldus RobG, onze landverrader en schandknaapje van het NDP. Begrip redimusu heeft een andere dimensie gekregen. RobG voldoet aa.n deze kwalificaties


  Maak melding
 18. Do the math First, and then start crying.
  Ik maak aller eerst de berekening.
  〖Grootte Suriname =163.820 km〗^2
  1ha=〖10.000m〗^2 *5OO.OOOha=5000.000.000m^2 = 5.000〖 km〗^2
  resterende soevereiniteitsland Suriname = 158.820 km^2
  5000/163820=1/32.8
  5000/163820*100%=3,05213%

  Ook ik vind de deal erg karig, want voor ongeveer 3% land moet je meer zien te vangen. Omdat ook de Amerikanen gaan rekenen, moet je als onderhandelaar op bedacht zijn, dat ze dit punt tegen jou 3% bot zullen uitspelen, maar het gaat hierbij wel om 〖5000km〗^2 land. Ik vermoed, dat de Surinaamse onderhandelaar ingepakt is. Want dat argument van 3% land, mag geen reden zijn dat er zo’n magere deal uit die commitment komt. Omdat Suriname zekerst voor langere tijd bezettingsgebied wordt van de bezetter van de grondstoffenwinning, moet er meer uit de overeenkomst te halen zijn en beter worden vastgelegd. Een van de verbeterde invullingen, moet een hoger percentage van de gewonnen opbrengst opleveren. Suriname behoeft dan niet vijf jaren te wachten voordat zij van de eventuele winsten kan meegenieten, maar haar redelijke percentage van 40% a’ 50% van alle opbrengsten uit de grond, gelijk opeisen en afleveren bij de Surinaamse Autoriteit van Grondstoffenopbrengsten in Suriname. Die afgeleverde opbrengsten gaan direct in de verkoop of rechtstreeks naar de Centrale Bank Autoriteiten bij een slechte Goudprijs. Hiermee wordt de toekomst zeker gesteld, van allen, ook na 35 jaar. De Regering Bouterse – Ameraali moet er voor waken, niet de zelfde fouten te maken zoals de respectabele Ghanees Kwame Nkrumah deed, toen door toe doen met willens en wetens van Amerikaanse Regering en de Amerikaanse Aluminium magnaat Kaiser werd bedonderd. Het gevolg was dat Ghana bankroet werd. Hun elektriciteitsrekening was een duur betaalde afname daarvan, vanwege de gesloten contracten met de Aluminiummagnaat voor de bouw van de stuwdam in de Voltameer. De stuwmeer in de Voltameer leverde die verlangde energie voor de bauxietsmelting en Ghanese gebruik. Pas bij aantreden van Jerry John Rawlings na een coup de’tat in 1979 werden de contracten veranderd waarna de Ghanese economie weer naar rustige ontwikkeling kon terugkeren. Bouterse en zijn aanhang worden voor de zoveelste keer gewaarschuwd. Want een gewaarschuwde Regering Bouterse- Ameraali geldt wel voor het gehele volk van Suriname, dan voor een enkel mens alleen!!!


  Maak melding
 19. HET blijft SURINAMERS die hun waarde niet kennen wij moeten alles zelf gaan doen vreemden vernietigen het land Cultuur en Milieu wordt kapot gemaakt

  En als je kijk komen de investeerders niet eens in de stad

  De waarde van SU ligt in het bos binnenland

  wanneer komt er iemand die zijn kop gebruikt en het SURI volk voorkeur geef

  Daarom moeten de Marrons hun deel kregen van de goud winners


  Maak melding
 20. Geef dit land toch niet over Wij zijn nog niet
  Allen dood
  Al lijkt het bijwijlen somber Ons hart blijft heroïsch
  En groot
  Geef het niet over
  Verman u
  Bezie het beminde bezit
  Het erfdeel van onze vaderen Is dit
  Zij en ik en de felle
  Rebellen
  Wij zwaaien geen
  Witte vlag
  Maar verbeiden
  Hardnekkig, verbeten
  De trotse bloedeigen dag
  Geef het niet over
  Sta recht!
  Kerf uit uw wonden de etter En vecht.

  Marcel de Bruin


  Maak melding
 21. Henk Molenaar, ik zie jou niet vechten voor SU, niet vandaag en ook niet morgen.
  Jouw feestje kan rustig doorgaan, het is toch in NL.
  Wanneer je NL verlaat om hier openlijk mee te lopen in de protestmars tegen Amnestie, zodat iedereen je kan zien, dan mag je praten….


  Maak melding
 22. Beste Lea: de vraag is:

  Zijn Surinamers is Suriname wel waard om voor te vechten als ze zelf apathisch alle rotzooi over zich heen laten strooien door corrupte politici.

  Elke bevolking met een ons trots in zijn donder had al lang de straat opgegaan en geprotesteerd,

  I love Su…..pfffffff loze kreet


  Maak melding
 23. Henk Molenaar,
  Dat heeft niemand! Zin in een kogel in de rug…
  En daarom blijft alles zoals het is.
  Vanaf de kansel roepen en schelden heeft tot nu toe ook niks opgeleverd.
  Trouwens: “Waar is het feestje??”


  Maak melding
 24. @Henk Molenaar
  “Elke bevolking met een ons trots in zijn donder had al lang de straat opgegaan en geprotesteerd,”
  ——
  Niet als een gek met een wapen het land in de greep houdt.


  Maak melding
 25. “Suriname geeft souvereiniteit uit handen”

  Dat is net iets voor het nieuw front. Deze regering gelooft in eigen kunnen. Zie de positieve ontwikkelingen in Suriname. Of zien jullie Nederlandrs dat niet?

  Het is nieuw front nooit gelukt om:
  1. Efficient te werken op staatsbureaus
  2. Sociale voorzieningen te verhogen
  3. Productie bedrijven op te zetten
  4. Infrastructuur aan te pakken
  5. Te automatiseren

  En ga zo door. Ja er worden brokken gemaakt, maar dat maakt ons mens. Dus als je vind en echt vind dat je van Suriname houdt, prijs het positieve. Focus niet alleen op het negatieve.


  Maak melding
 26. automatiseren in Suriname betekend dat het grote geld AUTOMATISCH in de zakken van het corrupte, criminele boevenleger en dievengilde van DNA verdwijnt.


  Maak melding
 27. @ srananman: “deze regering gelooft in eigen kunnen”
  ——-
  “Onder Goedschalk ( NDP regering) werden op grote schaal Surinaamse guldens bijgedrukt terwijl de goudvoorraad verkocht werd. De hieropvolgende hyperinflatie liep op tot honderden procenten op jaarbasis. Bij de voortijdige verkiezingen van 2000 verloor de NDP fors. Telting werd getipt als president van Suriname, maar uiteindelijk kwam Venetiaan terug als president van Suriname, Hildenberg als minister van Financiën en Telting als president van de Centrale Bank.”
  Bron: wikipedia

  @ srananman, ben je dit vergeten?
  De ontwaarde surinaamse gulden. Voor een blikje sardien betaalde de arme man toen wel 3000 Suri gulden of meer.
  Dankzij ingrijpen van Vene werden de 3 nullen geschrapt en werd de waardevaste SRD ingevoerd.
  Wat gebeurt er nu? De geschiedenis herhaalt zich. Als gekken en idioten worden er weer SRD’s bijgedrukt.
  Dan zullen ook de sociale voorzieningen straks in duizenden uitbetaald worden maar NIETS waard zijn.
  Dan is iedereen weer milionair. Dat bedoelt Brunsie als hij zegt dat hij alle armen rijk gaat maken.


  Maak melding
 28. @ Srananmam

  Srananman het is zinvol de realiteit onder ogen te zien:

  Het is nieuw front nooit gelukt om: Het land in 2 jaar de vernieling in te draaien.

  1. Efficient te werken op staatsbureaus. Is dat zo, er zijn weer heel veel niet werkende en wel betaalde ambtenaren bij gekomen. Sommigen worden zelfs dubbel betaald (zoals een beleidsambtenaar op JusPol).

  2. Sociale voorzieningen te verhogen. Is dat zo, eerst devalueren, dan de brandstof take verhogen en dan wat extra AOV en Kinderbijslag uitbetalen. Dit was een sigaar uit eigen doos die allang op gebrand is. De latere beloften blijken niet meer uit te kunnen komen en werden afgezegd ondanks de dikke beloften op de familie dag van de president.

  3. Productie bedrijven op te zetten, WELKE productie bedrijven zijn er opgezet. GEEN EEN.

  4. Infrastructuur aan te pakken. Dit waren (behalve waterkant) allemaal oude plannen waarvoor geld gereserveerd was en op de bankstond, of plannen die gebakken lucht blijken te zijn.

  5. Te automatiseren. Wanneer. Veel belooft maar nog weinig geproduceerd. Toen de lijken uit de kast begonnen te vallen bij Financieen kon BMC vertrekken zonder het werk af te maken. Nu moet KPMG weer als schaamlap iets produceren voor het ronde archief. ROGB/domeinkantoor nog steeds even groot drama.

  Alles wat dan wellicht gerealiseerd is is betaald met een gat in de hand. Omdat de laatste maanden pas gebleken is dat er in 2012 een gat in de begroting gevallen is van maar liefst SRD 605.000.000 (krediet van Hoefnagels = geld bij drukken = inflatie = sigaar uit eigen doos = gebroken beloofte) terwijl er juist door de hoge goudprijzen zeker SRD 500.000.000 meer uitgegeven kon worden. Ofwel er is heel veel uitgegeven en de prestaties zijn zeer gering.


  Maak melding
 29. Dit is veel erger dan het lijkt. Surgold heeft alle rechten en Suriname geen. Indien er een probleem ontstaat kan men naar London voor een arbitrage over deze overeenkomst.
  In London heeft men een heel ander rechtsysteem (het angelsaksische). Dit systeem kent Surgold als haar achter zak. De basis is dat de veroorzaker van een probleem betaald. De veroorzaker van het probleem zal nooit Surgold zijn dus wie gaat er betalen bij problemen.

  Waarom naar een vreemd rechtsysteem overstappen als de praktijk van IAM Gold gewoon in het eigen rechtsysteem verankerd is (het Rheinlandse model waar in redelijkheid en billijkheid de boven toon vieren). Men wilde niet naar Den Haag (internationale hoofdstad van het recht) voor Arbitrage.

  Hier gaan ego’s enorm veel kosten.

  Om tot een deal te komen worden enorme rechten weggegeven voor een periode van 35 jaar. Exploratie rechten die de Surinaamse MIJNBOUW WET met een factor 50 overtreffen en die niet meer terug gedraaid kunnen worden tenzij men in London tot schade vergoeding veroordeeld wil worden.


  Maak melding
 30. Geachte Pres,
  Met jou als President van N(og)D(ieper in de)P(ut)in Suriname, moet het eens te meer duidelijk worden, dat achtergesloten deuren een deal sluiten, niet zo makkelijk is als het lijkt. Suriname heeft behoefte aan frisse talentvolle leiders, maar die zijn er voorlopig niet voorhanden. Aan deze Pres. en would be onderhandelaars en ouderwetse filosofen wordt dringend verzocht het land te verlaten. Noriega werd, hoewel hij flinke tjoekoes ontving van de Amerikanen, ontvoerd, afgevoerd en veroordeeld. Aristide werd zonder enige pardon of vorm van proces opgepakt, geblinddoekt en in een Afrikaans land gedropt; Sadam werd opgejaagd, in een ondergrondse koker opgepakt, opgesloten en vermoord. Gelezen, nagelezen, herlezen van wat hier staat geschreven over de Gouddeal, kom ik na analyse tot de conclusie dat U als Sur. Pres, onderdruk van Uw bekende onhebbelijkheid deze deal wil sluiten. Verdere analyse leert, dat de tegenpartij Uw nek heeft opgeëist voor nadere afwerking door hun schavot. Een anders uitleg zou ik niet kunnen bedenken. Je hebt als Pres een duurbetaalde topadviseur als gepromoveerde filosoof, die ook weer als rechterhand een duurbetaalde afgestudeerde jurist en psycholoog en promovendus heeft als compagnon in uw dienst, om uw tekortkoming op te heffen. Dan is aan de nadenkende, analyserende niet seniele belastingbetalende Surinamer niet uit te leggen dat U na de duurbetaalde adviezen, die in de wind slaat en desalniettemin toch akkoord gaat met zulk een slappe seniele deal. Nergens staat te lezen dat een gedeelte van de Goudopbrengst rechtstreeks de Staatsschatkist invloeit. U zou zich toch geen knollen voor citroenen laten verkopen; wat blijft van Uw belofte heel dat een gedeelte van de opbrengst in het land blijft; maar na enkele weken verder lijken Uw woorden zijn ingehaald en verpakt als een seniele deal van lik ff m’n vestje van niets van hier tot Tokio. Geen enkel filosofische ingestelde analytische en belastingbetalende Surinamer zal na analyse zulk een seniele deal van jou onderhandelaars en adviseurs kunnen steunen, omdat het kuit nog vis is. Het is slechts gebakken lucht, om niet te spreken van de beroerte die ervan te krijgen is. Maar die Amerikanen krijgen jou nog wel, let op mijn woorden!!!


  Maak melding
 31. Jagdewsingh,

  Praat over bavianen !!!

  Jij bent toch die kasteloze koelie uit India die door een hogere kaste op een boot naar Suriname is gelokt.

  India wil jullie NIET terug hoor !!


  Maak melding
 32. Deze NF Leiders zullen altijd blijven praten in het voordeel van NL.
  Ze willen liever dat die 5% aandeel door gaat met een kleine verhoging, zodat NL er rijk van kan worden.
  Omdat Canada samen werkte met NL. Later heeft NL op een sluwe manier Canada onafhankelijk gemaakt.
  Vanaf het begin was het zo dat, wanneer ze 2.000 kg Goud (dus per week 500 kg) gingen weg halen, dan werd er 1.000 kg in het boek vermeld en 2.000 Kg – 1.000 Kg = 1.000 kg werd onvermeld weggedragen voor NL.
  Met die nieuwe overeenkomst gaat NL nul krijgen, daarom moeten de NF moeite doen om het volk te demotiveren, zodat het niet meer door gaat in het voordeel van NL. Eerder had de VHP al gereageerd ook in het voordeel van NL.


  Maak melding
 33. @ Radjkoemar.

  Je posting is van het niveau van een tweede klas lagere scholier. Begrijp je zelf wel wat je schrijft? De grootste onzin. “Later heeft NL Canada onafhankelijk gemaakt”. Tsjonge, wat een bullshit zit je uit te kramen. NL heeft geen moer te maken met de goudinkomsten uit Suriname!!! Je lult uit je nek. Kijk naar die Romeo Bravo die in het Andre Kamperveenstadion met briefjes van $ 100 strooide alsof het snoepjes waren. Zijn je ogen nog niet open gegaan? Lul niet over het buitenland, want ik wed dat je niet eens weet wie je buurlanden zijn. Post iets zinnigs of hou je mond, sukkel.


  Maak melding
 34. Radjkoemar Rajaram,

  Graag jouw reactie op de recente constatering;

  1) Suriname is in geldnood. Suriname trekt dienstreizen van ministers in. De regering doet dit om het hoofd financieel boven water te houden. Ook een beloofde verhoging van het pensioen blijft voorlopig uit. Grote groepen leerkrachten zijn daarnaast al een hele tijd niet uitbetaald. De lopende schuld bij de Centrale Bank is intussen opgelopen tot omgerekend 185 miljoen euro.

  2) Grootste verzorgingshuis in Paramaribo is volledig afhankelijk van donaties omdat de overheid de subsidie kraan heeft dichtgedraaid. De overheid legt de rekening neer bij de zwakkeren van de samenleving.

  3) Newmont en Suralco krijgen zeggenschap over een stuk land van ruim vijfhonderd hectare ivm gouddeal. Daarmee verliest Suriname haar Soevereiniteit.

  4) Inleg gouddeal bedraagt 481 Miljoen US Dollar. Hoe denk jij dat de overheid dit wil bekostigen ?

  Radjkoemar Rajaram, graag jouw inhoudelijke reactie hierop zonder Nederland of de Oppositie bij te betrekken. Kijkend naar de onderwerpen is er geen direct causaal verband te leggen tussen Nederland en de Oppositie.


  Maak melding
 35. vene,na dat jij su aan jou vorige baasje(nl) had/heb onderworpen zit jij nu te klagen dat su zijn soevereiniteit uit handen geeft.
  maar heb jij dan rekening gehouden dat het maar een voorstel is en niet een afgesproken overeenkomst,of denk jij dat het huidige su regering niet weet wat zij doen.
  toen jij aan de macht was heb jij geen vooruitgang in het land of onder het bevolking bewerkstelligd omdat jij onder de plak van NL was en nog steeds ben/is.
  houd op met jou politieke spel want dat vind zijn voortvloeing uit het kolonialistische tijdperk houd op met het strijden voor macht dat uit hebzucht dat door jou blanke educator aan jou voor eigen gewin is aangeleerd en leer te accepteren jou waarde als een een oprechte surinamer.
  inplaats van verdeeldheid te crieeren is het nu nodig om een samen werking te organiseren onder begelijding van de huidige regering.


  Maak melding
 36. who cares

  wat ik van sra gelezen hebt,is mij,duidelijk geworden dat hij een grangjeje heeft,mensen als sra heeft su nodig omdat hij voor opbouw van land en volk het beste voorheeft en op een positieve manier voor vooruitgang staat.

  who cares
  wat is jou positieve standpunt war su betreft;en als jij een jeje hebt dan beantwoordt jij mij op een positieve manier,kan jij dat.

  kondre jeje


  Maak melding
 37. KONDRE JEJE: Wat is een JEJE???
  Is het iets dat je op fietsen kan, of is het eetbaar?
  Of is het weer zo een loze kreet van het paarse klootjesvolk om hun staatsdebielen aan te vuuren?
  En een positieven stanpunt over SU? Geef me een week de tijd misschien schiet mij iets te binnen!


  Maak melding
 38. Het is triest en in triest om te constateren dat er helaas in Suriname nog levende handelaren zijn die geloven in een slaven economie.

  Dat de Haïtiaanse President met zoveel Surinaamse egards ontvangen is spreekt boekdelen. Wat kwam die man eigenlijk, doen, wat is de toegevoegde meer waarde voor Surinamers geweest? Slechts een ruil voor de opvulling van tekortschieten in planters op de rijst arealen van Nickerie?

  Inruil daarvoor opteert de mateloze corrupte Haïtiaanse Regering weet – ik – niet – hoeveel balen rijst toegestopt. Suriname heeft een gierend werkloosheidstekort, die naar alle waarschijnlijkheid een publiek geheim is, maar niet voor de Surinaamse President.

  Alleen wil de Surinaamse Regering doen alsof de werkloosheid in Haïti veel ernstiger is dan, het is Suriname.

  Waar blijven die duur betaalde ingehuurde filosofische en psychologische adviezen van die adviseurs.

  Wanneer wordt er in Suriname de tien – uurige en twaalf uurige slavenarbeidsdag met een karig uurloon van 5 Surinaamse dollar of te wel 1,25 € per uur beëindigd?Deze Surinaamse slavenarbeidwerkdag is of 12 uurig of 10 uurig. Dat betekent dat na 12 uren deze slaaf 12x 1.25€….15€ mag ontvangen…na 10 uren arbeid 12,50€ de belastingen zijn er nog niet af.

  Hoe lang moet deze ongelijkheid voortduren, want nu reeds klagen bedrijven, dat een in te voeren minimumloon voor het slavenwerk niet welkom is. Hypocrisie voert alweer de boventoon. De nieuwe slaven uit Haïti zullen een handje helpen om de economie vlot voort te trekken, samen net de Surinaamse slaven!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES