Netwerkmeeting in A’dam over goudindustrie in Suriname

8

* De bijeenkomst die plaats zou vinden op vrijdag 12 april is verplaatst naar vrijdag 19 april 2013.*

De stichting Collectief Overzee Suriname(COS) organiseert op vrijdag 19 april in Amsterdam een netwerkbijeenkomst over de opkomende goudindustrie in Suriname. Centrale vraag hierbij is ‘Wat zou de bijdrage van de Surinaamse diaspora kunnen zijn bij deze opkomende industrie?’

De netwerkmeeting zal geopend worden door de vice-voorzitter van de stichting COS, Ernest Grep. Hij zal ook een presentatie houden over concept goudovereenkomsten. Inleider Romeo Elbers zal het hebben houden over de kleinschalige goudwinning. daarnaast zal de heer Ramnandanlal het hebben over het City of Para woningbouw project.

Aanmelding voor deze bijeenkomst is tot en met woensdag 17 april mogelijk via stg.cos@gmail.com. Gaarne vermelden als u alleen of met meerdere personen deelneemt, verzoek bij aanmelden de namen aan te willen geven.

Datum: vrijdag 19 april 2013
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Plaats: Heathrowstraat 3, 1043 CE Amsterdam – Sloterdijk

8 REACTIES

 1. Ik ga mijn tijd toch niet verdoezelen om naar zulk een shit te gaan, wat levert deze bijeenkomst op, geen flikker, praten, vertellen uitleg sus en zo, en overzee gaat het helemaal fout.


  Maak melding

 2. Als het om HENK Ramnandanlal gaat van de PALU,dan kan men inderdaad thuis blijven.Die kerel deugt voor geen centimeter.
  Dan maar Paal van de Palu.Die komt niet met soso hanoe.Maar neemt zeker wat mofo bravoe mee.Zo als hij het zelf zou zeggen.


  Maak melding

 3. 07 april 2013

  Beste heren en/of dames van de COS,

  U houdt een netwerkbijeenkomst over de opkomende goudindustrie in Suriname.U bent dan van plan Surineds en andere belangstellenden in bedoeld onderwerp informatie te verschaffen en eventueel een levendige discussie te houden. Prima, zou ik zeggen.

  Maar dan val ik op het begrip ‘netwerkbijeenkomst’. Gaat u netwerken of gaat u uw netwerk informeren?

  Als het de bedoeling is dat alleen uw netwerk welkom is ben ik bang, dat u uw doel voorbij streeft.

  Waarom zeg ik dit?

  Op die bedoelde vrijdag van 14 april as. ben ik die middag en avond nog actief bezig met mijn professie. Ik denk ook vele andere Surineds, die op die momenten net van het werk komen of nog enkele uurtjes door moeten trekken. Die kunnen ook niet komen op uw bijeenkomst. Zeker niet wanneer zij uit een andere stad dan Amsterdam afkomstig zijn.

  Waarom hebt u het niet gehouden op een zaterdag of zondag? Dan was ik er wel zeker bij.

  Srika hoopt, dat u in het vervolg hiermee rekening houdt.
  Srika


  Maak melding

 4. Dit lijkt me een heel interessante bijeenkomst te zijn.De goudverwerkingsindustrie kan in Suriname een behoorlijke ontwikkeling gaan meemaken. Als ik kijk naar bijvoorbeeld cursussen op het gebied van de goudsmederij die in Nederland worden verzorgd, zie ik echt grote kansen voor mensen die in Suriname in deze sector een bijdrage willen leveren.

  Hier volgt informatie over een cursus die men in Nederland kan volgen. Het zijn competentiegerichte cursussen.Je leert de basisvaardigheden van het vak door speciaal opgezette trainingen te volgen.

  TIEN WEEKSE CURSUS GOUDSMEDEN
  De cursus wordt in 10x 2,5 uur gegeven in mijn uitgebreid ingericht atelier.

  U begint met de basis vaardigheden van het goudsmeden zoals zagen, solderen, vijlen, schuren en polijsten.

  U maakt telkens kleine werkstukjes die elke keer nieuwe elementen bevatten en naarmate de cursus volgt steeds wat moeilijker worden. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en beginners en gevorderde zullen door elkaar heen werken zodat u van elkaar ook weer veel kan opsteken en ervaringen kan delen.

  Eigen wensen kunt u uiteraard ook in de praktijk brengen. Na de eerste drie vaste lessen zal voor iedere cursist in overleg gekeken worden wat de volgende les zal inhouden. Zo is iedereen altijd met iets anders bezig en kan u ook veel leren van technieken waar een andere cursist mee bezig is.

  De 10 weekse cursus kost 250,- euro pp. Dit is incl het materiaal voor ongeveer de eerste 3 lessen en het gebruik van alle aanwezige gereedschappen.

  Na een aantal lessen kan u er voor kiezen om aan het werk te gaan met zilver. Dit kunt op het atelier tegen lage tarieven aanschaffen.

  Na tien weken kan u persoonlijk kijken of u voor nog een 10 weken wilt inschrijven. Zo kan u het goudsmid vak zo ver onder de knie krijgen als u zelf wil.


  Maak melding

 5. Kijk eens wat Brunsie allemaal heeft!!

  Wat wil de vice-voorzitter van de stichting COS, Ernest Grep mee bereiken?? Brunswijk is directeur van NV Robruns, een goudbedrijf dat exploratierechten heeft op ruim zevenduizend hectare aan de Marowijnerivier. Ook heeft Brunswijk zes goudmijnen in de gebieden aan de Saramaccarivier, Sarakreek en Tossokreek en een privé-eiland in de Marowijnerivier.

  Pak het af dan!!! er zou velen gelukkig zijn!!!


  Maak melding

 6. wij van Bharos maken ons geen zorgen in welke vorm dan ook.
  alleen zal na de goudwinning een stukje woestijn over blijven.dan zal iemand van ons de grond beplanten met pinda…
  dan zouden wij een goed doel dienen …de aarde beschermen tegen erosie.,ja toch.


  Maak melding

 7. Hoi RobG,
  Kun je meer over je atelier vertellen en kan ik wat plaatjes zien?
  Met vriendelijke groeten Ankie de Groot
  (Ik zit op facebook)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.