Laatkomende parlementariërs aan de schandpaal

52

PARAMARIBO, 6 apr – Parlementariërs die er een gewoonte van maken te laat op vergaderingen te verschijnen, worden aan de schandpaal genageld. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons wil al op de eerstvolgende vergadering de namen publiekelijk oplezen. Als weer eens niet op tijd kan worden gestart door quorumgebrek zwaait er wat. “Het wordt tijd dat degenen die komen waneer ze willen, genoemd worden.”

Het gaat dan om de echte luilakken of lui die er de kantjes aflopen. “Als voorzitter zit ik in een tweestrijd. Ik kan komen en de namen noemen van wie niet komt uit nonchalance of gebrek aan respect voor de leden die wel komen. Ik praat niet over de leden die op basis van een beleid de presentielijst niet tekenen”, zei Simons in het parlement. Het was aan het eind van een vergadering die weer ruim twee uur later begon dan was gepland.

De coalitie had niet genoeg leden op de been voor quorum. De oppositie weigerde ook nu weer mee te werken en verscheen pas in de vergaderzaal toen er quorum was. Simons vindt het hoog tijd dat de coalitiepartners de hand in eigen boezem steken. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. “De pers zal er bij zijn. Ik ga het doen, want het is in het belang van mijn land. We kunnen elkaar niet afstraffen, maar het volk is uw baas, laat het volk het dus maar weten.”

52 REACTIES

 1. Simons is hypocriet.
  bouterse is meer dan een jaar niet in het parlement verschenen toen hij DNA lid was, nu komt komt hij wanneer hij wil naar het parlement en wie is stil ?? ja juist hypocriete simons.


  Maak melding

 2. Deze overbetaalde grappenmakers zijn een slecht voorbeeld voor de ambtenarij en het hele land. Nagel ze aan de schandpaal ten overstaan van het volk dat hun baas is. Het moet nu eindelijk afgelopen zijn met dit respectloos en waardeloos gedrag!


  Maak melding

 3. @GMP,…de mensen hebben Bouterse gemaakt voor wat hij nu is,…hij doet wat hij wilt, doet ook als of Suriname van hem is, reageert niet op kritische vragen over corruptie,gooit met gemeenschapsgeld, en de bevolking slikt alles van hem als zoete koek.


  Maak melding

 4. Eerlijk gezegd is dit een goede zet van simons, alleen hoop ik dat het voor iedereen geld en niet alleen voor haar minder favorieten. Recht voor een recht voor allen. Dit is een goede stap om deze arrogante minister diciplinebij te brengen. Ik houdt in de gaten jenny simons.


  Maak melding

 5. Velen willen daar komen om poppenkast te spelen, velen mochten echt daar niet komen of zijn.
  Maar door domme politiek zitten wij tot heden vast aan deze ezels.
  b.v. er loopt een chinees daar, die heeft niet eens 15 stemmen op haar naam, maar door dom doenerij kwam zij toch daar te zitten….dom ezels politiek uit het verleden tot heden….deze schurken zijn tegen het volk.
  Maar wanneer anderen het heft in handen nemen om dit soort domme achterlijke situaties recht te zetten dan hoor jij rover van schurken boeven brullen.
  Men moet wetten aannemen dat per bezochte vergadering verloning plaats vindt.

  Gewoon een basis vergoeding van 500 srd in de maand voor de rest moet men duidelijk en zichtbaar werken voor de bevolking….DAN KAN JIJ AAN ECHTE HAP KOMEN…..MAAR HOE HET NU AAN TOE GAAT……NO BOI !


  Maak melding

 6. ach joh Jen,…laat die spijbelaars met rust mang, reizen mogen zij ook al niet meer, dalijk zijn ze overspannen en belanden zij bij een *gespannen* Diaconesse en dan??

  ga jij dan pamper verwisselen? 🙂


  Maak melding

 7. @Resto, begin maar te doneren op Giro 555 voor de ultieme Bananenrepubliek. Die NDP-ers moeten met pek en veren het land worden uitgeschopt. Misschien wil Julio Poch ze wel naar Afrika vliegen. Het is maar een idee… 🙂


  Maak melding

 8. Dit zijn de waarachtige Suris die zgn van hun land houden maar het parlement binnenwandelen wanneer het hen uitkomt om de Surinaamse belangen te behartigen.
  Maar de Suris hebben hier zelf voor gekozen, uit opportunisme, domheid, en omdat ze politiek ongeschoold zijn.


  Maak melding

 9. @GMAP,

  Hij heeft ook netjes het ontvangen salaris teruggestort, waarom schrijf je dat er ook niet bij?
  Gewoon korten op hun salaris wie laat komt, zonder aanziens des persoon!


  Maak melding

 10. Ik moet aan die oude heer Inding Soemita denken, die man had filosofische blik.
  Meneer de voor zitter de helft van het parlement bestaat uit ezels, Meneer Inding Soemita dat mag u niet zeggen, oke meneer de voorzitter ik neem mijn woorden terug de helft van het parlement bestaat niet uit ezels.
  Simons is een schande voor Suriname, zij gaat de geschiedenis in als de voorzitter die amnestie heeft verleend aan meervoudige moordenaars.


  Maak melding

 11. LAATKOMENDE SU. PARLEMENTARIËRS AAN DE SCHANDPAAL!

  Ach man: HET ZIT IN HUN “GENEN”
  En dat dragen ze ook over aan de SU. gemeenschap.

  Er zijn legio voorbeelden te noemen.

  V.b.: De Zeven Ambtenaren (Landsdienaren).

  Vervolgens DADA & CO.

  Maar ze zijn wel op tijd om te ……..!!!


  Maak melding

 12. Zaterdag 6 april 2013 om 10:36 uur, door GMAP
  Over die oude Inding Soemita.

  @GMAP: Dat klopt hoor.

  Alleen ben je dit vergeten te vermelden.
  Meneer de voorzitter ik neem mijn woorden terug, maar ik heb het toch LEKKER GEZEGD.


  Maak melding

 13. Schandpaal???

  Het trieste is dat deze overbetaalde ‘vertegenwoordigers van het volk’ zich er niet eens voor schamen om niet op te komen dagen.


  Maak melding

 14. @Fer.E,
  Nu Zou Inding Soemita hebben gezegd dat de helft van het parlement bestaat uit Ezels,Criminelen, oplichters en moordenaars.
  Ik ben benieuwd of Jennifer braun ook haar paarse kameraden aan desi zijn schaam-paal gaat hangen.


  Maak melding

 15. Henk Molenaar, wees blij dat ze niet komen opdagen = geen meerderheid in de kamer = uitstel / afstel van voorstellen. Daarom zegt Koos blijf vooral weg !

  Behoed SU van nog meer rampen.


  Maak melding

 16. Ja idd,…het is goed dat ze wegblijven!!

  🙂

  PARAMARIBO, 16 apr – Leden van de oppositie zijn uit het parlement gezet. Dit gebeurde tijdens het debat over de wet op belaging.

  Parlementsvoorzitter Jennifer Simons gaf de ***politie opdracht*** enkele leden uit de vergadering te zetten. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) had kort daarvoor het straffeloos stellen van de decembermoorden aangekaart.


  Maak melding

 17. Laatkomende parlementariërs aan de schandpaal

  de ware tijd maandag 08-04-2013

  Misiekeba is laat; hij was zijn nichtjes occuperen
  Asebena is laat; hij was op homo-jacht
  Parmessar; hij is bananen aan het Subsidiëren
  Somo; is bezig met uientransport
  Adelien Wijnerman; heeft last van een dikke Hoefdraad
  DADA; ik zit vaak in de Airway

  Lonnie; Ik zit op school 🙂


  Maak melding

 18. PARAMARIBO – Nog dit jaar zullen Surinaamse jongens en meisjes eraan moeten geloven. De regering-Bouterse is bijna klaar om de dienstplicht weer in te voeren. Belangrijkste doel daarvan is jongeren discipline bij te brengen en te vormen. De ideeën voor deze ‘maatschappelijke’ dienstplicht zijn gebaseerd op voorbeelden uit onder meer Nederland, zoals het idee van oud-premier …

  Ruud Lubbers om heropvoedingskampen in te stellen. Volgens luitenant-kolonel Justus Hew A Kee, adviseur van de minister van Defensie, is het hard nodig dat Surinaamse jongeren leren dienstbaar en gedisciplineerd te zijn. ‘Het idee van de kampen van Lubbers was ook bedoeld om jongeren die dreigden te ontsporen, op het rechte pad te brengen en hun aansluiting op de arbeidsmarkt te geven.

  En dat is nu ook de bedoeling van de regering-Bouterse.’ De dienstplicht zal 18 maanden duren en geldt voor Surinaamse mannen en vrouwen tussen 18 en 33 jaar. Jongeren die een studie volgen of kostwinner zijn, kunnen vrijstelling aanvragen. Dat geldt dus ook voor de Surinaamse studenten in Nederland. Derryl Boetoe, voorzitter van het Surinaamse jeugdparlement, ziet voor- en nadelen in de plannen.


  Maak melding

 19. =Jennifer Simons, sorry maar velen hebben het al aangegeven: je bent de grootste hypocriet in de DNA.

  @GMAP en velen, jullie hebben groot gelijk.

  =Als Bouterse zelfs geen goed voorbeeld kan geven wat verwacht je dan van een ander????


  Maak melding

 20. Wat een hypocriet is die Juf Jenny.Nu doet ze voorkomen alsof ze haar kleuters niet kent en de spelregels haar onbekend zijn.
  Luku no Jenny.Vanaf we Bosje verjoegen,weten we hoe het spel gespeeld wordt.Als er geen quorum is,dan is de regering haar afspraak tegen over de kleuters niet nagekomen.Want als de kleuters wat beloofd is en ze dat niet krijgen dan heb alleen de quorum spook en geen kleuters in de klas.Bij het Amnestie ding moest Somo uit Indonesie overvliegen.I sabi toch.


  Maak melding

 21. 99.9% van de Surinamers komt ALTIJD te laat. Het lijkt er in de praktijk op dat slechts ik (henkes) en Hans Breeveld zich daaraan ergeren, de rest van de Surinamers vindt het de gewoonste zaak van de wereld en gedraagt zich eerder zo DAT ER VAN JE VERWACHT WORDT DAT JE TE LAAT KOMT. Ook de oppositieleden die nu wel op tijd aanwezig zijn, maar wachten totdat er voldoende coalitieleden aanwezig zijn om met vergaderen te beginnen, veranderen hun gedrag meteen wanneer zij in de coalitie terechtkomen, ze komen dan, zoals het in Suriname normaal is, ook weer te laat.
  Ook deze actie van Simons zal geen effect hebben, alleen wanneer Surinamers het goed in hun zak gaan voelen wanneer ze te laat komen, zal er verandering komen in hun gedrag.


  Maak melding

 22. surinam patriot, tjek deze…..

  hoe oud ben jij???

  ik ben 18!

  da ga je naar de kazerne!

  en mijn carriere dan?

  welke?

  ketting rukken!

  en ik Ingrid wil ook niet!!

  hoezo??

  ik moet veel baren voor kinderbijslag!

  ohh maar ik Jenny, pas 30 jaar, wil vrijstelling!!

  waarom?

  ik moet **passen** op mijn kleinkinderen!

  🙂


  Maak melding

 23. Mw. Simons u zou de president van Suriname moeten worden.Is het niet mogelijk dat die leeghoofd van een Bouterse kan inzien dat dit boven zijn pet gaat.
  Deze hebben geen opvoeding van hun ouders gehad en zelf respect is ze vreemd.Ze zijn opgegroeid in een huis waar geen toekomst was neergelegd door de vader.Zo leven ze van dag tot dag.Zo wordt het land ook bestuurd als ze er niet meer zijn is het net thuis bij hun er valt niets te halen ze hebben alles verkwanseld schulden blijven nog over.
  Als ze wijs van zouden worden en daarna hun kinderen zou je kunnen zeggen het zijn dieven.Maar deze mensen zijn geen dieven het zijn mensen die een menselijke lichaam hebben maar daar mee is dan ook alles gezegd.
  Ze hebben geleefd maar daar mee is ook alles gezegd.
  Kijk naar hun voorgangers wat hebben hun kinderen van over gehouden.Miljarden verspelen deze hersenloze mensen al het geld is en gaat naar het buitenland.
  Venetiaan heb je geen gewetens wroeging dat je weet bij wie het geld terecht is gekomen en je eigen familie hebben niets.Je achterban heeft niets.Is dat paar uurtje plezier dit waard.


  Maak melding

 24. Typies Surinaamse mentaliteit en jullie verwachten vooruitgang onder onverantwoordelijke leiderschap . Wientie wai lantie pai. Dit is de leadership by example waar wij voor generaties opgeschoten zitten.


  Maak melding

 25. Aah…jenny speelt voorzitter van een parlement dat haar idool een poppekast noemt en notabene beplast door nooit te komen.
  Schizofrener kan het niet.


  Maak melding

 26. Mijn waarde waterkantvrienden, groeten vanuit Miami, Florida na enkele dagen op missie in Suriname te zijn geweest. De vraag die ik aan u wil voorleggen is de volgende: “Waarom zwijgen mensen als Paranam c.s. in alle talen wanneer de Parlementsvoorzitter kritiek levert op leden binnen hun paarse gelederen. Zei Abrahams eens niet tegen een Surinaamse journalist ‘Brave wat lul je, we hebben 36 zetels?’ Tenslotte, wie is de woorden van oud-parlementarier Jules Wijdenbosch vergeten toen die eens zei ‘Quorum is iets van de coalitie?'” Nu als intermesso, hoever zit onze vice-president met zijn plannen om de route Amsterdam-Paramaribo v.v. te laten onderhouden door de Turkse vliegmaatschappij TAS?


  Maak melding

 27. Tjek deze!!!!

  18 tot 33 jaar gaat naar de kazerne,…..

  nu is de weg vrij voor buitenlandse arbeiders tog????

  I LOVE KAZERNE,…vervanger van I Love Su 🙂


  Maak melding

 28. @Paal, Jenny Simons haar man was ook van de personen in de Surpost zaak, maar je hoort helemaal niets meer van haar man terwijl de anderen wel nu berecht zijn. Afkoop soms??????


  Maak melding

 29. @ pritipaalsing
  Welvaart ligt niet voor het grijpen voor de mensen van Pontbuiten en Winti-Waai projekt. Welvaart ligt niet voor het grijpen voor de patienten van het Academisch Ziekenhiis in Suriname. Ik kom er net vandaan hoor en heb mij heel diep geschaamd. Sorry, O ik ben naar Albina geweest met haar hout, goud, bauxiet, en tourisme: Een totale vervallen en gebroken plantage. Bye the way pritipaalsing, wanneer worden de voetpaden in Suriname in orde gemaakt zodat de bevolking veilig op straat kan lopen? Dan is welvaart voor het grijpen!


  Maak melding

 30. @Eduard Lupson, waarom zouden wij kritiek moeten leveren als anderen(mevrouw Geerlings) het reeds voor ons doet.Immers , als wij het zouden doen zijn we in de ogen van het kleine clubje onderleiding van GMAP niet geloofwaardig.


  Maak melding

 31. Redimusus denken een stok gevonden te hebben om mee te slaan. Ze hebben geen moer. Bouta is en blijft onze president. hup hup bouta


  Maak melding

 32. =Aanhang van de NDP en vooral van Bouterse. Op de forum en in werkelijkheid maak ik hetzelfde mee.
  -Zowel in Suriname als in het buitenland gedragen de NDP’ers zich precies hetzelfde. Zie hier maar een voorbeeld:::

  =Als ik in gesprek ben met de NDPérs hoor ik niets anders dan dat het in Suriname goed gaat onder Bouterse. Men praat over de wegen, de dijk aan de waterkant bruggen enz.
  =Als men is uitgepraat en ik ze de vraag stelt van, WEET MEN SOMS WIE HET BETAALD HEEFT EN VAN WAAR DAT GELD AFKOMSTIG IS?, dan hoor je bij sommigen dat het geld afkomstig van de grondstoffen.

  =Als ik als antwoord geeft dat het EU gelden zijn en dat alles onder Venetiaan alles al betaald was en de projecten afgerond moeten worden is een ieder dan muisstil.

  =Sorry aanhang maar Bouterse heeft nog niets van deze zaken betaald.

  =Ik hoop dat het goed mag gaan met het land Suriname en zijn volk, maar laten wij ons niet voor de gek gaan houden dat deze regering vooruitgang heeft gebracht.


  Maak melding

 33. Dat hypocriete wijf van Simons weet nu ineens wat in het belang van het volk is, maar toen er versneld een omstreden amnestiewet moest komen om die moordenaars uit haar paarse partij buiten schot te houden, toen was ineens het belang van het volk niet belangrijk, maar speelden andere belangen een rol die hun paarse bende zouden kunnen schaden, ze moet eens vaker in de spiegel kijken met die verwarde kop.


  Maak melding

 34. -Overheid stoeit met staatsfinanciën zegt Mahinder Jogi

  =Ik zou zeggen luister naar Mahinder Jogi via de branding, dan zal men gelijk begrijpen waarom het niet goed gaat tijdens de vergaderingen en men steeds te laat aanwezig is.

  =De grootste baas die verantwoordelijk is voor geld dat uitgegeven wordt en deze moet verantwoorden in de DNA is er “bijna” nooit.


  Maak melding

 35. Gopie wordt onder minister en ontdekt dat Kromosoeto van RGOB op tast werkt omdat die blind is.Dus schuift Gopie een aanvraag voor de bossen van Bruynzeel voor Kromo en die tekent grif.En toen het buiten kwam,waste Kromo zijn handen in onschuld omdat hij blind en analfabeet is.Voor zijn daad kreeg Gopie eervol ontslag en eervol behoud van zijn secretariaat bij bout en de bossen.


  Maak melding

 36. Bigie kill

  “Bouta is en blijft onze president. hup hup bouta”, schrijf je noh.

  Ja, hij blijft jouw president die elke dag op je hoofd schijdt. Lekker vind je dat noh? Daarom juich zo als een domme paarse ezel. Blij met alle stront die hij voor jou en je nageslacht heeft.


  Maak melding

 37. Bigi Killi zo’n typische Paarse Kakkerlak: geen opleiding, geen baan. geen moraal.

  Hopende op wat kruimels die zijn baas hem toegooit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.