zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieParlementariër Misikaba: amnestiewet bracht rust

Parlementariër Misikaba: amnestiewet bracht rust

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 apr – De amnestiewet heeft voor rust gezorgd in de samenleving. Dit zegt parlementariër (Mega Combinatie/NDP) André Misikaba. Anders dan tegenstanders van de wet, blijkt de tevreden terug op een jaar amnestiewet. Het accent in de discussie rond de decembermoorden is verlegd. Er wordt niet meer gesproken over wel of geen straf.

Dat moet dan gezien worden als positief effect. Het schorsen van het strafproces moet in dit licht worden gezien. “Het proces is nu geschorst en de discussie tussen juristen is nu of het op te richten Constitutioneel Hof bevoegd is reeds bestaande wetten te toetsen aan de grondwet”, zegt Misiekaba tegenover de Ware Tijd. Hij ziet het effect ook bij de jaarlijkse herdenking van acht december 1982. Het zou ‘nog nooit zo stil’ zijn geweest.

De doelstelling bij het indienen van de wet een jaar terug zou dus ruimschoots zijn gerealiseerd.“Politiek en maatschappelijk heeft de amnestiewet voorlopig voor rust gezorgd”, aldus Misikaba. Die mening is niet een ieder toegedaan. Ronny Asabina (Bep) vindt niet dat er sprake is van maatschappelijke rust en saamhorigheid zoals was beoogd. “Ik gaf toen al aan dar het de verscheidenheid juist zou intensiveren.”
Het was ook waarom zijn partij, toen nog in de coalitie, niet meedeed aan de stemming.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

93 REACTIES
 1. Deze Misikaba (Misbaksel) leeft echt in zijn eigen wereld. Hij denkt dat de rust aan het front terug is maar niets is minder waar. Het volk heeft andere zaken aan haar hoofd maar zit toch nog met haar geweten in de knoei. Want eerlijk is eerlijk: je hoeft geen jurist te zijn om te oordelen dat deze Amnestiewet van elke rechtsgrond is ontbloot en strijdig is met alle internationale verdragen. Wat deze dominee vergeet is dat bij een volgende regering deze wet per direct wordt ingetrokken en de verdachten alsnog worden berecht!


  Maak melding

 2. Parlementariër Misikaba: amnestiewet bracht rust.

  DAT VIND IK OOK….Maar er zijn toch anderen die het liefst iets anders willen……MAAR DAARVOOR GAAN ZIJ MIJ NIET VINDEN.


  Maak melding

 3. Het kan zijn dat er onder de krakers en occupenten niet over de amnestie gesproken wordt.Dat zijn immers de contreien waarin Misiekaba zich ophoudt.Maar uit vrees hebben de gesprekken van de straat zich naar de huiskamer verplaatst.Dat er niet over gesproken wordt,is een pertinente leugen.


  Maak melding

 4. Waar rook is, is altijd vuur, behalve in de hemel!! Deze man is een grappenmaker een echte komediant!!

  Ach, ja! ik zie het anders!1 het is weekend, dus hij brengt ons in deuk!! HI HI ha ha haha!! hopelijk heeft hij een hele nare en slechte weekend.


  Maak melding

 5. Naar aan leiding van het bovenstaande artikel:

  definition of stupid:
  seeing the truth
  knowing the truth
  and still believing the lies…


  Maak melding

 6. Misselijke Kaba bedoelt eigenlijk, de amnestiewet bracht hem enkele gouden tanden, nu kan hij zelfs op zijn gemakkie, een awarra-pit stuk bijten, whahahahaaha.

  Doe mij maar het pleidooi van Dhr Hugo Essed, das nou realistisch. Enkele stukkies:

  Sociale splijtzwam
  Reeds in de eerste dagen na de aanname werden de ruim 5000 deelnemers aan een stille protestmars tegen die wet, door de hoofdverdachte die tevens President is, uitgemaakt voor landverraders. Daarmee heeft de hoofdverdachte en President, persoonlijk het startsein gegeven voor een intimidatie campagne tegen een ieder die voorstander is van voorzetting van het 8 december strafproces.

  Politieke splijtzwam
  De Amnestiewet 2012 is ook zonder meer een politieke splijtzwam. Reeds bij de aanname bleek dat slechts 28 van de 36 leden van de coalitie vóór de wet hebben gestemd. Dit heeft geresulteerd in het buiten de coalitie plaatsen van de BEP en Nieuw Suriname en het NDP parlementslid dat zich van stemming onthield werd in de ban geplaatst.

  Juridische splijtzwam
  De Amnestiewet 2012 is echter ook vooral een juridische splijtzwam. Dit is vooral het gevolg van de onbegrijpelijke wijze waarop de Krijgsraad met de Amnestiewet 2012 is omgegaan.
  Immers door een kapitale blunder van de Nationale Assemblee behoren de 8 december verdachten niet tot het normadressaat van die wet. Die wet verleent woordelijk geen amnestie aan die verdachten en het is dan ook zeer te betreuren dat de Krijgsraad en het Openbaar Ministerie dat nog steeds niet doorzien.

  Constitutionele tijdbom
  Zowel het Openbaar Ministerie als de Krijgsraad hebben overigens wel aangegeven dat de Amnestiewet 2012 alles heeft van inmenging is in een strafproces, welke “inmenging” in artikel 131 lid 3 van de Grondwet uitdrukkelijk wordt verboden.

  Conclusie I
  De Amnestiewet 2012 heeft dan ook voor geen enkele verzoening gezorgd en noch minder voor ontwikkeling. Integendeel is het een splijtzwam die alsmaar doorgroeit in alle geledingen van het sociaal, politieke en juridisch leven in Suriname.

  Conclusie II
  Als men bedenkt dat dit uiteindelijk allemaal bedoeld is om de 8 december moordverdachten hun berechting te doen ontlopen, dan is de conclusie gerechtvaardigd dat de initiatiefnemers tot de Amnestiewet 2012, alleen in het belang van moordverdachten, de rechtstaat Suriname richting rand van de afgrond hebben gebracht.
  bron:starnieuws

  Misselijke kaba, hier ken je nog een puntje aan zuigen!
  leugenaar!


  Maak melding

 7. Joe missie kaba ho 2x wordt er in de kerk van misiekaba gezongen en dat is dat ding voor jou is het over en uit,anders moet je weer hoog op de lijst staan,zodat je wederom gekozen zal worden.Voor de rest a kaba gie joe.En dit is ’t verschil:het niet deugen van jouw regering NDP-MEE-KA-COMBINASJIE.Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Dus als in Suriname levend mens merk ik niets op van onrust na de amnestie wet. Was er niets over gemeld in de media, wisten we nieteens dat het een jaar geleden was.

  Alleen maar spraakmakerij. Laten we onze focus leggen op de opbouw van Suriname. Alle negatieve zaken achterwege laten en positief kijken richting toekomst.

  Suriname gaat vooruit. Suriname wordt ontwikkeld.


  Maak melding

 9. Forummers, Odi odi.

  Parlementariër Misikaba: amnestiewet bracht rust.

  Ik weet niet wat deze (vlegel) onder (rust) verstaat.

  Het zelfde hadden ze toen ook gedaan met een zogenaamde AMNESTIEWET in Argentinië.

  Maar gelukkig dat oud-president Néstor Kirchner dat terug heeft kunnen draaien op een democratisch manier.
  Jammer genoeg dat hij op 26/10/2010 kwam te overlijden.

  Néstor Kirchners regering had als speerpunt de verbetering van de mensenrechten: schuldigen aan schending van de mensenrechten tijdens de dictatuur konden alsnog vervolgd worden en het congres en later het hooggerechtshof draaiden twee amnestiewetten uit de jaren tachtig en pardonregelingen uit de jaren negentig terug.

  En om je geheugen een beetje op te frissen hoe het toen ging tijdens de Militaire Dictatuur in Argentinië, verwijs graag naar een uitzending van woensdag 03/04/2013. Ongeveer 1.uur 35 min.

  De Dwaze Oma’s van Argentinië (Holland Doc.):
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen 1335485
  …………………………………………….

  En niemand ontloopt zijn STRAF.
  Ook al waren ze (BEJAARD) geworden, gingen alle (schuldigen) aan dit (misdrijf) voor langere tijd achter slot & grendel.
  En ze komen ook nooit meer vrij.

  Kijk zelf en trek je eigen conclusie in deze!

  Dus het zal ook mogelijk moeten zijn in SWITIE SRANAN.

  En dan pas zal er gesproken worden over RUST.


  Maak melding

 10. Mijn God ,
  deze dwaas leeft echt in zijn eigen wereldje!!!
  HIJ ZEGT DAT DE AMNESTIEWET VOOR RUST HEEFT GEZORGD!!
  inderdaad maar dan alleen voor degenen die voor Amnestie gekozen hadden en voor de godfather van het bouta amnestie gedoe MIEASJIE-KABA zelf!!!
  De bouta amnestie is niet in het belang van de surinaamse bevolking maar in het belang van de 28 amnestie indieners de amnestie ja knikkers,de nog in leven zijnde [ambassadeurs]handlangers van de dec moorden
  en dee amnesialijders van Boxel!!
  Nu moet brunsie MIESIKABA GAAN VRagen….HALLO MIESJIE-KABA AANBIDT JIJ OOK DE DUIVEL!!!?????


  Maak melding

 11. Hebben die redie moesoes weer diaree…可以 把 它 写 下来 吗?
  Per dag gaan er 100 mensen dood in libano ,libie noem maar op gazo maar door.jaja ik hoor het al het moest jou fam. zijn.en 8000km maar auwe hoere over amnestiewet,, Ke yi bat een xie Xia lai ma? maar een ding su is lekker hoorrrrrrrr
  I LOVE SU WOON EN WERK


  Maak melding

 12. De minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, heeft voor ruim 100 miljoen Amerikaanse dollar onderhandse gunningen gedaan. Dat zegt het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi vandaag, donderdag 4 april 2013, in het Dagblad Suriname, zwaaiend met kopieën van de resoluties van 18 onderhandse gunningen waarvan 17 betrekking hebben op het ministerie van Openbare Werken (OW) en 1 op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

  ‘Dit heb ik nooit meegemaakt bij geen enkele regering’, zegt Jogi. De gunningen hebben merendeels te maken met de bouw van bruggen. De bedragen die worden neergeteld voor een brug zijn volgens Jogi eveneens ‘verdacht groot’.

  ‘Wat ik me ook afvraag, is waarom één of twee aannemers alleen in aanmerking zijn gekomen voor deze gunningen en nota bene voor zulke grote bedragen. Er worden bijvoorbeeld op de wegstrekking van Zanderij en Apoera 11 bruggen gebouwd voor maar liefst SRD 97 miljoen, ruim 32 miljoen Amerikaanse dollar. Per brug komt dat neer op 3 miljoen Amerikaanse dollar. Dit bedrag is te hoog. En je ziet dat alleen bepaalde aannemers in beeld zijn. Waarom op deze manier en waarom zo duur?’

  De VHP’er zegt dat de meeste corruptiepraktijken op het ministerie van OW plaatsvinden. Hij vraagt zich af waarom de minister niet op een normale manier de gunningen heeft gedaan, waarbij een ieder de gelegenheid krijgt om een offerte in te dienen. Op basis van kwaliteit, ervaring en prijzen moeten dan de gunningen worden gedaan. Jogi zegt dat de regering niets anders doet ‘dan op grote schaal te stelen van het volk om dan als het graf te zwijgen wanneer aan de regering rekenschap wordt gevraagd’.

  Het DNA-lid merkt op dat de leencultuur van de Staat de staatshouding aan het wankelen heeft gebracht. ‘Het is een cultuur van deze regering geworden om steeds geld te lenen bij de Centrale Bank van Suriname. Dat zie je aan dat bedrag van ruim SRD 750 miljoen dat de Staat als schuld heeft bij de bank. Deze regering werkt niet in het belang van Suriname’, besluit Jogi.
  April 4, 2013


  Maak melding

 13. los van wat deze uilskuiken brabbelt…

  President Bouterse beloofde bij zijn aantreden een ‘kruistocht’ tegen de corruptie, echter is deze juist bevorderd door het uitblijven van de anti-corruptiewet. Meermalen heeft Bouterse gezegd dat de bestrijding van de corruptie topprioriteit geniet van deze regering. Helaas zijn de beloftes enkel woorden zonder daden gebleven.

  De corruptie en de criminaliteit rijzen in het hedendaagse Suriname de pan uit. Het is geen nieuws dat Suriname een land bomvol corruptie is. Suriname is nu in een wild west van graaien beland. Men heeft vrij spel om te kunnen graaien.
  Sedert Edward Belfort aangetreden is als minister van Justitie en Politie lopen de corruptie en de criminaliteit langzaam maar zeker de spuigaten uit. Het lijkt erop dat de indiening en behandeling van de anti-corruptiewet bewust wordt tegengehouden door een bepaalde coalitiepartij.

  In plaats van dat president Bouterse de corruptie en de criminaliteit aanpakt, laat hij zich liever omarmen door partijloyalisten van wie sommigen met een strafblad rondlopen. Een treffend voorbeeld is, Errol Alibux, die onlangs werd benoemd tot niet-residerend ambassadeur van Turkije terwijl hij veroordeeld was wegens corruptie.

  Het Surinaamse Hof veroordeelde hem in 2003 tot een jaar gevangenisstraf wegens valsheid in geschrifte en oplichting van de staat. Volgens de heer Carl Breeveld denkt men: “Zo snel mogelijk graaien en dan zien we nog wel of er een anti-corruptiebeleid moet komen. Hij zei heel treffend: “don’t see, don’t know, don’t tell”.

  Carl Breeveld vindt het niet verwonderlijk dat het ene schandaal na het andere de regering achtervolgt. Hij had de naam van Errol Alibux genoemd in een grondkwestie die stof deed waaien. Errol Alibux was furieus over deze zaak. Errol Alibux schreef in een artikel, dat veroordelen is alleen voorbehouden aan de onpartijdige rechter en uiteindelijk aan God.

  Errol Alibux werd in 2003 veroordeeld door een onpartijdige rechter wegens corruptie, maar was daarmee niet eens. Tegenwoordig ziet hij de splinter in andermans oog wel maar niet de balk in zijn eigen oog. Derhalve moet hij liever zijn mond dicht houden of minder praten. Bovendien is hij nog verdachte in het 8 decembermoordenproces.
  Het is een lachertje wanneer hij zegt: “met toewijding en in liefde overgeven aan land en volk, voor het bereiken van welvaart en van een redelijk bestaan voor iedereen en van een rechtvaardig Suriname”. Echter spreekt de veroordeling van Errol Alibux boekdelen over zijn toewijding en liefde voor land en volk.
  Een kleine elite groep verrijkt zich middels corruptie terwijl een groot deel van de bevolking veelal onder het bestaansminimum leeft. De elite heeft zowel op economisch als op politiek gebied de touwtjes in handen en daar maken ze er flink misbruik van. Het ‘Mahender Gopie’ schandaal is een treffend voorbeeld ervan. Niet te vergeten het Sew A Tjon schandaal.

  De betaling van 170.000 SRD overuur vergoeding aan Henry Seedorf riekt ook naar corruptie. Bij Staatsbesluit van 31 mei 1976 is duidelijk vastgelegd welke categorie ambtenaren en landsdienaren in aanmerking komt voor overuur vergoeding. Beleidsadviseurs horen er niet bij. Henry Seedorf werkt als beleidsadviseur op het ministerie van Justitie en Politie.
  Naast de corruptie neemt de criminaliteit ook schrikbarende vormen aan. Je hoeft de radio en tv maar aan te zetten en de krant op te slaan om te kunnen constateren. Bijna elke dag wordt er een roofoverval gepleegd. Ook de moorden en brute verkrachtingen blijven niet uit.

  Alle mooie praatjes van regeringsautoriteiten en politiefunctionarissen dat de zware criminaliteit dalende is, ten spijt. Een punt van zorg blijft de aangiftebereidheid. Veel criminaliteit blijft verborgen. Dat komt doordat burgers een groot deel van de delicten niet melden bij opsporingsinstanties.
  De belangrijkste reden van slachtoffers om geen aangifte te doen is dat ‘het toch niets helpt’. Ze hebben geen vertrouwen meer in de politie. Eind van het jaar gaat de minister van Juspol schermen met statistieken, dat de criminaliteit dalende is. De Juspol minister gaat niet vertellen dat meer dan 35% van de slechtoffers geen aangifte doen.

  De voormalige minister van Juspol, de heer Santokhi, had een voortreffelijk beleid ontwikkeld op het gebied van de veiligheid en criminaliteit. Zijn periode als minister werd gekenmerkt door een harde aanpak van de criminaliteit, in het bijzonder de drugshandel, en een strak, no-nonsense beleid op het gebied van naleving van wet en recht.
  Zijn beleid zorgde ervoor dat Suriname geschrapt werd van de Amerikaanse lijst van doorvoerlanden van drugs. Ook verwierf Suriname, onder zijn bestuur, de positie van het veiligste land van Zuid-Amerika.
  Het huidige beleid van Edward Belfort heeft ervoor gezorgd dat Suriname weer is aangemerkt als drugs doorvoerland door Amerika. Dat blijkt uit een jaarlijks rapport (International Narcotics Control 2013 Strategy Report) dat de wereldwijde drugshandel in kaart moet brengen.

  Volgens het rapport zou er bewijs zijn van drugsgerelateerde corruptie tot op het hoogste niveau, moedwillige belemmering van Justitie en Politie bij onderzoek naar drugszaken en gebrekkige wetgeving. Het rapport wijst ook op de drugsveroordelingen van president Desi Bouterse en van Ronnie Brunswijk.
  Dat er bewijs is dat hoge overheidsfunctionarissen zich schuldig maken aan drugsgerelateerde corruptie is zeer ernstig. Elke gouddelver in het binnenland weet wie allemaal in de drugshandel zit. Suriname moet geen struisvogelpolitiek voeren maar de drugscriminaliteit serieus en structureel aanpakken.
  Zolang het huidige beleid van het ministerie van Juspol onveranderd blijft, zal de criminaliteit hoog blijven. Als Edward Belfort geen beleid kan maken, moet hij het beleid van gewezen minister van Juspol, Santokhi, overnemen en voortzetten, het succes zal niet uitblijven.

  Naipal.A.I


  Maak melding

 14. Misikaba, heeft gelijk.Het zijn maar een paar daklozen hier Waterkant die opgepomote verzet plegen.Met het met boosopzet vals bericht over de bezuinigingen van de regering in Suriname zijn ze nu totaal kansloos en ongeloofwaardig.


  Maak melding

 15. De moordenaars hebben het hele recht systeem verkracht en nu komen die rotzaken er mee dat het rust heefd gebracht wie geloofd hun nog,ikke niet


  Maak melding

 16. Ik las in “Vers Geperst” (nieuwsblad op Curacao) dat alle ministers in Suriname een dienstreis verbod hebben gekregen. Dit vanwege geldgebrek. De regering heeft intussen een schuld van € 185 millioen bij de centrale bank opgebouwd. Vers Geperst vindt het opmerkelijk aangezien Suriname het macro economisch goed doet met een groei van 4% per jaar. Dit komt voornamenlijk door de hoge grondstoffen prijzen. Inmiddels heeft de minister van Financiën van Suriname toegegeven dat zij op de noodrem heeft moeten trappen. Dit i.v.m. de te grote consumptieve uitgaven van de regering. Als bovenstaand bericht over Abrahams klopt is het een bevestiging van het bericht uit Vers Geperst. Ik zie de toekomst van Suriname nu extra somber in. Ondanks een relatieve forse economische groei toch geldproblemen. Het is erger dan ik had gedacht. Wie stopt eindelijk deze boevenbende ?Is het volk zo dom dat zij het niet inzien? Ik ben bang dat niemand zal ingrijpen. Alle brothers in crime zullen elkaar de hand boven het hoofd houden. Er is immers genoeg van de buit te verdelen.Hoe zat het ook alweer met het doe en sociaal jaar? Wat is ervan terecht gekomen? Wat waren de verkiezingsbeloften ook alweer? Lang leve Suribabwe.


  Maak melding

 17. Dit komt van de kerkgenoot van die Duivel Steve Meye.

  Deze “christen” weet niet waarover hij praat!Rust?wat voor rust?Het heeft ergernis gebracht!.
  Voor de verdachten is er ‘voorlopige rust’.De slachtoffers zitten NOG STEEDS met vragen.
  Waarom schuift DDB dit steeds van zich af?Waarom werkt ie niet mee?
  Be a man mang!Ook ik wordt MOE van dit alles!
  IK kan me niet voorstellen dat ie vind dat dit rust heeft gebracht! Hoe harteloos moet je niet zijn?Al 30 jaar zitten we met vragen!

  Die idioot denkt dat we de wet niet kunnen terugraaien in 2015!is een van de eerste dingen! da wo sjie soema ouw long!Leugenaar,hypocraat en LAFAARD.So called christian!Jij bent erger dan Rickross.haha


  Maak melding

 18. TRauma baja 止泻 药 止泻 药Zhi xie yao 止泻 药
  I LOVE SU WOON EN WERK….

  Anti diarree geneeskunde

  Zhi xie yao

  Anti diarree geneeskunde


  Maak melding

 19. Met gewetenloze corrupte, domme, achterbakse, achterlijke politici als Misikaba is Suriname tot in lengte van dagen de ultieme bananenrepubliek.


  Maak melding

 20. H. Molenaar, wanneer ga je inzien dat Bouterse de enige sterke man in Suriname is. Hij is de juiste leider dat Suriname naar grotere hoogtes gaat leiden. Uitbreiding staatsolie, gouddeals, opening casave fabrieken, landbouw overeenkomsten met china en nog veel meer op te noemen. Jullie wk kampeerders proberen met man en macht de boel te saboteren maar dat gaat niet lukken. Het volk staat achter Bouterse ook na 2015. 🙂 hup hup Bouta go go go


  Maak melding

 21. Inderdaad Bouterse is de enige sterke man in Sur.
  De rest heeft totaal niets in te brengen, vooral de paarse domme massa niet.
  Bouterse beheert de staatskas
  Bouterse beheert het leger
  Bouterse zijn zoon beheert CTU
  Bouterse beheert de pers
  Inderdaad Bouterse is de enige sterke man!!


  Maak melding

 22. @Esmerald

  Constitutionele tijdbom
  Zowel het Openbaar Ministerie als de Krijgsraad hebben overigens wel aangegeven dat de Amnestiewet 2012 alles heeft van inmenging is in een strafproces, welke “inmenging” in artikel 131 lid 3 van de Grondwet uitdrukkelijk wordt verboden.

  Conclusie I
  De Amnestiewet 2012 heeft dan ook voor geen enkele verzoening gezorgd en noch minder voor ontwikkeling. Integendeel is het een splijtzwam die alsmaar doorgroeit in alle geledingen van het sociaal, politieke en juridisch leven in Suriname.

  Kan de wetgever zich te alle tijde inmengen met een strafproces? Indien wij deze vraag bevestigd beantwoorden dan is hier de bodem van de Trias Politica volledig weggeslagen. In de staatrechtelijke geschiedenis van Suriname heeft dit nooit plaatsgevonden en in NL is dit onmogelijk. Hiermee is ook een duidelijk precedent geschapen. Dwz dat de wetgever naar willekeur kan ingrijpen in strafzaken die reeds aan de rechter zijn voorgelegd. Het Constitutioneel Hof kan een dergelijke inmenging zowel op grond van fundamentele staatrechtelijke beginselen alsmede het staatrechtelijk gewoonrecht, onmogelijk bekrachtigen!


  Maak melding

 23. Laat deze regering rustig haar werk doen. Dus redimusus rustig op je ballen zitten en kijk hoe bouta welvaart brengt. Die dec torie stopzetten en eea fin. netjes afwikkelen met de nabestaanden. We kunnen het verleden niet terugdraaien. Het is vergeven en doorgaan. Redimusus moeten dit accepteren.


  Maak melding

 24. bigie kill: Het Paarse Stemvee heeft altijd een sterke man nodig omdat ze te dom zijn om voor zichzelf te denken.

  Jij bent daar een prima voorbeeld van


  Maak melding

 25. Parlementariër Misikaba: amnestiewet bracht rust.

  =Aan Misikaba, de geest is uit de fles gekomen in Venezuela en zie wat er nu gebeurt. Dit gaat vroeg of laat ook met Suriname gebeuren, dus weet wat je allemaal zegt.

  @Plato, je hebt groot gelijk

  @bigie kill, je reageert altijd op anderen, maar kan je even vertellen wat Bouterse zo goed gedaan heeft voor het land??
  -Misschien weet jij wel waar die miljoenen zijn gebleven die hij NOOIT verantwoord heeft.


  Maak melding

 26. Molenaar, het gaat niet om mij. Ik ben geen politicus. Zolang bouta goed werk verricht blijf ik hem steunen. Uit peilingen blijkt dat het volk achter bouterse staat.
  Waarom respecteer je dat niet. Surinaamse volk wil verder gaan en achterom kijken.
  Blijf vooral bij je boerenkool. Jij hebt niets te zoeken in sranang.


  Maak melding

 27. In Suriname stelde ik mij als het om sommige namen van marronafstammelingen ging, altijd de vraag; ” Waarom kiezen ze vaak van die vreemde( lees belachelijke) familienamen ” ????
  De naam ” MISIKABA” kan vrij vertaald de volgende betekenissen hebben. Het hangt slechts ervan af op welk deel van het woord je het accent legt.

  MISIKABA; ik heb al gezien of ik heb het al gezien

  MISIKABA; mevrouw of de dame heeft haar grote behoefte reeds gedaan.

  MISIKABA; mevrouw/dame ,houdt toch op !!!

  MISIKABA; mevrouw/dame , breek mij de bek niet open !!

  De tweede betekenis vind ik de meest opmerkelijke maar deze parlementariër heeft er
  duidelijk géén moeite mee of hij heeft zelf nooit stilgestaan bij de diverse betekenissen van zijn familienaam.

  Omtrent het artikel zelf kan ik het volgende zeggen; ” het aannemen van de amnestiewet is een MISGREEP. Het is te vergelijken met een niet-zwemmer die in het water belandt en de toegeworpen REDDINGSBOEI misgrijpt en vervolgens treurig moet toezien hoe het enige redmiddel WEGDRIJFT.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig helg !


  Maak melding

 28. =Aanhang van Bouterse, leest hier maar een stukje tekst:::::::::

  05 Apr, 10:35

  President Bouterse beloofde bij zijn aantreden een ‘kruistocht’ tegen de corruptie, echter is deze juist bevorderd door het uitblijven van de anti-corruptiewet. Meermalen heeft Bouterse gezegd dat de bestrijding van de corruptie topprioriteit geniet van deze regering. Helaas zijn de beloftes enkel woorden zonder daden gebleven.


  Maak melding

 29. Je reinste paternalisme van enkelen die willen beslissen wat wel, of niet goed is voor Marijke Dorp.Ik ga ervan uit dat de initiatiefnemers voor deze plek hebben gekozen om Franse casino-toeristen richting Suriname te krijgen. En laten we ook eerlijk wezen.Dit gebied kan een economische impuls goed gebruiken. Het begint met een casino en vervolgens bouwt men een hotel voor de opvang van toeristen. Ik denk dat een casino voor een spin-off effect kan zorgen.Door de bedrijvigheid die ontstaat worden nieuwe bedrijven aangetrokken.


  Maak melding

 30. ik vind de mensen die voor deze wet hebben gestemt moeten ook straf krijgen want ze weeten wat ze hebben gedaan weg met bouterse en de hele mega ndp rot zooi weg met deze killers lang leve de nps nieuwfront politiek zonder bloedvergieten


  Maak melding

 31. Ik heb geen enkele posting gelezen daar ik mij ontzettend erger aan deze achterlijke “joe plak ka na planga en ka denki ing na wang Picasso”
  Sorry hoor maar als deze omhoog gevallen persoon zo iets in zijn mond kan nemen dan is hij tot alles in staat te doen om iets moois te kraaien.
  “Boer als de vos zijn passie preekt pas dan op je kippen”. waar en wanneer is er rust ontstaan? Ja rust afdwingen door met zoveel mogelijk mankracht de schrik injagen op een volk die bevreesd is en bang is.
  Bah wat een Mi-si-ka-ba geen enkel respect voor anderen maar alleen zijn eigen geilheid achterna rennende.


  Maak melding

 32. @@ Begie kill!! Volgens bigie kill H. Molenaar, wanneer ga je inzien dat Bouterse de enige sterke man in Suriname is.

  Begie Kill is zo zwak dat Bouta ook met de eigendommem en nog wat er vandoor kan, zo sterk is Bouta voor deze shitlikker begie kill!! begie kill shame to you!! zwakkeling!! Je laat je zich staande pakken en van alle kanten ook nog!! geen woorden voor!! pleeg zelf moor! het is toch een rage in deze tijd! eentje minder kan geen kwaad!!
  @@ henk! sorry!! nu snap ik jou voor de volle 100% dat er bepaalde oenen op deze forum de voorbeelden mag volgen voor de zelfmoord!!! Ik stond nog aan hun kant om hen proberen andere wending te geven, maar het zijn Ezels wier niet 1 maar tig keren in de kar stoten!! Je kan echt niet helpen! het zijn geboren Ezels!!


  Maak melding

 33. Alleen een achterlijke junglebaviaan met het IQ van een poepvlieg is in staat om van mening te zijn dat het verlenen van amnestie en daarmee het ongestraft vrijuit laten gaan van een stel criminelen die schuldig zijn aan ontvoeringen, martelingen en brute moorden voor rust zorgt in de samenleving. Als er een dagje komt waarop de geliefden van die smerige junglebaviaan worden vermoord dan ben ik benieuwd of hij dan nog steeds voorstander zal zijn van een amnestie voor de daders. Iets zegt me dat die hypocriet dan gelijk een ander deuntje gaat zingen.


  Maak melding

 34. “Misi, Kaba,” nanga nonsens. Luister naar het bulletin van C-47 en anderen. Kijk ook uit naar de volgende protestactie waar zal blijken als de amnestiewet rust heeft gebracht in die samenleven. Jullie vergeten dat de nabestaanden nog altijd de weg openstaat naar een Internationaal Hof. Daar ziet men Kanhai niet!


  Maak melding

 35. en sindsdien is er ook veel rust “ten huize” van Jenny simpel door jullie afwezigheid tog, …..zeker bang om vragen te beantwoorden noh!!!!

  en ga je occuperende nichtjes vragen zich ook rustig te houden jo vuile Mi-si-ka-boela 🙂


  Maak melding

 36. Rust>????????

  Noem alleen in Suriname het woord amnestie en de pleuris breekt uit.

  Deze wet is de grootste schandvlek van Suriname en heeft moordenaars een vrijkaart gegeven.


  Maak melding

 37. kijk noh,…ik ben volledig *rust & vrede*!

  mijn 8 kinderen krijgen hoge bijslag,, gratis Soc.kaart, gratis andermans eigendom bewonen, ik krijg sardien-toelage, mijn 2 oudsten zijn met Santo-Boma verlof en klussen als semi-ambtenaar bij de minister!!!

  🙂


  Maak melding

 38. En Ramdin is het lam geworden van de amnestie wet.Vandaar het verbeten gezicht van Lackin toen hij zei dat hij de Guyanese kandidaat zou steunen.
  Terwijl overal in Z.Amerika de amnestie wetten ongedaan worden gemaakt of stuk geslagen en mensen rechten schenders aan de lopende band worden berecht,kon Sur.niet met een kandidaat komen terwijl de pres.van dat land amnestie geniet.Terecht stelde Lackin dat bepaalde landen niet op hem zouden stemmen.Hun schenders worden berecht die van Sur.levert de SG van de OAS?Onkan

  Laar Misiekaba zijn asi-wagi blijven dansen.


  Maak melding

 39. Deze binnenlandbewoner leeft nog buiten de realiteit, en komt duidelijk te weinig onder het volk, want wanneer je hier over die omstreden amnestiewet praat zegt iedereen, dat deze wet totaal niet noodzakelijk was, doordat niemand amnestie had gevraagt, en door deze omstreden wet door te drukken op initiatief van de apostel misikaba hebben ze de grondwet vertrapt, de rechtspraak vertrapt, en allerlei internationale verdragen vertrapt, maar de moordenaars uit zijn partij moesten nou eenmaal vrijuit gaan.
  Deze Misikaba en die papegaai van panka en die griezel van Bova zijn net kakkerlakken die je met een verdelvingsmiddel moet opruimen, want mede dankzij dit ongedierte is het volk meer dan verdeeld.


  Maak melding

 40. GMAP en jij bent een domme NF idioot,hoe smaakt het,altijd maar anderen voor gek,dom or what so ever uitmaken.Zegt heel veel over je zelf.

  Na heel veel reakties hier gelezen te hebben,kom ik tot deconclussie dat heel veel Surinamers geen kaas gegeten hebben van reageren en eendiscyssie voeren.Jullie sln op je borst hel veel hier in holland gelerreerd te hebben niets is minder war.
  HEBBEN JULLIE WEL EENS GEHOORD VAN;IEDEREEN IN ZIJN WARDE TE LATEN?


  Maak melding

 41. Ingrid,

  heb jij het over mensen in hun waarde laten. Gek dat je dan het tegenovergestelde doet. Ben je ook zo’n domme paarse gans die het een zegt maar het ander doet?


  Maak melding

 42. elk raam, deur, hek van elke woning/winkel dichtgeschroefd met diefijzer en op elk perceel lopen een aantal honden ter bewaking van de woning.

  WAT WONEN WE TOCH RUSTIG IN DIT BOEVENLAND!!!!!

  en die paarse paupers blijven maar geloven in die populistische schreeuwlelijk.


  Maak melding

 43. Voorstel van Plato.

  Zelfs indien de verdachten van 8 december vóór de eventuele intrekking van de Amnestiewet komen te overlijden, stel ik voor dat deze verdachten ‘postuum’ worden veroordeeld. Redenen: het onderzoek ter terechtzitting was reeds afgerond en de rechter zou eindvonnis wijzen. Ten tweede dienen deze verdachten alsnog de geschiedenis in te gaan als veroordeelde misdadigers. Hiermee zal er dan eindelijk RUST komen onder het volk.


  Maak melding

 44. Akkoord met Parlementarier A.M.
  Als de Amnestiewet niet was gekomen dan zou een onschuldige tevens een geboren Leider van SU (ook alle anderen)onschuldig met allerlei leugens en hinderlagen geplaatst door NL gestraft zijn geworden.
  En dan zou NL wederom Baas zijn van SU.
  Dus Surinamers moeten blij zijn met de Amnestiewet.


  Maak melding

 45. Mijnheer de parlementarier u bent onzin aan het kraaien.
  President Amnestie is nergens welkom behalve bij zijn gure soorten. Kijk maar naar Brazilie, Chili, Argentina etc, die amnesties gaat ooit eindigen. Dan hebben de amnestie jaknikkers ook gekeken. Oh ja zodra de constitutionele hof is benoemd wordt die amnestie onconstitutioneel verklaard behalve als Kanhai de hoofdrechter daar wordt.

  Ik heb meer respect voor iedereen die tegen de amnestie heeft gestemd en die ruggegraatloze corrupte opportunisten zoals u wil ik zeggen ba soekoe, ba fenie ba tjarie. A tang so.


  Maak melding

 46. Dat djoeka’s na 1980 totaal verspreid,onrustig,hebzuchtig,criminelig,moorddadig,armoedig,dieftig enz. zijn komt door niemand anders dan bouta die dankzij amnestie nog vrijloopt.
  Misikaba is een vervloekte landverrader.


  Maak melding

 47. Misiekaba spreekt in tongen…en is totaal ongeloofwaardig.

  @ Leonard…je opmerkingen slaan nergens op. Misiekaba zijn etniciteit heeft weinig te maken met zijn stommiteit.
  Ik word zo moe van die achterlijke racisten.


  Maak melding

 48. Wellicht dat bij een volgende regering de intrekking van de Amnestiewet in eerste instantie niet meteen nodig is. De rechter kan deze wet gewoon negeren omdat het indruist tegen alles dat met recht en rechtvaardigheid te maken heeft. Veroordeling van de verdachten kan dan ongestoord plaatsvinden!

  Wie heeft een andere mening?


  Maak melding

 49. Forummers, Odi odi.

  Bericht van zaterdag 06/04/2013 (Bron T.G.)

  Dienstplicht terug in Suriname
  PARAMARIBO –

  Nog dit jaar zullen Surinaamse jongens en meisjes eraan moeten geloven. De regering-Bouterse is bijna klaar om de dienstplicht weer in te voeren. Belangrijkste doel daarvan is jongeren discipline bij te brengen en te vormen.

  De ideeën voor deze ‘maatschappelijke’ dienstplicht zijn gebaseerd op voorbeelden uit onder meer Nederland, zoals het idee van oud-premier Ruud Lubbers om heropvoedingskampen in te stellen.

  Volgens luitenant-kolonel Justus Hew A Kee, adviseur van de minister van Defensie, is het hard nodig dat Surinaamse jongeren leren dienstbaar en gedisciplineerd te zijn. „Het idee van de kampen van Lubbers was ook bedoeld om jongeren die dreigden te ontsporen, op het rechte pad te brengen en hun aansluiting op de arbeidsmarkt te geven. En dat is nu ook de bedoeling van de regering-Bouterse.”

  De dienstplicht zal 18 maanden duren en geldt voor Surinaamse mannen en vrouwen tussen 18 en 33 jaar. Jongeren die een studie volgen of kostwinner zijn, kunnen vrijstelling aanvragen.
  Dat geldt dus ook voor de (Surinaamse studenten) in Nederland.

  Dit is ook een onderdeel van de zogenaamde (RUST) van AMISI-KABA.

  Er is geen GELD volgens de laatste berichten.

  Maar de Surinaamse Studenten in Nederland, hebben toch geen Surinaamse beurs?
  Deze worden toch door hun eigen familieleden onderhouden?
  Hoe denken ze deze dan als dienstplichten op te roepen om in SU. te komen dienen voor DADA & CO.?

  Ze kunnen alvast (pero),(Paraman) & (sra) oproepen.
  Deze kunnen als dienstplichtigen worden ingezet in het grensgebied met Guyana.
  Als standplaats worden ze ingedeeld te TIGRI.
  @RobG wordt hun Vaandrig.


  Maak melding

 50. Ingrid,
  Ingrid mi gudu ik laat je in je waarde hoor, iedereen heeft het recht om onwetend te zijn.
  Als jij gasten als misikaba wil geloven moet jij zelf weten mi gudu.
  Ook deze paarse sprookje zal een eind hebben, dan hoop ik dat jullie groot genoeg zijn om toe te geven dat jullie in dromenland waren.
  Even dit nog , misi Ka Ba heeft het over rust, onder welke omstandigheden is er rust? kogel brief, bedreigen en intimideren van journalisten, protesterende jongeren uitmaken voor vijanden van het volk, dit komt uit de mond van die schoft die president mag spelen in Suriname en zijn geestelijke gestoorde bishop meye, Het zijn deze twee schoften die het nu over normen en waarden hebben.


  Maak melding

 51. Fer Odi,

  zoals de Turken hun onderdanen waar ook ter wereld weet te verplichten, zo zal DADA de Studenten in Ned. naar Su weten te halen!

  Ameer-Ali heeft recentelijk in Turkije ervaring opgedaan!


  Maak melding

 52. @pasew, Odi tu.

  Maar vele jonge Turken in Nederland kopen ook hun dienstplicht af.
  En dat is ook een behoorlijk bedrag dat ze moeten betalen.

  En infiltratie uit Turkije is ook behoorlijk groot.
  Eerst was het via de Grijze Wolven.

  En nu via de leer van de moslimgeestelijke Fethullan Gülen. (recent bericht hierover mbt. hun Internaten).

  Ameer-Ali heeft recentelijk in Turkije ervaring opgedaan!
  …………………………………………….

  Hij kan samen met AMISI-KABA & CO. in de leer bij Pres. Cristina Kirchner van Argentinië over AMNESTIE.


  Maak melding

 53. En zal die (vlegel) van een AMISI-KABA van dit bericht ook tot RUST komen?

  SURINAME-NEDERLAND ZETTEN RECHTERLIJKE SAMENWERKING VOORT:
  Bron-starnieuws.com van 06/04/2013

  De Nederlandse rechter, Frederik van den Emster en waarnemend president van het Hof van Justitie, Cynthia Valstein-Montnor. (Foto)

  Het Hof van Justitie en de Raad van Rechtspraak van Nederland zetten hun samenwerking voort.
  Beide instituten werken sinds 3 oktober 2008 samen.

  De lopende projecten worden voortgezet en worden er nieuwe elementen toegevoegd. Zo is er gedacht aan de verkorte opleiding voor rechters en het opnieuw aantrekken van schrijfjuristen voor drie jaar.
  Deze moeten de lokale schrijfjuristen opleiden die na hun scholing in Suriname zullen werken.

  De voortzetting van de samenwerking is vastgelegd in ‘het Tweede Addendum’ die waarnemend hofpresident Cynthia Valstein-Montnor en de Nederlandse rechter Frederik van den Emster hebben getekend.
  De samenwerking is vervat in een programma ter modernisering en verbetering van de rechterlijke organisatie van Suriname.

  Het hof wil zich scharen achter Nederland en de Caribische regio waarbij wordt gestreefd naar onafhankelijke, competente, efficiënte en effectieve rechtspraak.

  Daartoe moet het hof zelfstandig zijn op zowel het personele als financiële vlak.

  (lees het artikel verder op starnieuws.com)

  AMISI-KABA zal nimmer tot RUST komen met zijn AMNESTIEWET!


  Maak melding

 54. De grote trek van intellectuele Surinamers naar het buitenland heeft ook een nadeel gehad. Grote delen van het volk die achterbleven (vooral de jeugd) waren op zoek naar een idool, een sterke persoonlijkheid. Bij gebreke van een ‘rolmodel’ viel de keus al gauw op figuren als Bouterse, Brunswijk en Somohardjo. Deze fuguren hebben één ding gemeen. Ze hebben geen principes en zijn allen weleens veroordeeld. Ik heb tot op de dag van heden geen verklaring dat deze omstreden figuren op democratische wijze zijn gekozen en nu de macht hebben. Er is iets mis met het achtergebleven volk!


  Maak melding

 55. ingrid is weer zo’n toonbeeld van dom Paarse Stemveee…..

  Ik heb al zo’n vermoeden hoe ze er precies uitziet.
  Ik heb ze volgens mij zien rondlopen in een veel te strak NDP truitje bij de laatste woning occupatie met een sigaret in haar mond en zes kinderen van 8 vaders…..


  Maak melding

 56. Gmap de moppentapper! Sranang garnalen a switiee en bovendien zijn ze vers en ruik ook lekker! dan die aardappelboeren overbemesten vieze geur op de weiland dus dag in dag uit blootgesteld aan vieze lucht. … is de vervuiling groter dan bij een snelweg door een weiland. weer kliekjesdag morgen who cares?,…. die lekkere garnalen is echt zonde om weg te gooien hahahaiiii


  Maak melding

 57. Bruinhard, je bent op de verkeerde site. check even op Mamjo, Dino (boeler) Bouterse heeft een eigen page. je naam zet al genoeg. Veel plz met sterrenkijken.


  Maak melding

 58. De moorden

  Op 7, 8 en 9 december 1982 werden vijftien prominente Surinamers die het militaire regime van legerleider Desi Bouterse bekritiseerden uit hun bed gelicht en overgebracht naar Fort Zeelandia, het toenmalige hoofdkwartier van Bouterse, waar ze gemarteld en gefusilleerd werden.
  Volgens verklaringen van getuigen werden de slachtoffers eerst “voorgeleid” aan Bouterse voordat ze doodgeschoten werden op Bastion Veere, een van de open ruimtes van Fort Zeelandia.
  De militairen die deel uitmaakten van het vuurpeloton werd verteld dat het ging om de executie van personen die een coup tegen het militaire regime beraamden. Op 8 december 1982 rond 9 uur ’s avonds zei Bouterse in een verklaring die uitgezonden werd op de Surinaamse televisiezender STVS dat er tijdens kerstnacht 1982 een tegencoup gepleegd zou worden met behulp van buitenlandse krachten en dat deze coup vroegtijdig onschadelijk gemaakt werd. Na de verklaring van Bouterse werd een fragment uitgezonden van een gearresteerde Jozef Slagveer, met een met name aan de linkerkant gezwollen gezicht, die in aanwezigheid van Roy Horb voor de televisiecamera een verklaring voorlas. Hierin verklaarde hij dat er inderdaad een samenzwering was om met buitenlandse hulp het militaire regime af te zetten.[1] Slagveer zou deze verklaring onder druk hebben afgelegd. Ook André Kamperveen had een soortgelijke verklaring voor de camera afgelegd, maar omdat hij er erg toegetakeld uitzag, werd van zijn verklaring alleen het geluid uitgezonden.

  Verklaring van Bouterse

  De omstandigheden waaronder de vijftien personen omkwamen, zijn tot op heden nooit volkomen opgehelderd. Bouterse zei in een verklaring die op 10 december 1982 op de Surinaamse televisiezender STVS door de nieuwslezer werd voorgelezen: “Toen woensdagmiddag (8 december) het transport van de verdachten van het Fort Zeelandia naar de kazerne op technische problemen stuitte, werd besloten dit transport in de avonduren plaats te doen vinden. Bij dit transport ondernam een aantal der aangehoudenen, vermoedelijk op instigatie van twee der aangehouden militairen, een wilde vluchtpoging. Nadat schoten in de lucht hen niet van hun ontsnappingspoging konden weerhouden, moest gericht worden geschoten waarbij een deel der aangehouden samenzweerders het leven liet”.


  Maak melding

 59. Rapport van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten

  Het Decembermoordenrapport van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM), uitgebracht op 14 februari 1983 in Leiden, is een samenvatting van wat getuigen die tussen 9 en 13 december 1982 in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis zijn geweest hebben waargenomen op de lijken van de slachtoffers.
  In het rapport wordt melding gemaakt van sporen van zware mishandelingen in het gezicht van alle slachtoffers, botbreuken en andere verwondingen die niet afkomstig kunnen zijn van geweerschoten. Ook wordt er vermeld dat deskundigen op het gebied van wapens en wapenverwondingen hebben verklaard dat de kogelverwondingen in borst en buik duidelijk zogenaamde inschotwonden waren, wat betekent dat de slachtoffers van voren zijn neergeschoten. De conclusie was dan ook dat de slachtoffers niet op de vlucht waren doodgeschoten, maar dat zij zwaar gemarteld en opzettelijk ter dood waren gebracht.
  Het rapport vermeldt ook specifieke geconstateerde verwondingen. Zo was Cyrill Daal gecastreerd, Surindre Rambocus was van linkervoet tot nek doorzeefd met kogels en in de borst- en buikstreek van Jiwansingh Sheombar was met kogels een patroon van een kruis gemaakt.[3]

  En de verantwoordelijke voor deze beestachtige moorden zijn nu President en Ministers van Suriname…..


  Maak melding

 60. @@ R!@O als de redimusu’s diarree hebben, kun jij ze wel verhelpen denk ik!! Doe je mond open en ze kunnen erin scheiten! probleem opgelost!! Anti diarree geneeskunde aldus R!@O


  Maak melding

 61. GMAP,

  “Ik vindt de NDPers niet bepaald slim, zo beter ??
  Ze eten teveel garnalen,” schreef je aan Ingrid.

  Je bent iets vergeten beste GMAP. Ze eten ook teveel poep. Aan de reacties van Ingrid te zien lust ze daar wel pap van.


  Maak melding

 62. Rust>????????
  MOLENAARTJE, een achterhaald beroep,
  Noem alleen in Suriname het woord amnestie en de pleuris breekt uit.

  Deze wet is de grootste schandvlek van Suriname en heeft moordenaars een vrijkaart gegeven.
  Heb jij ooit gehoord over het slavenschip MS Leusden?
  Fokkerrrrr!!!

  In Suriname breekt er geen enkele pleuris uit.
  Niemand ligt wakker van jou amnesty verhaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES