vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVrachtrijders pikken verbanning uit haven niet

Vrachtrijders pikken verbanning uit haven niet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 apr – Tientallen vrachtrijders worden verbannen van het emplacement van de Nieuw Haven in Paramaribo. “Het terrein is van Havenbeheer en we hebben het nodig”, zegt directeur Andreas Talea van Havenbeheer. De aanwezigheid van vrachtwagens op een stuk grond op de haven, kan niet langer. De vrachtrijders en havenarbeiders vinden de maatregel te abrupt en ook nog onredelijk.

Er was wel aangekondigd dat per één april geen vrachtwagens meer worden toegelaten. “Maar je kunt niet van de ene dag op de andere bepalen dat het niet meer mag”, zegt Romeo Chin A Loi, voorzitter van de Surinaamse Haven- & Transportarbeiders bond. De vakbond ondersteunt protestacties van de vrachtrijders. Volgens Chin A Loi bestaat er een akkoord tussen Havenbeheer en de vrachtrijders. Die mogen op het emplacement staan totdat er vracht te vervoeren valt.

Als het niet meer mag, worden overeenkomsten eenzijdig opgezegd. “Dit vinden we onaanvaardbaar”, aldus Chin A Loi. Volgens Talea hebben de vrachtrijders voldoende tijd gehad. “De vrachtwagens kunnen ook thuis worden gelaten tot dat er vracht te rijden is.” De vrachtrijders willen het er niet bij laten. Als eerste protestdaad is de haven enkele uren lamgelegd. Hun woordvoerder, Nizaam Ozir, sluit een nationale staking van vrachtrijders niet uit. “Dan leggen we de economie lam.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Andreas Talea zegt; 1 april is geen grap!

  Nizaam Ozir, helemaal uit Turkije zegt; “Da leggen we de economie lam.”

  Maarrrrr……de economie is al naar de FILISTIJNEN!

  Regering in grote geldnood

  03-04-2013 03:59 – Ivan Cairo De Ware Tijd


  Maak melding
 2. ….dus, volgens Talea moeten de chauffeurs hun vrachtwagens thuis laten ,en vervolgens de bus pakken en naar de haven komen,en dan staan wachten en dan als er vracht is moeten ze naar huis gaan met de bus en dan terugkomen met hun vrachtwagens….Hai boi,….
  Hsi boi Talea ,het lijkt alsof je de gewone taximan zegt dat ze zonder hun taxi op de hoeken moet staan en pas wanneer de passagier zich aanmeld moet hij thuis gaan en zijn taxi uit de garage halen voor het rijden van een rit!
  LAUWPIE TALEA!!HET IS IN JE HOOFD GESTEGEN!!


  Maak melding
 3. Men zal er aan moeten geloven. De modernisering van het land krijgt steeds meer vorm en de Surinaamse samenleving wordt gestrucureerder ingericht en dat is niet slecht.Het is fijn vertoeven in een land als er orde wordt gecreeerd in een chaos.De organisatiegraad van de Surinaamse samenleving wordt verhoogd.De regering is goed bezig en men doet haar werkzaamheden op een hoger bestuurlijk niveau dan de vorige bestuurders.Een pluspunt voor Suriname.


  Maak melding
 4. @RobG

  Niks van modernisering!
  Er is een geldgebrek in Suriname veroorzaakt door de vele nodeloze reizen van de niet deskundigen van de ndp regering ..van Cuba Tot China..van Afrika tot Turkije!!


  Maak melding
 5. Als mens heb je dan niet veel tussen de oren als je de vergelijking maakt met een taximan.
  In een goed geordende samenleving heb je standplaatsen voor een X aantal taxi’s, zodra er 1 wegrijdt sluit een ander aan.
  Zo ook in een moderne haven komen vrachtwagens pas aanrijden omdat ze weten dat ze op een bepaalde dag en tijd een vracht moeten ophalen en naar een ander locatie moeten vervoeren.
  Je kan daar niet de hele dag komen hangen en wachten tot je vracht krijgt om te vervoeren, plus een groot stuk terrein bezet houden om tientallen vrachtwagens te parkeren.
  Mensen moeten leren om met de tijd mee te gaan!


  Maak melding
 6. @shot door de roos

  Neen, maar intussen zou je het niet erg vinden dat de gewone burger verdreven wordt ,bijna geheel verbannen wordt vanuit het terrein van de nieuwe haven en je lieverds van de ndp hun eigen vrachtwagen bedrijven daar stationeren ..de zogenaamde Staats vrachtwagenbedrijven van BRUNSIE,BOUTA,DINO,ABRAHAMS,ALIBUX….
  Je denkt dat iedereen plaatrs moet maken voor je idolen al zou dat op hardhandige wijze moeten gebeuren..
  ME MARS!!!Niet alles zal geschieden zoals jij denkt zal gebeuren wanneer opgedragen wordt door je NDP IDOLEN!!
  Waarvoor hebben je ndp idolen het terrein voor hun zelve alleen nodig?!Om te STOEIEN DAAR!!??

  Het is hosselen geblazen in Suriname!!Je denkt zeker dat de vrachtwagens chauffeurs uit verveling daar geparkeerd staan?!!Je zal het niet erg vinden dat straks gastarbeiders uit een ver vreemde land geparkeerd zullen staan met hun vrachtwagens,misschien ga je hun zelfs gezelschap houden, maar de surinaamse vrachtwagen chauffeurs moeten daar het veld ruimen?!!
  YOU EDE BORO,MAAR DAN JE BENT EEN NDP AANBIDDER ,MEER VAN JOUW VERWACHTEN HOEFT NIET. TE OVERBODIG!!!


  Maak melding
 7. Door een eeuwenoude gewoonte zonder meer te verbieden breng je geen orde in de chaos en geen structuur in de wanorde.
  Dan worden mensen boos.
  Bedenk eerst een goede oplossing, leg het voor en voer het in.
  Maar om zomaar iets te verbieden en de mensen naar huis te sturen is roepen om problemen.
  Plannen, structuur aanbrengen, orde scheppen, rust en regelmaat inbouwen, zijn begrippen die niet voorkomen in het woordenboek van SU. Iedereen schreeuwt, niemand luistert.


  Maak melding
 8. If mi ede boro, dat laten we in het midden.
  Blijkbaar hebben we verschillende aanbidders, niks verkeerd mee.
  Hosselaars willen nooit belasting betalen, die willen de staat alleen maar uitbuiten, net als die ene guru van jou met zijn moordcontract van tig jaren tijdens de vorige regering.


  Maak melding
 9. @Schot door de roos
  Ga je paarse idolen vragen of ze ooit BELASTING BETAALD hebben!Ga ze vragen of ze weten hoe een belastng formulier eruit ziet!Ze weten alleen hoe ze belastingen moeten ONTVANGEN MAAR ZELF BELASTING BETALEN IS TABOE VOOR ZE!
  MIJN guru met een moordcontract?!!!
  Whahahaaaaaa…..het is jouw GURU BOUTA EN ZIJN ‘DICIPELEN’ die heden terecht moeten staan wegens moord op 15 ongewapende burgers van Suriname!!
  En lees maar de berichten in de kranten hoe hard Kanhai werkt om die strafzaak te stoppen!!!
  En het is je GURU BOUTA DIE RONDLOOPT MET AMNESTIE,DE AMNESTIE GURU BOUTA…Whahahaaaaaaaa….
  Je bent een lawlaw mang Lawpie…….

  Hahahaaaaawhahahaaaaa…..


  Maak melding
 10. @SHOT DOOR DE ROOS

  Als jij mij komt vertellen dat de ndp fanatieken volgens orde ,in orde,ordelijk ,hun discussies ten uitvoer brengen ..dan ja….DOEI, doei…..


  Maak melding
 11. Plannen is ook vooruitzien. Bij de planning van de NwHaven had toch een stuk terrein geresveerd kunnen worden als standplaats voor vrachtauto’s. Desnoods met de plicht om per uur een bedrag te betalen om er te mogen staan (bv.50 srd per uur)


  Maak melding
 12. Sorry maar ik vind dat Ray het heel goed schetst, in de praktijk werkt dit niet, ik denk dat er wel een alternatieve andere plek aangewezen had mogen worden… de vrachtwagen thuislaten slaat nergens op… dit werkt in de praktijk NIET. Ik woon praktisch naast de haven en weet hoe het er aan toe gaat…. ook wat Dhireen aangeeft ben ik mee eens… mijn idee ook.


  Maak melding
 13. Hallo,
  Gij die niet weten er is al drie maanden een plek voor de vrachtwagens gereserveerd maar dat is twee km verder,
  maar dat willen ze niet!
  Deze mensen willen gewoon bij de haven blijven,want de ene moet sneller zijn dan de ander.
  Daarom is er vaak ruzie onderling.
  Groetjes,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES