Nederlands Waterschap deelt waterkennis met Suriname

11

Vanaf 4 april bezoekt een Surinaamse delegatie uit Nickerie Waterschap Rijn en IJssel in Nederland. De Surinamers werken aan de ontwikkeling van een waterschapachtige organisatie voor het waterbeheer. De Nederlandse partner hierin is Waternet Amsterdam, die ook al meerdere jaren in Suriname actief is.

Het Nederlandse waterbeheer is uniek in de wereld. In veel landen wordt daarom gebruik gemaakt van in Nederland opgedane kennis. Waterschap Rijn en IJssel werkt al vier jaar nauw samen met organisaties in de Surinaamse rijstprovincie Nickerie, waar goed waterbeheer cruciaal is voor de voedselvoorziening.

Nickerie is een groot moerassig poldergebied waar in potentie 47.000 ha polderland geschikt is voor rijstproductie. Een groot deel van de polder wordt hier echter nog niet voor gebruikt, vanwege een ontoereikend waterbeheer. Door de samenwerking met Rijn en IJssel en Waternet hoopt de regio
dit waterbeheer te optimaliseren. Daarvoor krijgt de Surinaamse delegatie in april een intensief programma voorgeschoteld, waarbij ook extra aandacht is voor nieuwe technieken om grondstoffen uit afvalwater te halen, zodat lokale bedrijven daar weer gebruik van kunnen maken.

11 REACTIES

 1. Is een overheids delegatie van Suriname instaat om kennis op te doen.De hele waterhuishouding in Nickerie ligt op haar gat.Kennis van rijstteelt zou toch uit China komen.Waterhuishouding uit Nederland.
  Zwarten geloven jullie in jullie zelve of is een draad los dat je werkelijk in staat bent iets op te zetten.Hoe is het met de arbeiders uit Haiti.Jullie hebben het spookje voor elkaar.
  Nederland=WATER.
  Haiti =ARBEIDERS.
  China =KENNIS RIJSTTEELT.
  Hiep hiep hoera we zijn er.
  HET EIGEN VOLK NAAR SANTA BOMA.


  Maak melding

 2. Over water& rijst kennis gesproken?nederland heeft decennia lang ervaring opgedaan in Wageningen.Dit soort zaken hoef je niet de hele wereld naar Su te halen.Nederland heeft alles in huis.


  Maak melding

 3. Artikel kop kan beter lezen, Nickeriaanse vhp delegatie naar Nederland. want dat is waar alle kennis die overgebracht is, in de praktijk omgezet zal worden. These people only think positive about and look out for those that look like them. Niet de algemene en gehele Surinaamse gemeenshap.


  Maak melding

 4. =Ik weet zeker dat het goed zal komen, omdat in Nickerie een modern waterleidingmaatschappij is. Het is prachtig en ben er trots op.

  =De VHP doet het inderdaad goed met hun kennis.

  @Savioen, als je het bedrijf had gezien zou je anders reageren, maar zie hoe jij mogelijk nooit naar Nickerie bent geweest.


  Maak melding

 5. Goed zo nickerianen!Wij zijn trots op jullie!
  Wij zijn blij dat jullie als surinamers naar mogenlijkheden en oplossingen zoeken bij de juiste partner in Nederland!Laat het distrikt nickerie geen opvang centrum worden voor gastarbeiders uit verre vreemde landen,die in Suriname komen voor opvang omdat zij hun land willen uitvluchten ten koste van alles ,ook al zouden ze als slaven arbeid verrichten onder basja bouta voor een hongerloon of gewoon werken als een hond voor gratis!

  En ja,geen aandacht schenken aan praatjesmakers als een
  @KRIN TAKI,omdat deze man zit te wachten op gastarbeiders om zijn werk te laten doen!Hij zelf is liever LUI dan MOE!!


  Maak melding

 6. De VHP is debet aan het beleid dat de afgelopen decennia is gevoerd.Dat ze het nu inzien zou kunnen maar ze hebben het volk even goed als de NPS bedrogen.De totale rijst cultuur is door hun lafheid vernietigd.Een paar rijke Hindoestanen staat niet voor de hele Hindoestaanse gemeenschap.Dit geldt even goed voor de andere bevolkingsgroepen.Hoe kunnen wij de zelf doding van de boeren vergeten.De macht hebbers van welke bevolkingsgroep ook strooit zand in de ogen van de bevolking.Waarom moet MNO de dijken verhogen wat voor kennis komen ze hier opdoen.Alle civiele werken wordt door buitenlanders uitgevoerd.Dat de NPS.Bouterse alleen met witten wilt werken wilt niet zeggen dat de VHP haar mond moet dicht houden.Haar achterban lijdt er onder maar dat maakt hun niets uit als ze zelf wat in hun zak kunnen stoppen.Het zijn lafaards.Horen jullie Venetiaan.


  Maak melding

 7. Kijk naar het ministerie van openbare werken.Araham de jood steelt en vergeeft de projecten aan waar hij en zijn achterban profijt van hebben.En een delegatie gaat naar Nederland wie houdt wie voor de gek.Alle ontwikkelingen in het land is niet toe te schrijven aan de politiek maar aan de gemeenschap en bepaalde ontwikkelingen zijn niet te stoppen en deze zijn niet toe teschrijven aan de dieven die het claimen.
  Surinamers zijn arm en worden uitgebuit door haar eigen mensen en dit geldt voor alle volkeren die daar leven.Wordt wakker en laat de politie dit weten.
  Kijk naar de arrogantie van die javaan Somo die aangeeft ik moet nog een keuze maken.En mens die geen recht heeft op de zuurstof die hij ademt.Maar zijn domme aanhangt stemt op hem.


  Maak melding

 8. Een tip voor de die gasten uit Suriname, luister goed naar die witte man, hij heeft verstand van alles wat met water te maken heeft, maak aantekeningen, stel vragen, doen baia, wees verstandig, no pree sabimang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.