zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAantal bajesklanten in Suriname 'op de terugweg '

Aantal bajesklanten in Suriname ‘op de terugweg ‘

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 apr – Het aantal veroordeelde gevangenen neemt af. Volgens minister Edward belfort van Justitie & Politie is er landelijk sprake van een terugval in de gevangenisbevolking. Formele cijfers zijn niet meteen beschikbaar om deze bewering te staven. Belfort heeft wel vernomen van de politieleiding dat er bepaalde aanwijzingen zijn.

Tot de belangrijkste behoort de verminderde behoefte aan voeding. Er wordt minder eten besteld. En als dat niet te maken heeft met een of ander rigide dieet, dan duidt dat op een bepaalde ontwikkeling. “De cellenhuizen zijn niet meer overbevolkt. Er wordt aanzienlijk minder voeding besteld en dat is een goede ontwikkeling”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Ook is vastgesteld dat de groep draaideurcriminelen aan het verminderen is.

Voor Belfort is er al genoeg aanwijzing dat het de goede kant op gaat. Hij vermoedt dat de vakopleidingen die nu in de gevangenissen worden gegeven, vruchten afwerpen. Als het even kan, moet het resocialisatieplan ook de samenleving ten goede komen. “De mensen die in de strafinrichtingen zitten worden bijgeschoold. Gedetineerden hebben al een school gebouwd in Nickerie en zijn nu bezig met een tweede”, aldus Belfort.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Gedetineerden hebben al een school gebouwd in Nickerie en zijn nu bezig met een tweede ?? Mi gado slavernij bestaat nog steeds !

  Natuurlijk neemt het aantal gedetineerden af. Desi Delano Bouterse staat aan het hoofd van de lokale Cosa Nostra. Deze amnestie slager keurt zijn eigen vlees. Hij lijkt wel gek om een razia op z’n vriendjes te houden.

  Maar goed, suriname wordt bedolven onder criminele goudzoekers. Voornamelijk Brazilianen. Belfort moet niet lullen maar poetsen. Oppakken die gasten ! Helemaal niets geen scholing voor die lui. Straf uitzitten en uitzetten naar Brazilie. Desnoods op de boot zetten en 25 mijl verder op een zeemans graf geven. Surinaamse gedetineerden hebben wel recht op bijscholing. Deze mensen kunnen de openstaande vacatures in de technische sector opvullen. Opleiding + baangarantie. Deze regering bestaat uit de lippendienst. Wordt tijd dat ze aan het werk gaan.


  Maak melding
 2. Schandelijk dat deze man aan geeft dat er geen cijfers beschikbaar zijn voor hoeveel gedetineerden er zijn maar wel wat gevreten wordt.Houdt hij en zijn leeghoofdige staf dit bij.
  Hij heeft het over scholing maar dit is niet te merken in Suriname.Het lijkt dat deze mensen zich zelve geloven als ze het volk voor liegen.
  Surinamers onderdrukken hun eigen volk zo als alle zwarten dat doen.Ze maken van hun kinderen criminelen in plaats van hen een toekomst aan te bieden.
  Een Afrikaanse ambassadeur vroeg mij of ik wist hoe hij de stagiaires vanuit Nederland in zijn land kon krijgen.Ik stond perplex van die vraag en dacht aan mijn landgenoten die ook zo trots op zijn.De reden hiervan weten jullie wel.Voor onze kinderen hebben wij de gevangenis.De simpelste werk dat kennis vraagt besteed de zwarte het werk uit aan buitenlanders.


  Maak melding
 3. Dat is te zot voor woorden, dat een minister niet hoeveel exact gedetineerden in de gevangenis zitten.
  Laat hem dan beter adviseren door die lui om zich heen.


  Maak melding
 4. AANTAL BAJESKLANTEN IN SURINAME ‘OP DE TERUGWEG‘

  Daar merkt de Surinaamse bevolking niets van.
  Elke dag is het weer raak met die boevengilde.

  En omdat er minder ‘minder’ eten wordt besteld, zou ook het aantal gedetineerden zijn verminderd.
  Wat een lul & dom verhaal van min. Boos Belfort.

  Dus dan blijft er ook geld over.
  Hoeveel weet onze min. Boos Belfort ook weer niet.

  Minister Belfort!
  Wie denk je soms hiermee in de maling te nemen?
  De criminaliteit is nog steeds het zelfde gebleven en volgens de laatste info. ook toegenomen.
  Maar de ‘daders’ zijn nog steeds niet aangehouden.


  Maak melding
 5. Ik snap dit niet. Dat men door middel van melk en kaas die bevolkingscijfers kan schatten. Heeft justitie een betere band met koeien dan met de rechtbank?

  Het kan niet waar zijn? Ik zal zeker iets over het hoofd zien. Ik probeer me daar in te plaatsen en te snappen wat ze bedoelen. Er staat “tot de belangrijkste behoren”. Dus er zijn nog meer meetmogelijkheden. Gevangenen zijn daar terechtgekomen via de rechtbank. Dan moet daar het meest betrouwbare meetpunt liggen. Heeft de surinaamse overheid geen computernetwerk? Natuurlijk wel, ik twijfel niet hoor. Dan sla je toch die gegevens op. Ik maak geen software maar weet zeker dat een programmaatje in een grafiek zo kan uitslaan wat je aan schobbejakken in huis hebt lopen ten opzichte van voorheen. Dit cijfer is belangrijk dat is het resultaat van je werk en dan wil je dat direct bij de bron meten. Niet via kanalen die voor afwijking kunnen zorgen. Ook niet voorlopig. Dus als je de gegevens van de rechtbank opslaat kan je met een programaatje 100% betrouwbare info naar boven halen. Met respect maar dit is geen tijd waar je supermarkt statistieken hoeft te gebruiken. Als laatste: excellence bij het volk is het gevolg van excellence bij de overheid.
  In geloof spreek ik uit dat Christus is het hoofd van Suriname.


  Maak melding
 6. Hier getuigt Belly weer dat het werk voor hem te groot is.Hij kan niet eens aangeven hoeveel agenten,cipiers en officieren van just.onder hem werken.Laat staan dat hij weet hoeveel wisselende gevangenen hij in de bajes heeft.De cipiers en agenten nemen nu eten van huis mee,Belly.


  Maak melding
 7. Statistieken liegen niet. Goed beleid van de regering Bouterse.We mogen voorzichtig zijn maar de voortekenen zijn goed.Proficiat regering van Suriname.


  Maak melding
 8. Dit is klagen richting open zee.
  Mijn advies is iedere gedetineerde moet zelf voor zijn/haar voedsel verbouwen.
  Gewoon duizenden ha. grond goed afsluiten met hoge muren…..en men moet weten….werkzame detentie…dus kom daar niet…want dan moet jij planten tot dat jij weer vrij man of vrouw mag worden.


  Maak melding
 9. @ Apra

  gewoon de ballen van de Daltons weer invoeren.En ze moeten werken waar ze zichtbaar zijn voor het grote publiek.Zachte heelmeester,als Belly van Witboiti,hebben altijd recidiven gemaakt.Ello,komen jullie je melden.Wie is nou gek?


  Maak melding
 10. @blaka bakra, de politie houdt toch ook de gegevens bij.Ook de cateringdienst voor gevangen merkt toch dat er minder voedsel wordt afgenomen of zie ik het verkeerd. Uit de cijfers blijkt dat er minder geditineerden zijnin de cellen en dat het aantal draaideur criminelen afneemt.Ik raak steeds meer ervan overtuigd dat de regring Bouterse in Suriname goed bezig is.


  Maak melding
 11. Die KA belfort ,de schijnheilige held, weet precies hoeveel criminelen nog op vrije voeten rondlopen en eentje speelt ook voor pseudo presidentje!En o ja hij vergeet natuurlijk dat hijzelf ook wegens moord op 4 ongewapende mannen daar binnen hoort te zitten!!


  Maak melding
 12. @ Martha:

  Praat me alsjeblieft niet over het bijhouden van statistieken in Suriname. Mijn jarenlange ervaring met het Surinaamse overheidsapparaat bevestigt alleen wat ik al lang weet. Een papierwinkel zonder weerga, waar niemand iets van begrijpt. Of denk jij dat een gevangenisbewaarder met de computer registreert hoeveel maaltijden per dag er zijn verstrekt? Je bent erg naief, hoor.


  Maak melding
 13. Kotsmisselijk wordt je van sommige reacties hier.
  Onvoorstelbaar hoe dom ze niet zijn.

  Walgelijk walgelijk, walgelijk!

  Zo kan ik het ook, niemand veroordelen, amnestie verlenen, gratie verlenen, op de vlucht doodschieten, tuin laten harken…..etc. etc.
  Tsja, dan blijft er niemand meer over.

  Disgusting, foolish people!


  Maak melding
 14. @Martha

  Hahahaaaa..Martha,
  Natuurlijk lijkt het voor jouw alsof de gevangenis bewoners onder je baasje leeglopen…
  Kijk ,de criminelen die daar thuishoren worden ambassadeurs,ministers enz…enz…anderen krijgen amnestie enz…meriba en bouta…..
  Toch niet moeilijk te raden waarom de gevangenissen bij de dag leeglopen?!
  Die belfort die hoort bv ook in de gevangenis thuis ,,maar neen hoor…hij is ook een minister!
  Hij hoort in de CRIMINELE REGERING van Suriname ,thuis!


  Maak melding
 15. De grootse criminelen zitten volgens mij niet in de gevangenis….

  Kijk maar naar de corruptie praktijken, waar het echt om miljoenen en miljoenen gaat…..Er wordt heel veel geld en grond verduisterd….

  Hoeveel eten wordt hierbij besteld vraag ik me af, is dit veel meer of minder geworden…..Aan de hand daarvan zou mischien ook hier, de criminaliteit getoetst kunnen worden…..


  Maak melding
 16. @Martha, je heb een heldere kijk op de zaken.Het gaat steeds beter op velerlei gebieden in Suriname.Als de berichtgeving m.b.t. de gedetineerden juist zijn, en daar ga ik ervan uit kunnen we spreken van een duidelijke ommekeer in de samenleving.Ik denk dat de scholing van gevangenen vruchten afwerpt.In Suriname was het een schande als je kind naar de technische school ging.Iedereen wilde ambtenaar worden of op kantoor werken,terwijl vakmensen de grote verdieners uiteindelijk zijn.De gedetineerden die omgeschoold zijn tot bouwvakker,metselaar,timmerman,lasser,electricien of lasser zullen het grote geld verdienen.De samenleving krijgt vorm niet door de mensen die op kantoor zitten of die ambtenaar zijn, maar juist door mensen die het werk verzetten.De mensen die bezig zijn om huizen neer te zetten, de metselaars,de timmerlieden, lassers, stratenmakers, de mensen die plantsoenen aanleggen en onderhouden,de chauffeurs,enz. De regering moet meer van dit soort scholingstrajecten opzetten en laten we hopen dat er daardoor minder werknemers uit het buitenland worden aangetrokken.


  Maak melding
 17. Kunnen wij dan niet meer tellen? Gewoon inventariseren met twee man per telploeg en iedere cel voorbij lopen en gewoon TELLEN.
  Kan toch niet moeilijk zijn????????????
  Wow, is Belfort dom of is het hele zootje nog dommer dan ik dacht?
  Ga terug naar school want daar leer je te tellen hoeveel knikkers je hebt etc.
  Stelletje slappe dommeriken.


  Maak melding
 18. Rob G.

  Het zogenaamde teruglopen van het aantal veroordeelden kan een aantal oorzaken hebben.

  1. Er worden te weinig criminelen gepakt en dus ook niet veroordeeld.

  2. Het meten van het aantal naar aanleiding van de verstrekte voeding is natuurlijk een farce. Veel gedetineerden krijgen hun voedsel van buiten (familie, vrienden etc.) en hoeven dus geen beroep te doen op de gevangeniscatering. Wordt dit ook geregistreerd?

  3. De retoriek van minister Belfort wordt niet gesteund door enig bewijs. Er zijn geen passende gegevens. Het wel of niet verstrekken van voeding is geen maatstaf. Het is hetzelfde als het Metereologisch Instituut zegt: In november krijgen we veel regen, dus de rijstoogst voor volgend jaar is gegarandeerd. Onzin natuurlijk.

  4. Zolang de minister dit niet cijfermatig kan onderbouwen, hou ik mijn twijfels.


  Maak melding
 19. @ Rob G.

  Je hebt gelijk als je stelt dat het leren van een vak tijdens de detentie een goede zaak is en onderdeel is van het maatschappelijk herintreden.

  Echter: Gezien de grote werkloosheid in Suriname ben ik echter bang dat velen van hen niet aan het werk zullen komen, ook al gezien hun c.v.

  Dat deze mensen, volgens jou, de grootverdieners in de toekomst zullen zijn, waag ik dan ook ten zeerste te betwijfelen.

  Economische vooruitgang heeft volgens mij niets te maken met kwantiteit, maar met kwaliteit. Als op een bouwplaats 50 man rondlopen, dan lijkt dat op grote economische bedrijvigheid, maar als vervolgens blijkt dat ze allemaal uit hun neus lopen te vreten, dan schiet dat niet op. Kijk naar de praktijk, niet naar de theorie.


  Maak melding
 20. Bij overdracht en overname van de gevangenen,zogenaamd dienst wisseling worden de gevangenen en de al daar bevindende materiaal geteld.Daarvan wordt een rapport gemaakt dat ondertekend wordt door de vertrekkend als de aantredende diender.Hier kon Belly ook even gekeken hebben of gebeld hebben voor hij uitspraken deed.
  Voor de cellen huizen worden de maaltijden door het leger des heils verzorgd.Ook hier was een belletje voldoende om te weten hoeveel maaltijden geleverd werden aan de cellenhuizen.Hier komt het weleens voor dat de corveer[die het eten langs brengt] een over gebleven maaltijd nuttigt.In de cellenhuizen worden er geregeld één maaltijd voor de gevangene gebracht van buiten.De gevangenen eten drie maal daags.


  Maak melding
 21. Precies Lea!
  Terug naar die goeie ouwe tijd:
  Kannibaal…carnivale…caraïb… of omgekeerd.

  (Dit is ’n grapje, maar écht gebeurt)!


  Maak melding
 22. vroeger mocht de PA’s mee-eten totdat Belfort zei;

  eey dikzak…voor jou geen promotie meer tenzij jij afslankt!!

  sindsdien is er een portie-reductie, of kan het zijn dat de schoolmaaltijd wordt overgeheveld 🙂

  Fer odi odi


  Maak melding
 23. Klopt er zitten minder gedetineerden in de gevangenis, want die lopen nu allemaal buiten,sommigen hebben zichzelf kinderen en familie amnestie verleend, en anderen worden niet opgepakt!


  Maak melding
 24. @ blaka bakra,ik bekijk de ontwikkelingen in Suriname vanuit een positieve invalshoek.Ik kan het niet begrijpen dat jullie zo verzuurd zijn geraakt en verzuurd kijken naar de goede ontwikkelingen in Suriname.Het is toch en teken aan de wand dat het regeringsbeleid goed uitpakt. Ik hoop dat jullie eindelijk ook zullen inzien dat men in Suriname goed bezig is.


  Maak melding
 25. @ Rob G,

  Ik kijk niet verzuurd naar de ontwikkelingen in Suriname, want ik woon en werk er al meer dan een decennium. Het is dus ook in mijn voordeel als er ontwikkelingen ten goede zijn. Maar misschien ben ik blind, want ik zie ze niet. Ik donder gedurende drie jaar dagelijks in hetzelfde gat in de weg. Deze regering heeft een te grote broek aan. Projecten die als luchtballonnetjes uit elkaar geklapt zijn, nutteloze en veel te dure projecten worden moeiteloos door de DNA geloodst. Denk eens aan die 80% van de mensen die het niet breed hebben. Wat moeten zij eten? Asfalt? De corruptieve handelingen van deze regering zijn nauwelijks meer te tellen. De nieuwe inflatie zit er weer aan te komen. Of je moet zo denken als je vriend Pero. Hij plant (zegt hij) cassave om te zorgen voor economische vooruitgang! Kom op nou!


  Maak melding
 26. @blaka bakra:
  “Wat moeten zij eten? Asfalt? ”
  Ze gaan eten:
  Nieuwe CIS pakket:
  Leguana van Coronie met cassave van Pero’s plantage…..hmmm…..


  Maak melding
 27. Rob G.

  Er is je al vele malen gevraagd om voorbeelden te geven over de positieve ontwikkelingen in Suriname. Je hebt ze nog steeds niet gegeven.

  Nou, ik zal je een voorbeeld geven: In het district Saramacca start volgend jaar een pilot-project van IT for World Kids (IT4WK) voor het ondersteunen van onderwijs door Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). IT4WK zl 195 computers inzetten voor het project, dat in samenspraak met het miniserie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) wordt uitgevoerd.
  Het is de bedoeling om de jeugd in Suriname toegang te bieden tot de wereld van ICT en de mogelijkheden die deze biedt, nu en in de toekomst, zegt de voorlichting van Minov over het project.
  Studenten van het Natin dragen bij aan het geheel, en zullen een volwaardige stageplaats krijgen en zullen van daaruit de docenten instrueren en onderhoud plegen aan de computers.
  En nu komt het: IT4WK wordt gedragen door de Stichting World Smart College uit Suriname en Stichting Vrouwen aAan Het Werk en Stichting Edutwin uit Nederland. Bij de samenwerking zl ook het bedrijfsleven betrokken worden. O.a. SLM, Kersten Holding en Telesur hebben al aangegeven als sponsors te zullen optreden.

  Dat is nou een positieve ontwikkeling. Het is alleen jammer dat de rol van het Minov slechts bestaat uit het geven van voorlichting. Dus van overheidswege wederom minimale inspanning.

  Nou jij!


  Maak melding
 28. @blaka bakra, ik wil niet zeggen dat je hopeloos klinkt maar samen met je medestanders kom je in elkgeval wanhopig en verzuurdover.Jullie zijn tot in details aan het zoeken naar punten om het beleid van de regering in discrediet te brengen. Het enigste wat je hiermee bereikt is alleen maar tegenslagen incasseren. Jullie hebben een bevooroordeelde kijk op de ontwikkelingen in Suriname en dat komt echt niet gezond van verstand over. En trouwens, ik heb broers en zussen in Suriname wonen.Ook zij zien de verbeteringen aan de horizon verschijnen.Maar men is er nog niet.Er is nog een lange weg te gaan voor de regering, maar de vooruitzichten zijn positief.


  Maak melding
 29. Ja dat kunnen ze wel zeggen en het zal ook wel zo zijn maar aan de andere kant de criminaliteit is juist toegenomen en de daden ernstiger dus iets klopt er gewoon niet, of die rovers en verkrachters worden gewoon weg NIET opgepakt of ze krijgen zo een lage straf dat ze er heel gauw weer uit zijn en verder kunnen waar ze mee bezig waren.

  Wel goed is dat ze opleidingen krijgen binnen.


  Maak melding
 30. Nu komt de aap uit de bekende mouw!
  Mini-ster Belfor, er is geen geld voor die ‘arme gevangenen’.
  Vind je het gek dat er minder wordt ingekocht!
  Das nou een opdracht van je meerdere……


  Maak melding
 31. Het aantal bajesklanten in Suriname neemt af, maar in de regering neemt het alleen maar toe. Kijk eens naar hoeveel criminelen, fraudeurs, veroordeelden, mensenrechtenschenders en zedendelinquenten erin zitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES