VHP: Pasen aangrijpen om onrecht tot verleden te laten behoren

62

PARAMARIBO, 31 mrt – “De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is ervan bewust dat het Surinaamse volk ernstig gebukt gaat onder steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping van wet en recht. Laten we Pasen aangrijpen om het onrecht tot het verleden te laten behoren.” Dit stelt de VHP in zijn Paasboodschap. Pasen is het feest van de overwinning van het leven op de dood.

Door de opstanding van Christus is ook de opstanding uit de dood geschonken. Dat moet insprireren. “Welke moeilijke omstandigheden wij hier in ons aardse leven ook moeten doormaken, welke beproevingen ons ook bezoeken, met welke angstbeelden ons diegenen ook proberen te verlammen die ons de toekomst proberen uit te tekenen zonder in het bezit te zijn van echt spiritueel vermogen, wij moeten altijd met een gerust vertrouwen en vreugdevol in het leven staan.”

Je hoeft maar één keertje de voldoening te voelen van een juiste, goede daad in de omgang met buren en bekenden. “Dat gevoel van voldoening is in staat uit te groeien tot een vrolijke, optimistische perceptie van het leven, als die niet uit persoonlijke belangen maar vanuit een oprecht hart verrichte goede daden een deel van ons leven gaan worden. Alleen dan ook zullen wij veranderingen ten goede op maatschappelijk niveau ervaren, wanneer wij de aanwezigheid van een onverbrekelijk verband erkennen tussen de door ons verrichte goede daden en het maatschappelijk welzijn. “

62 REACTIES

 1. Ja, velen vieren pasen maar weten niet eens wat het inhoud. Geld en macht overheerst hun leven . Dan is pasen voor hun maar een dag om in te spelen op de domheid van mensen. In ieder geval een vrolijk pasen.


  Maak melding

 2. Kijk weer een partij die het christijk geloof gebruik voor een overwinning. Christelijk zijn is een vorm van onderdrukking en nederig zijn. Mensen in Suriname wake up. strijd voor gelijke rechte en goede onderwijs.
  En voor je ontwikkeling want naar de kerk gaan breng je nerges heen je wordt alleen maar dommer en nederig.
  Kom voor je zelf op en laat je de mond niet snoeren.


  Maak melding

 3. Vooruitstrevende Hervorming……. vrolijk Pasen….maar in het echt moeten zij nog heel hard werken om daadwerkelijk tot hervorming te komen…..want zij werken voor hen die op ze lijken…al bij al heel Su. and the rest of the world vrolijk vrolijk Pasen…mi gudu’s en mi lobi’s


  Maak melding

 4. Welke beproeving ons ook bezoeken…… Wel er zijn honderde beproeving die me in Su. tegen komen. Een hongerige loon, kinderen die met een lege maag naar schoolgaan en rechte van de mensen enz enz… Maar de onderdrukking gaat maar door en volk moet braaf toe kijken. De zakkenvullers gaan maar door en het volk werk voor een hongerige loon. En maar jaarlijks denken aan de opstandig van jezus. En het land bijft maar op achter in kennis.


  Maak melding

 5. overwinning van het leven op de dood,…danweer overwinning van het goede,….ondertussen,….

  Ontvoering en beroving Honkbalstraat

  Jeugdige straatrovers beroven vrouw

  Man sticht brand in huis ex-vrouw


  Maak melding

 6. het is klokslag tien voor zes wat ik lees .sanhtoki laat mij schrikken .santhoki denkt politiek te bedrijven met pasen …met mijn moeder ga ik straks naar de kerk ik wil dan mee maken in welke kerk santhoki gaat zitten met zijn achter ban.
  jaar in jaar uit heb ik santhoki of de vhp nooit horen praten over pasen en ineens grijpen ze pasen aan als politiek middel .santhoki joe boto lalarookh boro .
  waar heb jij het over als je over armoede praat op pasen terwijl jullie meer dan 60 jaar regeermacht hadden samen met die nps .hoeveel dharoe alcohol heeft deze man gedronken vraag ik mij af .maak je eigen niet belachelijk .het surinaamse volk weet heel goed wie christelijk is dus ik denk niet dat santhoki punten heeft gescoort .de kerken zijn strak vol en zullen we zien hoeveel achter ban van santhoki in die kerken zitten .santhoki moet zich gaan bezinnen dat de vhp jaar in het macht centrum was en niets en dan ook niets voor het volk heeft gedaan behalve zijn achterban .moge het de goede kant opgaan met paars wij geloven er in en daarom pakken wij aan zowel geestelijk ,maatschappelijk op alle fronten laat paars zich kennen .perfect is paars niet maar wel beter dan front in 2,5 jaar ,dat zal weer resulteren in een over wining in 2015.


  Maak melding

 7. santhoki dink dat oeng e stribie .joe koor joe krabiasie santhoki …joe en hoigrie ding sma .
  je laat je kennen sathoki net als die redimusus .
  het is maar goed dat men jullie door heeft .


  Maak melding

 8. VHP bedankt voor de deze boodschap.

  De kerkgenootschap van broeder Steve Meye kan hier een voorbeeld van nemen i.p.v. zich bezig te houden met futiliteiten.

  Vrolijk Pasen

  Plato


  Maak melding

 9. Deze anti-Christenen leren het ook nooit. Steekt de hand in eigen boezem en ga alvast aan al die autohandelaren vragen hoe zij aan het grote geld komen. Zelf good old Hilly’s (Autorama) hebben zij doodbeconcureerd!


  Maak melding

 10. VHP je bent debet aan de wantoestanden van het land.
  Aan gezien je deze dag hebt gekozen voor een mooie toespraak die het volk nergens naar toe brengt zou je beter kunnen biechten samen met de NPS.Zo lang jullie geen berouw gaan tonen en alles eerlijk opbiechten is er geen verlossing.Maar verlossing is de joden god die je dat geeft.Maar verlossing zit er niet in wel boetedoening terug betalen dat is het leven.


  Maak melding

 11. =Vreemd de aanhang van Bouterse.

  =Toen Bouterse op het podium stond om ook via een ander feestdag te praten die niet gekoppeld was aan zijn geloof hoorde ik niemand schreeuwen dat er politiek bedreven wordt.

  =Op deze manier van denken zal het NOOIT goed gaan in Suriname, omdat men niet kan inzien dat wat Santhoki zegt voor land en volk bedoeld is en niet voor zich zelfs, Jij bepaalt toch zelfs op wie je wilt stemmen????

  =Ik zou zeggen bestuur even de kwaliteiten van Santhoki tegenover die van Bouterse.


  Maak melding

 12. Onze PERO het verdriet va WKN en christen wannabee liegt ook nog op 1e pasen, en doet hard zn best om ons te laten geloven dat hij in Surimaribo zit, maar helaas, daar trappen alleen de paarse ratten in!!!


  Maak melding

 13. Who cares, pero drinkt zijn heinekenflesje op frissenstein 12 hg, op zijn slippers, in zijn palmboomshirt. De man waant zich in Su. Deze gek kun niet serieus nemen. Hij leeft van een bijstandsuitkering. Trip naar Su kan je nauwelijks van betalen. Daarnaast moet de soos je toestemming geven voor vakantie. Dit ivm sollicitatieplicht. Pero is een joke


  Maak melding

 14. door D.H.Girjasing
  Dit is mijn mening,laat iedereen in zijn of haar normen en waarden.Wat Santhoki heeft gezegd,hij bedoelde goed.

  Wij die hier wonen weten wel beter! Zijn Minjus ministerschap was maar een voorfilpje!


  Maak melding

 15. Zondag 31 maart 2013 om 15:56 uur, door Paraman
  Paraman heb je niks beters te doen?

  Het zijn de ideeën van vandaag die bepalen uiteindelijk hoe de wereld wordt vormgegeven.

  Ik moet wel toegeven: Ideeën kunnen wel goed zijn, in de uitwerking loopt het vaak mis.

  Fijne paas dagen aan allen!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 16. @IRA,….Jaaa,..Ira je hebt goed gezien,..deze NDPers zijn dommer dan kow baka voetoe,..niet te geloven.
  Als Bouta op een niet chriselijk feest blert over verbroedering dan hoor je die paarse domme kudde niks zeggen.
  Ai baja ,..hoe willen ze eenheid in het land als ze allemaal in hokjes denken??


  Maak melding

 17. hihihihihihhihi who cares geloven doe je in de kerk zoals ik dat doe ….pero is jou front en olland niets verschuldigt mie mang …feit is dat ik onder de zon ben en jij in die kou ….dat is het verschil tussen jou en pero .trouwens jij niet alleen het geld voor al die redimusus …go dink a torie .

  bouta go go


  Maak melding

 18. De VHP is lekker bezig.Ze geven op slinkse wijze een neutrale betekenis aan kerkelijke woorden.In feite gebruikt men kerkelijke dogmatiek om een verbinding te leggen met samenlevingsvraagstukken. Het komt erop neer dat men kerkelijke leerstelligheden verpakt in een politiek sausje om de regering Bouterse van langs te geven.

  Mijn inziens is deze handelswijze zeer gevaarlijk omdat men op deze dag bezig is om gelovigen te vervreemden van de beleving van de echte betekenis van Pasen, met als doel het Nieuw Front aan meer stemmen te helpen.


  Maak melding

 19. Met Christus komst op aarde in persoon van Jezus de Grote ziel is de mensheid verlicht geworden met de volgende spirituele kennis.
  – universele liefde ( maak van je vijand een liefdevolle vriend )
  – universele vergeving ( vergeef de mensen die niet weten wat zij doen al proberen zij de absolute weg en waarheid te vernietigen)
  – universele waarheid dat de mens naar beeld en gelijkenis God is geschapen .( de opstanding van Jezus Christus van een van de zonen Gods )

  Vrolijk Pasen


  Maak melding

 20. @pero en alle gelijkdenkenden,

  Eerst verwijten jullie de VHP dat het een partij is van Hindoestanen. En wanneer die partij een hand reikt naar alle anderen, dan zeggen jullie: blijf maar een partij van alleen Hindoestanen. Dus wie houdt wie nu voor de gek? Denk er maar eens over na.

  En betreffende Jezus: Hij was meer Hindoe, dan Jood. Hij mag dan geboren zijn in een Joods gezin, maar zijn spirituele opleiding heeft hij bij de Spirituele Meesters van India en Tibet gevolgd. En wanneer je dit ontkent en het beter weet, vertel jij dan maar waar Jezus was tussen zijn 12-de en 30ste levensjaar. Ik ben benieuwd.
  Jezus is ook niet gestorven aan het kruis en is wel naar de hemel gegaan: naar India. Jezus heeft India steeds genoemd als de Hemel.
  Hij is op 90-jarige leeftijd heen gegaan en ligt begraven in Kashmir, in Noord-India.
  In de Bergrede bewijst Hij dat Hij de Hindoe geschriften heel goed kende, want bijna alle uitspraken in de Bergrede zijn bijna letterlijk terug te vinden in de Hindoe geschriften.
  Sorry dat ik jullie met Pasen zo ruw moet wakker maken, maar het zij zo.
  Vrolijk Pasen.


  Maak melding

 21. De VHP baja, komen ze er nu mee anno 2013, waarom niet eerder, er schuilt hier wat achter, in 2015 wil ik ze zien als ze met die partij van de pres hand in hand zullen gaan, dat gaan ze doen, ik verwacht niet veel van ze, de tijd zal leren, hoe ziet eea er dan uit, weten we niet, het is nu gissen.


  Maak melding

 22. Ferdinand Hossenbux,

  Waarom verwacht je van de VHP dat het heiliger zou moeten zijn dan de andere partijen? In andere woorden: waarom hanteer je diverse maatstaven?


  Maak melding

 23. Herman S,

  universele liefde: waarom spreken jullie dan nog van heidenen? Die bekeerd moeten worden?

  universele vergeving: waarom ga je ervan uit dat iedereen zondig is en vergeven moet worden? De erfzonde theorie?

  universele waarheid: waarom ga je er niet van uit dat de mens God IS en niet slechts een schepsel? De mens is net zoveel God als God zelf, indien hij zijn onwetendheid kwijt raakt.

  Met Christus komst op aarde in persoon van Jezus de Grote ziel is de mensheid verlicht geworden. Waarom ging Jezus dan op zoek naar reeds bestaande Verlichte Spirituele Meesters?


  Maak melding

 24. Alhoewel ik geen kerkganger ben, is er toch wel wat van mijn christelijke opvoeding blijven hangen, vergevingsgezind en niet haatdragend zijn, althans proberen. vooral nu de Holi Phagwa net voorbij is, en we bezig zijn met het Paasfeest, vindt ik de oproep van de VHP nog zo gek niet, en volgens mij heeft dit niets met politiek te maken als ik het goed lees, voor diegenen die er anders over denken, wil ik nog wel even herinneren aan de laatste woorden die Jezus aan het kruis sprak,”Eli,Eli,lama sabachtani” vertaald, Vader vergeef het hun, ze weten niet wat ze doen,


  Maak melding

 25. Iedereen die het geld naholt, verliest de Waarheid uit het oog. De Kerk heeft eeuwenlang achter geldelijke macht aangezeten en vandaag de dag is het niet anders. Een Paus wordt gekozen door …. Kardinalen ipv door zijn Kennis, Liefde en Dienstbaarheid voor ALLEN op aarde. Op de eerste plaats moet hij de (wereldse) belangen van de Kerk behartigen, dan pas van de gelovigen.
  Hoe kan ik als Hindoe de Paus serieus nemen wanneer hij zegt dat mijn God vals is en een duivel is en dat alleen de Zoon van zijn God de enige ware is?
  Waarom zou ik het fijn moeten vinden dat hij mij als heiden, die bekeerd moet worden, afschildert en hele grote potjes geld voor dat doel heeft en gebruikt?
  Waarom zou ik het fijn moeten vinden dat hij missionarissen op mij afstuurt die mij met list en bedrog proberen om te praten om mijn God op te geven en de zijne te aanvaarden?
  En hebben jullie enig idee wat die Portugese missionarissen in India aan misdaden hebben begaan tegenover de Hindoes? De inquisitie van Europa in het kwadraat. Zelfs de duivel, indien hij zou bestaan, zou dergelijke gruwelijkheden niet kunnen verzinnen.
  Dus bij mij gaat altijd een lichtje branden wanneer ik bekeringszuchtige christenen en moslims (die helemaal niets onderdeden in gruwelijkheden voor de christenen) over liefde en goedheid hoor praten.
  Ik kan prima door een deur met alle christenen en moslims die NIET bekeerszuchtig zijn. Maar van de bekeerders blijf ik liever ver vandaan. En helaas is het wel zo dat elke christen en moslim een bekeringsplicht heeft!


  Maak melding

 26. Awari nanga sapakara taki, “tee yu wani njang vers, yu musu platta”!
  De V.H.P. doet niet anders, ergo het eigen belang spreekt alle talen, ja zelfs die van de onbaatzuchtige.


  Maak melding

 27. Iedereen die pasen adoreert als een gevoel van welbehagen laadt de vervloeking die in hem of haar zit extra op. Er zal nimmer een verbetering komen in hun situatie, want hoe geloviger, hoe slechter. Neem maar een ogenschouw op diegenen in uw omgeving die hieraan voldoen, ze stapelen gewoon vloek op vloek namens God. Eerst hebben de gelovigen die arme man Jezus vermoord en later kregen ze er spijt van en hebben Jezus maar ter compensatie gebombardeerd tot zoon van God c.q. God himselff en zijn levenswijze werd prompt geromantiseerd. En heden ten dage denken deze kerkgasten de moord op een onschuldig mens te kunnen verbloemen met hun pasen idioterie. The Devil is God himselff.
  django


  Maak melding

 28. een beetje geestelijk voetsel is goed maar het moet niet gaan onaarden in politiek .hier proef je dat de vhp dingen zegt maar er zit meer achter .santhoki heeft niets verkeert gezegt natuurlijk …maar er zit een adertje onder het gras …een verstandig mens heeft niet veel nodig om in de gaten te hebben wat deze mee bedoeld .


  Maak melding

 29. Beste Samundar.

  Onderzoek alles en behoud het goede, een citaat uit de bijbel, ik weet niet van wie en het had wat mij betreft ook in elk ander religieus geschrift kunnen staan. Ik heb dat al uitgevoerd vroeger op de HBS bij het vak (facultatief), godsdiensten van de wereld, heb toen sympathie gekregen voor het Hindoeisme en Boedhisme vrnl. door de tolerantie en het nagenoeg ontbreken van dogma’s, ben voor mijn gevoel meer humanist en vrijdenker en voor mij bestaat er maar een universele God, noem het voor mijn part Ohm, en heb ook een afkeer van de bekeringsdrang van de gelovigen, christen , moslim of maakt niet uit wat, Later door mijn huwelijk met een Hindoestaanse weer in aanraking gekomen met het hindoeisme, en het voor mij fenomeen Sai Baba en van hem komen de voor mij belangrijke woorden, het maakt voor God niet uit wat je bent Hindoe, Christen, Moslim of Jood als je maar zorgt dat je een beter mens wordt.
  Maak het jezelf wat makkelijker, want het steeds maar kijken naar het verleden en wat anderen uit naam van God uitgevreten hebben en nog steeds doen wordt je echt niet gelukkiger van, je echte vrijheid en geluk zit tussen je oren in je hoofd en daar kan niemand of iets aankomen. een vrolijk Pasen


  Maak melding

 30. Een reactie op mij van hierboven, die VHP stelt nu anno 2013 geen flikker meer voor, toen ook al niet, een verrader heeft hun nek gebroken in de jaren 70, nu weten ze als ze niet samen gaan met die partij van de pres ze kunnen opdoeken, en let maar op dat gaat gebeuren in 2015, om die VHP enige status te geven.


  Maak melding

 31. Beste Hans,
  geen kritiek hoor maar wel een terechte correctie.
  De vertaling van “Eli,Eli Lama Sabachtani”is : “Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten”en niet Vader vergeef het…..”


  Maak melding

 32. Blaka Snesi, je hebt gelijk als je uit Marcus en Matheus vertaalt, maar Lucas geeft de vertaling die ik gebruikt heb. maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk, voor mij is de verdraagzaamheid naar elkaar toe belangrijker


  Maak melding

 33. Hallo VHP, toen jullie gingen regeren, wat hebben jullie toen gedaan, tegen steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping.

  NIKS, NADA, NOPES daarom zijn ze allemaal overgestapt. Zelfs de kleinste partijen krijgen meer gedaan voor hun achterban als jullie……


  Maak melding

 34. Achter elke feestdag is een boodschap verbonden.
  Maar natuurlijk is het uit den boze voor de Meye sekte aanhangers te horen dat KWAAD gestraft moet worden!Want dan wordt het persoonlijk voor ze want KWAAD daar is hun baasje bouta ,de kwade ,mee verbonden!
  Bouta =Kwaad
  KWAAD = Bouta
  Geen wonder dat de ndp sekteleden alles en iedereen haten die zegt dat kwaad gestraft moet worden!


  Maak melding

 35. @ Beste Samundar.

  Als je goed heb gelezen heb ik niks over bekering van mede mensen geschreven . integendeel heb ik willen aangeven dat er maar een God is .
  Maar als ik jou goed begrijpt voel je je als Hindoe superieur boven de ander gelovigen en dat is precies wat ik bestrijd.

  De mens is naar beeld en gelijkenis aan God geschapen. Dat is wat ik wil benadrukken
  staat ook in de Bijbel als de heilige geschriften van de Hindoe.

  Ik ben het met Hans eens als hij zegt .(ik ben voor mijn gevoel meer humanist en vrijdenker en voor mij bestaat er maar een universele God,)

  Ik kan mij niet identificeren als Christen , Hindoe of moslim die de ander dan wil overtroeven.

  je heb groot gelijk als je zegt dat De grote ziel op zoek ging naar reeds bestaande Verlichte Spirituele Meesters. Daarom heb heb ik aangegeven dat Jezus niet de enige geboren zoon is Gods maar een van de Zonen GODS.

  Mijn gebed voor elke dag is het volgende.

  OHM TRYAMBAKAMYA JAMAHAE SU GHANDHIN PUSHTI VARDHANAM URVAA RUKAMIVA BHANDHANAN MRITYOR MUKSHEEYA MAARITAT .

  Suhb Holi als nog voor Jou .


  Maak melding

 36. De VHP heeft geen keus en zal steeds meer schuiven naar het midden om meer kiezers uit andere groepen en religies aan zich te binden.Daartoe hebben ze alle redenen voor.Steeds meer Hindoestaanse jongeren en ouderen vinden de partij ‘ te Hindoestaans’ en willen af van de dwangbuis die voorschrijft dat de Hindoestaanse taal,cultuur bepalend moet zijn voor je functioneren in de samenleving.De mensen staan steeds meer open voor nieuwe ideeën en visies en maken ideeën en gewoonten uit andere culturen zich eigen.


  Maak melding

 37. elke keer de gezeur over god dienst er is 1 god en klaar
  iedereen bid en geloof op zijn manier en laat we met ons
  allemaal iedereen in zen waarden laten en voor uit kijken
  wat heel mooi is nu dit tijd van de wereld dat langzaam
  trouw alle rassen met elkaar de wereld word straks heel
  anders kleur rijk in nederland is het al en ik vind het
  erg mooi moslim trouw met hindu of cristen of javaan met
  hindustaan of griool met hindustaan en zoo veel meer dus
  beste mensen we leven in 2013 groetjes


  Maak melding

 38. santhoki die naam is verbonden met segebai ,drugs noem maar op .santhoki heeft ook een zwarte bladzijde als vele anderen ….santhoki wil su gaan leiden .
  voorlopig nog niet mie mang eerst mijn president …hij moet de kans krijgen suriname op de rails te krijgen in vele opzichten .front onder vene en santhoki hebben een puinhoop van gemaakt .ze hielden dat land achter .aan de ndp hebben wij veel te danken .bruggen wegen vierbaans wegen met de tijd mee gaan hebben wij aan de ndp te danken en niemand anders en niet te vergeten staats olie .als het aan die ollanders en front lagen waren er geen bruggen en staatsolie .suriname is niet afhankelijk van nederland dank zij paars er zijn anderen die helpen weg met olland als ze denken dat ze de lakens in su gaan komen uit delen .
  bouta kraktie mie mang …een waarachtige surinamer staat zijn mannetje .wij hebben bewezen dat wij niet geisoleerd zijn zoals front olland en die redimusus graag zouden willen .
  bouta go go
  bouta g


  Maak melding

 39. waar heeft VHP het over?

  pasen heeft niks met jezus te maken,(als er geen vlees op die dag gegeten mag worden”waarom dan wel een ei)
  de jezus(jahsua) die ik ken is in kemet(egypte) geboren,en heeft zins jonge leeftijd lessen in karnek(egypte) gevolgd.
  die mensen die daar les gaven en genoten,werden,kenners van de waarheid genoemd(knowers of the tru)daar heeft jezus zijn hele leven lessen gevolgd tot de infasie van de romijnen,waar hij met zijn kennis van waarheid in opstand tegen de romeinen op kwam.
  hij werd toen gevangen genomen en door de romeinen in een boom opgehangen”.in de tijden van slavernij als er een crioro gevlugt was en weer gevangen werd genomen,werdt hij/zij ook aan een boom gehangen met als antwoord;zo hebben wij(romeinen) jou lijder opgehangen en net zo hangen wij(romeinen) jullie op.
  het is wel duidelijk dat jezus(jahsua) een crioro man was die het concept van het goddelijke geest in zich had.

  als er gezegd wordt dat god jezus op aarde gestuurd heeft om voor de zonden van de mensen te sterven,is een grote leugenaar,en,maakt god medeplichtig aan moord.

  als gezegd wordt dat god slavernij goed gekeurd heeft maakt god tot een leugenaar en ook medeplichtig.


  Maak melding

 40. SRA: Ook jij bent en medeplichtig aan massamoord en aan drugshandel omdat je achter die criminele pres van je aanloopt.
  En jij was toch met je moeder naar die kerk die slavernij goedkeurt dus je spreekt jezelf tegen, jij bent een awarie domrie en een toe moffo gun!!!


  Maak melding

 41. Dinsdag 2 april 2013 om 11:40 uur, door who cares

  SRA: Ook jij bent en medeplichtig aan massamoord en aan drugshandel omdat je achter die criminele pres van je aanloopt.
  En jij was toch met je moeder naar die kerk die slavernij goedkeurt dus je spreekt jezelf tegen, jij bent een awarie domrie en een toe moffo gun!!!

  jongen wat klets jij over mij en de orsident van suriname”jij heb hem of mij nooit iemand zien vermoorden of in drugs zien handelen’maar jij veroordeeld mij van die handelingen”ik denk dat jij een slechte persoon ben,omdat jij een ander veroordeel zonder hem/zij te kennen of enige levens ervaring met die persoon hebt meegemaakt.
  als jij over recht wil spreken,moet jij, ervoor zorgen dat jij een ander niet veroordeel omdat die persoon niet eens met jou posting is.
  En hoe kom jij aan die verhaal dat ik met mijn moeder naar de kerk zou gaan om slavernij goed te keuren;jongen laat jou na kijken of neem een paar dagen rust,want jij, weet zelf niet waar jij het over hebt als ik naar jou verschillende postings leest.

  ik denk eerder dat jij een product van jou slaven meesters ben,en het niet meer weet hoe jij jou moet bevrijden of niet meer weet wat vrijheid is.


  Maak melding

 42. SRA: Ik wil je criminele pres niet kennen , want mijn vrienden zoek ik uit, en die zoek ik niet onder drugsdealers en criminelen.
  En als je pres onschuldig is laat hij dan als de gesmeerde bliksem naar Boxel begeven om zijn onschuld te bewijzen, maar nee dat doet hij niet, hij verleent zichzelf amnestie, en daarmee heeft hij bevestigd wat we allen al wisten en dat is dat hij schuldig is, een moordenaar pur sang, waar de Siciliaanse maffia nog een puntje aan kan zuigen.
  En als hij geen drugsdealer is, kan hij zich voor de Haagsche rechter verantwoorden, hij heeft een hele goede advokaat, die zal hem zeker vrijpleiten.
  Maar ook dat doet hij niet, wat hij weet dat hij in de boeien geslagen wordt en in een cel gegooid word waar hij thuishoort.
  En als je zegt domme domme SRA dat de kerk slavernij goedkeurde, en jij zit zondags met je moeder in dezelfde kerk, dan ben je een huichelaar punt uit AWARIE DOMRIE.
  En jij weet niet waar ik een product van ben misschien ben ik wel een product van de ex-slavenhouders en dan hoor jij je ook nu aan mij te onderwerpen, anders krijg je slaag!!!!!


  Maak melding

 43. who cares

  jou gebrabbel heeft geen inhoud,maar laat steeds zien hoe zwakzinnig jij bent.
  het was jij die gezegd heeft dat ik met mijn moeder naar de kerk gaat,het was jij die zij dat ik een awarie domrie ben.
  zwakzinnige het word tijd dat jij jou pilletjse gaat in nemen,want jij vertoont een depressief gedracht dat syndroom genoemd word,en daar moet jij heel snel vanaf komen nader zal jou gedracht jou in delta doen belanden.
  ik weet dat jij geen raad weet en dat jij vast gelopen bent kwa inhoud van het boven vermelde nieuws”als jij het niet snapt,is het toch eenvoudig om te vragen wat er met die boven vermelde nieuws bedoeld word”Dom en achterlijk dat jij ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.